Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
100 k-ból ne válogass, van két gép, játék nem igazán lesz rajtuk, üzemidő meg olyan amilyen, de ezek vannak:
Lenovo Ideapad B590
Fujitsu Lifebook A531/A512/AH502 (Ezek lényegében ugyanazok, csak átnevezgetéssel egybekötött minimális változtatással újítottak.)Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
brumi1024
veterán
válasz Tikakukac #52181 üzenetére
A COD: kutyát ne emlegessük már a top nevek közt. A COD4-et eladják 23. alkalommal, pont ugyan azzal a motorral, kicsit elmebetegebb történettel és ilyen barom korlátozásokkal, mint hogy 6 giga ram minimum. Nevetséges amit azzal a sorozattal művelnek, grafikailag meg nudli. De cserébe a gépigénye nagy.
[ Szerkesztve ]
-
VIBO
őstag
Milyen notit ajánlotok 100k körül?
Zenélésre, kis játék, hosszú üzemidő.iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
stratova
veterán
válasz Pocok256 #52191 üzenetére
Nézz egy CPU world-öt, de akár Intel oldalát is.
M/QM/HQ/MQ prociknál áll fenn a lehetőség, hogy létezik belőle rPGA (kiszedhető) és BGA (forrasztott) verzió is egyaránt. De U prociból csak BGA van.Itt a 46. oldalon láthatod. A kékesebb árnyalatú forrasztott téglalap alapú lapka némi pasztával a forrasztott Haswell, mellette memóriákkal körülvéve a forrasztott GT750M.
[ Szerkesztve ]
-
tibbike01
őstag
Akinek már járt a kezében a B590, és a G500 attól kérdezem, hogy mennyi különbség van a két laptop között, anyaghasználat, és összeszerelés terén?
Mindenképpen a B590 az ajánlott max 130ezres keretig? -
anonymus89
addikt
válasz anonymus89 #52154 üzenetére
Megvan a noti erre mi fogad az acer honlapján, hogy cask win8-hoz vannak driverek. Mondanom sem kell ez közepesen pompás.
Win7-re egyáltalán nincs driver? (mintha ősrégi oprendszer lenne)Megolva minden műxik.
Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Nevil2
tag
Üdv!
Holnap megyünk laptopot vásárolni a páromnak (Pécsett). Számára "természetesen" az esztétika a döntő, én erőltetem a teljesítményt. Max. 150k a lélektani határ. Jelenleg két készüléket néztünk ki: HP Pavilion 15 és egy piros ASUS X550.
A felhasználás elsősorban netezésre, filmekre, zenére és szövegszerkesztésre korlátozódik. Néha egyszerűbb (pl. tárgykeresős) játékra (vagy nyaraláskor némi betevő WoT)
SSD-re az ár miatt nem költenénk, telepített Win8 viszont kell.
Tesztek alapján nem világos, hogy az AMD kettős GPU vagy az i3+GT720 megoldás az előnyösebb.Előre is köszönet a válaszokért!
-
eastone1
senior tag
válasz *Tata* #52190 üzenetére
Ezt néztem ki elősször, de a topikját illetve ipon tesztet olvasva elment tőle a kedvem. Nagyon melegszik, a klaviatúra is forró, hangos mint az állat és ilyen olyan driver illesztő problémák az új fajta sli miatt. Nekem egy olyan konfig lenne jó hasonló ársávban ami fhd 17col ips, bill. Világítás és megelégednék a kétmagos i7 procival, ha kitudná hajtani a gtx 760m et.
-
Pocok256
veterán
Valaki írta itt, hoyg darabokra szedte a 7537 et na kíváncsi lennék rá, hogy a cpu belevan e forrasztva vagy cserélhető
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Silvirenzo
csendes tag
válasz xAtkAx #52173 üzenetére
"Silvirenzo, nem pont ezekre gondoltam mert tudom, hogy nagyon durván kikészítik a gépeket, de azért gondolom low grafon még aztis elvinné, nem?: D"
Ezt itt biztos h nekem szántad? mert értelmezni nem tudom néztem előzményt h beszélgettünk-e valamiről de nem, szerintem nem vetted észre h nem a te hozzászólásodra írtam
-
eastone1
senior tag
Hali.
Erről mi a véleményetek? [link]
My soft oldalon nézegettem ips panellel szerelt változatokat, de ott 2magos i7 , gyengébb vga és kisebb k3pernyő hasonló áron. -
-
Pocok256
veterán
válasz Tikakukac #52179 üzenetére
Egésznap azt csinálom
Mostanság napi 16 óra game megyMind full hd ba természetesen. Sc 2 tökéletes, Serius sam 3 tökéletes, Diablo 3 tökéletes Cs go tökéletes dota 2 tökéletes Batman tökéletes sőt még a Dead Island Epidemic alpha is tökéletes minden maxon.
Tudod, hoygén fostam a legjobban az U s procitól , de rá kellett jönnöm, hogy teljesen fölösleges mert ha kell órákon át 2,3 Ghz en megy. Persze nem mondom, hogy nem lenne gyorsabb egy rendes M es proci mellett ... a kártya biztos az lenne egyes esetekben vagy +20% ot is hozzá adna. De jelen esetben ez nem sokat számít mert minden mai játék röhögve játszható ezzel az U s procival is.
Ettől függetlenül ez a proci az én géphasználási szokásaimat figyelembe véve kevés ugyanúgy mint a 6 giga ram szóval lassan bővítenem kell :/
[ Szerkesztve ]
-
-
Pocok256
veterán
Na akik eddig sírtak, hogy gyenge ez a U proci azoknak üzenem, hogy FUll HD ba majdnem minden maxra téve szépen meghajtja a WoT ot ez a gyenge proci 25-40 Fps el . (logikusan ilyen beállítások mellett bőven gpu limit van... ahhoz hogy cpu limit legyen nagyon durván le kell venni a felbontást és a grafikát.)
-
Tikakukac
titán
válasz xAtkAx #52175 üzenetére
játék <=> mert nincs pénzem
Ha asztalit akarnál is borzolnám a szemöldökömet, de notival akarsz játszani ez így sok. Vegyél egy jó PS3-at CFW-vel és cső, korlátlan játék egyszeri 50k és ennyiért el is adod ha megunod. Én szétbuktam 120k-t már a gémelős notival elég gyorsan, nem kell ez neked. Ha géming vegyél asztalit, a BF4 egy 750M-et is megeszik high-on mint a huzat, képzelheted meddig bírja majd az iramot a 150k-s noti: semeddig.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nagyúr
válasz xAtkAx #52175 üzenetére
A játék kényes és összetett dolog-sokan megbánták már az ismerőseim közül,hogy nem szántak rá egy kicsit többet a leendő gépre-ha játszani is akar legalább elfogadható minőségben.Nem minden a processzor és a GPU,mivel az játék alatt keményen dolgozik,azt hűteni is kell-ha az nem megfelelő,a nagy hő miatt letilt vagy csökkentettbe megy át a hardver,máris oda a játék.
Jó példa erre az egyik SLI GPU-s gép,ami játék alatt szinte azonnal 100 fok fölé megy,majd a védelem ugye lecsökkenti a teljesítményt-game over.
Nem hiába vannak a kifejezetten GAMER kategóriák.Drágák,de ezek tudják hosszabban tartani a megfelelő teljesítmény-ami szintén nem kevés általában! -
xAtkAx
csendes tag
válasz kellcucc #52174 üzenetére
Hát az a baj, hogy ArchiCADnél meg AutoCAD 3D-nél akadozik a jelenlegi, amit meg kinéztem annál tutira nemfélek a tervező progiktól, csak hogy azért az árért jól megfelel majd játék téren is egy ideig legalább, mert nincs pénzem csak ugy kidobálni sajnos így is pórul jártam a jelenlegivel, ezért most jól át kell gondolnom.
-
kellcucc
aktív tag
válasz xAtkAx #52173 üzenetére
Játék passz. De ha nekem, mint faipari mérnök hallgatónak elég (volt) egy 5 éves, dual core-os HP noti (ami még most is működik), akkor neked bőven elég lesz egy 200 ezres noti. Az enyém vitte a solidedget is és nem volt lassúnak mondható. A tervezőprogikkal nem lesz bajod.
-
xAtkAx
csendes tag
Silvirenzo, nem pont ezekre gondoltam mert tudom, hogy nagyon durván kikészítik a gépeket, de azért gondolom low grafon még aztis elvinné, nem?: D
Am meg nem, nem legokockát fogok tervezni, de ahoz a szintü tervezéshez, amit egy építőmérnök az első 3 évben csinál, szerintem meg fog az felelni, legalábbis nagyon remélem az eddigi tapasztalataimra alapozom ezt az elképzelést..
Igazából leginkább csak arra lennék kíváncsi, hogy megéri-e a gép az árát és hogy az elkövetkező 1-2 évben megfelel-e majd mondjuk az ujabb, de nem olyan durva játékok mint pl a bf4 jelentette kihívásoknak.
Köszi szépen![ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz q13579 #52165 üzenetére
Akkor 8460p, de egy kaptafa.
xAtkAx: Attól függ, hogy akarsz új játékokat tolni. Első kézből mondhatom, hogy egy Crysis3 egy BF4 egy Ghost olyan gépigénnyel rendelkezik, hogy a legdurvább notinak is beakasztanak.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
xAtkAx
csendes tag
Sziasztok,
Egy olyan laptopra lenne szükségem, ami jó a különböző tervező programokhoz pl: AutoCAD, illetve rendereléshez, meg néhanéha elvigye az uj játékokat, kinéztem egyet [link] , kérlek mondjatok róla véleményt, hogy bírná el vajon az uj játékokat és hogy megéri-e ez a gép az árát, ha megfelelne a szükségleteimnek
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! -
veilside03
csendes tag
Sziasztok. Kb .160.000 forintig bezárólag milyen lapost ajánlanátok? Játékra kellene, plusz Photoshop, Visual Studio, stb. Van SSD-m, szóval az nem muszáj bele, a HDD is mindegy lenne szinte. Ahogy nézegettem, a 4. generációs Intel procik mind 2 magosak, 4 szálon. Esetleg megérné régebbi szériás 4 magos lapost venni? minden típus érdekel, a legtöbbet szeretném kihozni a 160.000 forintból. Ha tudtok, segítsetek. Köszönöm előre is!
-
Deck
titán
Szeretnék laptopot venni de nem tudom milyet. Segítséget kérnék. Amire használnám az HD filmnézés, nagyon sok torrentezés a háttérben , böngészés. Hosszú távra lenne.
A keret 90-100k körül van. Legalább 4GB ram, 2mag, 500GB HDD, 2év garancia, N-es wifi, HD kijelző, minőségi gép legyen
Melyik lenne a legjobb számomra?[ Szerkesztve ]
PS5
-
MATEO6600
őstag
Ebből a boltból milyen laptopot ajánlanátok, ami Lenovo B590 szintű? (max 130-as árkategben) Fontos hogy innét legyen
-
Tikakukac
titán
válasz q13579 #52160 üzenetére
Van elitebookom is, az is kopik nyugi. Legalább a billzetük. Most ezen nem tudom mi az érdekes, használati tárgy ez van. A mekkeket is nézheted van ott háztöréstől megkezdve minden, a minőségről nekem ne hadováljon senki.
Rendes használat mellett egyik sem kopik. Ha úgy vered mint én szoktam akkor meg 2 évente megeszel egy IBM-es billzetet is, pedig ha valami akkor ez minőség. Ez van.
Csodát ne akarj, mindenki azt akar, Te ne tedd ezt, mert nincs.
-
q13579
senior tag
válasz Tikakukac #52159 üzenetére
Sajnos az e6-okról azt hallom, hogy eléggé kopnak. Ennek a srácnak, aki segít a választásban volt e6-os szériája is, most van egy HP elitebook-ja és egy macbook-ja is.
Most kaptam egy nagyon jó ajánlatot egy nagyon korrekt ph-s eladótól egy Latitude e6220-ra, de azokon is látom ezeket a barátom által említett kopásokat. Nyílván nem új a gép, csak furcsállom, hogy ez jó minőségű HW-n ilyen előfordul.
Kérdés, hogy egy HP elitebook mennyire kopik meg rendes használattól.
-
Tikakukac
titán
válasz q13579 #52157 üzenetére
Uhuhuuu, hát ezt max a fanboyok mondják, én nem 1-2 ilyen árú gépet néztem meg, és azon kívül, hogy tényleg irreálisan magas áron adnak szemetet az emberek, beb@szna ha hoznák egy új E6-os Lati minőségét.
Összességében aki ilyet kijelent, az sokat szív bizonyos dolgokat.
-
q13579
senior tag
válasz q13579 #52155 üzenetére
Ja és még egy kérdés.
Érdemes ebben az árkategóriában apple gépekben gondolkodni használtan?
Ahogy néztem 150-ig max 3-4 éves gépeket kapnék, természetesen garancia nélkül.... Viszont egyesek szerint felhasználói élményben, összeszerelésben és egyáltalán összeségében jobbak még így pár évesen használtan is, mint az új elitebook-ok vagy dell latitude-ok. Szerintetek?
-
D@ve89
tag
válasz Silvirenzo #52151 üzenetére
Igazából bármelyik kiválasztott teljesen megfelelő az írt feladatokra. Használt termékek lévén, nem tudni, mennyit mennek akkumulátorról, lehet jobb, lehet rosszabb akksi van bennük. Rá kell kérdezni, milyen állapotú az akkumulátor bennük, ez fontosabb tényező lehet a választásban, mint hogy DDR2 vagy DDR3 a memória benne (utóbbi könnyebben bővíthető, de azokra a feladatokra végülis 2GB memória is elég).
-
q13579
senior tag
Sziasztok!
Két notebook között vacillálok.
Kérdés, hogy minőségben melyik lenne a jobb? Ismerősöm azt mondja, hogy a DELL-nek jóval gyengébb az anyaghasználata. Műanyag hatása van. Az elitebook komolyabb, erősebb gép.
Ezek lennének:
Dell Latitude E6220Tudnátok ebben segíteni? Igazából jobban tetszene a DELL, mert méretben nagyon korrekt. Viszont, ha a minősége sokkal jobb a HP-nak, akkor nem kérdés...
Köszi a segítésget.
-
anonymus89
addikt
válasz medium84 #51877 üzenetére
Megvan a noti erre mi fogad az acer honlapján, hogy cask win8-hoz vannak driverek. Mondanom sem kell ez közepesen pompás.
Win7-re egyáltalán nincs driver? (mintha ősrégi oprendszer lenne)Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
Karmapolice
csendes tag
válasz Thocy a ZAGY #52147 üzenetére
Hát annyi, hogy nekem van rajta windows meg i5-ös proci, viszont nem világítós a bill, azt majd venni kell bele, de a többivel egyetértek.(:
-
Dhampir
félisten
válasz Silvirenzo #52151 üzenetére
A linkelt Fujitsu megfelelő. A full HD videókat lejátssza és újabb DDR3 memóriával van.
Viszont ez a Dell sokkal komolyabb kiépítésben és garanciában is. -
Silvirenzo
csendes tag
válasz Dhampir #52149 üzenetére
oké, de használtban nem találsz 2 éve garanciával laptopot ezen az oldalon(gondolom máshols se ezt nem tudom)! Itt meg adnak 6-12hó garit! Ami azért nem olyan rossz ha figyelembe vesszük a vételárat és h üzleti laptopokról van szó! És mondom volt nekünk MSInk 2 év garanciával hiába. Sokszor volt szervízbe, mire visszakaptuk hetek-hónapok elteltek, és tényleg kb 1 évet, ha használtuk a 2 éves garis időtartam alatt a többi időszakot szervízben töltötte hiába a sok garancia, ha rengeteg bosszúságot okoz közben a gép. Garancia meg azóta lejárt, rövid időn belül ismét elromlott most itt porosodik nálunk használhatatlanul... de, majd eladom alkatrészként 5-10K-ért ha kapok annyit érte. Utólag persze mi is hibásak vagyunk, mert jobban a sarkunkra kellett volna állnunk.
Itt a fő kérdés, most nem a gari, hanem azok, amiket emellett kérdeztem, hogy ezek a gépek, amiket kinéztem/linkeltem jók-e a feleségemnek avagy sem, a kritériumoknak megfelelően, amiket megadtam? garancia mind1ikhez van!
Illetve, h kb mennyi üzemidőt takarnak, azok a cellatípusok,ahol nem láttam feltüntetve azt?Ha pedig jobb gép kell akkor tudtok-e ajánlani jobb használtat 85K-ig?
Ezekre sokkal jobban keresem a választ mint a garanciás dologra.MSI annak idején egyébként épp h kihúzta a 2 évet és kuka 150K volt újjonnan, 1 évet ténylegesen használva ha leosztom évekre elvileg 75Kba került de így h 1 évet használtuk 150K-t költöttünk egy laptopra/év!
Most ha veszek használtan 40-58Kért 1-2 éven belül elszarodik akkor se bukok annyit vele. -
laposonly11
senior tag
válasz tibbike01 #52049 üzenetére
Hát a core i3U személy szerint nem próbáltam de minimálisan gyengébb eleve 2x1,8ghz contra 2,4 ez 1,2ghz el kevesebb bár ezt te maximum erősen processzor igényes játékok alatt fogod csak érezni(rome total war2, crysis sorozat stb.) mert gondolom videokonvertálásnál az a mínusz 3-5 perc/divx film az nem érezhető. Kérdés mire kell a gép?!
[link]Személy szerint inkább i5U sorozatot ajánlom mert azokban van turbo boost így pl. az enyém i5 3317U
1,7ghz ről 2,6 ghz re gyorsít ami azért odatesz egy i3 nak, viszont tény hogy kb 40-50 el drágább is az ilyen laptop![ Szerkesztve ]
Ordo est anima rerum.
-
Dhampir
félisten
válasz Silvirenzo #52148 üzenetére
Véleményem szerint használt/új laptop ide vagy oda, a garancia a legfontosabb. A használtak között néha új is szokott lenni hosszabb garanciaidővel, olyat vegyél.
-
Silvirenzo
csendes tag
válasz Tikakukac #52133 üzenetére
Na utána olvastam a business laptopoknak ezen az oldalon [link]amit ajánlotattok már többeknek, és rendesen rábeszéltél h inkább azt vegyek használtan sem mint új gagyi laptopot. És rá tudtam beszélni a feleségemet is h jobban jár így!
Tehát már biztos h használt business laptopot veszek a feleségemnek.
Tudtok segíten abban h melyiket vegyem? Mert néztem 80K-ért de az túl nagy teljesítményű az igényeihez!olyan kéne ami:
-még lejátsza a 720p-s youtube videókat akadás nélkül
-aksi bírja minimum 2-4órát, de pl. nem tudom mit takar az h :"Akkumulátor 6 cellás 5800 mAh", mert valamelyikhez csak ennyit írnak. Annyi fogalmam van h egy 4cellásnál jobb a 6 és a 6nál a 8, de nem tudom az üzemidejüket h melyiknél mennyire lehet számítani
- tárhely egyáltalán nem fontos
- továbbra is a bill touchpad legyen halk
-14col
-súly jó lenne, ha minél könnyebb lenne, de mostmár azt mondja h nem is lényeges azért leírtam!
-garancia már nem fontos eléggé meggyőztek a használt üzleti laptopok megbízhatóságáról, azért annyit kérdeznék h elvárható tőlük h még 3 évig üzemelnek?Amiket kinéztem neki:
Leginkább a Fuji felé hajlok mert DDR3-as memória (bár lehet h ki se használná, mivel maximum windows 7-et használna, de jobban szereti az XP-t, nem tudom mennyire elérhetőek XPs driverek manapság...) és annak van a 6 cellás 5800 mAh aksija ami gondolom többet bír mint a többi!
Jókat néztem ki neki? És ebben a boltban megrendelhetem, megbízhatóak(gondolom nem ajánlotáttok volna eddig)?
Ha mégse elég neki ez a konfig, akkor légyszi ajánljatok jobbat/megfelelőbbet 85K-ig fel tudok menni. Ha pedig elég akkor HDD helyett inkább SSD-vel rendelném, h gyorsan bootoljon neki, meg gyorsan nyissa meg a dolgokat. -
Thocy a ZAGY
tag
válasz Karmapolice #52067 üzenetére
Hosszas vívódás után ugyanerre az elhatározásra jutottam, de én Győrben vettem itt. Gyors, udvarias kiszolgálás, a gép pedig ha nem is csúcskategória, de ezért az árért teljesen rendben és egyben van. A hozzáadott Ubuntuval használom, tökéletesen működik minden. 5-6 óra üzemidő, nem igazán melegszik, és a merev szerkezet, s az ebből fakadóan profi alátámasztás miatt jó érzés rajta gépelni (külön öröm a több fokozatban állítható háttérvilágítás). A most akciós +1 év (igaz, semmi nincs ingyen, de vállalható az anyagi kompromisszum) miatt van rá 4 év garancia, bár remélem kihúzza tovább is (egy hét éves, napi szinten használt 14"-os Fujitsut cseréltem le rá, szóval nem vagyok nagy gépgyilkos .
A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.
-
Hogen
tag
sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy egy lenovo z510 -en hogy tudom kicserélni az fn funkciókat az "f" gombokra ?
alapből fn gomb kell az f1-12 re nagyon idegesítő sajna -
casillas
csendes tag
#52088-ra esetleg tudna valaki egy picit bővebb választ adni azon kívül, hogy "mindkettő kuka"? Vagy legalább indoklást hozzá, hogy miért? Ez így nem sokat segített.
-
Dhampir
félisten
válasz P-egyenlo-NP #52142 üzenetére
Eszerint "ThinkPad" Edget használsz? A Broadcom is tud érdekes dolgokat produkálni (főleg Linux alatt).
A Delles NBD garancia tényleg nagyon jó, érthető a szempontod.
(#52143) csibukaaa
Viszont abban a Toshibában a proci mellett kicsit gyengus a 7670M VGA. Önmagában nem rossz, de a Dellekben sokkal erősebb a 8850M és a 8870M, már csak a driver gondoknak kellene megszűnnie.
[ Szerkesztve ]
-
csibukaaa
csendes tag
válasz Diniboy #52126 üzenetére
Kb 10 perce végeztem vele egyik ismerősöm vette ilyen procival nem érte meg. i7 4500U 2 magos 4 szálas proceszor. Ebben az árba lett volna toshiba. ami igaz nem Haswell még ,de személy szerint szerintem jobb és gyorsabb is Intel i7-3630QM 4 mag 8 szál a toshibába.
[ Szerkesztve ]
-
P-egyenlo-NP
csendes tag
válasz Dhampir #52140 üzenetére
pl. mert a lenovoban en a broadcommal szivok. amugy a gyartokon kivul valaki szerint normalis, hogy egy sleep vagy inditas utan 3-5 perc, mire felall a wifi kapcsolat? tudomasul veszem, h egy uzleti modellhez lassabban adnak ki uj drivert, csak az meg a gyarto felelossege, h legalabb azzal az oprendszerrel mukodjon a gep, amit ramsoztak (lasd thinkpad vs win8)
amugy amennyiben a dell csinalna ilyet, masnap johetne is a futar. a lenovot meg cipelhetem en.
ps. korabban volt 2 masik lenovo a csaladban, ezert lett egy harmadik. es ugy nez ki, hogy az utolso is.
-
Dhampir
félisten
válasz P-egyenlo-NP #52139 üzenetére
A Dellben is Inteles wifi van, gondolod, hogy azzal nem fogsz szívni?
-
P-egyenlo-NP
csendes tag
sziasztok,
üzleti laptopot kell vennem, ebben kérném a segítségeteket.
Cégenek lesz, kell a rendes számla, a garancia és a windows. (
Dell Latitude 5530-ban gondolkodom (miután a vadiúj Thinkpadommal orbitálisat szívtam a sz.r wifi miatt).
I3 vagy I5 proci, lehetőleg FHD kijelző, de nem létfontosságú.
Kinézett darab:
http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=E5530_153326
de ez nincs raktáron.
Keret: durván ez a bruttó 250e.
Hol keressek hasonló gépet?
Köszönöm
-
rfjanika
tag
holnap ebbe az üzletbe megyek megvenni a laptopom Debrecenbe
https://www.laptopszalon.hu/kategoriak/dell
vki ismeri esetleg az üzletet, vagy az áraknál van viszonyítási alapja, hogy elfogadható árakon árulják a DELL laptopokat -
gerysson
újonc
Sziasztok!
A két Notebook közül melyik a jobb és az új játékok elmennének rajta legalább lowon?
Max veszek bele még pár giga rammot az nem gond ha az a kevés.http://www.euronics.hu/ACER-NXMEREU001-p34951
v.
http://www.euronics.hu/ASUS-X550CC-XO120D-p34079 -
Memorystick
csendes tag
Sziasztok!
A közeljövőben laptopot szeretnék vásárolni.
Kifejezetten játékra és adattárolásra.
Azt szeretném,hogy gyors legyen,megbízható,ár/érték arányban arányos.
Nem vagyok márka elkötelezett,többet írhattokKellemes Ünnepeket kívánok nektek!
Üdv
-
kurmpli
csendes tag
Szerintetek ez a gép jó vétel lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Silvirenzo #52132 üzenetére
Hát sajnos jó gépet sem lehet ennyiből kihozni csak kb. szökőévenként. használt üzleti gépet vegyetek az lesz a tuti.
-
zitromz
tag
Hali!
100-110 körül milyen notebookot ajánlotok általános célra?
Játék nem igazán számít.
Előre is kösz a választ! -
Diniboy
aktív tag
lejárt a szerkesztési idő, off topikba akartam tenni. így akkor most minden a 8850en megy és nem kapcsol át az intel vga-ra ? mert így akkor most elég sok üzemidőt bukok gondolom aksiról ha csak netezek akkor is
De ezek szerint nem az AMDvel van a gond hanem a gyártókkal -
Dhampir
félisten
válasz Diniboy #52126 üzenetére
Itt olvashatod, hogy páran szívnak a driverekkel.
-
Diniboy
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget , és a javaslatokat, 2 hónapos töprengés után végre béke honol lelkemben
Dell 3537 (i7 4500u , 8850m) lett végül, 190K alatt a Szalonból Borote segítségével. Bár annyira nem vagyok elragadtatva a kasztnitól mint sirszevenap , de megteszi , az Asus x59sl után elég stabilnak tűnik-remélem ez is kibír nálam ugyan annyi időt 1-2 helyen van némi rés az illesztésnél, de nem vészes- pl a ledeknél be lehet látni ha nagyon kukucskál az ember, de alapvetően korrekt .
Szerencsére elég igénytelen vagyok kijelző téren, nekem tökéletes a HD panel is benne (direkt nem a FHDra mentem , oda szerintem ebben a kategóriában jóval erősebb vga kellene) 1 nap után még nem érzem szükségét hogy lecseréljem miatta a gépet
Ellenben a bad juju bejött itt amire pár ember figyelmeztetett , win 8.1el és a dell honlapjárol letöltött driverekkel a Diablo 3 1 fpsel megy , már menüben is csak 10 van,-nativ felbontás, minden minimum.
Energiatakarékos módban indítva a procin 30+ fps , egyértelmű meghajtó hiba lesz, majd megnézem másik driverrel, hátha.. mellesleg ez nagyon érdekes , mert Notebookchecken pont van tesztelve vele a 8850 és ott ultrán is 40+ fps
Wow meglepően jól megy , nagy szerencsémre. Idő hiányában más játékot még nem sikerült kipróbálni, majd holnap éjszaka -
Tikakukac
titán
válasz Silvirenzo #52124 üzenetére
Értelmes, rendes, valamire való gép 80 körül nincs. Vagy csak erősen herélve. Ez a minimum ami még nem kuka.
-
Silvirenzo
csendes tag
válasz Tikakukac #52123 üzenetére
"legalábbis ha tényleg kell súly stb."
Ezért írtam h ezek azért rendesen kompromisszumképesek. Akár mindegyiknélkül is lehet csak jó lenne ha legalább egy kettő teljesülne belőlük viszont, ha nem az se nagy gond.
A keret viszont fix!Fogjátok fel úgy mintha házifeladat lenne, aminek a feltételei a következők: 70-85K, netbook vagy notebook és új legyen, csak ezektől nem lehet eltérni! Gyerekek hozzátok ki a legjobbat, ebből következő órán találkozunk a végére kicsit elragadtattam magam, csak már mintha hallottam volna a tanár hangját
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Silvirenzo #52122 üzenetére
75-80k új gépre, ami ki is húzza a 3 évet, főleg utána, simán impossibru, legalábbis ha tényleg kell súly stb.
Ez a keret éppenhogy elég valamire, az pedig még nem gép, csak valami.
-
Silvirenzo
csendes tag
Sziasztok!
Feleségemnek nézek laptopot, szinte semmi másra nem kell csak netezésre. Még nagyon videókat se nézne rajta mert van egy elég combos asztali gamergépem, ami ledtvre van kötve úgyh azon szoktunk filmeket/sorozatokat nézni.
Erre a célra én maximum 75-85K-t szánok!
Viszont amik fontosabbak lennének, de nem halunk bele, ha egyik másik nem teljesül:
- Új legyen, használtat nem szeretne
- megbízhatóság: bár tudom h szarból várat nem lehet építeni, de azért jó lenne ha 3 évet kihúzna a laptop, és nem úgy ahogy évekkel ezelőtt az egyik MSI-nk, amire hiába volt 2 év garancia 3szor volt szervízbe jó lassúak voltak, ezáltal 1 évet szinte nem is volt általunk használva. Tehát inkább az a fontosabb h ne kelljen igénybe venni a garanciát, de azért jó ha ott van mentsvárként.
-billentyűzet, touchpad halk legyen
- 720p-s youtube videókat azért vigye akadozás nélkül
-14-15col
-súlya legyen pici, de ez már tényleg majdnem lényegtelen
-jó aksiMielőtt bárki kérdezné, h miért nem tablet? Azért mert nem szereti az érintőképernyős dolgokat használni.
Amiket kinéztem, egy netbook, amit a másik forumban ajánlottak másoknak
A másik pedig ezek a notebookok:
[link]Ezt mind úgy h nem vagyok valami nagy hozzáértő!
Szerintetek melyik a jobb a célra és a keretek között a netbook vagy a notebookok valamelyike?
Esetleg totál rossz úton járok és teljesen más márkát kellen választanom?
Kérlek segítsetek ha tudtok! Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Vermilion69
aktív tag
Ej, de ügyik vagytok vagy csak én vagyok túl béna... köszönöm szépen!
-
Dhampir
félisten
válasz Vermilion69 #52118 üzenetére
-
btudos
nagyúr
válasz Vermilion69 #52118 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Pár napja elhalálozott HP Pavilion DV6-om után keletkezett űrt szeretném kitölteni egy megbízható géppel.
Kritériumok:
-Príma szerviz háttér, elegendő garancia(3 év)
-Játék maximum régebbiek, újak nem kötnek le(kivéve Far Cry 3)
-Virtualizálni is kellene vele néha, de felhasználási terület legfőképpen film+tanulás
-Operációs rendszer nem szükséges
-Webkamera,beépített mikrofon, card reader, HDMI output mindenképp kell!
-Erre maximum 140 ezer JMF keret van
-Megbízhatóság, strapabíróságNézelődtem a DELL háza táján is, de tanácstalan vagyok, HP-t viszont nem szeretnék, kicsit csalódtam benne, hiába szeretgettem, becézgettem majdnem 4 évig, mégis elhagyott egyik napról a másikra
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
btudos
nagyúr
Nem a szine a gond, ha beton lenne, nem izgatna a szine. De nem az, sot.. Elszakadva a szintol, leirtam miert nem jo a Toshiba, miben tudnak a fekete versenytarsak tobbet.
Nyilvan 100-110 k-bol nehez tokeletes gepet valasztani, meg ertem hogy nem fog 24/7-ben videot renderelni meg kalapaccsal utogetni edesanyad, de nem mindegy hogy mennyire erzekeny a burkolat a hasznalatra, hogy mennyire jo rajta gepelni, illetve mennyire birja ha rendeltetesszeruen hordozhato gepkent hasznaljak. Hardveresen pont ugyanannyi eselye van elromlani, de notebookrol leven szo, az csak 40 %-ban meghatarozo.
[ Szerkesztve ]
-
sevcsenko
csendes tag
Sziasztok,
A véleményetekre lennék kíváncsi az alábbi két konfigurációval kapcsolatosan:
[link]
[link]E két konfiguráció között gondolkozom és a kérdéses terület az, hogy a M490S "elbírná-e" a HD (1080P) filmek kivetítését az LCD Tv-mel összekötve vagy inkább a G500 a jobb választás aminek a processzora jobb viszont gyengébb a videokártyája!?
Előre is köszi
Üdv
sev -
Tikakukac
titán
2 év gari mindenre van, mert eus előírás, ebből ne vonj le semmit
Ami engem a C-s Toshiknál zavart az a billzet volt, meg a telibelakkos mindenséges ház. Nem feltétlen esik szét, de azért azok a plasztikok elég hitványak minőségre is sajnos.
-
Wyll
őstag
válasz btudos #52111 üzenetére
Oké, de most csak automatikusan a színes=szar képletet használod, vagy volt már tapasztalatod Toshiba C55-tel? Bnőm bő fél éve már a második toshiba laptopját vette meg, mert az elsővel sem volt semmi gond. Érted, ezek nem powerjúzerek, nem használják ronggyá a gépet. Nyilván nem várjuk egy alsókategóriás laptoptól hogy a csúcsminőség élő szobra legyen, nade csak nem megy szét! Ráadásul 2 év garancia is van rá.
Mégis kifejezetten ellenjavallod?
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
btudos
nagyúr
Ha használhatatlanul szart nehéz is kifogni (bár ez is ingerküszöbtől függ, én azért tudnék mondani párat, amihez inkább hozzá sem érnék), azért a kinézett gép messze nem jelenti az árkategóriában elérhető minőségi csúcsot. Én úgy vagyok vele, hogy ha a notebookról mint használati tárgyról beszélgetünk, és nem dísztárgyról, akkor a váz minősége, a billentyűzet milyensége, az anyaghasználat sokkal többet számít, mint hogy a gép éppen milyen színű. Az általam említett két típus a felsorolt területeken kivétel nélkül jobb mint a Toshiba C55. Ezért mondtam, hogy el kell dönteni, hogy az édesanyádnak szebb, de valószínűleg kevésbé tartós gépet akarod megvenni, vagy egy komolyabb, masszívabb gépet, ami talán kevésbé tetszetős, de nagy valószínűséggel tovább marad egyben.
-
Wyll
őstag
válasz btudos #52109 üzenetére
Miért, mit jelent a Toshiba C szériája?? Mivel "ma már nem lehet használhatatlanul szar laptopot venni" (jó, azért lehet ha valaki akar...) , az egyetlen értelmes feltétel, amit ki bírtam találni, hogy ha már anyunak laptopot kell használnia, akkor az tetsszen neki, tehát tuti ne fekete legyen, hanem pl ez a szép szolid fehér.
Még az Asus X5 sorozatot néztem, amiben van egy-két fehér modell, ebben pl a proci talán jobb is egy kicsit, viszont nem teljesen fehér (karima, bill) és dvd sincs benne. Anyunak van pár előadásos (videók, mp3-ak...) dvd-je, gondolom örülne neki, ha nem kéne most ezekről lemondania.
Erre mit mondasz?[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
Döntsd el hogy szép, vagy jó, tartós gép kell. Ha szép (legalábbis a leírásod alapján nálad annak számít, engem pl. kergetni lehetne vele ), akkor vedd ezt. Ha jó gép kéne, azt nem a Toshiba C szériájából választanám, inkább Fujitsu Lifebook AH502 vagy Lenovo B590 környékén nézelődnék.
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Anyunak lesz egy Toshiba C55-A-1L1 karira kb. 110k-ért.
A kérdésem csak annyi, hogy van-e bármiféle ok, ami kifejezetten ellenjavallttá tenné a gép megvásárlását.
Azért ezt választottam, mert:
- szép fehér (a gombjai is fehérek), tehát akár még egy nőnek is tetszhet
- alap dolgokra, amire neki kell, szerintem megfelel: némi word, internetezés, videó, skype, képnézegetés
- van dvd meghajtója, tehát még a "régi" cd-dvd-it is tudja vele használniKérnék egy-két bólintást, amennyiben szerintetek sem ipari hulladék, és meg fog felelni egy-két évig.
-
btudos
nagyúr
válasz stratova #52106 üzenetére
Ha ez igaz, akkoris a kijelző az egyetlen érv a gép mellett, egyébként ritka gyenge eresztés, még Edge-hez képest is. Van a családban egy Edge E420, az tök korrekt kis gép, de mikor ezt megfogdostam, durván csalódtam. A billentyűzete hangos, a zsanérja épphogy elmegy kategória, a touchpad-be integrált trackpoint gombok használhatatlanok, és a burkolat sem kapta meg azt a puha bevonatot, ami a korábbi Edge-eket jellemezte.
-
Chaser
legenda
válasz Dhampir #52102 üzenetére
Életemben nem láttam semmilyen lenovot 200k alatt FHD-val, ezért gondolom elírásnak. Lehet a nagyker nézte be. A B590 ilyen vagy hasonló cpu-val mozog 100k környékén, egde eleve drágább. FHD kijelzőnek meg ritkán van 20k-s felára, annál jóval több szokott lenni. Mysoft általában nem hibázik. Majd egy illetékes megmondja mi az igaz.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest