Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Valaki?
Mondjuk az első kérdésre? IPS/PLS panelnél a 8 bit vs 6 bit + FRC-ből látni vmi különbséget normál használatban? Átmenetekben, bármi egyéb... ?
Ill. a felsorolt modellekről mi a vélemény? Hasonlóak esetleg? Tudom, hogy pl. a Dell U2424 kilóg a sorból minősége okán, de a számomra érdekes paraméterek alapján nem annyira...
-
Apucy01
őstag
-
Brekk
addikt
válasz Apucy01 #65396 üzenetére
Sajnos 24" ban is csak tn paneles monitorok vannak, de azok legaláb olcsóbban kicsit, pl az Acer XF240 ami szerintem nagyon jól sikerült, 90e freesync és FullHD. IPS nincs csak 60Hz-en ezekben a méretekben.
A válaszidőben a korrekt gyártók a leglassab két szín közötti váltást adják meg, a tn-nél évek óta a leggyorsabbat. Tény h minimálisan gyorsabb a tn, de ezt csak HC játékosok vehetik észre és főleg a 144Hz vagy afölötti tartományokban. Normál játékhoz bármelyik IPS Dell monitor tökéletesen megfelel, akár egy gyors FirstPersonShooter játékról legyen szó.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Apucy01
őstag
igen az r9 380 topicban épp az ips és az nt miatt vitáztunk oké hogy ips de nem igazán értem pl némelyik del monitornál azt a 8ms válaszidőt. fontos lenne a máret de még a 24col is beleférne
szoval nagyrészt játékra kellene de nem tudom hogy nt vagy ips ips szinei szebbek nt jobb válaszidő ami némely játéknál lényeges nem tudom (vga asus r9 380)
[ Szerkesztve ]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Kajt
tag
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, hogy egy ASUS vx279-et hol nézhetnék meg élőben Budapesten? Az mx279-től mennyire térhet el képminőségben?
Kicsit félek a FullHD-tól 27"-en de szeretném saját szemmel megnézni. Jelenleg egy Samsung P2370-em van, de fotószerkesztésnél rettenetesen kijönnek a TN-panel hibái.
Nagyon tetszik az ASUS mx239 -is, de jó lenne legalább 24-re váltani 23-ról, akkor meg talán 27[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz Apucy01 #65392 üzenetére
FullHD 27" freesync, tn panellal... Amit tud azt jól csinálja, kérdés, hogy megérie-e a több pénzt a 24" hoz képest ugyanaz a felbontás csak nagyobb méret, aztán ha már lúd alapon nem lenne-e jobb WQHD 27" IPS panellal, ami persze jóval frágább.
A fressynces monitorok AMD VGAkhoz valók.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Apucy01
őstag
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
< CyberBob >
őstag
Akkor maradt a Dell P2414, SE2416, U2414 (nem lehet, hogy a bevonat miatt tűnik fakóbbnak?), Acer CB240. Ezek közül képminőség, alacsony input lag és gyors panel szempontjából melyiket ajánlod?
Nem gond ha kicsit szaturáltabbak a színek, de mennyire jó játékra is az UP2516?
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Brekk
addikt
válasz < CyberBob > #65385 üzenetére
P2414 - elég jók már, az hogy pirosas elég érdekes számomra , de ha nem jó akkor kalibrálni kell (más monitorra is igaz)
S2415 - nem állítható talp, kevesebb csatlakozó, tükröződő bevonat (csak lesötétített helyre)
SE2416 - jó ár/érték arány, fix talp
U2414 - mostanában egész jók, semennyire nem fakóbb vagy rosszabb afekete mint pl a P2414 nél, ugyanolyan tulajdonságú IPS panel van benne
U2417 - szerintem nagyon jl néz ki, a panel kicsit jobb talán mint az U2414-nél, de inkább csak egy továbbfejlesztésnek/tökéletesítésnek mondanám, bevilágítási problémk itt is előfordulnak
UP2516 - nagyon jó monitor, de a széles színtér csak széles színterú fotófeldolgozáshoz ajánlott, normál felhasználásban csak a gond lesz vele, és mindennek túlszaturált szine lesz
Acer CB240 - ugyanaz mint a P2414, csak +1év gar.
V246ot nem ismerem
ASUSban
PB248 - ajánlott igazán jó sRGB monitor, de 16:10es, igaz ez munkára igen jól tud jönni[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Brekk
addikt
válasz petivarga88 #65387 üzenetére
Fotószerkesztés, videovágáshoz inkább IPS-t vegyél szerintem. A 144Hz elég látványos játékok alatt, de a tn panel is elég látványosan vacak egy IPShez képest.
-
petivarga88
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségetek kérni a leendő monitorom kiválasztásában. A monitor elsősorban programozás, videóvágás, fotószerkesztés (elsősorban erre lenne használva) és játék (nem vagyok gamer, maximum napi 2 órát játszanék vele) céljára lesz használva.
A tesztek alapján a leszűrt monitorok a következők:
1. Dell UltraSharp U2515H Monitor - WQHD; 60 Hz; IPS panel; válaszidő: 6ms; ára: 110k
2. BenQ XL2411Z Monitor - Full HD; 144 Hz; TN panel; válaszidő: 1ms; ára: 92k
3. Asus VG248QE Monitor - Full HD; 144 Hz; TN panel; válaszidő: 1ms; ára: 90 k
4. LG 24GM77 Monitor - Full HD; 144 Hz; TN panel; válaszidő 1ms; ára: 88kAzt nem tudom eldönteni, hogy IPS panel megéri-e az árát a TN panelesekkel szemben (tesztek alapján ezek a TN panelesek igen jó ár/érték arányban vannak és a színhűségük is megfelelő).
Emellett az is kérdéses, hogy a 144 Hz mennyivel látványosabb, mint a fenti 60 Hz-es modell.
Továbbá a válaszidőben sincs nagyon összehasonlítási alapom, nem tudom, hogy a 6ms mennyire látványosan lassabb mint az 1ms.Ha ezekre tapasztalatotokkal tudnátok válaszolni, nagyon megköszönném!
-
g.killer
aktív tag
Sziasztok! Ultrawide-monitort szeretnék venni, de nem tudom eldönteni, hogy melyik az a típus amelyiknek megfelelők a képességei, leginkább netezés filmnézés, tanulás szintjén képszerkeztésre progtamozásra, videó vágásra lenne használva. De még az ára sincs elszálva, használt is szóbajöhet, kb70k-t szánnék rá!
A válaszokat előre is köszönöm!
"A legjobb megoldás az, ha az ember talál egy számára elviselhető állást, amiből meg tud élni, és a maradék idejét és energiáját a fotográfiának szenteli. " (André Kertész)
-
< CyberBob >
őstag
Néztem pár típust. Mint korábban már írtam a felhasználás böngészés / olvasás és fps játék.
Fontos a gyors mosódásmente kép és sávosodás mentes színek.
Ezeket találtam (24 col / 16:9):DELL P2414H régebben volt egy nagyobb bevilágítás ennél a típusnál és alapból enyhén piros árnyalatú volt. Volt hardveres változtatás a megjelenés óta?
DELL S2415H
DELL SE2416H
DELL UltraSharp U2414H ezt korábban láttam és elég fakó volt gyenge feketével, volt mostanában hardveres változtatás?
DELL UltraSharp U2417H Infinity Edge képminőség jobb mint a korábbi vékony kávás modelleknél vagy csak dizájn monitor?
DELL UltraSharp UP2516D mindig is tetszett a nagyobb színtér, de játékhoz is elég gyors?Acer CB240HYbmidr (UM.QB6EE.014) 4 év garancia
Acer V246HQLBbd (UM.UV6EE.B01)
Esetleg Asus de azokat nem ismerem.Leszámítva a UP2516D típust van valamelyik monitorban natív 8 bites panel?
Árat direkt nem. Melyik monitor lenne az ideális választás?
-
sb
veterán
Sziasztok!
Újra nekifutnék a cserének, de felmerült 1-2 kérdés ill. nem tudom van-e vmi új modell, amire érdemes.
LG W2220P-ről váltanék, ez amennyire tudom valós 8 bites IPS. 22" 1680.
Ahogy nézem, alig van valós 8 bites panel, a 6+FRC mennyire visszalépés?Amit keresek: 24", 1980, IPS/PLS/xVA, PWM mentes, jó input lag (nem kell extra). Extraként ha lenne USB 3.0 HUB és freesync vagy minimálisan nagyobb frissítés (75Hz pl.) az jó lenne de nem feltétel. Vékony káva, hangszóró, állítható magasság előny, de nem feltétel.
Ha nincs extra akkor túl sokat nem fizetnék rá szívesen, a mostani aprón talán 20k-t ér, 40-50k-nál többet nem érne meg nekem a +2" és FHD felbontás önmagában.
- Freesync kapcsán visszaolvastam, úgy látom nincs 24" FHD freesync modell még.
- USB3-at Dell U2414-ben látok pl, de az már 80k+ és más extrát nem tud ezen és a vékony káván kívül.
- 75Hz-et pl. Samsung S24E390 tesztben olvastam. Gondolom a T24 is tudja. 46k
- Asus VX239H? 46k
- Aoc AOC I2481FXH?Úgy láttam a felsoroltaknál megvan az alacsony input lag, kicsit jobbféle IPS/PLS kontraszt (1100-1200:1 körül), vékony káva.
Más hasonló típus esetleg?
-
stuka20
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni monitor választásban.
Utána olvastam és sok helyen az Asus-t és a Benq-t ajánlják. Itt olvastam, ha már rászánok 40K-nál többet akkor IPS paneleset. Nézegettem iponon, pcx, meg mindenhol, de egyszerűen nem tudom.
Elvárásaim: full hd, 22-24", IPS(vagy hasonló minőségi), főként játékra ezért tiszta és szép kép, állítható magasság, betekintési szög annyira nem lényeges mivel monitor mellett jobbra fal balra gépház és szekrényAmiket nézegettem: ( csak nézegettem)
ASUS MX239H
ASUS BE239QLB
Benq GW2470H 9H.LDMLB.QBE monitor
Asus VE247H monitor -
Devas
őstag
Hali. TV-monitort szeretnek vasarolni 1366x768 felbontasban, 24" kepatloval, vagy esetleg picit nagyobban. Szeretnem ha nem csak 60hz-et tudna, hanem kicsit tobbet is (72-75). Ne legyen szellemkepes, es jol lathato legyen eros fenyviszonyok mellett is. IPS vagy VA paneles kozott gondolkodok. Monitorkent szeretnem kiprobalni, majd szerintem beuzemelem a regi TV helyere. A VGA-m GTX 950 WF2OC, ha jol emlekszem nincs rajta Dsub, es DVI-kabellel van a gephez kotve. Ha hangot szeretnek kicsalni az uj monitorbol PCre kotve, akkor HDMI kabellel kell racsatlakoztassam?
Tudom kicsit mission impossible az elkepzelesem, de a boltban, ahonnan valoszinu vasarolok haver kozremukodesevel, ott az alabbi tipusok vannak:
Samsung:
LT24E310EW/EN
LT28E310EW/EN
LT24D310ES/ENLG:
24MT47D-PZ
29MT44D-PZElsosorban ezek kozul kellene valasztanom.
Ezekhez kell valami tunert meg venni? Sose csinaltam meg ilyesmit.Koszi a felvilagositast.
Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? A tojás... mivel az reggelire volt... a tyúk meg ebédre.
-
karlkani
aktív tag
Leadtam a rendelést a monitorra (kalibrálással).
Nagyon szépen köszönöm a segítséget a választásaban! -
Isual
veterán
válasz gortys #65375 üzenetére
Azért ne keverjük a panel színmélységét a háttérvilágítás típusával. A CS240 amúgy szerintem 8+2 bites, tehát tíz, csak nem valós 10 bit és míg a 230-ast W-LED világítja meg, addig a széles színterű társait GB-LED háttérvilágítással ruházta fel az EIZO. És ennek semmi köze ahhoz, hogy a panel hány bites
Tudom bonyolult, de nem kell érteni, mindkettő kiváló monitor, neked csak annyit kell tudni, hogy szükséged lesz e az Adobe RGB fedésre vagy sem.
Amúgy erről a témáról is van egy jó cikk, érdemes lehet azt is elolvasni: link.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
24 col méretben keresek monitort - TV ét, tv monitort, ahogy tetszik
HDMI csatlakozó fontos, Egy STB ét kötnék rá, és ebből adódik az is, hogy nem ártana, ha lenne hangszorója, az erősítő a nagy gépre van kötve, és csak 1 bemenete van, és a box nem ad koaxiális digitálist, mert még azt tudná fogadni.Alapvetően tv nek lenne használva de néha rákötném a laptopot, vagy 1 gépet, ha fontos hogy 2 képernyőt lássak egyszerre !.
Úgy tudom, hogy csak IPS ben lehet gondlkódni, de kérdés, hogy melyikben ?
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
justaview
senior tag
Kevés mai IPS van, ami megdobbantja a szívem utána. Nagyon nincs is...
Nem először fordul elő, hogy a profitorientáltság, vagy nevezzük, aminek akarjuk, a technikát nem mindig a fogyasztói szempontok szerinti fejlődésnek nevezhető irányába viszi, ideig, óráig (vagy évekig). Ekkor jön be az a helyzet, hogy érdemes megcsípni az éppen kifutó szériából egy példányt, még mielőtt eltűnik. Velem is előfordult már ilyen. Ilyenkor a régi a jobb, néha sok sok évig is..
Persze, ez csak a közel azonos árkategóriába eső termékekre értendő, horror áron mindig lehet kapni valami nagyon csúcsot.
[ Szerkesztve ]
-
-
Isual
veterán
válasz justaview #65366 üzenetére
Nincs mit, jó is ez, hogy feljött mert érdemes berakni ezt a cikket az összefoglaló hasznos linkjei közé. Úgy gondolom elég alapos és szemléletes lett és könnyen érthető. Főleg a végén egyértelmű a dolog, amikor a betöltött profil után egy diszkrét kalibráció is pontosan ugyanazt a dE-t hozza ki, tehát egyértelmű, hogy semmi különbség nincs és nem lehet - kivéve a mérőműszer szórásából származót persze, ami minden darabra jellemző és kétszer nem mér ugyanolyat amúgy egy koloriméter/spektrofotométer se.
Valamiért egy időben ez nagyon felkapott téma volt, hogy VGA-ra kalibrálni (halkan jegyzem meg, nem az Oázisból indult a történet ), és emiatt sokan laikusok amikor olvasták a fórumot elhitték, hogy ennek van jelentősége. Pedig csak "parasztvakítás" volt és teljesen fals. Mégis sok embernek megragadt a tudatába na tévhit és tényleg ha utánagondol, akkor nyilvánvaló a végső következtetés.
Az i1 Display Pro egy kiváló koloriméter. Nekem is ez van és én is szívesen kalibrálok, kalibráltam, mert inkább kezdetben voltam ráállva a témára. Mostmár csak félévente-évente kalibrálom be a monitort, amit éppen használok, ami jelenleg egy használtan vett EA231WMi. A SpectraView 231-em az a dobozban pihen és már bő egy éve alig-alig volt használva, van több mint 4 éves és van benne vagy 1800 óra, ami röhejes. Teljesen újszerű állapotban van. Az egy nagy fogás volt még az utolsó CCFL-es, valós 8 bites H-IPS-ek világából és monitor lesz még vagy 6-8 évig az tuti. Természetesen a jövőben kikerül a dobozából és többet fogom használni, mert élvezet. Majdnem 1000-res kontraszt, gyakorlatilag tökéletes homogenitás, hibátlan színátmenetek és hardveres kalibrálás. Más világ, egy szebb világ darabja az a monitor. Kevés mai IPS van, ami megdobbantja a szívem utána. Nagyon nincs is...
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Brekk
addikt
válasz Teaway #65364 üzenetére
Mint írtam az EIZOnak nincs kihívója, erre a natív 8bites panelra csak a CS230 épül. A többiek olcsóbbat használnak.
A CS230-as monitor alatti árkategóriában nincs is 8bites panel, csak a széles színterű monitoroknál amiket említettem.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
justaview
senior tag
Úgy tűnik, eddig valóban felületesen gondoltam ezt át.
Teljesen logikus, hogy miután a videokártya számokkal dolgozik (mert hogy digitális a feldolgozás), és minden (az adott, kiválasztott színhez megegyezés szerint előre hozzá rendelt) szám egzakt, és szabványosítható, ezért a videokártyák között nem is lehet különbség e tekintetben. Az eltérés e számok valós színekre való átalakításánál keletkezhet (és keletkezik), ami pedig a monitorban alakul át közvetlenül annak kijelzésekor.
De ettől még örülök, hogy van egy i1 Pro-m, mert magam játszhatok és állíthatom be a nekem legjobban megfelelő színhőmérsékletet, adott fényerő mellett, és ha elállítódik, sem kell visszafutni a boltba (ami nekem kb. 200km). Ráadásul szeretek méregetni.
Köszönöm a felvilágosítást....és a segítséget W10 ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
válasz KAMELOT #65363 üzenetére
A 10 bites színvisszaadás nem azt jelenti, hogy natív 10 bites a panel. 8 bites a panel, 16 bites a LUT és valamiféle ditheringel tud 10 bites színvisszaadást. Tudom mert ilyen a SpectraViewm is, 8 bites natív panel, 14 bites 3D LUT és ott is 10 bites színvisszaadást promoznak. Valójában ez utóbbi minden lehet csak nem valós egy 8 bites sRGB-s monitornál.
Nem kell mindent elhinni, amit a gyár ír, pontosabban tudni kell, hogy mi valójában mit jelent.
A CG-k is max 8+2 bit, valós 10 bit újfent mondom egy vagy két 30"-os IPS monitorban van. PA301w meg még egy pár kifutott típus. Nincs natív 10 bites panel szinte egyik monitorban sem.
[ Szerkesztve ]
-
Brekk
addikt
válasz gortys #65358 üzenetére
Mindkettő matt, mindkettő remek monitor, a 230-as sRGB-s, a 240-es széles színterű. Igen kedvelt mindkét típus a grafikusok körében.
A CS240-es hasonló tudású társai a Dell U2413 és az ASUS PA249Q. Ezek nem annyira jók mint az EIZO, de árban jóval kedvezőbbek.
A CS230 hiába csak sRGB-s tudomásom szerint natív 8bites panelt használ, így ebben nincs kihívója, az olcsóbb jó sRGB monitorok mind 6+2bitesek, pl PB248Q. Utóbbi 100e alatt a legjobb sRGB grafikus monitor.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
gortys
csendes tag
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Az Eizo CS230, Eizo CS240 monitoroknak milyen a képernyője, matt vagy fényes? Esetleg tudnátok ajánlani ezekhez hasonló, kb 24''-os monitort matt képernyővel? Fotós utómunkálatokhoz szeretnék már venni egy rendes monitort.
Köszi előre is.
-
Isual
veterán
válasz justaview #65354 üzenetére
Az nagyon jó, ha van otthon egy Display Pro-d, de sajnos általános tévhit és hamis az, hogy a saját géphez, videókártyához kalibrálásnak van bármi előnye. Mert nincs. Erről született egy cikk is, pontosabban egy teszt, de ha valaki józan paraszti ésszel belegondol, akkor nyilvánvaló, hogy vannak refenrenciák, amelyeknek minden kártyának ugyanúgy meg kell felelnie. Az nVidia kártyákon ugyanolyan HDMI csatlakozó van mint az AMD kártyákon, ugyanolyan jel megy ki Displayporton nVidián, mint AMD-n és bizony a VGA LUT is ugyanúgy kezeli a színprofilokat legyen szó nVidiáról vagy AMD-ről. Így nincs semmi különbség, nem lehet (!) az egyes videókártyák között. Ha egy monitort bekalibrálnak - függetlenül a videókártyától - akkor a korrekciókat tartalmazó ICC-profil bármilyen más gép VGA LUT-jába töltve pontosan ugyanazon beállításokat fogja elvégezni és a megjelenítő ugyanúgy kalibrált, helyes képet mutat majd.
Az más kérdés, hogy egy kalibrálás után a fehéregyensúly, ha az ember állítja a fényerőt és nem mereven a kalibrált értéken tartja, akkor nagyjából fél-1 év múlva már a tűréshatáron túl elmozdul, így szükséges lehet újrakalibrálni. A színek egyébként még ilyenkor is, sokkal tovább a látható határon belül mozdulnak csak el egy kalibrálás után, de a fehéregyensúly az több 100K-nel eltolódhat fél-1 év alatt, ha az ember a fényviszonyoknak megfelelően szabályozza a monitoron a fényerőt.
A szóban forgó cikk, mindenkinek olvasásra, hogy tiszta legyen a válasz:
Szükséges saját VGA-ra kalibrálni? Nem.
mod.: ami a Win10-et illeti, ugyanúgy. Én most kalibráltam be a héten a jelenleg használatban lévő EA231WMi-m, minden simán ment az i1 Profilerrel. Aztán start menü színkezelésre rákerestem és a Win7 "egyszerűségének" megfelelően ugyanúgy kell alapértelmezettnek beállítani két szintem az ICC-profilt. Szóval ezzel nem lesz gondod.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz Rusher4587 #65355 üzenetére
Ha értelmeset akarsz akkor 144Hz monitort vegyél és 1440p-set.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Rusher4587
tag
Azt tudja esetleg valaki, hogy az LG 29UM67 és 29UM68 között a lábat leszámítva mi különbség van?
Van esetleg köztetek olyan, akinek 29UM58 vagy annál újabb monitora van ebből az LG UltraWide családból?
Állítólag a 75Hz csak papíron annyi, több panaszt olvastam erre, hogy max. felbontás mellett nem tudják, ahány videót láttam idáig róluk játék közben, mindenhol csak 60Hz volt beállítva...[ Szerkesztve ]
Si vis pacem, para bellum!
-
justaview
senior tag
Nem. Azt én oldom meg itthon. Régóta van egy i1 Display Pro-m, így a saját gépemhez, videokártyámhoz tudom belőni -- mert hát ezek együtt alkotnak egy rendszert.
Windows 10-en ugyan még nem csináltam, ezért még előtte utána nézek, hogyan kezeli a W10 a színprofilokat, és mit kell tennem, hogy azt meg is jegyezze majd.
-
nullpoint
őstag
Reggel mehet oazisba venni megint egyet.... Vajon a kalibrációs profil amit csináltak a mostanihoz az jó lesz az újhoz is?
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
nullpoint
őstag
Asus vx279 pofára borult, nem érzi éppen jól magát. Panelcsere az végtelen pénz?
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Brekk
addikt
válasz ViZion #65344 üzenetére
Tapasztalataim szerint a WQHD 32" monitoroknak nagyon jó képe van. Ellenben a Samsung felől inkább az ASUS PB328Q-t vagy a Philips BDM3270QP-t javasolnám.
250e-ért meg már van nagyon jó 32"-os ASUS 4K monitor![ Szerkesztve ]
-
espada99
csendes tag
Az ASUS VX239H-nak állítható a magassága?
Edigital leírás szerint igen, prad.de szerint viszont nem.
-
ViZion
félisten
Sziasztok! Ismét monitor vásárláshoz kérem a segítségeteket...
Tervezés, CAD, gyakorlatilag fekete-fehérben használva 90%-ban. Lényeg a nagy méret, Pivot előny, színtér mindegy. Sajnos pontosat nem tudok, de vmi i7 üzleti noti lesz ami az idő egy részében hajtja. Gondolom HDMI lesz rajta, de sajnos a lapost más hozza, nem tudok erről közelebbit. Keret olyan br. 200k Ft.
Eddigi alternatívák:
-Samsung 28" U28E850R LED 4K 2HDMI Display port monitor: kérdés, h a laptop esetén 4K-ban a modelleket mennyire darabosan fogja megjeleníteni, én erőltettem asztalit, de demózásra is lesz, elsőre ezért csak laptop lesz.-Samsung 32" S32D850T LED PLS DVI HDMI Display port: szép is, nagy is, kérdés, h ekkora méretben megfelelő-e a pixelszám? Nem ppixeles a kép nagyon? Nem grafikai munka szigorúan, de nem is videózásra lesz...
Vagy ha tudtok jobb alternatívát azt megköszönöm
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
karlkani
aktív tag
Belelapoztam a 24"-os kategóriába, ott van ugyanez a típus, nagyobb méretben. Azt hiszem ez lesz a befutó nálam, meg kérem a prémium kalibrálást pixelgaranciával. Az a 2,5 k különbség a kétféle között nem fog földhöz vágni.
(#65337) KAMELOT
Megnézném, csak az a gondom vele, hogy Pécsett lakom... -
Isual
veterán
válasz karlkani #65334 üzenetére
Az egy szimpatikus típus, jóra tapintottál!
Kalibrálásban azt kéred, amelyiket szeretnéd, az oldalukon korrekten le van írva a kettő közötti különbség és az is, hogy melyiket mire ajánlják. Ha maximalista vagy, akkor ehhez a monitorhoz is bekérheted a Prémiumot (én biztos bekérném, de én ezen a téren az átlagnál maximalistább vagyok ), de a normál kalibrálással is ugyanúgy jól jársz. Rád, a maximalizmusodra és a pénztárcádra van bízva az egész. Az oldalon meg minden más info ott van.Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Reaper76
csendes tag
Hello!
A két monitor közül ASUS VC239H vs Acer G237HLAbid melyik lenne jobb?Általános felhasználásra,játék,film.
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Megadta magát a monitorom (LG W2261V-PF). Bekapcsolás után megjelenik az LG logó, majd kikapcsol. Többszöri konnektorba ki- be dugdosás után tegnap egyszer még sikerült bekapcsolnia, ma már nem. Amúgy is érett a csere, mert a képernyő jobb oldalán két piros csík futkározott függőlegesen teljes hosszban, ami bizonyos színeknél jött ki igazán. Kérlek, ajánljatok valami 22"-os FHD monitort. Most az "őskori" Lg 700B-t kell néznem, minél előbb szeretném lecserélni. 60k fölé nem szeretnék menni, ha kicsit több, s megéri, akkor jöhet. Átlagos felhasználásra kell, netezés, filmnézés, játék (D3).
Azt is írhatnátok, honnan rendelnjek. Oázisban nézegettem Dell monitorokat, csak nem vagyok képben, melyiket... Meg, ha már itt vagyok érdemes kérni normál/prémium kalibrálást, esetleg pixelgaranciát?
Előre is köszönöm!
-
Brekk
addikt
válasz Rusher4587 #65326 üzenetére
nVidia kari nem tudja a Freesyncet csak AMD, tehát ezen ne görcsölj... Azt vedd amelyik belefér a keretbe.
[ Szerkesztve ]
-
Rusher4587
tag
Sziasztok!
Ősrégi CRT-met cserélném le, sajna komolyabb monitorra most nem futja, és sürgőssé vált a dolog.
100k alatt két típus között vacillálok:
LG 29UM58-P
LG 29UM68-PMindkettő 21:9 2560*1080 @75Hz (DP), utóbbi FreeSync-es.
6600+GTX970-vel lesz megtekerve.
Nem értem én ezt a G-sync / FreeSync technológiát, teljesen FPS-függővé teszi a megjelenítést?
Division, DayZ játékokkal játszom, lenne nekem bármi előnyöm abból, hogy a FreeSync-es UM68-ast vegyem meg (árkülönbség nem vészes, 15k), vagy úgy is fix 75 Hz-en fogom használni?80 centiről lesz nézve, filmezni is sokat szoktam. Ha tudtok mást javasolni 100k körül, utána nézek...
Si vis pacem, para bellum!
-
-
KAMELOT
titán
válasz wilska #65319 üzenetére
Mondtam egyik sem! normálisabb monitor ettől kedzdődik. Dell U2312HM
(#65321) Newyorker: Te is azon pár emberek közé tartozol akik felismerték, milyen jó ha egy picit többet áldozunk a monitorra mert a látvány önmagáért beszél! Sokan veszik a jó gépeket mellé valami 40k monitorral. Közben az lenne a legfontosabb egy gépnél a monitor! Hiszen azt nézed nem a géped belsejét!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Newyorker
addikt
Nah, lassan egy hete használom irodai munkára az Dell U2717D monitoromat! Nagyon igényes csomagolás után kiemeltem az igényes anyagokból készült talpat, majd hozzá az állványt, melyet össze kellett csavarozni! Igényes anyag, igényes színek, masszív talp! Rápattintottam a kijelzőt, majd bekapcs, autómatice felismerte a hdmi csatlakozást! A kijelző külseje gyönyörű, az ultravékony káva brutál! Az állványra került a Dell logo, ill a kijelző alsó kávájára, nagyon szép! A monitor képe nagyon szép, gyönyörű, nagyon jó vele dolgozni! Amikor elé ülök és a képre nézek olyan jó érzés tölt el melóba, mintha egy jó autóba ülnél! Bőven akánlott kategória!
[ Szerkesztve ]
★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV
-
Brekk
addikt
válasz K1LLMy53Lf #65318 üzenetére
Acer CB270.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Melyik a legolcsóbb, nem TN-paneles 27"os WQHD felbontású monitor, amit érdmes megvenni?
Elsődleges szempont az alacsony input lag (gyors játék és film) és a szép színek (persze nem kell 200%os sRGB stb )Illetve a másik (szokásos) kérdés: "sima" HD felbontás nagyon zavaró 27" esetén?
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Dizson
tag
Sziasztok!
Ma halt meg az LG monitorom (FLATRON M227WD), mivel bekapcsolás után pár másodpercig pislákol aztán elsötétül, míg a bekapcsolást jelző kék gomb világít, tehát mennie kéne. Más monitort teszteltem és megy...Szóval az lenne a kérdésem, hogy milyen ~27" monitort vegyek ami játékra is alkalmas és megéri.
Válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
< CyberBob >
őstag
Erre [link] valaki?
-
Isual
veterán
tudom és az nem számít öregnek használt monitorpiacon... nem 8-10 éves monitor, mint sok más használtan beszerezhető régi harcos. És még azok közül is van bőséggel, ami bármelyik mai monitort a kategóriájában állva hagyná. Szóval ilyen ez a használtpiac. Ehhez képest az U2212HM kifejezetten fiatal darab, 3-4 év alatt nem nagyon lehet tönkretenni és nem is megy magától se tönkre. Rendben lesz jó eséllyel minden téren.
-
campers
tag
Sziasztok!
Igazából nem monitort keresek, hanem 1 karos monitortartó állványt. Egy terepjáró hátuljában szeretném elhelyezni egy beépített asztalra. Fontos, hogy ne az a "satus", alulszorítós megoldás legyen, hanem ha lehetséges, magát a talpat szeretném rácsavarozni az asztalra.
Tudtok nekem ajánlani típusokat?
-
Isual
veterán
-
-
wilska
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket kérni monitor vásárláshoz! A következők közül melyiket ajánlanátok?
-AOC E2470SWHE - TN; 170/160 fok; 5ms
-BenQ GL2250HM - TN; 170/160 fok; 5ms
-AOC P2370SD - PLS; 178/178/ fok; 7ms
-AOC M2470SWDA2 - MVA; 178/178 fok; 5ms
-AOC I2276VWM - IPS; 178/178 fok, 5msOlvastam a különbségekről a paneltípusok tekintetében, de ebben az árkategóriában is számottevő különbség lehet egy IPS/MVA/TN kijelző között? Azt pl. sok helyen írják, hogy olcsóbb IPS-nél az IPS glow sokat ront az élvezhetőségen, akármennyire is jobbak a színei. Ennyiért jobban járok esetleg az MVA/TN panelekkel? Nemrég vettem egy TN paneles ASUS-t, de azt lecserélem, mert a kijelző alja túl erősen világít a monitor többi részéhez képest.... Sajnos csak ez a 40k alatti kategória játszik. Játékra és netezésre használnám.
Köszönöm szépen a segítségeteket előre is![ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
Én úgy tudom, hogy az e-IPS 6bit+frc, míg az AH-IPS 8 bites panel. Ez azért különbség, csak azt nem tudom, hogy ez látszik-e, érezhető-e munka közben. Persze, ha rosszul tudom, akkor ez tényleg felejtős.
Azért kérdeztem, mert gondoltam, hátha valakinek van erről tapasztalata.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest