Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
rbalint88
addikt
válasz
tboy93 #211132 üzenetére
“es a veglegesen ki nem kapcsolhato start stop engem sokkal jobban zavar a valtonal”
Az nem is lesz veglegesen kikapcsolhato a csodas szabalyozas miatt.esoszenzor nalam nagyjabol jo, savtarto tenyleg agressziv.
menet kozben mar nem rossz a dct, de elindulasnal nagyon bena. Vagy csak tatasan araszolva tudsz vele elindulni vagy nagyobb gazra ordito motorral kuplungcsuszassal, neha tetezi egy tarkonveros rantas. A pont jo dinamikat kb 20-bol egyszer sikerul eltalalnia… -
kenwood
veterán
válasz
tboy93 #211038 üzenetére
Hat,nem vagyok Fittipaldi, 3000 fole szinte sose porgettem 2.0 benzines motort.
Ami miatt kerulnem az alap motorokat,hogy orszagutas elozesnel, zsufolt foutra necces felhajtasnal stb ... legyen nemi plusz kraft.
Mondjuk emberek 50-60 loeros kocsikkal is reszt tudnak venni a forgalomban, szoval valoban nem lehet akkora tragedia az 1.6 sem. -
kerxy
őstag
válasz
tboy93 #210940 üzenetére
Köszi a megerősítést! A tesztvezetes alapján jó volt ez az automaták, bár nyilván hosszabb távon derül majd ki...de ezek szerint megbízhatónak tekinthető.
Közben beszéltem más kereskedéssel, van ahol április-május körül biztosan lesz autó (visszamondás miatt), kérdés, hogy addig emelnek-e, mert feljebb már nem megyek árban.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboy93 #210535 üzenetére
Nem. Ha nem iridiumos gyertyat teszel bele annak 60 ezert a csere periodusa az iridiumosnak 100 ezer km (igy a szijas motornal egyutt cserelendo a vez. szijjal). De a gyetya siman cserelheto kulon is. Nekem is az olcsobb gyetya van, 2-en haverral 1 ora alatt csereltuk ugy, hogy eletunkben elosszor csinaltunk ilyet.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tboy93 #210532 üzenetére
A 3.0 az lancos azt nem kell cserelni. Lancfeszitore erdemes 200-250k km kornyeken ranezni azert preventive.
A 2.5 az szijas valoban es 5 ev vagy 100k km a csereintervallum de az a motor meg nem eros, szoval nala nem jatszik. Mondjuk ott a csere koltsege kb az eves kerete fele lenne vizpumpaval. -
-
kisza25
félisten
válasz
tboy93 #210405 üzenetére
Elhiszem, de nekem még sose volt erősebb autóm. Az opel insignia 1,8 140 ló, az gyengébbnek érződik a nagy tömeg miatt, papíron 200kg-al nehezebb, de állítólag még többel.
Elmúlt héten mentem az 1,6 120 lóval egyszer 400km-t, meg 350km-t és tegnap 150km-t. x45 tempomat. Aki gyorsabban akart menni elengedtem . Sehol nem éreztem, hogy több kellene (tiponál sokszor igen, az kompromisszumos pályára az 1,4- el, azért is adtam el)
Amúgy pl. a niro baromi csöndes és sehol nem érzed kevésnek, pedig papíron 1,6 105 ló, csak ugye az csak a benzin motor, amúgy 140 ló az össz teljesítmény. Faternál 5-6 liter között eszik, de az mostmár használtan is 8-10 M Ft -
kisza25
félisten
válasz
tboy93 #210400 üzenetére
Az igaz, de múltkor 5felnőtt+ csomagokkal mentem a reptérre az i30 1,6 kombival. Sima volt, érdi emelkedő is ment 6.-ban tempomattal, ha intenzíven gyorsítottam akkor 5., de én pályan x30-x50 óra szerint, gyorsabban nem megyek, a fogyi így 7,5 tankolva.
Sok pályára az 1,6 crdi-t venném kia/hyundaiból, tipoból meg 1,6 multijetet. Sokat pályázni, meg hosszú távokat menni még mindig a diesel a legjobb -
kisza25
félisten
válasz
tboy93 #210395 üzenetére
Mondjuk ez is tök relatív, a tipo 4000+ pörgött pályán, de nem volt hangos, igazából az felett kezd el hangos lenni i30 1,4/1,6 ugyanannyit pörög, ugyanaz a váltó, az 1,6 hangosabb fordulaton, de kényelmesebb vele pályázni, 140 tempomat és hegyen völgyön nem kell hozzá nyúlni. Tipo 1,4- nél sokszor kérte az 5.et emelkedőn, más volt a váltó kiosztása.
Az i30 1,4 crdi meg tök csendes volt, 2900- at pörgött, ha jól emlékszem és 5 körül evett pályán. -
kisza25
félisten
válasz
tboy93 #210253 üzenetére
Nálam egyszerű, le pumpálom a legalsó állásba és kész
annak ellenére, hogy párom majdnem olyan magas mint én (173cm) alig bírok bekászálódni utána, annyira közel ül a kormányhoz és majdnem legmagasabb állásban van az ülés
AssAssynn: ha jól tévedek, azaz 1,2 HTP lánc nyúlós, szelep átégetős db,alapból 200-250ekm-re tervezve -
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93 #210253 üzenetére
Na igen, egy memóriás ülés nagyon hiányzik a B5 Passat-ból. A tempomatra sóher vagyok kiadni 20-30 ezret, de egy memóriás ülésért 3-500k-s árán elgondolkodnék.
tboldi: volt már olyan, hogy úgy ráálltak a vezető oldalra, hogy nem hogy beszállni nem tudtam, az ülést hátratolni sem tudtam behajolni a kocsiba. Az anyósoldalról engedtem ki a kéziféket és toltam hátra a kocsit.
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboy93 #210253 üzenetére
Nekem mi sem egyszerűbb, anyum után csak koppanásig hátra kell tolnom, és kész is.
Na jó, a Lanciában ennél egy picit előrébb tökéletes, de lefigyeltem, hogy akkor jó, ha a sínen lévő csavar széle éppen csak kilátszik az ülés alsó műanyagburkolata alól. Majdnem ugyanolyan gyorsan belövöm ezt is, mielőtt még beülnék.
-
rbalint88
addikt
válasz
tboy93 #210237 üzenetére
Konkretan tobb benne a hely, mint abban ami nekem van
kollegamnak ilyen volt, csomagtarto is jobban kihasznalhato es az utashely is tobb.
albiosz: 188cm, sztem nem vagyok kiugroan magas a mai mezonyben, a gyerekeink meg valoszinu meg magasabbak lesznek.
nandow: accordban en is ugy ultem. Leghatul-legalul.
macilaci78: azert, mert a Passat egimeszelo friccekre van tervezve, a Honda es Hyundai meg azsiaiakra, akiknel vagy 10centivel kisebb az atlagmagassag
VAG termekekben nekem is szokott maradni 3-5 kattanas meg a sin vegeig
-
rbalint88
addikt
válasz
tboy93 #210228 üzenetére
A rugdosas nem problema, hanem nevelesi kerdes, meg kell vele beszelni.
A baj az, hogy a hordozo be se fer, meg ha nagyobb lesz a gyerek, nem fog kenyelmesen elferni. Hamarosan atkerul mogem a nagy ulese, meg csak a Golfot szereltem at. Abban kb 5-10 centivel nagyobb a hely, mert a ram allitott vezetoules mogott van kb annyi ter, mint az i30-ban az anyoson. -
Paxker315
addikt
válasz
tboy93 #210127 üzenetére
azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy, légellenállás a sebesség négyzetével arányos, ergo: ha betartod a 120-125km per órát sztrádán, már sokat spóroltál fogyasztásban, a homlokfelület kevésbé hangsúlyos, mint a sebesség.. SUV-ot is lehet takarékosan vezetni, és laposszedánt is "takaréktalan".
-
jozefgucci1
addikt
válasz
tboy93 #210132 üzenetére
Persze elhiszem ,de mint említettem nálam az előd SuperB pl majd 1,5 literrel kevesebbet evett ami azért 190K KM-nél már számottevő . Nekem pl ballonos gumikkal kényelmesebb egy suv a padkákat sem kel figyelnem , ami nagy előny mert az összes alacsonyabb kocsim elejét széthúzgáltam
-
-
jozefgucci1
addikt
-
jozefgucci1
addikt
válasz
tboy93 #210030 üzenetére
Ö ezt most nem igazán tudom mire vélni ? Viszek rétegvastagság mérőt , de gondoltam lehetnek olyan egyedi dolgok amik ezen márkára jellemzők és több gyártási ciklus után ezek változhattak ? Gyanítom a nepper sem atomfizikus csak jól ismeri a fentebb említett hiba és tipus betegségeket stb a gépész végzettségemmel pedig nem áll távol tőlem a dolog .
Keresni akarok rajta
Így megválaszolható ?
-
Vismajor01
addikt
válasz
tboy93 #209487 üzenetére
Hogy kimegy, megnéz X számú autót de visszafelé nem megy, szal ha az elsőnél azt mondod nézzük meg a következőt akkor azt buktad. Per autó már nem emlékszem mennyi, de plusz költség. Emellett benne van a hazahozatal, a honositás. Neked a névreirás marad pluszba. Ő megtartja a lealkudott összeg egy x %-át is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tboy93 #209365 üzenetére
VAG topikban jellemző, hogy az automata 1200 körül már elvált, ami a dízeleknél javasolt 1500-höz képest alacsony.
A mérnökök persze, hogy nem hülyék, de amíg azért kapják a fizut, hogy csak a gariidőt húzza ki a gép komolyab gond nélkül azzal a megkötéssel, hogy utána viszont jöhet bármi / ne legyen rentábilis, addig ne legyenek illúzióid. -
zgospel
őstag
válasz
tboy93 #209086 üzenetére
hát ilyen a világon nincs
Azt mondta még fater amikor a váltóolajcseréről kérdeztem, hogy a márkaszervizes szerint nem km alapon cserélik ők ezeknél, hanem minden időszakos szerviz alkalmával egy műszerrel megvizsgálják a váltóolajat, és az alapján döntik el, hogy jó-e még, vagy cserélni kellene.
Ilyet sem hallottam még (ami persze nem jelent semmit), ez mennyire valós?Ebben a Niroban lévő DCT-re azt mondta a fickó, hogy elég tartósak, illetve a benne lévő benzinmotor is. A korai évjáratokra volt több visszahívás (szokás szerint), de ebben az évjáratban már az elmondásuk alapján faceliftelve lettek a problémás dolgok. Aztán majd kiderül az évi 40 ezer km budapesti használat során
A mostani egy Kia Ceed, 2011-es 1.6 dízel, a részecskeszűrőn kívül még nem volt vele komolyabb probléma 400 ezer km alatt. Előtte Zafira A 2.0 dízel volt, annál 520 ezer km-nél volt egy komplett motorfelújítás, turbócsere, kuplung, előtte még 120 ezernél volt egy olajpumpa csere, de más nagyobb tétel nem ugrik be.
-
rbalint88
addikt
válasz
tboy93 #209082 üzenetére
Jelen arfolyam szerint egy kuplung-kettostomegu csere 800k a markaszervizben es ehhez sajnos nem lesz minden sarkon alkatresz es szerelo, mint egy volkswagen termekhez. Szoval nagyon jo az a DCT valto, amig nem kell hozzanyulni, de ez ugyanugy igaz az osszes tobbi duplakuplungosra…
-
válasz
tboy93 #208959 üzenetére
Hát igen, azt gondoltam, hogy nem kisnyugdíjasok autója az ilyen, de hátha van olyan autó is, amit a hajtás mellett karban is tartottak. Persze, én is 24 vagyok, én se csak melóba járásra használnám, ha ömlik az eső, néha meg lenne kicsit jobban is hajtva.
A szürkén az OZ felni az elég jól néz ki, de akkor ha a piros úgy alakul a felnit is jobban átnézem. -
tboldi
nagyúr
válasz
tboy93 #208959 üzenetére
ABS esélyes, de a nyelestengelycsapágy problémája szinte csak az 1.3-asokat sújtja.
szpeti40: Bontóból nem nagyon, ragasztva vannak ezek, leszedéskor előszeretettel sérülnek meg. De ha meg is ússzák, a ragasztót mindenképp újra kellene applikálni, az meg nem lesz olyan, mint gyárilag.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tboy93 #208948 üzenetére
Volt SSS-ről egy MűhelyPRN rész is. Ha jól rémlik, azért ott azt említették, hogy a Sport specifikus alkatrészek (pl. fékek, futómű) nem egyeznek a polgári változatban lévő verzióval és ezekből utángyártott sincs nagyon (csak gyári, viszonylag magas áron).
Ennek ellenére maga a típustól nem kell félni szerintem, csak célszerű fenntartási költségek terén egy kalapba tenni a polgári változatokkal.
-
albiosz
őstag
válasz
tboy93 #208923 üzenetére
Világos, köszönöm. Akkor ezzel kalkulálni kell, ha modern járgányt szeretne valaki. Vagy van kivétel? Vennék majd valami még garanciális autót, bár ~2 év még van a mostaniban, addig nem sürgős. KIA/Hunyadit nézegetem főleg a garancia miatt, esetleg K Astra, Focus, netán valami TSI (ott azért már vastagabban fog a ceruza az áraknál és szerviznél is).
Új hozzászólás Aktív témák
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- AliExpress tapasztalatok
- Marathon (2025)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sweet.tv - internetes TV
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Futás, futópályák
- Fotók, videók mobillal
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest