Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Black Myth: Wukong
- EA Sports WRC '23
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- World of Warships
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hocsika
tag
Sziasztok!
Eljött az ideje, hogy szegény öreg Canon 60D gépemet nyugdíjazzam, és valamit nézzek helyette. Főleg családi fotózásra használnám leendő gépet, illetve szezonálisan táncversenyekre járunk a családdal, és ott rengeteg képet szoktunk csinálni. Most hétvégén is voltunk, és akkor döntöttem el, hogy kellene valami jobb, mely akár kevesebb fényben is szép képeket csinál mozgó táncosokról.
A gépre szánt összeg max. 250e ft lenne.
Mivel nem csak én használom, nem lenne annyira jó, ha nagyon nehéz lenne. (Feleségem nem bírja megtartani hosszú távon a 60D-t sem).
Csak új gép érdekelne. Az összeg egy szélesebb átfogású objektívet is jó lenne, ha tartalmazna, a mostanin egy 18-135-ös van, ha kb ennyi lenne az újon, az bőven jó.
Nemrégiben ki tudtam próbálni egy 77D-t, annak már nagyságrendekben jobb képe volt, mint a 60D-nek. De nem feltétlen ragaszkodom DSLR-hez, illetve a Canon-hoz.
Köszönöm előre is! -
anorche1
őstag
-
cort x-1
tag
Üdv!Ki meiket ajánlaná a kettő közül kezdő dslr-nek? Eos 250d vs Nikon D5600 Köszi a válaszokat
Lumia 620
-
anorche1
őstag
Csak puszta kivancsisagbol kerdezem: ha gx80 helyett egy dslr -t vettem volna, akkor ugyan azert az arert jobb minoseget kaptam volna (mind2 esetben gyari kittel)?
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
t72killer
titán
válasz Mr.Csizmás #53093 üzenetére
Dpreview fórumtopikokra gondoltam, elképesztő mi megy egyik-másik "bugyorban" .
#53094: rágódtam rajta egy sort, a sigma időjárásálló és ahogy nézem kicsit jobb a rajza 600on, mint a nikkornak 500on a nikkornak viszont jobb a stabija. Kb uannyit kértek érte, úgyh érmefeldobással sigma lett.
Még kitalálom hova viszem, 50km-es körzetben van kisállatkert, Rajnapart, nádas .30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz total90 #53039 üzenetére
Csináltam egy gyorsbeszámolót az első benyomásokról, + megszórtam a linkekkel, amik a döntési folyamatban segítettek.
Hétvégére elvileg jön egy 150-600s sigma nagytele, ha normális időjárás is érkezik hozzá, akkor tudom tesztelni az FTZ-t.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
asdf_
veterán
válasz MrChris #53088 üzenetére
Igen, az XZ-2-m nekem is ott fog megrohadni a polcon. Meg mennyit engedsz a felebol kaliberu erdeklodo sem volt ra (jo egy kivetelevel, de ott meg azonnalra kelett volna, es azt nem tudtam osszehozni). Filoztam, hogy karacsony elott meg viccbol felteszem, aztan ha nem, hat nem, megmarad vesz esetere, ha a fogeppel tortenik valami (bar mondjuk ezzel sokra nem megyek, mert lusta allat vagyok es foleg utazas alkalmaval fenykepezek, oda meg eleg egy gepet vinni).
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Lassan már 50e-ért meg lehet venni, az meg tényleg nem sok.
asdf_: lehet, hogy a 80 nem sok, de nem lehet annyiért eladni csak madárnak. Picit is körbenéz 80-ért lassan már obi is lesz rá. Ez van. Én már letettem róla, hogy eladjam, inkább használom, meg most olyan projektben vagyok amiben ez a max súly lehet amit elbír a cuccos. -
grigo
őstag
válasz MrChris #53085 üzenetére
Ne is mondd. Minden héten megremeg a kezem, de mindig azon vagyok hogy ha pana akkor kell a mikrofon is. Aztán lehet teljesen vakon vagyok de nem akarok videó témába úgy belevágni, hogy nem tudok rá rakni mikrofont. De minden héten majdnem megveszek valamit
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
MrChris
nagyúr
Részben igazad van. Az enyhe utalás inkább a HA-n tanyázó új ár +- egy huszas, sorkitöltő, örök darab hirdetésekre vonatkozott. Ha valaki el is akarja adni a cuccát akkor MM módján kell eljárni. GX80-al most Dunát lehet rekeszteni, bár 150 a kit ár és a többség a vázat 80-ért szeretné eladni, de 60-ért is hetekig, hónapokig lehet csak hirdetgetni.
-
asdf_
veterán
válasz MrChris #53080 üzenetére
Jo, azert egyetlen boltban levo par (ha egyaltalan tobb egynel) darab gep ne legyen mar alap egy termek bearazasanal. Arukereson, argepen megnezed, mindenhol 160+, valaha volt legalacsonyabb ar az 140. Szoval az 160+ tovabbra is, aki meg megfogja az MM-ben olcson, az mazlista.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #53081 üzenetére
Jaja, van egy-egy jó ár. Meg az ellenkezője.
-
MrChris
nagyúr
válasz vakablak93 #53075 üzenetére
Ehhez képest végképp elég vicces árak vannak a hardveraprón.
-
Muerte68
addikt
válasz Mr.Csizmás #53076 üzenetére
Szokott ilyen lenni,általában utolsó darabok-kis szerencsével elég olcsó gépeket is ki lehet fogni-persze ez csak az adott boltban és egy darab szokott lenni.
Még jó pár éve az akkor 100-fölött levő Olympus pl3-at láttam Békéscsabán az MM-be 60-ért.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
vakablak93
őstag
válasz Mr.Csizmás #53076 üzenetére
én sem értettem direkt 3x is megnéztem , de lehet csak a kiállított darab, mondjuk alul a dobozos kit is annyi volt, persze lehet annak a doboza volt, na mind1.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz vakablak93 #53075 üzenetére
az nettó félár, biztos jó címkét néztél?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
vakablak93
őstag
Hali, nem tudom érdekes lehet-e az infó valakinek, de most jártam a Kecskeméti MM-ben a GX80+12-32 kitet 90K ért láttam.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz lackopetyko1 #53070 üzenetére
Elvileg jobb a nikon dinamikája is. Azért nem szoktak nikont ajánlani asztrofotózásra, mert vmi minimális zajszűrést még a modernebb vázak is alkalmaznak a raw-n, ami régen nagyban ette a csillagokat. Ma már azért ez nem komoly probléma.
Az asztrofotós topikban utánakérdezhetsz, mit gondolnak a mostani vázakról a kollégák
[ Szerkesztve ]
-
lackopetyko1
csendes tag
Köszönöm a vákaszokat.
Mélyegezni még egy ideig biztos nem fogok mert ahoz kicsi a távcsövem.
De asztrotájkép, bolygózás meg természetfotó az lesz.
Csak a nagyobb pixelszám miatt jobb a Nikon? -
haruspex
aktív tag
válasz lackopetyko1 #53064 üzenetére
Hát, én a Canon 650-et biztosan nem venném meg, a Nikonnak sokkal jobb a szenzora.
-
t72killer
titán
válasz MittuDomain_ #53066 üzenetére
A szűrőmódosításra gondoltam, canonra millió leírás van és könnyebb kp-ért is megcsináltatni. Igaz, ezzel keresztbetesz az ember a normál fotózásnak.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz lackopetyko1 #53064 üzenetére
Bolygózásra - attól függően milyen távcsöved van - kb bármilyen gép jó, régen webkamerával tolták . Nem tudom, egyéb asztrofotó is játszik-e (mélyég), arra általában a canon népszerűbb/ahhoz van mindenféle tartozék.
-
lackopetyko1
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy kis segítséget kérni első DSLR vásárlásához. Két gépre szűkítettem a lehetséges jelölteket. Az egyik Canon Eos 650D a másik Nikon D3400. A két gép nagyságrendileg egy árban van. A felhasználás viszonylag széles körű lenne, de amire biztos használnám az természetfotózás, asztrotájkép, és T2 gyűrűvel bolygófotózás.
Mivel egyik gyártót sem ismerem jobban és a fotózást is most kezdeném, szívesen fogadnám a tapasztalatokat, véleményeket hogy melyik gép lenne jobb választás.
A válaszokat előre is köszönöm. -
haruspex
aktív tag
-
tvamos
nagyúr
válasz MittuDomain_ #53061 üzenetére
Egy Amazon BF akcióban azért nagyon bízom... Majd 5 ezerert...
A kit obival sem nagyon vág zsebre az ember egy 200e gépet, de tény, hogy méretben megoldható. Igen, talan nem, de azert nem tul nagy, es eleg konnyu is. (Ilyenkor jo a tejfolospohar muanyag... bar szerintem azert annyira nem gaz, de teny, muanyag.)"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
MittuDomain_
őstag
válasz tvamos #53060 üzenetére
Én hasonlót használok (M50 helyett M5, a többi ugyanaz), arra azért készüljön fel, hogy az adapter+50mm már nagyobb, kell neki egy kis táska, minimum ilyen. (Ebbe is legózni kell, de azért belefér.)
A kit obival sem nagyon vág zsebre az ember egy 200e gépet, de tény, hogy méretben megoldható. Egy 22mm f/2.0-val már a zsebrevágás is mehet - tényleg minimális a kilógás, és ez talán a legjobban használható üveg a rendszerre), csak ne lenne ilyen irgalmatlan drága cucc. Ha valami csoda folytán beesne 35e alá, azonnal kürtöljétek világgá.Egy Amazon BF akcióban azért nagyon bízom...Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
tvamos
nagyúr
válasz apple87 #53051 üzenetére
Szerintem egy Canon M50 mar bele fer a 200-ba, EF adapterrel, es egy hasznalt 50-es a gyerekportrera. Akkor lesz egy zsebrevaghatos compact kamerad a kit obival, a bokeh buzulasra meg ott lesz az 50-es. (Megveheted kitben is, csak akkor kisse tullog a kereten.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
t72killer
titán
Ezzel picit vitatkoznék, gyerekportréra sztem nem olyan rossz az a 90mm ekv. látómező. Az is igaz persze, hogy komplett felnőttet nem fogsz vele szűk szobában lőni.
#53057: mint 3 évig gx80 tulaj persze a gx80-ra szavazok . Jobb stabi, kevesebb crop videó alatt, kb ugyanolyan képminőség mellett kisebb fájlok.
[ Szerkesztve ]
-
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Melyik a jobb gép ?
Panasonic Lumix GX8 vagy a gx80
-
zolem
aktív tag
Műanyag bokeh kell vagy igazi ? Mert a telefonfélét lehet a fotóra utólag is tenni.
にんじん
-
nozs23
addikt
-
nozs23
addikt
válasz apple87 #53047 üzenetére
Mélységélességhez, szép bokeh-hoz a legjobb egy fényerős fix. Ezt nem adják kitben, külön kell megvenni. Ezzel viszont a felhasználást is lekorlátozod egy zoomhoz képest. Olyan zoom, ami szépen mos pedig drága és nehéz.
Tehát a keresett kombó nem nagyon létezik, főleg nem ilyen áron. Rendszertől függetlenül. -
vond
MODERÁTOR
válasz kovsol #53046 üzenetére
Azért lenne egy pici 1" ekv. 72mm f/2.8-on.
(#53047) apple87: Akkor már inkább LX100. Vagy MILC vonalon egy GX80 + 12-32 kit + egy 25mm f/1.7. Újonnan is majdnem belefér a 200-as keretbe, használtan meg bőven. Ha ez utóbbit választanád, akkor a 25-ös helyett nézhetsz akár egy Oly 45mm f/1.8-at, vagy Pana 42.5mm f/1.7-et is.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
t72killer
titán
válasz kovsol #53046 üzenetére
Nem 1xerű ez a zsebberakható bokeh-téma... Zoom-al, akármekkora szenzorral is fogsz hozzá rögtön egy kilós lesz a gép.
#53047: Én egy GM5+Olympus 1.8/45-öt javasolnék. Amikor meg nem portré, akkor lakhat a gépen egy 12-32 minizoom. Háttérmosás-téma.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz apple87 #53041 üzenetére
Erre leginkább valamilyen nagy szenzoros (1") kompakt gépet vennék. A milc-ek már nem zsebrevágós kategória, bár egy palacsinta (pancake) obival még elég mobilisak túlságosan sok lesz a kihasználatlan kapacitás, és a zoom-ot is bukod.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
apple87
senior tag
Gépre szánt összeg? 150 nagyon max 200 obival ).
- Felhasználás? Legfőképpen beltéri és kültéri gyermekfotózásra, továbbá családi és kirándulós fotókra.).
- Méret számít? (jobban szeretem a kisebb kompakt gépeket vagy a milc gépeket.).
- Videóra szükség van ? (nincs).
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? mindkettő, de az új mindig jobb. -
csacsi77
senior tag
Ezeket válaszold meg és biztos jönnek az ajánlott gépek:
Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max). Ha csak gép, azt az összeget. Ha objektívvel együtt, akkor úgy megadni.
- Felhasználás? (Lehetőleg "mindenre, bármire" kerülve legyen, próbáld minél jobban belőni, mi lenne kedvenc témád).
- Méret számít? (Súly, foghatóság, hordozhatóság, strapabíróság).
- Videóra szükség van ? (Igen: komoly minőséggel és tudással, vagy csak átlagos minőségben ? Nem: teljesen hiányozhat akár, bár ez egyre ritkább, lassan minden gép tud video-zni).
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
- Egyéb kívánság, speciális igények?Öreg fater megoldja!!!!
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Olyan fényképező gépet szeretnék vásárolni ami ténylegesen jobb képet készít mint a jelenlegi xiaomi mi 8 telefonom. És szép bokeh háttérmosást készít.
Legfőképpen beltéri és kültéri gyermekfotózásra, továbbá családi és kirándulós fotókra.
A legjobban szeretnék kijönni ár érték arányban, és jobban szeretem a kisebb kompakt gépeket vagy a milc gépeket.Tudnátok ajánlani ?
-
tvamos
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #53021 üzenetére
Fasza! Remelem, kiszivarogtatjak a forraskodot, es lehet majd Nikonnal vs arduino molyolni.
(#53035) t72killer
Szuper! Remelem, bevalik a gep! Majd irj rola![ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
t72killer
titán
válasz Mr.Csizmás #53034 üzenetére
Igen, szerdán hozzák .
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz nozs23 #53030 üzenetére
Meg nem lepődök, mert az előző gépemben is volt ibis, tudom, nagyon jól jött néha. Épp azért lett az egyetlen stabis Fuji a befutó, mert jól jön néha.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
t72killer
titán
válasz soldier2 #53029 üzenetére
"talán csak a 16-55 f/2.8 kivétel" - na épp ez lenne a lényeg... Minőségi+fényerős alapzoom, egy olyan, amivel pl bemész egy templomba, múzeumba, stb nem éppenséggel ugrabugráló népeket fotózni. A 40-150 nem APSc-n, hanem középformátumon alapzoom...
50mm fókusztáv egyébként 1/50 alatt stabit igényel, csatlakozom a kollégához abban, hogy 1/10-1/20-al akár egy gyereket is el tudsz csípni, amikor fél mp.-ig nem moccan. Eredmény: lényegesen alacsonyabb ISO mellett sokkal szebb a dinamika, zaj, színek.
A fujinál nekem az AF-rendszer tetszik, ami már a korábbi vázaikban is agyonverte a panás CDAF-et.
[ Szerkesztve ]
-
nozs23
addikt
válasz soldier2 #53029 üzenetére
"T72killer- a M4/3-os gépek vázstabiját valóban dícsérik, de ha nem statikus a célpont akkor semmit nem ér."
Ez nem igaz. Meglepodnel mennyi pillanatot el lehet kapni 1/20-al mondjuk, portret is lehet loni akar alatta is. Ezt egy stabilizalaltan vazzal, uveggel nem igen lehet osszehozni. Gyors mozgasnal valoban nincs ertelme, de ugy is hangulatos fotokat lehet osszehozni az elmosodott emberekkel.
-
soldier2
őstag
válasz kovsol #53025 üzenetére
Köszönöm, és Haruspex-nek is.
haruspex: "Bár nem látom a relevanciáját..." csak tájékozódom, és mivel úgy értettem, hogy alapból zárod ki a Fujit, kíváncsi lettem az okokra (még van mit tanulnom, nem trollkodás volt)T72killer- a M4/3-os gépek vázstabiját valóban dícsérik, de ha nem statikus a célpont akkor semmit nem ér. Semmi különöset nem szerettem volna a hétvégén csak egy pulit fotózni az erdőben. Sikerült végül de rendesen fel volt adva a lecke az érzékelőnek (na meg az autofókusznak sem volt egyszerű egy ugribugri fekete szőrpamacsra ráállni, vétett is párat). f/sötét kitzoom lenne pl az 50-140 f/2.8 vagy a 100-400 f/4.5-5,6 . na jó, értem mit szeretnél mondani stabilizált prime kevesebb van -csak a 80 mm f/2 macro jut eszembe, de a zoomobik mindegyike stabilizált, talán csak a 16-55 f/2.8 kivétel. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) x h-1 lett a befutó)
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz haruspex #53022 üzenetére
"Pana jobb választás mint a Fuji" - ezt azért kifejtenéd légyszíves? Már csak azért, mert nem is túl régen amikor gépet keretem a Panasonic fel sem merült, ellenben a Fuji viszont igen.
-
haruspex
aktív tag
A gx80 sem új, de egy nagyon jó kis kompakt mindenes, a gyenge keresője a gyengébb pontja szerintem. (Mondjuk a fujinak nincs a a6000-é meg kb ugyanolyan.)
Igazából, ha komolyabban bele akarsz kóstolni fotózásba a Pana jobb választás mint a Fuji, a Sony nem rossz, de hozzá adott objektívben (és szerintem kezelhetőségben) elmarad Panasonictól, és a kisebb kínálat miatt nehezebb is bővíteni.
Az xa-5 egy nagyon belépő gép. Mondjuk kezdésnek jobb valamilyen használt gép, abból olcsóbban ki lehet szállni, ha nem jön be annyira a fényképezés, esetleg a különbözetből egy fényerős fixet venni.
-
t72killer
titán
válasz Mr.Csizmás #53014 üzenetére
Ja, überpoén, hogy már nikon Z-re is van autofókuszos EF adapter;).
-
Tin_Shield
őstag
válasz pepeSTAAR19 #53015 üzenetére
Ha a videózás nem szükséges az E-M10mkII talán még jobb is kicsit. A 100 éves évfordulós akcióban elég jó áron van a Mintaboltban.
Amúgy mindkettő elég jó cucc, szenzorban a Fuji az erősebb (ha együtt tudsz élni az X-trans sajátosságaival), az m4/3-at pedig valamivel olcsóbb objektívvel etetni, plusz ott az IBIS. -
pepeSTAAR19
csendes tag
Sziasztok!!
Melyik lehet a jobb vétel? Olympus E-M10 Miii vagy Fuji X-t20? Hasonló árban vannak a bodyk, viszont most az Oly-hoz jár egy fix 45mm-es obi. Videózás nem szükséges.
Mate 20 Pro
-
Boha
aktív tag
fujifilm x-a5 gépnek kicsit beesett az ára 130e alatt, érdemes most rá lecsapni ?
Esetleg megéri a felárat a sony a6000 160e forintért ?OBORZIL
-
csacsi77
senior tag
válasz ricsko72 #53003 üzenetére
Nem lesz 4K videófelvételed és talán nincs elektronikus zár. Az af nem olyan érzékeny, de tökéletesen használható. Képminőségre nem lesz panasz.
Sokkal nem lesz kisebb a mostani szettnél, mert az obi azért termetes. Ha emellett döntesz vegyél egy plusz akkut, azért hamarabb merülnek, mint egy tükrös.Öreg fater megoldja!!!!
-
Tin_Shield
őstag
válasz ricsko72 #53003 üzenetére
A D3200-hoz képest semmiben nem leszel hátrányban. Egyik eddig említett MILC-el sem
Az a6000 jó gép, a 18-105 f4 egy korrekt objektív, de inkább videózást támogatja a felépítése (villanyzúm). Fotóra inkább a 18-135, kisebb, könyebb, élesebb, esetleg valamelyik 18-200, ezek sem rosszabb rajzúak, de nagyobb az átfogás. -
ricsko72
tag
válasz Tin_Shield #53000 üzenetére
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen monitort vegyek?