Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinu
senior tag
válasz palfitom #101925 üzenetére
Igen, annak tűnik. MSI-t mint márkát jobban kedvelem, ezen kívül mellette szólt, hogy a ház és cpu hűtés is MSI. Plusz pont, hogy a ventilátorok is kompatibilisken az MSI Mystic light appal, és a ramok is.
Amit ajánlottál ASUS, abban nem láttam ARGB csatlakozót, illetve USB Type-C is hiányzik.#101927 Tepsifüles a wifi adott volt egy Axagon bővítő kártyával, de azért így most sokkal elegánsabb azt sajnálom csak, hogy 2 db m.2 jutott rá, de azért ezt még túlélem
(az én fiam is, a piros a kedvenc színe, így hát nappal arra van állítva )egyenlőre ≠ egyelőre
-
zsombor22
aktív tag
válasz palfitom #101896 üzenetére
Köszönöm szépen!
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
zsombor22
aktív tag
válasz palfitom #101891 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Èn személy szerint az strix vagy az msi-n gondolkodok.
Ami még fontos lenne ,hogy kezelje rendesen 32Gb hiperx predator 3200mhz-s ramokat.
Nem tudom melyik lap szereti,mert a qvl listákat ritkán frissítik.
Te melyiket választanád?
Sokáig csak rog-os lapjaim voltak ,de 2 generáció óta asrock taichit használok.[ Szerkesztve ]
Asus Rog Strix Z790-F Gaming Wifi,I9-13900KS,Arctic LF III 420 A-RGB,G.SKILL Trident Z5 RGB 96 DDR5 6400MHz,Zotac 4090 Trinity OC ,2db Samsung 970 EVO Plus 2TB,Corsair HX1200 80+ platinum,Cosmos C700P,Keychron Q1 HE,Q2,Q5, Razer Mamba Elite Logitech G305,G402,G502,Samsung Odyssey G7 240Hz
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz palfitom #101857 üzenetére
Szia itt is.
Benne vagyok a nagy elméleti gép összerakásban....
Már a drágább kombó is eljött. Ryzen 7 5800x vagy a kisebb 5600x.
Ehhez ajánlottak nekem lapokat. Főleg a MSI MAG B550 TOMAHAWK-ot. Tényleg jókat mondanak róla, elvileg belemennek a jövő rayzen CPUi is...de nekem drága, és érzésem szerint nincs szükségem egy ilyen nagy tudású alaplapra.
A másik amit ajánlanak, az a ASUS TUF GAMING B550M-PLUS. Ennek már ok az ára. Kérdésem, hogy teljesen jó lesz a ryzen 7 5600x vagy 5800x alá? Maximum két SSD lesz rákötve, meg majd egyszer 32GB ram.
-
-
félisten
válasz palfitom #101840 üzenetére
Bocs, de nem megy. Az Általad ajánlott topicok 9, illetve 17 éve döglöttek. Köszönöm, hogy megbízol az életre keltésükkel, de szerintem én itt állok a frissen vett alaplapommal, amit szeretnék korrekt módon beüzemelni.
MaCS
[ Szerkesztve ]
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
nagyúr
válasz palfitom #101779 üzenetére
Az Asrock BIOS-ában az egyszerűséget és a kontrasztos megjelenítést kedvelem, valamint a szerintem jó- felépítését. Illetve azt is, hogy tök mindegy hogy az adott Asrock lap egy s1151v1/v2-es vagy AM4-es lap, kézreáll mindegyik, és nincs széjjelvariálva. Ez áll a Giga BIOS-ára is, ott csak a narancs-fekete színvilág ami kevésbé vonz. Az Asus-oké szintén ott van, az MSI Click BIOS meg izlések és pofonok, AM3+-nál találkoztam vele előszőr, szokatlan volt (pláne legacy BIOS után), de megkedveltem.
A mostani UEFi BIOS-ok közül a "legpuritánabb" az AMI Aptio bios sorozata, kiköpött legacy kinézet és kezelés, csak kevésbé mély kéket válaztottak alapszínnek.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
pecccccccca
őstag
válasz palfitom #101777 üzenetére
Szerintem arra gondolt, hogy a megszokott bios egy másik márkánál hiányozna és az lenne szívás.
Mondjuk ezt sosem értettem. Én pl imádom a giga biosát is pedig sokan szidják. Sőt nekem az a favorit. De tök jól elvagyok az Asrock biosával is. Most meg egy MSI Z370-et nyúzok. Ennek a biosa is teljesen kézre áll.
Nem értem a feltétlen ragaszkodást egy márkához vagy akármihez is, de hát nem vagyunk egyformák.[ Szerkesztve ]
Humorban nincs helye tréfának!
-
Raz3r
tag
válasz palfitom #101768 üzenetére
Szinten koszonom!
bocsanat meg egy kerdesem lenne a lapon talalhato 2. PCIe x16 slot azon esetben is teljes erteku slotkent funkcional ha az 1. Slotba nincs semmi?
a 2. Slotba menne a kartya mert fole szeretnek egy backplate hutot ami csak akkor fer el ha a masodikba teszem a kartyat.koszi valaszod elore is!
-
Aprósólyom
addikt
válasz palfitom #101742 üzenetére
Nem értem miért azt az Asus deszkát javasoljátok?! Fentebb ugyan ezt tette codec is.
Egyetlen egy darab 1000 forinttal többért megveheti az MSI Z590-A PRO-t. A főbb specifikációk szerint mindenben jobb mint az Asus. A Realtek 2.5G LAN-ról több felé lehet olvasni hibás működést a neten szerte szét. Persze az is lehet, hogy noob userek és nem tudják kideríteni, hogy a szolgáltatói nettel van-e vaj vagy a realtek chipek között vannak-e hibásak. De tesztelgesse a franc.. mikor ennyi pénzt kikölt az ember és órákat szerelgetjük a gépet, hogy meg legyen a platform váltás.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz palfitom #101728 üzenetére
"Általánosságban 2 ram modul használata javasolt, szóval nincs igazán jelentősége 4 slotnak."
Ha 2db modult használsz, akkor magasabb RAM OC-t lehet elérni. Viszont jó eséllyel 2db 1Rankos modult fogunk használni az alaplapban.
Ha 4db modult teszünk az alaplapba, akkor pedig legalább 4 RANk-kal fog gazdálkodni az ICM. Sok alkalmazás és játék profitál belőle.Forrás: 4x4GB vs. 2x8GB, Intel & AMD Dual-Channel Gaming Benchmark - YouTube
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
félisten
válasz palfitom #101724 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Akkor maradnék a Gigabyte-nál!
De pár tényezővel még nem vagyok tisztában.
A B-szériás chipset tűnik jónak a RAM slot miatt.
Kérdés viszont hogy mi a különbség a következő jelöltek között (a csatlakozók számszerű különbségén felül):
Gigabyte B560M DS3H - 34e Ft (Tehát milyen mínuszt jelent az "S"?)
Gigabyte B560M D3H - 39e Ft
Gigabyte B450 AORUS PRO - 31e Ft (Mennyivel "kevesebb" a B450?)Azt ugye jól sejtem, hogy ha mégis GPU-s processzort vennék, hiába van egy alaplapon több videókimenet is, legfeljebb kettő digitálisat tudok egyszerre használni?
És egy utolsó kérdés: annak, hogy nem teljes, hanem csak mATX, van bármi hátránya?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
aladarka
tag
válasz palfitom #101683 üzenetére
ATX-es Gigabyte gyakorlatilag nem kaphato itthon zaros hataridon belul. Ez a resze meg is oldodott. Meg par plusz ora forumozas utan ezekre sikerult leszukiteni:
MSI Pro Z690-A DDR4 - 61+AFA
MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR4 - 92+AFA
ASUS TUF GAMING Z690-PLUS D4 - 88+AFAAr ertek aranyban a legolcsobb tunik a legjobbnak. Kicsit kevesebb a port, nincs teleszorva hutessel, tesztekben +10fokkal melegebb is ennek megfeleloen, illetve 14 Stage-es, nem 16os.
Ez utobbi mennyit szamit 12700K-val? Lehet keves a 14 Stage?
Hangkartya, es a huto felfogatas nem szempont (kaptam atalakitot az EK AIOhoz). 2.5LAN mindegyiknel okenak tunik.
Ezek alapjan vagy a Tomahawk vagy a Pro-A lenne. Alszom ra egyet. Ha van meg valami, amit figyelembe kene vennem, akkor szolj(atok) legyszi.
Koszi.
-
geckowize
őstag
válasz palfitom #101660 üzenetére
Szia,
Köszi!
Ha már itt elkezdtük ezt a témát, itt is fejezném be, még egy kérdésem lenne:Milyen RAM ajánlott az i5-12600K(F) + Z690 chipsetes (pl Asus Prime Z690-P D4) laphoz?
Konkrétan órajelre és időzítésre vagyok kíváncsi, az ajánlott márkákat tudom a RAM-os topicból.
-
aladarka
tag
válasz palfitom #101674 üzenetére
Koszi szepen az eddigi valaszokat.
Meg 2 kerdeskor van nyitva:
- Gigabyte lapoknal ugyan sok szo esik a memoriakezelesi problemakrol, de arrol keves infot latok (tobbnyire semmit), hogy ez csak tuningnal jott elo vagy total default beallitasokon is?
- Tudsz esetleg olyan laprol ami nem az emlitett csodaLAN-nal szerelt hanem valami megbizhatobb fajtaval (intel, realtek, stb.)? -
aladarka
tag
válasz palfitom #101527 üzenetére
Itthon nem talaltal az emlitett lapbol (GIGABYTE Z690 AORUS ELITE AX DDR4), csak a miniATX-es valtozatabol (GIGABYTE Z690M AORUS ELITE AX DDR4, pl [itt], raadasul csak 1 ev garanciaval). Viszont a forumok azzal vannak tele, hogy bar jol felszerelt lapokat csinal a gigabyte, azonban rengeteg memoriakezelesi gond merult fel az elmult hetekben. Mennyire kell ezektol tartani? Csak a tuningot erintheti vagy akar teljesen alapbeallitasokon is problemas egy ilyen lap? Van mar valakinek tapasztalat a Gigabyte z690es lapokkal?
Fontos a stabilitas, ugyhogy ha problemas a lap, akkor inkabb nezek mas gyartot. Az ASUS kapcsan az osszes cikk ugy kezdodik, hogy iszonyatosan tularazott, mar-mar erthetetlenul.
Igy maradna alternativakent az MSI... Vagy a z690 Tomahawk vagy a PRO Z690-A. Ezekrol van velemeny? Hatuluto?
Egyeb javasolt modell esetleg?
Ezen felul ahogy olvastam itt, a LAN is eleg tragya (Marvell Aquantia, Killer, Dragon, stb.). Tudtok olyan z690-es lapot, amit ertelmesen mukodo LAN-nal szereltek?
Koszi.
-
geckowize
őstag
válasz palfitom #101654 üzenetére
Szia,
Meg tudnád mondani mik az előnyei, hátrányai a 11th és 12th gennek a 10th genhez képest? PCIe 4.0-t tudom, de azon kívül?
11600K(F)-nél azt látom, hogy ugyanúgy 6c 12t, csak a base clock 4.1 Ghz helyett 3.9 (nem értem miért csökkentették), valamint a boost 100 MHz-cel több (4.8 vs 4.9). Tom's Hardware CPU Benchmarks and Hierarchy 2021 listán látom, hogy mégis kb 10%-kal gyorsabb a 11th gen, ezzel szemben 14%-kal drágább.
12600K(F)-nél már látom, hogy bár szintén 6c 12t és órajelekben sem jobb - sőt, base mégkevesebb - de ezen kívül van még lényegesebb változás: P-core és E-core, DDR5 support, más socket. Előzőleg említett lista szerint 17% teljesítménynövekedés, viszont ez meg 53%-kal drágább, nyilván gondolom azért mert 1 hónapja jött ki. A Z690 chipsetes alaplap is vagy 40%-kal drágább.
Jó lenne valami kézzelfogható pro/con lista, hogy mennyire érik meg ezek az újdonságok a magasabb árat.
-
geckowize
őstag
válasz palfitom #101635 üzenetére
Köszi a választ!
Közben úgy alakult, hogy az i5-10600KF-re vszínűleg mégsem tudok szert tenni jó áron.
Bár tudom, ez alaplapos topic, de hátha belefér még a kérdés:
Ha jelenleg egy Asus TUF Gaming B460-Plus lapom van i5-10400F procival, akkor milyen alaplap + proci upgrade lenne "best buy", ha játékra lenne használva a gép? Akkor is 10600KF újonnan, valamint MSI Z590-A Pro / Asus Prime Z590-P? -
senior tag
válasz palfitom #101603 üzenetére
Utóbbi: ezért tettem OFF-ba.
Előbbi: beszélni kell róla és fel kell tenni ezeket a kérdéseket, mindig és mindenhol. Nagy a baj, és azok tematizálják a közbeszédet ezen a téren is, akik a bajt okozzák, kisiklatva annak a lehetőségét, hogy pontos diagnózisokat adjunk a társadalom és a gazdaság eluralkodott negatív tendenciáiról....jah, és te is korlátozod a diskurzust!
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
senior tag
válasz palfitom #101600 üzenetére
"Van bármi értelme ezen gondolkozni "
Van. Ezzel a gondolkodással sokkal többet lehetne elérni a fenntarthatóság és a környezetvédelem területén.
Sajnos a globális kapitalizmus az árak tekintetében legalább akkora átverés, mint a működő szocializmus volt. Semmi sem annyiba került, mint amennyibe az előállítása indokolttá tette volna. A globális kapitalizmusban minden annyiba kerül, amennyiért el lehet adni. Ezért a modern marketing kelti fel az érdeklődést a termékek iránt, amit jó haszonnal lehet árulni.
A valós keresletre épülő és tisztességes, mértékletes kereskedelem a globalizmus ellensége. Irtják is az ilyen törekvéseket. Ahogy a valós haszon megismerésének lehetőségét is."... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
Celithrandi
addikt
válasz palfitom #101565 üzenetére
én is így gondoltam. Már csak az a kérdés, hogy mikor "éri" meg jobban váltani. Az 1151es lapot és procit esélyesen jobban el tudnám még most adni mint pár év múlva. Viszont lehet több értelme van várni és kifuttatni a lábam alól majd a szekrénybe betenni 7-8 év múlva mint két évente upgradelgeni. Nehéz kérdés.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
-
Nemgézaa
csendes tag
válasz palfitom #101476 üzenetére
Nem állszerénységből írtam, hogy nem értek hozzá, tényleg nem tudom, hogy amit belinkeltél az mit jelent majd számomra a gyakorlatban. Az lejön, hogy az egyik nem fog működni, és a másikkal is lesz valami .
Lehet, hogy jobb lenne mégis egy kicsit drágább alaplap, ahol nincsennek ilyen korlátozások.
-
koko52
nagyúr
válasz palfitom #101475 üzenetére
Köszi. Közben csak 5900x-et tudtam szerezni, de akkor tuti elég lesz.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
MZsoltee
veterán
válasz palfitom #101435 üzenetére
Néztem a B550-es Toma-t. Annyi gondom van vele, hogy a PCI-E foglalatok elrendezése nem ideális. Az első 16x-os slot melelt kell egy 4x-es és két 1x-es, de úgy, hogy a 16X-os alatt 2 slotnyi helyet a bentlévő vga miatt nem tudok használni. Ezért is jó a B450 Pro4 . A legfelső pci-e slot üres. A 16-osban van vga, a másodikban 16x-osban egy PCI-E 4 elosztó és az alsó kettőben egy-egy riser. Ezt a B550-es Tomaban nem tudom megtenni. Ha a 16-osba beteszem a vga-t akkor csak egy 16-os és egy 1x-es marad.
Amiknél az elrendezettség jó szerintem a következők:
Keretbe beleférő darabok
GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2
ASUS PRIME B550-PLUS
ASRock B550 Pro4
TUF GAMING B550-PLUS
idáig tart kb az ideális keret
Amíg még beleférhetnek a tűréshatárba:
GIGABYTE B550 AORUS ELITE AX
ASUS ROG STRIX B550-A GAMING
ASUS ROG STRIX B550-F
GIGABYTE B550 AORUS PRO
GIGABYTE B550 AORUS PRO v2
Ezek közül kellene dönteni. Egyet a keretbe beférő és egyet a tűréshatáron belüli katáegóriából. Nekem van két titkos favoritom belőlük az utanaolvasás alapján, de kíváncsi vagyok Ti melyiket és miért mondanátok.
Köszi előre is!A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Zlin50
senior tag
válasz palfitom #101445 üzenetére
Be Quiet hűtőhöz beszerezhető-e LGA 2011-es foglalathoz való rögzítéshez szükséges alkatrész? A gyári csomagban 2011 (--3) -hoz van. Ha nem , akkor nem tudom olyan lapra rakni aminek 2011-es foglalata van.
[ Szerkesztve ]
"HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"
-
-szabi-
addikt
válasz palfitom #101439 üzenetére
Aki nem azt pedig diszkriminálod.
De akkor csak neked:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Mindkét kinézett alaplap 40e Ft körül van.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
B560-as mindkettő, intel konfig lesz.
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Mindkettő micxoatx.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Mint mondtam és linkeltem az összehasonlítást ez alapján, nem láttam különbséget, ezért ezt megkérdeztem.
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP)?
Azért nem kérdeztem nincs jelentősége, de a két alaplap azonos kimenetekkel rendelkezik.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Azért nem kérdeztem mert nincs jelentősége.
7. Használt, vagy új alaplap?
Ennek sincs jelentősége a kettő közül kellett választani.
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Ennek sincs jelentősége a kettő közül kellett választani.Saját tudásom alapján eljutottam addig, hogy kettő alaplapra szűkült a választék.
A kérdések megválaszolása mit változtatott volna abban, hogy egyik vagy másik?
Azt kérdeztem meg amit nem tudtam.
Ennyi segítség kellett volna.
De ennyit sem segítettél kettő nap alatt.
Inkább levegőnek néztél. -
pruzsi
őstag
válasz palfitom #101382 üzenetére
Értem,akkor egy új alaplapot kell vennem ezt a kettőt néztem más márkában nem bízom és 30 nál többet nem adnél ki érte csak ha eget rengető lenne a különbség(max 40k),régebbi chipsetű bios updattel is felesleges mert azok pedig gen3 pcie. Ellenvetés javaslat
ASUS PRIME B550M-K
MSI MAG B550M BAZOOKA -
Daveron
újonc
válasz palfitom #101354 üzenetére
És akkor a Ryzen 5 1600AF tuti kompatibilis vele? Mert MSI oldalon nem igazán találok infót kompatibilitásokról, Pangoly-n pedig csak a sima 1600 van írva. ( Fogalmam sincs amúgy hogy melyik a legpontosabb oldal erre a célra. )
Persze PCX kommentben meg írta valaki hogy jól megy a kettő együtt. Szóval....[ Szerkesztve ]
-
Daveron
újonc
válasz palfitom #101348 üzenetére
https://www.pcx.hu/zalman-t6-fekete-szamitogephaz-00194428?gclid=Cj0KCQjwt-6LBhDlARIsAIPRQcKX4bVeD0CkLGmDQQjjCI_2-ZTsEDop69ry9H9l1hxPRChTYvOjxZwaAnxeEALw_wcB Zalman T6 ( ATX, Micro-ATX, Mini-ITX )
https://compker.hu/termek/148431 Proci
Ramokat már meg vettem, azért 2666-ast mert egyik oldalon úgy volt írva hogy 2666-ig támogatja a processzor. De az a baj hogy ahány oldal annyi leírás.
" MSI B450M Mortar MAX " árukeresőn valaki azt írta max fél évet bírt nála, ez mennyire reális?
" Procinál pedig AF-es legyen (YD1600BBAFBOX cikkszám), ne a sima 1600-as. " Mi különbség a kettő között?
-
Pepe78
őstag
válasz palfitom #101200 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos hibás lapot kaptam a 10700-hoz. Aorus B560M Elite.
Ismét rendeltem :
I3-10105F hez - Aorus B560M Pro érkezik. ( 3-6 hónapon belül i7-10700 fejlesztés lesz ezért választottuk)10700-hoz most már ATX lap jön: Asus Strix B560-F Gaming Wifi
Csak 8+2 fázis de a tesztek szerint jól elbírja az i7-es procikat.Sok csatlakozó , normális hangkártya stb miatt választottam ezt.
Remélem nem lőttem mellé.
Msi Z570 A-Pro lett volna még esélyes de nem K-s a cpu és ezen kevés csati és nem túl jó "hang" van. -
viperabácsi
addikt
válasz palfitom #101169 üzenetére
Köszi a segítséget megjött a lap , proci nélkül hibátlanul frissítettem a biost már szalad is a gép !
Ez a videó sokat segített .[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
KillBorn
senior tag
válasz palfitom #101166 üzenetére
Köszi a választ! Van egy Sound Blaster Z-m, szóval matx méretben mindenképpen a VGA feletti pcie 4x csati kellene, ezt kevesen teljesítik. De én is így sakkoztam, a TUF is megfordult a fejemben, de nem sokkal drágább annál a Gaming X V2, szóval ha csak durván nem drágul meg 2 hét múlvára, akkor az lesz.
"I guess your purge wasn't efficient enough, Vader!"
-
péhápé
csendes tag
válasz palfitom #101156 üzenetére
Köszi szépen a választ! Abban viszon nem vagyok biztos hogy a MSI MAG B460M MORTAR nem támogatja a régebbi GTX 1050 alatti videokártyákat. Ezt csak egy értékesítési oldalon olvastam egy kommentben, nemtudom valid-e ez az infó. Gondolom azok a VGA-k amik nem támogatják az UEFI boot-ot azokkal lehet ilyen gond.
-
HAN_
csendes tag
válasz palfitom #101142 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Én is ezeket néztem igazából, a B560M-K lapot kizárnám a két RAM slot miatt. Legyen 4 ha már választani lehet, nem kérnek enni.
Gigabyte B560M D3H és Asus Prime B560M-A között melyiket válasszam?
Ahogy nézem az ASUS-ba egy kicsit több fért: 7.1 audio, lan chipset, szélesebb a memória mhz skála.
Jobban ajánlod az ASUS lapot?
Ezzel a [link] memóriával működne a dolog? -
Hoffer
őstag
-
nagyúr
válasz palfitom #101055 üzenetére
Hatalmas respect, köszönöm a megerősítést.
Kivételesen, az MSI-re fogok szavazni.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Ukrajnai háború
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Robotporszívók
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- LEGO klub
- Politika
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest