Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
IreN!CuS
őstag
válasz Ghotto #40606 üzenetére
Milyen házba szánod az alkatrészeket?
daa-raa , kromatika Igen a ninja 2-3 még jó választás lehet
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
Igen C14 volt eredetileg is a D14-röl tudtam ,hogy simán bírja a nagyobb cpukat is passzívban jó házszellőzés mellett.A képet azért köszönöm legalább tudom a D14 mit tudd
kromatika Ez így lehangoló nagyon ,azt hittem azért többet tudd,valahogy bíztam a nagy felületben de akkor még sem olyan jó passzívra.
Akkor tényleg a K2,D14,Macsó maradt ami ajánlható passzívra.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
Valahogy sejtettem az alap két ventilátoros felépítéséből, kár érte.
smiti Alapon járt a 965 vagy volt tuningra rajta (főleg a +v érdekel)?Mert ez így elsőre elég pozitív.
daa-raa Első ránézésre úgy éreztem ,hogy egy 65w tdp cpu-t fél passzívban elbír,el kell bírnia. Csak nem szeretek ilyenekkel kísérletezni
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
Valaki próbálkozott már Noctua NH-C14-el passzívban?(természetesen fél passzívra gondolok hátul 12 cm felül 14 cm mindkettő leszabályozva)Lehet értelme,vagy baromira nem arra találták ki?Amúgy cpu-tól függetlenül kérdezem mert gondolom egy i3/Trinity(alapon) nem okozna neki gondot.
[ Szerkesztve ]
-
-
IreN!CuS
őstag
válasz proci985 #37152 üzenetére
Elégnek elég lesz,de lehet érdemesebb lett volna hozzácsapni 1-2kt egy jobb hűtőért , nem pedig utólag kérdezősködni
-
IreN!CuS
őstag
válasz Kiscsőke #36995 üzenetére
Igaz nem saját tapasztalat,de haverom is ilyen hűtőt használt Q6600hoz,ugye annak magasabb a max TDP-je illetve még a régebbi steppinges volt neki.Nyáron küszködött vele tuning(volt + fesz) mellett,máskor nem volt vele gond.
Szerintem nem lenne vele gond -alapon főleg - ,de biztos nem lenne idle 30 load 50 fok körül egy próbát megérhet,persze függ mennyire vagy hangérzékenySmoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
Pár teszt :
Egy jól szellőző házban,nem tartom kizártnak,hogy passzívan is elbírna a procidal,ha nincs agyon feszelve.
Nálam ez lesz a cél igaz,nálam könnyebb dolga lesz a 6750-el passzívan,1-2 nap/hét mire meglesz akkor majd írok róla pár szót.[ Módosította: bwoay ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Tothgera30 #36914 üzenetére
Ha az a +2 inkább +3 akkor kijön egy Thermalright HR-02 Macho Merlinnél.Szerintem belefér a listába amit írtál
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz headhunter #36756 üzenetére
Dark Rock 2 a sima nem a pro is érdekes lehet,ne hagyd ki a listából szerintem.
siriq Alpenföhn Brocken használt ~8 k új ~11 k elsőre ez ugrott be.Esetleg Cm Hyper 412S
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz aszti93 #36730 üzenetére
Akkor szinte biztos,hogy nincs rajta rendesen szerintem,ha 63 fokos a proci jó esetben a borda is igencsak meleg lesz
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Tothgera30 #36718 üzenetére
Kettő közül -amiket linkeltem- ha passzívat nézzük melyik lehet a jobb?Persze a mostani cpu-t mindkettő simán hűtené passzívan,de gondolni kell a jövőre is
Mondjuk a Prolimatech-re nem találtam max TDP megjelölést a hivatalos honlapon,sem a logout-os "mini" tesztben sem.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Tothgera30 #36713 üzenetére
Arról van valami lista/infó/tapasztalat ,hogy a macsó 2 mely procikat/mi a max TDP amit letud hűteni passzívban(hátul/felül 12cmes leszabályzott ventilátorral támogatva)
Vagy mondjuk ez PROLIMATECH Megahalems
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Winchester95 #36635 üzenetére
Most a csendes is legyen , ne is legyen drága , ne is legyen meleg és ne legyen több 3k-nál tudod ,hogy lehetetlen.
3k-ért én nem tudok semmit sem ajánlani bocs,nézz aprón hátha belefutsz valami normális hűtőbe,de nagyon kicsi rá az esélyes.
Néztél tesztet mielőtt megvetted a mostani hűtőt,vagy elég volt az,hogy oda volt írva,hogy jó q6600ra?
Ház hátuljára lehet érdemes lenne berakni egy ventilátort még akkor is ha szét van szedve.Asbee nem is gondoltam erre,miután megláttam azt a hűtőt,de lehet neked lesz igazad.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Winchester95 #36633 üzenetére
Hát képek alapján nem túl tápos az biztos plusz hozzá jön egy forró fejű proci és kész a melegedés.A q6600-nak 105w max TDP van megadva míg a e7600-nak 65w max TDP remélem érzed a különbséget.
Haverom küzdött anno q6600-al igaz ő tuningolta is,de a nyári melegben a hyper tx2 hűtő nem bírta,nem hogy az ami neked van.
Szánj rá 8-10kt és azért már jó hűtőt kapsz Alpenföhn Brocken
Link nem jó,és a procinak semmi baja
És ahogy a képet elnézem a GPU sem az ideális hőtartományban van,milyen házad van?
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz AndrewTdi #36616 üzenetére
Pár eredményt tudnál mutatni,érdekelne mit tud az a hűtő?
Pityu.Az okés,de a legtöbb ramon nagyobb hűtőborda van lásd [link] És akkor nem fér be a hűtő alá a ram.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Tengri #36611 üzenetére
Alpenföhn K2
Noctua nh-d14
BE QUIET! Dark Rock pro 2
Thermalright HR-02 Macho
BE QUIET! Dark Rock 2
Gelid Gx 7 (meglepőn jól ment a PH-s tesztben,de pár hónapja nem lehet itthon beszerezni)(Ausztriában/Szlovákiában láttam egy-egy boltban.És messze a legolcsóbb a felsoroltak közül a Brocken-el együtt)
Cooler Master Hyper 612S (Pityu. most vett,tud bővebben nyilatkozni róla)
Alpenföhn BrockenPár teszt
Alpenföhn K2 - A csúcs - Konklúzió, ranglista
Öt termetes processzorhűtő
be quiet! Dark Rock Pro 2 Dual Tower CPU Cooler ReviewIlletve kérdés milyen és mennyi ramod van,mert van pár hűtő ami rálóg a ram slotra/okra
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz RobberBaron #36544 üzenetére
Tuti
(#36527) Steelmanus : okés csak így kicsit megtévesztő volt amit írtál,mert egyiknél a max db-t írtad míg a másiknál egy "középtartományt". Azért is volt furcsa mert mindenhol dicsérték a 612-t,hogy halk te meg ugye a Brocken-t írtad halkabbnak.
[ Szerkesztve ]
-
IreN!CuS
őstag
válasz Steelmanus #36506 üzenetére
1500-nél van a 21 db?
-
IreN!CuS
őstag
Valaki nem tud egy titkos boltot ahonnan beszerezhető még a Gelid Gx7-es hűtő?Sehol sem találtam Magyarországon,pedig a PH-s teszt után igencsak megtetszett.
Merlin esetleg te tudsz szerezni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- Jonsbo CR-2000GT Dual Tower 2x120mm PWM ARGB processzor hűtés (új, bontatlan, garancia)
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest