Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz kolopele #104697 üzenetére
egyetértek
valamennyire csipem a dolgot de nem azért akarok gépet venni ,hogy még utána a BIOS-ban még dolgozzak ,állítsak ezen, azon,hogy figyelve még véletlenül se hajtsam túl a gépet ezzel kárt okozva neki idő előtt.
amit az életemben állítottam manuálisan azok a memória értékek ha az XMP nem volt megfelelő.
inkább vettem nagyobb, erősebb procit mint ,hogy egy kisebbel próbáljak maxot kihozni belőle még a CPU hűtőn sem spóroltam.
CPU-t sosem tuningoltam de még állítgatva alulfeszelve sem csináltam sose egy gépet.
elismerem,hogy ezzel lehet pénzt és teljesítményt nyerni. -
-
nagyúr
válasz kolopele #104684 üzenetére
Hát, dobtunk fel választékot.
Azért is íram a B660M Steel Legend-et mert i5-13600K-t hajtok benne (nyilván nincs OC), ebben hagy pár %-ot, non-K i7-ig perfekt kis lap.
Az x16-os slot itt is megerősített.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz kolopele #104680 üzenetére
Vagy 55-56e-ért opció lehet akár az Asrock B660M Steel Legend is. non-K i7-et is elhúzza.
Ha számít, BIOS_Flashback képes a lap.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Milka 78
nagyúr
válasz kolopele #104674 üzenetére
Akkor minek váltani, ha elég a kevesebb kraft
Ezen felül mint utólag kiderült 144hz@bitang vga.
Egy nyavajás 12400f-el egy 3070 mellett végigjártam a 3200-3400-3500mhz-t és a végén a 3600c14-et. Nem kevés különbség volt köztünk, úgy hogy tartom amit mondtam.jokeph : Így igaz. Én ddr5-re mennék rá és keresnék egy out of the box gyors/szűk időzítésű szettet.
Ddr4-en meg aki valami értelmeset akar összehozni a Samu B-die-t használ ami meg nagyon nem Kingston/Corsair szint... -
addikt
válasz kolopele #104306 üzenetére
Ez is igaz, az optimalizáció egy külön történet.
Én nem próbáltam még azt a játékot, mondjuk én "csak" FullHD-ban játszok 25"-ös kijelzőn, nekem az még mindig bőven-bőven megfelelő.
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz kolopele #104304 üzenetére
Igen ez is egy nagyon jó szemszög. De a minimum FPS-t (is) meghatározza a ram sebessége. Lehet átlagban megvan a 60-75 FPS egy adott játékban, de vannak olyan részek ahol egy-egy pillanatra beesik 30-ra vagy 30 alá. Pont az ilyen apró megingások nagyon észrevehetőek tudnak lenni és egyben nagyon bosszantóak is.
Az a legszebb az egészben, hogy "millió" különböző konfiggal, "millió" különböző megjelenítőn, "millió" különböző játékkal, és "millió" különböző beállításokon játszanak az emberek és "millió" különböző igény, elvárás és tolerancia van ezekkel kapcsolatosan.[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
wingman83
csendes tag
válasz kolopele #104086 üzenetére
Megcsináltam, amit javasoltál. Az Aida-val teszteltem 20 percig. Bár, még mindig nem tudom melyik a vrm hőmérsékleti adat a HWINFO-ban, mert így ott nem szerepel, de 20 perc alatt, egyik hőmérséklet sem ment feljebb 84 foknál (lehet nincsen szenzor ebben az alaplapban a vrm-nél?).
Továbbá, megnéztem ezt a tesztet: https://www.youtube.com/watch?v=HkiTA0XvXUM
Valami nem stimmel a fenti tesztnél (vagy én nem értelmezem jól), de a teszt szerint ezt az alaplapot csak 125 W-os korláttal tudta tesztelni. Ha az AI Tweak-ben letiltottam az Asus beállításait és az Intelé ment, akkor - az Aida szerint - folyamatosan 65 W volt a teljesítmény, rövid időre ugrott fel 85 W-ig. -
Gothmog
senior tag
válasz kolopele #104089 üzenetére
No, én pedig immár itthonról. Megnéztem a BIOS-ban gyorsan, és CPU APE2 a funkció neve, amit említettem. A reklámszöveg szerint ez jobb teljesítmény/hőmérséklet/energiafogyasztás arány profilt képest intelligensen létrehozni a processzorod és a géped képességeit elemezve.
Gyakorlatilag pedig eltörli az Intel által beállított PL-t, valami "mágiával" gyárt helyette egy saját profilt, ami - ahogy utánaolvastam - 20-30 fokkal magasabb cpu hőmérsékleteket eredményez terhelés alatt (surprise, mégis mi történne, ha eltörlik a power limit-et), minimális teljesítmény növekedés (sőt, ha közben throttlingol a procid, mert nem bír vele a lap/hűtő, akkor pl. kevésbé sima, ingadozóbb játékfutás) mellett.
És mindez az optimized default állapotban be van kapcsolva (enabled).Egyébként az én i5-11400f-em, igaz, csak pillanatnyi időszakokra, de az Intel féle alapprofillal is be tud nézni néha 90W fölé, nem gépgyilkos játékokban is (Diablo 2 Resurrected megy nálam mostanában, 1920×1200-as felbontáson, 60 Hz mellett, custom, de összességében nagyjából high-nak megfelelő beállításokon - ezen játék közben, igaz kicsit korábban, még very high beállításon nézve láttam már 90W fölötti értéket is. A High környékén olyan 80W körül, kicsivel felette volt a maximum. Teszem hozzá, nyilván nem svájci labor méréseredmény, hanem HW info, tehát egy bizonyos szintű pontatlanság természetesen van benne.)
(Wingman83 esetében egyébként egy tartósan 125W körüli érték, miközben a CPU hűtője megbírkózna vele, de pont a vrm-eket - a tesztek szerint - 100 fok közelébe felküldenék, ami nem túl egészséges érték már.)
Mindegy, a lényeg, és ezt inkább wingman83-nak szánom: nézz bele a BIOS-ba, még csak Advanced módba sem kell váltanod, hanem ha a kezdőképernyőjén a felső sorban (ahol a QFan, Resizable Bar és társai ücsörögnek esélyesen) látod a CPU APE2 opciót, akkor csekkold, és ha enabled-ön van, akkor szerintem rakd át disabled-re. Jót fog tenni vszg. a proci hőmérsékletnek, a feszkóknak is, meg persze a vrm-eknek is.
(De a topik témáját tekintbe már kicsit offba mentünk... Persze ebben én voltam igazából a ludas, szóval ne vedd magadra! )
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
Gothmog
senior tag
válasz kolopele #104086 üzenetére
Nekem is B560-as alaplapom van egyébként (TUF Gaming szériás), ugyanúgy i5-11400f mellett, és ezt csak azért írom, mert emlékeim szerint a BIOS-ban a default beállítások mellett enabled az ASUS saját procibuheráló/automata oc akármilye (ami befolyásolja a power limiteket is). A neve most nem ugrik be, de talán AI Tweak vagy hasonló néven fut. Ha ezt disabled-re teszi az ember, akkor fog menni a dolog az Intel által a processzorhoz megadott limitek/beállítások szerint.
Én azzal kezdtem egyébként, hogy ezt áttettem disabled-re. (Valahogy jobban bízom a processzorgyártó mérnökeiben és beállításaiban, mint az ASUS boszorkánykonyhájában . Konfigot meg mindig úgy rakok össze, hogy amire szükségem van, arra legyen elég mindenféle extra bűvészkedés nélkül, alapbeállításokon is.)[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
-
palfitom
félisten
válasz kolopele #104017 üzenetére
Fogalmad sincs, hogy mennyire hozzá nem értők is vannak itt a fórumon (nekem kicsit nagyobb rálátásom van), és nem tudhatod, hogy az adott kérdező mit tud megítélni, eldönteni és mit nem.
Ha szerinted feleslegesek az Összefoglalóban szereplő kérdések ahhoz, hogy egy minden tekintetben korrekt ajánlást lehessen adni, akkor nálad van probléma, nem is kicsi!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz kolopele #104014 üzenetére
Ezt miért csinálod
És ha nem fér bele a házába? (Most mATX lapja van.)
Ha megveszi és nem fér bele, akkor kárpótolod őt?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz kolopele #103532 üzenetére
Rá lehet kapni a tuningolás ízére, de ha nem vagy szerencsés a szilícium-lottón, akkor meg lehet bosszankodni. 2500K tuningolását nagyon-nagyon élveztem, és azután is leginkább K-s procijaim voltak, de mivel mindig elég volt bőven a teljesítményük, így inkább egy közepes all-core beállítást preferáltam a legalacsonyabb feszültség, hőfokok és fogyasztás mellett.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Amartus
senior tag
válasz kolopele #103490 üzenetére
Megjöttek a dolgok és kész lett a mű. A kezdeti bios-probléma itt is jelentkezett, de a beta bios frissítés után minden rendben lett. Egy dolgot nem sikerült megtalálnom, az igp kikapcsolását még nem találtam meg a bios-ban. Nem volt még igp-s procim.
Minden esetre ez a páros igencsak ütős. A CP2077 benchmarkban RT+DLSS
"averageFps": 93.25910949707031,
"minFps": 71.76432800292969,
"maxFps": 125.12825775146485Istenem, tele van csillagokkal...
-
DravenMoral
senior tag
válasz kolopele #103507 üzenetére
Sziasztok. Pár napja kérdeztem, de nem kaptam rá választ.
Szerintetek megéri lecserélni egy régebbi, Asus Rog Strix B450 F Gaming alaplapot egy B450 F Gaming 2, vagy akár egy kicsivel drágább X470-re?Most jelenleg egy Ryzen 5 5600x van a lapban, egy 3070Ti társaságában.
A későbbiekben tervezek váltani egy R7 5800x, és egy sima Rtx 3080-ra. -
-
hyperst
tag
válasz kolopele #103482 üzenetére
Köszönöm. Igy is emésztem a dolgot mert amennyit és amire használom a gépet az nem indokolta volna a kártya cserét sem, de mivel nagyon jo árban volt a 1080 és ismeröstöl (imerve az elöéletét) igy ugy voltam vele h miért ne, aztán ha már van és nem nagy költség akkor legyen ami nem 55-60%-on hajtja.
Elég bölcs vagyok, hogy tudjam, hogy nem tudok szart se. :)
-
123sylaar
aktív tag
-
prime77
aktív tag
válasz kolopele #103027 üzenetére
Micsoda helyeken jártál te már!
Gratulálok!
Nem semmi!
Nagyon aranyos kis kedves szó egyébként.
Beírtam a Best Byte-ot, hogy mit ad ki a véleményekre.
Mondjuk egy vélemény az volt, hogy valami román a tulajdonos, aki megbízhatatlan, a másik vélemény meg a gariztatás volt.
Hogy valójában nincsen garancia, mert annyira nehéz érvényesíteni.
Mondjuk a Z63-nál ott írja az oldal, hogy 7 év gyártói garancia is jár hozzá.
Akkor végül is gondolom nem fontos a boltot felkeresni, hanem az NZXT-nél lehet intéztetni a garanciát!
De lehet most nagy hülyeséget írtam ám.
Nem tudom miképpen működik ez.
De azért jó, hogy neked pozitív tapasztalásod volt a bolttal. -
prime77
aktív tag
válasz kolopele #103017 üzenetére
Szia Kolo!
Szóval akkor azt mondod nem nagyon éri meg a DDR5?
Francba abba a B660-ba, hogy nem kezel DDR4-et. :/
Köszönöm neked is az információt!
ui: én néztem egy videót, ahol egy 4800mhz vs 6000mhz DDR5 ramokat versenyeztettek játék alatt!
A 6000Mhz-s 10-15%-al több fps-t produkált játék alatt!
8-10% mindig meg volt!
Persze a 4800-nak magasabb a CL értéke mint egy DDR4-es ramnak.
Még egyszer köszönöm az információt! -
Aprósólyom
addikt
válasz kolopele #102502 üzenetére
Mondjuk az jogos, hogy Z deszkában sokkal kifinomultabban lehet feszt állítani.
#102501 keresztes81: Lehet érdemes szemezned az MSI PRO Z690-A DDR4 alaplappal is annak fényében amit kolopele is említ (precízen finomhangolni tudnád a CPU-t), illetve, hogy 76k árkategória. Tehát, nagyon hasonló áron van a jobb B660-ok képest. VRM-je pedig szintén jó, ebben a listában a Wifi verzióját találod meg:
Jevons paradox
-
keresztes81
csendes tag
válasz kolopele #102494 üzenetére
biosban én annyit szoktam turkálni hogy az xmp-t belövöm ezen kívül semmi egyéb
a proci tuningolás is a lehető legmesszebb áll tőlem ezért is esett a választásom arra amire
az matx fétisem meg azért van mert relatíve kicsit a házam (meshify c) plusz lapát kezem van, igy a szerelhetőséget, hozzáférhetőséget is szemelött tartottam
köszönök mégegyszer mindent -
keresztes81
csendes tag
válasz kolopele #102486 üzenetére
persze és jogosan is merülhet fel bárkiben is a kétely hogy hát 3080 ti-ja van mit szarrágóskodik ez itt
ugymond az ésszerűség elvén maradva mivel, hogy f-es a proci szerintem felesleges a 690es csipszet aztán a franc tudja ezért is jöttem ide
csak az érdekelt, hogy 12 pin is eltudja-e látni annyi kakaóval a 12700f-et hogy az 100%on kihajtsa a kártyát -
Aprósólyom
addikt
válasz kolopele #102468 üzenetére
De konkrét infókat is osszatok meg, ne tartsátok magatokban. Nem az esti mese érdekel, hanem a tények.
Megy power limit nélkül? Mekkora boost órajelet tart? Mekkora a hőfok a VRM-en és milyen körülmények között: gaming/stressz teszt, szobahőmérséklet, zárt/nyitott ház? hány venti?
Egyébként pedig nagyon szépen köszönjük, hogy foglalkoztok vele. Hasznos a közösségnek.Jevons paradox
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz kolopele #102456 üzenetére
Akkor csak 1 valaki írjon. Minden esetre én örülnék, ha lenne közösségi infó erről a budget lapról, mert ugyan nincsen rajta nagy borda, ellenben borda nélküli a felső soron látszódik, hogy mindegyik fázis dupla mosfetet használ, mi nagy segítség a hőmérsékletekben.
Egy nem befüllesztett házban viszont az a picike borda is elég lehet 12400F 6P magjához, akár órákon keresztüli render esetén is, és talán a nyári melegebb léghőmérséklet mellett is.
Egy 12600K 6P4E kiépítésre már nem vennék mérget... egyáltalán.Jevons paradox
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz kolopele #102453 üzenetére
Utolsó off.
I5 12400f. Az alaplap úgy lett választva, hogy semmi nem lesz húzva. Ami benne van (i5 12400f, Kingston FURY 16GB KIT DDR4 3600MHz, Sapphire rx6600xt nitro+ oc, Western Digital 1TB M.2 2280 NVMe Blue Series NS550, ház be quiet! Pure Base 500 Window) azt bírja el, maximum 3 év múlva kap egy vga cserét...talán. -
ProEvoFan
nagyúr
válasz kolopele #102451 üzenetére
Pl Ready Or Not alatt 74 fokos is volt a cpu, közben süvitett mint az állat...Fortnite sem kiméli. A fél milliós gép mellé ez full illúzió romboló...
Sok teszt szerint jó az intel gyári hűtő...aha, az. Gondoltam nyárig kivárunk vele, addigra jönnek rá a hűtők, mert a válaszrék még elég gyér. Ezt találtuk, amihez 1000% hogy van 1700as átalakító. [link] *Nem innen rendeltem*[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz kolopele #102177 üzenetére
Ha nem trottlingolt, az biztos jó? Lehet csak nem fordítottak figyelmet arra, hogy védeni kellene a VRM-t a túlmelegedéstől? Vagy valami olyan speckó áramkört használtak, ami bírta a magas hőmérsékletet? Kit tudja?! Ennyire én már nem értek ehhez. Nálam csak mellék tárgy volt az elektronika, úgyhogy nem vagyok benne mélyen az ilyenek lélektanában.
De azt merem feltételezni, hogy ha már 100-110 fok körüliek a szabályozó áramkörök, akkor ott már a feszültség stabilitása, egyenletessége sem biztos, hogy teljesen megfelelő.
Hát, csekkolni kéne a MOSFET adatlapját a típus függvényében, hogy mennyire egészséges ez a hőmérséklet...
Minden esetre az a lényeg, hogy gamingra még jó volt neki. Én i3-8350K alá vettem anno egy virsli Giga Z370-t. Nem volt csúcs OC-m, de igazából au i3- melegedésén éreztem, hogy lehet nem is kell neki. Úgyhogy pont jó volt arra, amire. Ideális párost alkottak, de azt már éreztem, hogy egy i5-8600K már nem kéne bele. Egyben is adtam el, hogy szépen együtt éljenek tovább.Jevons paradox
-
Aprósólyom
addikt
válasz kolopele #102163 üzenetére
Akkor biztos megúszod. Akkor fordulhat elő nagy szívás, ha nem lenne 1 oltásod sem. Egy ismerős az még oltások előtt elkapta, azóta poszt kovid szindrómától szenvedve nem érez minden ízt, már lassan 1 éve. Rohadt egy szar ez.
Megőrülnék, ha nem érezném a kedvenc kajáim régi megszokott ízét.[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
prime77
aktív tag
válasz kolopele #102093 üzenetére
Nem akarok bántót mondani!
Maximum annyit írtam volna, hogy ez eszetlenség.
Mert hát basszus, 600 ezret egy alaplapért?
Ez már azért nagyon túlzás.
Mitől tud az többet mint egy 100 ezres lap?
Tudom sok mindenben, de úgy felhasználás területén értem - mint például játékok vagy filmek alatt.
Biztosan jól lehet húzni benne a CPU-t.
A processzor húzását is egy rossz dolognak tartom, mivel különösebben nem lesz sokkal több fps egy játék alatt, másrészt, ha valamit szénné húzunk, attól meg jóval kevesebb lesz annak az élettartama.
De lentebb már megválaszolták, hogy ez neked hobbi, szórakozás.
Kérdezném mi a foglalkozásod, de ez illetlenség és tapintatlanság lenne.
De annyit megkérdezek!
Te itthon élsz amúgy?
Szerintem külföldön. -
senior tag
válasz kolopele #102098 üzenetére
Ez fel sem merült.
Aki ilyesmit vesz ennyiért, az - nagyon bízom benne - megengedheti magának. Én nem is szeretnék ezzel az aspektussal foglalkozni.A lap gyönyörű, várjuk a tesztet és a beszámolókat.
"... test, lélek, szellem - anyag, energia, információ - tudás, bátorság, becsület - tény, igazság, valóság - belőle, benne, általa..."
-
prime77
aktív tag
válasz kolopele #102091 üzenetére
600 ezer forintért venni alaplapot?
Gratulálok!
Inkább nem mondok semmit, mert csak bántó lenne.
Amúgy a PC grafikája már elavult, mondhatni.
A játékok jobban néznek ki PS5-ön - amiket láttam a Fifa volt, meg egy zombis játék, a Days Gone.
PS5-ön elképesztő - PC-n viszont egy szar, ahogyan kinéz.
Jelenleg szerintem egy PC-ért nem érdemes összességében 300-400 ezernél többet kiadni.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz kolopele #101878 üzenetére
Sőt tovább megyek. GPU-tól függő persze, de 4 maggal is el lehet lenni, mert
a játék motorjától is függ. Van olyan gém, ami hiába pörgeti 100%-on a procit, nem fog váratlan stuttert okozni, legfeljebb jobban megnő a frametime, de nem okoz kiugró stuttert.
Ez igaz pl. a warzonre is, ami kihasznál akár kb. 10-12 szálat is, de 4 szálon se tragédia, csak valamelyest csökken a low/avg. fps, de full fluent.
Viszont egyre több játékra lesz ez igaz. de a 6/12 nagyon sokáig jó lesz még.Jevons paradox
-
codec
senior tag
válasz kolopele #101783 üzenetére
4 hibásba futottam bele általam ismert 6-ból, de attól még jó lehet az MSI. Akit érdekel privátba elmondom mik voltak.
u299975: Ne menjünk bele, főleg ne az arcoskodásodba !!! És ahogy olvastam, ezt más is szóvá tette már neked, szóval még sok tanulnivalód van! De legfőképp vegyél vissza!!!Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
pilu85
őstag
válasz kolopele #101783 üzenetére
Jaja, most döglött be egy asus b460 tuf lapja havernak, amit tőlem vett. Szerencsére pcx garis.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
codec
senior tag
válasz kolopele #101776 üzenetére
Azzal az MSI-vel futottam bele olyan szívásokba, hogy többet kb soha senkinek nem ajánlom, de az MSI fanok miatt inkább kihagyom a részleteket, úgyse hinnék el, én meg nem magyarázgatom.
Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
kapitanj
csendes tag
válasz kolopele #101763 üzenetére
Kösz! Még nem volt MSI lapom de pont néztem összehasonlítást ebben a videóban: youtube.com/watch?v=w594enhi0vs
-
kapitanj
csendes tag
válasz kolopele #101761 üzenetére
Nem akarok játszani, csak munkára kell. RX 570 ROG STRIX 8GB kártyám van, amit szerintem még nem vittem 20% fölé
Proci szerintem 11700K lesz bele. Azért kérdeztem mert a gyártó oldalán nézegettem a támogatott memóriákat és nincs közöttük az én Kingstonom és másik 2133mhz ramot sem találtam a listában. 8700k-ról akarok fejleszteni és a lapon/procin kívül kívül szerintem mindent megtartok.
Amúgy ez a Z590 Pro4 60k-ért jónak számít, nem? Kb azt tudja mint az Asus Prime Z590-A és a TUF GAMING Z590-PLUS csak 20k-val kevesebbért. Nekem a színes ledek nem kellenek, csak legyen stabil, tuningolni sem szoktam. -
V60
aktív tag
válasz kolopele #101407 üzenetére
Szia.
Mennyivel jobb ez
Asus ROG MAXIMUS XI HERO full dobozos garis eladó - HardverApró (hardverapro.hu)
ennél:
Asus ROG STRIX Z390-E Gaming - HardverApró (hardverapro.hu)
megéri a +30.000,-?
És leginkább ASUS-t ajánlsz?
KösziA bugyi nem a legjobb dolog a világon de közel áll hozzá!!!
-
Mangrills
csendes újonc
-
sfefe
addikt
-
codec
senior tag
válasz kolopele #101266 üzenetére
Ezzel most kb sikerült is megválaszolnod egy olyan kérdést ami egy ideje érlelődött bennem, mégpedig:
Melyik lehet a jobb választás későbbi fejlesztések figyelembevételével, egy magasabb felszereltségű/kategóriás B560, vagy egy puritánabb alacsonyabb felszereltségű z590, ha az áruk közel egyforma?Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
arabus
addikt
válasz kolopele #101215 üzenetére
Hiába a plusz 2 mag ha egy modernebb procin jobban futna az átirat ami azért még nincs is most sem egy év elteltével sem.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest