Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz marilllyo #52296 üzenetére
Bevallom: jelenleg a piacon olyan gép (ami azon túl, hogy minden elromlik egyszer, minden) amit én tényleg teljes mellszélességgel bevállalnék és ideraknék az asztalomra nincs. Annyi pofont osztottak ki nekem az eddigi példaképeim, hogy egyszerűen nincs. Dellnél van support 5 év NBD garival veszel egy akármit és akkor kb. nyugton leszel. Vagy ízlés szerint TP és HP akár, mindegy.
De ez manapság merész vállalkozás. Nagyon.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Chaser
legenda
válasz eastone1 #52297 üzenetére
Amd kell? Inspiron 5537 ddr5 amd vga-val FHD matt kijelzővel, ulv i7-tel szokik lenni 220k körül. Nem kifejezetten gamer, de lehet vele játszogatni. Ha az nem jó akkor y510p 1 vga-val, azt még bírja a hűtés, i7-tel 270k körül, abban nvidia GT755m van.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz marilllyo #52296 üzenetére
Ilyenkor nem tudom sírjak vagy nevessek....ha neked valaki rávágja hazudok/nem ért hozzá, ennyi. gondolom van is a történetre 3-400k-d ugye? Vagy több esetleg. Amiért kapsz olyan gépet amiben van olyan hűtés hogy a benne levő hw-t lehet is használni. 5 év garis gépet vehetsz dellnél, ennyi élettartamot garantál aki ért hozzá. Többi év sok minden kérdése...csillagok állása, kicsi kínai lelkivilága, éppen felhasznált anyagok minősége, adott gyártósor állapota, még talán az imádkozó sáskák nemi élete is befolyásolja...
-
eastone1
senior tag
Ismertek, korrekt áras webüzletet, ahol részletre is lehet vásárolni? Laptopszalon, notebookspec., extremedigi., ipon már képben van. Kár, hogy majd mindegyik nvidiával szerelt gamer notit árul. 250-300 környékén keresgélek és már van egy acer kiszemelt.
Köszönöm. -
marilllyo
veterán
Sziasztok!
Szerintetek melyik jelenleg a legmegbízhatóbb, legelnyűhetetlenebb i7-essel szerelt laptop? Egy időtálló gépet szeretnék. Ami 2076-ban is ugyanúgy üzemel majd mint ha most megveszem. Van most jelenleg olyan amire mindenki egyöntetűen rávágja, hogy na igen ez AZ!!!!?[ Szerkesztve ]
PSN: Rio__HUN | Tumblr: rio-hun.tumblr.com
-
VIBO
őstag
Végső választás
http://hardverapro.hu/apro/fujitsu_lh_532_core_i3_8gb_ram_elado_141
http://hardverapro.hu/apro/samsung_156_hd_led_750_gb_hdd_8_gb_19_honap_garancia
http://hardverapro.hu/apro/csak_ma_80e_ft_lenovo_g580_4gbgt630m_2gb_500gb_garancia_
melyik?
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
Crias
senior tag
Köszi szépen, és ezeket hol lenne érdemes megvenni?
Mert nálunk csak laptopszalon van de ott csak a G500-asokat tolják, esetleg melyik webáruházat tudnád ajánlani?Crias
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Esetleg erre tudna valaki válaszolni, mert lassan indulnánk és nem nagyon kerültem közelebb.
Lényegében általános felhasználásra lenne, és jó lenne ha menne rajta ~med vagy akár low beállítással úgy hogy ne legyen diavetítés, nyilván tisztában van az ember hogy ~140k -ig nem kap játékos gépet de nem is cél a full részletesség, csak az hogy cod nfs-el el tudjuk verni az időt.
Pentiumos Lenovo
Pentiumos Lenovo2Kérdés amivel nem vagyok tisztában hogy mobil vonalon ati/amd vagy nvidia a jobb dvga?
Crias
-
Tomi0703
addikt
Üdv!
Ismerősöm venne egy gépet. 220 k a max kerete. Mindenképp jövőre venné meg. Játékra valamint webfejlesztésre (ASP, PHP, JS, HTML), programozásra lenne (egyelőre még csak OKJ-s szinten). SDD-t szeretne bele. OP rendszer nélkül, csak új jöhet szóba. Mást nem mondott, de szvsz a teljesítmény fontos neki, valamint matt kijelző (de ez gondolom alap ).Köszönöm előre is.
-
Dani Pécs
tag
-
Crucio
aktív tag
válasz Tikakukac #52283 üzenetére
Természetesen nem kell erőben ilyen szinten lennie, csak feleljen meg a fenti kritériumoknak, a leglényegesebb a(z) (legalább) i5-ös processzor megléte és a minőség, valamint az upgradelhetőség, hogyha esetleg a 8GB ram nem jön ki, később még 4GB legyen. És hogy egy SSD-t rakhassak bele, ha gyárilag nem fér bele.
-
Crucio
aktív tag
Hali!
A fórumtársak segítségét szeretném kérni.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
200 ezer forint(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Programozás, filmnézés, netezés..(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Van PS4, de egy PC-t kéne kiváltania egy az egyben, tehát asztali gép nem lesz mellette.(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Minőség, sok évre tervezem, de egy i5-ös jó lenne..(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Lehetőleg legyen(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Kijelző mérete: 15,6" vagy 17" (mivel PC nem lesz)
Felbontás legalább 1388*768 (ebben az árban van egyáltalán ezalatt?) de legjobb lenne az 1680*1050 v fölötte
Matt(8) Notebook tömege?
Nem lényeges szempont(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Rendszerrel, Win7 - Win8(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
Hát SSD legyen, ha belefér, RAM 4 GB vagy annál több (8 jó volna, valamint upgrade-nél az is fontos, hogy ne integrált legyen, bővíthessem, valamint dual-channel megléte).
Optikai meghajtó megléte nem létszükség.(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI már alap, de az mindenképp legyen(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Java programozás,(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Nincs(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Használt is szóbajöhet, megkímélt állapotban, max fél éves.Az SSD kérdéshez hozzáfűzném, hogy az is jó, ha nem a gyártó rakja bele, hanem esetleg én később.. Pl egy optikai meghajtó helyére. Ha van ilyen lehetőség. Olyan kéne, ami upgradelhető, nem integrált memóriák stb. Néznék én, de sok kompatibilitási problémát láttam (pl egy most megjelent Logoutos cikk). Játéknál alkalmi játék képzelhető el. Nem Crysis 3 full grafikán való futtatása, de mivel lesz PS4, ezért ez tényleg nem a fő szempont. DGPU nélkül is megvagyok, szvsz netezéshez a HD4000 elég jó, csak a memóriákat köthessem Dual Channelbe. Így lenne a legjobb, ha 4-4 gb RAM lenne dual channelbe kötve gyárilag. Valamint ha van rá lehetőség, és belefér a keretbe a billentyűzet megvilágítása is sokat tudna segíteni adott esetben. (tán illuminated keyboard az ilyenek neve?)
Ja és legalább egy USB 3.0 port legyen rajta.
Boltnál fontos hogy gyártói garanciát adjanak, vagy a bolt legyen megbízható.
Köszi a segítséget. Talán egyedül is elboldogulnék, de nem vagyok otthon a laptop gyártók minőségének a világában.
Gyártók közül az Asust preferálom, de nem vagyok márkahű, egyszerűen csak jók a tapasztalatok és nem a saját 200 ezremen akarok elkezdeni kísérletezgetni, de ha azt mondjátok hogy pl a Lenovo jobb, akkor elhiszem.Ha valaki esetleg eladná jó állapotban lévő laptopját, ami beleesik a keretbe és van is rá - gyártói - garancia, az pü-t írjon, hogy ne offoljuk szét a topicot és hogy hamarabb észrevegyem.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Nincs különbség, egyik gondolom HRP, másik CHS, s mivel az ipon fix margóval dolgozik és mindent listáz ami a disztirknél elérhető, így az sem zavarja őket, ha ugyanazon termék 2x van fent, más áron.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
ImI87
őstag
[Erre] valaki tudna valaszolni?
-
Chaser
legenda
válasz MittuDomain_ #52276 üzenetére
Egyszerűbb megoldás..veszel egy használt de több év garis üzleti gépet..pl dell E6320, esetleg 6330 ha belefér az árba. 6420-ak nagyon jó áron vannak fenn somasz mesternél..na ott már kaphatsz HD+ panelt is, akár az óhajtott backlit bill is meglesz és talán még SSD-re is futja.
szerk: itt van
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz MittuDomain_ #52276 üzenetére
HD+ kijelzőt elfelejtheted ahogy IPS-t is, nem ez az árkategória. Ahogy a 13.3" sem. Ennyiért kapsz 14-15.6" gépet.
Ez a 3-5 év megint olyan...aki bármelyikre azt mondja neked hogy el fog menni hazudok/nem ért hozzá. Ha 5 év tuti kell 5 év garos gép. Ezt össze lehet hozni egy dell inspironnal, legszutykabb 3537 van már 1-110k körül 3 év garral, ahhoz lehet venni még kettőt. De nem egy baba gép.
Matt kijelzős a lenovo B590, 2020m pentiummal sztem nektek bőven jó, 100k környékén van, matt, nem extra könnyű. i3-mal 120-ért, abban az intel vga is erősebb. Billzete elég korrekt. 2 év gar.
Lehet még nézegetni a fujikat, de ott a billzet picivel gyengébb mint B590-nél. 3537-é egyenesen hitvány._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Havernak kellene valami jó kis gépet szereznem, a holnapi napon... (Csak annyiban sürgős, hogy holnap tudjuk le, ha egy hét múlva lesz a webshopból, nem gáz.)
Már nézelődöm egy ideje, de csak most ugrott be, hogy itt a leghozzáértőbb helyen vagyok.Szóval:
Budapesten elérhető gép kellene, 13,3-15,6" méretben, max 150e-ig. (Csak a vas férjen bele, az egyetem ad neki op. rendszert)Nincsenek preferenciák processzor-VGA-gyártó oldalról sem.
Egyértelműen a minőség a fontosabb, nem a teljesítmény, de nem szeretnék nagyon a kárára sem elmenni a teljesítménynek, 3-5 évet becsülettel ki kellene szolgálnia.Fő felhasználása általános/irodai/multimédia. Játék ritkán lesz, az is főleg 10+ éves stratégiákkal. Egy ACAD2004 azért ne akadjon rajta. (Annak minden gépen rajta kellene lennie. )
HW szempontból alább az igények, aztán majd lehet húzni belőle.
Optikai meghajtó kimaradhat,
örülnénk egy dedikált VGA-nak, de nem létkérdés, csak grafikus lassító ne legyen...,
min 4GB RAM (egy modulban, vagy legyen 8GB, ha dual),
egy SSD nagyon jól jönne, de ha van neki bővítőhely, megoldjuk házilag,
13,3-15,6", lehetőleg matt (necces lesz ebben az árban...), lehetőleg min. 1600*900 (itt nem szívesen, de engedni tudunk a hitvány középszar 1366*768 fényesig, ne ezen múljon; IPS-ről nem is álmodhatok ezért a pénzért sajnos),
ne szakadjon le az ember válla, sokat lesz hurcibálva (2,5kg töltővel együtt max),
rendes, jól használható, ergonómikus billentyűzet, stabil, nem fényes alap, jó nyomáskomfort, esetleg háttérvilágítás (én azért terelem őt a 14,1" felé, hogy ne legyen num pad, mert általában akkor rendesebb billt adnak, kisebb-könnyebb, és nincs felesleges optikai, de pl. a lenovo 15,6-os gépei első látásra tűrhetőek ebből a szempontból),
min 3 USB (4 lenne az optimális), legyen közte 3.0, HDMI, D-SUB (sokat lesz projektorozva), kártyaolvasó,
lehetőleg nem kombinált hang ki/bemenet (ezen azért ne múljon),
tisztességes akksi (cellaszámra-kapacitásra egyaránt)Na, megvolt az esti kéz bilibe lógatás???
Köszi előre is a segítséget!
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
btudos
nagyúr
-
félisten
-
memorix
senior tag
válasz runner 125 #52261 üzenetére
én soha nem állítottam ezt összekeversz valakivel....
-
gukker
csendes tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy ez a kis szerkezet:
Milyen játékokat tudna elvinni?
Köszi. -
Tikakukac
titán
válasz runner 125 #52263 üzenetére
Ph TV-ben is matt volt, én azóta 1-et láttam, az is matt volt és cső.
A káva az fényes volt akkor is asszem, de ez rég volt.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz runner 125 #52261 üzenetére
Ami nem táccsos abban szerintem eddig is az volt.
-
Chaser
legenda
Mert ez egy cuki vékony asus gép, jól fűtő hw-rel. És ha bedöglik benne az alaplap izzadni fogsz mikor megtudod mennyi bele az új, használtat meg úgy se találsz. Ha igen azért mert széttört a gép atomjaira és az se lesz olcsó de legalább fél év múlva az is bedöglik. Ilyen értékű konzum gépet csak garival szabad venni.
-
-
VIBO
őstag
Ha igen akkor mire figyeljek?
-
znagy69
őstag
válasz tibbike01 #52210 üzenetére
Én az U510-nél kötöttem ki. Nézd meg szerintem élőben, ha van lehetőséged. Nem bántam meg igaz nem tudom milyen a B590. A win8.1 elég nyöszörgősen megy fel. Még van egy ismeretlen eszközöm, de az kideríthetetlen mi. Egyébként nem befolyásolja a dolgokat. Viszont k zavar a tudat.
Én a vékonyabb kivitel miatt és talán ebben több az fém (burkolatban). -
kuchera
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Ha lehet minél előbb de, legkésőbb január elejéig .
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
Maximum 190e FT, de olyan 160 körüli összegnek nagyon örülnék.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Irodai munka, netezés, alkalmi játék.
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
COD 4 sima HD felbontásban elég
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
13'-15' -ig MATT kijelző
(8) Notebook tömege?
2-3 kiló körűl
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
HDD 500-10000 MB -ig RAM:4-8GB -ig, illetve egy DVD író
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
2db USB 3.0 port, U-szériás processzor, hogy bírja a töltőről való használatot. 6 cellás aksi. Hosszú működés az akkumlátorról.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Dell 3537 i5 fényes(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Kizárólag ÚJ , minimum 2 év garanciával.Mivel nem igazán találtam matt kijelzős gépet ebben a kategóriában, ezért a segítségeteket kérném.
Köszi!
Üdvözlettel: Kuchera
-
gukker
csendes tag
Sziasztok!
Melyik laptopot ajánlanátok nekem jobban?
Dell Inspiron 3537
http://www.bestbyte.hu/termekek/71568/DELL_Inspiron_3537_15_6_Intel_Core_i5_4200U_4GB_750GB_Radeon_HD_8670M_2_GB_notebook.htmlvagy
Játékra, böngészésre, mindennapi használatra kellene.
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #52247 üzenetére
A dell és a kiskerek megint más dolog..ők nem természetes személyek mint te A linkelt jogszabályok magánszemély-kereskedő viszonylatban értendők, nem máshogy. A Dellnek nem kell futárt küldeni a kereskedőhöz, az a kereskedő dolga hogy eljuttassa, vagy egyéni megállapodás. De ha te beviszed hozzájuk szíved joga, viszont ők veled semmilyen szerződésben nem állnak csak a kiskerrel és persze a Dellel.
Ezt a történetet már én sem értem egyébként..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #52246 üzenetére
Értsd jól, bármilyen Dell márkaszervizbe, ami az ő égiszük alatt megy. Mert tudtommal ők (szervizek) marhára nem küldenek futárt a sima garikért, a kilinkelt jogi blablabla szerint pedig az eljuttatásért is a cég felel. Ilyenkor mi van? Mert ez bizony akkor átqrás.
Adott helyről tudok nyilatkozni garizásról és nem így megy, tehát a folyamatban valahol megszorult a kerék már az elején.
Közben priviben kikerekítettem a dolgot, gyanúsan nem a szervizes hülyült meg hirtelen pár év után
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #52241 üzenetére
A dell biztos nem qrt át senkit, mivel nem ő az eladó hanem a kisker Szerződésben te az üzlettel vagy, nem a dellel. Az hogy te közvetlen dell szervizbe viszed a gépet saját döntésed és élhetsz is vele, de az a te költséged. Az meg evidens, ha visszaviszi az ember a gépet ahova vette vagy annak partneréhez akkor nem kell neki fizetni semmit szállításért. Szerintem egyszerű, az illetékes szervizes/eladó nincs a helyzet magaslatán, de ez nem is ritka. Másik oldalról ha az ember 200k-s gépet vesz legyen már tisztában a jogaival ha gond lenne és akkor nem magyaráznak be neki semmit. Tanulópénznek jó az ilyen történet.
szerk: azon mit röhögök amikor nagy multiknál ki van írva gépeknél...garancia 3 nap, többi xy év szervizben
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz kellcucc #52244 üzenetére
Nem lehet törölni, max a modik.
Én továbbra sem értem a sztorit, hogy mit miért, mert ennek semmi értelme. Amblokk. Ha bontás után rossz, akkor vissza a gyártónak, nem kell 50 felé küldözgetni. A csere meg ott helyben másikra, ha nem akkor max vársz rá, de ugyanez. Vagy a kp.
Bár Istenem egy futárköltségembe kerülne mindent megoldani amúgy, én kifizetném duplán is. Sajnos ez a legkisebb tétel az én szíváslistámban is.
-
kellcucc
aktív tag
válasz Tikakukac #52241 üzenetére
Bocs az előző hsz-ért, még nem jöttem rá hogy kell kitörölni.
Tikakukac: nem fogok fizetni érte, az egy dolog, hogy mit mondott a laptopszalonos srác, az meg egy másik, hogy holnap felhívom az ügyvezetőt (Pécs) és megbeszélem vele a továbbiakat. Nekem is furcsa volt, hogy rám akarja tukmálni a futárköltséget.
-
HagaNRG
őstag
Szevasztok!
Szeretnék valami, a jelenlegi FujitsuSiemes Lifebook A-m helyett egy kisebb, könnyebb gépet. (gyorsasággal igazából nincs bajom)
A Zavvin van most ez a Toshiba gép- Toshiba Satellite Touchscreen Ultrabook Laptop P845T-108 (i3, 4Gb, 500Gb, 14 Inch HD LED Touch)
150k körül ér ide, egészen csalogató... főleg, hogy ha jól látom, akkor simán 200-250 körül mennek ugyanezek itthon.
Vagy ennyiért, illetve alatta van jobb? (érintőképernyő nem érzem, hogy nagyon kellene, de lehet, hogy előbb- utóbb vennék valamit, ami könnyű és lapos.
Nyilván egy jó ultrabook kellene, egy darab sincs itthon ilyen áron, sőt legalább 100-zal több bármelyik ultra. -
Tikakukac
titán
válasz Chaser #52239 üzenetére
Ja igen a fény amblokk fos, erre rosszul emlékeztem. Akkor a megoldás: kp vissza. Ha ez nem tetszik akkor meg nyugodjunk meg, én is kibírtam fél évig rendes alaplap nélkül, szerintem másnak sem fog leszakadni a házteteje, mert 2 hétig nem lesz kijelző, mert belefutott az ünnepekbe.
Csocsesz75: KP-t nem akart, csere nincs, mert nincs olyan gép, szerintem ezt nem olyan nehéz felfogni.
Joghoz hülye vagyok, én csak egy nullIQ-s infós lennék, de amúgy emlékeim szerint a sima Dell gari bevitetős, mindig is az volt. Namármost az oldal szerint minden költség az eladóra hárul. Ergo a Dell évek óta átkúrja az embereket az összes bolttal együtt? Erős lesz az.
A jelen eset meg messze nem tiszta, soha nem kérnek/tek ilyen cseréhez meg javításhoz pénzt az ügyféltől futárra sehol, akárhová küldettem be az embereket garira. Hacsak nem valami egyedi az igény, ami valszeg itt meglesz, csak nem tudunk róla.VIBO: G580
[ Szerkesztve ]
-
Csocsesz75
őstag
válasz kellcucc #52232 üzenetére
Szerintem ez simán csere vagy pénz vissza.
De.
Én ilyen ügy miatt írtam a fogyasztóvédelemnek mert velem akarták kifizettetni a garancia ideje alatt a fuvart, holott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság oldalán világosan fent van, hogy mi a helyzet.
A szavatossági igény teljesítésével járó költségek viselése.
-
-
Tikakukac
titán
válasz Chaser #52236 üzenetére
A sztoriból szerintem kimaradnak dolgok. Mert én eddig nem 1-2 gépet vittem/tettem be szervizeltetni és senki sem fizetett semmiféle futárt soha semmikor. Jó volna kukkantani úgy amblokk az egész történetre, mert így ez nekem komplikált.
Visszafizetni meg 30 nap van, karácsonyig abból főleg nem látsz sokat
Ilyenkor egyszerűen sehova. Én tegnap vettem fél kiló kenyeret és done, idegbeteg módon megy minden idegbetegekkel, tegnap vittek egy wifi karit tőlem, egy futár srác volt, elmondásai alapján ilyenkor az emberek mint a walking dead. Brutális.
-
VIBO
őstag
http://hardverapro.hu/apro/dell_vostro_3450_laptop_nagyon_szep_allapotban_gyari_garanci
http://hardverapro.hu/apro/sony_vaio_sve1512e6e_notebook_feher__win8__1_ev_garancia
http://hardverapro.hu/apro/csak_ma_80e_ft_lenovo_g580_4gbgt630m_2gb_500gb_garancia_
http://hardverapro.hu/apro/sony_fehercor_i5ati_vga_hdmi_500g_hddkamera_jo_akku
Ezek közül melyik a legjobb ár érték arány?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Tikakukac #52235 üzenetére
"kp vissza vagy csere." Ha cserét nem adnak nyilván kp. Azt max a vevő javasolhatja, hogy vesz drágábbat vagy olcsóbbat értékegyeztetéssel ha akar, ha nem akar megint kp vissza. Van más üzlet is. Persze karácsony előtt necces, de az meg röhej hogy szervizeltetni küldik aminek útiktsg-ét még ő fizesse
szerk: Mondjuk akivel ezt el tudják játszani meg is érdemli, pláne hogy már másik topikban mondtam neki mit csináljon...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Első körben gondold át még egyszer nagyon lassan megfontoltan mit szeretnél és hogyan. Mondom, átgondolva lépésről lépésre. És akkor kibukik te most miért szívsz ennyit, én már értem te még nem.
Továbbá: beb@szna minden üzletlánc akinek van 10 boltja külön kezelne mindent és nem lenne egy főbb központ. Ugyanígy szopod a többivel is.
Karácsony van, látod. Ilyenkor jobban fogynak a gépek, a mindenféle termékek is, nem utolsó sorban a nyugtatók és különféle görcsoldó teák is. Pont azért, mert ilyenkor az emberekre rátör valami, hogy márazonnal a bűvös dátumra legyen meg minden és tökéletesen, mindegy mennyire nem kéne, vagy mindegy mit vett az legyen patent. Én meg azt mondom amíg nem NBD gari van a gépen, addig pszt.
Chaser: Hiba forrása: ha olyan konfigból akarsz cserét ami már nincs, vagy csak rendelésre van, azt nehezen fogod cserélni helyben. Ebben az esetben kp jár vissza esetleg másik gépet venni értékegyeztetéssel. Ha egyik sem tetszik akkor nem kell nyalni az asztalt kari előtt 1 nappal, hogy gép kell. Nem, nem kell. Le kell ülni, meg kell nyugodni, kikapcsolnia telót és elmerengeni az életünkön.
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Holnap benézünk laptopszalonba ha lesz valami jó akkor már meg is vennénk.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
140.000-nél jó lenne ha megállna de ha nem sokkal többért van érezhetően jobb akkor nyilván szánok még rá.
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
általános, de jó lenne ha elmennének rajta régebbi játékok, fps és autós játékok érdekelnek (nyilván ennyiért kell kompromisszumot kötni ezzel tisztában vagyok)
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Fentebb írtam medium bőven jó lenne.
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Ennyiért nem tudom mit lehet várni, de jó lenne ha nem esne szét így inkább minőség.
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Megvagyok HDD-vel, illetve amiket néztem azokban van 8GB-os SSD gyórsítótár.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
Matt jó lenne de ennyiért értelmes laptop csak lenovoban van (nem tudom így van-e ezért jöttem ide) amiben meg jobbára csak fényes kijelző van.
(8) Notebook tömege?
mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
nélküle is megteszi.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
HDD ~500GB, ram 4GB, akár lehet benne ODD is
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI és webkam jó lenne
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
FPS és Autós játék ezen felül film + net
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Inkább csak új.A kérdésem még az lenne hogy melyiket éri meg jobban megvenni Ati vagy Nvidia dVGA-t? Ez ebben az árkategóriában 8570 vagy GT 720M ahogy nézem, vagy ennyiért van valamerre jobb is, megbízható lapos?
Illetve, hogy csak játékra megfelelő lehetne-e a pentiumos változat mert ha jól nézem akkor kvázi az i3-ért kellene +20k-t kifizetni, ez megéri?Köszi előre is.
Üdv: Crias
Crias
-
Chaser
legenda
Dell topikban úgy értelmeztem 3 munkanapon belül vagy. Ha igen, nem kell szerviz...automatikusan csere vagy kp vissza. Műszaki hiba esetén ez az érvényes jogszabály.
"Tegnap majdnem 2 óra késéssel meghozta a futár az 5537-em. " Ezt írtad ma..úh. kp vissza vagy csere. Nem az eladó hozza a jogszabályokat ha szeretné is Te meg ne hagyd magad..._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
kellcucc
aktív tag
Laptopszalon-ban leadtam szervizre az 5537-et. Hiba: nincs háttérvilágítás, hdmi-ről a biosban lefuttatta a szervizes/eladó az öndiagnosztikát, semmi hibát nem talált. Több variációt is mondott mi okozhatja a háttérvilágítás hibát. Otthagytam, hogy megnézze, a hiba "nagyságától" függően lesznek a további lépések. Ebből nagy valószínűséggel csak rendelésre tudnak hozni másikat, viszont ahhoz Pécsre vissza kell futárral küldenem, ami önköltséges, aztán kérdés, hogy az újat is nekem kell-e utánvéttel fizetnem. 14 napig elállhatok a vételtől, onnantól 1 hónapja van visszafizetni a pénzt (nekem egy jó laptop kell, nem a már kifizetett pénz, nem véletlenül ezt vettem meg). Csak azt nem értem, hogyha Pécsre visszaküldöm, hogy ott szervizeljék, akkor azt ki fogja fizetni..elvégre garanciális szervizelésről van szó és nem laptopcseréről vagy vételtől való elállásról. Jó ez a bürökráció, mindenki mutogat a másikra, a laptopszervizes azt mondta, hogy ő le se tudja sztornózni a számlát, csak annyit tud tenni, hogy megnézni mi a baja, mert franchise szerződésben állnak a pécsi laptopszalonnal. Mi a fakk? Van ám bonyodalom, azt hittem a teréz körutas laptopszalon egy krva "lapszoptalon" és nem xyz kirendeltség meg tökömtudja mi még. Megáll az ész. Melegen ajánlom neki, hogy ugyanolyan új állapotban kapjam vissza teljesen karcmentesen, mint ahogy leadtam. További hiba amit zavaró volt, a bal oldalsó ctrl billentyű nem volt megfelelően legyártva, volt rajta egy kb fél mm magas műanyag "pöcök"/hiba, ami az ujjbegyemet basztatta. Igazából kifizetném a futárt, ha mihamarabb kapnék egy újat, MŰKÖDŐKÉPESET, ami nem romlik el bő 2 óra használat után, és akkor legalább a ctrl billről se nekem kéne leoperálni az anyaghibát, a következő már talán jó lenne. Pont jókor van karácsony, mindenhol megáll az élet.
-
-
Tikakukac
titán
válasz rfjanika #52228 üzenetére
Tisztavíz to the pohár: az 4-5 éves akármilyen szakadt integráltas vidkarik is viszik az FHD-t, ez ilyen általánosan elterjedt valami, hogy a FullHD múvihoz valami csodaproci és vidkari kell. Fenéket.
Win8. Win7 support elég gyér volt amikor néztem, sőt.
-
Yager01
senior tag
Üdv. Szerintetek egy Acer Aspire One 11" -os netbook után (ACER Aspire One AO756 987BCRR) mi lehet jó választás? Egy kicsivel nagyobb gépet szeretnék, ami ha jól tudom akkor már nem a netbook kategória. Internetezésre, autó alkatrész kereső programok futtatására, esetleg filmezésre használnám. Tehát semmi extra. 120e Ft körül tudnék szánni rá. Előre is köszönöm a segítséget !
-
rfjanika
tag
na tegnap megszületett a döntés a laptopvásárlásnál, a bolti árak miatt neten lett megrendelve
dell vostro 5470
[link]remélem az i3 proci és a video kátya szépen fogja vinni a nagy kiterjesztésű FULLHD filmeket.
mivel alapból linux lesz rajta, így mit ajánlotok win 7 vagy 8 legyen majd rátelepítve? -
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz szabonagyur #52221 üzenetére
SLI panel. Csak ennyit mondok
-
félisten
-
Tikakukac
titán
Milyen i5? Az azért elég fontos paraméter. A "mire?" is szintén, mert lehet egy centivel nem lennél előrébb azzal sem.
gukker: Ha még nem hibáztál az életedben akkor ideje elkövetni egyet, hogy tanulj belőle Ne.
-
gukker
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a laptopról?
http://www.computerimperium.hu/images/Acer_Aspire_E1-570G-i5.jpg
Játékra, netezésre kellene.
-
ventorbe
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a gépet néztem ki otthoni átlagos felhasználásra (böngészés, zenehallgatás) és egyetemi használatra kellene főleg (Visual Studio, Eclipse stb.), néha virtualizációra, valamint Blender-re, esetleg kis játék, de az nem fontos szempont. 150k körül gondoltam, később bővíteném ssd-vel, ez jó választás lenne, esetleg tudtok jobbat ajánlani?
Ezen az oldalon 8gb RAM-al adják, de nem nagyon ismerem a boltot, megbízhatóak, vagy esetleg vegyem máshonnan inkább de 4gb RAM-al?
Előre is köszi!
-
ImI87
őstag
Hello!
Valaki meg tudná mondani, hogy a két gép között mi a különbség?
DELL 5737 12833
DELL 5737 13226
A bolt szerint semmi, a beszállító ugyanaz, árkülönbség minimális. -
VIBO
őstag
válasz runner 125 #52211 üzenetére
vagy itt phrol melyiket javasoljátok. Nem kell hogy uj legyen, de garis, meg újszerű és hasonló kategória.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Mert ez egy egyébként is szörnyű anyaghasználatú Inspiron széria, mindemellett a legmegbízhatatlanabb is és egy törött kávás gépet sehogy nem lehet használni.
Ha, nincs több keret, mondj le a 17,3"-ról, és vegyél mondjuk egy G500-at. Később SSD-vel bármikor tudod bővíteni.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
tibbike01
őstag
Na most már nagyon az utolsó napokat élem a laptopkiválasztással.
2 laptopra szűkült a lehetőség:
1. LENOVO IdeaPad B590 (59-389655) Fekete (írtam a notebookzone-nak, és 10ezerért cserélik a hdd-t 1TB-sra) szóval így 130ezer
2. LENOVO IdeaPad U510 (59-393097) Szürke 132ezerEgyszerűen nem tudok dönteni a két laptop között. Mind a kettő nagyon jó vételnek bizonyosul.
A B590-ben a proci sokkal jobb, illetve itt a fórumon nagyon ajánlott gép.
Az u510-ben gyengébb a proci, viszont elég csendes a fórum tőle, pedig minél többet nézem annál jobban tetszik.
Mindkettő matt kijelzős.Felhasználás: átlagos, többlapos netezés, zenélés, semmi játék.
Ti melyiket vennétek?
[ Szerkesztve ]
-
VIBO
őstag
Mennyit ér sztetek?
Az a repedés mennyire para?
Vga milyen?Mielőtt megvenném mit teszteljek rajta?
-
Tikakukac
titán
válasz brumi1024 #52198 üzenetére
Nekem szar mindegyik, rühellem az összeset, nem játszok.
Gépigényre és fogyóra ez van, ha ezt viszik ezt kell nézni. Amúgy ramfix van rá.
BF4 ugyanez a fos, 10 darab AAA játékból egynek sem adnék 2-esnél többet de nem én döntök. Egyedül az Infinite ami eddig ért valamit.
De ez mind nem számít, nem mi vagyunk a közönség, én főleg nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- ACER Aspire E15 HDD nélkül + INGYEN POSTA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest