Új hozzászólás Aktív témák

  • weborgon

    csendes tag

    válasz formula01 #104573 üzenetére

    formula01:

    Egyetértek az előttem szólókkal, a monitorvásárlás valahol egy nagy lutri és főleg a mázlin múlik, hogy mit fog ki végül az ember. Bármely más PC alkatrészt szívesebben csereberélek, sokkal kisebb esélye van annak, hogy mindjárt az elején beleszalad az ember valami bosszantó-hibás cuccba (s hát mégiscsak a monitor az, ami gyak. állandóan a szemünk előtt van, s ha elsz*ródik, akkor lehet évekig azt lesni).

    Emiatt is tologattam sokáig a cserét, eddig egy 24"/Full HD/IPS/60Hz monitorom volt, s a maga idejében az egyik legjobb professzionális modellnek számított. 10+ éve, s ennyi idő alatt azért sokat fejlődött a technológia, az évek elmentek mellette - viszont mivel soha az égvilágon semmi baja nem volt, nuku pixelhiba, semmi bevilágítás-probléma, stb. ezért halogattam a cserét.

    Nemrég aztán csak elhatároztam magam, és szinte hajszálra ugyanazon paraméterek szerint keresgéltem az utóbbi másfél-két hétben, mint te (27", Full HD, IPS, 144Hz, Flicker-free, Low-Blue Light, FreeSync/G-Sync, állítható magasság+dönthetőség). Végül 3 modell maradt fenn az ilyen-olyan szűrőkön:

    ACER Nitro XV272P
    LG 27GL650F-B
    ASUS VG279Q

    Az ACER legfőbb előnye az 5 év gari, de a három közül neki kisebb gyártótól származik a panele (és hajamra kenhetem az 5 év garimat, ha ratyi lesz a képminőség, vagy megjelennek a hibás pixelek). Ehhez hozzájön még, hogy soha nem volt még ACER termékem, semmiből.

    Az LG és az ASUS szinte mindenben fej-fej mellett van, alig van köztük különbség. Az ASUS kicsit jobbnak tűnik a Blue-Light szűrésben (TŰV minősítéssel), az LG viszont szoftveres beállíthatóságban jobb (On Screen Control). Az LG -n van HDMI2/DP1.4, az ASUS -on csak HDMI1.4/DP1.2/DVI. És a netes összehasonlító teszteken egy paraszthajszálnyival jobb képminőséget írtak az ASUS -ra. Ennyi.

    Az elmúlt 10 évben ha jól számolom volt 5 db. LG termékem, amelyekből 4 a garanciaidő lejárta után nem sokkal beadta a kulcsot (emiatt egy idő után le is szoktam az LG termékek vásárlásáról). ASUS -ból 8 termékből 1 purcant ki a kezeim közt, szóval elvileg jobb az arány. Gyakorlatilag viszont ez nem jelent semmit, mivel monitorom még egyiktől se volt. S az LG - a Samsung mellett - mégiscsak a világ legnagyobb monitoros cége, saját LCD gyárral, szóval ha van bármiféle minőség ellenőrzés, akkor a legjobb paneleket talán a maga cuccaiba építi be. Jelen esetben viszont az LG 27GL650F-B -be nem saját maga által gyártott panel kerül, hanem az AU Optronics -tól szerzi be (ahogy az ASUS is a VG279Q -be), szóval ez a szempont se releváns a két modell tekintetében.

    Másfél hét vakaródzás után végül berendeltem az ASUS VG279Q -t. És igazából a lényeg, amit nem tudsz befolyásolni, a lutri-faktor.

    Most olvasom a bejegyzésedet, hogy ugyanezen szempontok alapján, ugyanezen a vonaton ülve (már második nekifutásra) te is az ASUS VG279Q -t választottad és viheted vissza, mert ott díszelegnek a hibás pixelek meg a vacak bevilágítás. Én meg itt ülök a kb. 6 órája üzembe helyezett ASUS VG279Q -m mellett és amellett hogy együttérzek kissé belém is tetted az ideget :-). Itt jelentem még hibás pixel nincs, bevilágítás rendben, ami fekete az fekete és besz*rás milyen gyönyörű az új monitor képe. De ez még csak fél mázli.

    Ha 1 hónap használat után is még ez lesz a helyzet, akkor OK. És akkor - ha van egy jól működő monitorom - magamat ismerve 5-10 évig tuti nem szánom rá magam az újabb cserére.

    Szóval igazából most csak azért írok, hogy kitartást! És az ASUS VG279Q -t sem kell véglegesen feladnod, ha az LG 27GL650F-B és ACER Nitro XV272P valami miatt mégsem jönne be. Ezekkel a paraméterekkel uis. nincs a piacon jobb opció (ill. még szóba jöhet pl. az Dell Alienware AW2720HF, de az +50-60% felár, szerintem túl sok az 240Hz -ért, hacsak nem vagy komoly multi-gamer).

    (Ja, és a dobozában a HDMI/DP/DVI opciókból csak az 1 db. DisplayPort kábel volt mellékelve.)

Új hozzászólás Aktív témák