Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bóti
senior tag
válasz fordjee #157627 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.
A Radium eléggé megbízható bolt, nem? Vagy nem erre írod?
Számít a garancia, de az se lenne utolsó, hogy 4000 Ft-tal kerül többe, és 2x annyi RAM + HDD helyett SSD.
Másrészt a Dellben ott a dedikált GPU, ami nem a RAM-ot zabálja...
Az, hogy a HP-ban 32 GB-ig bővíthető a RAM, végülis annyira nem lényeg, mivel mire annyi RAM-ra lesz szükség, úgyis lecserélem.Lehet, hogy mégis marad a Dell.. 🤔
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
A minap már kértem segítséget, de megjelent egy új versenyző.
Eddigi választás: Dell Inspiron 3583 [link]
Termékoldal: [link]
Új kihívó: HP 250 G7 [link]
Termékoldal: [link]Mindkettő FullHD LED (bár a Dell oldala egy szar, de más oldalon LED-et írnak, mondjuk van ahol meg LCD-t..)
Mindkettő i5-8265U
Mindkettőben 2 RAM slot, de a HP 32GB-ig bővíthető, míg a Dell "csak" 16GB-ig
Dell-ben dedikált, HP-ban integrált GPU, viszont a HP integráltja erősebb (szintetikus tesztekben).
HP: 8GB RAM + SSD, Dell: 4GB RAM + HDD
HP: 12 hónap gari, Dell: 36 hóMindkettő jó választásnak tűnik ilyen áron, otthoni felhasználásra, játszani nem akarok rajta, a bővíthetőség, és a megbízhatóság a lényeg.
Szerintetek melyik éri meg jobban?
Köszönöm előre is! :) -
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Emagon ez most csak 150. Ahogy néztem, elég jó ajánlat (RAM-ot leszámítva, de azt tudnék rakni bele, mivel 2 slotos), meg tudnátok erősíteni ebben?Köszi! :)
-
Bóti
senior tag
válasz Tikakukac #80941 üzenetére
Igen, ezt leírták, megköszöntem.
Aztán beböfögted a tutit..
De igazad van, nem kellett volna válaszolnom.. már abból a hsz-ből látnom kellett volna, hogy rövidebbet húztál.
A többieknek köszönöm a segítséget.Ui.: Hogy mindenkit megnyugtassak, tudok olvasni, sőt informatikus vagyok, de nem ismerem az összes laptoptípust, emiatt gondoltam, hogy itt majd segít valaki. Volt ilyen is, meg voltak trollok is. Erről ennyit!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Bóti
senior tag
válasz Tikakukac #80937 üzenetére
Első válasz: T400, holott ott van a leírásban, hogy 16:9, de gondoltam, hátha nem vette észre.
Aztán megerősítettem a következőkben, hogy képarány miatt kiesett a dolog, aztán ivana írta, hogy nem nagyon van 16:9-ben ilyesmi, majd megértettem, és meg is köszöntem neki. (#80922) Bóti
Ezzel részemről lezárt lett volna a dolog, de visszanéztem, hátha írt valaki még valami opciót.És jött ez: (#80924) Tikakukac....
szabonagyur:
Idejöttem, leírtam, hogy mit szeretnék, kaptam rá választ, amit meg is köszöntem, láthatod..
Másrészt, elhiheted, hogy a gitárosunkkal napi kapcsolatban állok, szóval beszéltem már vele nem is egyszer.
Harmadrészt, nem vártam el senkitől, hogy a szart ajnározza, annyit mondtam, hogy ha vigyáznak valamire akkor nem megy szét.Kár, hogy már 16 hozzászólással ezelőtt tudomásul vettem a dolgokat, és bocsánat, hogy visszaszólok annak, aki csak azért ír a fórumba, hogy belém tudjon kötni, és így elnyerje a Mr. Megmondókapitány címet.
-
Bóti
senior tag
válasz Tikakukac #80934 üzenetére
Ez még mindig remek, de értsd már meg, hogy nem nekem kell a laptop, hanem a gitárosunknak.
Mikor fogod végigolvasni, amit írok?
Nekem jó lenne a T400 is, neki nem kell. Mondtam már neki, hogy vegyen azt, de mondta, hogy mindenképp 15,6" kell, ami 16:9.
Ezt olyan nehéz megérteni?
Ha nem tudsz olyan laptopot, ami megfelel ennek, akkor kár leütnöd a billentyűket csak azért, hogy belém köss.. itt kezdődik az intelligencia szerintem.. mindegy, hagyjuk.Khelben: Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Bóti
senior tag
válasz Tikakukac #80924 üzenetére
Örülök, hogy úgy formálsz véleményt, hogy el sem olvasod, amit írok, rettentő nagy intelligenciára vall.
Mint írtam, nem nekem kellene, hanem a gitárosunknak.
Másrészről, a topik szabályai szerint válaszoltam a kérdésekre, hogy nektek, akik (elvileg) tudtok segíteni a vásárlásban, egyszerűbb dolgotok legyen.
Erre mindenki a Lenovo T400-at akarja rám tukmálni.
Egyrészt, mint írtam is, a srác, akinek kellene, mindenképp 15,6"-os 16:9-es megjelenítővel ellátott laptopot szeretne.
Másrészt, használtam én is 2db Lenovo T400-at (céges laptopok voltak), rövid idő után olyan holtjátéka volt a monitornak, hogy neki kellett támasztani valaminek, mert hátracsuklott.
Ezzel nem azt mondom, hogy a Lenovo rossz lenne, hanem ha vigyázva van rá, szerintem nem lesz baja egyiknek sem, ha nem, akkor meg úgyis széthullik.Elolvassátok az első pontot:
-Mennyi? 40k? Lenovo!
Akkor minek kell leírni a többi infót?
Mindegy, köszönöm a cinizmust!Köszi Dell XPS!
Te tudnál valamit ajánlani ezek alapján? #80898[ Szerkesztve ]
-
Bóti
senior tag
Értem..
Nem tudok mit tenni, 16:9 kell, nem nekem lesz, nekem jó lenne a 16:10 is.
Az az ASUS, amit néztem egész jó állapotban van, és még az akksija se tropa teljesen.
Plusz azon van numerikus billentyűzet, ami elég fontos a cubase meg a guitar pro miatt.
3 GB ram, P6100 proci, 320 GB vinyó, satöbbi, jó lesz az.Mindegy, köszönöm a segítséget!
Üdv
-
Bóti
senior tag
válasz szabonagyur #80916 üzenetére
Nyilván..
De sajnos a lenovok tényleg kiestek a képarány miatt..
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
A gitárosunk szeretne laptopot venni, és mivel itt kicsit jobban benne vagytok a témában, gondoltam, megkérdezem.1) Következő napokban, hetekben
2) Max 40.000 Ft
3) Audio (felvétel sávonként, tömörítés, szerkesztés, inkább memóra igényes cuccok, de azért a procit is hajtja).
4) Nem, ezért bármelyik laptop integrált VGA-ja megteszi, annyi, hogy szeretne egy másodlagos monitort is, kiterjesztett asztalnak.
5) Teljesítmény, de azért ne hulljon szét.
6) Ha az árba belefér, de szerintem nem fog..
7) 15,6"; 1366x786, matt/fényes: inkább matt, de nem mérvadó
8) Mindegy
9) Op. rendszer nélkül.
10) Tárhely: min 250 GB, RAM: min. 4 GB, optikai: jó lenne
11) legalább 3 USB
12) Használt progik: Addictive Drums, Cubase, PODFarm (Line6-hoz, USB-s külső hangkártya).
13) Nincs
14) Mivel ilyen áron újból normálisat nem lehet kapni, ezért használt.Válaszokat előre is köszönöm!
-
Bóti
senior tag
Köszönöm az infót.
Én még néztem egy másikat is azon a linken, amit írtam az első hozzászólásomban: 1TB-s vinyóval, 1GB GF-el, és cak egy tizessel drágább, és az se celeronos.
Ettől függetlenül is a B590 a legjobb?
A másik kérdésem az lenne, hogy ha telepítek rá win7-et, akkor ugrik a gari?Köszönöm!
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Valaki?
m.prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek_3/hsz_58708-58708.html
Bocsi a linkért, telóról írok.. -
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Az asszonykámnak szeretnék venni egy laptopot.
A laptop.hu-n nézelődtem, érdeklődni szeretnék, hogy mit ajánlanátok?
Sajnos csak részletre tudnánk megvenni, szóval a boltok esetében feltétel, hogy nyújtson áruhitelt.
Megbízható üzletből szeretnénk vásárolni, minimum 2 év garival, szóval sufni laptop bazárok kizárva (meg ott nyilván áruhitel lehetőség sincs).
Beszámíttatni másik laptopot nem tudunk.1. 1 hónapon belül
2. 100-105e Ft
3. Netezés, néha egy két játék
4. ET: Quake Wars, meg a Painkiller a nagy kedvencei, de nem nagyon szokott játszani.
5. ehh, ez milyen kérdés? mindkettő
6. 100e Ft-os kategóriában az csak álom.
7. 15,6" 1366x768, led, matt
8. mindegy
9. mivel ez is megdobja az árat => nélküle
10. 500 GB hdd, 4 GB ram, DVD RW
11. webkam nem árt, de az már szinte mindegyiken van, esetleg microSD olvasó, bluetooth, de ezek nem feltételek
12. nem igazán
13. Ezek közül gondoltam válogatni.
14. csak újElőre is köszönöm!
Üdv,
Bóti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest