Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz Snoop-y #40043 üzenetére
A kérdező legelső hozzászólásban benne volt, hogy videózni is szeretne - azért ott eléggé egyértelműen jobb az A6000 / Pana (attól függően, hogy a fókuszsebességet vagy a felbontást részesíti előnyben) a belépő CaNikonoknál.
Szerintem Econ hozzászólása a beszúrt cikkével relevánsabb volt a kérdező számára, mint a tiéd, azzal, hogy ontopicként kötözködsz Econnal...
Tommyx: vegyél egy A6000-est, és gyűjts egy portréobira. Addig vehetsz mellé egy manuálist játszani, legalább kiismered (fókusz péking )
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
m3ss
veterán
par kulonbseg fotozas teren apsc dslrekhez kepest:
nagyobb kereso, arc es szemfelismero, nincs fokuszkalibralas, konzisztens af, ellenfenyben sokkal jobban fokuszal, meret, suly
rosszabb akku uzemido, blackout time, dragabb obik."Portrezast nem tudom mennyire gondolod komolyan de DSLR-hez nagysagrendekkel tobb vaku rendszert lehet kapni."
vannak sonyra is olcso es jo vakus megoldasok. pl godox.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Nippon
őstag
Szerintem nem irreleváns, simán bele lehet futni dolgokba, akkor is ha utánanéztél valaminek. Minél többet olvasol, annál jobb. Amúgy meg nem sok összefoglaló van, főleg nem magyarul (már ha ez szempont).
A kérdés második felére valóban nem ad választ, de arra is vannak itt elegen.
De hogy segítsek, az égvilágon semmit nem bukik egy belépő CaNikon vacakkal szemben. -
konyi79
addikt
válasz Snoop-y #40029 üzenetére
Az a planar pont annyiba kerül, amennyit ér.
Mint ahogy az 55F18Z is
Persze át lehet esni a túloldalta, de az FE50F18 meg kifejezetten olcsó, ahhoz képest meg nem rossz.
Bár amilyen gyorsan fejlődik a rendszer, elhiszem nehéz követni.
Meg az RX100-hoz hogy kapcsolódik a planar?[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz Snoop-y #40020 üzenetére
Azt nem hinném azért, volt már nem egy sony gépem, ami nem kicsit elázott, és semmi baja nem lett. Ott érzek némi túlzást, vagy talán kevésbé volt őszinte. Viszont objektív hibát már máshol is olvastam vele kapcsolatban valahol.
Ezért is írtam ne vegye fel a fórum annyira, ne általánosítsunk, de örüljünk a kiterjeszthető garanciának. -
jjeahh
nagyúr
-
konyi79
addikt
válasz Snoop-y #39950 üzenetére
Ez belefért volna szerkesztési időbe is,
a fHD-t igen, de a 4k-hoz kell az ötöslottó szerkeszteni.
Jjeahh:
hidd el, többre mész egy zajmentesebb fHD-val, meg normálisan leválasztott háttérrel. Már a 100Mbps 4k, ami 4k-ba csak belépő, iszonyat helyigénnyel bír. Gondold el ugyanazt a tárhely igényt amennyi anyagod van most gondolom többnyire 28Mbps-ben 4x..
Ok, hosszútávon gondolkodás a cél, de 200k keret mellett gépre hozzá kell gondolni a többi vonzatát is. És amellett te nem csak otthonra nyomod, nem 200-k-ból, mégse a 4k felé mentél, hanem normális üvegek, normális feldolgozó volt a prioritás neked is.(#39953) pethob
+1(#39954) asdf_
Ja igen, csinálnád.. Tudod ez jól hangzik beszélni róla. Majd akkor írd le, ha csinálod. egy 4.gen i7 is 4-6x idő alatt renderel le egy effekt nélküli 100Mbps anyagot. Összedobsz egy 30 perc videót, 3 órát megy maxon a proci, mást nem is csinálsz...
Meg egyébként sem hinném aki rögzít 4k-ban, leméretezi, ez csak jól hangzik megint. Miért? ne legyen meg nagyobb felbontásban? Max azért, meglegyen úgy is, továbbítani, de megmarad a 4k forrásanyag is, akkor meg megint =>tárhelyNem a 4k ellen vagyok én, de pont az a 3-4 év hiányzik még a fejlődésben, ami miatt annyira nem fontos otthon erőltetni.
-
Throme
veterán
válasz Snoop-y #39671 üzenetére
Én ebbe a stabi témába bele se megyek. Partalan vita.
Vegye mindenki magának a fáradságot, hogy utána jár a különböző megoldások előnyeinek, hátrányainak a saját szemszögéből. Ugyanígy evf vs ovf... stb.
Meglehet itt kérdezni, csak mindenki a saját szemszögéből voksol valamire, azt ajánlja.szvsz
-
jjeahh
nagyúr
válasz Snoop-y #39367 üzenetére
Azért használható a kitobi is szerintem, vagy csak én ülök fordítva a lovon . Én anno fixekkel kezdtem, később vettem csak kitobit, abból is az első generációs műanyag vackot és simán elvagyok vele, eszemben sincs lecserélni, max majd valami uwa üvegre. Nem azt mondom, hogy egy pro üveg és mindenre jó, de az sem igaz, hogy tök felesleges megvenni.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
80hun
addikt
válasz Snoop-y #39361 üzenetére
Nemfeltétlen felesleges a kitobi. Kezdésnek jó és jelenleg majdnem ugyanannyiba kerül a 100d váz csupaszon is mint obival
Sőt stabi nélküli kitobival még olcsóbb is
A fényerős alapzoomokhoz meg tedd hozzá hogy 100e felett kezdődnek sigma v tamronból a canon-ból meg 250e ft a 17-55/2.8.
ekv 24mm-ről induló fényerős zoomja egyáltalán van a canonnak apsc-re ?
-
félisten
-
félisten
-
konyi79
addikt
válasz Snoop-y #39287 üzenetére
Sony vonalat nézve ha munkára veszel gépet, és ennyire prioriásként kezeled az adatvesztést teljesen jogos igény a dupla foglalat, erre várós a pletykák szerint a megoldás, De akkor a 6D miért kerül annyiba, ha azon sincs? Az is alkalmatlan munkára?
De ez pont az a szélsőség, ami nem olcsó dolog egy DSLR-en se, meg elég ritkán merül fel igénynek itt a 200k jellemző keret mellett. Ez nem érv egy D5300/A6000/GX80 összehasonlításban. De nem is beszéltünk le erről senkit, és pl az X-T2 már erre is megoldás, mint ahogy az EM1.2 is.Hogy minőségre mit érzel egy 5n-t, nex6-ot vagy egy 1200d-t markolászva nagyon szubjektív, nekem pont a másik véglet. Pont ezért szeretem mai napig az 5n-t, nagyon patent minőségi kis váz a csupafém testével. Meg hogy játék-e a vele egykorú
nex7? A tudását tekintve semmiképp se, az pont az a beidegződés amiról beszélünk.
Kitobit tekintve nem az optikai minőségről beszéltem, a kit az kit, ami max tisztességes lehet. De kézbefogva akkor is más világ a SEL1855, mint a műanyag canikonok.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Snoop-y #39264 üzenetére
Nincs semmi gond a mai milc-ek autofókuszával, az evf-el sem és olypana meg fujira már az obipark is elég nagy, persze van ami hiányzik még, pl. olcsó fényerős alapzoomok, de hát canikonra sem teljes az obipark...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tin_Shield
őstag
válasz Snoop-y #39264 üzenetére
"Majd nem lesz gond a focus"
Nekem nincs gondom a MILC (E-M5/E-M10) fókusszal, nem lassabb mint D7x00-ig bezárólag a Nikon DSLR-eké, minden objektívem pontos, nincs se back- se frontfókusz, nem is volt. A Nikonon anno 18-55 DXII, a 85 f1.8 és a 70-300VR pontos volt, de a 18-70, a 16-85 (kettő is volt) az 50 f1.8, és a 35 f1.8, is járt kalibráláson, volt amelyik többször is, volt amelyik sosem lett tökéletes
Hozzáteszem alapvetően nincs szükségem C-AF-re, a Nikonon sem használtam és most se (mondjuk az PDAF nélküi Oly C-AF szar is) -
Rapid136
őstag
válasz Snoop-y #39250 üzenetére
A MILC nem a profi ligában olcsóbb alternativa, a fényerős obik ott is drágábbak.
De! ami különbség, hogy (természetesen kompromisszummal) manuális objektivekkel radikálisan lehet csökkenteni az árakat.
Ha veszel egy használt Sony A7-et ami ráadásul fullframe, akkor
2,8/28mm obi - 6-8000 Ft
1,4/50mm- 15-20000 Ft
2,8/135mm - 9-10000 Ft
ezeket bármilyen bajonettel beszerezheted hozzá, a Canon FD-től a Minolta Rokkorokig (amiket pl. a Leicával együtt terveztek)
és akkor nem érted el a 300000 Ft sem...
Nem akarok rábeszélni senkit manuális obizásra, de azért 100 évig ment az embereknek :-)
Kényelmes az AF, de ahogy pl a festőknél a vásznaktól elkezdve a festékekkel és a különböző ecsetekkel sokféle hatást tudnak előidézni, úgy nincs két egyforma objektiv sem, akár Zeiss akár Meyer alapokra épül, vagy későbbi.
És ez is lehet szempont valakinek aki mondjuk portrézni akar.
itt egy kis adalék hozzáSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Rapid136
őstag
válasz Snoop-y #39221 üzenetére
MILC, vázba épitett képstabi és korlátlan számú adapter.
Amúgy a Nikon obik se olcsók úgyhogy ez pont egy elég rossz példa. Ellenben jóval többen használnak tükrös vázon m42 obikat.
A MILC vázakra meg aztán tényleg felmegy minden.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest