Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Witcher topik
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zizi123
senior tag
Haver most vett 144Hz-es monitort. (Acer VG271UP freesync)
Nvidia 1060 6Gb--al jatszik PUBG-t. Ertelemszeruen 2560x1440-ben nincs meg neki a 144Hz maximum 75, de meg fullHD-ban is csak 110-115 korul.
Ami erdekes, hogy ha 144Hz-en hasznalja a monitort sokkal jatszhatobb, mintha bekapcsolja freesync-et.
De miert????
Bakker Samsung sima 144Hz-es monitort freesync nelkulit joval olcsobban is tudott volna venni, kozel fele aron. Nem vagom, hogy a freesyncel miert is rosszabb, mint a fix 144Hz.
-
atti78
csendes tag
válasz Gomisan #103197 üzenetére
Van aki nem látja/nem zavarja, párom pl nem látja hogy sötétben a fekete nem fekete hanem szürke IPS-en (..hogy irigylem!)
Barátom vsync off-al játszik, azt mondja nem látja a tearing-et, én meg nem tudom elviselni.. ahogy valaki korábban írta, "ignorance is bliss", miről nem tudsz, nem fáj..[ Szerkesztve ]
-
Gomisan
tag
válasz Mclovin #103195 üzenetére
Szerencsés vagy, nem tudom, hogy csinálod, hogy nincs tearing. Én akkor is látom, amikor 144 fps fölé megy. A 144hz-es monitor és freesync előtt is mindig v-sync-kel toltam, mert mindig mindenhol láttam azt a kics*szett tearinget, nem értem, hogy lehet bármilyen sync nélkül nem látni.
[ Szerkesztve ]
-
Gomisan
tag
válasz szasanyi #103194 üzenetére
Tiszta sor, én csak annyit mondok, hogy minél magasabb a képfrissítés, annál folyamatosabb a mozgás. 90 fps folyamatosabb a 70-nél, 110 folyamatosabb 90-nél stb. Nem úgy működik a dolog, hogy 143 fps-ig tök szar, aztán hirtelen ha megvan a mágikus 144 fps akkor eldobod az agyad a gyönyörtől.
-
Mclovin
senior tag
válasz szasanyi #103194 üzenetére
Ez tapasztalból írod? Évek óta 144hz-n játszom, BFV-ben, multi esetén low beállítások mellett 90+ fps mellett átszom, freesync off...még sincsen semmiféle lagg vagy tearing. Pont akkor van mikrolaggom a játékban, ha benyomom a freesyncet. Fallen Orderben szintén messze nincsen meg 144 fps, mégis jobb a játékélmény mint 75HZ monitoron.
-
szasanyi
félisten
válasz Gomisan #103193 üzenetére
Korábban leírtam: képfrisítés = FPS szám -> hibátlan kép és játékmenet. Bármelyik eltér a másiktól akkor képi anomáliák vannak (Vsync, micro stuttering).
Utóbbiak orvosolhatók adaptív sync használatával, de ha gyenge a konfig és nem lesz tartósan magas FPS akkor a drága 144Hz monitor nem lesz előny.Persze ettől mindenki arra költi a pénzét amire akarja, de jó ha ezekkel tisztában van és nem utólad értetlenkedik, hogy sehol sincs a 144Hz közelében sem. -
szasanyi
félisten
-
Komplikato
veterán
válasz Zsizske #103188 üzenetére
Mivel a DVI-Dsub átalakító a DVI kimenet analóg csatlakozását használja, igen. Amúgy bizonyos felbontásokig a Dsub tud ám akár 200Hz képfrissítést is. Emlékeim szerint megboldogult CRT-met én is ilyen módon használtam többnyire 120Hz képfrissítéssel.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
atua
aktív tag
-
Zsizske
kezdő
Sziasztok urak
Lehet hulye kerdes es rossz helyre teszem fel, da 1 monotort dsub-dvi atalakitoval hasznalok ugyanugy kepes a 60hzes kepfrissitesre?
-
exoduss
tag
Sziasztok!
40 Ezer Forint környékén van értelmes monitor?
-
dl_gate
csendes tag
Monitorajánló!
Évek óta az LG 21:9-es képarányú eszközeim vannak, és kb minden ismerősömnek ezeket ajánlom. Jelenleg 29"-esem van, amit itt vettem még tavaly az Aprón 45e forint körül.
Amit kapsz ezért a pénzért (nyilván használtra gondolok):
2560x1080-as felbontás,
5ms input lagg, ha jól tévedek,
Általában 75Hz-ig fölnyomható frissítés (vannak magasabb frekvenciájúak is, de azok drágábbak),
Szííínhűűűség,
Videóóóvágás (timeline láthatóbb),
A casual gaming sokkal jobb rajta véleményem szerint, mert szélesebb, és többet látsz.
2 ablakot kééényelmesen, 3-at is még olvashatóan is ki lehet rakni rája.
És annyira nem is drágák ahhoz képest ezek a 25-29 colosok.
Szóval ha bármi ilyen neked szempont, akkor csak ajánlani tudom. Viszont fáj a sok szélesség után ránézni is egy jó öreg 4:3-as kijelzőre. -
KAMELOT
titán
Chaser kolléga miért kapot eltiltást???
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
takimester01
csendes tag
Sziasztok.
RTX 2060 Super videokártyához keresek monitort.
Szeretném ha IPS és 27 inch lenne 2560 x 1440 felbontással.
Nem tudom ez a g sync/free sync mennyire fontos?
Árban lehetőleg max 100k legyen (nem baj ha olcsóbb).
Játékra és netezésre lesz használva de nem mult FPS játékokkal játszok.
Nem tudom a képfrissítési frekvencia mennyire számít nem feltétel a 144 Hz de ha belefér az árba jó lenne.
Köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Ez a HP ProDisplay P232 23"-os megér 30 ezret?
Kép/videó szerkesztéshez és játékhoz kellene egy régi Philips 190C-t váltanék.=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
mzoleex85
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék egy új monitort venni magamnak és tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg egy 24"-os 60Hz-es Benq van és itt az ideje cserélni. Gépen egy Gigabyte GTX1070 van és egy i7-6700K-s proci 16GB memóriával.Szeretnék egy 27"-os 1440p-s 144 Hz-es (vagy akár 165 a jövőre gondolva) IPS paneles monitort már ha elég hozzá a gépem . Ti mit ajánlanátok ? A keretem maximum 200K.
Még olyan kérdés hogy erről a monitorról mit tudtok : Gigabyte Aorus FI27Q[ Szerkesztve ]
-
StaticVoid
csendes tag
Sziasztok.
Ezzel a fajta monitorral van valakinek tapasztalata? MSI OPTIX MAG321CURV
-
Griff55
senior tag
válasz Komplikato #103176 üzenetére
Az is jó, csak hogy legyen valami összehasolítási alapom, hogy milyen élmény 144 hz-en játszani 75hz helyett. Köszi az infót!
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Komplikato
veterán
válasz Griff55 #103173 üzenetére
Akartam írni, hogy sajnos nem, de eszembe jutott, hogy az Alza bemutató teremben van egy hosszú asztal, gaming konfigokkal, gaming kiegészítőkkel és monitorokkal. De az gondolom egyféle típú csak a sok közűl, meg nem tudom mennyire számít kipróbálásnak némi játék és desktop.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Mclovin
senior tag
válasz dragon1993 #103172 üzenetére
Jelenleg nem elérhető..
-
Griff55
senior tag
Sziasztok! Tud bárki olyan boltot, kiállítótermet, ahol van lehetőség 144 hz-es monitort kipróbálni?
PS5 | iPhone 13 | Xiaomi Pad 6 8/256
-
Colo313
kezdő
-
Perbal1
tag
Hiába szeretnék monitort venni, de tanácstalan vagyok!
Sajnos a kérdéseimre sem kaptam választ amit itt feltettem!
Leszűkitettem két lehetségesre!
Hátha ebben valaki tud segíteni!MSI Optix MPG341CQR
vagy
ASUS ROG SWIFT Curved PG349Q -
atua
aktív tag
válasz Colo313 #103165 üzenetére
Esetleg Acer XF252Q?
-
Colo313
kezdő
Sziasztok!
A múlt héten vásároltam egy ASUS ROG Strix XG248Q monitort, viszont pixel hibás lett (amiben az a fura, ha átsimítom a panelen az ujjam akkor néha megjavul wtf?! ), úgyhogy megy vissza, viszont sikerült olyan gyorsan lecsapnom egy ugyan ilyenre, hogy jelenleg mindkettő nálam van. Egyik sem kalibrált, de nem gondoltam volna, hogy ekkora különbség lesz egymás mellé téve, ugyanazon a beállításon, ugyanazzal a portal és kábellel.
Az újnál a legfőbb gondom, hogy jobb oldalt világos/fehéres háttérnél lilás clouding látszódik. Ha ez lett volna az első még az is lehet, hogy nem zavarna, de így a másik mellett elég kellemetlen.
A kérdésem az lenne, hogy ez ennyire jellemző, hogy ugyanaz a modell "teljesen" más képet ad, valamint jól sejtem, hogy akár a 3. ugyanilyennel is simán lehetnek hasonló gondjaim, mint a clouding?!
Esetleg, ha 100-200 között tudtok jobb alternatívát, akkor szívesen meghallgatnám!
- 24", fullHD, TN, 240hz, FreeSync mostmár elég, ha tényleg g-sync compatible -
Hauptmann
addikt
Sziasztok,
Elgondolkodtam a monitorcserén. Nincs baja a jó öreg Dell U2311H-nak, de lehet, érdemes lenne tovább lépni.
Amit keresek, 25" körüli átmérő, 144 Hz, FullHD (nagyobb felbontás egyelőre nem kell). Egy 2060 hajtaná meg, így G-Sync (vagy működő Freesync) nem lenne hátrány, mivl leginkább játszom a gépen. Elsősorban használtban gondolkodom, a keret indulásnak mondjuk 100-120k, de ha nincs értelmes alternatíva, akkor emelem.
Van valami konkrét javaslat?
[ Szerkesztve ]
-
G.Zs.
senior tag
Sziasztok!
Letezik 27" 1440p monitor 2db HDMI bemenettel es taviranyitoval amin tudnek hangerot allitani?
Koszi a segitseget.
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
N0bu
csendes tag
Sivatagi boltban megint lesz Black friday a hétvégén?
-
szasanyi
félisten
Ez sajnos pontosan így van. Még sajnálatosabb, hogy a ~250k-s árkategóriájú (neves gyyártóknak tesztekben túlhájpolt) monitoroknál is.
Megtapasztaltuk nem is 1x, kvázi a minőségellenőrzés, panelválogatás ugyanúgy nem jobb mint egy 50k-s monitor esetében. Pedig ennél az árnál már elvárna az ember vmi pluszt e téren is. -
atua
aktív tag
válasz szilvaspet #103150 üzenetére
Az AOC-ot illetően csak Chaser kelti a feszültséget mindenféle forrásmegjelölés nélkül, pusztán a szubjektív véleménye alapján.
Bármelyik gyártónál kifoghatsz problémás terméket, rendeld a neten, ha mégsem felel meg, elállsz a vásárlástól. -
spileraaa
senior tag
válasz szasanyi #103142 üzenetére
a mostani is jó azért kérdem egyáltalán a mostanit érdemes lecseréljem vagyis eszreveszek barmi minőségbeli változást főleg a téren hogy jobban kíméli e a szemet a dell mint a régi lg?
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
magellaner
tag
Sziasztok Dell s2719DGF monitort néztem ki magamnak érdemes lenne megvenni viszont ez TN paneles. Akinek van ilyen az mennyire van megelegedve vele?
[ Szerkesztve ]
-
tonyqa23
senior tag
Sziasztok!
Lenne pár amatőr kérdésem. Rendeltem egy 27 FHD monitort, de mivel nem játszom, nincs videokártya, így csak alaplapi hdmi -vel tudnám a géppel összekötni. Viszont az rá van dugva a tv-re. Egy hdmi elosztóval fog működni mind a kettő? Van rajta DVI is, de a monitor 144 Hz-es és valami olyasmit olvastam, h azzal nem fog rendesen működni a monitor. Vagy csak játékokban nem?Siemens M35i >> Samsung SGH R210 >> Sony-Ericsson K700i >> Nokia 6120 classic >> ZTE Grand X In >> iPhone 6s >> Huawei P8 >> Samsung Galaxy A50 >> iPhone XS >> iPhone 12 Pro >> iPhone 14 Pro
-
szilvaspet
tag
válasz szilvaspet #103150 üzenetére
-
szilvaspet
tag
válasz Chaser #103112 üzenetére
És ezt az nv syncet hogyan tudom szűrni ha monitort keresek?
Ezek például megfelelnek arra amit írtál?
[link] Samsung 4ms jó még játékra?
[link] AOC - olvastam hogy problémásabb lehet minőségileg
[link] Asus - jó áras az Emagnálszerk: ezek közül csak az AOC tud FreeSync-et ha jó látom..
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz csucsbicep #103146 üzenetére
"lejön abból 6e nettó lazán, de jó esetben 7 körül is" az -8500 bruttó jah ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Perbal1
tag
Sziasztok!
Erről a monitorról mi a véleményetek! Ebben az árkategóriában van jobb?
MSI Optix MPG341CQR[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
Mivel eleve 27" 1440p-n vagy, valamint belefér a költségvetésbe a 4K@144Hz, továbbá RTX 2080 Super dorombol a gépházfedél alatt, az igazi előrelépést a felbontás és képfrissítési ráta együttes növelésével éreznéd. Még jobb lenne 27" helyett legalább 32"-en (szvsz 4K-hoz a 40" illene).
27"-en, 4K-n a Windowst jó eséllyel 150%-os nagyítással fogod használni, ami effektíve az 1440p munkaterületét (böngészőablak, felhasználói felület) nyújtja, cserébe tűéles képpel és szép rajzolatú szöveggel/UI-val. Ekkora méretben a 4K-előnye főleg a képek, videók és a játék esetén kamatoztatható, feltéve hogy van alatta vas, ami megbirkózik a feladattal. Márpedig van.
Konkrét típus ajánlásától egyelőre tartózkodnék, annyira még nem ástam bele magam a témába.
27" 4K esetén szvsz érdemes lenne megfontolni egy jóféle állítható tartókar lehetőségét is a gyári talp helyett, amivel a pillanatnyi felhasználási profilhoz/igényekhez igazítható a monitor távolsága anélkül, hogy a billentyűzet és az egér útjában lenne.[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
vepe
őstag
Sziasztok,
Segítsetek pls:
Adott egy pc, jelenleg RTX 2080 super kártyával és egy Dell U2713H monitorral.
A képfrissítés miatt váltanék monitort (kevesebbet játszom, többet netezek).
Ti milyen monitort ajánlanátok? (wqhd vagy 4k)
Két monitort néztem (melyik lehet a jobb választás, vagy esetleg más típust lenne érdemes vennem?):
1.- [link]
2.- [link]
A 2. monitor jobb lehet a 10bit miatt (a másik 8bit), nagy különbség van a kettő között képminőségben?
[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
Dell 24" P2419H [link] monitor 49 ezer ft jó vétel?
vagy ilyen árban van jobb főleg böngészni es yotubeot nézni kell nem játékra vagy filmet nézni rajtaa mostani LG Flatron E1941 [link] monitoromhoz képest miben jobb? vagyis eszre fogom venni a különbséget használat közben?
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
HookR
addikt
válasz Zizi123 #103136 üzenetére
"Ezekrol a fenyeffektekrol nem is beszelve, hogy minek???? Az emberek 80%-anak a fal fele van a monitor hatulja, minek, es kinek vilagit?????"
Pont ezért. Egy sötét szobában az épp aktuális tartalom árnyalatával megvilágítani a monitor körüli falat akár kifejezetten hangulatos is lehet (vagy épp szemkímélő azzal, hogy elmossa a monitor élesebb fénye és a környezeti sötétség okozta éles határvonalat). Mondom ezt úgy, hogy se nem próbáltam, se nem vagyok a 'mindenre tegyünk RGB LED-et' mozgalom híve.
(#103138) Chaser: "a hátsó pilács muris lehet, mint a philips megoldása aminek most nem jut eszembe a neve"
Ambilight.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz szg88 #103133 üzenetére
?
minden monitoron tudsz tv-t nézni amit hdmi/dp-vel etetsz boxról, tuner nincs bennük, ezért nem lehet "sima" tévézni csak olyannal ,amiben van tuner isZizi123
nekem is vannak, de annak annyi az ára, az a kategória arról szól, abból "fapados" nincs
a hátsó pilács muris lehet, mint a philips megoldása aminek most nem jut eszembe a neveMeridius11
biztos vállalható, acer shopban 5 év gart is adnak rá_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Zizi123
senior tag
válasz Chaser #103131 üzenetére
De. Az embernek legyenek elvei.
Pl: Nem adok 160eFt-nal tobbet monitorert
Foleg ha csupa olyan kocsog funkciokkal van tele, amit valoszinuleg soha nem kapcsolok be.Elobb-utobb ott fogunk tartani, hogy le fog tudni fagyni a monitor a sok felesleges, haszontalan funkcio miatt. (kernel panic, vagy kek halal vagy mit tudom en mit fog dobalni).
Nyilvan ezeknek a fejlesztoknek, programozoknak a munkajanak az ara bele van epitve a monitor araba feleslegesen, inkabb adnak olcsobban, de egyszeru lenne, mint a faek.A Gigabyte is eppen az F09-es Firmware-nel tart!!!
" Optimizations for latest games."
Hmmmm, de tenyleg mar a monitort is optimalizalni kell a jatekokra?Ezekrol a fenyeffektekrol nem is beszelve, hogy minek???? Az emberek 80%-anak a fal fele van a monitor hatulja, minek, es kinek vilagit?????
Na mindegy, ez van, ha nem teccik nem kell megvenni.
-
szg88
őstag
Sziasztok! Lehet, hogy ez itt off téma, de egy kérdésem lenne. Vettem egy monitort (Samsung cf391) és elméletileg nem lehet rajta tévét nézni. De nem bírtam megállni és kíváncsiságból rádugtam a médiaboxra és megy rajta az adás. Lehet buta kérdés, de okoz valami problémát ha így is használom? Nem teszi tönkre? Nincs ilyenben tapasztalatom.
-
Zolom89
senior tag
Hali egy kis segítség kellene elvesztem a labirintusba a sok lehetőség miatt.
IPS Monitort keresek olyan 65ezerig max. YouTube néha egy egy sorozat meg Single game az amire használnám. Szoval 120/144hz monitor felesleges...23-27”ig mi az ami nagyon jó vétlenek számít ebben az kategóriába? Köszi a segítséget
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
Gravity1234
tag
Sziasztok!
A kovetkezo 1-2 honapban valoszinuleg osszerakok egy kifejezetten video es kep szerkesztesre szant asztali gepet. Fontos tudni hogy nem vagyok profi, nem ebbol elek, de egy atlag embernel tobbet filmezek, fotozok. Vannak penzes munkaim is, de az most jelenleg csaladi project miatt (baba) szunetel, de talan 1 ev mulva, talan picit koraban ujra szeretnek vele foglalkozni.
99% full hd anyagoat szerkesztek, 4K nem igen van kilatasban. Amennyiben ez barhogyan is valtozna kesobb, max a monitort kell cserelni, de jelenleg ez nem kriterium.Ami miatt nem biztos hogy akarok varni addig a vasarlassal, az eleg szimpla meghalt az eddig hasznalt laptopom, igy nincs gepem.
nagyon fontos lenne, hogy nem profi set up-ot keresek, nem akarom hogy elguruljon a gyogyszer. Ar ertekben probalnam megtalalni a legidealisabb megoldast gep teren is, monitor teren is ami evekig megfelel.
7 even at egy Lenovo Ideapad Y580-an szerkesztettem, gyakorlatilag minden gond nelkul, tehat ehhez kepest kell nezni az upgradet.
Budgetet nem irok, mert nem szeretnem hogy az hatarolja be a hozzaertok mit ajanlanak, inkabb az hogy mi lenne a leirtak alapjan esszeru dontes.
nemzetkozi forumon, video szerkesztos blogon pl ajanlottak ezt:
Dell Computer Ultrasharp U2415 24.0Szeretnem ha adnatok alternativakat, ajanlasokat.
koszonom elore is,
G.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Zizi123
senior tag
válasz Chris1983107 #103120 üzenetére
En is GigaByte-ot szeretnek venni, koszonom a beszamolot.
Nezegettem a ficsoroket, de 1 reszerol azt sem tudom, hogy micsoda, es mire jo.
AIM Stabilizer, ANC, Game Assist, stb:
GameAssist:
A GameAssist lehetőséget ad arra, hogy többféle, egyéni célkeresztet hozz létre, ami nagy segítséget nyújt a csatatéren. Ez rendkívül hasznos, ha egy lövöldözős játékot játszol és a játékban célkereszt nem érhető el. A képernyőn megjelenő időzítő méri az eltelt játékidőt, a számláló pedig segít a játékosnak, hogy kiszámítsa az ellenfél kellékeinek fogyását, vagy bármilyen egyéb más számolásban segítse a játékost. A kijelző igazítási vonalai funkciója lehetővé teszik a felhasználók számára több monitor hajszálpontos összeillesztését, így egészen könnyűvé válik a többképernyős beállítás, minden monitor tökéletesen fog sorakozni. "
WTF???
Lovoldozos jatekban amikor nincs celkereszt??? Ez eleg ritka szituacio szerintem..."A képernyőn megjelenő időzítő méri az eltelt játékidőt, a számláló pedig segít a játékosnak, hogy kiszámítsa az ellenfél kellékeinek fogyását, vagy bármilyen egyéb más számolásban segítse a játékost."
Ezt sem tudom igazan elkepzelni! Szol, hogy most fogyott ki a loszere az ellensegnek???
Inkabb adnak 15eFt-al olcsobban, es 1 percig nem gondolkoznek, hogy megvegyem-e.
-
Chaser
legenda
válasz Ratchent #103127 üzenetére
nem riogatni akarok vele senkit, de utána tud olvasni bárki az aoc-nek
nemrég itt ketten vettek és mindkettő defektes volt, az csak egy dolog, de bármelyik modelljét néztem mindnél feltűnően sok defektes van véleményekben, későbbi meghibásodás terén is
nyilván nem mind, mert már rég becsődöltek volna, de több mint konkurenciának
bevilágítás 500-es monitoron is lehet hitvány, szerelés minőségétől agyban függScarletiel
ha égeti a zsebed utald át nekem ( :
nem tudom kapásból a tjpust, de ha ák-n rákeresel biztos kidobja paraméterek alapján_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Ratchent
csendes tag
válasz Meridius11 #103123 üzenetére
Nekem is ez van >> AOC 27G2U semmi baj vele pixel hiba nincsen kuponozva 68 ezer,én meg elégedéssel használom az LG-után aminek szörnyű volt a bevilágítása
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz Chaser #103119 üzenetére
Értem. Esetleg be tudod linlkelni nekem azt az Acert? Még gondolkodok erősen rajta, igazából nem tudom megéri-e. Ha ámulatba esnék a látvány külömbségtől kevésbé haboznék, de a jelenlegi Acer monitorom is be van kalibrálva és számomra TN panelhez képest álom képet ad. Csak az a fránya pénz ne égetné a zsebem állandóan ha van egy kis megtakarítás^^
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Gomisan
tag
Részemről amit írsz az alapján egy szavazat az 1440p-re, rohadt jól néz ki. Nemrég váltottam 75hz/FHD-ról 144hz/1440p-re (szintén 27-es monitoron) és hogy őszinte legyek a nagyobb felbontás sokkal észrevehetőbb, mint a nagyobb képfrissítés. Bár lehet csak azért mondom ezt, mert 70-100 fps között is tükörsíma az élmény és emiatt jobban ki tudom élvezni a nagyobb felbontást is.^^ De pl. akad olyan játék, amiben muszáj voltam beállítani a 60 FPS limitet (csak így szűnt meg a stuttering) és úgy is nagyon szép folyamatos és nagyon szép 1440p-ben. Én is sokat gondolkodtam hogy ne maradjak-e a FHD-nél, de nagyon nem bántam meg, hogy váltottam 1440p-re.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
sztem azzal az aoc-vel ne feltétlen akarj közelebbi barátságba kerülni, azt viszont döntsd el, 144hz/fhd vagy 1440p/kevesebb hz
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok,
RTX 2060 super / 5700XT mellé (még nem vált el melyik lesz) keresek új monitort egy 27"/FHD/80hz Acer helyett. A 27" méret és IPS panel az fix, árban pedig nem szívesen mennék 80 ezer fölé. A dilemma az, hogy a 144hz, vagy az 1440p hozna minőségibb javulást.
A két jelölt:
Philips 275E1S (1440p, 75hz)
AOC 27G2U (1080p, 144hz)Redditen utánanézve a legtöbben a 144hz-et javasolnák, de engem személy szerint sose vonzott kompetitív világ, az AAA multis játékokban is szívesebben játszok max grafikán mint csutkára lehúzva mindent hogy jobban látszódjanak a 100 méterre lévő ellenfelek így az 1440p fele hajlok. Kíváncsi vagyok hogy az ittenieknek mi a véleménye, és hogy az említett típusok ajánlottak-e a maguk kategóriájában. a 144hz/1440p monitorokat inkább hanyagolnám mert egyrészt 2x annyiba kerülnek, másrészt a brutális hardverigény pár éven belül csődbe vinne, ha ki is akarom használni.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Chris1983107 #103120 üzenetére
annyiért legyen is jó... használd egészséggel!
-
Chris1983107
tag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat megosztás. Megérkezett a Gigabyte Gigabyte Aorus AD27QD. Első 144Hz-es élményem és őszintén szólva tényleg brutál a különbség. 4k 60Hz mellé vettem, de mostantól azon max. csak videót nézek vagy szerkesztek. Szerencsére 0 pixelhibával jött. Az IPS glow nem vészes, a másik monitorom is (LG) IPS, szóval nem ért meglepetés. Rengeteg beállítási lehetőség van, még csak most ismerkedem vele. Ami meglepett, hogy iszonyat masszív. Rohadt nehéz és a talpával komoly sérüléskét lehetne okozni. Nekem nagyon tetszik. A képe kiváló még gyári beállítások mellett is. (Az én szememnek) A HDR élmény, hát azt tudjuk, hogy a VESA400-as tanúsítványnál inkább csak jelképes, de amúgy használható. Próbáltam sztori alapú játékkal és competetive fps-el is. Teljesen más élmény a 144Hz, főleg egy COD esetében. A G-sync kompatibilitás tökéletesen működik NVDIA kártyámmal.
Szóval eddig elégedet vagyok!
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Scarletiel #103116 üzenetére
"27 col, 1440p és 144Hz-es monitorok közül mi az ajánlott típus úgy 120 ezer forintig? "
semmi, sztem nincs is annyiért
130-tól van egy acer, 160-tól lg
aoc-ről találsz elég véleményt review fronton, de itt is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Scarletiel
senior tag
Sziasztok,
27 col, 1440p és 144Hz-es monitorok közül mi az ajánlott típus úgy 120 ezer forintig? Illetve mivel egy Gtx 1070-es kártyával vagyok, nem nagyon valószínű, hogy egy darabig meglenne a 100+ fps ezen a felbontáson, így ennek fényében akár 75Hz-es monitort is ajánlhattok.
Az alábbiakon gondolkodom, de a Samsungról azt olvastam, hogy a panel nem egy nagy eresztés színekben, az Acer-nek meg zavar, hogy 6bit+frc-s a panelje VA ellenére is...
Esetleg harmadiknak még az AOC-ot tudom elképzelni, de arról nem tudok sokmindent.
Samsung
Acer
AOC
Illetve kérdésem, hogy látványban mekkora előrelépés lesz szerintetek egy 25 colos 144Hz-es 1080p monitorhoz képest?
Erről lenne szó, természetesen bekalibrálva.
Segítségeteket köszönöm!Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
HookR
addikt
válasz Chaser #103112 üzenetére
"sokak szerint már netezni is már sokkal jobb ilyen monitorral"
Megerősíthetem. Akár egy böngészőben történő görgetés is jobb élményt ad nagy frissítési rátával. Nélkülözhetetlen? Nem. De miután egyszer megtapasztalja az ember, nem szívesen vált vissza.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Chaser
legenda
válasz szilvaspet #103104 üzenetére
olyat kell venni ami fresynces és tud nv syncet is - tehát nem direkt gsynces -
játéktól függ a "javulás" mértéke, biztos van olyan játék amit lazán tol 100fps-sel is az 1050ti, és olyan is ahol már csak 10-20-at tud
ha most nem is használja ki teljes mértékben, majd később igen, illetve sokak szerint már netezni is már sokkal jobb ilyen monitorral
érdemes jól utána olvasni, gyakorlatban mit tud az adott monitor
ritings
newegg és amazon véleményezések, de sokszor itthoni árukeresőn is vannak hasznos infókprivátra azért nem válaszolok ilyen kérdésekre, mert:
itt talán látja más is, tehát lehet másnak is hasznos
és ha mindenkinek pm-ben válaszolnék egész nap kevés lenne_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
szasanyi
félisten
válasz HookR #103109 üzenetére
Én egy LG 27UK650 monitort használaok, szerintem az áráért a legjobb darab. Aki hasonlót szeretne annak csak ajánlani tudom.
Ennek sem mínősítette az NV a G-sync kompatibilitását, de még egyetlen játékkal sem volt G-sync problémám (RTX2080). -
HookR
addikt
válasz szasanyi #103108 üzenetére
Először a Dell S3220DGF kapcsán olvastam róla külhoni véleményekben, de egyáltalán nem újkeletű probléma. Már 2-3 éves bejegyzésekben is említik más modellek kapcsán. Egyáltalán nem biztos, hogy a monitorokkal van a baj, lehet hogy bizonyos monitor/VGA/kábel/driver/játék kombinációkkal jön csak elő. Nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz szasanyi #102986 üzenetére
Felraktam az aktuális legújabb NVIDIA drivert (441.20) és először úgy tűnt, nem csinálja, de ma egy másik játékkal ugyanúgy előjött, sőt még rosszabb volt (egy alkalommal nem 2-3 másodpercre ment el a kép, hanem kb. annyira jött vissza ~15 másodperc alatt ). Nem tudom hol a hiba, de így hiába van FreeSync, ha bizonyos játékot alatt élvezhetetlen...
Minél jobbanbeleásom magamelveszek a monitorválasztás ingoványában, annál inkább az a benyomásom, hogy rózsaszínködös tévhit azt gondolni, hogy találni jó monitort. Valójában a cél az, hogy olyat találjunk, aminél a legkevésbé feltűnőek a technológiai korlátoltságok és kiforratlanságok. Jó tanács a monitort keresőknek:
Addig jó, amíg nincs fogalma az embernek arról, milyennek kellene lenni a jó monitornak. Ne ássátok bele magatokat! 'Ignorance is a bliss'...[ Szerkesztve ]
-
goodwill
tag
Sziasztok
Ezekből melyik a dobogós szerintetek?
[Monitor]Milyen lehet egy vakon repülni? Olyan mint egy hülyén halni meg?!
-
Tomko78
őstag
válasz szilvaspet #103104 üzenetére
freesync is van előre lépés 144 hz meg nem lesz vörös nyúl szemem ha nyomja a játékot 18 órán át
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
szilvaspet
tag
Sziasztok!
Egy alap játék pc-hez (i3 4150 Nvidia GTX1050 2GB) szeretne a gyerek 144Hz-es monitort. Most sima 22-es 60Hz FHD monitort használ.
Ha jól értelmezem, az olcsóbb FreeSync monitorokkal (51.000-től már van) nem lesz javulás a 60 Hz-hez képest, csak ha G-Sync-est veszünk - drágábbak, szűkebb választék (Acer Predator 24" 68.000).
Persze cpu meg a vga lesz majd fejlesztve, de így érdemes 144Hz-es monitort venni? Lesz előrelépés?Köszi, Péter
[ Szerkesztve ]
-
ron8
senior tag
Értem, lehet akkor ezen spórolok inkább, a keret nem igazán engedi a plusz 6k-t.
( V ), szasanyi Köszönöm! -
szasanyi
félisten
Ez monitor és felhasználás függő. Egyes típusok jó közelítéssel vannak gyárilag kalibrálva és óvan akinek ez nem fontos egyáltalán. Annyi előnye lehet még, hogy egyúttal le tudják ellenőrizni pixelhiba - esetleg vmi más anomlália, mondjuk foltos és/vagy bevilágítás - van-e. Ezzel fölösleges küldözgetést és várakozást is el lehet kerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest