Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos727
senior tag
Sziasztok! Édesanyámnak keresek laptopot az alábiak szerint:
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
2. A gépre szánt összeg forintban? 100-130k.
3. Felhasználás? MS Teams, Zoom, Office programok, prezentálás, böngészés
5. Kijelző mérete? 14" környéke súly miatt, full hd elég.
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Mobilisnak kéne lennie, így relative könnyű gépet keresünk, menet közben nem lenne használva.
7. Operációs rendszer? Windowst használna
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? SSD mindenképpen, 250GB már elég. Ramból minimum 8, de persze inkább több vagy bővíthető legyen.
9. Egyéb kívánság, speciális igények? HDMIt használna, de ha csak type c van, gondolom egy átalakítóval sima ügy
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Ár tekintetében inkább használt.Egyedül a Lenovonak a T szériája jut eszembe, mert ilyenen dolgozom, ezekből a 470-480-ak jönnek ki.
Még egy kérdés: Celeron N5095 processzor mennyire használható vajon 12gb ram és egy ssd társaságában?Előre is köszönöm segítségeteket!
-
akos727
senior tag
Sziasztok!
"Könnyen hordozható ultrabook kell, filmet nézni, netezni, fotót szerkeszteni. 330.000 Ft-tól"
Ebben a kategóriában van most éppen valamelyik boltban akciósan valami best buy gép?:
Max 400k limit. Előre is köszi![ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
válasz Khelben #119520 üzenetére
Hú, még jó, hogy bekérdeztem ide, már majdnem mentünk megvenni a gépet. Nagyon köszönöm a gyors választ! Garancia 0 alatt a bolti garit érted vagy a Telemaxos mókázást? Esetleg mi van ebben az ár kategóriában, ami egy racionális döntés lenne?
Radeonokat jobb elfelejteni?Erre már kaptam is választ, köszönöm. Árban esetleg fel tudnáénk menni 200-ig, a fő, hogy az előbb említett programok jól fussanak és természetesen, minél hosszabb ideig használható maradjon a gép.[ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
-
akos727
senior tag
Üdv! Rokonomnak keresünk laptopot, remélem tudtok segíteni.
1) Következő 2-3 hétben vennénk, mindenképpen 1 hónapon belül.
2) Kövezzetek meg, de minél olcsóbban , majd a többi paraméter belövi az árat, de tényleg fogalmam sincs mi a reális ár egy ilyen laptopért. (én vhol 150+-xre gondoltam, de ez csak egy nagyon kb.)
3) Sok internet, kép "szerkesztés", azok rendezése (nem PS, csak lightybb programok), munka menne a gépen. Sok RAM kéne (min 8GB) és egy processzor ami nem hasal el, ha megnyitsz egy chromeot (kicsit túloztam)
4) -
5)Standard laptop méret ideális lenne, felbontásból nem kell a full hd (persze pozitiv ha van, de ne menjen a teljesítmény rovására)
6)Sokat lesz hordozva, így az egyik fő szempont, hogy könnyű (és vékony) legyen.
7)Jó ha van rajta vindóz (mindenképpen angol), de nem baj ha nincs.
8)SSD természetesen jobb lenne, de ez nem tudom mennyivel emelné az árat. Ram mint feljebb említettem minimum 8GB. CD meghajtó kell bele (ebből adódik, hogy nem 1 cm vastag gép kell, de maradjon relative vékony)
9)Webcam jó ha van, sd kártya olvasó, usb 3.0, stb...
10) Új gépet szeretnénk.Minden segítséget előre is köszönünk!
[ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
Üdv!
Egy lány barátom laptopot keres magának.
1: Mostanában, max 2 héten belül lenne esedékes a vásárlás.
2első határ 200e ft.
3:Irodai munkára lenne a legtöbbet használva (internet, office), internet, talán skype. Semmi játék, programozás,etc...
5:Standard 15.6", esetleg 14.1" méret megfelelő lenne. Felbontás 1366*768 vagy nagyobb legyen.
6:Lenne hordozva a gép, így minél könnyebb, annál jobb, de ne menjen a teljesítmény rovására.
7indows futna rajta.
8:Tárhely minimum 500gb hdd, én személyesen támogatom, hogy SSD is legyen benne sebesség miatt (nem tudom mennyire fére bele a keretbe), RAM minimum 8GB.
9: Webcamera előny lenne, gyanítom HDMI nem egy extra manapság
10: Új gép kell, garanciával.Külön kiemelte, hogy nem szereti mikor ő gyorsabb a gép, így a lehető leggyorsabbat keressük neki. Mivel hölgyről van szó, előny, ha szép, nőies a laptop, de megint, ez ne menjen a sebesség rovására.
Én személy szerint nem szeretem az Acer gépeket, körülöttem sok halt le idő előtt...
Mostanában sajnos nem igazán vagyok képben a laptopokkal, így nagyon megköszönünk minden segítséget.[ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
válasz szabonagyur #79726 üzenetére
Szerintem ne menyjünk bele abba, hogy milyenek vagyunk "tipikusan"
Mivel egyikőnk sem él Mo-n, így sok közünk nem lenne az általad említett céghez, de azért jó lenne, ha mégis valaki ránézne bérmentve a gépre, ha Murphy törvénye kicsit hamar ütne be... -
akos727
senior tag
válasz szabonagyur #79715 üzenetére
Volt már telemaxnál a gépem otthon, munkanap volt a javítás, szerintem ez nem vészes. Míg mikor Dániában meghalt a a toltőm, kis egyeztetés után szó nélkül küldték az újat. Tehát ezek a saját tapasztalataim, nem másoké. És ha lehet tényleg fontos a világgarancia, mert az illető az ideje nagy részét Máltán tölti......Mindenesetre elé terjesztem mind a kettő lehetőséget, és meglátjuk.
-
akos727
senior tag
válasz Khelben #79708 üzenetére
Esetleg ez? Ugyan az az ár, mint a Fujitsunál.
-
akos727
senior tag
Üdv! Ismerős hölgynek keresek laptopot.
Felhasználási kör: Internetezés, Skype (kamera megléte fontos), Office programok, olvasás, egyéb alapvető dolgok.
Méretre 15 inch lenne a legjobb, preferált márkák Lenovo és Dell.
Limit 120e ft.
Otthon venné, de előny, ha van világgarancia (mint Lenovonál), ebből adódóan újat keresünk.
Mi a best buy manapság ilyen feltételekkel?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
Üdv!
Egyetemre készülő lányak keresek laptopot. Céljai ennek megfelelően Office, internet használat, filmnézés, skype(webcam), stb...Semmi játék, PS vagy hasonlóak.
Kérdés, hogy megéri-e 60-70 ezer ft között venni egy gépet i5 520-560-al, esetleg i3-al vagy elég 45-60 között nézni valami p8600, t9400, stb.. erősségű processzorral szerelt gépet.
Én talán az első fele hajlok kicsit, inkább valamivel többet adnék ki érte most, minthogy hamar csereérett legyen a gép, de ilyen felhasználásra nem tudom mennyire érné meg. Legalább 4GB ramhoz viszont én ragaszkodom.
Processzorok erősségét a passmark software honlapján nézem, ez nem tudom menynire ad pontos értékeket.
Köszönöm! -
akos727
senior tag
Üdv!
Egyetemre készülő lánynak keresek laptopot.
-Internet, film nézés, office programok, pdf-ek olvasása, skype,stb...játék nem lényeg.
-Ne legyen nagyobb az átlagosnál (15.4" ideális), de ne is legyen túl kicsi (12" alatt semmiképpen)
-Hdd-re férjenek dolgok (pár 100 gb már elég)
-Ram 4gb minimum
-Processzor legyen korszerű, ne e miatt legyen használhatatlanul lassú a gép.
-Kamera és mikrofon nagy előnyt jelent.
-Ne legyen leharcolt a gép, egyéb kikötés nincs küllemére.
-Akku bírjon pár órát, ne kelljen töltőre dugni fél óra után.
-Keret 50k+ egy kicsi a megéri a különbséget, így mindenképpen használtban gondolkodunk.
Tudom, hogy nem egy magas összeg a keret, de szerintem messze nem lehetetlen értelmes ajánlatokat találni.
Segítségeteket kérném, én nem igazán tudom mi a jó vagy mi éri meg manapság a laptopok között.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
Sziasztok, egy barátom laptopot keres. Új kellene, 200e a keret(nagyon indokolt esetben kicsit felette), játékra, photoshopra, skypera és persze netezésre kéne. Van most valami best buy? Köszi!
-
akos727
senior tag
válasz B-L-A-C-K #39847 üzenetére
Aha értem. És a b960 gt635m kombinációjáról te mit mondasz? Mások már mondták, hogy elég a b960, de kíváncsi vagyok a Te véleményedre is. Inkább egy ilyen párosítás 4gb rammal(Lenovo g580ah) 112-120 között vagy ez a Samsung i3-mal és 8750-el és 8gb rammal megéri azt a 15-20 ezer ft különbséget? Más alternatívát nem igazán találtam ilyen ár környékén, vagyis csak gyengébbeket.
-
akos727
senior tag
Sziasztok,
Az ebben lévő i3 képes kiszolgálni a 8750-et? -
akos727
senior tag
válasz runner 125 #39232 üzenetére
Ez i3-mal és 6 gb rammal megérné azt a +2 ezer forintot?
Esetéleg ez? 8750 elég bika, de a processzor nem kevés?
Bár a b960-mál is gondolkodom, hogy nem fogja-e vissza a processzor a vga-t. -
-
akos727
senior tag
Sziasztok,
Laptopot keresek:
-Pár évig nem szeretném leváltani,
-Lehet új is, bár használtban gondolom több a lehetőség, így akár az is.
-Árban minél kevesebb, annál jobb, de 100 eleje.
-Neteznék, skype(lehetőleg webcam, de tulelem ha nincs), játék, msoffice, film (HDMI)
-Viszonylag sokat játszanék rajta, de ezt nem azt jelenti, hogy atomerőmű kell, nem kell hogy fullhd-ban maxon fussanak, de azért ne minimumon.
-Felbontásban 1366*768 is megfelel már, 15 inch lenne a max.
-Ram legalább 4gb, processzor is haladja meg a viszonylag nagy igenybevetelhez szukseges erőt(játékhoz elég legyen), vga alkalmazkodjon a fentebb leírtakhoz.
-Hdd mérete legyen korszerű, de nem kellenek terrák, ssd nem feltétel, de előny ha később tudnám vele bővíteni.
-Oprendszer nem szükséged, de persze nem hátrány ha van rajta.
-Egyéb: HDMI, kamera jo ha van mikrofonnal.
-Vásárlás legkésőbb jövőhéten lenne.
Köszi,
Üdv![ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
Üdv, milyen notebookot ajánlanátok nekem?
Legfontosabb, hogy dolgozni tudjak rajta, office programok menyjenek rajta. Tudom, hogy ez nem nagy követelmény, de fontos az is, hogy egyszerre sok outlook lap, meg sok internetes lap legyen megnyitva és ezt vigye el akadásmentesen. És hát persze az is szempont, hogy minél tovább legyen jó,erős, esetleg valami minimális játék elfusson rajta(valami nem integrált vga jó lenne), de nem nagy gond ha már nem fér be az ár tartományba. Újonnan szeretném venni számlával, keret nincs meghatározva, de 100 eleje fele fellelhető legyen. Márka nem igazán fontos, garancia annál inkább. Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
akos727
senior tag
Nekem ezek a típusok kínaiak Most kaptam az utasítást, hogy mindegy a bővíthetőség, elég a 2 gb ram, felbontás elég ha annyira jó, hogy dokumentumokat jól lehessen olvasni vele lényeg, hogy olcsó legyen. Rájött, hogy mindegy milyen drága, úgyis leamortizálja rövid időn belül
-
akos727
senior tag
Üdv!
Barátnőmnek keresek használt laptopot.
Elvárásai: Igazából nem sok, meg ilyen alap dolgok, mint wifi vevő, hogy ne legyen lassú és azért olvasható méretű legyen a monitorja, és ne legyen túl nehéz. Külföldre kéne tanuláshoz.
Árnak nagyon a teteje 80 ezer lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Laptopok alkatrésznek
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest