Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
grigo
őstag
válasz konyi79 #47251 üzenetére
Kedves Topictársak!
Mai nappal jóváhagytak, így Konyi kérésére becsatlakozom mellé. Az ő felkérésére vállaltam el, nem akarok, nem is tudok annál többet és kifejezőbbet írni mint ő a beköszönőjében. Vannak tervek, de nem egyik napról a másikra tudjuk ezeket megvalósítani ugyanakkor a háttérben tényleg fut már pár ötlet ami reméljük segít majd és javul tőle a topic színvonala, hangulata.
További szép estét és jó fórumozást kívánok!
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
törölt tag
válasz konyi79 #41164 üzenetére
Velviában ütős, túlzás is szerintem. Érdemes megnézni a DP tesztjét, ilyenek az X-Pro2 vázból kieső zöldek: 1 2 3 4 5
Szóval, ki milyen géptípusra tippel? Szerintem elég jól felismerhető...
(#41166) Tibtobi
A Sony A6000-et javaslom, minden, gyakorlati szempontból fontos tudnivalót összefoglaltam itt: https://sites.google.com/site/sonya6000ajanlo/
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz konyi79 #41002 üzenetére
Legalább annyit tételezzük már fel az emberekről, hogy a kiválasztott gép méretét be tudják lőni!
Vegye meg a nagyot, használja, utána majd tudja. De az is lehet, hogy tényleg nagy kell neki.
Nekem is meg kellett vennem a kombi Opel Omegát, hogy tudjam, nem kell nekem akkora autó. Ha nem tettem volna, hiányérzetem lenne örökre. Így már tudom.(#41006) Throme válasza Econ (#41005) üzenetér
Nem csinálnak pancake uwa-t a D800-ra, de nincs is zöld maszat a képen.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz konyi79 #40813 üzenetére
Elnézést, ha személyeskedtem volna! Persze, nem mondom, nekem sem esett jól, hogy lesznoboztak... Más topicokban sokkal durvábban megy ez.
Azt hittem, hogy Econ, meg az MFT-sek csak húzzák egymást! Nem?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz konyi79 #40811 üzenetére
Ha nincs itt a "felesleges" cívódás, egy csomó dolog elkerülte volna a figyelmem, hogy milyen opciók vannak, meg mire érdemes figyelni. Szerintem az off-topic-baj társalgás nem kéne, hogy zavarjon.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz konyi79 #40514 üzenetére
Teljesen normális kérdést tettem fel Econnak, amire még mindig nem kaptam választ. A te hsz-edre is tökéletesen korrekten válaszoltam, bár nem neked szólt a kérdés, és az "olvasd el és értelmezd" nem éppen udvarias megszólítás.
Ebből a mondatból az sem vezethető le, hogy kétszerre majd milla felett lesz hajlandó áldozni erre, felesleges ezen rugózni még mindig. És teljesen tisztában vagyok az előzményekkel.
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz konyi79 #40509 üzenetére
Mit kéne értelmeznem? Ugyanebben a hsz-ben ajánlasz egy APS-C gépet egy FF objektívvel, ami mellesleg 350k újonnan. Egy új A7-tel (mint végső cél) együtt már meg is van a 800k, amit frankstork írt. Egy 50mm fix a táskában a kiinduló problémára, idézem: "a hétvégi esküvői produkció befektetésre sarkall" nem lesz nagyon gyógyír...
-
frankstork
aktív tag
válasz konyi79 #40366 üzenetére
Ha már itt vagyok.
Ff-re váltás előtt állunk. Jelenleg M4/3-on vagyunk. Én a Sony-ra hajlok, leginkább a bázis táv miatt, meg a váz stabi is szimpatikus, de igazából el tudom engedi a milc mániámat. Használt érdekel, de mivel a tükrösök között nem vagyok ismerős, gondoltam írok egyet ide.[ Szerkesztve ]
-
bendefeco
tag
válasz konyi79 #40339 üzenetére
Megjavult. Lefrissült. viszont még most sem használható a XAVC S formátum. Ugyanazt írja ki mint előtte. Szerintem a kártya nem megfelelő méretű és sebességű. Jelenleg egy class10-es 16gb van benne. Használja valaki ezt a formátumot hasonló gépen?
Ha igen kérdésem az lenne hogy mekkora a min. Memória kártya hozzá?
Köszi
-
bendefeco
tag
válasz konyi79 #40337 üzenetére
Köszi.
Lenne meg egy kis probléma. Fel akarom tenni a legújabb 3.20 frissítést és nem tudom. letöltőm a Sony oldaláról de utána nem ismeri fel a fényképezőgépet a számítógép. Pedig Mass storage-ra van állítva.
Ezt írja a program: could not find the camera for this update.
Viszont tavaly már frissítettem egyszer akkor semmi baja nem volt. Jelenleg a 3.10 van rajta.
-
MrChris
nagyúr
válasz konyi79 #40259 üzenetére
Pl5-ben már a sony szenzoros 16mp-ese van, képminőségre szinte ugyan az mint a legújabb m4/3-os vázak. A régi 12mp-es se annyira rossz és 20ezerért is hozzá lehet jutni. G3 is jó választás 30-35-ért, csak kicsivel gyengébb a szenzora mint a pl5-nek. G6 kb duplája, 60-65-ért fordul elő, képességekben igen jó, mobilról is vezérelhető. Tudtommal sajnos PC-ről nem vezérelhető egyik sem, G6 wifin viszont egyből tudja küldeni az elkészült képet ~1.5mbájttal.
-
Szipoly
tag
válasz konyi79 #40256 üzenetére
Volt alkalmam tapasztalgatni pár évig fotókörben, teljesen nem ismeretlen fogalmak, de igencsak tudnék mit tanulni. Tükör nélküli gépek is érdekelnek, azokat legalább kiránduláskor is könnyebben vinném (egyszer sikerült egy éjszaka a Garda-tó egy partjáról átfotózni a másikra, ahogy a túloldalon hatalmas villámok megvilágították az egészet, míg előttem pár méterre tábortűz égett. 8 sec záridő volt a max )
@MrChris: igen, pont nézegettem az említett típusokat, kit-ben tényleg jó áron kapni őket HA-n, egyedüli gondom, hogy többnyire 6mp körüliek, a 8mp kikötés gondolom képméret miatt adott (mondjuk 6mp miért ne lenne elég egy blogra?)
Meglesem az Olympus gépeket is, köszi![ Szerkesztve ]
- http://href.hu/x/j7n5 - Halk egér mod
-
MrChris
nagyúr
válasz konyi79 #40213 üzenetére
Pont ezt néztem az imént milyen fos képe van, még sok fény mellett is berosál. Akkor nem marad más kizárásos alapon csak az A6000, abban ami nincs az is extrán jó.
föccer: 80k expo azért ölég combos. Lassan ~50% az esélye, hogy bekrepál. Meg kérdéses az ekkora használathoz képest az egész gép állapota. Aszondják, ha studióban történt kevésbé terheli meg, tisztább a környezet. Inkább a 9ezrest venném, bár zárra nincs garancia, lehet hogy 9001-nél akad fennt
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz konyi79 #40112 üzenetére
8mm-es Samyangot néztem ki, kéne a 180 fok, hogy egy körből meglegyen a panoráma.
Elég speciális dolog leszGyors TL: mondjuk 3-4mp alatt lőjön 3 expo bracketes képet.
Nem videó lesz, gömbpanoráma.Wow, ez új infó, hogy 30p után automatikusan folytatja a videót, köszi!
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
zgospel
őstag
válasz konyi79 #40085 üzenetére
Illetve ha jól tudom az 5100-ban magasabb bitrátával tudok videót rögzíteni. Vagy ezt a 6000 is megkapta firmware frissítés formájában?
szerk: persze az is igaz, hogy akármilyen videómegosztó úgyis jól szétbarmolja, szóval kb mindegy is...
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Snoop-y
veterán
válasz konyi79 #40023 üzenetére
Nekem is volt Sony gepem nem is egy. Sot magat a gepet meg olcson meg is tudtam/tudom venni.
A gond ott kezdodik amikor nativ fenyeros objektivet akarsz hozza venni...
Multkor valaki linkelte az 50mm-es prime lencsejuk valami 1600 EUR
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
pitius
tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz konyi79 #39955 üzenetére
Mentem volna én 4k felé, csak akkor nem volt ennyire elterjedt, csak kevés és drága váz tudta, most viszont ott az lx100, gx80, g7... "rendes" üvegem nincs , normális PC az viszont tényleg kellett, én utálok gyenge számítógépen szöszölni ha munkáról van szó, de ez is igény kérdése, ismerős körökben többen gagyi laptopon melóznak és vágják az anyagot, fel sem fogom, hogyan Amúgy nem tudom más hogyan csinálja, de nálam a nyersanyag foglal sok helyet, amit feldolgozás és tömörítés/export után törlök, így ha végeztem a melóval újra felszabadul a HDD. Na de mindegy, nekem 4k-ra igényem van, ha másnak nincs azt elfogadom, nem volt célom erőltetni a dolgot
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
asdf_
veterán
válasz konyi79 #39948 üzenetére
4K-ban rögzítesz, utána downscale FullHD-ba. Opcionálisan sw pan a 4K anyagon belül egy FullHD keretben (vagy épp nagyobban) minőségromlás nélkül. Ha komolyabban foglalkozik valaki videóval, már -évek óta- 4K a nyersanyag. De én sima otthoni júzerként is downscale-élnék, mert ha egyszer van lehetőség a jobb minőségre, akkor miért ne? Memóriakártya gombokért van, a gép meg leszarom mennyi idő alatt rendereli le.
(ha időközben valaki már leírta volna ugyanezt, a hsz. korábban született, csak MÁV wifiről -már megint- nem tudom elküldeni) -
jjeahh
nagyúr
Nem kell ahhoz pro-nak lenni szerintem, én sem vagyok az, mégis hasznát venném már most is a 4k-nak, utómunkánál jóval több a tartalék benne. A kolléga még viszonylag hosszú távra is tervez, 3-5 év múlva valszeg a fullhd még elavultabb lesz mint most a hd... Tárhely.. no igen, 4 terrám tele van, pedig csak fullhd-ben tolom és nem is túl gyakran
Persze ez csak az én szubjektív véleményem, a kolléga majd eldönti számára mi a fontos[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
Snoop-y
veterán
#4k_kellmindenhovamertazkurvajo
Ez most trendi de mondjuk ha mar elerheto en is inkabb azon orokitenek meg mindent amit lehet. Ha nagyobb felbontasban van meg a cucc azt lehet butitani mindig, felfele ez kevesbe igaz.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
MrChris
nagyúr
válasz konyi79 #39752 üzenetére
Részben így van, aki minőséget akar vagy oldja meg erőből, vagy ésszel. Proxyval most már vígan vágom a 4k-t egy jól összelegózott 5-7 éves gépen. Ami kijön belőle azt a minőséget már nem szívesen adnám alább. A renderelésnél (ami kb kétszeresére nőtt 1080p-hez képest) meg elmegyek dolgozni
-
Throme
veterán
válasz konyi79 #39283 üzenetére
Nem ajánlgattam én igazán, azt megteszitek ti helyettem, csak tőletek kérdeztem meg pár dolgot.
Vegyenek milcet a kérdezők, az ő pénzük, az ő dolguk.
Annak örülök, hogy maradhatok nagylelkű vagy.Nincs a dslr túl értékelve, inkább milc irányból jön alulértékeltnek vélt komplexus, pl ha ilyet olvasok, hogy "Kivéve persze, ha komoly fotósnak akarunk látszani"
Hány kérdező jött ilyen mellénnyel, hogy ő bizony HVCS akar lenni és ezért csak a méret a lényeg, csak tükrös érdekli?Csak ismerkedés erejéig volt kezemben milc, nem is ekéztem, mindössze annyi, hogy nekem megvan az okom (valahol itt írtam is off-ban ), hogy még miért nem vágok bele egy esetleges cserébe.
(#39285) MrChris : akkor rosszul tette
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz konyi79 #39288 üzenetére
Viszont jol gyujti is a kis fem csikozasu teste a mocskot es lehet allandoan takaritani. (idiota otlet volt barki is tervezte)
A jovo nyilvan a milc-lesz es ezt a canon es nikon is be fogja latni plane ha a milc-bol millioszamra fognak eladni es egyre olcsobb lesz. (titkon en is arra varok hogy legyen egy full profi milc ami minden igenyemet kielegiti es nem +4,5Kg a vaz egy 400-as/2.8 televel
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz konyi79 #39283 üzenetére
Hat a kit obik minosegetol a milc-nel sem voltam elajulva. (nem akarok megbantani senkit de nem emlegetnem egy mondatban a minoseggel ez mondjuk igaz a DSLR vonalra is)
Nekem pont 2010-tol volt milc nex5 (rogton ahogy megjelent es meg mai napig is megvan es lehet vele szep kepeket csinalni be lehet dobni egy taskaba es kb utni verni) aztan nex5n nex7 nex6 majd A7 es A7II (sonynal dolgoztam )Nekem semmi bajom vele osszessegeben eleg sokat fejlodott minosegben de meg mindig olyan jatek erzesem van mikor kezembe veszek egy milcet (az A7 vonalra ez mar nem igaz de azt azert ne felejtsuk el hogy ezt mar nem neveznem olcsonak semmilyen szinten)
Az A7-en peldaul ami zavaro (ha esetleg fontos az hogy kizarjuk a kartya hibat) az hogy csak egy kartyat kezel. Ez valakinek faj plane ha dolgozik is vele es penzt kap a munkajaert. Tudom ez sokakat nem erdekel de van akit igen.
-
t72killer
titán
válasz konyi79 #38822 üzenetére
"Natív leghosszabb obit nézve meg gyanítom akkor rajtad kívül mindenki kiszúrná a különbséget." - Mivel nem írod le, hogy most a pana 100-400 (ugye leghosszabb natív m4/3) vs SEL70300G témában próbálsz összeszerencsétlenkedni valamit, nem sok értelme van, annak, amit írsz. Persze, h eltérő optikákkal lenne különbség, mert a lencsék közti különbséget látnád.
2db osztás annyira nagy szivatás? Részvétem a matektanárnőnek
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
FirstTripla
tag
válasz konyi79 #38816 üzenetére
Igen, szeretek kimenni erdősebb területekre, vagy nagyobb parkokba, de valamikor szabad szemmel nem lehet észre venni őket. Szóval ha már cserélhető obis rendszert veszek, akkor ha nem is olyan jó minőségű mint egy több milliós készlet, akkor legalább legyen hozzá távolra is alkalmas obi. Jó azért nem várom el, hogy legyen pl egy Nikon P900-as bridge, ekvivalens 24-2000mm-es gyújtótávja, de azért jelenleg, még sok mindenre használnám, nem csak pl portrékhoz, vagy közeli tárgyakhoz.
-
FirstTripla
tag
válasz konyi79 #38809 üzenetére
Igen tudom, hogy 35mm-re számolva van 300mm felett, de én aps-c méretre értettem ezt a méretet utazáshoz, illetve szabadtéri fotókhoz. ami ekvivalens 450mm 35mm-re nézve.
(#38810) 80hun
Néztem, de nem tudom, hogy nem-e inkább abból az összegből egy nagyobb memóriakártyát vennék. Bár a markolat viszonylag az olcsóbb része az egésznek. -
Neck
veterán
válasz konyi79 #38627 üzenetére
Kicsi könnyű kezdő gép, amivel azért könnyen lehet jó fotókat csinálni automata módban, de sok manuális lehetőség is van benne, és később vehetek rá mondjuk egy nagyobb zoommal rendelkező objektívet viszonylag olcsón, amivel elleszek a következő 2-3 évben, amíg rá nem jövök, kell-e komolyabb, vagy sem.
Mik a plusz szolgáltatások, amikben jobb a G6?
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Nippon
őstag
válasz konyi79 #38603 üzenetére
Van pár jó fix a rendszerben ami eddig csak Olympus vázon volt stabilizált, szerintem egy kisebb szenzornál főleg jól jön a stabi, hogy az érzékenységet alacsonyan lehessen tartani. Nem azt mondom, hogy nem lehet meglenni a régi vázakkal, csak azt, hogy amikor ugyanannyi az ára a G7-nek és a GX80-nak, akkor a GX80-at kell megvenni. Feltéve, hogy nem csak videóra kell és nem létszükséglet a mikrofon bemenet.
-
-
silmatauki
őstag
válasz konyi79 #38542 üzenetére
Igaz, hogy a 16-55/2.8 OIS-hiányát is ezzel magyarázták, viszont az IBIS (vázstabi) hiányára is van hivatalos Fuji magyarázat, lásd ezt:
“First of all, our XF mount is not compatible with IBIS. You may be thinking that our mount size is similar to competitors’ and why Fujifilm cannot do it. The answer is simple: for the sake of image quality.
IBIS has both advantages and disadvantages. IBIS moves the sensor in the mount to stabilize the image. To secure the amount of light at any position, the diameter of mount must cover the wider image circle considering the margin of sensor movement. The diameter of our mount was designed for the image circle without IBIS. It means the amount of light at the corners is reduced when the sensor is shifted. We could correct it digitally, but we don’t want to do it: we don’t want to compromise our image quality.
To cover the larger image circle, not only mount size (and body size), but also lens size must be bigger. We are pursuing the best balance of image quality, size and weight of both cameras and lenses, operability and performance. When we were deciding on the design of our mount, we decided to provide the best quality body and lens in comfortable small package as the best balance. And we don’t think this direction will be changed in the future. Our highest priority is always image quality. We hope you agree!”
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz konyi79 #38413 üzenetére
Tesztelgeti, csak 50mm F1.8G és kitobi van neki, azokkal azt mondja okés wide open is bármilyen tárgytávon, ugyanazt kapja minden gyútávon, amit lefed, mint kontraszt af-el lv módban. No de jövő héten akció közben is leteszteli, most csak a szobában meg az udvaron próbálgatta.
-
t.imi
addikt
válasz konyi79 #38286 üzenetére
Ez tökéletesen igaz! Van 3 db m42 obi, ami asszony 750d-hez képest sokkal rosszabb képminőséget produkál. Igaz csak egy F/m42 adapter van üveg nélkül.
Plusz, ha szeretnék makró, stb obikat, az AF motor, esetleg VR miatt sokkal többe kerülnek, (kisebb a választék) mint a "csupasz" obik
Ezek miatt gondolkodom cserében. -
madgie
titán
válasz konyi79 #38232 üzenetére
Aranyat ér TL-nél az e-shutter
110-ért van egy használt X-E2 az indexen, csak hát az alá kell még objektív is. Mondjuk az a gép jó kis TL masina lenne az e-shutterrel, meg ha valamelyik FN gombra ráprogramozható az EVF/LCD váltás, és tud olyat, hogy csak az EVF menjen (de az is csak akkor ha a proxiszenzor érzékel), akkor babaság van.
X-T1-en is így csinálom, esátter be, LCD meg EVF ki, Time Lapse mód, hadd szóljon. Így alig eszik.
-
plgr
tag
válasz konyi79 #38190 üzenetére
értem, köszönöm!
A másik dolog amibe belefutottam: megpróbáltam felrakni egy playmemories appot, de login után rögtön kidob: ebben a régióban nem érhető el a szolgáltatás. Ez komoly, nem lehet trükközés nélkül egy magyar régióba beregisztrált accounttal progikat telepíteni?
(Sony A6000)
-
Rapid136
őstag
válasz konyi79 #38115 üzenetére
Sokszor gyorsabban reagálok, mint gondolkodom...
Mondjuk nincs is annyira szem előtt :-)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
törölt tag
válasz konyi79 #38035 üzenetére
Azért talán van némi elmozdulás náluk is: https://www.dpreview.com/news/3468248279/nikons-automated-af-fine-tune-explained
-
jjeahh
nagyúr
válasz konyi79 #38035 üzenetére
Lejárt a szerk idő: manapság a front-back fókusz probléma úgy tűnik teljesen általános lett, a haveri körömben van két d3300, egy d3200 meg egy d5200 és mindannyian szenvednek a front-back fókusz miatt. Ketten el is vitték szervízbe és egy hónapnyi várakozás után visszakapták frontfókuszosan
Amúgy meg ez a d3400 megint mitől új modell? Mert tettek bele jobb akksit? Wow, nem ülnek a babérokon az biztos...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Tin
veterán
válasz konyi79 #37986 üzenetére
a használtpiac fog felmozdulni garantáltan, mert 160-as kezdőár mellett senki sem fog 5000-est venni. megnéztem tegnap az 5100 kit ára 220 körül van... eddig 140 volt talán? elképesztőt ugrottak az árak.
gondolod, hogy a többiek (pana, oly) is követik ezt az emelést? a sony különben nem csak nálunk emelt, néztem a geizhalsot, ott is ugyanúgy megdrágult minden.
-
-
veinert.zs
csendes tag
válasz konyi79 #37655 üzenetére
Az Olympus-nál van lehetőség 1 hetes bérlésre, azt mindenképp ki akarom próbálni.
Igazából ez tetszene a legjobban csak a 4/3 os szenzor miatt vacilálok. Bár ahogy a neten olvasgatok nem nagy visszalépés APSC -hez képest, de ekkor már ezen az áron képbe kerül az A7 is... -
deja vu
addikt
válasz konyi79 #37655 üzenetére
A Zeiss 24-70 eléggé le lett húzva.
Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan
-
paler
aktív tag
válasz konyi79 #37608 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
Akkor a MILC ebben a büdzsébe zsákutca lett …akkor marad a Pentax K50, vagy kivárok még, hátha használtba belebotlok egy jól árasított A6000-be.
JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen
-
eeXaa
addikt
-
Rapid136
őstag
válasz konyi79 #37546 üzenetére
Nem azért vettem meg mert ezt mondta :-)
Én vadásztam erre az obira nem kellett győzködni, de inkább sajnálta kicsit a Sigmát, viszont a fényerő meg fontosabb volt neki.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Skynet258
veterán
válasz konyi79 #37458 üzenetére
Hát nem tudom. Már azon is gondolkoztam, hogy bemegyek a Media-ba, és veszek egyet ott, aztán akkor tuti van gari, én bontom ki, stb. De akkor már inkább A6000 az említett kevés árkülönbözet miatt.
Na de. Akkor már 2 kilóért van Pana GX80 is, ami meg tud 4k videót is - mondjuk egyelőre csak azt néztem meg Youtube-on, baromi szép videót produkál (képeket nem tudom).1st world problem... Na és persze 1 kilóról indultam, amiből cirka a duplája lett. De ha ennyire nincs használt A5100 mit tudok csinálni...
-
törölt tag
válasz konyi79 #37410 üzenetére
Azért nem látom értelmét, csak a kezdő-kategóriában, mert oda az árával még befér. De méretével már például nem, alig kisebb, mint a fullframe (az üvegpaletta), az m43 meg lényegesen kisebb-könnyebb és még mindig gyönyörűeket lehet vele lőni. Szóval az APS-C átmenet szerintem m43 és ff között minden tekintetben, csak elég vékony sáv: aki kezd, annak m43 is tökjó kezdésnek, aki pedig m43 után akar komolykodni, annak fullframe az igazi "megváltás" ..
-
-
Rapid136
őstag
válasz konyi79 #37315 üzenetére
A Sonyk közül meg épp igen, illetve kijött a 6300, de az még kissé drága.
Viszont ez az AF vita engem arra emlékeztet hogy 210 vagy 240 a végsebessége egy autónak, 130 vagy 145 LE...
Az átlag autóvezető, azaz hobbyfotós semmi különbséget nem észlel ezekből. Nagyon extrém körülmények közt előfordulhat hogy problémás az élesreállítás, de minden más esetben tökmindegy milyen vázzal és objektivvel fényképezünk.
Cipeltem eleget középkategóriás tükrös vázakat és hozzá tartozó objektiveket és nem az AF volt a legnagyobb problémám. Sokkal inkább a súly és az hogy nehézkes volt elővenni a gépet és néha magyarázkodni kellett hogy miért fotózom.
A Sony A7-tel ezek a gondok megszüntek :-)Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
Vyndree
őstag
válasz konyi79 #36785 üzenetére
- Minolta 28-85mm (mini beercan?) + CPL és UV szűrővel + napellenző (12e) [link]
- Minolta 100-300mm + B+W szűrővel + napellenző (18e) [link] (ez nem az én obim de ilyen)
- Tamron 80-210mm gumis napellenzővel (9e) [link]
mindegyik szép állapotú, első-hátsó kupakkal, por, karc és gomba mentesek, a három egyben 35eFt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest