Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
80hun
addikt
válasz sanzi89 #31140 üzenetére
Hát ha úgy érzed hogy problémás vidd vissza. Végülis garis.
Végülis bármalyik márkájú géppel és obival előfordulhat hogy hibás , csak sorozatgyártott cuccok..ezek is.Nekem tompán kotyog a 16-50.ben a stabi.
De sigma 17-70-ben is és a tamron sp 70-300-ban is.Ha akarnám csőrgőként rázogathatnám őket.
-
80hun
addikt
válasz sanzi89 #31120 üzenetére
A 16-50mm-re gondolsz úgye.
Nem illik feszegetni az obikat. :-)
Nem mértem le de megnéztem és az enyém is kotyog.
Ha a zoomra gondolsz amit kitol amikor bekapcsolod a gépet.
A legtöbb obiban van egy kis tűrés márkától függetlenül. Az szoktam mondani erre mint az autósoknak NEM EGY ANYAGBÓL KÉSZŰLT. -
HagaNRG
őstag
válasz sanzi89 #31017 üzenetére
"A gyári objektív védő kupak nincs "hozzákötve" semmihez így el kell rakosgatni valahova, plusz állandóan le és fel kell szerelni"
Na, hát igen, ez egy olyan tulajdonság a rendes fényképezőknek, ami először rosszul szokott esni a kompakt gépről érkező fotósoknak.
Nem lesz vele gond, ne félj, én tíz éven keresztül soha, egy kupakot sem veszítettem el, kivéve, mikor az egyik diákom az asztalomra lerakott Alpha kupakot megtalálta, majd poénból darabokra törte.
A rohadék gyerek apja volt a legboldogabb, mikor elmondtam neki, hogy kb. 15 ezer forintos műanyag kupakot taposott szét a kölyke. (végül a Sony szalonból 6 ezerből megoldódott a dolog). -
MrChris
nagyúr
13 év alatt egy obim frontlencséjét sem karcoltam meg. A szűrőt viszont jóval könnyebbnek tűnik megkarcolni, 2-3x akkora felület minimális peremmel, ráadásul arra még nagyobb sapi kell amit megint csak rakni kell valahova. Arról nem is beszélve hogy marhára szeret tükröződni, megszórja a fényt, főképp egy 1000ft-os ablaküveg. Meg tele lesz mikrokarccal ha sapi nélkül tárolod az még jobban lágyítja a képet. Szűrőt csak akkor tennék fel ha a fényből valamit ki akarok szűrni.
-
Tin_Shield
őstag
válasz sanzi89 #31018 üzenetére
Én inkább egy automata objektívsapkát vennék
-
sanzi89
addikt
Vagy a linkelt kamu cucc után egy valószínűleg eredeti Kenko, fórum alapján megbízható eladótól. Ezt ajánlották olcsó filter gyanánt.
Vagy ennyiért már itthon is van Hoya.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
MrChris
nagyúr
válasz sanzi89 #30924 üzenetére
Ennyiért, de még picivel többért is mindenhol a fényerőtlen alapzoomok vannak az alap/belépő vázakkal. Mivel nem is akarsz további obikkal bajlódni mindig felmerül hogy minek a bajonett? Ráadásul ezek nem univerzális obik, és kb 3X-os az átfogásuk. Összeségében meg azért szűkösen/egyáltalán nem férnek zsebbe mint egy kompakt.
Szerintem hosszú távon az obin fog múlni a dolog mikor 'növöd ki' a lehetőségeit, mert fotózni azért teljesen megfelel a váz. -
silmatauki
őstag
válasz sanzi89 #30924 üzenetére
"100k-ért ajánlott az A5000?"
Igen.
"Eddig azt hittem, hogy az A5000 is megfelelne számomra."
Ha nincsenek nagy igényeid, teljesen OK a gép – kb. az árszínvonalának megfelelő teljesítményű / képminőségű, nem számítva ide a kiugróan jó ár/érték-arányú használt cuccokat, mint mondjuk egy X-E1 + 27mm kombó.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #30920 üzenetére
Köszönöm az infókat, véleményeket, de ahogy számolgatok magamban nagyon úgy néz ki, hogy nem fér bele a keretbe az A5100.
100k-ért ajánlott az A5000? Nem akarok minden áron gépet venni, csak ha találok egy jó ár/érték arányút, ami megfelel az elvárásaimnak. Eddig azt hittem, hogy az A5000 is megfelelne számomra."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
MrChris
nagyúr
válasz sanzi89 #30920 üzenetére
Mivel ez a 100 az alap maradj az 5000-es mellett. Annak a +70.000-nek egy részéből pedig vegyél majd egy fényerős fixet, (ekvi 40-50mm javasolt) mert a kitzoomok beltérben lámpafénynél elég gyöngék, az a ½ iso előnye az 5100-nak már nem sokat dob. Olyankor 2-3 fé-nyi pluszra lenne szükség, amit extra fény, vaku hijján csak fényerősebb obival tudsz megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
-
80hun
addikt
válasz sanzi89 #30916 üzenetére
Többet tud az a5100 tényleg.
Jobb AF rendszer
Jobb szenzor
Nagyobb felbontású kijelző, érintőképernyő
Jobb videoDe ha enyyit szánsz gépre akciós az A6000 egy boltban.és 26e több csak mint az A5100.
-
silmatauki
őstag
válasz sanzi89 #30748 üzenetére
"Néztem az A5100-at is, de ha nem tévedek csak annyival tudott többet, hogy megkapta az A6000-es nagyobb megapixeles érzékelőjét, ami igazából számomra nem nagy hozam."
Meg sokkal-sokkal gyorsabb a fókuszálása. Meg zajban is egyértelműen jobb, mint az A5000. Tényleg megéri az árkülönbözetet, különösen, ha tényleg csak 115-ért kapnál most perpill A5000-ret. (Monduk 99k-ért kitben már elfogadható vétel az A5000.)
-
törölt tag
válasz sanzi89 #30750 üzenetére
Fix obiból a Sigma 30mm f2.8-at ajánlom általános használatra, minőségi darab és könnyű. Újat 51 ezerért, használtat 30-35 ezerért kapsz belőle, szóval nagyon baráti az ára. Nekem szinte mindig ez van fent a gépen, nagyon bevált, szükség esetén akár portrézhatsz is vele. Portréobjektívből ennek a 60mm-es változata is nagyon jó, de ebből kevés a használt. A Sony saját 50mm f1.8 obiját legolcsóbban 75 ezer, használtan 60 ezer körüli áron veheted meg, szóval ez sem drága. Gyönyörű bokeh jellemzi, tágra nyitva is éles portrékat lőhetsz vele. Egyedüli problémám ezzel, hogy nem 60mm-es, úgy még jobb lenne.
-
törölt tag
válasz sanzi89 #30750 üzenetére
Nekem volt A5000-em és nagyon jó alapgépnek tartottam. Szép, telített színei vannak, pontosan állítja az expozíciót, a fehéregyensúlyt, DRO Auto módban a szemnek tetsző módon optimalizálja a dinamikatartományt is. Ha önmagában nézed, megér 115 ezret, csakhogy ez a gép az elmúlt időszakban általában 100 ezerért ment, míg én például egy 89 ezer forintos akcióban vettem a Mediamarktban - annyiért még jobban megérte.
Ha nem vonakodsz használt gépet venni, érdemes megnézni a NEX-5N (5T/5R) kínálatot is, ezek még jobb szolgáltatásokkal bíró minőségi, érintőképernyős gépek. Vagy itt van például egy kitobjektíves NEX-3N 49 ezerért, ezt a nyaralás végén akár el is adhatod ugyanennyiért, aztán majd csak kifogsz valami komolyabb akciót.
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #30748 üzenetére
Plusz ha már itt vagyok, milyen fix, de fényerősebb objektívet tudtok ajánlani a gyári helyett a Sony A5000 mellé? Illetve hol lehetne körbenézni, hogy milyen objektívek mennyiért vannak ehhez a géphez? Teljesen sügér vagyok a cserélhető obis gépekhez - egy Samsung WB750-et fog cserélni - így nem tudom, hogy mire kellene figyelni.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
80hun
addikt
válasz sanzi89 #30613 üzenetére
Jó gép a sony.
Még esetleg ajánlanám a pana g6 kittet. Igaz 142e de van kereső is, ha esetleg belefér.:-) -
silmatauki
őstag
válasz sanzi89 #28912 üzenetére
Ha full automata, ráadásul hozzánemértő (nő az illető? Ha az, akkor ez fokozottan igaz), akkor talán jobb, ha marad a kompaktoknál, mert csak szívni fog a kis mélységélesség miatti életlenséggel. (Lásd pl. a totál hozzánemértő PhoneArena-sok múltkori ámokfutását a rosszemlékű “Canon DSLR-verő” vaktesztjükben és azután.)
Egyébként a kettő közül mindenképp a PL5 a nyerő. Ahogy azt pár hsz-szel ezelőtt írtam, az NX3000 olyan 35-40 körül éri meg, mert most söpörték ki őket féláron. 90-ért semmiképp sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest