Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielLong
senior tag
Beszereztem egy Dell U2311H-t használtan, 3 éves a monitor. A feketéktől és úgy általánosságban a nagyon sötét színektől nem vagyok elájulva, sőt, eléggé fakónak tűnnek. Lehetséges, hogy ez a vga csatlakozó vagy a notebook vgája miatt van és az asztali gépnél majd jobb lesz? (egyelőre még nem tudom rádugni az asztali gépre) Esetleg mit ajánlanátok 60ezer alatt, aminek a feketéi jobbak lehetnek?
-
DanielLong
senior tag
válasz 1 among many #39558 üzenetére
Köszi a választ. Most 8-as fényerőn van és nekem bőven elég így is lámpa mellett... a kontraszt meg 75.
Érdekes, mert még sosem volt hasonló kijelzőm, otthon egy 19 colos CRT van, ami valahogy nekem mindig etalon marad, nagyon szeretem a képét. Ha hazaérek, összehasonlítom vele az ips-t, kíváncsi vagyok mit kapok majd. Egyébként van valami jó tanács vagy különlegesség a monitor használatához? -
DanielLong
senior tag
Még mindig az u2311h miatt írok. Valahogy nem lehet beállítani élesre és elszíneződés mentesre a képet. A phase és sharpness beállításokkal játszogatok, de amikor éles lenne a kép, akkor megfigyelhető elszíneződés pl két l betű között, ha leírom. Értsd így: ll , a kettő között nálam most két oszlop távolság lehet és ott zöldes árnyalat tűnik fel. Ha a képet a legelszíneződés mentesebbre állítom, akkor pont a legéletlenebb verziót kapom meg. Van valami ötletetek erre? Esetleg a vga kábel vagy a driver hibája lehet?
-
DanielLong
senior tag
válasz Howkeddlee #39619 üzenetére
Sajnos nem segített, de azért köszi a tippet.
-
DanielLong
senior tag
válasz Gman999 #39637 üzenetére
DELL U2311 tulajok - sajna a saját fóruma már halott...
Valaki meg tudná mondani, hogy a monitor drivert hogyan tudnám cserélni? Próbáltam simán telepíteni az INF fájlt, de a windows nem hagyja. Ezek után jött az eszköz illesztőprogramjának az eltávolítása, de miután újraindítom a gépet, a windows automatikusan felismeri a monitort és felrakja hozzá a saját driverét...
-
DanielLong
senior tag
Megosztanám tapasztalataimat, miután egy hét vga port használat után hazaérkezvén dvi-re állhattam át Dell U2311 monitorommal. Először is: számottevő javulás történt, ami lehet, hogy az asztali gép videokártyájának is köszönhető. Sikerült a képet elfogadhatóan élesre és színeződés mentesre belőni, a crt-hez képest az élesség még kicsit jobb is. A két monitorom képét összehasonlítva érdekes módon azt vettem észre, hogy a feketékben nincs különbség(előző kommentjeim óta rájöttem, hogy igazából a crt-m se tud baromi jó sötéteket úgy, ahogy használom) ez köszönhető annak, hogy a crt kicsit befénylik a szobám megvilágítása miatt. A színekben nem tudok különbséget tenni(itt megjegyezném, hogy a crt-m nincs kalibrálva, míg a dellnél netes tesztekből néztem ki a setupot) viszont az ips kijelzőn valahogy élethűbb lesz minden, ami rám nagyon pozitívan hat. Szóval a végszó az, hogy nem is rossz ez a dell u2311h, biztosan maradni fog. Esetleg még egy P szériás monitorra lennék kíváncsi a valamivel jobb sötétjei miatt.
-
DanielLong
senior tag
válasz Vasinger! #39877 üzenetére
Ha jól sejtem, DVI kábelt kapni fogsz hozzá, szóval én vennék egy DVI->HDMI átalakítót, ami egy ezres pl edigitalban, máshol meg talán még 800-ért is lesz. link edigitalhoz
-
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Van egy akció most a mindfactory.de-n, MSI MAG monitor és Z390 alaplap vásárlása esetén 100€ lejön. Nekem alaplap kéne, így a monitort valaki vihetné. Kint dolgozom, meg tudom rendelni, itthonra is eljuttatom.
Privátban írjon, aki csatlakozna. Remélem nem voltam nagyon off topic. -
DanielLong
senior tag
válasz Pintim.... #93333 üzenetére
A játékban nincs véletlen az FPS limit bekapcsolva valahol? Konstans 60-at azért ritkán gyárt a kártya
-
DanielLong
senior tag
válasz bartomas #93646 üzenetére
A héten rendeltem az XG2401-et, mert már elegem volt, hogy nincs jó áron rendes gamer monitor. Először az LG-t akartam, de azt írták róla, hogy a motion blur elkerülésére PWM-et használ, illetve az 1ms válaszidőt hivatalosan nem tudja (már teljesen pontosan nem emlékszem, de valami gond van vele). Ezen kívül az Asus MG248Q-t és MG248QR-t néztem, de itt meg a régebbi Q-ról azt hallottam, hogy freesync mellett sávosodás jön elő sok embernél, az újabb QR-ben ezt megoldották, de az meg nem olyan szép színekkel és kontraszttal operál, plusz az ára is baromi magas. Így végül maradt az XG2401, amit amazonról jó áron be tudtam szerezni és elméletileg 3 év gari van rá. Egyedül a kinézetével nem vagyok megbékélve, de mindenki azt mondja, hogy az összes games monitor közül ennek vannak a legjobb színei és kontrasztja. Ha megjön, tudok írni beszámolót.
Mivel eddig IPS-hez és VA-hoz voltam szokva, attól is félek, hogy a rossz betekintési szögek zavarni fognak és talán a legjobb lett volna egy 75Hz-es IPS-t venni, mert VA-ból meg nincs sima (hajlításmentes) 144Hz monitor...
-
DanielLong
senior tag
Tegnap megérkezett a monitorom, így írok egy rövid beszámolót:
ViewSonic XG2401 vélemény:
Ezt a kijelzőt választottam, mert tud 144Hz-t, valós low input laggot, Freesyncet, USB hubot, állítható magasságot, kategóriában kiemelkedő kontrasztot, jó színeket és mindezt 216 €-ért megkaptam az amazonról. Meg tudom erősíteni, hogy a színei tényleg kiválóak TN panelhez képest, VA és IPS monitorokkal összehasonlítva sem kell szégyenkeznie, ami nekem pozitív meglepetés volt.
A betekintési szögek sajnos azért elrontják az összképet - bár én erre nagyon háklis vagyok - 6 év IPS és VA után ezt nehéz elviselni, de legalább szemből nézve úgy-ahogy jó a helyzet. További hátrány számomra a gamer vonásokat kihangsúlyozó piros díszítés, illetve a világ legrosszabb kezelhetőségű OSD-je.
Azért hogy a végét pozitívan zárjam: az összeszerelési minőség és az anyaghasználat kellemes, a fejhallgató tartó praktikus, a 144Hz pedig tényleg olyan érzést ad, mintha be lenne zsírozva a kurzor, egyszerűen szokatlanul "smooth" minden. Sajnos a freesyncet még nem tudtam kipróbálni, de várhatóan nem lesz vele gond. Összességében hozza a termék, amit vártam tőle, de ha lenne sima (nem hajlított) 144Hz-es VA monitor hasonló paraméterekkel, akkor utólag azt választanám.ui: A gyártási időpontja 2018-07, ami örömteli, tudván, hogy már kijött az XG2402 is.
uui: A konkurencia az LG 24GM79B volt, ahol van kis probléma a valós 1ms-sel, illetve az Asus MG248, ahol az első széria hibásan jött ki és freesync mellett csíkozódott, a frissebb típus pedig 100ezer körül kapható.[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
válasz BogyóBP #94190 üzenetére
Én a héten rendeltem MAG24C-t (a linked félrevezető, te a MAG241C-t mutatod, annak nem állítható a talpa, van rajta USB hub és 1500mm a görbületi sugara, a sima 24C-nek meg 1800mm). Remélhetőleg legkésőbb holnap megjön, akkor tudok nyilatkozni. Nálam egy két hete vásárolt XG2401-et fog váltani, mert a TN panellel nem tudtam megbarátkozni, főleg a betekintési szögekkel. Ausztriából érdemes rendelni (geizhals.at), mert csak 200€.
Egyébként az XG2401-et bátran ajánlom mindenkinek, aki 144Hz-es TN monitort keres.
-
DanielLong
senior tag
A ViewSonicról írtam egy beszámolót nem rég. A BenQ-ra azt mondják, hogy fakók a színei, illetve nincs benne freesync, bár ez téged valószínűleg nem is érdekelne. Az LG-ről mindenhol jót mondanak, viszont a valós 1ms-t nem tudja, ettől még szerintem nem hivatásos esportolónak tökéletes. Az Asustól az MG248 széria lenne, arról is lehet sok jót hallani, azt vettem volna, ha nem lenne annyira drága az új verziója.
-
DanielLong
senior tag
válasz DanielLong #94195 üzenetére
Ígértem, hogy írok beszámolót az MSI Optix MAG24C monitorról, ha kipróbáltam már.
Tegnap megjött, úgyhogy össze is vetettem ViewSonic XG2401-el:
A színek jók, a két kijelzőn szinte azonosak, talán picit élénkebb az MSI és nagyon halványan zöldesebb, egyáltalán nem zavaró, de a netes tesztben is írják és én is ezt láttam rajta.
A háttérvilágítása meglepően egyenletes, főleg azok után, amiket írtok más monitorokról. Picit az alján világosabb, ott a fekete is szürkésebb, de nincs folt és a szélek is rendben vannak.
A feketére visszatérve, az XG2401 szinte ugyanazt a mély feketét tudja alacsony fényerősségen, mint a VA paneles MSI. Mivel én általában este kis fénynél használom a gépet, így az MSI kisebb fényereje számomra előny és a színek/kontraszt is jobb az MSI-n 0-10 közötti brigthness esetén, mint az XG2401-en.
A betekintési szögek terén - amiért főképp váltottam a VA panelre - hozza az elvártat a MAG24C, a TN panelnél egyértelműen jobb.Összegezve: Az MAG24C hozza számomra azt, amit elvártam egy "gamer" monitortól. Szerencsére a kinézete sem tolakodó, a hátsó LED-ek kikapcsolhatóak és nem mellesleg az OSD-je nagyon kényelmes, nem úgy, mint az XG2401-en. Hátránya, hogy nincs USB hub, illetve hogy hajlított Ezt még meg kell szoknom, de nem rossz, azért böngészés közben valahogy zavar.
Amit még megjegyeznék: Az MSI állványa miatt vagy 4 centivel lejjebb van a kijelző, mint az XG2401-en. Ezen kívül az MSI-hez jár HDMI is a DP kábel mellett, valamint az MSI hivatalosan csak két év garival rendelkezik. CS:GO-ban nem tapasztaltam semmi gondot, a freesync és a 144Hz gond nélkül ment.
-
DanielLong
senior tag
válasz chopin42 #94850 üzenetére
Én írtam itt egy beszámolót az MSI MAG24C-ről, ezt tudom ajánlani. A MAG241C-vel szemben nincs rajta USB hub, de cserébe állítható az állvány és nagyobb a görbületi sugár (kevésbé hajlított). Itthon sajna elég borsos áron megy, de ha van osztrák ismerős vagy valamilyen közvetítő csomagküldő szolgálatot választasz, akkor elég jó áron megúszod.
Új hozzászólás Aktív témák
- 27GR95QE-B OLED Kijelző Törött.!! Monitor eladó
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- LG 27MR400 Monitor
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest