Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
válasz tvamos #178589 üzenetére
Mostmar ket gep is van, ami tetszik...
HP EliteBook 840 G8 (6A3P3AV) - ÚJ 14" FullHD üzleti notebook - i7, 16GB, 512SSD, W11 pro
Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen 2 21AE AMD Ryzen 7 Pro - 5850UNekem szemely szerint az intel proci, meg a bovitheto RAM idotallobb megoldasnak tunik, azt nem tudom, ez az AMD Ryzen 7 mennyire jo proci. A Lenovonak viszont jobban tetszik a szine, meg azert a touch screen a ceruzaval is vonzo, tableton most is hasznalom. Meretre ezek a gepek elegge pariban vannak, az alapjan nem tudok valasztani.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
félisten
-
wilkyx
tag
válasz tvamos #60573 üzenetére
Szia, köszi, nem rossz ez az alienware (bár ien alap gagyit nem vennék ), csak ez a régi monitor mindig szeret egy nullával legalább többet írni az árak végére Amúgy nem feltétel, hogy új legyen, ha használt, az egyáltalán nem baj csak legyen még rá garancia. Azt én is vágom hogy újból, ennyiért nehezen vagy egyáltalán nem találok, de igazából nagyon nem értek a laptopokhoz és ha legalább valami kis fényt megcsillantanátok ebben a sötétségben, talán nem esek orra az első darabban ami az utamba akad. Szóval ha tudnátok ajánlani valamit a használtak közül az elég kiru lenne
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tvamos #60573 üzenetére
Ugyan ilyen szürkés szálcsiszolt a fedlapja az E5420/E5430, E5520/E5530, E6220/E6230, E6320/E6330, E6420/E6430 ,E6520/E6530-asnak (azt hiszem nem hagytam ki semmit)
Sajnos nem eladóak, cégesek. Az egyik asszonyé, másik az enyém (és nem egy cégnél dolgozunk.. )
[ Szerkesztve ]
-
grabancz
csendes tag
válasz tvamos #58602 üzenetére
Nem igazán szeretnék használtat venni. A Dell keretbeférő gépei pedig nem vonzanak konfigban.
Most már tényleg csak az említett két gép (asus k95vb és lenovo y510-non SLI) között vagy valami hasonló konfig között döntenék.
Itt ötletek mellett, érveket \ellen érveket vártam volna a fenti két gépről. -
Chaser
legenda
válasz tvamos #58308 üzenetére
Nem kevered az EGpu-val? Az EC-n keresztül csatlakozik. PCI slot sztem nincs egy notebookon se, max belülről kikábelezve ha akadna benne. EC-n biztos meg lehetne oldani macerásan meg drágán. Egyszerűbb egy frankóbb USB hangkártyát venni.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Borote
addikt
válasz tvamos #58308 üzenetére
eGPU néven tudsz rá keresni, pl a ViDock pont ezt tudja. (Ez a csicsa, drága, kit-es megoldás).
Az viszont ne feledd, hogy a notebook kijelzőjének nincs bemenete, azaz ezzel ha minden igaz, csak külső monitort tudsz meghajtani.(#58310) Chaser: köthető alaplapi mini-PCI slot-ra is, különbség elvileg nincs, mert ugyanoda vannak drótozva, csak ez sokkal-sokkal macerásabb Szóval ja, EC-n keresztül kell, elsőre másra nem is gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz tvamos #57853 üzenetére
Én elhiszem, semmi gond. Csak megjegyeztem, hogy én is ezt hittem, aztán egyszer egy noname rendszer pofánvágott, hogy hehe.
Opeles családfánk van, Omega hasonlatról tudok mesélni, Isten őrizze lelkemet attól
Nono azért a füles más. Nagyon, nagyon-nagyon. Egy plasztikba csavart sokadrangú helyen lévő hangcsippantók picit más kateg.
csonti07: Jelenleg amit tudok: adott csaj, kellett alap gép menjen és csinálja. Ok. Kapott G500-at. Szerviz levonóéknál hazajött. Elviekben. Gép beszart 3 hónap után, mert beszart, megesik mindenkivel. Tudod mi van vele? 1 hónapja ül és néz, mert még mindig nincs legariztatva.
Ez NBD garis gépnél úgy néz ki, hogy telefon->másnap csóka jön->gép megy->király, max 1 nap esett ki, plafon 2. Na ezért, és saját meg mások lelki üdvéért próbálom sulykolni, hogy ha tényleg nincs második notija valakinek (nekem van 3 én tojok rá) az vegyen jó garis gépet.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz tvamos #57843 üzenetére
mint barmi mas, amim eddig volt
Leírtad a kulcsmondatot. Érdemes nem emlékezetből hanem egymás mellett veretni a dolgokat. Óriásit tud kiosztani az élet, mikor rájössz, hogy bakker, a logó kimosta az agyad és tényleg jobbra emlékeztél. Hányszor vertem már én is a fejem a falba, pedig én aztán rohadtul objektíven közelítem a dolgokat.
Ez van.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tvamos #57834 üzenetére
Jó bizony, ezt ugye megkérték adjam el azaz nem az enyém, de ezen kívül nekem is van itthon egy ugyan ilyen, asszony szokott rajta filmezni, nagyon masszív strapabíró gépek, szép kijelző, jó hangzás, nagyon szeretjük. Igaz ez is alig van használva, de ilyen 70 ezerért én nem kótyavetyélem el...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz tvamos #57754 üzenetére
A refurbished kategóriát én az újak közé sorolnám. Egyébként egy idősebb hölgy az illető (aztán beleszólt a gyerek, hogy nemjóahasznált), igazából a T500+SSD kombináció is bőven kiszolgálná az igényeit, de perpill az új gép a feltétel...
Tikakukac: Tudod te is jól, hogy néhány embernek hiába mondod. Majd ha megmondom nekik, hogy X az ára egy normális minőségű gépnek, akkor vagy hallgatnak rám, vagy "okosabbak" lesznek, gondolom előfordult már pár emberrel itt a topikban
Jim-Y: ha konkrét kérdésed lenne az E5430-cal, állok rendelkezésedre, szerencsém van birtokolni egyet
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Dhampir
félisten
válasz tvamos #57701 üzenetére
Az újrahasznosítás is szempont lehet, amikor használt üzleti gépet veszünk, így később kerül a szemétdombra.
(#57712) premete
+1 (arra, hogy lehet asztali gép nélkül is élni)
Lassan be lehet zárni ezt a topicot, úgysincs értelme a notinak, csak az asztali PC-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz tvamos #57701 üzenetére
Lehet építeni kicsi és halk erőművet is. Akár egy monitor hátuljára ráfér és kvázi hangtalan is lehet Már elég régóta csak fantázia - és pénz kérdése - az ilyen. Egy mATX lap, akár erős vga-val, passzív táppal elfér akár egy 22" monitor mögött is kényelmesen. Cpu és vga hűtőkből már nagyon jók vannak. Persze ezt a cuccot hordozni nem lehet.
Netbugot nem is vennék mellé, csak sub gépet. Ma már esetleg elgondolkoznék egy w8 tabon is, elég korrektek. 10" HD IPS-ek ára nem is olyan vészes. Persze hw-ben még gyenguszak, de passzívak és nagy üzemidejük van._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Yany
addikt
válasz tvamos #57697 üzenetére
Ehh, nyilván majd átgondolja. Egy alternatívát vázoltam. Hasonló cipőben járok, pont ezért vetettem fel neki. Neki kell eldöntenie, hogy a sok kompromisszum közül melyik a legvállálhatóbb, pusztán segítünk neki átgondolni mindezt, nem? Fölösleges volt belémkötni, építő hsz volt.
taip: pontosan így van, erre gondoltam én is
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Chaser
legenda
válasz tvamos #57685 üzenetére
Úgy már okés
taip: Nézd, a notebook vásárlás nem egyszerű. Volt már elég a kezem közt, nem ma kezdtem.
Akinek munkára kell gép vegyen munkagépet. Oké hogy van egy hw, de az nem feltétlen fogja bírnia strapát. Sokra mégy erős cpu-val ha throttlingolni fog. Egy ideapad sem fog valószínűleg ilyen cpu-val jobban elboldogulni. Max hűtőpad alájuk, úgy valamivel jobb a helyzet. Másik kérdés mért is egy notebook, ha irodában lesz használva ilyen feladatra. De ha mindenképp az kell érdemes megfizetni egy lati árát, mert munkához kell és az termeli a pénzt. Ha meg adott egy keret akkor van ami van, mindegyiknél lesz sok kompromisszum.
Én részemről kicsit kibővíteném a keretet és vennék egy lenovo y510p-t ui. cpu-val, GT755-tel., 275k körül van Ott legalább a vga is besegít ebbe-abba és 1 vga-val a throttling sem fog úgy előjönni mint az SLI verzióban. És FHD kijelzője is van, külső monitor nélkül is lehet vele dolgozni, ezzel a HP-val nem. Ráadásul billzete is korrekt és backlit is van.szerk: bajaki: Jó az a dell, kérd meg 160-ért, még úgyis jól jár az eladó. Netto ára fölött viszed el. Csak ellenőrizd hogy tiszta-e. HW-ben sokkal erősebb, gariban is több. A +1 évet ne nagyon nézd, ahhoz be kell vinni évente szervizelni és csak az első ingyenes, de az alap 3 évvel sem rossz. Minőségre a gép maga rosszabb, viszont szerelhetőbb. Minden nem lehet tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz tvamos #57682 üzenetére
200k fölött sok gyártó még a 3 év szerviz gariig se jut el, ahhoz képest nem rossz. Igazából ebben a konfigban nekem nem kellene, munkára épp jó, csak azt nem feltétlen bírná. Játékra meg kevés. Kijelző pocsék HD.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tvamos #57391 üzenetére
Nálam nemrég volt egy X550LB (konkrétan ez). Fedlapotot leszámítva teljesen pozitív csalódás volt az egész gép.
-
tvamos
nagyúr
válasz tvamos #57393 üzenetére
Jajj... lejart a szerkesztes... Ha az tetszik, azt kell megvenni!
(#57394) Akos24680 válasza tvamos (#57393) üzenetére
En voltam. Rosszul olvastam az iromanyod! Bocs!Inkabb nem trollkodok itt tovabb! Nekem is tetszik az a piros billentyuzet!
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
Akos24680
csendes tag
válasz tvamos #57368 üzenetére
Utána nézek ennek a precisionnak. Nézem a lenovot is !
Igen elég sok 3D filmet nézek, igazából az összeset ami kijönKözben találtam egy ilyet:
ASUS
A56CM-XX269H - 189 900.-Ft
i7-3537U, 4GB RAM, 500GB HDD, DVD-író, GeForce GT635 2GB,vélemény? Black flag elindulna rajta?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz tvamos #57250 üzenetére
Nyugi én sem csak neked intézem a gondolatokat, csak veled beszélgetek
Amúgy szerintem meg nézőpont kérdése a dolog. A bolt felajánlott egy lehetőséget amit a kolléga elfogadott. Sajna mivel azóta sem adott semmilyen visszajelzést, hogy milyen módon kapott másik gépet ez szerintem nem is fog kiderülni. Ha azt mondták neki, hogy ez jobb attól nem kötelező megvenni, lehet azt mondani, hogy köszi nem kell, hazamegy és utánajár a dolgoknak. Ha alapból utána járt volna a dolgoknak akkor már helyszínen tudta volna, hogy U-s proci neki nem jó ezért és ezért, de nem így tett. A kolléga szó nélkül elfogadta és el is vitte és használta és csak a végén gondolkozott, hogy lehet neki nem jó a dolog. Ha ezek után minden bolt visszaadná a pénzt akkor igen nagy probléma lenne, mivel mindenki csak bemenne megvenné és rájönne a végén, hogy neki mégsem az kell.Lehet hibáztatni az eladót is mindig, hogy neki csak a termék eladása a cél mindig de azért a vásárló is ugyanolyan hibás ha ilyen könnyen el lehet adni neki azt amit nem akart valójában.
-
Chaser
legenda
válasz tvamos #57218 üzenetére
Max vásárlói félretájékoztatást lehet felhozni. De a vevő felnőtt - feltételezem -, fegyvert senki nem szorított a fejéhez. Nem volt amit kértél, van ez, viszed? Viszem. Ha nem rögzítette a dumát bizonyíték sincs, kár ezen már rugózni. Ha a bolt jó fej és a gép bontatlan - paraméterek ugye látszanak dobozon is - akkor vissza vehetik ha épp akarják, de semmi nem kötelezi rá őket, csak ha neten volt rendelve. De akkor meg indoklás sem kell.
-
félisten
válasz tvamos #57218 üzenetére
Szerintem meg semmi átverés nincs benne mivel teljesítményben megegyező gépet kapott, az hogy egyes tesztek szerint gyorsabb soha nem fog előjönni kb. Ott nem kellett volna elfogadni, meg kellett volna mondani, hogy utánajár a dolgoknak és kész. Pénz szerintem semmiképp nem adnak vissza, max ha nagyon nagyon jó fejek akkor esetleg levásárolható náluk a pénz.
-
Borote
addikt
válasz tvamos #53189 üzenetére
Áthajtva nem működnek a gombok + olyankor elemelkedik a billentyűzet kerete.
(#53194) btudos: próbáltad már az új ProBook széria billentyűzetét? Mert már a 40s-ekre sem mondanám, hogy annyival jobbak lennének, mint egy 5-ös szériás Inspiron, leszámítva utóbbinak a lakkozott billentyűk közötti részét Az újakhoz egyelőre nem volt szerencsém
(#53197) Balázzs: mert teljesen új, idáig nem is volt kapható.
(#53206) Darko_addict: ugyan az a chip, csak más órajelen fut, ennyi a különbség. Nem kell túldramatizálni - M is lehet erősebb U-nál, U is lehet erősebb M-nél. Órajeleket, Turbo órajeleket kell nézni.
Az U-s CPU-k elvileg alacsonyabb feszültségen is futnak (erről mondjuk nem ártana egy teszt), ezáltal a fogyasztásuk is alacsonyabb.[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz tvamos #53178 üzenetére
Pénzkeresésre a legalitástól függetlenül nem illik ezt használni, elég etikátlan. Az előretelepített Winnel azért vannak problémák is: a gyártói bloatware-t érdemes legyalulni, ez nem mindig a legegyszerűbb. Illetve nem érdemes kizárni oprendszer nélküli gépeket, mert általában a Fujik oprendszer nélkül jönnek, de a kategóriájukban gyakran ők a legjobb vételek.
-
Lester75
csendes tag
válasz tvamos #53174 üzenetére
Én nem látok a Kedves Párom fejébe.Eddig is fekete laptopja volt,inkább a belseje a fontos(Persze..persze a vörös laptop megfogta).
Ha jól értelek (márpedig..),igen az "itthoni" windows menne rá,persze nem általam.Erre nem is figyeltem,de köszönöm ezt is.
Most akkor ezek után?Update: Növeljük az árat előre telepített win-el,mert itthon elfogyott.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz tvamos #53174 üzenetére
Ha legalább 1 egyetemista van a családban már megoldott az egész család Windows problémája, teljesen legálisan. Én pl az egyetem lévén 16 egyszerre használható legális Windows 8/8.1 és 12 Win 7 licenccel rendelkezem.
(#53173) Mikulásbá: És i7-QM az a Toshiba? Persze, amíg nem használod a processzort kicsit hangos de megfelelő a hűtés. Csak ne kezdd el terhelni, mert baj lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Steve(AMD)
tag
válasz tvamos #52838 üzenetére
(#52837) btudos ; (#52838) tvamos ; (#52839) premete
Köszönöm az eddigi hasznos infókat!! A magas ár miatt nem gondolkodtam munkaállomásban és naponta kb. 3-4x lesz kinyitva (munkahely-otthon), ettől függetlenül nem lenne kitéve komolyabb igénybevételnek.
Egyébként az a (refurbished) Dell Latitude E6530 nvidia nvs 5200M-el valóban jó alternatíva lehetne (számlásan). Boltban is kaphatóak ezek a példányok?
Néztem még a Lenovo Thinkpad T530-at is nvs 5400M-el, (de ~317e sajnos).
Viszont az ssd még sehol, (és csak 4GB ram). Van esetleg más alternatíva, hasonló árban?Ezekhez képest a 3D-s programokban, a "kommersz" gépekben lévő gtx 760M hogy muzsikálna?
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz tvamos #52838 üzenetére
Precision és Latitude eleve kiesik, mert operációs rendszer nélkülit szeretne, ezeken pedig van alapból.
Tehát marad az Asus és az Acer.
Mivel úgysem akarja hordozni, otthon nem kell nyitogatni sem, így a zsanérok is tovább bírják, és mehet alá valami jobb hűtő, és akkor talán meg sem fő, és nem kell hetekre nélkülözni, amíg a futár elviszi valamelyik külföldi szervizbe. és visszahozza, ha megcsinálták, ha nem.
Abban mondjuk nem vagyok biztos, hogy az Acert lehet-e házilag bővíteni ssd-vel, az asusnál ez garanciavesztő tényező.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
félisten
válasz tvamos #52818 üzenetére
Persze, csak kicsit vicces volt.
Egyébként a barátaimhoz képest én is jobban vigyázok a dolgaimra (könyvek, kártyák, kütyük, társasok, stb.), de ez abból fakad, hogy megbecsülöm az adott dolgot, ha már pénzt fektettem bele (vagy másvalaki, ha ajándékba kaptam). Amikor a használati értéke és az ebből fakadó élvezet-faktor csökken a túlféltés által - na azt tartom már értelmetlennek!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
brumi1024
veterán
válasz tvamos #52670 üzenetére
Előnyösebb példának egy A3 122 lovas TFSi-vel vagy 140 lovas TFSi-vel. Azért minőségre is van jelentős különbség a Fabia és az A3 közt, ráadásul nem is egy platform a kettő. Ugyanígy a laptopoknál a ház azonos lesz, a proci lesz csak erősebb. A te példád jobb lenne erre: Vostro vs Latitude azonos hardverrel.
-
baro32
aktív tag
válasz tvamos #52658 üzenetére
OKÉ rád halgatok
Most nem is azé meg nem szeretnék már többet ezen a témán lovagolni csak hát ez ugye 1 fórum ahol emberek kérdéseket tesznek fel és választ remélnek a másiktól amit meg is kapnak több embertől is és a kérdező ember majd eldönti hogy kinek hisz vagy sem azért jöttem elsőnek saját tapasztalatokkal és nem máshol olvasott példával ami vagy igaz vagy nem.
Erre pedig több ember is támadóan piszkál amit én természetemtől fogva nem bírok elviselni.
Nem a segítőkész válaszadást nézik hanem de ezt már sok helyen tapasztaltam belekötnek a szava hihetőségbe , fogalmazásba , helyesírásba stb.Na szerintem abbahagyom az írást mert még belekavarodok elég rendesen
HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
baro32
aktív tag
válasz tvamos #52646 üzenetére
Az Intel Pentium 2020m szemben az Intel Core i3 3110M egy arc off között belépő szintű processzorok, amelyek jó ár-érték arányt. Mindkettő része az új Ivy Bridge architektúra, amely inkrementális frissítés a korábbi Sandy Bridge felállás. Ami a hasonlóságokat, mind a dual core, ugyanaz a TDP a 35W, és ugyanolyan alap sebessége a 2,4 GHz-es.
Azonban a hasonlóság ezzel véget is. A 3110M számos olyan funkciót tartalmaz, melyek hiányoznak a verseny hyperthreading, Intel HD 4000 integrált grafikus, négy szállal, és a nagyobb L3 cache 3MB. Ennek köszönhetően zippier teljesítményét: kimeneti 500-700 több pontot a 3D Mark és Passmark referenciaértékeket. Meg kell jegyezni azonban, hogy a tiszta egymagos teljesítmény, a 2020m tartja saját, csak egy elhanyagolható különbség a 24 pontot. Így, akkor kell futnia a többszálas programok és alkalmazások, annak érdekében, hogy valóban hasznot a 3110M teljesítményét.
Összefoglalva, az egyszerű programok egymagos teljesítmény, az Intel Pentium 2020m az okosabb választás, mert a jelentősen alacsonyabb áron. De egy gyorsabb multitasking tapasztalat és jobb grafikus, az Intel Core i3 3110M fog bizonyulni, mint méltó beruházás.
...........................................................................
Tudom nem tőlem kérdezted de tessék 1 kis segítségHP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
Tothgera30
Ármester
válasz tvamos #52577 üzenetére
A Preci nagyon komoly gép, mondhatni hogy alapáron azt kínálja, mint egy jobban felszerelt Lati. Azt is érdemes tudni hogy nagy átlagban 4 ram slot van benne, mindegyikben Nvidia Quadro lapul, ergo igazi WS. Viszont gombjai, billentyűzete a 2 Latinak és a Precinek megegyezik. Itt már csak ár/érték arány dönt.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Yany
addikt
válasz tvamos #52575 üzenetére
Konkrét összeg nincs. Az épeszű minimum, ami az elvárásaimhoz egyáltalán illeszkedik. Igazából pont azért váltanám le a desktop gépemet, mert néha mászkálnom is kellene vele, szóval a Precision notik már kicsit túllőnek a célon, de azt hiszem, hogy értem, mire is gondolsz.
Lehet, hogy furán hat, de perpill nálam a Lati 6540, a Lenovo S540, a Dell 7537, a Lati 5540 és esetleg a HP 8570W versenyez. Az IPS-t nagyon imádnám, de a tükröződéstől (egy nyugtató véleménnyel ellentétben nagyon fázom), de nem tudom, hogy melyik gép rendelkezik matt IPS kijelzővel (FullHD).
Ha meg fogom tudni fizetni, akkor perpill a Latitude 6540-es áll nyerésre (az 5530-assal szerzet igen kellemes billentyűs és általános használati élmény erősen befolyásol), de a többi gép is jó alternatívának tűnik. Valójában mindenes munkagépet keresek, ami nem retten meg egy kis Unity3D-től, videóvágástól, Photoshoptól, Android fejlesztéstől, filmnézéstől és egy icipici játéktól.
A 7537-es IPS kijelzője és árelőnye nem tudom, hogy ér-e annyit, amit a többi gép nyújt TN-es kijelzővel. Bárki bármi okosat tud mondani örömmel hallgatom, de csak ha nem zavar másokat, mert látom, hogy sokat kérdezek és megértem, ha már rám van bízva a többi .
szerk.: attól, mert kevésbé szakmai oldalról közelítesz, még fontos nekem a te véleményed is, úgyhogy köszi, hogy leírtad
[ Szerkesztve ]
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
rgeorge
addikt
válasz tvamos #40556 üzenetére
Kicsit zavaros, amit linkeltél (egyrészt M6400-at írtál M4600 helyett, másrészt a link maga E6400-ra keres). De nyilván egy workstation mindig kicsit nehezebb, ráadásul az M4600 15.6"-os, az E6400 pedig 14"-es. Mindkettő a kategória átlaga súlyban.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tvamos #40311 üzenetére
Szerintem valahogy old meg, feleslegesen ne költs gépre ha van céges is. Én is eladtam az enyém mikor megkaptam a cégest, mert mi a túrónak 2 gép...
premete: "e5xxx-ben már találkoztam repedt fedéllel"
Néha kiégek rajtad, tisztában vagy miből van a fedlapja? Ha igen hogy repedhet meg?
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz tvamos #40309 üzenetére
Miért nem az M4600-ason futtatsz te ilyeneket? Na jó ez nem rám tartozik, a lényeg az hogy az E6400-as nem rossz erre, a proci is viszonylag erős, illetve a vga se annyira gyenge az egy 9800M-nek felel meg. DDR3-as memória van rajta ami 256-bites szóval bőven meghaladja a minimális követelményt...
-
pixxon
tag
válasz tvamos #39424 üzenetére
Ha jól gondolom, ez az a program amit mondtál hogy nVidiát kér. Elég régi (6000 series az 2004es), egy teljes szériát nehéz lenne átkonvertálni notebookra.
Amit linkelt AxBattler használt gépet, mindkettőben i5 520M van, ami körülbelül a 6600GT-val van egy szinten. Annak tudnia kell futtatni azt a programot, azért van ott hogy or equivalent.
(Ha pontosan leírod mi is az a program, könnyebb lett volna a dolgom )
[ Szerkesztve ]
-
Laci FULL HD
csendes tag
válasz tvamos #39328 üzenetére
Modernebb fajta Dual proci?Kicsit le vagyok meg maradva 1-2 feny evvel :-) A DUAL proci azt jelenti,hogy pl az Intel Core i5-os procibol egyszerre ketto is van?? Jatekra kell ekkora gigaszi eromu?? De gondolom jobban is melegszik mint az egyeduli processzor igaz?Nem tudom.Lehet hogy most Nagy baromsagokat irtam,kerdeztem.Elnezest mindenkitol!
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz tvamos #16444 üzenetére
"Ha levasarlod, szerintem nem lehet probléma..."
- Úgy néz ki, hál' Istennek igazad van. Felhívtam őket, azt mondák 3 napon belül vigyem vissza, levásárolhatom, a hitelt is elintézik...
:-)░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Müszi
senior tag
válasz tvamos #15917 üzenetére
A full hd kijelző erősen leszűkíti a kört. Igazából bőven 200K felett van csak a kritériumaidnak megfelelő gépezet újonnan. Ezzel szerintem biztosan nem járnál rosszul, bár 16,4"-os.Itt van pl egy használt. Ugyan nem éppen friss a config de lehet, hogy megfelel. Ha mindenképp új kell akkor vajon Windows is kellene? A felbontás esetleg 1600x900-ba vagy 1366x768-ba nem volna elegendő? Utóbbi esetben jóval nagyobb lenne a választék és az árak is sokkal mérsékkeltebbek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Laptopok alkatrésznek
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest