Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsigi97
tag
Sziasztok! Ez a laptop játékra menyire alkalmas? [link] Elfut rajta minden játék, nem full low-on?
-
thomeef
őstag
Azt mondja nekem a Lenovo a facebook falamon hogy EZ a gép lesz a gamerek álma... Azért szerintem ezzel páran vitatkoznának Szerintem ezen még a super mario szaggatni fog natív felbontáson.
[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Klara_
őstag
válasz Klara_ #52555 üzenetére
Bovitettem a kort kicsit:
Fujitsu A544
HP ProBook G1
ThinkPad Edge E540
Ezeken kivul mit lenne meg erdemes megnezni, ebben a kategoriaban? -
tibbike01
őstag
Igen úgy gondoltam az árakat.
Azért nem nézem meg mert Angliában élek, és itt nincs ilyen laptop.
Jövőhéten repülök haza 1 hétre és akkor akarom gyorsba elintézni a laptopvásárlást. -
Borote
addikt
Tárgytalan.
[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
Sziasztok 160-200 között keresek laptopot amin megy az adott laptop kijelző felbontáson a BF4!! Köszönöm!
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
tibbike01
őstag
válasz btudos #53286 üzenetére
Igazából bőven elég mind2 gép. Teljesen átlagos használatra venném, netezés, filmnézés...stb.
Játszani nem szoktam.
Inkább már csak a minőségi szempontok a döntőek.
Sajnos egyik gépet se láttam élőben, és így nehéz bármit is mondani róla.
De mindkettő nagyon színpatikusnak tűnik.Mind2 gép 150ezer forint körül van.
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz tibbike01 #53285 üzenetére
Hát ez már nehezebb kérdés, attól függ mik az igények. Grafikában erősebb a Z510, illetve újabb procikkal szerelik, az SSD miatt viszont gyorsabb lehet az U510. Ha az U510 ereje elég, akkor azt venném az mSATA miatt.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
tibbike01
őstag
Köszi!
És ha így kérdezem, hogy U510+60gb msata, vagy Z510 sima hdd-vel?Általános felhasználásra.
-
tibbike01
őstag
Minőségre melyik a jobb?
Lenovo Z510 vagy U510?
-
AtHoS
nagyúr
Egy barátom ilyen kiépítésű laptopot keres:
- RCA analóg video kimenet (analóg CRT TV-hez video lejátszáshoz, családi fotók megtekintéséhez)
- legalább 4 GB memória
- legalább 2 magos CPUAz ár kritérium 60k lenne kéz alól.
A lényeg, hogy létezi-e ilyen kiépítésű lapos, ennyiért be lehet-e szerezni. Ha nem, akkor asztali gépet kell keríteni hasonló paraméterekkel.
read-only mode on the forum
-
kisza25
félisten
köszi mindenkinek valahol megnézem őket élőben és, majd az után döntök, de nagy valószínűséggel HP probook lesz, csak még azt nem tudom melyik
btudos: szerintem A8-is elég lenne bőven, csak ne lenne az a sok felesleges cucc, mint HD8750...[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
válasz btudos #53276 üzenetére
azért az az i3 sokkal erősebb tesztek alapján, viszont az amd-ben 8GB a RAM és 750-es a vinyó, talán még DG is működik, kár hogy ezek közül egyikre sincs szükségem
nem értem minek erőltetik integrált VGA-t AMD A8-4500M mellé, nem pont ez lenne a lényege az APU-nak HD8750 nélkül (ami ráadásul DDR3) lenne 10eFt-al olcsóbb és gondolkodás nélkül azt venném
Zyrius: nekem is a HP a legszimpatikusabb, kár, hogy nincs diszkrét VGA nélkül, mert az feleslegesen drágítja nekem, de akkor valószínűleg az marad, a 3-év gar az igen csak nem mindegy, mert ha csak azt nézzük, már nem is olyan sok 150eFt-ért[ Szerkesztve ]
-
Zyrius
aktív tag
válasz kisza25 #53275 üzenetére
A sorrend inkább B590 -> G500,505
A B a legalja a Lenovo szériának. Az elmúlt 1 hónapban volt szerencsém mindkettőhöz és inkább a G szériát javasolnám. Bár formára jobban tetszett, nekem a B590 kicsit gagyibb műanyagnak tűnt a G szériával szemben.
A ProBookkal kapcsolatban tegnap jött meg a 430G. A minőségérzet nagyon magas. Ha a HDD mindenképp cserélnéd SSD-re, akkor előbb nézz utána, hogy biztosan cserélhető e. A 430-asnál a HDD már elzárt helyen van, nem férsz hozzá csak a ram M.2 és a Wifi portokhoz a hátlap lecsavarozásával.
Nézegettem én is a ThinkPad Edge-eket, de inkább a ProBook mellett döntöttem, egyrészt a 3év oda-vissza garancia miatt másrészt minőségben szerintem erősebb a Probook. A sokat hangoztatott ThinkPad billentyűzettől sincs elmaradva a ProBook billje. (Otthon van egy R61-es ThinkPad ezzel összehasonlítva írom a véleményt).https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
btudos
nagyúr
válasz kisza25 #53275 üzenetére
Igazából attól függ hogy a több RAM(455), vagy a valamivel erősebb, de kevesebbet fogyasztó processzor(450) számít többet. A két gép között ennyi a lényegi eltérés, meg persze a 10 k-s árkülönbözet.
dGPU nélkül még nem láttam i3-as Probookot, i5 verzióról tudok, de az még 10 000 Ft-tal drágább.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz btudos #53273 üzenetére
néztem azt is ,de nem találtam ettől olcsóbb 450-est
létezik i3-4000M-e 150e körül VGA nélkül, vagy ne is keressem tovább?Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Dexar007
veterán
Sziasztok!
Lenovo G580 mikrofon problemajara tudtok valamilyen megoldast? Legujabb driver van fent,de ennek ellenere olyan mintha egy fazekbol beszelnek Skypeon.Give me your cum,bull!
-
Franky676
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás előtt állok, ebben szeretném a tanácsotokat kérni.
A gépet internetezésre, táblázatkezelésre, fullHD filmezésre valamint film nyersanyag tárolására és vágására használnám.
Márkákból úgy tudom a Levono, Dell, Asus lenne mostanában a legjobb.
SSD-s gép nem lenne hátrány.
Keretem rá maximum 160.000 Ft.
Tudtok nekem ajánlani márkát típust ebben az árkategóriában, ilyen felhasználási feltételek mellett, ami megfelelő lehet?
Előre is köszönöm! -
kisza25
félisten
ok ok hiszek nektek, de nagyon leragadtunk itt a full belépő lenovoknál, HP probook ennyire említésre sem méltó vagy mi?
vagy a LENOVO ThinkPad Edge mert nekem ezek azért minőségi cuccoknak tünnek, és mint említettem 150eFt lenne rá,
vagy azt mondjátok felejtsem el ezeket és b590 a tuti
brumi1024: amúgy Ausztria saturnban nézegettem, itt mondjuk 600 euro alatt nem igen van gép, viszont van 3000-ért[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz kisza25 #53262 üzenetére
Na ez a jó döntés. Fuji A532 esetleg? (A kép nem helyes, teljesen matt a gép, lásd itt.) Jobb garancia a consumer Lenovoknál, mely bővíthető olcsón 3 évre, jó minőség, masszív ház.
(#53268) kisza25: Melyik G500-at nézted? Ugyanis a G510-nek és a G500-nak teljesen megegyezik a háza, ha a nem tesco-s modelleket hasonlítod össze. Az a fémbetét pedig igenis micron vastagságú, szedd szét, meglátod. A műanyag tart egyedül.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Borote #53267 üzenetére
nem is csak az miatt, hanem mindegyiknek megnyomkodtam a bill.-ét és az 510-é kevésbé horpadt éppen csak minimálisan, míg G500/505 elég rendesen, főleg WASD környékén, + G510 nél kaptak a gombok egy kis ívet (mint y510p-nél) és minimálisan de kijjebb voltak a gombok, valahogy G500 elég olcsó műanyag hatását kelti
mondjuk nekem nem 1 mikronnak tünt a dolog, mert megnyomkodtam rendesen és nem hajlott a cucc[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Chaser #53265 üzenetére
én elhiszem neked, de fotók alapján nem tűnik valami biztatónak
ráadásul nem tudom milyen a fedlapja, mert mindegyiken más pl. itt fémnek tűnik:
a következő képen meg már totál más:
mert pl. G510 nem csak fémnek tűnik, hanem az is, pont olyan, mint y510p, csak a billentyűzete gyengébb[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Chaser #53263 üzenetére
nem tudok kiigazodni lenovo elnevezésein, minőségben B590 hol helyezkedik el, mert megtapiztam G500-at G505-öt(ezek elég gagyik voltak) G510-et ez már nem volt olyan rossz, Y510P-t ez tetszett, de B590-hez pont nem volt szerencsém
akkor pl ez a B590-es?
vagy inkább ez a G510[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
köszönöm az eddigi segítséget mindenkinek de (most utálni fogtok) az eredeti elképzelésem az volt, hogy munkára szeretnék egy notit és egyben kiváltom az asztali játékgépet is és erre lett volna 200eFt-om, de már 300eFt-nál jártunk, de még mindig nem lenne tökéletes a dolog ezért, úgy döntöttem marad az asztali játékgép és csak munkára vennék egy notit:
~150eFt
virtualizáció(virtuális gép), irodai munka
nem játszanék rajta
minőség fontos lenne, mert sokat lenne hurcolva naponta minimum 2x és azért legyen megjelenése(gondolok itt arra, hogy ne pompázzon mindenféle színben)
SSD-van itthon szóval az nem kell bele, mert azt én rakom bele
oprendszerem is van, de nem hátrány
4-8GB RAM HDD mindegy mert cserélem ssd-re
lehetőleg új sok garival
a kiszemeltek :
HP probook 455 g1
HP probook 450 g1
Lenovo ideapad g510
LENOVO ThinkPad Edge
nos mivel nemigazán van szükségem diszkrét VGA-ra jöhetnek ehhez hasonlóak erősebb procival VGA nélkül, de én nem igazán találtamAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #53258 üzenetére
Az is alap lenne, hogy a Lenovo, tehát aki gyártatja a gépet ami még 2 kéz után bekerül a boltba, pölö tudja mi van a dobozban. Elárulom: még ők sem tudják ezért van tonna szívás nonstop a gépekkel és specifikációkkal. Ahhoz képest egy garipapír kinézet szinte porszem értékű.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Dhampir
félisten
válasz rgeorge #53256 üzenetére
Köszönöm!
(#53257) Tikakukac
Friss fejlemény, a forgalmazó válasza:
Amikor Ön jelezte az igényét, akkor nem volt. December lévén nem is tudtam, hogy mikor érkezik. Örömmel jelenthetem, hogy tudok küldeni. Természetesen a "XY" kft-n keresztül, mint előzőleg.
Evidens lenne, hogy egy termékhez jár a jótállási jegy és természetesen az adott terméktípushoz való. Ez egy "Circus Maximus" így.
-
Tikakukac
titán
válasz Dhampir #53255 üzenetére
Ez esztétika. A garjegy az mindig lutri, mivel van belőle ha legutóbb jól számoltam úgy 30 féle összesen, nem mindig lehet ilyet szerezni. A lényeg, hogy legyen s/n és legyen típus felrakva, pecsét stb.
Ami nekem necces az a szervizes X, az úgy lehet nem okés, a többivel szerviz sem fog kekeckedni.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
rgeorge
addikt
válasz Dhampir #53255 üzenetére
Próbálj érdeklődni egy rendes szervizben, pl. smartservice, hogy mi legyen. ThinkPad-ra igaz, hogy a számlára is csak azért van szükség, hogy a garancia kezdete pontosítható legyen, más dokumentumra nincs szükség a garanciához.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Kicsit off lesz a téma, de hátha tudtok valami okosat mondani.
Egy ThinkPad T530 beszerzéséről lenne szó. A webshop jótállási jegy nélkül küldte ki a gépet, mivel hivatkozásuk szerint szerint átálltak az elektronikus számlázásra. Mivel kérés nélkül is kötelesek jótállási jegyet biztosítani (a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet szerint az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról: 3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási
jegyet átadni.), ezért kapcsolatfelvétel történt a webshoppal és a gép forgalmazójával is, akitől a webshop rendelte a notebookot.Végül fogyasztói kérésre, utólagos pótlással megérkezett a jótállási jegy, de hogy ne legyen egyszerű a dolog, a jótállási jegy Lenovo Idea termékekre szól, viszont a notebook egy Thinkpad T530.
Másik dolog, hogy a jótállási jegyen beikszelték, hogy "szervizekben", holott erre a típusra, ha minden igaz, akkor helyszíni garancia járna.Rákérdezés után a forgalmazó ezzel kapcsolatban ezt válaszolta:
Valóban Idea jótállási jegyet kapott, mivel ThinkPad jótállási jeggyel sajnos nem rendelkezünk. Szerintem megfelelő lesz, mivel a típus és a sorozatszám feltüntetésre kerül. Egy esetleges javításnál felmerülő probléma esetén igazolhatjuk a garancia jogosságát. Ha igényli ezt egy levél formájában akár mikor megtehetjük.Ezek után mit lehetne tenni, hogy a ThinkPadekhez járó rendes jótállási jegy jusson el a fogyasztóhoz?
-
Total...
csendes tag
Üdv néktek!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Még ehónapban
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 165 eFT
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Inkább a teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Későbbiekben igen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15.6"os. A többi olyan amilyen
(8) Notebook tömege? Gyakorlatilag lényegtelen
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?Ahogy az olcsóbb, szóval gondolom nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?Rátok bízom, de nyílván a legtöbbet kellene kihozni ami van. ODD megléte nem megkötés, ha éppen úgy alakul
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)Nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?A fentiekből látszik, hogy Inkább CPU igényeseket
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! Még nem néztem
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?Jobban szeretném, ha új lenne. Ha nagyon nem lesz akkor szóba jöhet a használt is. -
Kbali
nagyúr
válasz premete #53252 üzenetére
Elég hájpolták a témát mostanság, mert azt mondják, hogy a rezsicsökkentés csak magánszemélynek jár, cégnek nem. Ezért ha pl. kafetéria elszámoláshoz kérnéd a számlát, vagy eleve a céged veszi meg, akkor neki 10%-kal drágábban kell adni a bérletet. Pont tegnap volt valamelyik híradóban, hogy van olyan cég, ahol emiatt 30%-kal csökkent a kafetériában kért bérletek száma.
-
Narim
tag
válasz Chaser #53249 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Jónak hangzik. És akkor szerinted az i3-as proci elég lesz ahhoz, amit felsoroltam, nem kell i5-ös? Mostanában nem követtem a processzorok fejlődését, csak azt látom, hogy mindenki i5-ös vagy i7-es procit akar venni
A HD Graphics 4000 integrált kártya elég lesz a filmek editálásához? És esetleg 1080p-s filmek lejátszásához elég? -
Chaser
legenda
Dell E5430 ivy i3-mal 170k laptopszalonnál. Backlit bill, 3 év NBD gar, elég jó minőség. SSD-t rakhatsz a hdd helyére nyugodtan, hdd-t akár el is adhatod.
premete: És azt hogy? számlát nem kötelező adni amúgy, csak blokkot, számlát ha kéri valaki. De még ilyet nem hallottam hogy fél tréfás a bkv jegy
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Narim
tag
Sziasztok!
A 53182-esben valaki tud segíteni, tippet adni?
Köszönöm. -
Armagedown
őstag
válasz Radnix #53246 üzenetére
Lenovo IdeaPad G500S
Szerintem ez jó lesz neki[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Radnix
senior tag
Egyik kedves ismerősöm adobe illustartor, photoshop, ilyesmi programok futtatásához illetve netezéshez keres notebookot.
1.: mostanság vásárolná
2.: 80k (100k nagyon max)
3: adobe illustrator, photoshop, netezés
4.: nem
5.: piros legyen, az szempont...
6.: nem (úgyse férne bele )
7. 8. mindegy
9.: nem kell
10: ebben rátok számítok, hogy eldöntsétek.
14. használt is jöhet!!Köszi
[ Szerkesztve ]
-
apple87
senior tag
Tudtok nekem mondani egy gépet ami simán elvisz egy 3D BD ISO filmet anélkül hogy forro lenne a gép és hangosan pörögne a ventillátor
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz Chaser #53241 üzenetére
Azt se felejtsd el, hogy még a szállításra is rájön az áfa.
Mellette azt sem mondhatod, hogy nem kell számla, akkor 10%-kal legyen olcsóbb.
Pedig már állami cégeknél is így van: vettem a bkv-bérletet, számlával 10500, számla nélkül 9500 pénz, hivatalosan.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
hito
nagyúr
válasz Chaser #53241 üzenetére
Tudom sajnos
Erre még megpróbálok rárepülni licitre. Ha senkinek nem kell és kikiáltási áron elhozható lenne, akkor elég jó vétel 350fontért és ebben az esetben vámáfa sincs. Ismerősöm át is tudni kint venni.
A Dell-nél meg az ár nem vígasztal. Inkább jó legyen, mint olcsó. Utána úgyis azon pörögnék, ami nem tetszik benne.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz --Disztroj-- #53235 üzenetére
az "i7" lenne amúgy igen (:
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
kisza25
félisten
válasz brumi1024 #53234 üzenetére
hol van annyiért? én csak gt750 sli-t találtam meg csak 15,6"
meg azzal annyi a gond, hogy túlmelegszik, legalábbis eszerint a teszt szerint
ja látom közben szerkesztetted[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Chaser #53232 üzenetére
Az E4310 sem rossz, de mindenben határeset (súly, méret, üzemidő elég gyenge, első gen. Core i), van tőle jobb.
Most erre az átmeneti időszakra (amíg nincs 2170p ) már csak az E6220 és 2560p között vergődöm.
E6220 előnyei:
- könnyebb
- rendes bill. világítás2560p:
- 180fokos zsanér (ez nem is kis előny)
- hosszabb akksi
- nekem design-ra jobban tetszik
- ODD opció
- majdnem az összesben van FP, E6220-nál vadászni kell ráHP lesz belőle szerintem.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz Pocok256 #53233 üzenetére
Azt mondod? (:
nekem i5 két mag alatt nagyon megreccsent az after effects, ezért nem lenne mindegy a dolog. persze az alatt nem volt ennyi ram.
Kinézetre álom ez a cucc és ügyfelek előtt még az érintőkijelző is vagány lenne, de ha cserbenhagyna melóban az fájna.A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
brumi1024
veterán
válasz kisza25 #53230 üzenetére
300ért Aldiból gépet? Hát én nem tenném. Lenovo Y510 GT750M SLi-vel ugyanennyiért? 3 év gari, tudjuk, hogy jó, és a hűtése is megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz --Disztroj-- #53231 üzenetére
Nem kell félteni főleg ha az i7 es verziót veszed.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Chaser
legenda
Ez 120-ért hol?
Ilyen kicsit már nem néztem.
Közben eszembe jutott még E4310, 6 cellás akkuval 5-6 órát biztos elmegy, csak úgy már 1.6kg környékén van, többi nagyjából stimmel. Backlit és FPR választható._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
--Disztroj--
senior tag
Sziasztok!
A Dell Inspiron 7537 hogy muzsikál ha munkáról van szó?
Értem ezalatt; photoshop, illustrator, after effects, premiere pro (nagy fileok) és egy kis 3d is később (:Ramból kimaxolnám és ssd-lenne még alatta.
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
kisza25
félisten
na játékra találtam egy gépet, szerintetek ez megér 300eFt-ot?
medion erazer x7826 md 99299
Intel Core i7-4700MQ (2,4 GHz, mit Turbo-Boost-Technik 2.01 bis zu 3,4 GHz, 6 MB Intel Smart Cache).
8GB DDR3L SDRAM
NVIDIA GeForce GTX 770M 3GB GDDR5
43,9 cm/17,3” Widescreen-LED-Backlight-Display mit einer Full-HD-Auflösung von 1.920 x 1.080 Pixel.
64GB SSD
1TB HDD
win 8
tulajdonképpen ez egy MSI GT70-es
itt a medion
itt van kicsit részletesebben[ Szerkesztve ]
-
mr.krasi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék 1 hónapon belül egy notebookot venni maximum 130 ezer forint értékben. Film nézésre főleg, de játékokra is használnám (pl újabb COD, ha van rá lehetőség ilyen összegért). Minőség fontosabb számomra fontosabb mint a teljesítmény, de a pénzből a legjobbat szeretném amit lehet. SSD nem szükséges. minimum 13"-es képernyő, nem számít hogy fénye vagy matt. A tömeg nem számít, operációs rendszerrel pedig rendelkezem. Minimum 4gb ram és minimum 500gb HDD, optikai meghajtó szükséges. 2nél több USB, HDMI. Kizárólag új gépet szeretnék. Köszönöm a segítséget.
-
hito
nagyúr
válasz Chaser #53227 üzenetére
Megtaláltam, mégis legyártották
Minden földi jóval amiket írtam követelménynek. És ennek már nem az az ostoba TP-es, Elitebook-os lámpája van, hanem gyönyörűséges bill.világítása. Meseszép:
Kint 120eFt-tól indul az ára i3-mal. De i5-tel is van már 130-ért. Amíg nem gyűrűzik be ide a kedvenc dealer-einkhez (pl. alfa156 - laptopsystem.hu) a gép jóárasítva, addig megpróbálkozom egy HP EB 2560p-vel és könnyítek a házon amit tudok. E6220 akksinak is utánajárok még, mert a notebookcheck-es üzemidő nekem bűzlik, többet kell annak tudnia.
-
Zotya9
újonc
Sziasztok
Lenovo-IdeaPad-G505s-59-390290
Ezek közül szeretnék választani egyet!!! Nagyon megköszönném a segítségeteket a választásban!
Filmezésre, netezésre, játékra, officera és c# programozásra használnám!!!!
-
moncsuh
csendes tag
Sziasztok!
(írtam a Dell-es topicba is, de nem érkezett még válasz az én kérdés(eim)re, ezért gondoltam bemásolom ide nektek is, hátha tudtok segíteni
A véleményetekre lennék kíváncsi. Laptop vásárlás előtt állok, már nagyon sokat végig néztem és a jelenlegi kiválasztott ő lenne:
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_3537_Intel_Core_i7_4500U_8GB_1TB_AMD_Linux_Fekete_DLL_3537_157813_10201.html
Az érdekelne, hogy esetenkénti hurcolásra, a mai és jövőbeni játékok futtatására mennyire lenne alkalmas. Mást nem nagyon csinálnék vele, internetezés, filmnézés, semmi egyéb nagyon megterhelő feladat. A processzorról azt hallottam, hogy nem is nevezhető i7-nek ami igazából nem is nagyon baj, hiszen a fent említett használatra úgy tudom nincs is szükség i7-re. Ez proci ami ebben a masinában található egy erősebb órajeles i5-nek felel meg. Nézelődtem, hogy is lenne jó. Esetleg egy i5-4200m ugyan ezzel a videókártyával, mert sok jót olvastam róla, de sehol sem találtam.. 4200m-et csak 8750-el, ami meg elég nagy visszalépés lenne a 8850 után, legalább is ahogyan olvastam különböző oldalakon. Szóval mindenféleképpen a 8850 a legalkalmasabb választás, azt meg ilyen áron nem találok 4200m-el, illetve ha Nvidiát nézzük, akkor a max amit kapok ebben a kategóriában a gt740, ami szintén gyengébb a 8850-nél. Szóval kérdésem lenne sok. Kezdeném is őket: Mennyire érezhető a különbség a 4200m és 4500u között, az utóbbi meghajtja-e rendesen a 8850-t? Esetleg ha valaki találkozott már ezzel a lapossal, akkor a két videókártya között mennyire kell állítgatni, hogy éppen melyiket is kellene használnia, vagy ennél a tipusnál már kiküszöbölték ezt a problémát? Laptop melegedés? Nem szeretném, ha véletlenül szét olvadna a balcsücsök
3 év garancia van rá, ha laptopszalonnál veszem és évente elviszem átnézetni akkor ezt kihúzhatom 4 évre is, ami már gondolom egy elég szép idő, hosszabb távra terveznék vele. Lehet-e egy Dell laptoppal hosszabb távra tervezni? Megbízható lenne?
Ami még eléggé zavarja a szememet a Linux, nem nagyon ismerem, nem tudom mennyi mindenre képes, és mire nem, de mintha úgy hallottam volna, hogy sok dologgal nem kompatibilis. A másik meg, hogy szükségem van office world, ppt, acces, exelre az iskolai tanulmányaim miatt, meg úgy amúgy is a win op az amit használni szeretnék. Kompatibilis lesz-e a lapos, egy esetleges újratelepítés alkalmával, vagy inkább vegyem meg op nélkül egy másik szalonban?
Kicsit félek a külső borítástól, műanyag házt kapott, a design nagyon tetszik, de félek, hogy élőben gagyi lesz.
Egyenlőre így ennyi, 190.000 nem kevés pénz, azért vagyok ennyire körültekintő és mivel én ennyire nem értek hozzá, a ti segítségeteket szeretném kérni, hogy a minél megfelelőbb "társat" tudjam kézhez venni.
Előre is Köszönöm a türelmet, toleranciát és segítséget![ Szerkesztve ]
Lenovo Z510
-
Szabi03
újonc
Sziasztok!
Az Euronics újságban van egy fura hirdetés, amit nem sikerült megfejtenem, hogy mit is takar. Egy Lenovo gépről van szó, 129.999 Ft-ért. A megadott adatok a következők:
17,3" képernyő
G710 PDC 3550 proc.
4 GB RAM
1 TB HDDés van rajta egy i7-es és egy radeon matrica
Most akkor ebben milyen proci van? miért van ott az i7 jelzés?
-
hito
nagyúr
válasz Chaser #53220 üzenetére
Kedzem sejteni. Ha csak egyvalami nem kéne annyira, kitárulhatna Pandora szelencéje. Lehet, hogy be kell nyelnem azt a BK-t, hogy ezt még nem gyártották le? Az ujjlenyomatolvasó teszi be a kiskaput egyébként. Ha az nem kéne, akkor tényleg 10-20féle gép közül is mazsolázhatnék. De annyira egyszerű vele a beléptetés...weboldalakon nagyon hasznos. Mind1, lehet, hogy azt kilövöm, akkor tényleg egy csomó gép van.
-
TrYoL
csendes tag
Hali!
Egy jó, tartós notebookot szeretnék venni hosszú távú használatra.
Nem vagyok túlságosan képben, az árral kapcsolatban, ezért nem tudom, hogy ennyi pénzért lehet-e egy ilyen kaliberű gépet venni. Ebben kérném a segítségeteket.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Március
(2) Maximális keret: 250.000 Ft
(3) Felhasználási kör : játék, irodai munka, ha tudna legalább 1080p-s youtube videókat lejátszani az jó lenne...
(4) Játékra használnád-e? BF 3 1080p + MMORPGk(inkább proci függő játékok)
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Jó lenne, de nem létszükséglet.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15.6 minimum, lehetőleg matt.
(8) Notebook tömege? Nem lényeg
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nem lényeg
(10) HDD: 1TB + és Optikai meghajtóval
(11) Egyéb kívánság? Webkamera
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Játékokon kívül nem.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! Nem találtam még igazán jó laptopot, DELL márkához vonzódom mindenképp.
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Új -
hito
nagyúr
válasz Chaser #53217 üzenetére
Rövid az akksi üzemidő sajnos, pedig én is gondoltam rá. Esetleg még Elitebook 2560p játszik még ha kiveszem az ODD-t. Mennyi csökkenthet kb. rajta? 20dkg max. gondolom
E6220:
Idle (without WLAN, min brightness) - 5h 19min
WiFi Surfing - 2h 25min
Load (maximum brightness) - 1h 18minKabaré
Az E6230 meg már bőven 1.5kg felett van (majdnem 1.7) és még ODD sincs benne amivel könnyíthetnék rajta.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Notit keresek a kovetkezo parameterekkel:
- max. 13"
- max. 1.5kg
- max. 2.5cm vastag
- minimum 6-7oras akksi radiok nelkul
- ujjlenyomatolvaso
- billentyuzet vilagitas
- Core i proci
- max. 150eFt hasznaltanMindegyik feltetelnek teljesulnie kell. Tudom, nehez, pont ezert irok
-
dobrobesz
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a [Lenovo] laptopot néztem ki, milyen vélemények vannak erről a laptopról? Esetleg hasonló tudásban, árban van-e jobb? Köszi a helpet -
Micsurin
nagyúr
Kicsit átszabnám :
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? akár holnap délután (ha találok olyat ami olyan amiben biztosan nem csalodnék)
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 190.000 de ha nagyon kell még olyan 200.000 kiizzadható
(3) Felhasználási kör? játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Ami megy rajta (örülnék bf4 meg hasonlóknak nekem már stabil 30-40 elég , akár lowon)
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? is is
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! NEM
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? Mind1 , lehetőleg 15,6
(8) Notebook tömege? Mind1
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Ram lehetőleg 6-8 , de ha kevesebb legyen 2 slotos bővíthető... hdd , és lemez olv. nem muszáj
(11) Egyéb kívánság? HDMI de nem lényeg igazából
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Játszom
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) ezt a dell-t néztem , és esetleg valami más amit ajánlanátok néztem még külföldi oldalakon az asus n55-sl-t , ez az asus ? esetleg ez 4 gb ram bővítésel ??? Vagy a 4 magos gépnek nagyobb az értelme ?bocsi az újbóli feltevésből csak nézegettem még a vidi kari miatt a gépeket, egy nvidiásal jobban járnék mint egy 8850hd-s al ?? mert írtátok , hogy amd-nek gondjai vannak néha a driverel....
És laptopban ez a 2mag vs 4 mag ???? van értelme a 4 magnak ????
[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
D@ve89
tag
-
ImI87
őstag
Hali!
Tudnátok ajánlani egy jóféle laptop hűtőpadot, ami elég nagy 17,3-as géphez? -
Chaser
legenda
válasz Darko_addict #53206 üzenetére
Nem újabb tech. Kisebb fogyasztás, kisebb órajel. Mindig volt ilyen max a jelölése változik.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
btudos
nagyúr
válasz Borote #53205 üzenetére
Próbáltam, az Inspironok alátámasztása kritikán aluli (a burkolat is undorító, de azzal még együtt lehet élni), nálam ezért ment a teljes 3-as és 5-ös széria a kukába. Az előző Probooknál az alátámasztás rendben volt, a billentyűút túl rövid, ugyanez a gondom a Fuji AH552-vel. Az új Probook széria billentyűzetét sokáig nem tudtam tesztelni, de pár sort gépeltem rajta, és kényelmesnek tűnt, az Inspironnál milliószor jobb, bár mint mondtam, az a billentyűzet nálam azonnali kegyvesztést eredményezett, nem nehéz túlszárnyalni.
Darko_addict: U = ULV, a sima M-es mobil procikhoz képest alacsonyabb feszültség, általában alacsonyabb órajel és TDP keret jellemzi őket. Átlagfelhasználónak a megnövekedett üzemidő miatt jó, de a legtöbb U-s proci hamarabb elfogy, mint a vele egy kategóriát képviselő M-es variáns.
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Egyre több laptop CPU-t látok U számmal kiegészítve (M helyett). Milyen előnye van? Gondolom újabb technológia, érdekelne a személyes véleményetek. Nekem az M szimpatikusabb.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Borote
addikt
válasz tvamos #53189 üzenetére
Áthajtva nem működnek a gombok + olyankor elemelkedik a billentyűzet kerete.
(#53194) btudos: próbáltad már az új ProBook széria billentyűzetét? Mert már a 40s-ekre sem mondanám, hogy annyival jobbak lennének, mint egy 5-ös szériás Inspiron, leszámítva utóbbinak a lakkozott billentyűk közötti részét Az újakhoz egyelőre nem volt szerencsém
(#53197) Balázzs: mert teljesen új, idáig nem is volt kapható.
(#53206) Darko_addict: ugyan az a chip, csak más órajelen fut, ennyi a különbség. Nem kell túldramatizálni - M is lehet erősebb U-nál, U is lehet erősebb M-nél. Órajeleket, Turbo órajeleket kell nézni.
Az U-s CPU-k elvileg alacsonyabb feszültségen is futnak (erről mondjuk nem ártana egy teszt), ezáltal a fogyasztásuk is alacsonyabb.[ Szerkesztve ]
-
Veatta
aktív tag
válasz btudos #53203 üzenetére
Előbb kérdeztem és csak utána kerestem, mire végig olvastam a találatokat már meg is kaptam a választ. i7-est szerettem volna, mert az jól mutat a borítón
Komolyra fordítva, 250 e a keretem amit még 2013-ban kellett elköltenem, ezért a beszerzés igen korlátozott (bestbyte), de a kiszemelt i7 3537 egyszerűen nem akart megjönni, viszont jövőhéten kezdődik a meló amihez a gép kell (december elején rendeltem meg a másik dell-t) és most végszükségben kapkodtam egy kicsit, de a 7537 mellett tettem le a voksomat, péntekre elvileg meg is lesz.Köszönöm a segítséget!
-
Veatta
aktív tag
válasz btudos #53200 üzenetére
Köszönöm!
És ez? [Dell Inspiron 7537 15,6" ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- TCL LCD és LED TV-k
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yettel topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Hogwarts Legacy teszt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest