Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monyesz
aktív tag
válasz Celithrandi #15490 üzenetére
Úgy már értem miért pörög a venti !
Meleget szív és keveset hűt, méginkább pörgeti - ha lenn lenne a táp, akkor nem hűvöset szívna és kevesebbet pörögne talán... -
MattX
tag
Ha valakit érdekel akkor van egy eladó Noctua NH-D14, nem linkelem mindenki megtalálja! Bocsi az offért, de ebben a témában van akinek segít!
-
CoolMan
MODERÁTOR
Sziasztok!
Szerintetek milyen cpu hütöt vegyek egy Phenom II X4 965-re? Húzni nem fogom.
Másik kérdésem az lenne, hogy a CM TX2 elég lenne -e a procinak? Mivel ez van most. -
TomiLi
addikt
válasz Celithrandi #15487 üzenetére
Engem... Én szeretm moddingolgatni is a gépet! Sokak szerint ez felesleges, de én is rengeteg PC komponenseben előszőr azt nézem, hogy néz ki... Aztán nézek utána mit tud Sajna ez még egy kritérium, ami miatt még nehezebb a választás....
Ha jól látom ez az új Scythe cpu hűtő, ez mostanában jelent meg?
Most ne kövezzetek meg, de érdemes egy thermalright true 120-at lecserélni ilyenre?
Csak egy kósza ötlet, mert a vga coller is scythe , és arra gondoltam, így nagyobb lesz az összhang.... Csak semmi teljesítmény adatot nem találtamerről a scythe hűtőről....Bogyorisz
-
Monyesz
aktív tag
válasz Celithrandi #15485 üzenetére
Milyen az a táp (típus) ? A házad milyen elrendezésű, a táp felül van és a prociról szív el ?
-
Monyesz
aktív tag
válasz Picturemaker #15480 üzenetére
Jó a Baram, de kicsit hangos, 50decibel fölött van. Méretileg: 160x132x87
Jobb az Akasa Nero AK-967, mert halkabb, 40 decibel alatt van. Méretileg:160x120x77Van a Thermolab Bada is, nagyon érdekes megoldással, eltolva a hűtő úgy, hogy felrakott ventivel szimmetrikus a talp tengelyére nézve. Nem is hűt rosszu (sőt, harmadik a frostytechnél), kicsit hangos, méretileg viszont nagyon korrekt: 136x115x95
A méretek mind hűtővel szerelve értendők. -
Celithrandi
addikt
kit érdekel a kinézet, benne van a gépben
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Kartács
aktív tag
Vitázni nem kell ezért csinálnak a gyártók millió félét lehet válogatni
Nekem is nagyon tetszik mondjuk!
Mondjuk ha a hűtő is 3 szög alakú lenne (ami simán megoldható, de még nem láttam PC környezetben ilyen megoldást) akkor még durvább lenne, de így is kellemes kinézetet nyújt.i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
Celithrandi
addikt
válasz TomiLi #15482 üzenetére
a nagyobb ventik törvényszerűen ugye alacsonyabb fordulaton tudnak ugyan annyi levegőt szállítani mint a kisebb magasabb fordulaton, meg ugye sok esetben még többet is tudnak alacsonyabban, ezért is vettem 14cm es ventis tápot, 17db a hangja és több levegőt szálít mint a 12es ventis tápom szállított 40db hangleadás melltt. rpm-eket most passzolom
Monyesz ezt most nem értem, az levegőt miért mérték bele? annyi helyre van szüksége a zárt ház és a venti között?
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Picturemaker
őstag
válasz TomiLi #15482 üzenetére
Ja-ja. Rohadt nagy és (szerintem) rohadt ronda.
Olyan hatást kelt, mintha "ilyet találtunk ezt tesszük rá" módszert alkalmaztak volna.
Pedig gondolom kiszámolgattak valamit vagy kipróbálgatták. Biztosan így a legjobb.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
TomiLi
addikt
válasz Picturemaker #15477 üzenetére
Igen sok a hasonlóság a két hűtő között! Ez lesz az új hullám, hogy egy 14cm-es és egy (vagy kettő) 12cm-es propellerrel lesz felvértezve a cpu hűtő? Érdekes... Viszont rohadt nagy!
Celithrandi: Nah erre sem gondoltam. Érdekes kérdés: hogy két különböző méretű venti azonos fordulaton más levegőszállítással rendelkezik... lehet rosszul, de bennem is felmerült ez a kérdés, hogy ez milyen hatással van a hatásfokra, valamint a zajra....
vagy a nagyobb venti alacsonyabb fordulaton üzemelne???[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
Picturemaker
őstag
Azt hiszem megtaláltam a nekem kellő hűtőt!
Ilyet akarok, szép is, jó is, nem "bazi" nagy.
Thermolab Baram Shine [link]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Henk
veterán
válasz Monyesz #15472 üzenetére
Szerintem még mindig nem. Nézd meg bármelyik hűtő méretét a honlapon, itt van pl. a Ninja2. 116x116x152, ebben sincs benne a venti ha megnézed még a 116-os oldalra jön rá a venti 25mm-e, de ez így van a Mugen2-nél is. Megadják a borda méretét meg külön rá a ventit.
Vagy itt van pl. az Orochi, ez szintén fekvő hűtő. Méretei: 120x194x155. 155mm a magassága, de a venti még +25 ha felteszed rá, ezt biztosan tudom mert nem tudtam feltenni a ventit rá mert túllógott az oldallapon. Ha a teljes magassága 155mm lett volna akkor ez a probléma nem lépett volna fel mert a 160-as hűtők is befértek. -
Picturemaker
őstag
válasz FireKeeper #15451 üzenetére
FireKeeper: Köszi. Akkor ez a hűtő (ezzel a ventivel) 1,4V-3500-on valószínűleg kevés lenne. PhII 60 foknál mindenképpen elhasal.
Henk: Köszi. Akkor nem derült fény, hogy miért "lukas" néhol az a rublika.
ceaser: Tulajdonképpen a Noctua NH-D14 is így néz ki, csak két hűtővel. Gondolom majd a Noctua NH-D14 rev.B 3 hűtővel jön.
[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Celithrandi
addikt
-
TomiLi
addikt
-
Monyesz
aktív tag
Szerintem meg nem, mindig a befoglaló méreteket szokás megadni. Itt a venti méretét azért közlik külön, mert gyárilag 140-essel adják, de lehet 120-ast is rakni rá. A régi Kama Crossróll ez hivatalosnak tekinthető. A hivatalos méretében benne van a venti is.
-
Kartács
aktív tag
-
TomiLi
addikt
Ennek van értelme? Vagy csak egy nagy p... vakítás...
Nekem az ausztrál kamionok jutottak eszembe róla
Bogyorisz
-
Henk
veterán
válasz Monyesz #15465 üzenetére
Hát szerintem meg nem, itt a borda méretét szokták megadni, illetve külön a ventillátort. 177mm hosszú, 140mm széles és 137mm magas, meg erre jön rá a 25mm széles venti amivel együtt már 162mm. Legalábbis én így értelmeztem.
Celithrandi: ha pont a hűtő felett nyitott az oldallap akkor ez valóban előny.
Kartács: megnézed a lapod leírásában, hogy melyik slot-ban megy a dc.
[ Szerkesztve ]
-
Kartács
aktív tag
Azt nézem, lehet nem fog elférni a 2db G.Skill Ramtól (5,5cm magas bordás) annak ellenére, hogy a hűtő ívesen emelkedik lehet át kell majd tennem a KiTet a 3-4es modulba, az ugye nem okoz semmi gondot a Dual-Chanelnek, hogy nem az 1-2 ben lesz?!
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
Kartács
aktív tag
Szerintem meg elég jó mérvadóak ezek a tesztek.
Nemde?Az igaz, hogy az itt található tesztekben lehet lehűt egy "X" venti (ami mondjuk nyerte a tesztet) egy CPUt 40fokra ami majd nálad 50lesz... de akkor a 2. dobogós annyival rosszabb lesz nálad is valszeg' , bár lehet egy más házhűtésre máshogy fog nálad reagálni ez benne van a pakliban.
De közel! azonos értékeket mutatnának mindenki saját házában, ha te is letesztelnéd azokat a hűtőket.
Én szerintem beruházok egy ilyen KAMÁra a jövő héten, már csak az bizgerál', hogy a lap felé (picit oldalvást mondjuk) fúja a meleg levegőt és nem oldalra mint pl a Mugen2... ez mennyire számíthat (lap, memó, kondik melegedésében)?
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
Monyesz
aktív tag
Egyetértek, nem is azért rakom be ezeket, hogy valaki fejét verje, miért épp azt a hűtőt vette, amit vett !
Ha jó, akkor az az ügy már meg van nyerve ! Amúgy meg úgyis lesznek jobb hűtők idővel, ezen is kár agyalni.
A hűtők teljesítményét végül is lehet szintetikus tesztekkel mérni, de a valós élet ettől erősen eltérhet. Van egy köre a hűtőknek amik jó teljesítményűek, ezen belül érdemes válogatni sok egyéb és fontos szempont alapján. A végén ebből jöhet ki egy jó rendszer. -
Celithrandi
addikt
most hogy ezt mondod még szimpibb, 175 a hely nálam most mértem le, tehát rá fog cuppanni a házoldalán lévő légnyílásra oldalról meg kihúzza a levegőt a táp meg a házventi.
-
Henk
veterán
válasz MPowerPH #15460 üzenetére
Ezért nem tudsz tesztek alapján okos lenni. Más procival, ventivel és legfőképp más házban tesztelik mint ami nálad otthon lesz. Leht, hogy megveszed a tesztekben legjobban szereplőt és a te cuccoddal teljesen máshogy fog teljesíteni. Ezért is próbálgatom ki az érdemlegesebbeket, hogy nálam melyik teljesít jobban. Nálam minden beállításnál érezhetően jobb a TR, pedig ilyen tesztet szinte nem is látni, hogy legyőzné a Mega-t.
Celithrandi: valaki számoljon be majd a Kama-ról ha megvette. Azt ugye néztétek, hogy 162mm magas ventivel, ami ráadásul a lappal párhuzamos.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
-
MPowerPH
félisten
válasz Monyesz #15458 üzenetére
Ennek nincs semmilyen jelentősége. Elég alacsonyak a hőfokok. Csúcshűtőket csúcsprocin tessék tesztelni, high TDP -n jön ki, melyik is erős igazán. Magyarul i7, ott van melegedés úgy igazán, meg 130W+ -os TDP. Szóval én már csak olyan teszteket nézek, ahol i7 -el a talpuk alatt nézik a hűtőket. Sok helyen még a QX6700 -asokat erőltetik, nevetségesen...
(#15432) Monyesz : Ez a teszt meg erősen sántít, a V10 egy hulladék, hűtési teljesítményben nulla. i7 -es felfort alatta, itt meg jól teljesít.
Proli vs. True is érdekes... Henk pont írta, hogy nála a True 4C -vel veri a Prolit. Itt 6C -vel a Proli veri a True -t.
Akkor most mi van?![ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Monyesz
aktív tag
Egy True Black vs. Baram teszt.
Vannak még érdekes páros összevetések ezen az oldalon.[ Szerkesztve ]
-
Joker555
csendes tag
Hello,
sos kene segitseg, mert nem vagyok a sajat gepem elott.
mekkora a Phenom II 965-os gyari processzorhuto szelessege?koszi
-
Monyesz
aktív tag
Igen és pont alacsony fordulaton/feszen hajtva a ventit számít sokat a ház hűtése. Ezért lehet rosszabb a Mugen. Azt látod, hogy a Grand Kama is nagyon csipkedi a Mugent ? A régebbi verziójukban nem így volt !
Mondjuk ahogy kivettem, a Kama ventije például 9-10 volton még igen halk, és nagyon jól nyom, a Mugennél is lehet ilyen. Van esetleg ventikről garfikonod, ahol fesz függvényében légszállítás és légnyomás van közölve ?
Nagyon egyetértek azzal, hogy sok jó borda van, csak meg kell hozzá találni a jó karakterisztikájú ventit (Noctua pl szerintem ebben nagyon jót alkotott). Azaz van egy 10-15k-s fémdarab, ami az 1-4k árú ventitől függ, hogy mit teljesít. Aztán ott vannak a házak, amik közül lehet hogy egy olcsóbb jobban szellőzik és jobb a mérhető eredmény benne, mint egy 2-3-szor annyiba kerülőnek.
Fura dolog ez a hűtés téma.A V10 olyan mint az Orochi, spéci cucc, közel nem kell ilyet rakni minden gépbe, nem is ezért találták ki. Cégek soxor csinálnak ilyen zászlóshajónak nevezett darabokat, amiket mutogatni lehet, hogy a leg..., meg másik leg..., meg főleg a legdrágább !
-
Henk
veterán
válasz Picturemaker #15447 üzenetére
Azt nem is figyeltem, hogy nem flx, akkor az még valamivel gyengébb is, meg mondjuk Zalman. A fan speed sor azoknál van kihagyva amihez gyárilag nincs venti, amelyikhez jár az meg talán kimaradhatott, passz.
Monyesz: mert abban a tesztben 7V-os ventivel a Mega 14 fokot ver rá, szerintem ez nem reális. A V10 egy vicc. Annyiba kerül mint 2 normális hűtő, meg 2x akkora is, teljesítményben meg hol van ezekhez a tulajdonságokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Picturemaker #15450 üzenetére
1,35V, és az órajel is "gyári" szóval az x2 550 alapórajele, 3,1GHz.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Picturemaker
őstag
válasz FireKeeper #15448 üzenetére
Üdv!
Milyen feszt kap a proci?
-
luise178
tag
szasztok!
én COOLER MASTER GEMIN II -vel nyomulok, 2 ventrivel /konfigom alant/
olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek elvinne egy AMD Phenom™ II X4 955-öt, vagy 965-öt? csak mert a gyártó szerint rámegy a AM3 foglalatra is. azon agyalok, hogy a 125w/140w -os procikat elgyőzi-e hűteni.
alaplapban ASUS játszik, CROSSAIR 3 FORMULA és a M3A79 valamelyik szériája. legalább azokon is kavar 1 kis levegőt a FET-eknek, meg a memoriáknak is.ASUS B150M-K D3; INTEL I7-7700k; Gainward GeForce® GTX 1660 Ti Ghost OC videokari; 16Mb@1600Hhz; Samsung evo SSD 240Gb;Samsung evo SSD 480Gb; 4 Tb WD; 3 Tb WD; 2 Tb WD; ASUS SONAR hang;
-
FireKeeper
nagyúr
válasz FireKeeper #15442 üzenetére
4 mag, 3,1GHz órajel, ráeresztettem a BOINC-ot, még a gpu is 100%-osan terhelve van
cpu: 56fok @1200rpm itt már azért megjön a hangja, majdnem olyan hangos, mint a régi tx3-om olyan 1600-1800 körül.
érdekességképp a gpu: 51fok @300rpm shader 61fok, memio 63, hűtő s1 rev2 +AC12025PWMsteam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Picturemaker
őstag
Henk, a FrostyTech táblázatában a FanSpeed oszlop néhol üres. Miért?
Néhány olyan hűtőnél is, melyek gyárilag egyébként ventivel kerülnek forgalomba. (pl.:Evercool HPJ-12025 Transformer 4, Mugen, stb)[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
A FLEX egy kicsit kisebb, mint az általad linkelt EXTREM. Az adatlap lalpján 344 cm2-rel, nem tudom mennyit számíthat ez.
A FLEX-ről még nem találtam tesztet.[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #15441 üzenetére
Nem tudom, de szerintem ekkora radival nem lesz jobb mint a H50.
ceaser:
-
FireKeeper
nagyúr
beszereltem a freezer xtreme-et, hát nem volt egy leányálom, a karmos megoldásokhoz képest nagyságrendekkel többet szenvedtem vele, egész egyszerűen felfoghatatlan miért kellett ilyenre tervezniük, na mindegy.
idle: 33fok @800rpm
load: 35 fok @1000rpm
cpu: phenom II x2 550, stock órajel és fesz, tuningot még nem néztem, ahogy négy maggal sem.
összegezve jó kis hűtő kis hanggal és nagy teljesítménnyel, viszont amd-re irtózatosan rossz felfogatóval, az intel féle még nem is olyan rossz.
mod: az AOD jól méri a hőmérsékleteket? mert most C'n'Q (ugye 800MHz) alatt 25fokos procit mér 20-22fokos szobában[ Szerkesztve ]
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Tothgera30
Ármester
A CoolIT Domino ALC Magyarországon beszerezhető valahonnan ?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
TomiLi
addikt
válasz Picturemaker #15436 üzenetére
Hát köszönöm szépen nem rossz! Sőt nagyon szép, csak nem passzol a házikómba az extreme szín.... De azért nagyon köszönöm szépen!
Sajnos nagyon kicsi a hely Azért gondolkodtam a vékony ventikben... Sajna a hang is számítana... az 1600-as fordulaton pörgő scythe slip stream már eléggé hangoska... majdnem 30dbA....
Szóval valam,it engednem kell a témában....
Bogyorisz
-
Henk
veterán
válasz Picturemaker #15438 üzenetére
Frosty szerintem megbízható, bár itt gyanúsan jól szerepel.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Erről tud valaki valamilyen "megbízható" tesztet:
Zalman CNP10X Flex
Köszi.
-
Henk
veterán
Teljesen korrekt a bolt. Már elég sok mindent rendeltem tőle, minden rendben volt mindig. Sőt a venti teszthez rendelkezésemre bocsájtott jópár ventilátort.
Silverstone-al egyáltalán nem találkoztam még.ceaser: az a baj a slip stream-el, hogy a mérete miatt kevés levegőt szállít és emiatt még hangosabb is. Normál 25-ös nem fér el? Jobban járnál vele. Nálam a TRUE teljesen jól ment kis fordulatú ventivel is.
Monyesz: ez egy újabb érdekes teszt. A Mugen2 nagyon gyenge benne, a TRUE is elmarad a Mega-tól, ez nálam pont fordítva volt. A V10 meg elég jól szerepel, pedig köztudott, hogy nem hűt túl jól az a nagy dög.
-
Picturemaker
őstag
válasz TomiLi #15435 üzenetére
Coolink SWIF2 PWM? 800-1700 fordulat, adnak hozzá PWM elosztó Y kábelt, tehát kettőt össze tudsz kötni. 800-as fordulaton (persze a gyártó szerint) 60 köbmétert tolnak. [link]
Igaz, hogy elég "meredek zőőd"!
-
TomiLi
addikt
válasz Picturemaker #15434 üzenetére
Köszönöm! Akkor karcsú a venti elképzelésem, mert minnél hűvösebb a cpu, annál jobb!
Bogyorisz
-
Picturemaker
őstag
válasz TomiLi #15433 üzenetére
Valahol egy tesztben olyasmit olvastam, hogy 80 m³/h légszállítástól "üzemelnek" nagyon jól a következők: Megahalems, TRUE, Baram. Alatta sem rosszak persze, de akkor jön meg az erejük.
-
TomiLi
addikt
válasz millerur #15431 üzenetére
Csatlakozom!
Más: Szeretnék két ilyen ventit rárakni a cpu hűtőre 8Thermalright true black): scythe slip stream Egy emelt órajeles core i7 920 cpu-t kelene hűvösen tartania.... Az lenne a kérdésem, hogy elegendő-e ez a venti? Mivel ezek a ventik a méretüknél fogva kevesebb levegőt szállítanak plusz még ehhez hozzá jön az is, hogy a cpu cooler lamellái is sűrűn vannak elhelyezve.....
Vélemény? Köszönöm előre is!
Bogyorisz
-
Monyesz
aktív tag
válasz Celithrandi #15424 üzenetére
Ebben van minden: Grand Kama, Mugen 2, Megahalms, Noctua, V10, eXtreme rev.C !
-
Ren Hoek
veterán
Hali!
CPU hűtőt akarok venni, valszeg Mugen 2 lesz majd később... Phenom II X4 BE955 C3, nagyon jó hőmérsékleteket produkál így is, csak gyári hűtő meg Asus Q-fan szabályzása nem tetszik annyira. Amíg nem lesz Mugen 2, addig tudtok ajánlani valami fan szabályzó programot? Smartfan nemjött be ilyen célra.
Vmi olyan kéne, amivel pontosan be lehet állítani, hogy milyen hőfoknál mennyire pörgesse a ventit + szép a felülete. Jó lenne profilokat is lehetne hozzá beállítani.
Amúgy meddig lehet hőben kiengedni egy ilyen procit?
800 Mhz-nél most 30 fok körül van, de engedném 40-45 ig, csak legyen halkabb. Full 4 magon terhelve most 40-45 (házban van felette egy 800 RPM-es 200 mm-es venti az kihúzza azért a meleget) 60 fokot még elviselne hosszabb távon? (Asszem 100 fokon lövi ki magát, 80 fok még nem káros neki talán)
Előre is kösz!
[ Szerkesztve ]
-
MattX
tag
Compuweb mennyire megbízható? Tudtok róla valamit?
Mod: Henk vélemény a Silverstone ventikről?
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
tudtok valami összehasonlítást
hogy Scythe Grand Kama Cross
hogy viszonyul Prolimatech Megahalems rev.b hez?köszi
-
Henk
veterán
válasz MPowerPH #15412 üzenetére
Azt hallottam valahol, hogy külön jó az i7-nek, hogy ilyen púpos a TRUE talpa középen mert úgyis ott vannak a magok a prociban.
A Prolimatech oldalán meg ezt írják a polírról. Kicsit elbizonytalanított.dime27: nem melegszik nagyon a nb ezzel a benga hűtővel? Nálam a TRUE-val 4 fokkal kevesebb a Prolihoz képest. Pedig azok nem ilyen nagy bordák.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Picturemaker #15415 üzenetére
Hát igen...Szépség itt kezdődik.
De jó nagy darab, annyi fix. Elmutálódott, mint Csernobili vaddisznó. Amúgy szerintem a Mugen 2 csúnyább.
VenomusX még nem kapható.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
dime27
őstag
válasz Picturemaker #15415 üzenetére
Evvan majd te veszel Venomus-Xet nekem jo lesz ez is a HAF-932be nem vehettem szép hűtőt hogy nézett volna már ki randa ház szép hűtővel....
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 6a+iPad 2021
-
pilu01
senior tag
Üdv
Mugen 2-t használ valaki asus P7P55D lappal? Elfér kényelmesen?
Thermalright MUX-120-et látot valaki olcsóért, itthon?stultus78, ment privát!
-
MPowerPH
félisten
válasz Jostee #15403 üzenetére
De, támogatja. Csak az i5 -öt nem támogatta, az került bele. AM2+ az =AM3.
Henk: Egy polír után még 4C -vel számolhatsz legalább. Akkor viszont lassan át lehet értékelni az erősorrendet. Jó ezt hallani végre egy pártatlan felhasználótól is.
Venti annyira nem számít, ugyan ott van a két hűtő a tesztek alapján, mind1 milyen venti van fönt.Don't Tread On Me
-
Kartács
aktív tag
És az új SCYTHE Grand Kama Cross ról valami vélemény/tapasztalat?
Jobb a Mugen2nél?i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
Henk
veterán
válasz Jostee #15403 üzenetére
A honlap valóban nem írja. De az am2+ meg az am3-nak nem ugyanaz a lefogatója?
Monyesz: soha nem adok el semmi kiegészítőt egy hűtőből mert eladásnál meg hiányzik, ott rontja egyből az esélyeket. Az amd lefogató sem adom el a hűtőkből attól, hogy intel procim van.
Próbáltam pár hűtőt, meg ventit is. Ezért szoktam tanácsot adni annak aki hűtőt vesz, hogy ne legyen nagy meglepetés egy esetleges vásárlás után.[ Szerkesztve ]
-
Monyesz
aktív tag
-
Henk
veterán
válasz MPowerPH #15399 üzenetére
Semmi polír, most bontottam ki, én voltam neki az első.
Gömbölyű talpal, ahogy a gyártó megálmodta. De a lefogatója cefet erős ennek a rev.c-nek. Olyan feszes alig tudtam a csavarokat belekapatni, nem is mertem ütközésig meghúzni őket mert paráztam, hogy szétroppanik már a lap.
De érdekes mert bármilyen órajelen néztem és a venti fordulata sem befolyásolta az eredményt, mindig jobban teljesített a TR. De az is lehet, hogy ez a venti feküdt jobban neki vagy igazából nem tudom, de minden teszt nem tévedhet. Mondjuk a lényeg, hogy nálam jobban teljesít. -
MPowerPH
félisten
válasz Jostee #15400 üzenetére
Idézek.
"Az új modell is megkapta a továbbfejlesztett leszorító rendszert, így amellett, hogy a szerelés könnyebb és gyorsabb lett, még kompatibilitás tekintetében is előrelépést jelent, többé már az LGA 1156 foglalatú processzorok sem jelentenek akadályt a Mugen-nek.
Minden más tekintetben a Rev. B tökéletesen megegyezik az előző Mugen-nel"[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest