Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz nyikszi #16999 üzenetére
A ház ahogy néztem 203mm széles abba simán befér a freezer 7 pro. Azt, hogy érted, hogy nem az oldalsó szélén nyomja ki a levegőt, nem az oldallapon? Mert az egyáltalán nem gond az a hűtő pont a ház hátulja fele fújja a levegőt ahol normális körülmények között van egy venti ami egyből kiviszi, ez így teljesen ideális. Ha ügyes vagy még egy hyper 212+ is beleférhet az árba ami komolyabb hűtő valamivel és ha tervezel tuningot is akkor előnyt jelenthet a nagyobb teljesítmény.
-
nyikszi
őstag
Köszi, egyébként Intel Core 2 Duo 8400-as procihoz lenne, de még kérdeznék:
Egy Cooler Master 331-es házba szerelném be, de egyáltalán elfér-e? És nem gond, hogy nem az oldalsó szélén nyomja ki a levegőt a freezer?
[ Szerkesztve ]
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Nordic
Közösségépítő
Rájöttem hol volt a gond. Alaphangon azért volt forró a proci mert végig maxon ment, hiába volt bekapcsolva a Cool'n'Quiet Win7 alatt az energiaséma úgy volt belőve hogy nem használta. Most már idle 32fokos 1000rpm-nél, ami már elég faxa. Load persze ugyanúgy 45-50 fok de az már nem érdekel .
-
Henk
veterán
válasz Fenyak1979 #16993 üzenetére
Hát az attól függ hova tudnál ventit tenni a házba és van e már benne valahol. De nagyon nagy javulásra nem számíts, valószínű a cpu hűtő cseréje hozba igazi változást.
Sziszifeca: általában érdemes a nagyobb méretűt mert az kisebb fordulaton is tud akkora légszállítást produkálni mint egy kisebb venti nagyobb fordulaton.
-
veector
senior tag
válasz Sziszifeca #16994 üzenetére
Őümm.
21dB-től én falra tudok mászni (jelenleg is ezt teszem a rohadt 8500gt miatt), de vannak akiknek sokkal hangosabb a gépe. Ez a halkság szubjektív.
Amúgy érdemes nagyobb ventilátort venni mert az általában halkabb is.
DE
ugye nem csak egy ventilátorral akarsz procit hűteni? valami borda csak lesz rajta[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Egy láma kérdésem lenne:
AMD 2800+-ra kellene nekem 8(2000rmp) vagy 9cm(1500rmp)-es ventillátor.
A 21db az hangos vagy halknak számít? Nemtudom a levegőszállításukat.
Szerintetek melyiket érdemesebb venni?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Henk
veterán
válasz Fenyak1979 #16991 üzenetére
Alapvetően a gyári hűtők nem a halk működésre vannak hegyezve. A proci ne melegedjen túl és olcsó legyen ez a gyártó álláspontja. Még a venti vezérlését megnézheted hogyan van beállítva de gondolom azért gyorsítja mert melegszik. Ha vissza veszed a sebességét akkor nem lesz hangos viszont jobban fog melegedni. Megpróbálhatod úgy is csak közben nézd a hőfokokat, hogy meddig megy fel. Aztán ha sok vagy a hangját nem bírod akkor érdemes cserélni a hűtőt valami normálisra.
-
Henk
veterán
válasz Fenyak1979 #16989 üzenetére
Talán a cpu de ezt nem lehet így megmondani. Nézd meg valamilyen progival, hogy melyik venti milyen fordulaton megy vagy vedd le a gép oldalát és hallgatózd meg.
-
Fenyak1979
csendes tag
Sziasztok, nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdésem.
Vettem egy gépet:
Asrock M3A770DE
Amd phenom II X4 955 BE
2GB ddr3 ram
Sapphire Ati Radeon HD5770 Vapor-XLite vga 1 GB, aktív hűtő
PSP Saga II 500W
Minden tökéletesen működik, bekapcsolom és tök csendes kb 2 percig, majd valamelyik hűtő zavaróan hangosan kezd zúgni, és ez így is marad kikapcsolásig. Szerintetek melyik hűtő lehet a ludas? -
Barcageri
tag
Sziasztok
Tudtok ajánlani egy hűtöt ehhez:
q8300(2,5ghz) FSP SAGA II 500, gigabyte_ga_ep45_ud3lr
reálisan mennyit lehetne kihozni belöle? -
Henk
veterán
válasz atesss #16984 üzenetére
Ebben az árban nem találsz annál az EKL-nél jobbat, ha feltudod tenni szerintem azt válaszd. A Mini Ninja nyilván jobb de több mint 2x annyiba kerül.
Nordic: én amd vonalon nem vagyok képben de kicsit soknak tűnik. Esetleg a Scythe topikban kérdezd meg a Mugen2 tulajokat, hogy náluk milyen hőfokokat produkál, hátha használja valaki ilyen procihoz.
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy 478-as gépet szeretnék egy kicsit átszabni, úgy, hogy teljesen passzívban menjen (táp már van, egy FSP ZEN 300W, de lehet egy Pico-PSU-t veszek hozzá), és a lehető legkisebb fogyasztással.
Műholdvevő (DVB-S), és esetleg még DVB-T vevő is lesz, és felvétel miatt folyamatosan be lesz kapcsolva.
Ez fekvő házas Compaq D510 SFF (másik nevén D51S), de a proci fölötti területen ki lesz vágva a ház, hogy kiférjen egy jó nagy hőcsöves hűtő. Sőt lehet nem is lesz rajta a ház oldala - teteje.
Milyen hűtőt tudtok ajánlani, ami egy 2.0-s NW P4-et nagyjából le tudna hűteni idle-ben passzívan, és a lehető legolcsóbban hozzájutnék, alapvetően használtan ?Egy 80+-os 250W-os FSP HEN táppal a gép Idle-ben 50W-ot eszik, de ebben ugye tápveszteség, vinyó, chipset, CPU-tápellátás vesztesége is benne van, tehát maga a CPU kevesebb. És még majd drótozással lehethogy csökkentem a feszültségét is.
Csak Idle-ben kell tudnia lehűtenie, mert lesz hozzá egy hőszabályzós ventillátor (egy saját elektronikával, amit úgy állítok be, hogy kb. 10-20% CPU terhelésig ne kapcsoljon be, és ugye utána is fokozatos legyen).
Az is jó, ha eredetileg nem jó 478-ra, át tudom alakítani szerintem.Egy ilyet találtam, erről mi a vélemény ? [link]
Ez 3700 lenne, és ennél többet nem nagyon akarok rákölteni, sőt jobb lenne még olcsóbban.
Sythe Ninja Mini gondolom sokkal több, nem ?
Mert az asztali gépben egy Ninja-m van (bár most épp nem az van beszerelve), az nagyon komoly, csak hát az ára... -
Henk
veterán
válasz Nordic #16982 üzenetére
Ház a sok paszta is lehet probléma. Segítő kell hozzá ha egyedül nem megy a szerelése.
Valahol láttam, hogy a tetejére állította a hűtőt majd ráfordította a lapot és úgy csavarozta fel a srác. Lehet így könnyebb felszerelni.
Megpróbálhatod mégegyszer feltenni hátha javul a hőfok. Terhelve mennyire melegszik?[ Szerkesztve ]
-
Nordic
Közösségépítő
Természetesen a legfrissebb. Az igazság az hogy a phenom fórumban megnyugtattak hogy ez normális, csak az nem tetszett hogy más ezt Hyper TX2-vel is elérte, meg olcsóbb hűtőkkel. Azon is agyalok hogy talán sok pasztát tettem rá, de annyira x@r a Mugen 2 szerelése, hogy eszméletlen. Ha 3 kezem lenne akkor se lenne egyszerű összerakni..., de legalább szorítja rendesen a laphoz .
-
Nordic
Közösségépítő
Egy mungen 2-től megfelelő ha a 955BE procimat alaphangon 38-40 fokon tartja(semmi húzás)? Vagy szarul raktam fel? Fura mert a külső hőmérőm, közvetlenül a borda alján(a hőcsövek alatt)34,8 fokot mutat de az everest 39et....
-
Henk
veterán
Csak úgy tudod feltenni ahogy mondtam. Azért is említettem mert nálam az nagyon bezavarna a légmozgásba ha felfele fújna a cpu hűtő ventije, nem tudom nálad ez hogyan van kialakítva.
Most néztem az amd keretet jól megkérik az árát majdnem 3k + pk akkor már 4. Mondjuk 16-ból akkor is kijönne. Hammer-t mennyiért vennéd?Pítőr: tolómérő, élvonalzó esetleg pengével meg tudod nézni mennyire sík a talpa.
[ Szerkesztve ]
-
Pítőr
aktív tag
Köszi, viszont ebben az esetben nem saját hibáról beszélhetünk, hanem típushibáról. Így a teszt valós eredményeket mutat, mert akkor minden EKL tulajnak ilyen a hűtője. A freezer simán felfekszik.
Az, hogy rosszul raktam-e fel, azt nem tudom, háromszor próbáltam (sok, közepes, kevés pasztával) és egyre rosszabbul hűtött, de a közepe soha nem feküdt fel. Valahogy megnézem, hogy sík-e a talp felülete.[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
Daert
őstag
Valóban,egyik-másik teszt meglehetősen ellentmondásos.Nem értem hogy tudnak ennyire különböző értékeket mérni.Azon pedig éppen ma reggel rágódtam,hogy ezt a hűtőt nekem el kell forgatni ha fel akarom tenni,méregettem is valyon elférne-e a ramoktól
Elméletileg épp hogy.De ha még az AMD-s kit-et is meg kellene vennem hozzá,akkor már nem olyan buli.
Ha nem lenne annyira drága a Mega-hoz az AMD-s lefogató kit(+posta vagy futár) akkor azonnal megvenném tőled -
nyikszi
őstag
Sziasztok! Olyan 7000 Ft körül tudnátok mondani LGA 775-ös foglalathoz elsősorban csendes hűtőt? Nem passzív kell, azért azt nem szeretnék. Előre is köszi!
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
Henk
veterán
Ugye azt tudod, hogy a legtöbb Xigma hűtőt csak úgy tudod feltenni amd-re, hogy a venti a ház tetejével párhuzamos? De biztos elbírja a lefogató ha a gyártó ezt álmodta meg rá. Azt meg csak reméljük, hogy nagyobb terhelésnél jobban teljesít mert az első tesztben alapon 2 ventivel tudott annyit mint a 212+ az pedig szomorú lenne vagy a teszt nem hiteles.
Petrisz: egy párszor leírtuk már, hogy a Zalman hangos és drága a teljesítményéhez képest. Az meg proci függő, hogy hány fokig melegedhet egy adott modell. Ezt a procid topikjában meg tudják mondani.
-
Petrisz
tag
Henk köszi, felapplikáltam a hűtőt. Valahogy úgy tűnik, ez a Zalman 7000C-s nem is olyan nagyon-nagyon halk, a régi Thermalright XP-90 procihűtő+Noiseblocker SX1 Blue venti asszem, halkabb volt. Mindenesetre elég csendes, ez a lényeg.
Procinak hány fokig szabad melegednie?
''Magad légy az a változás, amit a világban látni szeretnél'' (Mahatma Gandhi)
-
Daert
őstag
Itt a Xigma kalapácsa jól teljesített,és ahogy a legutóbbi tesztedben is említetted;ezek a hűtők a terhelés alatt mutatják ki a foguk fehérét.A Tweak Town tesztje kicsit frusztrált engem,de nem gondolnám hogy nagyon melléfognék.
Viszont nem értem,hogy tudja biztonságosan rögzíteni ezt a 80dkg-os hűtőt(+venti) a mellékelt AMD-s libikóka szerű lefogató -
Petrisz
tag
Van egy viszonylag SOS kérdésem, mert éppen a konfigomat szerelem, és nem tudom, hogy a lap meg a CPU meg a cooler kompatibilis-e
Cooler: Zalman CNPS7000C-Cu
Proci: Athlon II X3 405e (TDP 45W)
Lap: ASUS M4A785TD-M EVO (AM3)Nomost a Zalman honlapja szerint ő támogatja az AthlonII-ket. A dobozban a coolerhez mellékelt doksi viszont AMD fronton csak Athlon 64-et és Sempront meg AM2 foglalatot emleget
Szerintetek müxik ez a cooler a fentieken? Nem merek nekikezdeni a szerelésnek meg a pakk kibontásának. Ha nem jó valami, akkor és gyorsan 3 napon belül a coolert még vissza tudom cserélni....
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Jó lenne, aut szívesen fogadná mindenki.
Pítőr: Polírozás segít csak amenyiben jól fogattad le a hűtőt.
mod:
Cadal Igaz, ezt elkúrt@am mint Fletó az országot.
AndrewTdi: Egy hely van az országban ahol minden csúcs hűtőt megszereznek neked ez pedig Engusz boltja (alias PC-Gear). Hajrá, az nagyon jó hűtő.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Daert
őstag
Azt hiszem Xigmatek Thors Hammer lesz a befutó.Találtam egy üzletet ahol viszonylag jó áron adják.Több tesztet olvastam róla, és a TRUE vs Megahalems vs Thors Hammer-t ugrasztoták egymásnak és nagyon minimális lemaradása volt a Xigmatek-nek.Talán még egy összehasonlító kedvcsináló írást is készítek róla.
-
AndrewTdi
addikt
Üdv!
Tudna valaki nekem Mugen 2 beszerzésben segíteni? Állítólag májusig nem lehet nálunk kapni.
-
Pítőr
aktív tag
Sziasztok, ebben tudna valaki segíteni.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=P%EDt%F5r
-
válasz Sziszifeca #16954 üzenetére
Nos nekem egy CNPS7000 AlCu ledes volt a detót ilyen deszka meg procin. Simán elfér a táp alatt. Mert itt elég magasan van a proci foglalat. Nagyon halk. Nem tom hogy lehet e kapni még boltban, én most adtam el nem rég. Szal én ezt ajánlom.
Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Sziszifeca #16954 üzenetére
EKL pl...
Daert: No para, ahhoz túl rég ismerjük egymást, hogy összekapjuk ilyen apróságon.
#nincsbennetarcsi
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene, mert bénázok.
Van ez a lapom: Asus A7N8X-E és hozzá egy AMD Athlon2800+ prociMost erre szeretnék jól hűtő, nagyon halk hűtést venni, de nem tudom melyik jó rá?
De nem találok hozzá jó kis rézmagos hűtőt.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Hali. Igaz nem szorosan a témához de kapcsolódik. Kellene olyan progi ami méri a cpu hőt + használható diagrammot csin vagy legalább nem egy összemosott log file-t.
-
Henk
veterán
Nézd meg a bios-ban a venti vezérlés hogyan van beállítva, gondolom a lap vezérli és nem melegszik annyira, hogy feljebb menjen a fordulat.
veector: szinte az összes hűtőhöz lehet kapni bármilyen lefogatót 1-2k-ért.
Illetve az újakhoz biztos, hogy visszafele jók legyenek. -
Mame
csendes tag
Üdvözlet van egy processzor hütőm aminek 1700-2100 rmp-vel kellene mennie és csak 750 rmp-vel megy.
Tipusa:
Thermaltake CL-P0391D Ruby Orb coolerName
-
Daert
őstag
Össze ne vesszetek miattam
Valóban most AM3-as platformom van,de decemberben váltottam 775-ről.A következő meg a rosseb tudja mi lesz.De ha friss-új hűtőt veszek akkor nagy esélyem van arra hogy a következő platformra is jó lesz vagy tud a gyártó biztosítani hozzá.Megaztán ha eladom nagyobb érdeklődői kört érint. -
-
Daert
őstag
Bocs hogy még mindíg itt tartok,de utánanéztem a THRUE-nak és valóban csak a rev.C a multilefugatós változat azt meg nehéz beszerezni(PCGear).A Megahalems pedig kiesett.
Megérhetné a Z600 helyére akár egy ilyen: NOCTUA NH-C12PSE14
vagy egy ilyen: ZALMAN CNPS10X Flex
Bár nem tudom hogy a Zalman féle verziók eltérnek-e a bordafelépítésben? -
ghostmat
tag
Szia!
Phenom II X2-t @3,5 GHz-en. Cél annyi lenne hogy 50 fok alatt tartsa.
A Zalmant azért tartom én is jobbnak, mert egyrészt hőcsöves, meg Cu.Ez a kettő maradt "versenyben". Sok kizáró tényező van, amilyet nem vennék.
1. A ház oldalventillátora lecsíp a helyből, így tornyos ventik kilőve
2. Passziv, víz kilőve.
3. A hangja is számít, eddig egy ASUS X70esem volt sima 8cm hűtővel, na az hangosPasztából van Noctua-m, azt használjam, vagy amit gyárilag adnak?
thx
-
Petrisz
tag
Végül egy 7000-es Zalmant vettem. Jobbakat írnak róla, pontosabban több teszt van, és ezeket nehéz összehasonlítani, de a Zalman "beváltabbnak" tűnik. Végülis asszem nagyot nem tévedhetek. Köszi a tanácsokat, Henk.
-
Qru
MODERÁTOR
A non Rev C-hez nincs csak LGA775 és S939, AM2/3-as lefogató. Nekem is olyan van és külön kellett LGA1366-os lefogatót vennem. Mondjuk Engusz árul, ilyen 2-3k körül mozog árban.
mod:
ghostmat: Zalman jobb vmivel, mert ugyan kicsit kisebb de rézből van és a ventije is nagyobb légszállítású. Bár egyik sem vmi penge hűtő.
Mit hűtenél mekkora órajelen és mennyi pénz van rá?
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
ghostmat
tag
Sziasztok!
Kettő közül szerintetek melyik lehet a hatékonyabb?
GunMet ORBvagy
Zalman hőcsövesKöszönöm!!
[ Szerkesztve ]
-
-
bokapeter
tag
Sziasztok! Nekem egy AMD Phenom II 940-es BE procim van. Tuning nélkül használom. Szerintetek a Cooler Master Hyper TX-3 as jobb-e mint a gyári hőcsöves AMD hűtő (foxconn), jobban hűt-e, csöndesebb-e? Erre a procira elég-e a TX-3 as hűtő? Üdv várom a válaszokat: BP
BP
-
tommyone
csendes tag
Sziasztok
Kérdésem az lenne,hogy cpu-t cserélnék a gépemben nagyobbra(e-6700)-ra.
De nem tudom,hogy a hütöm ebirja-e?, ha kb 3,5mhz-n szeretném járatni,v kell nagyobb.
Thx -
Nos elfér. Feltettem 3 szor, mind a 3 szor full terhelés alatt 70c fölé ment. Próbáltam 2 pasztát is. Utána vissza tettem a lefogatókat első első helyzetbe. (mert előtte az egyiket áttettem középsőbe) És így full terhelés alatt 45c. Jah és a ventit szabályozza az alaplap. Csak aggódok hogy nehogy le essen mert most így 0,0 helyzetben olyn mint ha nem akadna be a lefogató de jól átmozgattam és stabil csak nem esik le.
-
Daert
őstag
Üdv.
Valaki tudna ajánlani egy olyan proci hűtőt ami kissebb terjedelmű mint a CM Z600,de legalább annyira jól hűt és jelenleg minden procifoglalatra felmegy.
A z600-al most az a problémám hogy a hűtőbordás memók és a hűtőn lévő venti ütközik.Valamint hogy nagyon nehéz az alaplapi csavarokhoz hozzáférni.
EKL Alpenföhn modelleken és Xigmatek valamelyikén gondolkozom.Ha bármi egyéb javaslat érkezik megfontolom. -
Henk
veterán
válasz MATEO6600 #16924 üzenetére
Bőven elég a freezer xtreme is sőt az említett freezer 64 pro is. Ha kicsit komolyabb kell de a 2 közti áron akkor hyper 212+.
De rámegy mindkettő. (am2=am3)jookomak: passzív üzemre nem nagyon találsz kisebb bordát mint a Ninja hiszen mivel nincs rajt venti egy jó nagy hőleadó felületnek kell lennie. Ha kisebb bordát akarsz akkor a Megahalems vagy a TRUE is elég egy kis fordulatú ventivel. Esetleg egy Thermolab Baram vagy az említett Alpenföhn, vagy még olcsóbban egy Xigma S1283.
Mans20: szerintem nem lesz jobb a Mega-nal, túl kicsi a felülete hiába széles. Meg szerintem ronda is.
[ Szerkesztve ]
-
-
MATEO6600
őstag
Hali!
Van egy AMD Phenom 2 X4 955 BE proci alap hűtővel, ami nagyon hangos...
Erre szeretnék venni egy normális hűtőt ami halk és olcsó is.
Nem kell brutálnak lennie, mert nem tuningolom, tehát elég ha az alap hűtő teljesítményét hozza halkan.
Előre is köszi! -
Nordic
Közösségépítő
Nos a Mungen 2-őt választottam, szerencsére találtam olyan Mushkin ramokat, amik alacsony bordázattal rendelkeznek. Így el fog férni. Remélem nem csalódom benne. Köszönöm a segítségeket .
-
Mans20
addikt
Prolimatech Armageddon [link]
ha volt már akkor bocs.Erre már pakolhatunk 14 es ventit,és a vékonysága miatt elférnek a ramok is,kíváncsi leszek mennyivel lesz jobb mint a megahalem,ha jobb lesz.[ Szerkesztve ]
-
jookomak
őstag
sziasztok
elgondolkodtam, hogy lecseréljem a passzívan működő ninja2-met. jók a hőfokok, nincs mi zajongjon rajta, de a szerelését egyszerűen gyűlölöm. nem fér be a kezem a pöckökhöz, a 4pin-es csatihoz. már volt, hogy meg is vágtam magam vele
van olyan procihűtő, ami hasonló teljesítményre képes passzívan, ámde keskenyebb kialakítású, mint pl a proli matek megahalems?
ha arra adnám a fejem, hogy ráteszek egy ventit, akkor merre nézelődjek? említett prolimatech, vagy true120, esetleg valamelyik alpenföhn? -
Johnny001
senior tag
Hi!
Mugen 2 lesz majd küldök képek a ramok viszonyáról
By.: Johnny
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Carte
tag
Időközben nem bírtam ki, utánna kérdeztem egy webshopnál, válaszoltak is, és ment a rendelés De azért kösz a választ
Egyébként volt egy sejtésem hogy 1 bullshit a gyári hűtő, meg az "a szürke izé ráapplikálva ( )" se nézett ki valami bizalomgerjesztően.
Pénteken megyek a cuccért.
-
Nordic
Közösségépítő
Attól csak azért óckódóm mert a vga peg a venti között nincs sok hely . Olyat esetleg tudnál ajánlani, ami mondjuk, elfér a ramoktól? Főleg a hang szempontjából lenne jó a mungen 2 csak nem fér . Ezért is gondolkoztam az Asus megoldásában, csak egy komolyabb tuningra sztem az kevés lenne....
-
Carte
tag
Helló!
I5-750-hez vennék Cooler Master Hyper 212 plus hűtőt.
Az a kérdésem hogy van-e a hyper 212 csomagban hővezető paszta vagy külön kell venni?
Illetve mivel boxos a proci, ahoz adnak-e külön? (mert csak a gyári hűtő alján láttam előre applikált 3 szürke csíkot... ennyi lenne?)
Mert ha adnak a box-hoz pasztát azt használnám, amennyiben megfelelő (ajánlhattok jobbat, mert később lehet lesz tuning.) -
MiztaH
csendes tag
Valaki tudna mondani gyorsan 12 ezerért egy frankó cpu hűtőt? Egy AMD Phenom II x4 940 3ghz Black Edition-höz kellene. Ja AM2+ hoz.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz royalka #16908 üzenetére
Ezért mondtam, hogy a venti a ram fölé fog esni, de a lamellák sem kezdődnek annyira alacsonyan és a hp sem lóg ki annyira oldalra, hogy az útban legyen a ramnak. De akkor beszéld meg az üzletben, mert legtöbbször lehet hogyha nem fér el akkor vegyék vissza. Én is így voltam mikor az Orochi-t vettem mert az tényleg necces volt, hogy elfér e. Ha hiánytalan a csomag és a hűtő talpáról nem húzod le a fóliát akkor vissza szokták venni gond nélkül. Vagy van olyan bolt is ahol belepróbálják neked a gépbe, hogy elfér e, esetleg csak a lapra rátenni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Még egy kérdés hozzátok. Nekem egy gigabyte ma78gm deszkám van. 2db duálba járó memóval. Szerintetek elfér a ninja2 a memóktól? + a memókon vannak hűtő bordák is igaz nem azok a magasak csak sima Revoltec. És nem tom hogy milyen magasan kezdnek a csövek szét ágazni. + Az nem baj hogy ennek a talpa nem full réz, hanem alu? (Bocsi a sok kérdésért csak nagyon laikus vagyok ilyen téren.)
-
Henk
veterán
válasz Nordic #16900 üzenetére
Ha felül van ventid a 690-ben akkor végülis felrakhatod úgy a cpu hűtőt, hogy felfele fújjon szerintem sokat nem rontana a légáramlaton. Viszont így valóban lehetne a DK is. Mondjuk az teljesítményben gyengébb mint a Mugen2 és árban nem sokkal marad el, csak a mérete miatt lenne kedvezőbb. Viszont én akkor a Xigma S1283-at venném ami ugyanazt tudja mint a DK csak olcsóbb vagy 3k-val, igaz nem annyira mutatós.
Itt egy teszt az Asus-ról de itt nem 22 dBA-t mértek meg nem is villant túl nagyot hűtésben.Petrisz: nem ismerem sajnos azt a hűtőt de a tesztekben nem kiemelkedő a teljesítménye. Nekem kicsit olyan idétlennek tűnik ez a ferde kis borda meg a 9-es venti. Viszont nem ismerem a procid sem, hogy mennyire melegedős fajta de az biztos, hogy a gyári hűtőnél azért nagyságrendekkel jobb lenne ez a Katana 3 is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest