Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
-
426os
őstag
-
hoffman_
nagyúr
válasz btudos #58884 üzenetére
igen? az mondjuk óriási lenne. már beletörődtem, hogy 500-as hdd-vel menne, mert kell a hely. így viszont nagyon klassz lenne. de nem értem, hogy fér bele fizikailag? nézegettem videókat róla, nem sok hely van már benne, úgy igazából semminek. legalábbis az én laikus szememnek.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
utgyuru
aktív tag
Kinéztem 2 gépet, ebben kérnék segítséget: Lenovo T410 vagy HP EliteBook 8440P? Lenovo I5 520M processzorral lenne, HP 540M-el, mindkettő 8 giga rammal. Használtan lenne, fél év garit kapok rá.
-
AYEL
tag
Sziasztok.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200K
(3) Felhasználási kör?
Irodai munka, PhotoShop
(4) Játékra használnád-e?
Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t?
Jó lenne, de ha ezen múlik, hogy árban jó legyen, dobnám
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Kifejezetten kicsi (13 körüli) gépet keresek, szabadtéri (napos) használatra
(8) Notebook tömege?
Lehetőleg könnyű legyen
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nem feltétlen kell!
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
optikai nem feltétlen, 120 giga (full SSD) is elég lehet, 4-8 giga RAM
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Ezek nem feltétlen (max jó ha van jelleggel) egy USB kell a mobilnet sticknek, meg egy kártyaolvasó jó lenne (de az is megoldható USB-n)
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
A legdurvább valszeg a PhotoShop lesz
(13) Eddig kinézett notebookok?
Ezt nézegettem eddig.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
ÚjA Duna közepén horgászat közben mobilnettel szeretnék irodai munkát végezni. Egy kicsi, de erős gépet szeretnék, a nagy tárhelynél fontosabb a kis fogyasztás, s, hogy egy-egy fotót, videót tudjak ellenőrizni a helyszínen. Vágni nem ezzel fogok. Játék nem lesz!
(Lehet erre alternatíva egy tablet? Van olyan tablet, amin a szövegszerkesztés gyorsan, hatékonyan megoldható?)
[ Szerkesztve ]
Smith & Wesson M&P45 - Black - Thumb Safety
-
Tikakukac
titán
válasz castiels #58890 üzenetére
HP-ból elsőnek a Probookokat merném csak bántani, Dellből mondjuk mehet kb. mind, anyagban annyira nem vet szét, de hát na, belépős. Toshiba alus, talán mint a nagyobb tesó, de ettől az még nem lesz jobb gép.
op9: Numerikus rész miatt bukik kb. minden. Ergonomikus billzetet gyártani numpaddal marha nehéz, vagy kb lehetetlen. Ezért volt régen kb. minden enélkül, csak a 17-esek kaptak ilyet.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
op9
aktív tag
válasz Tikakukac #58889 üzenetére
Sajna numerikus billentyűzet még nem lesz benne .
Jelenleg 6540b-ből ezt találtam csak.
De ez meg jóval drágább, mint amennyit szánnék rá.
Más ajánlott notebookot tudsz ami megfelel a kritériumoknak?How Bad Do You Want It?
-
castiels
addikt
Esetleg még ez a Toshiba jöhet szóba, ezekről mi a véleményed? Az elsőnél tetszik az alumínium borítás.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #58886 üzenetére
Ha num.bill. nem kellene neki T500-at mondtam volna kapásból, de azon nincs szerencsére
szerk: op9: Első 2 konzumer sz@r, azért. Még ha akkor jobbak is voltak. 50-ért már elég korrekt business gépek vannak.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
op9
aktív tag
válasz Chaser #58885 üzenetére
Igen, gyanítom, hogy minőségben a HP jobb, legszívesebben egy 8540w-t nézegetnék, de az meg még drágább.
Amúgy miért nem ajánlod az első kettőt?Tikakukac: Néztem a 8510w/8530w-ket is, de sokat használnám a számokat, és ezért jönne jól...
Dell-ben meg csak jóval újabbakban találtam meg a numerikus billentyűket 15"-ban. Thinkpad-eket sem árasztották el velük, de most R60-om van, és szinte kivétel nélkül mindegyik TP-nél a zsanérokkal van gond, vagy lesz egy idő után... valamint a fényerő is gyengébb, és az LCD megvilágítással sem vagyok kibékülve.[ Szerkesztve ]
How Bad Do You Want It?
-
Tikakukac
titán
50k körül akad brutál paneles HP 8510W mindenféle dologgal ami régen nagy volt meg menő. Nekem is volt. Azt kerüld. Csábító, nagyon állati az a sok szép szám, de ne. Vesszőfutás lesz.
6540b az úgy már szebben néz ki.GX600 már újonnan is egy raklap kaki volt, idővel ezt fokozta a brutálisan kopós zsanér és kegyetlenül törő műanyagok. Nomeg az okádék billzet és egyebek. Van lakótársnak jóféle MSI, hát, legutóbb nem kapcsolt be, örültem neki, hogy végre az alaplap is beszart és nem kell tovább néznem, de sajnos fel tudtam kelteni, így muszáj látnom azt a vödör csavart némi műanyagban kallódni. Rémséges.
M50 korú Asusokban nagyon finoman lehet szerelgetni az kiváló. De ott is pattognak a műanyagok a kijelző körül főleg, ezt nem értem még mindig miért.[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
op9
aktív tag
Sziasztok!
Már nagyjából körvonalazódott bennem, hogy milyen gépet keresnék, így nem másolnám be az első hozzászólást.
Kritériumok:
-15.X coll
-1680x1050 / 1920x1080 / 1920x1200 (talán még 1600x900)
-min. 2 mag (Core 2 duo / i3)
-3D mark 06-ban min. 3000
-numerikus billentyűzet jobb oldalt
-Bluetooth
-webkameraEddig valami hasonlókat találtam:
MSI GX600
ASUS M50S / M50V
HP 6540b (8540p/8540w)Tudna még valaki hasonlókat ajánlani? Lehetőleg minél olcsóbban (45k-55k).
Köszi!
[ Szerkesztve ]
How Bad Do You Want It?
-
Yany
addikt
Pedig a Vostro 5470-nel járnál a legjobban mindent összevetve, csak még ha tudod, várd meg, hogy mire jutok az NBD-s ügyintézésemmel, mert konkrétan kukába való a WiFije az enyémnek, de ahogy utánajártam már több helyen is, másnál sem remekel.
Azóta megkértem öcsémet, akinek szintén instabil WiFivel rendelkezik a gépe, egy S540-es Thinkpad-ről van szó... hát nyilván abban is az ominózus 7260-as WiFi N kártya lapul. Ugyanez van a szintén rossz WiFi-hírű 7535-ös Dellekben is. Kezd kirajzolódni szépen azért...
A lényeg, hogy a napokban várom a Dell szerelőt, meglátjuk, mit tud kihozni a Vostroból.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Tikakukac
titán
válasz castiels #58880 üzenetére
Az értelme az i5-nek esetedben nulla.
Ennyiért ha kell a support is akkor 3537 i3-al integrálttal, és spórolsz pár kört a driverekkel is. Az az A4 elég lent van, és ha játszani sem akarsz mindegy mi van ezekben harmat gyenge mind.
-
castiels
addikt
válasz Tikakukac #58878 üzenetére
Átlagfelhasználásra, főleg internet, zenehallgatás, webcamera, tv-n történő filmnézés.. Akár 3d-ben is.
Gyors legyen, viszonylag modern.Az i5 vagy az A4 az erősebb? Illetve a 8670M vagy a 8330G? Nagy különbség van, tehát indokolt 20 al többet költeni a Dellre inkább?A Hp HP Pavilion 15-n050sh
Garancia:2017.02.12Garancia 3 év.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz castiels #58877 üzenetére
Törlőkendő és tisztítószer, esetenként pót műanyag ajánlott mellé.
Szép cucc, én is azért vettem anno a Paviliont. Később emg aztán...hát akkor rájöttem miért ne vegyünk csicsagépet.
Attól a Delltől se fogsz hirtelen vallást váltani, de talán az a több gari, meg az egy fokkal kevésbé lakkos külső talán kárpótol. De így kitöltetlen kérdésekkel csak lövünk a sötétbe.
Mondjuk az i5 annyira fölösleges a Dellbe az az A4 nagyon max egy i3-at tud hozni. Max.[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
Sziasztok!
HP Pavilion 15-n050sh F2T48EA-ről szeretnék véleményt kérni!
Vagy esetleg még ez DELL INSPIRON 3537 ( Core i5 4200U Max Turbo Frequency 2.6 GHz, 4096 (DDR3) MB,HDD: 500 GB,1024 MB AMD Radeon HD 8670M
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
úgy fest, hogy a HP Elitebook G1-ből a 850-es tud mindent, amit én szeretnék, ennél jobbat nem fogok találni. kivéve egy valamit... jól sejtem hogy ebbe az SSD + HDD kombó felejtős? nincs benn ODD, szóval nincs minek a helyére berakni az SSD-t. külön hurcibálni viszont egy HDD-t annyira nem szeretnék...
-
Tikakukac
titán
Annyira maszkulin, hogy a nem releváns példámból kiindulva 3 hölgy vs 1 úr a mérlegem.
U430 és U330 is tökéletes megoldás, de a gari az úgy jelenleg semmis, erre illik készülni. És később sem lesz hasonló sem a Dellhez, egyébként a 2 gép általánosságban kopp ugyanaz. Billzet világítás ami a levonót pluszba rakja.
És mennyire refurbished? Gari stb. 155k-ért azért az úgy nekem elsőre pöppenetnyire sok.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz molnarpeter #58870 üzenetére
hát, ha itt veszem a gépet, és kijönnek érte Dániába(pl), akkor lehet, hogy meggondolom külföldi msc-hez nézek gépet.
-
oleee
tag
Üdv!
18 éves hölgy számára keressük az ideális laptopot otthoni multimédiás, és majd egyetemi felhasználásra.
Ami fontos:
-hordozhatóság (súly <<<2kg)
-kijelző lehetőleg 13", max 14"
-300-500 GB tárhely
-bruttó keret: 160e Ft
-lehetőleg újEddig az U-s IdeaPadeket nézegettem, egy ismerősömnek U410-ese van, a kijelzőtől és a billentyűzettől eltekintve (amin ha jól tudom, javítottak az a 30-as szérián) jó benyomást keltett. 155e Forintért jó vétel lenne újonnan az i3-mal, 500+24-es hibriddel?
Az U330 lenne a legideálisabb választás talán, de drágállom 170.000-ért.Köszi előre is!
-
hoffman_
nagyúr
válasz ExpertEndre #58866 üzenetére
köszi a véleményet és infót.
átrágtam már a thinkpad-eket, latitude-ket, vaio-kat, és egyre inkább úgy érzem, hogy nem fogom 400 körül megúszni és valamelyik Elitebook G1 lesz a nekem való. annál is inkább, mert súlyban is verhetetlen, és kis variálással gyakorlatilag tud mindent, amit fent leírtam. viszont úgy már inkább az 500-hoz lesz közel...
molnarpeter:
az pontosan mit takar? de nem prioritás. ha megbízható, akkor igazából nem fontos, hogy a support jó, vagy baromi jó.
[ Szerkesztve ]
-
ExpertEndre
tag
-
brumi1024
veterán
válasz hoffman_ #58863 üzenetére
"nincs hdmi, ennek nem örülök, de benyelem. miért van ez az üzleti gépeknél?"
Mert a HDMI licencdíjas, és egyébként is a nappaliba való. A DisplayPort minden tekintetben jobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz hoffman_ #58861 üzenetére
hogy nagyjából mi az, ami már jól lefedi az elképzeléseim: például a HP Elitebook G1 széria - [link]
itt mondjuk még csiszolni kéne: nem ssd van benne, ez utóbbi nem gond, ha később a hdd mellé tudok rakni ssd-t. a kijelző 15,6", ez még belefér, nem baj.
csak win 7 van, ez nem gond és nincs hdmi, ennek nem örülök, de benyelem. miért van ez az üzleti gépeknél?
ui.:
ahogy nézem azért a G1-ek között lehet, hogy lesz olyan variáns, ami jó lehet. a 850-esek pl. amikor anno felmerült az ötlet, akkor ez volt az első gép, amire azt mondtam, hogy ezek már jöhetnének.
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Azt lehet, vagy talán megtiltod?
Nem vagyok képben egy jó ideje, nem gondoltam hogy egy irodai használatra szánt lapos nem jönne ki ennyiből!adamlukacs: az SSD-t külön megrendelném hozzá, nem kell hogy benne legyen gyárilag. Az Office árak nagyon nem tetszenek, hagyjuk ki inkább.
premete & Handball94: bruttó.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok!
nem most esedékes a vásárlás, de lehet, hogy a közeljövőben aktuális lesz, és nem igazán találtam még olyan gépet, amire azt mondanám, hogy igen, ez lenne az, amit keresek. egy kis segítségre lenne szükségem.
gondolkodtam rajta, hogy a mobilitás és a súly legyen a legfontosabb és akkor dokkoló, de elvetettem több okból. vázolom, hogy mire lenne szükségem, nem tuti, hogy létezik ilyen egyáltalán.
hardver:
- legalább 1600x900 felbontás, de inkább 1920x1080, matt
- ehhez mérten 16-17" körüli kijelző
- i7, 8gb ram, egy normális(nem kell brutális) dedikált vga
- 128gb ssd, de fontos, hogy szeretnék bele egy HDD-t, legyen hely neki, és ne vesszen el a garancia.
- odd nem kell
- hdmi, webcam, usb 3.0 (gondolom ez alap)amire kell:
- rengeteg internet, sokszor wifin
- autocad zökkenőmentes és gyors használata(de egyéb 2D-3D tervező progi is, néha játszanék, de egyáltalán nem szempont)
- jó üzemidő
- minőségi anyagok(örülnék a fémnek), és összeszerelés(üzleti vagy elit konzumer, mindegy)
- kis terhelésen halk legyen, sokat fog menni nagyonezek mellett kellene a lehető legkisebb súlyt biztosítani. nincsen extrém igényem, nem szeretnék ultrabook kategóriát, de örülnék, ha közelebb lenne a 2,5kg-hoz, mint a 3-hoz.
hát, ennyi lenne. terv szerint ez a gép lenne az életem pár évig akár, mindenhova vinnem kellene és sokat használni, szóval komoly igénybevétel kapna.
az ár. itt lesz igazán durva, amit kérek. egyelőre olyan 400.000 körül szeretném tető alá hozni ezt a dolgot. tudnátok valamit javasolni?
örülnék, ha lenne hozzá win8, és legalább 3-4 év garancia, ettől függően az ár mehet picit feljebb.
megjegyzés:
a HP gépek a legszimpatikusabbak, külsőre is, supportra is, minőségre is.
megjegyzés #2:
annyi könnyítés van, ami még nem 100% de bízom benne, hogy a 400k az lehet nettó ár.
[ Szerkesztve ]
-
DFB
tag
Sziasztok
Pillanatnyilag két noti van képben
Asus 550LF:i5 U, GT745M
Asus 550JK:i5 H, GTX850MA GTX kártyárol nem tudom DDR3, vagy DDR5 van-e rajta
(Sejtésem szerint a GTX-en DDR5 lenne illendő)
A NC szerint csak DDR5-el van és 2GB vel ahogy kivettem.
A géphez pedig általában csak 4GB van írva.
Tud valaki valami biztos infot erröl? -
_adaml21_
őstag
válasz aclandiae #58855 üzenetére
Növeld meg a keretet ~300-320-ra, mert ennyiért Full HD-s, NBD garis (=Latitude) gép, Office-al, oprendszerrel, mSATA SSD-vel, táskával egyszerűen nincs. (és még a 750GB merevelemez, meg a 8GB RAm sem biztos, hogy összejön ezek mellé)
Ez kell neked, de látszik, hogy erre még sokat kell költeni, hogy olyan legyen, mint amilyet megálmodtál.
Pár hónapos használt gép akadhat ennyiért, ha Dell NBD garis, akkor az is meghosszabbítható majd a későbbiekben.
[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Két héten belül.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
250.000HUF.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
irodai munka
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Igen, mindenképpen, méghozzá legalább 120GB-ost. Viszont nem áldoznám fel érte a DVD-t, így mSATA menjen bele.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
1920x1080, 15-17', matt (kizárólag)
(8) Notebook tömege?
Minél kevesebb, az lenne jó ha minden alkatrésszel együtt (akku, töltő) 2kg alatt maradna.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Kell hozzá, lehetőleg W8.1.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
750-1000GB, min. 8GB, igen.
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, min 720p-s webkamera.
A keretbe bele kell férnie egy legális Office csomagnak, min. Word, Excel, PP és egy táskának is.
Minél hosszabb garanciaidő, amit lehessen bővíteni. A szerviz azonnal, de legkésőbb 24h-n belül oldja meg az esetleges meghibásodást. ÁFA-s számla kell róla.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Nincs.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Kizárólag új. -
Tikakukac
titán
Aki esetleg az újabb Radeonoktól remél megváltást, azok nyugodtan vásároljanak be a még NV alapú cuccokból, nem jutottunk előrébb, de hála az AMD-nek legalább izzadhatunk mi fog futni és hogyan. Nemsokára kiderül.
-
runner 125
nagyúr
válasz ribarszki #58849 üzenetére
Sony-król általánosságban elmondható, h túl vannak árazva. Tilla korrektebb áron adja őket, de sajnos a magasabb ár, nem jár jobb minőséggel/megbízhatósággal.
Nem ismerem konkrétan ezt a szériát, a zsanérmegoldása szimpatikus, nem tűnik egy low end kategóriának.
Meg kell nézni élőben is.Ilyen felszereltséggel most nem nagyon van új alternatíva ennyi pénzért.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Mirman
őstag
Sziasztok , egy ismerősömék notebookot akarnak venni , levelezésre és MS Office programokra használnák főként . T-nél kinéztek két modellt amit elég jó áron le is tudnának hozni és ugyebár fontos a kamatmentes részlet is. A kérdés az lenne hogy az alábbi két gép közül elég lenne bármelyik ezekre a feladatokra még pár évig ? HP 250 Lenovo G500
-
ribarszki
őstag
Uraim! Fontos lenne, hogy mi a vélemény erről a Sony laptopról. Mind súlyban, mértben, teljesítményben megfelelő lenne, de nem tudom mi róla a vélemény.. Persze nem egy Latitude kategória, de mégis hol helyezkedik el? Mellélőnék vele? Fontos a megbízhatóság, a szép kijelző és a több évnyi használat.. sony
Esetleg az SVF széria, de az érintőkijelző nem érdekel..
[ Szerkesztve ]
-
csudri
őstag
Most, hogy mondod nem voltam tőle elájulva. Anyámnál felvittem a gépet a tetőtérbe, mert ott van a nyomtató és rohadtul nem látta a wifit. Visszavittem a gépet egy emelettel lejjebb a router közelébe, akkor megtalálta a jelet és jó lett, de addig semmi, fel sem csatlakozott.
-
Yany
addikt
válasz csudri #58841 üzenetére
A Vostro WiFi-jével neked nincs gondod? Nekem 2 másik régi notiból mind a kettőnek jóval jobb a WiFi stabilitása és gyakorlati sávszélje. Ott, ahol a régi notik Youtube videót streamelnek gond nélkül, ott a Vostro 5470 egy 128-as netrádióval is folyamatosan megakad.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Chaser
legenda
válasz joysefke #58843 üzenetére
Vehetsz valami belépő dell 3521-et vagy 3537-et. Egyetlen előnyük kb a 3év gari, minőségben rosszabbak mint a B590 vagy fuji A502, 532. Kijelzője is csilli, a másik kettőnek matt.
B590+SSD sztem._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Két gép közül kellene döntenem, Dell Vostro 5470 vagy HP Probook 430. Mindekettő i5-4200U-val és 8giga rammal.
A Vostrot ismerem, pár hete pattintottam össze egyet anyámnak, de a HP-t még nem taperoltam. A Dell nagyon tetszett, mind designban, mind pedig anyaghasználatban. Sokáig is bírta az akku, amíg nálam volt, bár a kijelző talán lehetne jobb. Munkához kellene a gép, a főnökömet már meggyőztem, hogy felesleges a 15,6-os gép, nem kell a numerikus bill, úgyis használok hozzá külsőt+monitort, amikor összerakom a táblázatokat, de hurcolni könnyebb lenne ezekből valamelyiket.
Van valakinek tapasztalat mindkét géppel esetleg?
-
joysefke
veterán
Huhh...Eggyik gagyibbnak tűnik mint a másik, ha 300E lenne a kerete, sokkal könnyebb lenne a választás .
Fujitsu mostanában mennyire jó? Nekem a régebben a Fujitsu drága szériával (E és S) egész jó tapasztalataim voltak illetve most a Dell E6510 is egész jó. Olcsóban mennyire gyártanak jót? Régebben az Amilot szidták mint a bokrot...
J.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz joysefke #58803 üzenetére
Sziasztok!
erre még nem jött válasz, tud esetleg valaki segíteni?
Tehát:
Barátnőm kolléganője laptopot szeretne vásárolni, engem kérdeztek. Próbáltam begyüjteni a legfontosabb infókat. A válaszai normál szedéssel vannak a szövegben.
0,5 -1,5 Hónap múlva(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
100-120.000 Ft(3) Felhasználási kör?
internet, levelezés, office csomag (otthonra)(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
egyáltalán nem játszana vele(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Szeretné, ha jópár évet probléma nélkül tudná használni(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként sokkal gyorsabb is lehet számítógéped!
(számítógép és programok indulása, munkamenet folyamatossága)Ha belefér a keretbe
(7) Kijelző felbontása, fényes vagy matt?
Matt.
A felbontása legyen elegendő egyszerű irodai feladatokhoz.(8) Normál méretű notebookot szeretnél, vagy nagyot/kicsit?
fogsz-e rákötni monitort
helyben lesz, vagy rendszeresen cipelni akarod?-Normál méretűt
-ritkán vinném magammal
-Nincs monitora, amit rá tudna kötni(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Oprendszerrel szeretném (W7, W8.1)
KIEGÉSZíTÉS:
Kérnék egy oprendszeres és egy oprendszer nélküli ajánlást is, mivel feltételezem, hogy jelentős az árkülönbség(10) Szeretnél-e bele DVD meghajtót?
Igen(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb.)
Esetleg Webkamera, de nem létfontosságú(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Konkrétan még nem nézett ki típust, de negatív tapasztalatai voltak a DELL-el, ezért néne egy nem DELL-es ajánlás is.
KIEG:
Nekem meg nem, tehát legyen egy DELL-es ajánlat is(14) Magyar billentyűzete legyen?
MindenképpenElőre is köszi a válaszokat!!
-
ChavalieR
csendes tag
Sziasztok!
Már hirdetem, szóval ha sikerül akkor lassan megválok szeretett Dell Inspiron N5110-as laptopomtól, és ha ez megtörténik akkor a bejövő pénz + egy kis zsebpénz kombójából szeretnék vásárolni magamnak egy új laptopot. Eddig ezt néztem ki magamnak: http://www.radium.hu/home-laptop-template/asus-x551.html
Az igényim a következőek: A processzor ha lehetséges akkor 4. generációs, legalább i5-ös. A videokártyát illetőleg én egy GT740m-re gondoltam, ebben az árkategóriában (Mivel nem mondtam még, de olyan 160Ezer Forint fölé nem szívesen megyek, csak ha kivételesen jó az ár-érték aránya.) ez lenne a legjobb választás, sajnos a GT750m már túl esik ezen. Az AMD processzorokat inkább kihagynám, inteles vagyok. Nincs különösebb okom rá, de a kevesebb fogyasztás és erősebb processzor azért mégis csak jobb. A használt laptopoktól óckodom. A RAM nem árt ha megvan 8GB, de 4 is elég ha bővíthető. A HDD-ből egy 500GB-os, ha lehet 7200rmp-s. Az SSD számomra fölösleges. A gépet játékra használnám, szerintem amit kinéztem az megbirkózik az újabb játékokkal Low-Medium beállításokkal, de maximum Battlefield 3-ra, és Thief-re kell az erő. Másrész kisebb 3D-s munkákhoz, kollégista vagyok és ezért kell a gép hogy a koliba is tudjak dolgozni.
Előre is köszönöm, várom a remélhetőleg jobb ajánlatokat. -
3RROR
aktív tag
válasz KatonaT #58809 üzenetére
Euronics oldalán én nem találtam B590-et de ettől függetlenül lehető hogy van nekik. Ha a házon kívül nem hurcolásznák akkor érdemes még 17"-ban is gondolkozni. [link]
Jobb minőség még talán a Z510 vagy a HP olcsóbb probookjai lehetnének de az említett boltban az nincs. Ha esetleg meggondolnák magukat abban hogy máshol is vásároljanak akkor én a Z510-et ajánlom. Mysoftnál van intel gpu-val szerelt is olcsóbban ha felesleges a dedikált. -
Chaser
legenda
válasz trickyy #58824 üzenetére
Nálam egy P8600 van, 6GB ram, meg egy 120-as SSD. Filmnézés közben nem érződik az SSD, de net alatt meg úgy egyébként elég erősen érezni. i5-ös gép hdd-vel lassabb.
Szívesen.szerk: Azért mondtam ha van rá keret, amit amúgy is elköltöttél volna, akkor hajrá egyébként persze nem létszükséglet.
[ Szerkesztve ]
-
3RROR
aktív tag
Ahogy előttem is írták egy használt Lenovo G580 a nyerő neked.Ne pentiumos procival vedd mert WoT-nak kell a proci...Minimum i3-al de max 100e-ért.
geza.nagy.76:
A pavilion felejtős.A Lenovo amit kinéztél nem rossz de csak 64bites 740m van benne (mint minden mostani piacon lévő gépben) de megbírkózik a feladatokkal.Van olcsóbban is.
Másik alternatíva a Z510 ugyanazzal a procival és dGpu-val de jobb minőségben.[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
válasz Chaser #58812 üzenetére
Ezt szerettem volna linkelni elsőnek, csak elnéztem. (ilyen van egy itthon)
Tudom, hogy kevés játékra, de LoL-t, WoW-ot elvitte ez is, igaz minimumon, de az épp elég volt, nem igazán játékra kell. Azért kérdeztem, hogy megéri-e a felárat, az i5-ös Elitebook a c2d-vel szemben. ~20-25k a felár.
premete : Nem kell flegmán válaszolni, úgy emlékszem, hogy én sem flegmáztam veled, szimplán elnéztem, nem kell "lassan írnod", nem vagyok fogyatékos, csak rosszat linkeltem, neked nem fontos segítened.
[ Szerkesztve ]
-
trickyy
senior tag
válasz gery2123 #58811 üzenetére
Húgomnak a gyengébbik van, próbáltam már rajta játékokat, amire kell elmegy.
Van pénz a nagyobbra, ha megéri a felárat. Lenovo-nak valamiért nagyon nem tetszenek ezek a régebbi üzleti gépei, halottam, hogy nagyon jók, de külsőre nem jönnek be, valami hasonló a helyzet a Dell-nél is. Viszont ezek az Elitebook-ok tetszenek, látszik rajtuk, hogy minőségi darabok.
-
Chaser
legenda
válasz KatonaT #58809 üzenetére
Sokkal jobb biztos nincs ennyiért, főleg nem 3 év garival. Z510 pentiumosat nézném meg, ha van abban a boltban. Az minőségre jobb, de gari 2 év.
trickyy: Az első probook. Játékra mindkettő kevés, a 8440p-ben intel HD graphics van, de az is kb semmi 3D-ben. Játékra mondjuk egy T510 NVS3100-zal, az már belépőnek jó. De akár egy T500 HD3650-nel, intel HD graphicot az is veri. 4500HD-t meg kb bármilyen 5-6 éves diszkrét kártya veri.
[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
-
trickyy
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek, ha netezésre, filmezésre, illetve gyengébb gépigényű játékokra használnám, akkor nagy lenne a különbség, megérné a felárat az erősebb? HP Elitebook 6530B, vagy HP Elitebook 8440P?
szerk:
Azt kihagytam, hogy ugyanúgy 4 GB RAM, illetve 320-as HDD mind a kettőbe.
[ Szerkesztve ]
-
KatonaT
aktív tag
válasz Chaser #58808 üzenetére
Köszi!
Tudom hogy ezekre az igényekhez kb mindegy lenne hogy milyen de lehet idővel másra is kell...
150-es keretig szeretnének minnél jobb gépet ezért nem nézek 120-ért "roszabbat" hiába nem használják most még ki.
Szóval a kérdés hogy van-e jobb alternatíva 150-ig!
Köszi a választ! -
Chaser
legenda
válasz KatonaT #58805 üzenetére
A haswell a legújabb generáció. Amiket elmondtál arra sztem van olcsóbb megoldás is. Nem tudom juronikszben' mi van és mi nincs. Lenovo B590 pl i3-mal 120-ért. Bár nem feltétlen kell neked i3 vagy i5, pláne akettő kb ugyanaz, i5-nél van átmeneti órajelemelés. A dell a 3 év gari miatt jó választás, de minőségre ne várj tőle sokat. Belépő inspiron, ezért ennyi az ára.
-
KatonaT
aktív tag
Sziasztok!
Sógoromék szóltak hogy segíthetnék notebookot nézni.
Persze annyi nehezítéssel hogy csak Euronics és 150 tájékán max...
Dell 3537-157808-at néztem mert ebben az árban csak eben van i5-ös proci...
Álltalános felhasználásra lesz (allshare, internet, internetes jàtékok,filmnézés)
Véleménny erről a gépről vagy jobb gék ennyiért az Euronicsban?
Laptopokat eggyáltalán nem vágom, lapkakészlet, mobil processzorok foggalmam melyik a jobb
Azt néztem hogy ez már haswell de azt nem tudom hogy az ujabb generációs i3-ak nem lettek-e jobbak...
Előre is köszi a segítséget! -
geza.nagy.76
újonc
Sziasztok!
Hamarosan szeretnék laptopot venni nagyjából core I5 procival, dedikált kártyával, nagy háttértárral, 6-8 GB Ram-mal gondoltam, mert használnám időnként videó tömörítésre, vágásra, gyakran photoshop-ra, és játékra is, windows nem fontos. 200-210 ezernél többet nem nagyon tudok kiadni rá. Ezt a két típust néztem ki, ha ismeritek ezeket, szívesen veszem a véleményeteket:
[LENOVO NB M5400]
[HP Pavilion]Ha van ötlet alternatív típusra, lehetőleg erről az oldalról küldjetek linket mert itt visszajáró vagyok, kedvezménnyel vásárolok!
HP, Lenovo, Dell párti vagyok...Köszönöm.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Barátnőm kolléganője laptopot szeretne vásárolni, engem kérdeztek. Próbáltam begyüjteni a legfontosabb infókat. A válaszai normál szedéssel vannak a szövegben.
0,5 -1,5 Hónap múlva(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
100-120.000 Ft(3) Felhasználási kör?
internet, levelezés, office csomag (otthonra)(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
egyáltalán nem játszana vele(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Szeretné, ha jópár évet probléma nélkül tudná használni(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként sokkal gyorsabb is lehet számítógéped!
(számítógép és programok indulása, munkamenet folyamatossága)Ha belefér a keretbe
(7) Kijelző felbontása, fényes vagy matt?
Matt.
A felbontása legyen elegendő egyszerű irodai feladatokhoz.(8) Normál méretű notebookot szeretnél, vagy nagyot/kicsit?
fogsz-e rákötni monitort
helyben lesz, vagy rendszeresen cipelni akarod?-Normál méretűt
-ritkán vinném magammal
-Nincs monitora, amit rá tudna kötni(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Oprendszerrel szeretném (W7, W8.1)
KIEGÉSZíTÉS:
Kérnék egy oprendszeres és egy oprendszer nélküli ajánlást is, mivel feltételezem, hogy jelentős az árkülönbség(10) Szeretnél-e bele DVD meghajtót?
Igen(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb.)
Esetleg Webkamera, de nem létfontosságú(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Konkrétan még nem nézett ki típust, de negatív tapasztalatai voltak a DELL-el, ezért néne egy nem DELL-es ajánlás is.
KIEG:
Nekem meg nem, tehát legyen egy DELL-es ajánlat is(14) Magyar billentyűzete legyen?
MindenképpenElőre is köszi a válaszokat!!
[ Szerkesztve ]
-
Bóti
senior tag
Köszönöm az infót.
Én még néztem egy másikat is azon a linken, amit írtam az első hozzászólásomban: 1TB-s vinyóval, 1GB GF-el, és cak egy tizessel drágább, és az se celeronos.
Ettől függetlenül is a B590 a legjobb?
A másik kérdésem az lenne, hogy ha telepítek rá win7-et, akkor ugrik a gari?Köszönöm!
-
PAWI
tag
válasz piRate_nEx #58799 üzenetére
Köszi. Játékot nem akarom dobni, 4-5 hét kint kamionban nagyon sok idő, hogy kihagyjam ezt a lehetőséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Laptopok alkatrésznek
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest