Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz tomboy0013 #51197 üzenetére
Jó az M50, akkor nem ajánlanánk. Utángyártott akku nem jó semmire. Nem jelzi ki a töltöttségi szintet és van, hogy lemerül váratlanul Így elég nehéz fotózni, ha a legfontosabb pillanatban lesz vége a gépednek.
[ Szerkesztve ]
-
MittuDomain_
őstag
Srácok!
Nem akarok nyerészkedni a dolgon. A GB-n most komoly akciók vannak (most reggel már elköltöttem egy 10est), egyet fizet, kettőt kap.
Nem akarna összeállni velem valaki egy mini LED stúdióra? Tárgy fotózás, makró, etc...
Darabja 5,5USD lenne, de visznek mindent mint a cukrot. Ha van érdeklődés, írjatok rám pm-ben!Szerk:
Megrendeltem kettőt, de még nem fizettem ki, így lefoglaltam a készletről 24 órára. Kettővel nem tudok mit kezdeni, de egyre fájna a fogam, segítsetek ki.[ Szerkesztve ]
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Mirman
őstag
válasz tomboy0013 #51197 üzenetére
Semmivel se komolytalanabb mint egy 800D szerintem . Vegyél minden objektívre napellenzőt és máris komolynak fogsz tűnni .
-
tomboy0013
veterán
Most nézem, hogy a 800D is akciós az Alza-nál. 187.000 kit objektívvel.
A 77D meg 230 a legolcsóbb helyen is. Szóval jelenleg ugyanott vagyok ha veszek egy M50-et átalakítóval, kitobival plusz az 50-es 1.8-as obival mintha megveszem kitobival a 800D-t és veszek hozzá külön egy 50-es obit.
Valamiért húz a szivem a MILC-ek felé. Egyiket sem használtam még, de a tükörcsapkodós DSLR-től valamiért szimpibb a MILC. Az üzemidőtől tartok, de igazából veszek hozzá 2 utanágyortott akkut fillérekért és problem solved.
Funkcióiban mennyire tér el egy MILC egy DSLR-től? Nagyjából minden tesztnél csak a specifikációkat hasonlítják össze. Munkára jó lehet egy MILC is(portéfotózás, kismamafotózás, stb.) ? Az oké, hogy kicsi és komolytalanabb mint egy böhöm nagy DSLR, de a gyakorlatban számít ez bármit is? -
zolem
aktív tag
Köszi Mirman, Mr.Csizmás!
にんじん
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
[link] igaz csak egy 13k-s raspberry, de pozitív abszolút az élményem velük. az üfsz emberke még elnézést is kért, hogy nincs raktáron cseredarab vasárnap délután 4-kor - nem mintha elvárás lett volna
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
zolem
aktív tag
Többen linkeltetek alza.hu terméket. Addig oké, hogy küldik a terméket (néha nem minden flott , de ez bármelyik boltnál előfordulhat) de mi van ha jön a garanciális ügyintézés. Volt valakinek tapasztalata?
にんじん
-
PuMbA
titán
válasz tomboy0013 #51190 üzenetére
800D-t nem igazán érdemes venni, mert 10k-val több a 77D (legalábbis eddig így volt), amin két vezérlő tekerentyű van és manuál módhoz jól jön M50 viszont a MILC-sége miatt hordozza a MILC-ek előnyét, szóval azt kell eldönteni, hogy EVF vs OVF, akksi idő, fogás, kicsiség. Érdemes megfogdosni őket boltban.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #51173 üzenetére
"a gyors af működik sigmával is?"
Bizony. Megy a PDAF és az arcfelismerés is szépen.
A 18-105 még mindig jóval könnyebb mondjuk a Fuji 18-135-nél, így nézd. A Sony 18-135-öséről már ne is beszéljünk, mert ahhoz képest a Fuji már ólomsúlyú.
A Sigma 18-35 pedig gyakorlatilag egyedülálló és jó minőségben, a zoom adta rugalmassággal kiválthatsz vele három fényerős fixet is (ekv. 28-35-50mm). Na, ahhoz képest nem nehéz az sem.
(#51190) tomboy0013
Szerintem ez egy elég jó ajánlat ezért a gépért.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Sziasztok, mit gondoltok a következő ajánlatról? [link]
A 800D-t szemeltem ki szintén 225-ért kit obival, de lehet végül csak az M50 felé hajlanék.
Ha komolyabban érdekel a fotózás melyiket ajánlanátok? A MILC leginkább azért foglalkoztat mert méretéből adódóan többször magammal vinnem ezáltal gyakorlásra több időt fordítanék akkor is mikor nem ez az elsődleges cél.
A 2 eszközzel nagyjából azonos lehetőségeim lennének manuális beállításokkal való fotózás elsajátítására vagy a tükrös azért jobb döntés?
Az adapterrel igazából csak EF objektiveket vásárolnak, felkészülve egy esetleges FF Canon vásárlásra a jövőben.[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
válasz robi1979 #51147 üzenetére
Bocs, nem mindig követem napi szinten a fórumot.
Ha van elég fényed, és nem kell a nagyon kis mélységélesség akkor nem biztos, hogy indokolt a fullframe. Először kicsit ismerkednék az alapfogalmakkal, meg próbálgatnám a dolgokat, mielőtt ennyi pénzt teszek bele, csak egy ötlet, nem bántásból, de kezd el felépíteni a rendszert, nem kell mindent egyszerre, és akkor majd látod a dolgokat, hogy mi az amire szükséged van. (Ha megnézel egy Malick filmet ott például azért vannak nagylátószügű potrébeállítások, de tényleg nem azzal szoktak)
Nekem a g9 egy szimpatikus mindenes gép, jó felépítéssel, és kezelhetőséggel, de amiket kiválasztottál, szerintem megfelel arra amit szeretnél, a szaktopikban többet tudnak a részletekben segíteni. Nem feltétlen érdemes a végtelenségig várni, mert mindig jön egy kicsit jobb váz, és addig sem fotózik az ember.
Vakura:
Abszolút nem vagyok guru benne, de én úgy használom, hogy a rádiós Távkioldóval elsütöm a manuál vakut, ami a fényével slave-ben elsüti a stúdió vakut. Fordítva is lehetne, de a softboxok miatt lett így, és mert valamiért nem szereti a az olcsó kioldónkat. Azért lett ez a felállás, mert csak ritkán használjuk, és az olcsó manuál miatt nem mindig kell áram, ha kettőt használunk belőle, a Godox helyett, meg azt tudom mellette pl. makróra is használni.A wirelles a vázakban a legtöbbször, ha jól tudom nem rádiós kioldást takar.
A Godoxnak 42 a kulcsszáma azt hiszem , nem egy atomvillanás, beltérbe bőven elég. Mindent manuálban állítasz rajta, van munkafénye. Az egyiket elvillantod távkioldóval, a többi meg elsül vele, sztem így a legegyszerűbb, ha erre gondoltál. Tanulni jó szerintem amúgy jó. De stúdió ügyekben könnyen találsz mást aki nálam jóval jobban ért hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
válasz dabgergo #51184 üzenetére
A H1, T2, Pro2, T20, E3, mind kb egyenrangú fókuszban (ugyan az, az X-trans 3-as szenzor van benne). Ezt a generációt váltotta tavaly a T3 majd idén jött mellé a T30 ugyan azzal az érzékelōvel.
... és igen, ahogy Konyi írja, minden generáció között óriási ugrás van.
Még valami, a Fuji fórum összefoglalóját érdemes átbogarászni.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/146088520@N03/
-
konyi79
addikt
válasz dabgergo #51184 üzenetére
Érdemes lenne ezekről mielőtt beleugrasz a Fuji saját topikjában beszélni. A T1-T2-T3 mind nagy ugrás af-ben, ami pl a 35/1,4 traktor fókuszán sokat tud lendíteni.
-
dabgergo
őstag
válasz Matska #51182 üzenetére
Ja, nem olcsók, de a lencsék legalább jól tartják az értéküket.
Köszi a sok segítséget, kezd összeállni a kép: sztem 16/1.4 és 35/1.4 lesz kezdésnek, aztán majd meglátjuk a folytatást. Vázakat még nézegetem, kell még idő h kiismerjem magamat köztük, egyelőre nem tudom h mennyire lenne elég egy X-E3 vagy XT-20/30...
Fókuszrendszerben hol vannak nagy minőségbeli ugrások Fuji termékpalettán belül? -
Azúr77
tag
válasz Mr.Csizmás #51166 üzenetére
Igen ez nagyban könnyítene,de más is a bajom(igaz ezt nem részleteztem kérdésemben ).A menükezelés, nincs funkciótárcsa,nincs EVF.
"videokártya 1789 megabite haipejtréninges,+512 piszaieres ddr 3-as ,abszolut mindent visz"
-
Matska
senior tag
válasz dabgergo #51178 üzenetére
Az nem baj, ha megszoktad a nagyon jó fixeket, a Fujinál a 16 1.4 meg a 35 1.4 pont két klasszis, a rendszer legjobbjai közé tartoznak (egyetemben a 56/1.2 és 90/2-vel)
Én is 16 1.4-et és 35 1.4-et használok, nem olcsók, a 16-ost úgy fizettem ki mintha a fogamat húznák, de sosem adom el.
-
vihartigris
őstag
válasz Mr.Csizmás #51180 üzenetére
"máig bánom hogy eladtam, a mir-1-el együtt"
Tiéd volt a régi űrállomás?bármi reciproka a semmi
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz rednifegnar #51179 üzenetére
nekem volt hexanon 40, kettő is. máig bánom hogy eladtam, a mir-1-el együtt
-
rednifegnar
senior tag
válasz Mr.Csizmás #51177 üzenetére
a konica ar az slr rendszer, letezett rf gepuk (a hexar rf) ami leica m bajonettet hasznalt, de sztem eleg keveseknek van elfekvo m hexanon obi a fiokban
A camera does not make art, the artist makes art.
-
dabgergo
őstag
válasz Muerte68 #51176 üzenetére
Köszi! Mindenképp használtan szeretném venni a vázat és az obikat is.
Zoomokkal nem vagyok nagyon kibékülve, D750-en is csak a 70-200/2.8 VRII az ami zoom.
Arra gondoltam h egy wide-al és egy közepes fix-el kezdnék.
Pl.
FUJIFILM XF 35mm f/1.4 R
és valami 14mm vagy 16mm-essel.Az a baj h megszoktam a nagyon jó lencséket (Sigma ART-okat), így hiába h ez csak próba lenne és főleg kirándulásokra, szívesen veszek jó minőségű fixeket. Két könnyű fix sztem király lenne és lényeget nekem lefedné. D750-en túrákon legtöbbször a 24mm 1.4-et használom.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Muerte68
addikt
válasz dabgergo #51174 üzenetére
Ha Fuji-t veszel akkor érdemes a 18-55/2'8-4-el venni akkor van egy fényerős zoom od, vagy ha nagyon a méretre mész akkor ott a pancake is az kicsi és elég jó a képminőség.
Használt kittből kivásárolt akár garis obit érdemes venni sokkal olcsóbb.
A vázakból is inkább a használt majdnem féláron meg lehet venni egészen új vázakat is.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
zolem
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #51172 üzenetére
Köszi. Hát igen, utómunkát nem szeretnék. Az RF gondolom adapteres, amúgy először (vagy tovább) maradnék kitobinál(+tele). A milc érvet nem értem hisz a gx80 is az, csakis milc amit szeretnék. (
esetleg valami ütős kompakt de az nem bővíthető)にんじん
-
dabgergo
őstag
válasz Mr.Csizmás #51170 üzenetére
Köszi, pont most nézem ezeket, szerintem ilyesmi lesz a nyerő, köszi!
(Még kicsit ismerkednem kell h itt mik a különbségek a vázak között, meg nevek pontosan mire utalnak ) -
Mr.Csizmás
Topikgazda
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
bocsánat, elfelejtettem válaszolni, pedig megfogalmaztam fejben tegnap
- 15-45 egy kellemes PZ obi, széles végén 3 mm előny a gyt-ben (ekv. 22 mm 28 helyett)
- velvia, provia, astia, CC filmmódok, ha ráérzel, 90%-ban mellőzheted az utómunkát az alap dolgokon kívül (vágás, egyenesítés)
- stílusos megjelenés ( ), de nem hivalkodó, streetelni tökéletes, akár egy mft
- a többi a szokásos milc érv, focus peaking, RF obik használata, ...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Sonynál nagy előny az APS-C-n nagyon jó gyútávokat nyújtó, fényerős (f1.4) Sigma-hármas: a 16-30-56. Ezekkel kb. olyan erős háttérmosásod lesz, mintha full-frame gépen 24-45-85 mm-es, f2-es (f2.1) obikat használnál és a méretük is kellemes.
Szintén nagy előny a konkurenciát verő, gyors fókusz (PDAF). Gyors az arcfelismerés, jól működik az arcregisztráció, a követő fókusz, ez nagyon kellemessé teszi a gyakorlati használatot. Ilyen tekintetben az MFT szóba jöhető gépei jelentik a másik végletet: fókuszváltásnál 4K van, élesség azonban másodpercekig nincs. Sőt, van olyan, hogy nem is hajlandó élesre állni...
Ugyanígy érdekesek az A6300-tól elérhető S-Log2 és 3, a sok jellemzőjükben állítható képmódok és az árkategórián belül legjobb videóminőség is. Ezek már a professzionális felhasználást is hatékonyan támogatják.
Javaslom végignézni a vázra letölthető alkalmazásokat is. Vannak köztük kifejezetten a portrézást támogatók is: Portrait Lighting és My Best Portrait.
Szintén érdemes számba venni az MC-11 adapterrel jól használható Sigma 18-35mm f1.8-at is, ez a zoom rugalmasságát biztosítja jó fényerő és képminőség mellett, ami nagyon jól jöhet a gyakorlatban. Nagyon penge darab. A Sony 18-105mm f4 is jól jöhet, nagyon jól támogatja a videós használatot. Erre is a Sigma 18-35-re is igaz, hogy gyakorlatilag nincs konkurenciájuk.
[ Szerkesztve ]
-
dabgergo
őstag
válasz MittuDomain_ #51167 üzenetére
Köszi, ez is érdekes lehet valóban, jó kicsi!
De azért MILC-ből mi lenne a már használható szint? Az tetszene ha benne lenne a potenciál h rárakok idővel komolyabb lencsét is (pl. 56/1.2).
Sőt nem titkolt vágyam h ha nagyon bevállna akkor teljesen otthagynám a DSLR-t.
Nikon D750 után az XT-3 jó lenne de nagyon drága, így próbának valami olcsóbbal kezdenék. -
Azúr77
tag
Üdv!
Vásároltam innen az apróról egy ilyen gépet.
Igazából remek kis gép, csak elég kicsi az én "nagy" kezemnek .
Milyen ajánlott nagyobb Milc van ami megfelelne?Tájkép,kastélyok,várak,természet,kirándulós gép lenne. Keretem az úgy 200 ezer max."videokártya 1789 megabite haipejtréninges,+512 piszaieres ddr 3-as ,abszolut mindent visz"
-
dabgergo
őstag
Sziasztok!
Kevésbé ismerem a MILC vázakat ezért kéne egy kis segítség.
Nikon D750 mellé szeretnék egy kisebb vázat főleg utazásokra, túrákra.
APSC szenzor elég lenne és a cél az h minél kisebb legyen, de mégis azért minél jobb képminőség és lehetőleg nem túl drága Fujifilmeket nézegettem főleg eddig. Mit tudnátok ajánlani? -
laskr99
addikt
válasz Mr.Csizmás #51161 üzenetére
Canon EOS 800D ugyan abban az árban?
-
zolem
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #51161 üzenetére
Arra gondoltam veszek egy gx80-t. Viszont mindig nyomatod az x-t100-t. Miért járnak azzal jobban?
にんじん
-
laskr99
addikt
válasz Mr.Csizmás #51144 üzenetére
Milc ez. Én DSLR-t szeretnék, az jobban mozgatja a fantáziám
-
-
konyi79
addikt
válasz j.bravo #51152 üzenetére
Egyesek szeretik vlogra, de a stabi hiánya miatt tényleg csak állványon működhet.
4k viszont a nagy crop miatt felejtős.A Panák sok tekintetben az egyik legjobb videós gépek, amit jól hazavágnak a feladatra igen korlátozottan alkalmas fókuszrendserrel.
Szóval abból a keretből az M50 még egy jó választás lehet.
Többiek felé kérdés: M50-en fHD-ban még megy a dual-pixel af ugye?
-
j.bravo
addikt
Üdv Hölgyek, üdv Urak!
Volt osztálytársam vlog-olni tervez. Nem antitalentum, de nem is fotózott/videózott nagyon korábban telefonon/zöldkamera módon kívül.A vlog az egyik felhasználás, emellett családi all-round fényképezőgép is lenne.
A Canon EOS M50-et nézte ki, az alábbiak miatt:
- kihajtható, visszafordítható kijelző: állványra téve a gépet láthatja élőben magát, ill. hogy mit is rögzít
- csatlakozás külső mikrofonnakVan-e esetleg jobb alternatíva, ue. ársávban (200-220k bruttó, kitobival), vagy csak kicsivel többért? Új, számlás kell.
Valamelyik Pana modell esetleg?[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
-
konyi79
addikt
Ha később építeni akarsz felfelé, sokat nyerhetsz ha előre gondolkodsz.
Kezdésnek én a helyedben egy 6400 v 6500-at néznék, attól függően melyik előnye a fontosabb számomra. Portrézni pedig már FE felé kezdenék építeni, vagy egy 55z-vel használtan, vagy a 85f18-cal, ami APS-C-re is tökéletes portrézni, később FF-en is bőven megállja a helyét, egy nagyon jó ár-érték arányú obi.
Érdemes ha újat akarsz most figyelni, holnaptól Glamour napok, de a Sony MILC topikban is kallódott még a napokban workshopos kupon, amivel összevonva igen jó árak jönnek most ki.
Beltérben portrézni a fényerő kevésbé számít szerintem. Már ha stúdió körülményeket nézünk. Úgyis raksz valami homogén hátteret, meg a fényekkel kell mindenképp játszani. Rendezvény más, oda semmi fényerő nem elég. -
Tin_Shield
őstag
Amiket kinéztél azok APS-C objektívek, persze fel lehet tekerni az A7 gépekre-is, de akkor átkapcsol APS-C-re, ergo semmit sem nyersz az a6x00-hez képest. Fullframe objektívet nézz, ha gond nélküli átjárhatóságot akarsz a két szenzorméret között. De ez nem olyan könnyű, és főleg nem lesz olcsó móka.
A 18-105 ideális esetben (viszonylag messzi és homogén háttér) elfogadható háttérmosást tud, de ez a fentiek miatt leginkább csak kültérben hozható össze.
MFT = Micro Four Thirds az APS-C-től kisebb érzékelő méret, az Olympus és a Panasonic használja.
-
robi1979
aktív tag
válasz haruspex #51131 üzenetére
Kb. 2 hónapja bújom a fórumokat, külföldi teszteket stb, mint fentebb írtam az előzőekben,– baba, kismama, rendezvény fotózás, kis itthoni mini stúdióban, videózás stb. De legfőképpen szeretném letenni a voksom hosszú távra egy adott márka mellett ha már egy pár objektívet is vennem kell mellé, nem szeretnék évente cserélgetni. Szerintem APSC-ről indulnék a költséghatékonyság miatt, később lehet már az év vége felé FullFrame ha munkára is kell. (szintén az adott márkából). Ezért már most úgy szeretnék berendezkedni objektívek terén hogy a vázcsere miatt ne kelljen objektíveket is ismét cserélni. A váz meg megmaradna másod gépnek akár a fullframe mellé.
Ezért vázakban a jelenlegi opcióim:
- Sony a6000 kit kit objektívvel használtan 350 euro
- Sony a6500 50 1.8 FE-vel+3 akku (az eladó szerint kb 6000 expo van benne, fotós, másod gépnek használta: 1100 euro
- Sony a6400 újonnan csak váz: 1050 euroHasznált gép esetében mire kell oda figyelnem MILC esetében? Ezek közül melyik éri meg jobban?
Persze hogy a Sony a7 III FF meg sokkal jobb, de arra és az objektívekre nincs most keret. 6400-tól meg azért tartok picit mert nemsoká úgy hallottam jön a 6500 utóda az pedig a 6400 árát is lejjebb nyomja majd szerintem és lehet sokkal jobb lesz (kb. olyan pana g9 szintű stabilizátoros csak kijavítva a g9 hibáit amiket a tesztekben írnak) és akkor inkább azt éri megvenni majd APSC-ből.
Objektívek: első körben a sigma 16/1.4, sigma 56 1.4 volt vagy a sony 50 1.8. Viszont mindenhol olvasom hogy ok hogy 1,5x az APSC miatt 24, de a 16 portrézni alkalmatlan még egész alakosban is. Ezért szerintem 16 1.4 kiesik, bár videózáshoz zoom nélkül meg nem lenne rossz. Így második körben sony 50 1.8 vagy a sigma 56 1.4 marad. Illetve a Canon 70-200 2.8 at dícsérik nagyon még a mai napig portréra külföldi fórumokon. Ezt az objektívet beltérben is jól lehet használni portrézni? A fix 4 miatt a 18-105 4 PZ mennyire alkalmas beltéri portré fotózásra, háttérmosásra stb?
Vaku, monolight: „Én egy Godox k-150a-t és egy olcsó manuál vakut+ távkioldót vettem fix használatra.” – ez a rendszer hogyan működik? Ennek a Godoxnak nagyon jó ára van, elég erős fénye van akár sima monolightként is használható? Nem igazán értem ezt a wireless vaku-monoight témát. Elvileg minden váz tudja a wireless vakut, nem igazán értem hogy minek kell még a váz tetejére egy wireless adó? Ebből a Godoxból össze lehet hozni itthonra egy olyan rendszert mondjuk 2-4 darabból hogy masterben és slaveben is lássák egymást? Ha igen, mi kell hozzá?
Mi az az Mft?
-
tvamos
nagyúr
válasz laskr99 #51142 üzenetére
"Nagyrészt kezdő vagyok, szóval ha bármi +infó kellene szóljatok"
Mondjuk ezt gondold vegig, es toltsd ki: [link]
A temaosszefoglalot erdemes vegig elolvasni elotte!Ez nem lesz egyszeru a keretedbol:
"- Videóra szükség van ? (Igen: komoly minőséggel és tudással, vagy csak átlagos minőségben ? Nem: teljesen hiányozhat akár, bár ez egyre ritkább, lassan minden gép tud video-zni).
Hááát jó lenne ha lenne, és tudja minimum egy telefon tudását."
Egy jo telefon siman tud 4K-t, mindenfele framereate-tel, meg jo AF-fel. Ezt nem sok MILC tudja a 200k-s keretben, APS-C, vagy nagyobb szenzorral.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
laskr99
addikt
Üdv!
Gondolkodom egy DSLR beszerzésén a jövőben. Mit ajánlanátok?
Kezdő lennék nagy kamerákkal, de telefonnal ami tudom más világ, elég értékelhető képeket készítek, mondták is ,hogy miért nem próbálok rendes kamerával.
- Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max). Ha csak gép, azt az összeget. Ha objektívvel együtt, akkor úgy megadni.
Obival 200k nagyon max 250k- Felhasználás? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mi lenne kedvenc témád).
Kedvenc téma tájképek, macro virágokról, esetleg emberekről közeli képek.- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság).
Nem annyira. Vigyáznék rá, csak kényelmes legyen átlag férfi kézméret számára- Videóra szükség van ? (Igen: komoly minőséggel és tudással, vagy csak átlagos minőségben ? Nem: teljesen hiányozhat akár, bár ez egyre ritkább, lassan minden gép tud video-zni).
Hááát jó lenne ha lenne, és tudja minimum egy telefon tudását.- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Mindkettő, használtaknál jól láttam,hogy sokkalta olcsóbb.- Egyéb kívánság, speciális igények?
Márka mindegy szerintem, Full Frame, APS-C jó lenne. Egyszerűbb kezelhetőség akár, szinte sose volt a kezemben nagy kamera még.[ Szerkesztve ]
-
Matska
senior tag
válasz lugosi #51138 üzenetére
+1
A fotós táskát arra használom, hogy otthon ne 3 szobában 8 fiókban kallódjon a rendszer, hanem 1 helyen tartsam, amúgy hátizsákban vagy kabát zsebben kényelmesen elfér a gép + 2 obi (Fuji T20 + 35 1.4 + 12 f2). A háromlábat is úgy választottam, hogy beférjen hátizsákba.
Athént végigtúráztam oldalamon a géppel, zsebemben a második obi.
-
tvamos
nagyúr
"Ahová DSLR-t nem vinnél, oda egy pici MILC-et se fogsz, ez tapasztalat, higgy nekem."
Pont azert nem tudok elszakadni a N1+30-110-tol, mert ezt barmikor magammal tudom vinni. Tenyleg, szinte mindig nalamvan. (Pedig nagyon kompromisszumos gep, de a tele nagyon franko, pici.)
A D80-at sosem viszem sehova, es nem tudom, ha vennek helyette egy barmit, akkor azt vinnem-e. Nem is a vaz a nagy, hanem a zoom uvegek.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
pandur99
aktív tag
Ahová DSLR-t nem vinnél, oda egy pici MILC-et se fogsz, ez tapasztalat, higgy nekem.
Csatlakozom az előttem szólóhoz: nálam egy Olympus PEN E-PL6 + egy 14-42 EZ/Panasonic 12-32 (mindkettő pancake) simán befér a zsebbe vagy az egyébként is nálam lévő válltáskába, úgyhogy legtöbbször viszem is magammal akkor is, ha nem használom. Az E-M5 marad otthon.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
MODERÁTOR
“de egy esetben ne (feltétlenül) válasszátok: ha úgy gondoljátok, mindig nálatok lehet a szett Nem, ez nem így van! Ahová DSLR-t nem vinnél, oda egy pici MILC-et se fogsz, ez tapasztalat”
Ha általánosan értetted a milcekkel kapcsolatban, akkor az én tapasztalatom ezzel pont ellentétes. Én a GX80-amat a kitobival rengeteget viszem magammal olyankor is amikor a DSLR régen otthon maradt. Ez belefér dzseki zsebébe, kisebb akármilyen oldaltáskába amivel amúgy is rendesen megyek pl biciklizni. Szóval mióta milcet használok még egyszer nem vittem magammal fotóstáskát, a gép mindig befért az egyéb cuccaim közé.
-
konyi79
addikt
Örülök, hogy tudott a topik segíteni.
Persze vigyázz rá, de túlzásba se szabad vinni, nem annyira sérülékeny dolgok ezek. A kis összecsukható kitobival egy táskának, aminek van oldalzsebe vagy rekesze nyugodtan belerakhatod. Ha már megvan, legyen benne örömöd. Egy túrára pláne el kell vinni, alig van súlya, nem kell minden kiegészítőnek helyet keresni, a kitobi is elég lehet a telefon helyett.
Én úgy látom a 15-45 egy viszonylag komoly optikai hibáktól mentes kis obi, el lehet vele lenni kirándulni, nem érdemes gyutávon belül egyből cserét keresni.
Épületre, tájra nagylátó felé viszont jó elindulni, az EF-S 10-18 egy elég jó ár-értékű darab, érdemes szemezni vele. Ha tele tartomány érdekel nehezebb a helyzet, de csak stabisat nézegess. -
Keem1
veterán
Nos, kértétek és én is terveztem, hogy írok kicsit az ajánlás milyenségéről. Ezt vettem.
Alapvetően elégedett vagyok az ajánlással, negatívumot nem tudok felhozni, olvasgattam itt a többieknek szántakat is, talál max csak annyit, hogy néha kicsit egyoldalúak az ajánlások, de ez nem feltétlenül negatívum. Viszont szerintem jól összeszedett csapat segít az érdeklődőknek, segítőkészségből semmi hiány.
Kicsit írok a motyóról is, hátha segít valakinek. Kompaktokat, telefonokat váltott, így nem meglepő hogy brutális a különbség. Hangsúlyozom, nem profi cumót cseréltem. Leginkább a dinamikatartományban, részletgazdagságban érhető tetten, de ez volt a cél az APSC érzékelővel. Okos ötlet volt, hogy ultrazoom bridge helyett egy cserélhető obis cuccot veszek, bár egy ideig nem volt biztos, hogy DSLR vagy MILC kell nekem, őszintén szólva még mindig nem tudom, jó-e ez így. De elégedett vagyok.
Ami negatívum: a váz annyira kicsi, hogy szinte játéknak tűnik. Olyan törékenynek érzem, hogy szinte mindentől féltem. Tudom, én akartam kis vázat, hogy bárhová vihessem, és ez teljesült is, annyira jó, hogy kicsi és könnyű. Ráadásul nem vagyok kötve az M obikhoz, bármilyen S obit fel tudok csattintani rá. Furcsa volt egy kölcsönzött obival mászkálni, aminek ára több, mint kétszerese a vázénak
Még keresem a megfelelő obikat, az megvolt, mire kell a gép: némi portrézás (ehhez már megvan az 50 mm f1.8), kirándulások, utazások (ehhez egy normálisabb zoom obi kell), valamint lerottyant dolgok/helyek/járgányok (megyünk Istvántelekre először, aztán Szentkirályszabadja szovjet város, stb (de ehhez még nem tudom, milyen obi legyen).De ti újak, akik kis gépet szeretnétek, sokszor tényleg nagyon jó, hogy kicsi a gép, de egy esetben ne (feltétlenül) válasszátok: ha úgy gondoljátok, mindig nálatok lehet a szett Nem, ez nem így van! Ahová DSLR-t nem vinnél, oda egy pici MILC-et se fogsz, ez tapasztalat, higgy nekem. Nem egyszer maradt ki a viendő cuccosból, mert már nem akartam még a fotóstáskát is cipelni pl. túrázáskor a jól megpakolt hátizsák mellett. Ott marad a telefon.
Szumma: az ajánlás ötcsillagos, az itteni csapat ötcsillagos, a választott gép/szett ötcsillagos. Maximálisan elégedett vagyok. Ami negatívum felmerül, az egyrészt a rendszer kompromisszuma (jó a kicsi gép, de néha mégse), másrészt ami hiányzik az M50-ből, azt legkevesebb +100k-ért kaptam volna meg, vagy még többért. Azért mindennek van határa. Ha nem egy 5D-t veszel, minden más kompromisszummal jár, itt a kényes egyensúly megtalálása a cél. Én megtaláltam.
Még egyszer szeretném megköszönni mindenkinek, aki segítette vágyaim beteljesülését.
[ Szerkesztve ]
-
haruspex
aktív tag
válasz Tin_Shield #51133 üzenetére
ŐŐŐ, igen bocsánat, nem tudom, honnan jött a 36... Mondjuk a 24-től az is elég nagy különbség, de témától függ, hogy hiányzik-e.És igen, az szerintem egy nagyrészt videóra kitalált objektív.
A Sony nagyon jó Fullframe-n, APSC-t sztem csak azért gyárt inkább, hogy legyen, legalább is nem látszik, hogy nagyon törné magát
[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
válasz Tin_Shield #51133 üzenetére
+1
Nem tudom, hogy jött hirtelen a 28 -
Tin_Shield
őstag
válasz haruspex #51131 üzenetére
Picit korrigálnék, a 18-105 ekv. 27-ről indul, APS-C. Valóban nem rossz darab, nem egy élességbajnok, de viszonylag kontans képminőséget tud, és a video amúgy sem követel olyan fokú karcosságot mint a fotó. Fotóra inkább fix szerintem, már a legtöbb gyutávra van jó natív objektív, a Sony nem annyira érzi APS-C-n a zoomokat.
-
haruspex
aktív tag
válasz robi1979 #51127 üzenetére
Szia!
Én nem vagyok nagy videós, de ha kézből szeretnél videózni, akkor a g9+12-60 f 2.8-4 lehet jobb választás, a stabilizátorok miatt.
Szenzorban, és követő fókuszban a Sonyk jobbak, keresőben, felépítésben kezelhetőségben a G9. Kérdezz utána, hogy a Sonyk hogy állnak a melegedéssel, régebben videónál előjöttek problémák.
A 18-105 egy jó obi, máshol nem sok párja van, egy baja, hogy csak ekv. 36-ról indul. Mft-n messze több elérhető objektív van, mint Sony APSC-n, egy kiforrottabb rendszer.
Rosszul igazából egyikkel sem jársz.
Én egy Godox k-150a-t és egy olcsó manuál vakut+ távkioldót vettem fix használatra. Nálam nagyrészt porosodik, de alapvetően működik, és viszonylag olcsó volt. Ha nem akarod majd gépről használni az olcsó stúdióvaku Neked is jobban megfelelhet.
[ Szerkesztve ]
-
Rapid136
őstag
Most nagyobb vagy kisebb zárideje legyen?
Maradjunk inkább a hosszú vagy rövid záridő megfogalmazásnálSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
grigo
őstag
válasz Dzsuditt #51126 üzenetére
Állatokat minél nagyobb záridővel tudod majd fotózni. Azt két módon tudod elérni. Fényerős objektívvel amit majd amúgy is rekeszelni kell mert ha a szem/orr nem éles akkor nem jó a kép. A másik az ütős szenzor hogy minél kisebb záridőd legyen. Ezért mondtam csak. Ha nagyobb tükröst is bevállalsz akkor tele a használt piac canikon gépekkel. De méret/szenzor/objektívek skálán nálam az a6000 lenne a legnagyobb közös halmaz. De ez csak én vagyok.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
robi1979
aktív tag
Sziasztok!
A hozzáértők véleményére vagyok kíváncsi:
Panasonic G9 VS. Sony a6400 VS. Sony a6500
Ár/érték/tudásszint/objektívek minősége és ára stb.
Leginkább beltéri fotózásra (rendezvény, baba, kismama, portré, mini stúdió stb) és kültéri videózásra használnám. A kiszemelt objektívek: Sigma 16 1.4, Sigma 56 1.8 és ha a sony mellett döntök akkor , akkor később egy 18-105 4 PZ.
És egy vaku is kellene amelyet nem a gépvázon használnék hanem állványról ernyőbe befelé fordítva. Tehát fontos egy olyan gépváz amely tud wireless vakut kezelni. Wireless vakuból melyik az ajánlott vétel?
[ Szerkesztve ]
-
-
Neck
veterán
válasz Dzsuditt #51120 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz, a mozgó állatok fotózásánál segítség az A6000 villámsebes PD autofókusz rendszere. Használtan simán kijön a keretből, a kittelével messziről is mehet a mozgó állat - Portréra pedig bármelyik manuális lencse rátehető, a focus peaking nagy segítség. Én használtam egy ideig 5000 ft-os helios lencsét is rajta portréra.
Annyi, hogy nem időjárás álló a váz, szóval vagy ne vidd ki az esőre, vagy kell rá egy olyan tok, ami megfelelő védelmet nyújt.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Dzsuditt
tag
Sziasztok,
használt gép vásárlásán gondolkozom a közeljövőben és az igényeim elég hasonlóak (#51077) pető bá'-hoz, kérdés majd, hogy helytállóak-e itt is az általatok ajánlott gépek (Pana GX80; Sony A5000; A6000; Canon 550D)
- Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max).
Első gép lenne, használtan szánnék rá maximum 80-100ezret.- Felhasználás? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mi lenne kedvenc témád).
Első sorban mozgó állatokat, leginkább kutyákat fényképeznék, néha talán portréfotózásra is használnám.- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság).
Kompaktabb talán kényelmesebb lenne, de nem szempont. Viszont ha egy kis szemerkélő esőt is elbírna, az nem lenne hátrány.- Videóra szükség van ? (Igen: komoly minőséggel és tudással, vagy csak átlagos minőségben ? Nem: teljesen hiányozhat akár, bár ez egyre ritkább, lassan minden gép tud video-zni).
Ritkán videóznék, ott is ugyanúgy kutyás tréningeket maximum.- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Használt is.- Egyéb kívánság, speciális igények?
Nincs.Előre is köszönöm a segítséget!
-
MODERÁTOR
válasz tomboy0013 #51115 üzenetére
Nekem is tök gyanúsak, szerintem kerüld őket. Túl csábító árak azok hogy igazak legyenek, és semmilyen utolérhetőséget nem találni róluk.
-
wms
senior tag
Nehogy utalj nekik, lelépnek a pénzzel. Fórumtárs sajnos pórul járt.
-
MrChris
nagyúr
Fókuszáljon a részletekre az új?... gx8-vel és még egyéb magyartalan mondatok. Érdekes beleolvasni, lényeg, hogy van azonnali banki átutalás és nem kell várakozni az átutalás beérkezésére, azonnal megerősítést küldenek. Mert a bankok csak ülnek hetekig a pénzen mire megérkezik. Mivel meg kell adni minden bankkártya adatot az oldalon így még biztonságosabb, kockázatmentesebb. Még azt is írja, hogy át kell menj a csalás elleni ellenőrzésen. 3 év szavatosság. Ez valami kabaré oldal. Ha sok a felesleges pénzed, hajrá!
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
háát, az oldalukon sehol nincs se kft, se cégnév, a megadott címen street view-en a veddvelem logó van. én kerülném, mert "ebbű baj lesz more".
-
tomboy0013
veterán
A Rhonocamera weboldal megbízható? Elég jó áron vannak fényképezőgépek.
-
berobi78
tag
válasz tomboy0013 #51102 üzenetére
Vethetsz egy pillantást a Fuji X-T100-ra is. Egy [ilyennel] meg is lenne a jó fogás.
-
i-sti
senior tag
válasz tomboy0013 #51107 üzenetére
Igen, mint ajánlás.
D610 + 24-70 G2 esküvőre
D610 nem annyira drága.Novum Forum Siculorum
-
kovsol
titán
válasz tomboy0013 #51107 üzenetére
Én azt javaslom, hogy egy héttel vedd meg az út előtt legalább, hogy barátkozzatok. Ne éles helyzetben tanulj a hibákból.
May the Force be with you!
-
StLui
veterán
Van még 1 hónap esküvőig, addig még van időm kiválasztani az optimális gépet.
Ha itt is te leszel az alany, akkor gondolom mindegy, hogy neked épp milyen géped van?
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
i-sti
senior tag
D610
35 1.8G
85 1.8GEz van nekem.
E mellé lehet venni e-infinről egy Tamron G2 24-70 és királyság.Most azon agyalok, hogy 2 fix mellé milyen zoomot vegyek.
a) Tamron G2 24-70
b) Sigma 24-35 FX f2 (ez sokkal rövidebb mint a G2, de F/2)
c) több mint fél éve megvagyok a 2 fixel, jó lett volna zoom néha de eddig megoldottam 35-tel mindent.Novum Forum Siculorum
-
tomboy0013
veterán
Köszönöm a válaszokat. Tegnap volt egy egész napos jegyes fotózásom (mármint én voltam az alany, nem a fotós :D ) és így még közelebb kerültem ahhoz mit szeretnék. Valóban reálisabbnak látom a keresővel való fotózást így a Dual Pixelről le tudok mondani a több AF pont javára (200D kiesett). A 750D-t látom így esélyesnek bár a 800D sokkal jobb lenne, de sajnos az már bőven túlmegy a lélektani határon árban :(
M50-et nem szeretnék, sikerült megtapogatnom jópár MILC-et meg DSLR-is és a DSLR fogása és méretei közelebb állnak a szívemhez. Plusz objektív átalakítóval sem akarok szórakozni, az M-es objektív kínálat meg nem túl acélos.
Nikon-okat is néztem, csak a Nikkor objektívek elég borsos áron vannak a Canon-okhoz képest. De ha tudtok hozzá jó alternatívákat amik hasonlóan jó áron vannak mint a Canon-ok akkor Nikon gép ajánlást is szívesen veszek ami mondjuk a D750 szintjét minimum hozza és érintő kijelzős ugyanugy.
Van még 1 hónap esküvőig, addig még van időm kiválasztani az optimális gépet.[ Szerkesztve ]
-
csacsi77
senior tag
válasz tomboy0013 #51097 üzenetére
Akkor inkább tényleg az M50-et nézd meg, ha többet használnád a kijelzőt. Vagy ha bejön a dslr forma, akkor a 800D nagyon jó paraméterekkel bír.
Öreg fater megoldja!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest