Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz AndrewTdi #96638 üzenetére
"Másrészt játékok közben sincs olyan hangja, mint teszt közben."
Valószínűleg teszt alatt nagyobb terhelés éri, mint játékok alatt, ami egy kellemes eredmény. A lényeg az, hogy a stressz tesztet is képes kezelni, jó az a hűtő úgy, ahogy van.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Zamma
őstag
válasz AndrewTdi #96636 üzenetére
A hőfokok jók, hál Istennek ezzel nincs baj.
Viszont nem túl hangos teszt közben a géped? Az 1650 környéki venti fordulat nem tűnik megnyugtatónak...
HWinfo szoftverrel lőjél már légyszi egy képernyőmentést, az külön listázza a gpu, cpu, ház ventik fordulatszámár is. Gyanúm szerint nagyon nem csak a házventi pörgi szét magát, a vga-val is ez lehet a helyzet... -
Topikgazda
válasz AndrewTdi #96628 üzenetére
Szia,
Jó persze! Sokan azt használják. Windowson videókártyához Furmark, procihoz Cinebench, CPU-Z. Meg a különböző benchmark programok is jól megdolgoztatják a gépet, én Linuxon Superpositiont használok.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz AndrewTdi #96159 üzenetére
A Frost Spiritből én úgy tudom csak 140-es van és ~43 mm a "ram clearance" nála. Tehát igen, befér alá az LP ram. Nekem AM4 lapban G.Skill Aegisek vannak, ezek 31,2 mm magasak, szóval bőven van hely.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz AndrewTdi #42420 üzenetére
Antec talán, de még lehet azzal is cserélni kell a ventit.
TJ08-Ed van látom, lég nem jön szóba? pl egy HR02 Macho szépen még befér és pont a kifújó venti előtt van.
esetleg lehetne még EK single LF rendszer, de az árban inkább 40hez közelít erre
bobsys: kitakarás ramnál baj, mármint magas foglalatosok lesznek használva?
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Merlinclub
senior tag
válasz AndrewTdi #40885 üzenetére
Ha Corsair, akkor mindenképp az új H100i széria nyerő.Az i fontos
Újabb pumpa, és csendesebb ventik!Esetleg Alpenföhn Wasser, az is új pumpával van már.
De van bőven ilyen, akár az Enermax Enermax ELC240 és ELC120, Thrmaltake Bigwater sorozat, de jönnek hamarosan a CoolerMaster saját tervezésű vizhűtései, és még lenne Zalman CNPS20LQ is a sorban.
Választék van!
balasig
Ha nem feszül, és nem nyomja annyira a hűtést, hogy az ne feküdjön jól fel, akkor nincs para.
Ménkű nincs benne, csak hőt ad le.[ Szerkesztve ]
-
easy...rider
őstag
-
IreN!CuS
őstag
válasz AndrewTdi #36616 üzenetére
Pár eredményt tudnál mutatni,érdekelne mit tud az a hűtő?
Pityu.Az okés,de a legtöbb ramon nagyobb hűtőborda van lásd [link] És akkor nem fér be a hűtő alá a ram.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
easy...rider
őstag
válasz AndrewTdi #36610 üzenetére
Arctic Cooling Freezer 13 Pro
Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2Scythe Mine 2
Scythe Ninja 3
Scythe Mugen 2 Rev.BEKL Alpenföhn Himalaya
Alpenföhn Brocken hardveraprórólEgész széles a házad, szerintem nem lenne gond a hűtő magasságával. Macho passzívan elviszi ha jól szellőzik a házad. Mármint ha hátul is van benne egy jó venti.
[ Szerkesztve ]
-
Bukmop
tag
válasz AndrewTdi #35045 üzenetére
Köszönöm a linket, ezt pont nem találtam meg, de én meg olyat találtam külföldi tesztben, amiben azt írták, hogy az elődjéhez képest nem javult, csak csínosabb lett, pedig a súlya is meg lenne egy jó hűtési potenciálhoz.
Köszi a hozzászólást!"Doing more than the minimum work is my deffinition of failing!"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz AndrewTdi #33588 üzenetére
V351be befér pl. az előzőekben is említett NH-C14P SE, nekem az elődje (NH-C12P) volt a V350ben anno. Hardforumon egész szép thread van V350 témában, mivel a 351 alig tér el, tippeket kaphatsz ott lapozgatva..van egy-két igencsak durva konfig is a kecóban..pl. ez.
Ha nincs meg még a kecó, akkor Xigmatek Gigasnak nézz utána..abban elférnek a nagyobb hűtők is.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz AndrewTdi #29795 üzenetére
Nagyban függ attól hogy hogyan használod. De sokkal jobb a Mugen 2-től. Ahogy nézem (tesztek szerint, ami nekem semmit se bizonyít viszont valami képet csak ad) a Dark Rock Pro egy laza 7-8C-ot ráver a Mugen 2-re, minden helyzetben.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Tothgera30
Ármester
válasz AndrewTdi #29793 üzenetére
Ha a kinézet a lényeg akkor vegyél Dark Rock Pro-t, D14-et, Silver Arrow-ot vagy K2-t, szedd le a ventiket (passzívan legyen a cpu hűtő), rakj felülre két ugyan olyan ventit (pl.: Slip Stream 800rpm) és használd úgy, szerintem olyan szépen letisztulva nagyot ütne neked a 800D-ben, jobban mint a "H" sorozatú vízhűtés bármely tagja.
-
Merlinclub
senior tag
válasz AndrewTdi #29788 üzenetére
Csak igazolni tudom a fórumtársat. A Corsair "alsó" kategóriás vízhűtései még teljesítményben sem mindig tudják megverni a jobb léghűtéseket, nemhogy zajban!
Ha vízhűtésre váltanál, és elvárasaid is vannak ezzel kapcsolatban, akkor magasabb kategóriában kell körülnézni.
Mi a Corsair H70-et teszteltük, és igencsak csalódtunk sajnos.
-
Tothgera30
Ármester
válasz AndrewTdi #29788 üzenetére
H80/H100 alatt semmiképp, de én nem gondolom józan ötletnek ezek megvásárlását, esetleg kipróbálni jó, de a Mugen 2-t nem fogják nagyon meggyalázni ugyan olyan körülmények között (értsd minden ugyan az, a ventik is hogy ugyan olyan halknak tituláljuk). Bár neked a 800D-be felülre be lehet lőni, és felülre két ventivel kifelé fújó üzemmódba át lehet szellőztetni, de én még mindig megtartanám a Mugen-t és felülre dobnék két 800rpm-es ventit, máshová nem kell (talán előre-hátra nagyon nagy igénybevétel esetén, ha a 6950 annyira fűtene).
-
panikrum
csendes tag
válasz AndrewTdi #20060 üzenetére
Igazad van; én is valóban olyan szerelőhöz viszem a kocsimat, aki annyira penge, hogy már zsigerből csak fülre állítja az előgyújtást és messze elkerülöm azt a melóst, aki csak azt tudja, hogy hogyan lehet csatlakoztatni a szerviz laptopot a kocsi diag. aljzatába és hibakódokat lekérdezni, törölni, mert elméleti szakember.
-
szki
őstag
válasz AndrewTdi #19820 üzenetére
Kösz a Tippet. Haf-932 házam van, azaz alultápos. Van egy Mugen2 hűtőm egy 4 magos Phenom2-n. De gondoltam lapcsere, procicsere és ramcsere. (régről megvan a 3x2GB magasbordás DDR3 kitem is). És tudom, hogy lehet bűvészkedni a Mugen2 ventilátorával, de a hűtési teljesítmény sokat gyengül.
Szóval tippeket kérek Mugen2-höz hasonló árfekvésű, teljesítményű, és csendes procihűtőre, ami alá beférnek a magasbordás ramok... -
Henk
veterán
válasz AndrewTdi #19810 üzenetére
A Prolimatech nagyon berobbant a Megahalems-el de ez már komolytalan, hogy kiadja a 3. ugyanolyan hűtőjét. Kijött a Megahalems aztán a Megashadow ami ugyanaz csak feketében most meg a Super Mega amiben van pár réz lamella de teljesen egyforma a 3 hűtő. Hány bőrt lehet még lehúzni róla?
Amúgy szerintem jobb mint a Mugen2, de jóval drágább is lesz és ehhez külön ventit is kell venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest