Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobolan
senior tag
válasz piRate_nEx #25098 üzenetére
Szerintem lehet másik klímást hívni -ha vállalja-, de annak ismét fizetni kell.
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz dobolan #25092 üzenetére
Én is a rossz szerelésre tippelek. A probléma az, hogy az embernél már ugye hiába reklamálunk, de egyébként is már én érzem magam rosszul hogy ezzel zaklatom a tulajt mindig. Ha az adott szerelő biztosítja a garanciát, és ő jelentette be a klímát, stb, akkor lehet még mást hívni, aki korrekten megcsinálja garanciavesztés nélkül?
The glass is already broken.
-
Zeki
nagyúr
válasz ZnVjaw0K #25093 üzenetére
Hja, az indiaiak sem tudják mindenben azt a know-howt amit a fejlettebb országok, akik évtizedek óta többet költenek/fordítanak kutatás-fejlesztésre. Plusz a folyamat végi minőségellenőrzésre.
Pedig Indiában is sokan vannak.Csak veled vannak a bajok, mert értetlenkedsz.
-
LanyUs
senior tag
Fujitsu 10m dupla rézkábel + 9 méter kondenzvíz elvezetés -> nincs szag
Daikin 13m dupla rézkábel + 13 méter kondenzvíz elvezetés, mindenhol tökéletes lejtéssel, így esélye sincs a víznek megállni -> nincs szagMásik téma: én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy első használattól kezdve kulcsfontosságú a beltéri csepptálca manuális szárítása, ezért a beltérit sima keringtetésen járatni, járatni, járatni, akár éjszakain is.
-
mrzed
senior tag
-
Arcképgyáros
20-25 nm2-es helyiségre kellene nekem egy klíma. Tudjak vele télen rásegíteni a fűtésre is. Nem kell nagyon komoly. Tudnátok ajánlani esetleg?
Szerelés hogy megy, gondolom a márka képviselt szerelővel kell beszereltetni egy adott modellt, hogy éljen a garancia.
-
dobolan
senior tag
válasz Lassú Víz #25086 üzenetére
Lehet másról beszélünk. Én gumibak alatt a kb. 2-3cm vastag műanyagot értem, amit egy rendes konzolhoz tartozékként adnak 4 darabot. Azt milyen alapon spórolja ki bárki is, miután kifizetted a konzollal együtt? Ja és erre úgy ráhúzni a csavart, hogy fémes érintkezés legyen elég nagy barbárság. Az megint más dolog, ha annyira rezonál a kültéri, hogy ez a csillapítás nem elég, ott már inkább telepítési hibáról beszélhetünk. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz eagleberg #25057 üzenetére
Közben kiderült, hogy a másik lakásban lévőt csipegették. Tegnap csak azt az infót kaptam, hogy a klímacső borítást csipegették a madarak. Én meg rá sem kérdeztem melyiket.
Ez is jó ötlet, köszi! Ez fecske vagy denevér volt!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #25074 üzenetére
Senki tobbet?
-
dobolan
senior tag
válasz piRate_nEx #25081 üzenetére
Én még nem láttam olyat, hogy kültérit konzolra gumibakok nélkül tegyenek fel. A fagy amúgy sem hiszem, hogy hatna rá, inkább az uv, de ha X év múlva szétporlad, akkor cserélni kell, mint minden mást.
Van ismerősöm, akinek tetőkonzolra van telepítve kültéri. Pont annyira hangos, mint a többi esetben. Ha a cserép rezeg tőle, ott valami nagyon nem okés a szereléssel.
-
MODERÁTOR
válasz ZnVjaw0K #25080 üzenetére
"ahol már csak statisztikai alapon is több százezer zseni van" ja meg több tízmillió analfabéta Amit írt mitől lenne rasszizmus? de ebben a topikban hanyagoljuk ezt a témát, nagyon nem ide való.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz piRate_nEx #25081 üzenetére
Midea MSMABU-12HRDN1-QRD0GW Blanc
Helyes modellszám, rosszat copyztam.
-
piRate_nEx
aktív tag
Hali!
Kb két hónapja szereltettem az albérletbe légkondit. Lényegében csak 30.000-el szálltam bele, ami akárhogy is nézzük, megéri hogy a tetőtérben ne haljak meg nyáron. Egy Midea MS12FU-12HRDN1 az alany.
A probléma ott kezdődik, hogy a klímás srác 4. nekifutásra tudta beszerelni a cuccot. Mivel tetőtér, a kültéri tetőkonzollal lett felszerelve a hálószoba mellett lévő kisszoba fölé.
Na most, első dolog volt, hogy a beltéri rohadt hangos volt, srác megnézte, azt mondta a ventilátor rosszul van egyensúlyozva, szóval kicseréli, rendel hozzá. Azért nem az egészet, mert így sokkal könnyebb. Azt mondta ilyennel még nem találkozott soha. No, egy hét múlva visszatért egy új motorral, ventilátor helyett. Néztem is, de mondom ő a klímás, én meg programozó, nem szeretem én sem ha szakmán kívüli okoskodik. A cserét szörnyű volt nézni, szétkapta, de össze rakni már csak erőből tudta. Azóta jó motorhangja van a beltérinek. Ekkor azt mondta eddig 5 ilyen probléma volt.
A kültéri a másik, ez totál rázza a cserepeket, mert semmi hangtompítsa nincs eszközölve itt. A kültéri sín direktben fekszik a konzolon, és nincs közte szivacs. Vagyis van, de mint halottnak a csók. A konzol és cserepek között sincs semmi.
Nem tudom mennyire kell hangosnak lennie egy jól szerelt klímának, de a hálóban folyamat búgást hallok a kültéri miatt, a beltéri pedig nem százas meg mndig szerintem.
Valaki tud ötletet adni, milyen lehetőségek vannak? Felvetettem a gumibakot a konzolra, azt mondta a faszi hogy azt a fagy megeszi és elgyengül egy idő után.
[ Szerkesztve ]
-
ZnVjaw0K
tag
Minek neveznéd azt a kijelentést, ami szerint egy bizonyos ország vagy nép tagjai valamiben látatlanban is garantáltan rosszabbak, mint mások?
Hogy érted? Genetikailag, vagy kulturálisan alkalmatlanok a klímatervezésre és autótervezésre?
Komolyan érdekel, hogy egy 1,38 milliárd lakosú ország, ahol már csak statisztikai alapon is több százezer zseni van, milyen okból képtelen szerinted megtervezni és legyártani egy egyszerű hőszivattyút tetszőleges minőségben. -
droti25
őstag
Sziasztok!
Adott egy Gree Lomo inverteres klíma.
Mit jelent pontosan az air és a healthy funkció? Érdemes e bekapcsolni? -
boroskarcsi
tag
válasz Flashcash #25072 üzenetére
próbáltam már 2-es ventilátor fokozaton, ugyanaz az eredmény.
mai teszt: fűtöttem vele kb 1 órát, majd csak ventilátor kb 15 perc, majd hűtés....és....büdi!
bár nem annyira mint "szokott".öntöttem bele egy kis sanytol-os vizet, majd befújtam spray-vel, kis hűtés..gyenge szag.
szóval nem tudom. biztos el vagyok átkozva.
nem adom fel. ha lefutott a szezon keresek egy normális klímást aki szétszedi/leszedi/újrarakja...
-
bajnokpityu
félisten
Tudtok-e ajánlani picike, kb 12nm, 2.5m belmagasság alagsori szobába olyan klimát, ami télen tud hűteni, tud páramentesiteni, és képes szinte vizszintesen kifújni a levegőt a mennyezet alatt, és csöndes.
megbizható legyen, és olcsó. (elég nagyon pici teljesitmény)
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz boroskarcsi #25068 üzenetére
Más ötletem nagyon nincs, esetleg még annyi, hogy átmenetileg/teszt célból próbáld használni magasabb ventilátor fokozaton. Tehát nem ultrahalk/éjszakai módban, hanem legalább közép fokozaton.
-
Kasya
nagyúr
Ma beszereltek a Gree gyartott 2,5kW rCool Display-t. Szuperul hut, nagyon halk. 150-ert elegedett vagyok vele. Remelem 5 ev mulva is az leszek.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz boroskarcsi #25068 üzenetére
Igen, az "állott" szag még jelen van, nálam valószínűleg a cső hossza, és a törések száma lehet a ludas.
Holnaptól 8 napot nem fogom használni, így majd nyaralás után fogja szétszedni, aki telepítette.
Remélem így megoldódik."decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
boroskarcsi
tag
válasz Flashcash #25056 üzenetére
ha öntök bele akkor a víz kifolyik, a cső nincs eldugulva,a végét "lezártam" egy szúnyogháló darabbal, hogy ne költözzenek bele mindenféle állatok.
a beltéri gyakorlatilag vízszintben van.- a hálóban lévő minimálisat lejt a kivezetés felé, ott ritkábban is jelentkezik a gond.
kérdeztem is Dr.Zoo kollégát, hogy nála megoldotta-e a problémát a beltéri "megbillentése", de nála más gondok is vannak.
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
-
dobolan
senior tag
válasz Topolanek #25062 üzenetére
Ha nálad a kültéri ventilátorát is felpörgeti maxra szakaszosan ott akkor valami nagyon el van cseszve. Ráadásul 4 darab kültéri + beltériről beszélünk. A kültéri csak akkor megy, ha a kompresszornak mennie kell. Nálam sokszor leáll, mint ahogy írtam, de tuti nem szabályos időközönként.
[ Szerkesztve ]
-
Topolanek
csendes tag
válasz Lassú Víz #25055 üzenetére
Szia!
Köszönöm a hasznos észrevételt.
Nem biztos, hogy teljesen jól értem az ábrát, de elsőre valóban gyanúsak a 3 perces és 1 perces ciklusok.
Ellenben szerintem ez nem a csendes mód, hanem az Auto mód ábrája. Hirtelen nem látom, honnan jött a Low és a Quiet sebessége, de való igaz, hogy Auto módban rövid ideig halkabb, mint a Quiet módban. Viszont Autó módban fel-le pörget, a csendes meg - elvileg - konstans(nak kéne lennie), így mégis összességében halkabb éjszaka.
Ugyanakkor - ha a felső diagram a kültéri kompresszort mutatja, akkor nálam az nem ilyen, mert minden beltéri felfutás előtt pár másodperccel a kültéri is felfut ugyanannyi időre, tehát az indítja a beltéri el. Magyarul ott is látszódnia kellene a 3 perc, 1 perc váltakozásnak.
Nem mellesleg pedig nálam a szervizmenüben ki van kapcsolva a beltéri "energy saving", azaz soha nem állítja a le a beltéri ventillátorát.
-
atee
őstag
Sziasztok!
Gyorsan beszerezhető optimális megoldásra lenne szükségem!
Amivel hatákonyan tudnám legalább a lakás egyik szobáját hűteni!
Sajnos komoly rendszer nem jöhet szóba mert a lakás tulajdonjoga nagyon összetett és egy fillért se szeretnék beletenni mostanában.
Tehát valam "jó" mobil megoldást keresek amit később akár vihetünk magunkkal vagy el tudok adni!Ár is számít persze, de szerencsére nem elsődleges szempont. Valami szarra nem szívesen adok ki pénz!
Ha van valami ilyen akkor kérlek ajánlást rá. És rohanok is megvenni, megrendelni. 29 fok van a lakásban.
Én még kibírnám mozdulatlanul sört szürcvsölve, dea 4 hónapos kislányom már nagyon szenved.Köszönöm!
D-day 2002-01-04 01:54
-
eagleberg
tag
Galambok ellen esetleg a szigetelt csövekre tegyél még egy plusz egy műanyag csövet.
Olyat ami 'átéri' mindkét csövet egyszerre.
Olyasmi színűt vegyél mint a ház vakolata és akkor még kevésbé is fog látszani.
Gondolom légtechnikai boltban lehet kapni.
Szerintem. a műanyagot nem tudják kicsipegetni. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz boroskarcsi #25036 üzenetére
Nézd meg, hogy a klíma beltériből megfelelően távozik-e a kondenzvíz, nincs-e eldugulva a cső akár kint. Vízszintben van a beltéri vagy minimálisan lejt a kondenzvíz elvezetés irányába?
-
Lassú Víz
addikt
válasz Topolanek #25049 üzenetére
Nem ilyesmire panaszkodsz? Mert ha igen ez nem bug hanem feature...
[Szerk]
Ha jobban megnézem, az S-Lo 480-as fordulat, míg a csendes mód 700. És nálad eleve a beállított sebesség is 700. Ennek a működésnek nem kellene olyan felpörgést eredményeznie mint amiről beszámoltál.
[Szerk. vége]https://www.fujitsuklima.hu/vmfiles/attachments/FJ_SI%20ASYG07-12LLCE.pdf
01-05 oldal:
7. MOISTURE RETURN PREVENTION CONTROL (Cooling mode& Dry mode)
Switch the airflow [Auto] at cooling mode, and the indoor fan motor will run as shown in Fig.7.8. INDOOR UNIT FAN CONTROL FOR ENERGY SAVING (Cooling mode)
Switch the airflow at cooling mode, and the indoor fan motor will run as shown in Fig.7.
It depends on the Function setting "Indoor unit fan control for energy saving."[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
dr.bubo
őstag
[ Szerkesztve ]
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
oszy
veterán
-
dobolan
senior tag
válasz Topolanek #25039 üzenetére
Azért azt próbáld már meg, hogy nem erőlteted a beállított csendes módot, hanem automatára teszed a ventilátort. Vajon akkor hogyan működik a vezérlése?
Leírom, hogy az enyém mit csinál: ha beállt a hőmérséklet, és csak tartani kell, hangját sem lehet hallani, így megy folyamatosan, kvázi legkisebb fordulaton. Szoktam használni HIGH venti beállítással is, hogy messzebbre fújjon. Ebben az esetben, ha beállt a hőmérséklet, akkor ki/be kapcsolgatja a vezérlés a ventilátort, de úgy vettem észre, hogy itt a "kikapcsolt állapot" inkább a leghalkabb, mert némi légmozgás van ha odateszem a kezem a beltéri elé. Gondolom ha x tizedfokkal változik az eltérés a beállított és a mért érték között, akkor ismét full fordulaton megy. De ez mind független a kültéritől, mert az sokszor megáll nálam, és a beltériből kifújt levegő sem olyan hideg, mint itt egyesek írták, nem mértem, de érzésre olyan 12 fok körül mozoghat. Nincs is szinte semmilyen kondenzáció, alig van cseppvíz, pedig bent 50% feletti a páratartalom.
25 fokra van állítva a klíma, bent vagy 3 méterre a beltéritől 25,7- 26 fokot mutat a hőmérő. Folyamatos üzemben nálam minimális párát von ki a levegőből. Először azt hittem, hogy hibás, de ez így működik. Ha 22 fokot állítok be rajta, akkor tolja a hideg levegőt, meg okádja a kondenzvizet is, gondolom, ha eléri a beállítottat, ott is visszavesz már a teljesítményből.
Arra akartam rámutatni, hogy szerintem az automata mód a legjobb. Ha beállítasz neki csendes venti fordulatot állandóra, akkor egy tényezőt a szabályzásból ki is lőttél, marad neki a kompresszor teljesítmény szabályzása a szűk tartományon belül, és a teljes leállítás. De a hőcserélő lejegesedését mindenképpen meg kell akadályoznia, tehát ha nincs megfelelő hőelvonás a beltérinél, és nem tudja csökkenteni már a kompresszor teljesítményt, akkor vagy leállítja a gépet, vagy lejegesedik a beltéri hőcserélője.
A múltkor kipróbáltam -mikor írtad először-, hogy quiet módban járatva nálam mit csinál. Nem pörgette fel, de sacc/kb 10 percet, ha teszteltem, az alatt meg kb. semmi nem változott. Lehet, hogy a kültéri nem is ment, azt meg se néztem -
DUB Inc.
aktív tag
Ennyi... Ez a történet sem fekete, vagy fehér... (japán vs kínai)
[ Szerkesztve ]
-
ZnVjaw0K
tag
válasz LanyUs #25031 üzenetére
Én eleinte leszárítottam sima ventivel használat után, de mivel pont olyankor volt büdös(de rettenetesen), azóta nem szárítom le, "ha már nem kell kikapcs és annyi" és azóta egyáltalán nem büdös.
Ezt már írtam itt. Nem tudom, hogy jó ötlet-e, erről megoszlanak a vélemények, de nekem egyelőre beválik, míg a leszárítást - azon kívül, hogy macera - nem tudtam elviselni.Már új korában, az első leszárításkor is büdös volt, a részleteket leírtam korábban.
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
próbáltam, de feladtam egy idő után, mert csak az állott szagot nyomta vissza a lehűtött szobába. akkor meg már inkább szellőztesse ki magából a kellemetlen levegőt indulás után, aztán legyen békesség legalább amíg hűt, mert amíg dolgozik, addig semmi szag.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Topolanek
csendes tag
válasz Bacusuz #25028 üzenetére
Szia!
Köszönöm az észrevételt.
Alapvetően két problémám van:
1/ Csendes módban ne zajongjon, mert akkor az már nem csendes és éjszaka nagyon zavaró.
22 dB-t adnak meg rá, de olyankor jóval magasabb (nem hiteles mérővel 27 dB csendes módban és felpörgéskor 38-42 dB), ergo nem felel meg a gyári adatlapnak a szupercsendességről. El lehet olvasni, hogyan reklámozzák az ECO (LLCE) sorozatot.2/ Ha csak néha csinálná, mint az elején (még csak random volt), az is elég idegesítő, de talán elmenne, de 3 percenként ne tegye ezt velem. Szerintem ez vagy gyári hiba vagy gyártói megtévesztés mind az angol, mind a magyar nyelvű anyagokban. Mindkét esetben károm származott, mert nem azt kaptam, amit ígértek.
-
Topolanek
csendes tag
válasz Lassú Víz #25034 üzenetére
Szia!
Köszönöm az észrevételt.
A hőmérséklet digitális hőmérő alapján még csak tizedeket sem emelkedik a 3 percek között, így teljesen okafogyottak az újraindulások. Főleg azért, mert közben is hűt vagy ventillál a Quiet módban.
Ezért tippelt valaki a beltéri hőmérséklet mérésének anomáliájára.
-
Kasya
nagyúr
-
Lassú Víz
addikt
válasz Topolanek #25012 üzenetére
Nálam szombat óta megy egy 3,5-es Fujitsu KM. Nappal auto ventiláció, éjjel csendes. Eddig semmi probléma vele.
A klíma és a helyiség együtt alkot egy szabályzási kört, de a telepítésről még nem adtál információt. Korábban írtad: "Nekem a pár hetes Fujitsu LLCE az agyamra megy, mert van, amikor pontosan 3 percenként, egymás után akár 30-szor is ráhűt jó hangosan kb. 40 másodpercig..."
A 3 perc az az újraindulási védelmi idő, azt írja is a használati utasítás. Kibicként beleugatva olyan a jelenség, mintha baromi gyorsan változna a hőmérséklet a beltéri környezetében. A 3 perc alatt nagyon felszökik, majd a hűtés során hirtelen nagyon leesik.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
oszy
veterán
Nekem ugyan nem büdös, de mindig megy (ha nem is fél órát) a ventilátor.
(#25029) Kasya: Most sem voltam otthon mikor ezt csinálták. Ráadásul lakótelepen nem jól venné ki magát a dolog. A tüskén kívül van még valami?
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
Akiknél büdös szag van a beltérinél, azok közül valaki szellőzteti a beltérit hűtés "cool" használat után legalább fél órát ventilláció "fan" üzemmódban vagy ha már nem kell kikapcs és annyi
-
Bacusuz
addikt
válasz Topolanek #24467 üzenetére
Hali
Az én LLCE klímám is néha felpörög csendes módban.
Szerintem nem éri el a kívánt hőfokot és- vagy néha megkavarja picit a helyiség levegőjét.Amúgy pontosan eléri a kívánt hőmérsékletet.
Viszont a gyerekszobában kezd büdösödni a beltéri nálunk is.
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
oszy
veterán
Megcsipkedték a madarak a szigetelést és néhol már látszódik a rézcső. Azon kívül, hogy veszek ilyen szigetelést, mivel lehet távol tartani a madarakat tőle?
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
nálam akkor kezd el kattogni a daikinom amikor lehűtötte a szobát majd visszaáll alapjáratra és szinten tart. [itt] lehet hallani, picit hangosítani kell a videón mert légáramlatban a telefon mikrofonja nem teljesít jól. nekem az szokott segíteni, hogy a beltéri burkolatát megmozgatom. de néha az sem...
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
pjen
félisten
válasz boroskarcsi #25014 üzenetére
Tudom hülyén hangzik nyár közepén,de fűtsél vele egy pár órát maximumon,lehet segít.Csak tipp.
-
dobolan
senior tag
válasz Topolanek #25018 üzenetére
Amennyiben erről van szó, akkor az szériahibás termék lenne, akár több ezer darabbal a piacon, és egy olyan nagyságú cég, mint a Fujitsu, 99%-hogy orvosolná a hibát, mint hogy csorbítsa vele a márka hírnevét. De ez csak az én véleményem.
Én a helyedben készítenék egy videót a jelenségről, és azt elküldeném vizsgálatra a cégnek. Első körben mindenképpen, mert egy kiszállás sok pénzbe kerül, ez meg ingyen van. -
IG55
senior tag
Pár hónapos Daikin klíma beltérije nyekereg. Maga a mókuskerék, ha nem tévedek. Nagyobb fordulaton gyorsabban nyekereg. Hűtési és sima ventilátor üzemmódban is ugyanaz a helyzet. Lehet, hogy a kezdetektől fogva ilyen, alig hallani, lehet, hogy csak nem vettem észre.
Telepítési hiba miatt 1-2 hét alatt elment a gáz, némi olaj kíséretében. A gázt utántöltötték, az olajat nem kellett/nem lehetett/nem volt szükség rá. Lehet összefüggés?
Házilag lehet-e ezzel kezdeni valamit?[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz Topolanek #25016 üzenetére
Azért nem értem teljesen a dolgot, mert a Fujitsu honlapján panaszt nyújtottam be a kültéri rezgése miatt, ami szerintem telepítési hiba. Ennek ellenére pár napon belül felhívott a szervizes vezető és felajánlotta, hogy garanciális ügyintézés keretein belül eljönnek 2x160 km-ert!!!, hogy megszüntessék a problémát. Már én éreztem rosszul magam, hogy egy ilyen apróság végett ne utazzanak már annyit, ezért nem tartottam rá igényt.
-
Topolanek
csendes tag
válasz dobolan #25015 üzenetére
Én 100%-ig nem lehetek biztos, de a jelenség senki szerint nem normális. Illetve különböző magyarázatokkal álltak elő (pl. túl közel van a beltéri hőmérője a hőleadó felülethez, ha jól idézem, stb)
Én nem tudom eldönteni, hogy mi okozza, csak szüntessék meg vagy vigyék a fenébe a sz..ukat.A telepítő széttárta a kezét, kijönne ugyan megnézni, meghallgatni, de lépni úgysem tud.
A forgalmazó meg már többször megígérte a helyszíni kivizsgálást, műszer rácsatlakoztatást, alkatrész (gondolom, vezérlő panel) cseréjét, de ebből semmi nem történt meg.
Most akkor ki hívjak ki? Például Windy szerinted hogyan állna a dologhoz? Én a helyében a forgalmazóhoz irányítanám az ügyfelet és a kör be is zárult.
[ Szerkesztve ]
-
-
boroskarcsi
tag
a "'szokásos" szag probléma:
2 db Daikin (2 kw vagy 2.5) split a hálókban ,az egyik azonnal büdös lesz kb 3-5 perc használat (hűtés) közben is. A másik 1-2 nap után.
Karbantartva évente 2x szaki által, általam az elmúlt 3 napban 2x:
Gőztisztító + Frionett spray, tegnap Rothenberger spray.
semmi változás, jön a savanyú szag.
Tud rá valaki megoldást?
(kérem kíméljetek meg a "büdös a lakás" meg a "fürödjünk gyakrabban" idiómáktól)
ui: a nappaliban lévő 3,5 kw LG 2 éve szag nélkül műxik.
-
Topolanek
csendes tag
válasz LanyUs #25006 üzenetére
Az 1-2 napos japán alkatrész is csak egy urban legend... Nekem 5 hete csak ígérget a Fujitsu képviselet mindenfélét, utoljára állítólag valami alkatrészt rendeltek, de már ez is 1 hete volt.
Itt állok 4 kvázi új - szerintem - gyári hibás egységgel és nem történik semmi. A jelenségre csak hümmögnek, a beígért helyszíni vizsgálat csak kamu volt.
Lassan vége a szezonnak és roppant mérges vagyok magamra, hogy saját előzetes tapasztalat nélkül a Fujitsura voksoltam.
-
Kasya
nagyúr
Na, ezt hivom mazlinak. Tegnap tonkrement a klima videken, ma mar jonnek is feltenni az ujat. Sajnos az ido most fontos tenyezo, igy maradt az rCool marka... remelem a legjobbakat.
Mindekozben Pesten aug. 29-et kaptam klima szerelesi idopontnak.
-
LanyUs
senior tag
válasz ZnVjaw0K #25007 üzenetére
Nem szeretnék parttalan vitát. Hogy jön a szerelő most a képbe? Sehogy, mivel ha veszek egy normális gépet korrekt szerelővel, akkor bizony kijön 1-2 napon belül. Nálunk a cégnél még nem állt klíma 3 napnál tovább. Amúgy sem írtam, hogy kínai, azt írtam "egyéb". Ja, hogy Te azt írta, hogy 2 hónapig nem jönnek ki? Akkor elnézést
-
dobolan
senior tag
válasz Core2duo6600 #24986 üzenetére
Hogy lehet nálad 90%os páratartalom? Az már trópusi. Nálunk közvetlenül fürdés után sem megy 75% felé a fürdőszoba melletti folyosón. Átlag meg 55-65% a házban így nyáron. Szerintem rá kellene jönnöd, honnan szabadul fel ez a rengeteg víz, és először azt megszüntetni.
-
ZnVjaw0K
tag
válasz LanyUs #25006 üzenetére
Klíma esetén pont nem mérvadó. Hiába van meg 1-2 nap alatt az alkatrész, ha az a maroknyi szerelő akinek van engedélye majd talán 2 hónap múlva ráér eljönni megjavítani.
szerk:
Amúgy ezek szerint a magyar beszállítók is előítéletesek? Direkt lassabban szállítják a kínai alkatrészt, vagy direkt nem rendelnek belőle időben eleget? Vagy a kisjapán személyesen hozza házhoz az alkatrészt?[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest