Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
eagleberg
tag
válasz kalapacsolok #26038 üzenetére
Normális. Nyáron bent folyik a víz a beltériből télen meg kint folyik a víz a kültériből. Ha kell akkor old meg kint is a víz felfogását, elvezetését...
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
Két klímámat is hőesésben szerelték.
És ha már hideg ... én bizony most benyomtam fűtésre mert fázok a panelban. -
eagleberg
tag
válasz bakszazsolt #25761 üzenetére
Te már csak tudod. Amúgy nemsokára jön egy másik pro, már alacsonyabb fogyasztású procikkal.
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
válasz piRate_nEx #25730 üzenetére
Szerintem az augusztus sokkal melegebb volt mint a július. Legalábbis nálunk az augusztusban sokkal többet kellett bekapcsolni a klímát mint júliusban.
Úgy tudom a kilépő levegőnek 10 fok környékén vagy alatta kéne lennie.
Én ilyen infrás hőmérővel megmértem a miénket. Kb. 20 perc járatás után azt hiszem 9,5 fok volt a legalacsonyabb amit mértem.
Vegyél (kérj kölcsön) egy fogyasztásmérőt és nézd meg kb mennyit fogyaszt 1 óra és 1 nap alatt.[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
válasz droti25 #25306 üzenetére
14 éves klímám van. Max évente egyszer kimosom a szűrőt a nyár elején azt csá.
Semmi baja, ezt a nyári 2-3 hetet röhögve megoldja. Én ezért tisztelem az ON/OFF klímákat is, hogy ennyi ideje megy szó nélkül... Vagy csak szerencse.
Most le kéne cserélnem a tartó konzolokat mert csupa rozsda, és összekeni a "szép" külső vakolatot. Máshol is látni a szép csíkos falakat a tartókonzolok alatt.
Érdemes egyébként rozsdamentes konzolt kérni, mert a másik lakásomba az 1 HÓNAPOS KLÍMATARTÓ KONZOL MÁR ROZSDÁSODOTT
Addig is mindkét helyen lefestettem a tartó konzolt egy 20 éves Hammerite festékkel.
Ősz-télig már kihúzzuk, akkor már csak találok klímást aki ilyennel ráér szarakodni.[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
Apróság, de itt azt írják hogy:
"Bár ez a kicsepegő víz nem más, mint desztillált víz... ...amely például aztán vasalóban kiválóan hasznosítható."[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
Nekünk van ilyen klímánk.
Olvas csak vissza, én is írtam hasonlóról. itt a fórumban.
Minket nem zavar, vagy már megszoktuk.
A wifi nekünk megy, tud csatlakozni, tudom irányítani bárhonnan bármikor.
Méri a fogyasztást is, bár szerintem azt rosszul mert túl alacsony értékeket mutat.
Lehet hogy időközben változtattak a klímán csak a szoftveren nem.
Úgy látom hogy amit most árulnak annak ez a típusszáma: Whirlpool SPIW 312 A3WF/1
De nekünk meg olyan van aminek nincs a végén '/1' jelzés: Whirlpool SPIW 312 A3WF[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
Galambok ellen esetleg a szigetelt csövekre tegyél még egy plusz egy műanyag csövet.
Olyat ami 'átéri' mindkét csövet egyszerre.
Olyasmi színűt vegyél mint a ház vakolata és akkor még kevésbé is fog látszani.
Gondolom légtechnikai boltban lehet kapni.
Szerintem. a műanyagot nem tudják kicsipegetni. -
eagleberg
tag
válasz ThodEE #24504 üzenetére
Beltérivel (hűtő ventillátor) semmi gond. Igazából a kültérivel (kompresszor) sincs.
Nem a kompresszort hallom hanem a remegést ahogy a kültéri remegése átvívődik a falra.
Nagyon halk mély tompa morgás/rezgés. Nem rossz hallgatni, hanem szinte kellemes Mint amikor a cica dorombol Van másik klímánk is (Hamilton Digital) az kussban van, abból soha semmit nem hallani a kültéri felől.[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
válasz Topolanek #24502 üzenetére
Nekem a klíma (Whirlpool) mindig 1 fokkal hűt alacsonyabbra a beállított hőfoknál aztán "kikapcsol"-ja a kültérit.
Mellettem van a digitális hőmérő és tökéletesen pontosan tartja a beállított vagyis a beállított -1 fok hőmérsékletet.
Amint melegszik a levegő és eléri a beállított hőfokot újra "bekapcsol".
Hűt rajta 1 fokot ... vagyis megy kis ideig (most épp kb 10-15 másodpercig) ... és újra kikapcsolja a kültérit (kb 5-10 percre).
Sajnos kicsit hallom a kültérit ezért pontosan tudom mikor megy a kinti egység
Lehetne kicsit nagyobb ez az intervallum. Most csak 1 fok ingadozást enged.
Meg nem kellett volna ilyen nagy klímát vennem, akkor talán működhetne "normálisan" is nem ilyen on/off módban
Persze így sincs különösebb baj vele...[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
válasz qnadam #24023 üzenetére
Ok, ez is igaz. Csak ne várjatok olyan sokat a wifi-től, nem feltétlen kell az.
MÁS:
Inkább azt mondja meg valaki, hogy érdemes-e "elrakni" azt a vizet, amit a klíma "csínál".
Ez elméletileg rendes és tiszta desztillált víz?
Én mondjuk meg nem innám
De a vasalóba még jó lehet, vagy másra is? -
eagleberg
tag
válasz ZnVjaw0K #24018 üzenetére
Nem a vasbetont akarom lehűteni hanem a benti levegő hőmérsékletét. Az meg 2 perc. Ja hát a klíma bezony ilyen. Ha kikapcsolod meleg lesz. Pár órát otthon vagyok mielőtt alszok. Ha kikapcsolom akkor is katlan van... De ha meleg van miért kapcsolnám ki, nem bolondultam meg hogy vettem egy klímát és melegben megdögölve aludjak De kapcsolgasd nyugodtan ha neked az jött be.
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
Aki csak hűtésre használja a klímát annak a wifi nem sokat ad.
Ha meleg van bekapcsolom a távirányítón azt 2 percen belül már hideg van.
Fűtésnél ott hosszabb idő mire felmelegíti a szobát, ott esetleg számít hogy előre be tudod kapcsolni.
Bár én még nem fűtöttem klímával úgyhogy azt nem tudom pontosan.Egyedül a fogyasztásmérés ami jó lenne benne, már ha a program "normális" és rendesen összesítve számszerűsítve kw-ba képes kiírni a fogyasztást.
Az enyém csak erre "képes"
Hát gratulálok, ebből aztán szemszerűen nem tudom mennyi a fogyasztásom.
Amúgy nem sok. Jöhetne már valami meleg[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
Nekem a veszélyeztetett fajhoz tartozó Genex (is) van. 2005-ben szerelték de köszöni szépen még jól van. Megy hibátlanul immár 12 éve. Egyedül a távirányítója már nem kerek. Szinte mindig kontakthibás, de ha beteszem a hűtőbe a távirányítót akkor megjavul... Most szereltettünk másik lakásba új klímákat. Hááát ahogy nézem szerintem ezek az újak nem fognak bírni 10 évet...
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
válasz dr.bubo #23448 üzenetére
Annyira túlbonyolítjátok ezt a lefolyás elvezetés dolgot is. Én 12 éve bent a lakásban egy vödörbe gyűjtöm a vizet. Soha az életbe nem volt olyan hogy megtelt volna a vödör. A legnagyobb nyári melegben mikor éjjel nappal ment a klíma akkor 2-3 naponta kivettem a fürdőkádba, kiöntöttem azt szevasz. Ja egyszer az éleben majdnem megtelt a vödör Mikor vendég aludt a szobában és nem tudta a klímát feljebb állítani és nagyon hideg volt neki, akkor egész éjjel nyitott ablaknál aludt és ment a klíma is. Akkor aztán dolgozott a klíma rendesen. Na akkor majdnem megtelt a vödör reggelre. Egyébként pedig nem sok vizet zavar hogy így mondjam...
[ Szerkesztve ]
-
eagleberg
tag
12 éve működik kifogástalanul egy on/off rendszerű Genex klímánk. Most kitisztítottam. Ugye jó ha most fűtésen járatom, hogy kiszáradjon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest