Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #3115 üzenetére
Köszi, a D40 elkelt. Most akkor azt kell eldöntenem, hogy megvegyem-e a Pentaxot, vagy legyek türelmes, és kivárjak egy jó Nikon-t (D40, D50) vagy egy Canon-t (350D).
-
johnjohn
addikt
válasz Zoli bácsi #3117 üzenetére
Amennyiért vettem, más is rácsapott volna !
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #3110 üzenetére
Hát... Sikerült-e döntenem? Félig. Leszűkítettem a sort 2 gépre.
1. Nikon D40
2. Pentax K100D.
Szerinted?
-
eastsider
nagyúr
válasz Zoli bácsi #3110 üzenetére
köszi
kezdem "kitanulni" D40X lett. 2400expo,ohne karc+csecsebecsék. amúgy köszi a segítséget a választáshoz.máyköl: nincs, de amúgy nagyon picire össze lehet hajtani. lehet szerválok hozzá vmi táskát... de végülis akkor ugyanott vagyok...
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #3108 üzenetére
Most vette meg.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #3045 üzenetére
ha a legkisebb sansz van rá (pl. nulla előéletű eladó), akkor nyilván nem kérni kell tőle a vázzal készült képet, hanem személyesen lőni párat, és azok exifében megnézni az expószámot - akkor kizárt a manipuláció
a mátrix fénymérésnek egyszerű sajátossága van: az aktív fókuszpont körüli területnek nagyobb súlyozást ad!
így ha az a környék picit sötétebb, akkor azt fogja jobban kiexponálni - és így viszonylag könnyen beégetheti a kép többi részét...logika van benne: hiszen általában az a kép lényegi része, amire fókuszálsz, az a legfontosabb
és persze még egy fontos dolog: mátrix mérésnél éppen ezért nem ajánlott az átkomponálás!
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz Zoli bácsi #3045 üzenetére
A képben át tudod írni az EXIF adatokat, az nem gond, de a masinában már nem tudod.
Az újonan elkészített kép a valós adatokat tartalmazza majd!
Igen, szerintem mindenképp RAW-ba érdemes fotózgatni. Letöltés után átkonvertálod és kész. Nem muszáj buherálnod ha nem akarod, de azért a lehetőség az megvan, ha meggondolnád magad!
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #3028 üzenetére
"ahogy kocsinál a km órát, DSRL-nél az exposzámot lehet variálni"
tudsz egyetlen ilyen esetet is?
Canonnál többnyire kiolvasni is eleve csak a szervíz tudja, nemhogy átírni, Nikonnál ugyan bárki láthatja a számlálót az exifben - de még sehol nem hallottam róla, h hamisítani tudták volna, pedig jópár fórumot figyelek, nem csak itthonegy autó többmilliós értékű, rengetegen foglalkoznak vele - érthető, h kinőtte magát az óravisszatekerés
a tized-, század- akkora értékű kameráknál egyszerűen senkinek nem éri meg belefeccölni energiát a visszafejtésbe (amit aztán jó eséllyel csak annál az egy modellnél tudna hasznosítani, mert még ugyannak a gyártónak egy másik típusa is teljesen más felépítésű lehet...)
-
Zebu
addikt
válasz Zoli bácsi #3028 üzenetére
Ez jogos. Én is inkább újat veszek ha tehetem. Ma is vettem egyet, van is baj vele, remélem hétfőn lesz megoldás....
-
Zebu
addikt
válasz Zoli bácsi #3018 üzenetére
Személyes véleményem az, ha már választani kell D40x és D60 között, akkor inkább a D40x. Szerintem jobb ár/érték arányban van és a D60 annyival nem nyújt többet, hogy megérné azt választani.
Vagy nem így van?
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Zoli bácsi #3018 üzenetére
köszi a kimerítő választ!
[link]
erre gondoltál?
viszont hitelt nem vállalnék, lévén ninsc saját fizetésem, diák vagyok.
nyár végére több pénzem lesz, de akkor elvesztenék egy nyarat. obit meg tudnék vneni a D40-hez nyár végén, ha úgy van... -
eastsider
nagyúr
válasz Zoli bácsi #3016 üzenetére
köszi!
D40x lesz. van kettő is fenn PH!-n. szerintem ezek a legjobb ajánlatok ebben a 80k-s kategban. meg apronetről, meg expresszről nem akarok venni semmit...
személyes átvétel...
vigyek laptopot? miket nézzek majd meg? (átolvastam a nikon topik d40-re vonatkozó részét) fehér kép, különböző rekeszekkel, "poros-e a tükr", sérülés, stbviszont ahogy néztem lenullázható az expo számláló.
a fókuszmotor ahogy kaptam az infókat nem olyan nagy probléma, meg egy darabig úgyis elleszek én a kitobival...
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2979 üzenetére
ezen gondolkozom most nagyon
nyugtassatok meg a segédtükörpöcök törés tekintetében.... csak ez tart vissza....
-
eastsider
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2979 üzenetére
hmmm...
egyébként jó gép a 300D? a segédtükör törés, vagy mi zavar, hogy akkor meg egy vagyont rá lehet költeni
gondolom nem rosszabb egy D40-nél.viszont kitobival 75K a 350D...
egy bajom van vele, hogy már 4 hónapja nem lett upolva a hírdetésa Pentaxszal pedig az, hogy 0HSZ-es újonc...
[ Szerkesztve ]
-
eastsider
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2976 üzenetére
egy K100D-t néztem aprón...
szerintem mind1 melyik. mind1iket megszeretném...
igen, kitobival..
-
Mákosmetélt
tag
válasz Zoli bácsi #2690 üzenetére
Szia köszi a választ!
Szóval
- Oly 520 tetszene csak bénának tartom pl az akksi kijelzést.
vagy zöld és ok vagy piros és hamarosan lemerül, semmi köztes állapot. Most oly sp500 UZ-m van és ennél is ez a helyzet.. Meg nem tudom hogy obi (nem kit) szempontból később választék és ár tekintetében hogy alakulnának a dolgok mert ez ugye fourthird rendszerű.- Pentax k200d ez is tetszene csakhát AA akksis, amivel nincs bajom sőt szerintem praktikusabb mint egy beépített aksis, csak azt írják tesztben hogy elég bénán kezeli a ni-mh akksikat hol kikapcsol, hol nem pedig még van az akksikban..
Az a gyenge obi (18-55) mennyire gyenge? dpreview szerint nem olyan rossz, legalábbis oly zuiko 14-42 és sony 18-70 obiknál kicsit több pontot kapott (nem képminőségben).- sony a300 is okés, nagyon jó akksi kijelzés, kihajtható lcd dehát a kitobi ugye.. sehol nem dícsérik.
- Nikon d60-hoz meg gondolom drágábbak az obik mert abban van a fókuszmotor meg az optikai stabi is ugye?
Hát nem egyszerű de azért köszi!
[ Szerkesztve ]
Éljenek a nyulak!
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #2693 üzenetére
Rendben, gyűjtöm a pénzt!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
rumos14
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2690 üzenetére
a nagy igazságérzetem miatt a Sony-nál a vázat (anyagminőség, inkább a pozitívumok közé sorolnám (az árszintet szem előtt tartva), hátrány igazán pont az, amit az Oly-nál írtál.
-
Szten Márs
nagyúr
Inkább költsd objektívre, ha már fotós felszerelésre akartad volna.... tudod (és azt hiszem az utóbbi tapasztalataid után tényleg tudod ), egy jó objektív sokszor többet jelent, mint a váz
-
ottkar
addikt
válasz Zoli bácsi #2633 üzenetére
"Pentax sem mindig alexpoz, szituációtól is függ...Na ezt kell kiismerni"
A képek legnagyobb részénél olyan fényeltérések vannak hogy nincs az a fénymérés ami azt pontosan érzékelni tudja, és a szemmel látható képet semelyik gép pontosan nem tudja visszaadni.
-
Allien
veterán
válasz Zoli bácsi #2633 üzenetére
Csinálsz egy tesztképet, megnézed, eldöntöd, módosítasz, vagy elmented! Erre való a bekapcsoló tárcsán a 3. állás. De, ha ezt nem használod, akkor simán lősz egy képet, megnézed az infó gomb megnyomásával (lehet 2x kell megnyomni a hisztogramhoz), és ennyi.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2629 üzenetére
Jaja, én írtam.
geprombolo:
Első DSLR gépnek nagyon felejtős (elnézést az eladótól, de ez az igazság), manuálobizós, szórakozós másodiknak baromi jó lenne, de te nem ilyet keresel.Színvisszaadással nem lesz bajod, tökéletesen megfelelő. Arról nem is beszélve, hogy a kép színei függnek jelentős mértékben a használt objektívtől, aztán a jpg feldolgozás beállításaitól, ha jpg-ben fotózol, ha pedig RAW-ban, ott a programtól és a használt paraméterektől. Szóval ezen ne agyalj, felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
válasz Zoli bácsi #2627 üzenetére
"alexpot kezdem szokni, nem veszélyes"
És miért kellene szokni? Minek az EV állítás? Dísznek?
-
Bikerman
aktív tag
válasz Zoli bácsi #2576 üzenetére
oké, de azért az e620 már messze nem belépőkategória...
ragazzi della curva...
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2428 üzenetére
Ha jól látom a dpreview tesztben, a Pentax megoldása teljesen eltérő: magasabb érzékenységű módban (ezért csak ISO200-tól használható) a csúcsfényekre alkalmaz egy laposabb kontrasztgörbét, az árnyékos részekhez nem nyúl.
Ugyanakkor azt írják, még a gyári RAW konverter sem tartalmaz ilyen lehetőséget, tehát csak JPG esetén használható. -
Stitch
őstag
válasz Zoli bácsi #2400 üzenetére
Ja, hogy új szenzort kaptak.
-
Stitch
őstag
válasz Zoli bácsi #2391 üzenetére
Nem semmi árak. A markolatos e-500 szerintem jobb választás, ~e-520 stabilizátor meg liveview nélkül.
A 400-as szériában egyikben sincs stabilizátor, viszont kivétel nélkül van bennük 1%-os spot! A liveview-n, az lcd-n és a keresőn kívül mi fejlődött még az e-400-tól az e-420-ig?
-
rumos14
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2392 üzenetére
de még ha ki is tekintünk [link] akkor is negatív összegbe kerül a váz
-
BiriBum
őstag
Ha nem idegenkednék ennyire a 4/3-os rendszertől, hanyatt-homlok rohannék egy ilyen masináért.
-
Zoli bácsi
őstag
Zuiko 14-42 74.900 ft. [link]
12 ezerrel olcsóbb, ha elhozol melléje egy vázat is. Nem értem, hogy van ez. -
OrangeBud
tag
válasz Zoli bácsi #2358 üzenetére
1000d kitobival + 90-300 as obival 150k t megér?
sztyui2 : csak ujat szeretnek. -
sbazsi
veterán
válasz Zoli bácsi #2355 üzenetére
no meg a k200d Debrecenben van csak.
ott meg ha jól tudom pulykakakast kell venni. -
ottkar
addikt
válasz Zoli bácsi #2295 üzenetére
Aki használt filmes gépet sokáig az betéve tudja hogy csak egy helyre lehet élesre állítani és azt csak a fotózó tudhatja senki más hogy ez hol van. Lehet elektronikai bűvészmutatványokat csinálni a géppel csak minek.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Zoli bácsi #2306 üzenetére
A jó válasz a Canon 450D lenne....
-
rumos14
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2295 üzenetére
olvastam mástól is ilyet, hogy csak középső AF pontot használ. nekem azért gyerkőc fényképezésénél igen jól jön a 9 mezős AF, azt használom, el szokta találni, hogy mire akarok fókuszálni, ha meg nem, akkor közbelépek. K-m hiányosságaként szokták felhozni, hogy a keresőben nem látod, hogy melyik fókuszpontra fókuszál.
-
Falcão
csendes tag
válasz Zoli bácsi #2273 üzenetére
Köszönöm szépen a kielégítő választ. Sokat segítettél, mondjuk mindkettőnek a fogása jó, nekem bejön.
-
Falcão
csendes tag
válasz Zoli bácsi #2265 üzenetére
Igen, bocs, most ahogy visszanéztem, rosszat írtam, én is 18-105-re gondoltam.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2260 üzenetére
igen
a kis érzékelő ellenére az Oly 8080 obija 58 mm szűrőméretű, vagyis ahhoz képest jelentős átmérőjű - így érthető az alacsonyabb torzítás, és a viszonylag jó fényerőpont a kis érzékelő miatt viszont nehezebb dolga van az optikának a nagyfölbontású, éles kép tekintetében
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #2219 üzenetére
Köszi mindenkinek!
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #2212 üzenetére
Tudom. Egy egyszerű alapobi féleség kb. mennyibe fáj?
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2212 üzenetére
így van, különösen mert a 300D még nagyon "kéthurkapálcás" kialakítású volt, nem egy tartós kivitel
a 400D már lényegesen jobb (bár elég aprócska) -
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #2129 üzenetére
Igrn, nekem is a D50 a szimpibb...
-
máyköl
veterán
válasz Zoli bácsi #2127 üzenetére
Ha lesz rá alkalmam megteszem...
-
sowi
őstag
válasz Zoli bácsi #2121 üzenetére
hasznalt d40et is baromi olcson ki lehet fogni, szerintem akkor mar inkabb azt mint egy d50et
Anytime, anywhere, any war ... if the price is right
-
Zoli bácsi
őstag
válasz Zoli bácsi #2115 üzenetére
Bocsánat, most látom, hogy az exifet is kérdezted. Nos:
"Célja a fénykép módosítása nélkül olyan információk elhelyezése a képfájlban digitális formátumban, amik a kép készítésének körülményeit írják le.""Az Exif-et a Japan Electronic Industries Development Association (JEIDA) hozta létre 1998-ban.
A 2.1 verzió 1998. június 12-én jelent meg, a legújabb, 2.2 verzió pedig 2002 áprilisában (ez Exif Print néven is ismert).
Bár a specifikációt sem ipari, sem szabványügyi szervezet nem tartja karban, a fényképezőgép-gyártók széles körben alkalmazzák, használata általánosan elterjedt.
A metaadatok által lefedett információk sok mindenre kiterjednek:
* Dátum és idő.
* A fényképezőgép beállításai a kép készítésekor. Magában foglalja a gép statikus adatait (például gyártó neve, géptípus), valamint a kép készítője által végzett beállításokat (például rekesznyílás, záridő, ISO érték)
* A kép bélyegméretű mása. Ezt maga a fényképezőgép LCD-je is használja, továbbá külső képnéző programok.
* Leírások és szerzői jogi információk."Innét szedtem, itt a teljes anyag: [link]
-
Krumpliszsak
csendes tag
válasz Zoli bácsi #2112 üzenetére
Azaz,derítő.
De nagyon szép képet lőtt.
Ez nem semmi ár, edigitalon meg aproneten néztem, ahhoz képest ez jóval olcsóbb.
Nagyon elgondolkodtat...
Csak az még +25, ami elég sok így egyszerre, ahhoz képest, hogy 50-ről indultam....
Nagyon szépen köszi a tippet!
És esetleg egy-két dolgot eltudnál magyarázni, hogy mi az az iso, exif, záridő, blende, stb...
És köszi szépen!http://href.hu/x/8k1k---->Eladó cuccaim!
-
Krumpliszsak
csendes tag
válasz Zoli bácsi #2110 üzenetére
Nikon D50-eket nézegettem nagyon.
Láttam ma egy D40-et, valami nagyon jó cuccos vakuval a tetején, meg vetítővel(vagy terítő vagy mi az a nagy tányér).
Nagyon megtetszett.
Igazándiból mostani gép egy canon, de nem akarok feltétlen márkahű lenni.
D50 nagyon tetszik,olcsó is....
AA elem számomra eléggé hátrány
Legolcsóbb kitobjektíves d40-et 100-ért láttam.http://href.hu/x/8k1k---->Eladó cuccaim!
-
stop
aktív tag
válasz Zoli bácsi #2096 üzenetére
van a hozzászólásomban egy szó amiből nem csak egy van az országban...
"az együgyű lenézi társát, az okos pedig meghallgatja azt" P.K.11.12.
-
Allien
veterán
Vannak dolgok, amiket ki lehet mondani, van, amit nem, és vannak, melyek másképp NEM mondhatóak. Ebben az esetben is, fülünknek furcsán hathat, hogy "Roma kisebbségi" behelyettesítve (még ha így kellene is), de pl ezekhez már nem lehet helyettesíteni: ... fúró, ... pecsenye, 100 tagu ... zenekar., stb...
Már ha jól tudom, gondolom.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2100 üzenetére
nem csak a 230-as euró valószínűtlen sajnos, de a Nikon képviselet sem szokott árat csökkenteni hiába kedvező az árfolyam (pl. az obik ára évek óta változatlan volt a mostani emelésig, a tavalyi nagyon erős forint idején sem csökkentek. Ezért volt annyira népszerű a külföldi, szürke beszerzés, mert ott érvényesülhetett az árfolyam)
-
ottkar
addikt
válasz Zoli bácsi #2093 üzenetére
Ha megnéznéd a Km kezelőszerveinek elhelyezésével te is azt mondanád balfaszul lett megcsinálva, a legkevesebb hogy a status LCD-t kihagyták.
-
Szten Márs
nagyúr
Áhh, már sok helyen láttam leírva, sőt kimondva is azt, hogy csoki
-
okoska.
csendes tag
válasz Zoli bácsi #2093 üzenetére
Igen, csak K-m-ben nincs státuszLCD, összekverted a te K200D-del. Mellesleg kicsit túl sok lett a fehér rajta, szerintem.
'i'm working on a dream...'
-
okoska.
csendes tag
válasz Zoli bácsi #2087 üzenetére
Jó, nem vagyok egy ilyen színhajhász, csak ez a fehér nagyon megtetszett. Az a gáz, hogy a Duna Plaza-i Fukarban csak 200D volt.
'i'm working on a dream...'
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2084 üzenetére
Valóban, bár azt nem nagyon tudni pontosan, hogy a szenzor megtervezésében mennyi szerepe volt a Pentaxnak. De konkrétan a 10MP-es szenzorról volt szó, szóval az adott kontextusban ez lényegtelen is volt
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2016 üzenetére
valóban nem egyformán, nem ugyanakkora százalékban emeltek mindent
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #2009 üzenetére
"a Nikon, és Pentax gépei stagnálnak, sőt lefele is mennek"
rég nézted az árakat, brutálisat drágított a Nikon képviselet: pl. ami két hete még 130 volt, az most 170-180e...
-
overfloat
csendes tag
válasz Zoli bácsi #2009 üzenetére
"érdekes számomra, hogy a Nikon, és Pentax gépei stagnálnak, sőt lefele is mennek"
Pedig többen azt írták itt a fórumon, hogy drágít a Nikon.
A Miskolci MM-ba a D90 259 ezer ft volt 18-105 obival, de sajnos elfogyott mikor szombaton meg akartam venni. Úgy mondták, hogy 2 hét múlva hoznak belőlle, bár igazad lenne és ugyanennyiért lehetne kapni. (bár én eléggé kétlem) -
Trak
addikt
válasz Zoli bácsi #1822 üzenetére
85k körül lett volna a D40x, azért volt ő az esélyes.
És ezek maradtak:
Sony A200K kit (18-70-es obi) – 93k.
Nikon D60 kit (18-55 obi) – 112k körül
Pentax K200D kit (18-55 obi) – 108k körül, illetve most kiderült, hogy lehet, h még lehet találni 99k-ért akcióban
Canon EOS 400D (18-55-ös obi) – 108 k körülVagy a Sony, mert a különbségből tudok venni kiegészítőket, vagy a másik három között kellene döntenem.
[ Szerkesztve ]
''Mielőtt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele...''
-
Degeczi
nagyúr
válasz Zoli bácsi #1816 üzenetére
már máshol is olvastam, h a Varta R2U igazából alacsony terhelésú eszközökhöz jó, mint pl. zsebrádió, MP3 vagy persze távvezérlő,
de egy digitális kamera vagy vaku hirtelen nagy terheléseit nem szeretik, közel nem viselik olyan jól, mint az Eneloop-ok (amik viszont sajnos elég drágák, ezres körüli darabáron) -
Allien
veterán
válasz Zoli bácsi #1691 üzenetére
Akkor gratt!
Most már mindegy, pedig a CanoNikon mennyive jobb lett vóna... ááá.
(csak szenyózok, sorry)
Ami az akksikat illeti, kicsit játszani kell velük. Varta Ready2-d van? Mert AZT szereti! Igaz, az Eneloop is jó választás, természetessen. Van, amikor 2-3x be-ki kell kapcsolgatni, mire a valóságot mutatja. Persze, ez csak az első berakásnál érdekes, utánna már fogod tudni, hogy mennyire szereti azt az adott garnitúrát.
Reméljük, sok-sok örömöd lesz benne. Ha majd mész gyógytornázni, és azt mondják, hogy súlyzóznod kell, akkor ezzel meg tudod oldani! Ráadásul, még örömmel fogod tenni.
(mihamarabbi gyógyulást!)Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
válasz Zoli bácsi #1681 üzenetére
Mennyire sürgős? Ha vársz, vagy jobban jársz, vagy roszabbul (jól megmondtam, hihi). Akkor tutira rosszul jársz, ha nem veszed meg, de holnap meg kellene fotózni, és a D50 meghal (R.I.P.). De ezzel az erővel, mért nem Nikon vonal? Elvileg, ezzel az erővel a sima D40 is megfelelhetne. Vagy nem? Igaz, a D50 jobb(nak nevezhető) nála, bizonyos esetekben, pl obi kompatibilitás területén (már a D50 javára értve). Ha nincsen több Nikon obid, akkor persze mindegy. Csalódni NEM fogsz a Pentax K200D-ben, szerintem ez egyértelmű.
A 18-55 II-s obi pedig nagyszerű kit obi. Nekem is ez a verzió van, és pl az AF remekül müxik, eddig nem tévesztett. Teljes mértékben meg vagyok vele elégedve. Bizti van nála jobb is, 100E körül, de mint írtad, Te se tudsz ilyenre költeni. Igaz, ettől függetlenül, lehet elvileg manuális obikra is gondoni, azok sokkal olcsóbbak, de minőségben főleg, ha fixek, megéri "befektetni" pár ezrest (mondjuk 5-25E között lehet ilyeneket, igaz, hogy MF, de legalább olcsó, és jó).
szvsz
(franc ebbe a mobilnetbe, azt jelezte, hogy nem ment el az írás, sorry)[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
Mennyire sürgős? Ha vársz, vagy jobban jársz, vagy roszabbul (jól megmondtam, hihi). Akkor tutira rosszul jársz, ha nem veszed meg, de holnap meg kellene fotózni, és a D50 meghal (R.I.P.). De ezzel az erővel, mért nem Nikon vonal? Elvileg, ezzel az erővel a sima D40 is megfelelhetne. Vagy nem? Igaz, a D50 jobb(nak nevezhető) nála, bizonyos esetekben, pl obi kompatibilitás területén (már a D50 javára értve). Ha nincsen több Nikon obid, akkor persze mindegy. Csalódni NEM fogsz a Pentax K200D-ben, szerintem ez egyértelmű.
-
madgie
titán
Igazából tökmindegy, nagy különbségek nincsenek a belépő gépek között. Esetleg egy pici előny a Canon irányába a jól használható Live View és az, hogy kicsit jobb minőségűek (a K200D-hez viszonyítva) a magasabb érzékenységgel készült képei. És bár az 1000D-hez mindkét kitobjektív optikai képstabis és kitűnő minőségű, de a Pentaxhoz minden objektíved stabilizált lesz. Van, ahol ez előny, bár a fotózandó tárgy bemozdulását semmilyen képstabi nem fogja meg...
-
johnjohn
addikt
Szerintem vedd meg, később még esetleg valami kistelét nézhetsz hozzá használtan.
Mindenképpen jó vétel ! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Zoli bácsi #1523 üzenetére
Csak rákerestem, de beletalált.....
-
hemaka
nagyúr
válasz Zoli bácsi #1509 üzenetére
Nem hallottunk igazából még semmi új Pentax-ról, de attól, hogy nem gyártják még készleten jódarabig megtalálható lesz, az biztos.
Mielőbbi gyógyulást.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
t_a_m_a_s
addikt
-
Szten Márs
nagyúr
Nem tudunk utódról, mindenesetre nem kell félni, egy jó darabig lehet lesz kapni
(Uhh, hallod ez kemény történet ) -
Dtomi
őstag
Durva vagy Zoli bácsi! Megnéztem a képeket.. nem semmi!!!
"Megvan a saját véleményem - kemény vélemény -, de nem mindig értek vele egyet."
-
BiriBum
őstag
válasz Zoli bácsi #964 üzenetére
Nem fogsz csalódni a Pentaxban. Manuál 50-es, pl Chinon, szinte fillérekért vásárolható hozzá.
-
Allien
veterán
válasz Zoli bácsi #958 üzenetére
Mért ne bírná? Arra tervezték. Másrészt, amúgy is két garnitúra akksi kellene, ugyebár. Persze, egy is elég indulásnak. Mondjuk, nekem se olyan töltőm van, hanem egy mezei 1,5 órás, és egy IPC-1L, akksi karbantartó cucc. Nem is értem, mi ez a mizéria, hosszu töltési idő??? Persze. Vannak olyan töltők is, mondjuk van nekem is, 10 órás, nem is használom, csak 9V-s elem töltésére. A többi akksi bírja a 1,5 órát, még az egy órás is "normális" lenne, de a fél órás-, vagy 15 perces akksik már nem ez a kategória, azaz ilyen töltővel már nem lehet más féle akksikat tölteni, melyek nem bírják a gyorstöltést.
De érdemes itt a PH-n is az apróhirdetések között "Minőségi" szóra rákeresni, lesz ott egy Neked való hírdetés!Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
somé
őstag
válasz Zoli bácsi #961 üzenetére
Nem akartam beírni mivel lehet hogy esetleg nem jól emlékeztem, de utánanézve más fórumon is írták, valóban annyi volt. Ne kapkodd el, több helyen várhatóak akciók. Pl. 1000D kit is volt 100-ért több helyen is, most ismét 110k körül van olcsóbb helyeken.
Sok-sok hónapja bújom a fórumokat, hasonló cipőben járok, igaz én nem tükrösről hanem uz-ról váltanék. Mindegyiknek kb. behatároltam az előnyét, hátrányát, és én is a Pentaxnál kötöttem ki. Jelenleg. (Ez időszakonként változik ) Sokadszorra is elolvastam az ide vonatkozó teszteket, mindent. Ami több helyen előjön a K200D-vel kapcsolatban az a nagyon "zajos", csattanós zárszerkezet, engem az ilyen el tud tántorítani. Élőben nem hallottam, de elegen írták ahhoz hogy igaz legyen.
Nem tudom a K-m-nél is így van-e ? Tényleg, letettél róla ? Kitobiról szinte csak jókat írnak.Tech-No-Logical World.
-
sowi
őstag
en is olvasgattam sokat a k200d-rol mikor meg gepet nezegettem, majdnem mindenki ezzel az akkuval hasznalja, szoval rossz nem lehet
-
somé
őstag
Múlt héten még 99e volt ott a K200D markolat nélkül.
Tech-No-Logical World.
-
sowi
őstag
válasz Zoli bácsi #956 üzenetére
igen, az olympusrol hallottam, hogy eleg pici maga a gepvaz, gondolom ezert kenyelmetlen a lapat tenyerueknek
-
sowi
őstag
válasz Zoli bácsi #954 üzenetére
tenyleg jo volt fogasra az 1000D? en tegnap tapiztam kicsit hosszabb ideig egy 400D-t es nekem nagyon nagyon kicsi volt meretre, majdnem ket ujjam lelogott a gepvazrol (vagy csak nekem van baromi nagy kezem )
-
Allien
veterán
válasz Zoli bácsi #951 üzenetére
Kérdés, mennyire sürgős a választásod. Ugyanis, szokott lenni olyan, hogy Photós találkozók. Ez márkafüggetlen, és vannak újabb gépek is, bizti megengedik, hogy megtapizzad őket. Jobb, mint ha MM-be mennél, szerintem, bár első körbe az is elégséges. Én speciel a K200D mellett döntöttem, minden "hátrányával" egyetemben. Hátránya, ami előny is lehet, a ceruza akksi. :-D Elismerem, lehetnek anomáliák elvileg, de mivel már tudsz róla, ez szinte KIZÁRT. Hiszen, semmi extra nem kell, megfelelő akksi kell, meg egy jó töltő, és csá. Ráadásul, a boltokba ma már kapható Li-ion-os ELEM, olyan, amit gyárilag adnak hozzá. Azaz, ha mégis, bármi gond lenne, egy benzinkútnál, vagy közértben is vehetsz utánpótlást. A jpg motor is szerintem fel van fújva. Bár, konkrét összehasonlításom nincsen, mert egy gépem van, eddig nem éreztem, hogy a gép által készített jpg nagyon rossz lenne (vagy bárminemű anomália lenne benne). Sőt, még az alexpót se nagyon tapasztaltam, pedig ilyeneket is mondogatnak rá. Igaz, vegyesen használom, van, amikor raw-ba nyomatom, mert van bőven memkártya helyem. Pepecselni se szoktam vele, amelyiket fel akarom dolgozni, azzal esetleg, a többi jól elvan a wincsin is. Photomatix-al néha szoktam esettleg egy raw-ból hdr-ezni, de nem úgy, hogy túlhúzom a képet, ami jellemző a hdr-ekre, hanem pont, egy átlag default-ra rakva, és onnan kicsit állitgatva, nagyon jó eredményeket lehet kihozni (szerintem).
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Zoli bácsi #951 üzenetére
Az Olyknak azt mondják, hogy igen-igen jó a jpg motorja, szóval ha ez szempont, márpedig szempont, akkor ne hagyd ki a lehetséges jelöltek közül. Egy E-520 azért elég jó gépnek tűnik, én megfontolnám azt is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Warships
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Digitális Állampolgárság Program
- Projektor topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Óvodások homokozója
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S