Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
okoska.
csendes tag
Most voltam a Pólus Centeri MM-ben. Reménykedtem, hogy legalább egy belépőszintű Canon ki lesz állítva, de nemhogy Canon, még Pentax sem volt. Raktáron se. Bezzeg Nikonból 3 féle variáció is kint volt, vakus 55-200mm-es obival 18-55mm-es obival...stb.
Volt kint Canon, 40D, nem olcsó.
Nem látok rá nagy esélyt, hogy megvétel előtt Pentaxot kezembe veszem. Főleg nem a K-m-et.'i'm working on a dream...'
-
okoska.
csendes tag
Pentax lesz. Győzött a duplaobi a LV felett.
'i'm working on a dream...'
-
okoska.
csendes tag
Szerintetek egy átlag user mennyire használ LV-t, hogy elkészítse a képét?
Most úgy gondolkodom, hogy ha kell LV, amit nem tudok eldönteni, mert most voltunk túrázni a Pilisben, és ott a képek 20%-nál kellett a helyes expozícióhoz az LV, mert békanézetből fotóztam. És hell a LV, akkor attól függ, hogy még a szülők mennyit tudnak beledobni, és akkor 450D kitobival, majd 1 év múlva valami third party teleobi, ha meg nem kell az LV, és tudtok ajánlani valami olyan módszert, amellyel ilyen békanézetből lehet LV nélkül fotót készíteni, akkor Pentax K-m kétobis kitben. Mert könnyen adódhat olyan eset, hogy kell LV, nem? Már csak sima virág fotózáskor is.
-
okoska.
csendes tag
-
okoska.
csendes tag
Még egy kérdésem lenne: Hogy működnek a Pentax AF-ek? Milyen a gyorsaságuk, kihasználható az 5 AF pont?
Holnap túra, csinálok egy-két képet mostani kicsikompakttal.
Valószínűleg a fogás fog dönteni a Nikon és a Pentax között.
[ Szerkesztve ]
-
okoska.
csendes tag
válasz Zoli bácsi #2093 üzenetére
Igen, csak K-m-ben nincs státuszLCD, összekverted a te K200D-del. Mellesleg kicsit túl sok lett a fehér rajta, szerintem.
-
okoska.
csendes tag
válasz Zoli bácsi #2087 üzenetére
Jó, nem vagyok egy ilyen színhajhász, csak ez a fehér nagyon megtetszett. Az a gáz, hogy a Duna Plaza-i Fukarban csak 200D volt.
-
okoska.
csendes tag
Nem tudom mit dobna össze egy Pentax K-m váz + 50-200mm-es obi, mert K10D-vel csodákat készít, azt látom. Mellesleg azt nem tudjátok, hogy a fehér K-m miért ilyen drága? Vnanak benne új feature-ök? Tudniilik a "sima", fekete, duplakites K-m 130.000, a fehér meg 150.000.
Nem tudja valaki, hogy hol lehet ezt a gépet megfogdosni?
-
okoska.
csendes tag
válasz Szten Márs #2081 üzenetére
Na, a Nikonban is ez van? Akkor jó. Már csak az objektív minőségén dől el a kép minősége. dpreview-n dicsérték a RAW-ban lőtt képek élességét, minőségét.
-
okoska.
csendes tag
Milyen hírben állnak amúgy a Pentax szenzorok? Esetleg használja más gép ezt a fajta szenzort?
Meg még ez az elemes dolog nagyon nem tetszik nekem. Cserélgetnem kell az elemeket egy hét után? Nyaralásra meg vigyek el 7 garnitúrát? Ezzel nem vagyok nagyon tisztába, hogy meddig bírják ezek az elemek.
[ Szerkesztve ]
-
okoska.
csendes tag
válasz Szten Márs #2072 üzenetére
Mostmár eldöntöttem, hogy megfogadom valakinek a tanácsát, hogy veszek egy szappantartót a szülőknek, magamnak egy kisebb kategóriás DSLR-t. És megtértem, mert bevallottam magamban, hogy két objektív nagy előny, és a Pentax gépeknek elég nagy obiparkjuk van.
-
okoska.
csendes tag
Pentax K-m-ről mi a véleményetek?
Most vagy az lesz, vagy a Nikon D60, a Canont ismét elvetettem, mivel túl drága.'i'm working on a dream...'
-
okoska.
csendes tag
Most azon gondolkozok, hogy a Canon egy újabb tervezés, és nekem a fogása is jobban tetszett, Nikoné is tetszett, de a Canoné jobban. Nikonnak a menüje is érthető, logikus, de a Canoné is jól értelmezhető. Igazából a belépő objektív (18-55, képstabis) minősége fog dönteni. Sokan írták, hogy nagyjából semmi különbség nincsen a belépő obik között, Canonnál csak attól félek, hogy 12,2 MPixelt vetít kisebb szenzorra, hogy a képminőség milyen...
-
okoska.
csendes tag
válasz Szten Márs #2028 üzenetére
Igen, tudom, csak attól félek, hogy mellé fogok. És ennyi pénzért nem lenne kívánatos melléfogni.
-
okoska.
csendes tag
válasz Szten Márs #2025 üzenetére
Mert nem bírják eldönteni az ősök, hogy mi felelne meg nekik. Ezért vacilálok a kettő között. Képminőségben a Nikon D60 18-105-ös objektíve jobb képet rajzol, mint a Canon 18-55-e? Egy objektívet, egy nagyobb fényerejű fixet még biztos vennék egy-két év elteltével.
-
okoska.
csendes tag
válasz Szten Márs #2020 üzenetére
Jó ez oké is lenne, csak az a gáz, hogy szüleim is használnák, nekik meg "elengedhetetlen" a LiveView. Most értem, hogy te Pentaxos vagy, ezért te a Pentaxot nyúzod itt nekem, de nekem nem tetszik, nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése. Abban is igazad van, hogy 160 ezerért csak egy 18-55mm-es átfogású objektívet kapok. Mint már írtam nem használom majd 100 méterre lévő veréb lefotózására. Én csak egy olyan gépet szeretnék venni, amit két év múlva is szívesen kezembe veszek, mert olyan képeket csinál. Igen, hallottam a Zuiko kitobjektívek minőségéről is. Én csak simán az Olympus rendszertől fázom. Még a Pentaxszal sem lenne semmi bajom, csak azoknak a kezdő objektívjei nem állnak valami jó hírben, ellentétben a Canon, vagy a Nikon termékével szemben.
-
okoska.
csendes tag
válasz Szten Márs #2008 üzenetére
Igazából Pentaxot fogdostam, eléggé nehéz a cucc. Tudom, hogy gáz, hogy ezt mondom, de ha azt mondjátok, hogy számít az ergonómia, abban ez is benne van. Akkor nem tudom, de ahogy visszaolvastam, láttam, hogy valaki feltette ezt a kérdést, és ott pont Szten írta, hogy inkább a Canont választaná.
-
okoska.
csendes tag
Auchanban Canon EOS 450D 157.990. Ft. Megéri vajon? Ott adnak garanciát vajon?
Nikon D60 vagy Canon 450D?'i'm working on a dream...'
-
okoska.
csendes tag
válasz Szten Márs #1961 üzenetére
Köszönöm a választ. Nikonnal csak az a bajom, hogy valószínűleg vennék még közeljövőben egy fix macro, vagy nagylátószögű objektívet, és nem ártana, ha lenne AF motor a vázban. Canonban van magyar menü, bár kisebb átfogással rendelkezik, nem tudom melyiket válasszam.
-
okoska.
csendes tag
Szerettem volna tanácsok kérni, hogy milyen gépet válasszak, és most nem értem, hogy mi van? Mi az a valens? Vagy mi a franc?
-
okoska.
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában gondolkodtam kisebb kompaktom egy dSLR fényképezőgépre cserélném. Az alkalom nem most lenne, hanem júniusban. Kb. addigra milyen befutó modellek várhatóak, illetve melyik gépet ajánljátok megvételre. LV nem fontos, csak nagyon jó képminősége legyen, egy jó kitobival.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest