Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archttila
veterán
Sziasztok!
Picit OFF:
Dell U2414H szeretnek venni fali konzolt, mit ajánlanátok? A keret 5-8K
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
félisten
Kössz!
Jól sejtem, hogy csak a 10bit/csatorna támogatásnál van csak előnye a DP-nak, és a HDMI+DVI akkor is azonos szintem van?
Más téma: 22colos 1680x1050 monitorban létezik IPS paneles?
Játékra keresek egy ismerősnek ilyen felbontású és méretű monitort.
IPS helyett egy különösen jófajta TN-Film, vagy VA panel is jó, de az alacsony input lag és utánhúzás fontos.
Jelenleg az én régi Dell E228WFP monitoromat használja, de ennek sajna karcos a kijelzője és csak egy digitális bemenete van.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
allwhine
csendes tag
Üdv!
Szeretném lecserélni hamarosan a régi 19-es wide LG monitoromat, de mivel laikus vagyok a témában így a segítségeteket kérném. Főként játékra illetve filmre lenne használva a monitor, a keret 50-60k. Valamilyen szinten azért fontos lenne a design is . Van két kiszemeltem 1. [link] 2. [link] Más ötleket is szívesen fogadok. Előre is köszönöm a segítséget!
-
félisten
Sziasztok!
ASUS PB248Q monitorra gyűjtök és az a kérdésem, hogy van-e különbség képminőségben, vagy bármiben DVI / DP / HDMI bemenetek használatakor?
A jelenlegi alaplapomon csak HDMI és D-Sub van, de ha bármi gondja van a HDMI-nek ennél a monitornál, akkor új lapot is kell vennem, mert szeretném a legtöbbet kihozni a monitorból.Kössz!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
scarbantia
aktív tag
Sokszor nézem az oldalatokat, és jobbnál jobb használt vételek vannak kitéve, de szinte mindenhol kiürült raktárkészlettel. Ezekkel mi van? Várhatóan lesz még, vagy fel kell iratkozni, és akkor rendelésre hoztok, vagy egyszer volt, elfogyott, többet nem lesz? (pl. a 21"-os Eizok, de sok más is)
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek milyen monitort érdemes venni? A gép amin használva lenne, leginkább játékra van használva.
A keret 55-60k HUF.Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
Hexaa
aktív tag
válasz stigma #58591 üzenetére
U2412M után komoly visszalépés lesz a Samsung. Mindenképp próbáld ki mielőtt megveszed, mert lehet csalódás lesz.. 27" -os FHD sem mindenkinek ideális. Ekkora átmérőnél inkább WQHD ajánlott, de 100e alatt nem fogsz találni. 50.000-ért a használt U2412M ajánlottabb szerintem.
http://www.monitorguru.hu/
-
stigma
addikt
Sziasztok!
Monitor vásárlásán töröm a fejemet,az alábbiak fontosak számomra:
- Néha játszom picit => lehetőleg FullHd-ban régebbi,újabb 1-1 játékkal (CS:GO,Fifa 15)
- Legtöbbet netezésre használom, néha néha sorozatot nézek rajta, illetve programozok.
- Jelenlegi GTX 460-as VGA-m AMD 270x-re vagy 280x-re fogom cserélni nemsokára.Így ki is löttem mire kell az új monitor , az alábbi elvárásaim vannak:
- használt/új monitor (inkább használát fele tendálok Low Budget miatt)
- 23 - 27"-os max
- Lehetőleg IPS legyen, de lehet más is.
- Ár 50kAlternatívák: (1.hsz alapján)
- monitorguru.hu-n található pár monitor
- Dell P2314H 44k
- Dell U2412M 50k
- ph!n használt monitor
- Samsung S27D390H - 47kViszonyítási alapom egy Dell 2412M-es monitor amit eddig használok de a gazdájához visszakerül és ehelyett kell egy másik monitor.
Eddig nagyon úgy néz ki hogy a Samsung-ra adom le a voksom, mert nagyon nagyon nem játszok, illetve ami kell bőven elég nekem.Bárki bármit javasolhat szívesen meghallgatom. => itt bármi oylan szóba jöhet ami ph!-n elérhető, mint pl ő (SAMSUNG S24D590PL)
[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok. lassan monitorvásárlásra kerül nálam a sor.
ami elvárásom lenne:
Aquaban megrendelhető legyen
FullHD
LED
27"
max 70e JMF (jó magyar forint)amit néztem eddig 27" Samsung S27D590P LED monitor fekete
de nem tudom elképzelni mit jelenthet Kijelző típusa: PLS LEDinformáció kellene illetve hogy jó választás-e illetve ha van jobb választás akkor mi lenne az.
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
Helsing
aktív tag
válasz kalozhun100 #58587 üzenetére
Én most rendeltem egy Benq GW2265M-et. Innen: [link]
33e és vehetsz hozzá 30 napos pixelgaranciát pár száz forintért. Nem TN hanem VA paneles. Szerintem ennél olcsóbban nem nagyon kapsz 21"-os monitort, max csak TN panelest. -
snecy20
nagyúr
válasz kalozhun100 #58587 üzenetére
30-32k-ért nincsenek nagy választási lehetőségek, IPS-ből LG 22MP55HQ. TN-est meg szimplán nem érdemes ugyanennyiért.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
kalozhun100
őstag
30kért milyen full hd monitort ajánlanátok 270x hez?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Scale
őstag
Sziasztok!
Szeretnék tv-monitort venni. Laptopra szeretném kötni elsősorban és nagyon sokszor szeretném film nézésre is használni. Külső hangrendszer sajnos nincs. USB+médialejátszó annyira nem is lenne fontos amiért kimondottan TV kellene de a beépített hangszórók miatt annál inkább - ezért jó lenne beépített hangszórós monitor amennyiben a lentebb elvárt feltételek mellett létezik ilyen. Laptopon csak hdmi van (ugye a tv-n lévő hangszórókhoz amúgy is kell a hang átvitele de ha nem is lenne akkor is létezik ugye dvi-hdmi kábel).
Egy pár elvárás/feltétel:
- fullhd
- 23-24"
- keret: ~50k
(IPS se lenne rossz de nem tudom hogy ekkora keretből milyen lehetőségek lennének.)Előre is köszönöm!
-
falijja
őstag
Hali mindenki...
Tudnátok ettől jobbat ajánlani ebben az árban...?
27" legyen és ips minden képen...játékra kellene (360/one)
Válaszotok előre is köszi...[ Szerkesztve ]
-
irhejja
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a jelenlegi ASUS VS248H monitoromat valami 144 Hz-es "gamer" monitorra. Maradhat a 24 inch, 1080p felbontás.
Egyelőre az ASUS VG248QE és az LG 24GM77-B között vacillálok... Szerintetek melyik lenne jobb választás? Illetve ajánlotok-e mást esetleg?
Kb. 100 000 Ft a büdzsé.
-
sanyek2
senior tag
Bocs az OFF-ért, de nem találom a helyét a kérdésemnek.
Képátló számításra vállalkozik valaki?
Van képletem, de meg kell fordítani, de nekem nem megy.
m a magasság, l a szélesség, r a képarány, d a képátló, és T a terület.
300x169 centiméter 16:9-es aránnyal.Szerk: Közben megtaláltam a helyét a kérdésemnek. Bocs. Mindenesetre itt is várom a helyes megfejtést
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz snecy20 #58575 üzenetére
Értem. Esetleg ez?
Bá rez nem pivot-os, cserébe IPS és jónak tűnik a kontraszt arány.
Vagy van esetleg ötlet hasonló árban valami másra 27-esben?A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
Mi a véleményetek erről a monitorról?
TN paneles, ez egyelőre elégg fáj, cserébe tudja a pivotot ami nekem fontos.
Grafikázom és persze játékra is kellene...
Foglalkozzak vele, vagy nézzek mást? 40k-ért tudok hozzájutni.A tudomány a valóság költészete!
-
Brekk
addikt
válasz Vitaio #58571 üzenetére
LEgalább olyan jó mint a Dell, legalábbis a PA, PB széria. Jópár monitornál meg jobb is, de sajnos az tény, hogy gyakran drágábbak is. Az itthoni garisaknak pedig hozzák - viszik garija van.
A Pb278QR-ről is írtunk tesztet, eég meggyőző az a monitor tudásra, tény, hogy az U2715 szebb, de engem elsőként a tudás érdekelt mindig.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
grave949
csendes tag
Játék-, filmezés-, képszerkesztéshez
Ezekre a feltételekre gondoltam:
Full HD, 1920x1080, 120-144Hz, 1-5ms, 22-24"Ezeket találtam :
PHILIPS 242G5DJEBA mostani monitorom 4 éves 18"-os philips sima "mezei" led monitor.
Semmi baja nincs különben, de szeretném egy nagyobbra és Hd-bra lecserélni.
Ha valakinek van hasonló vagy egy cipőben jár velem annak a hozzáértő véleményére vagyok kiváncsi.
A falraszerelhetőség és a kinézet miatt húzok a philips irányába
Jó lenne olcsóbban is de ezekkel a feltételekkel nem nagyon találok mást :SS
Ha ti igen akkor arra is kiváncsi vagyok P -
Vitaio
csendes tag
ASUS PB278QR jobbnak tűnik mint a HP. Eddig Samsungom és DELL-em volt. A DELL monitorokat kifejezetten megkedveltem, ezért nagyon arra hajazok és ezért nehéz is más gyártóknak labdába rúgni. A kérdésem a következő, hogy mennyire megbízhatóak az ASUS-ok...?
http://bencedesign.hu/
-
Brekk
addikt
-
Vitaio
csendes tag
Sziasztok!
Új monitort szeretnék vásárolni, és egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni.
Olvastam az összefoglalót és a IV. kategóriás monitor lenne, amire nekem szükségem lenne.
keret: Nem befolyásolja nagyon a választásomat, ezért nem tudok mit mondani.felhasználás területei: Én weblaptervező és grafikus vagyok, ezért a Photoshop és a videoszerkesztés az, ami elég gyakori. Ezenkívül rengeteget internetezek, illetve honlapokat készítek.
megcélzott méret: 26"-30"
felbontás: Min. 1920x1200 mert nagyon sokat jelent a photoshopban a méret.
képarány: Nem ragaszkodok igazán semmihez.Jelenleg egy Dell UltraSharp U2412M monitorom van, nagyon szeretem, csak szeretnék nagyobbat, illetve ennek már van gazdája. Kifejezetten jó, hogy robusztus és tudom forgatni, állítgatni a szöget, tehát ez is egy szempont lehet.
A büdzsé keretem 150.000 Ft. Fölötte már nem nagyon szeretnék költeni.
Próbáltam én is válogatni, és az alábbit találtam:
DELL UltraSharp U2715HVárom válaszotokat!
http://bencedesign.hu/
-
Deck
titán
Dell P2414H monitor milyen lenne asztali géphez? Jó monitor?
Film, böngészés, youtube, kép nézegetés, játék. Erre lenne használva
[ Szerkesztve ]
PS5
-
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy aktív DisplayPort -> DVI Dual Link átalakítóval működne a 144Hz, átvinné? Van valakinek ez irányú tapasztalata?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
"Less but better" - Dieter Rams
-
air76
tag
válasz tepenzed #58565 üzenetére
Hali!Nekem a Samsung S27E390H Monitorom van.Sötét háttérnél van egy kis bevilágìtás a kép két alsó szélénél.De csak full fekete háttérnél látod.Lehet ami nekem elmegy az másnak már horribilis glow.Viszont vissza vittem egy Samsung T27D590EW Monitort mert tele volt pixel hibákkal.Még jó hogy a webáruházból rendeltem mert így élhettem a vásárlás elállásával.(Ha az üzletbe veszem,lehet belekötöttek volna?!)Az E390H az teljesen rendbe van.
(A samu nem IPS,hanem PLS kijélzős.Bár sztem egyforma technológia lehet?!)[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
tudnátok ajánlani 27' monitort pc/ps4 használatra? 1920x1080 legyen és IPS.
keret: 60-70k
ezt néztem ki, de állítólag sok a gond vele: állítólag középen fekete képernyőn bleedingel (bocsi xD)
[link] -
bozont
veterán
válasz xerobyte #58468 üzenetére
Király, szinte már biztos hogy ez fogja váltani a Eizo monitoromat. Mondjuk Karácsonyig jöhetnek hasonló képességű monitorok, meglátjuk a CES mit hoz.
Brekk
Még nem néztem olvasható-e már a teszt, de remélem az interpolációt is jól megvizsgáljátok. Nem tudom mikor lesz erősebb vga-m, a jelenlegivel csak az 1080p jöhet szóba, feljebb már elvérzik. -
scarbantia
aktív tag
Akkor jól sejtettem. Volt is valami "True Black" marketingszöveg hozzá. Kb. a monitor megjelenése után 1 évvel került ki a hír, hogy lesz A-TW opció a panelhez, lehet valami szerződés alapján ez addig csak az Eizo privilégiuma lehetett.
Köszönöm a nagylelkű felajánlást, de talán nézhetem majd eleget. Azért egy prémium kalibrációra még lehet benevezek.
[ Szerkesztve ]
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Megjött a monitorom. ASUS VX239H ra esett a választás. Iszonyat szép képe van. Eddig azt hittem a w805 sony tévémnek szép képe van, hát tévedtem. Csak ajánlani tudom ezt a típust. oáziscomputert től rendeltem pixel garanciával és kalibrálással. Csütörtök délben rendeltem péntek reggel 8 kor keltett a futár, hogy megjött a monitorom. Csak ajánlani tudom ezt a boltot.
Külön köszönet Brekk nek a sok információért és segítségért.[ Szerkesztve ]
Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Brekk
addikt
válasz scarbantia #58555 üzenetére
Szerintünk A-TW van rajta, legalábbis láttam már pár ilyen monitort, és ez is ugyanígy néz ki. Van nálunk belőle demó darab, barmikor kiprobalhato.
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz old_artist #58552 üzenetére
Üdv, Gabesz
-
he7edik.
addikt
LINK Ebben tud nekem valaki tanácsot adni?
Égő szöveg a flém vázon
-
scarbantia
aktív tag
válasz old_artist #58552 üzenetére
Az IPS-ek között is 6bit+FRC az olcsóbb típusok bitrátája? Ismerősnek keresgéltem 35-50e körül használt monitort, de ezeket nem nagyon néztem, mondván, hogy úgy is tudják már a 8bitet.
Más: Nézegettem az Eizo CG277 tesztet, és bár közelről nem láttam még A-TW polarizátoros monitort, de nem lehet, hogy ez az? Csak mert sokkal kevésbé, viszont színesen van IPS-glow. (no meg igaz kicsit később, de jött egy hír, hogy az LG-nél ehhez a panelhez lesz A-TW pol. opció, lehet az Eizo-nak már korábban is szállított ilyet?) (egy másik teszt, CX271, hasonló jelenség)
-
old_artist
addikt
válasz guftabi96 #58549 üzenetére
Üdv!
"Gondolom a legolcsóbb, legratyibb tn után ez is dimenzióváltás lesz" - igen
"... ezeknél vannak ilyen bevilágítások?" - hogyne lennének, sőt egyes típusoknál még nagyobb, mint az IPS panelesén!
"Fekete milyen?" - hasonló az IPS paneleséhez - itt is felfedezhető az "IPS (PLS) glow" -
old_artist
addikt
válasz Gaaabeeesz #58550 üzenetére
Üdv!
A kijelzők többsége max. csak 8bit-en működik, vagyis 6bit+FRC!
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz old_artist #58547 üzenetére
Igen, ezt próbáltam, hogy egyedi felbontást adok neki, de ezzel olyan volt a kép, mintha 8biten menne csak.
Másik kábellel igaz nem próbáltam, de gyári kábel, szerintem ennek tudnia kellene 1.3+Üdv, Gabesz
-
guftabi96
addikt
válasz old_artist #58546 üzenetére
Én a Pls panelről szeretnélek kérdezni.
Reggel hívtak, hogy az az ips lg, amit kinéztem, az sajnos pixel hibás, és csak 22-est tudnak ajánlani helyette.
Ezután megláttam aprón azt a Samsung monitor-tv-t, amit először akartam venni.
Ennek pls panelja van.
Összességében mi a véleményed ezekről a panelokról? Gondolom a legolcsóbb, legratyibb tn után ez is dimenzióváltás lesz ezeknél vannak ilyen bevilágítások? Fekete milyen?#KeepFightingMichael
-
lood55
tag
válasz old_artist #58546 üzenetére
Ezek szerint még a Benq VA paneljével járnék bevilágítással kapcsolatban jobban? Esetleg tudsz ennek a monitornak valami komoly hátrányáról? (Sajnos nincs a közelemben olyan üzlet ahol meg tudnám tekinteni őket, azért kérdezősködök ennyit)
-
old_artist
addikt
válasz Gaaabeeesz #58545 üzenetére
Üdv!
"... a noti HDMI csatijai le vannak butítva, így csak 1080p-re képesek. Igaz ez?" - részben igaz, mivel sok noti esetében nem 1.3-as a HDMI csatlakoztatási lehetőség, ami FullHD feletti felbontásokra is képes lenne, vagy ha tudja is a felbontást (1.3-as szabványú), akkor is le vannak butítva (ilyen-olyan anomáliák miatt), viszont a VGA driverben esetleg még megpróbálnám egyedi felbontást adni neki.
... ha esetleg zavaró lesz a képminőség, akkor kábelcserében is elgondolkodhatunk![ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
válasz lood55 #58544 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen majd' minden monitornak van bevilágítási problémája, viszont nem összetévesztendő pl. az IPS glow hatással/effekttel.
Sajnos, ebben az árkategóriában nincs vagy nem lehet egyértelműen kimondani, hogy megfelelő választást tudnánk ajánlani.
Ezzel együtt kell élni - tökéletes monitor nem létezik, különösen nem ilyen ár/értékben. -
Gaaabeeesz
senior tag
válasz lood55 #58544 üzenetére
Üdv.
Olyan jellegű problémám van, hogy van egy HP Pavilion dv6-6170sl notim.
I7-es szóval van benne egy Intel HD3000 és egy Radeon HD6770M 2GB.
Ennek a max. felbontása amit ki tudna hajtani:
Maximum digital resolution: 2560 x 1600
Maximum VGA resolution: 2048 x 1536Na már most akkor HDMI-n kellene tudnia 1600p-t is, de valamiért nem tudom 1080p fölé vinni.
Olvastam notebook checken, hogy mit állítsak manuálisan, hogy megjelenjen ez a felbontás.
Ezt sikerült is meglépni, viszont a kép olyan volt, mint a régi 8bites monitorok.Mit lehetne ez ügyben tenni? Olvastam már azt is, hogy a noti HDMI csatijai le vannak butítva, így csak 1080p-re képesek. Igaz ez?
KösziÜdv, Gabesz
-
lood55
tag
válasz old_artist #58543 üzenetére
A másik két említett monitor bevilágítási problémáiról van valamilyen tapasztalatod? Illetve ebben az árkategóriában mit ajánlanál?
-
old_artist
addikt
válasz lood55 #58541 üzenetére
Üdv!
"Nemrég pedig belefutottam ebbe: benq ew2440 (VA-panel). A márkával kapcsolatban vannak aggályaim, ... " - és pedig mi lenne az?
Szvsz ez a Benq nem egy rossz választás!A kalibrálás nem kötelező, de ajánlott, ... nem csak grafikai munkához!
"(esetleg itthoni körülmények között elvégezhető-e, tapasztalat és eszközök nélkül)." - kipróbálható, de sokan csak rontanak a kijelzőn megjelenő képminőségen, a kalibrálást csak kimondottan mérőműszerrel lehet a monitor adottságaihoz képest megfelelő színtelítettségre, színvisszaadásra beállítani, 6500K színhőmérséklet, 2.2 gamma, 120cd/m² fényerő mellett. -
lood55
tag
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a topicot és szeretnénk ~50k-ért 24"-os monitort venni (+-10k de inkább legyen olcsóbb). Alapvetően munkára (nem grafikai), kis részben filmezésre és játékra lesz használva, szóval amolyan mindenes. Eddig az LG és Samsung IPS-ek közt nézelődtem (élőben sajnos nem tudtam megnézni őket), de többször olvastam olyant h a háttérvilágítás nem szabályozható rendesen és bevilágít, mondjuk így [link] vagy így [link], ami számomra IPS ide vagy oda, nem elfogadható. Ezen felül sokszor hallottam, hogy az IPS feketéje nem fekete (ez nem tudom pontosan milyen mértéket jelent). LG-ből a lg24mp55hq-t néztem, Samsungból a s24d390hl-t, ha valakinek van ilyen vagy látott, esetleg tesztelt ilyeneket, akkor cáfolja vagy erősítse meg a fenti állításaim. Nemrég pedig belefutottam ebbe: benq ew2440 (VA-panel). A márkával kapcsolatban vannak aggályaim, de rosszat nem hallottam róla.
Továbbá kérdés, hogy ezeknél az új monitoroknál mennyire fontos a kalibráció, ha nem akarom grafikai munkára használni (esetleg itthoni körülmények között elvégezhető-e, tapasztalat és eszközök nélkül).
Jelenlegi monitorom Fujitsu Siemens L9ZA 19" és alapvetően nincs semmi problémám a képével. Szóval kérnék minden infót, ajánlást ebben az árkategóriában.Üdv.: Geri
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Sajnos LeC-től elvitték azt a Samsung monitor-tv-t, amit venni akartam, szóval kénytelen voltam mást választani.
Mivel gyorsan kellett, és minél olcsóbban, ezért rendeltem egy LG 24EA53VQ-P monitort, ami rendelkezik Dvi és HDMI csatlakozóval is.
Dvi-vel szeretném összekötni a géppel. A kérdésem pedig a következő: Amennyiben igényelek UPC-től olyan set-top boxot, amin van HDMI csatlakozó, akkor HDMI kábellel össze tudom-e kötni a kettőt és ezáltal tudok-e TV-t is nézni ezen a monitoron?
Válaszokat előre is köszönöm!#KeepFightingMichael
-
vond
MODERÁTOR
Leméretezheted, de jó fosch lesz a képe. ITT megnézheted milyen FullHD-n. Én akkor inkább már 1280x720-ra nyomnám le (pl. játékok miatt), az pont fele akkora mindkét irányban, akkor nem lesz olyan homályos, cserébe lesznek jó nagy bazi pixeleid.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
nejad
aktív tag
Hellosztok! Egy hülye kérdés, [link]
az ilyen 2k monitorokon vissza lehet venni a felbontást full hd-re? -
Lenry
félisten
sziasztok
Samsung 2243 mellé kellene valami olyan monitor, ami hasonló méretű és designban nem üt el nagyon tőle
nem kell semmi komolyra gondolni, TN is jó, ha más nincs
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Kettő közül melyik?
LG 23MP75HM-P
LG 24MP55HQ-P
(méretet leszámítva nem vágom mi a különbség...)vagy még:
Asus VX239H
(sok rosszat olvastam talpról meg a káváról de amúgy szeretem Asus-t sok Asus-os cuccom van..)*Kb. mind a 3 egy árban van de tanácstalan vagyok. Game-re meg filmre kellene. Esetleg egy kis PS.
Pls. HELP!A segítséget előre is köszönöm!
-
Dromi
tag
Sziasztok! Jó pár éve szolgál az egy Samsung F2380 23"-s Monitor (Igazából nem vagyok már megbarátkozva-azt vettem észre, hogy filmeknél rendkívűl sőtét és nem tiszta a kép ha teljes képernyőre teszem. Elsőre azt akarom kérdezni, egy 27" monitor mennyivel nagyobb ennél. Van-e a 27"-nál nagyobb monitor ami full hd-ban megy.
A másik egy HD7970 (3GB) -s kártya ki tud hajtani egy 4K-s monitort?
Érdemes HD-ban gondolkodjak vagy várjak inkább még 4K-ra?[ Szerkesztve ]
-
válasz old_artist #58521 üzenetére
Szervusz!
Először is köszönöm szépen a választ!
Láttam, hogy a két általam említett LG már kifutó modell, raktársöprés miatt még be lehetett volna szerezni mindkettőt 36-45 ezer között, de így nagy valószínűséggel az általad említett LG lesz a befutó, ár-érték arány, funkcionalitás megfelel az igényeimnek.
Azt a Dellt már korábban is néztem, mert első zsigeri ingerem az volt, hogy tőlük kéne monitort venni, de megbízhatóbb boltból inkább 55 ezer körül lehet megvenni a P2214H-t, és akkor kicsit megint feljebb ment a keret, ráadásul kéne hozzá HDMI-DisplayPort adapter is, az is pénz. Csak a Xoom Store-ban van 50 ezerért (+szállítás), bennük meg nem bízok. Arról nem is beszélve, hogy igencsak overkill lenne a funkcionalitása számomra.
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Múltkor már úgy nézett ki, hogy sikerül jó áron szereznem egy teljesen új 24" ips Lg monitort, de sajnos az mégse jött össze.
Most az az ötlet pattant ki a fejemből, hogy inkább veszek egy monitor-tv kombót, a régi nagy dobozt meg kihajítom a szobából, mert sok helyet foglal, és nagyon csúnya is. Arról ne is beszéljünk, hogy két halvány elszíneződés is van rajta.
Ezt a típust néztem ki: Samsung T24D390EW Series 3. Nem nyúlok vele mellé?
Samsung honlap[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
d3kk
senior tag
Jo is lenne a 2414h csak annyi a gondom vele hogy nem rendelkezik azzal a felbontassal mint az u2515h es en meg sok ideig nem fogok cserelni monitort szoval szeretnem inkabb az u2515h mellett letenni a voksom (1440p) tudom nem 4k de mar kozelebb van hozza mint az 1080p a mostani monitorom meg ahhoz kepest egy had ne mondjam ki h micsoda kb 5 evvel ezelott vettem mert kellett egy nagyobb monitor es surgosen ( 25k-s keretbol xD ) szoval az bleeding-el is "rendelkezik" ill glow is latszik rajta nem IPS letere szoval szerintem el tudok tekinteni tole ( ill nagyon ritkan kell ejszakai rendert csinalnom egy epuletrol szoval bevallalom azt a csekely glow-t a masik h nem szeretem full brightness-el egetni a retinamat szoval nem hiszem hogy nagyon fenyeget az a fene nagy IPS glow
-
xerobyte
aktív tag
válasz Panzers #58522 üzenetére
A 120 != 144 Hz-et biztosan javítják, a freesyncet nem hiszem, ez egy tervezői döntés volt. Kettő közül választhattak (nem a szabvány gátolta őket, hanem a megvalósítás), 35-90 Hz range vagy 40-144Hz range, de több hibával (artifactok pl.), utóbbit -szerintem helyesen- nem vállalták be. Az idő szorította őket, valamit ki kellett adni, aki szakmabeli tudja, hogy hogyan működnek ezek a dolgok, sajnos.
-
Panzers
csendes tag
válasz xerobyte #58468 üzenetére
Az Asus Freesyncje nem csak 90Hz-ig támogat?
Ez fontos info szerintem, lehet sokan nem tudják.Amúgy flash a teszt , én videokártyát is cseréltem és végül az Acer mellett tettem le a voksomat, pont emiatt :/
Pedig Asusékat egyébként is jobban bírom, de ez nagyon elkapkodott dolog volt, nem tudom ezt javítják-e.
-
old_artist
addikt
-
Bigyo77
csendes tag
Üdv.
144hz-es Full hd-s 27"-29"-os monitort vennék elsősorban játékra 3D nemlényeg kb 150ezret szánnék rá.
Eddig egy asus vg278he-t néztem ki de érdekelne hogy jó választás lenne vagy esetleg ajánlanátok másikat?Bale#2384
-
Szervusztok!
13,3"-os Dell laptopomhoz szeretnék egy IPS monitort venni. Főleg böngészek, filmet nézek, játékokból csak stratégiát játszok, tehát nem "gémercucc" kell. Intel HD Graphics 4400 hajtaná, HDMI-n lenne a laptopra kötve.
Eleinte az I. árkategória tetején nézelődtem, de mivel első kiszemeltem, az LG 22MP55HQ ára feljebb ment, így elkezdtem feljebb nézelődni.
Jelenlegi célpont a nagy testvér LG 24MP55HQ.
A három kérdésem:
1. Szerintetek megfelelne-e az igényeimnek a 23,8"-as LG?
2. Nincs semmi komoly, ismert típushibájuk, megbízható modellek?
3. Van-e számottevően jobb minőségű alternatíva a fenti két LG-nél max. 50 ezer HUF-ig?Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
he7edik.
addikt
Urak!
Milyenek a mostani TN panelek mondjuk az én 4 éves LG W2363V monitoromhoz képest?
Azért kérdezem mert szeretnék 144Hz-esre váltani és nem tudom mit várjak a mostani gamer szériás monitorok képminőségétől?[ Szerkesztve ]
Égő szöveg a flém vázon
-
Brekk
addikt
Normál használat mellett, kényelmes távolságból egy 24" monitoron nem kéne hogy látszódjon. Pontosan ezért írtam, hogy nagyobb méretben a sarkoknál már elkezd látszódni de még az sem vészes.Nomeg ne feledjük, hogy nagy fekete felületekre ven szükségünk hozzá.
Én azt javaslom, hogy ha bizonytalan vagy akkor nézd meg. Sztem az U2414 egy igen jó monitor, glow szempontjából viszont az utóbbi időben nagy különbségek nincsennek, így ennek a hasonlítgatását kicsit feleslegesnek tartom.
A felső kategóriában vannak már erre trükkök jópár éve (A-TW polarizer), csak épp annyira drága, hogy egy átlag monitor árába kerül pluszban.http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
Jazz
veterán
válasz madgie #58510 üzenetére
Véletlenül sem mondtam ilyet. "Ez igaz egészen addig amíg nem munkára használod, és nem dolgozol sok sötét tónussal, mert akkor sajnos zavaró lehet."
Azaz előfordulhat olyan szituáció, hogy zavaró lehet a túlzott glow. Eizo meg más kategória.(#58511) Brekk:
Kívánom hogy így legyen, mert U2414H-ban gondolkozok. Rádaásul ahogy néztem, ennek a legkisebb a glow-ja az összes közül.
Kérdés: glow mennyire jelentkezik U2414h-nál monitort szemből nézve? Ugye csak a monitor középső képpontját látod 90°-ban. A sarkokkal már kb. 30°-ot zár be a szemed. (ugye minél közelebb vagy a monitorhoz ez a szög annál nagyobb)
Egy TN kisebb betekintési szöge valószínűleg sokkal zavaróbb, hisz tökéletesen szemben ülve is előjön a szélek felé jellemzően a fenti példa alapján.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
d3kk
senior tag
válasz madgie #58488 üzenetére
Most perpillanat 5870 hajtja a gepet de a monitorral egyutt fektetek be egy gtx 770-be.
annyiban tartok az IPS monitoroktol hogy nemtudom mennyire tudok alkalmazkodni az IPS glow latvanyahoz
(most csekkoltam a 4 vagy 5 eves monitorm (nagyon a PFF.. kategoria, es pont ezert szeretnek egy jobbat venni)
a GTX 770-nek mar el kell birnia
-
Brekk
addikt
Én is úgy gondolom mint madgie, hogy a glow-t túlzóan nagy gondnak állítják be. De a linkelt videódon is látszik, hogy olyan extrém betekintési szögeknél jön elő, ami normál használat mellett aligha fordul elő. 27" ban vagy nagyobban már érdekesebb az ügy, de még mindig vállalható.
[ Szerkesztve ]
http://www.oaziscomputer.hu - Professzionális monitorok szakértőktől.
-
madgie
titán
Több száz éjszakai fotóm van, meg úgy en bloc sok tízezer képem, köztük rengeteg a sötét. Szóval azt mondod, hogy hiba IPS monitort grafikai munkára használni? Ne viccelj már...
Volt már két VA Eizo-m, IPS NEC-m, Dell-em, most épp Asus van. Sötét képeknél éppenséggel a black crush többet árt, mint akármilyen glow.
-
Archttila
veterán
"(#58501) sati: az még odébb van sajnos. (termékpolitika). Végig kell menni a lépcsőn. A széfben még mindig ott vannak a ki nem játszott szakaszok. (így kell visszafogni a fejlődést )"
Addig pedig nem szabad (es felesleges) 70-80K-nal tobbet elkolteni egy glowtelepre
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Jazz
veterán
#58484 d3kk
Az U2415-nél még hangsúlyosabb a glow: Tft central: "The IPS-glow was more pronounced than we had seen from the U2414H, but on the U2415 it was pretty standard for an IPS panel."
(remélem a képek azonos záridővel készültek. TFT central azért nem egy kommersz teszt site.)
U2414H
U2415
U2515HSzerintem ennél jobban nem fogsz kapni IPS-ben 150 alatt.
(#58501) sati: az még odébb van sajnos. (termékpolitika). Végig kell menni a lépcsőn. A széfben még mindig ott vannak a ki nem játszott szakaszok. (így kell visszafogni a fejlődést )
[ Szerkesztve ]
free your mind
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest