Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz palfitom #106987 üzenetére
Igazad van, én be is fejeztem, főleg azért is, mert a kolléga teljesen immunis arra amit mondok.
Mondjuk azért, nem a vaddisznók párzási szokásairól folyt diszkurzus, hanem az általa megvásárolt alaplap teljesítmény határairól, ami azért nem áll nagyon messze a milyen alaplapot vegyek kérdéstől szvsz[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
rukh
senior tag
válasz palfitom #106934 üzenetére
Kedves palfitom!
Ugyan csak közvetetten (Cifun keresztül) válaszoltál nekem, de azért: tényleg olyan nehéz lett volna valakinek azt írni, hogy én ezt a lapot használom ilyen procival, ennyi memóriával és kiválóan tudok játszani vele (vagy azt írni, hogy jelenleg nincs játékra alkalmas erős mATX AM5 alaplap) - én ilyen, saját tapasztalaton alapuló válaszban reménykedtem (és abban, hogy mielőtt válaszol valaki, figyelmesen elolvassa és értelmezi a kérdést).
Üdv,
RukhÜdv mindenkinek, Rukh
-
Paxker315
addikt
válasz palfitom #106498 üzenetére
palfitom: az a legrosszabb, hogy első reakcióm a 5900x-re az volt: "egész biztosan nem játékra kell neki, munkaeszköz, produktivitás lesz a kulcs". Téves feltételezés
Pontosan miben érzed a szükségét, hogy upgrade-elni kell? Én nem gondolom szükségesnek, de ha nagyon szeretnéd.
mikroATX-ből megfizethető kategóriában Asrock B650M PG riptide-ot , vagy akár az MSI MAG B650M Mortart
De őszintén, én nem feltétlen erőltetném most a cserét. Érdemes benézni az Zen 4 topikjába, az összefoglalót átfutni (hogy RAM-ra is kapj autentikus infókat) De kicsit értetlenül vagyok, hogy "néha játszok is" & netezés-filmnézés miért is követel meg 12 magot.
Te pénzed, Te rendelkezel vele, de ennek az upgrade-nek nem látom most racionális okát.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
-
nagyúr
válasz palfitom #106231 üzenetére
Hopszi.
#106228Wombat1025: gondolom, csak ez miatt nem cserélnél alaplapot, bár az már nem lenne OFF.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
félisten
válasz palfitom #105549 üzenetére
Igen, köszi a javítást, tényleg Tomahawk-ot írtam, Mortar-t linkeltem.
Nem ismerem az adott házat, de én eddig nem találkoztam olyan házzal, ahol lejjebb lehet tenni az alaplapot. Az alaplap helyzete pont felülről fixálva van, hiszen a hátlapot nem tudod mozgatni.
Pont ezért nem értettem, mert ez alapján neki nem M-ATX deszka kell, hanem inkább olyan, ahol "felül" nincs nagy VRM hűtés, de egy 7900X esetén azért én nyugodtabb lennék egy masszív VRM-el...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
deerMann
lelkes újonc
válasz palfitom #105420 üzenetére
Teljes mértékben igazad van.
Olvasgattam a reddit Buildpc topikot is és elég sokan köpködnek az Asusra.
Ismeritek itt a fórumban, hogy mi az oka ennek? Arra hivatkoznak, hogy nem a legjobb a "minősége" az asus lapoknak.Gigabyte, MSI és az Asrock van sztárolva. Tudtok bármit az okokról?
-
Mortel
senior tag
válasz palfitom #104923 üzenetére
Tényleg ne vedd sértésnek, de ez miben más, mint az én kérdésem:
104918:
"Szia!
Köszönöm, valamelyik B760M lesz, RAM is új lesz, mert a mostani DDR3-as, így azt nem tudom majd használni.
Még ezek esetleg jók lehetnek?
gigabyte b760m ds3h ddr4
ASRock B660M Pro RS
Még ezt találtam, de ez miben más mint B760?
ASRock H670M PRO RS
Üdv
Gábor"Vagy ez:
104915
"Hali...ez két jó lap raktam vele össze gépet...bios update kell a 13.genhez,és nézd meg a lap oldalán a ramtámogatási listát is, hogy okés e benne a te ramod tipus szerint...
ASUS LGA1700 TUF GAMING B660M-E D4
ASUS TUF GAMING B660M-PLUS D4
Vagy még a B760M..ott nem kell bios update...
ASUS PRIME B760M-A WIFI D4
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
De ilyen nem járt nálam eddig..."És csak pár képernyőt scrolloztam fel...
És, ha Szerinted még most sem értem (illene leszálni a magas lóról amúgy), akkor kérlek mondd el, hogy miben különböznek az idézett hsz.-ek, az enyémtől?
Köszi:
M
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
Mortel
senior tag
válasz palfitom #104921 üzenetére
Szia!
Az miért nem függ össze a vásárlással, hogy mielőtt megveszem a lapot, lesz-e majd kompatibilitási probléma?
Vagy itt csak olyanokat lehet kérdezni, hogy az adott alplap milyen színű, szagú, mert az segít dönteni???
Bocsánat, de minden kérdéshez másik topic... ???
M
https://www.youtube.com/watch?v=8ZOzVcP2NqM
-
--Disztroj--
senior tag
válasz palfitom #104815 üzenetére
Csinos darab a TUF, és van pcie 5.0, úgyhogy ő lesz a nyertes. Köszi!
Illetve ahogy nézem MSI-n 2x8pin a cpu tápcsati, az ASUS-on 1x8+1x4 pines.
Ez tuning szemponjából érdekes csak, vagy lemaradok valamiről?[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Callmaster
tag
válasz palfitom #104796 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat.
Igen nehéz döntenem, mert nem ismerem az "új" 13.gen-t(lehet eleve hoz annyit, mint amennyire szükségem van) és 80.000 a különbség ha DDR5-s lapot veszek memóriával és ha az arányokat nézem , nem biztos hogy megéri a különbség.
De ha mindenki szerint ennyir korlátozó tényező a memóriám, akkor annak nem látom értelmét hogy a DDR4-l szórakozzak .
Az Asus Z690-t azért írtam, mert a B760-ok amiket néztem nem sokkal olcsóbbak illetve kevesebb a VRM rajtuk. -
ilyen_85
senior tag
-
félisten
válasz palfitom #104790 üzenetére
Én itt inkább csak megemlítettem, mert számomra furi, hogy egy amúgy közép-felső kategóriás lap ilyen hiányossággal bír.
Hogy a felhasználáshoz mindegy, ez persze jogos, de legalábbis én az az ember vagyok, aki mindig alsó hangon 3-5 évben gondolkodik. Most a PCI-Express 5.0-ás SSD-k vállalhatlatlan kategóriásak, de talán 1-2 év múlva már lehet, hogy jól jönne fejlesztés terén adott esetben...
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz palfitom #104788 üzenetére
Csak annyi észrevétel (az AM5 topicban is fel lett véletlenül téve a kérdés, ott válaszoltam), hogy az MSI B650M MAG Mortar esetén számomra furi, hogy mindkettő M.2 NVME csati csak 4.0-ás, holott még a sima B650 deszkáknál is általában az első M.2 azért 5.0-ás sebességű.
Én akkor már inkább az elsőre kinézett TUF deszkát mondanám...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
VanAzAPénz
tag
-
sas55
aktív tag
válasz palfitom #104648 üzenetére
Szia, köszi a gyors tippet azon a hétvégén még 100e alatt sikerült behuzni alzáról.
XMP-n kivül érdemes vmit állitani K procihoz vagy maradhat minden, aida stresztesztnél 62C volt a max 360-as AIO-val. Hozzáteszem nem akarok OC-t semmit csak azért lett K proci mert olcsóbb volt mint a sima.Eladó Harman/Kardon AVR-355
-
Grózi
veterán
válasz palfitom #104648 üzenetére
Én is kérnék kis segítséget:
1700-s lapban 70 nagyon max 80K-ig mi ajánlott egy I5 alá ami DDR4-s és van rajta legalább 2 db M.2 slot?Később maximum I7-re csere,de nonK-oc nem játszik.
Asus,Asrock elönyben-főleg Atx,de lehet m-atx is.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
evitiguF
senior tag
válasz palfitom #104533 üzenetére
Mégiscsak maradok itt, mert kitartanék az intel platform és a DDR4 mellett. (DDR4-et most nagyon olcsón lehet beszerezni, 32Gb~25k, DDR5 ennek a duplája)
Szóval böngésztem, utánaolvastam egy kicsit, a felmerülő kérdéseim a következők:
- mivel most egy Z-s lapban K-s procim van, amit amúgy sosem piszkáltam meg, ezért felmerült bennem, kell-e egyáltalán a Z-s lap nekem. Főleg úgy, hogy ezek a processzorok már nagyon forrófejűek. Bár ha másra nem, akkor talán undervoltra még jól jöhet a Z-s lap
- miben tér el, lett jobb a B760 a B660-tól, DDR4 verzió azon kívül, hogy a 13xxx lap egyből, bios frissítés nélkül megy benne
- miben tér el, lett jobb a Z790 a Z690-től, DDR4 erzió azon kívül, hogy a 13xxx lap egyből, bios frissítés nélkül megy benne
- egy B760-os lapnak van-e előnye egy Z690-es lappal szemben
Konkretizálva pl [ASUS ROG STRIX B760-A GAMING WIFI D4] vs. [ASUS TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4]Első sorban azért Asus lapokat linkelek, mert szintén itt a fórumon olvastam valahol, hogy az ezekhez mellékelt WiFi vevőegység jobb, mint ami csak abból a két rúdból áll, és egyből az alaplapi csatlakozóhoz van csavarozva.
Ha ezt rosszul tudom, javítsatok ki.
Gigabyte-ról mostanában sok rosszat olvasok, ezért attól tartok, MSI és AsRock szóba jöhet, ha hasonló, vagy jobb ár/érték/teljesítmény aránnyal rendelkezik. Azoknál viszont nem ismerem, hogyan épül fel a sorrend, itt tudom, hogy a Prime<TUF<ROG -
evitiguF
senior tag
válasz palfitom #104529 üzenetére
Szia,
köszi! inkább az a kérdés, hogy a keretbe (vagy ahhoz még kicsit hozzátéve) van-e jobb alternatíva.
[link] ezt a hozzászólásodat vettem alapul, itt szépen össze van foglalva, hogy mi az "erősorrend". Hogy efelett a TUF felett hol van a következő lépcső, és az milyen előnyökkel járna a TUF-al szemben.
Végülis most is 3-4-5évre tervezek, így inkább most adok ki kicsivel többet, minthogy 1-2év múlva cserés legyen.
Bár ebben az esetben lehet a DDR4 is meghatározó lehet, és nem érdemes már ebbe túlzóan sokat fektetni?
[link] CB teszt alapján még nem sokat profitál a DDR5 -
SRII
őstag
válasz palfitom #104522 üzenetére
Ohh köszönöm, remélem jól értelmezem, a Jelenlegi B lapok ez esetben a B760 as processzor tuningot engedélyez ami gyárilag elérhető-tehát alap órajelen megy 3,8Ghz de ha szükséges a több teljesítmény akkor 4,5 re is mehet ami a gyári értéke és a jelenlegi i7 es procik ddr5 ramokból, ha 6000Mhz tud kezelni a proci akkor azzal a sebességgel működik ha szükséges, kézi állitás a processzort illetően nem engedélyezett ,a biosban annyit lehet a ramon állitani ha szükséges amit kezel a processzor?
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
SRII
őstag
válasz palfitom #104520 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod
És mit jelet az hogy
B760?
Z típusú lapjaim voltak ebben tisztában vagyok mi
Talán a B760 tuning mentes lap annyi a különbség itt már lehet óra jelet emelni mind a procin mind a ramon de még sem Z ?
Néztem az összefoglalót a típusokról de a 1700 foglalatról sajna nem találtam leírást.[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
berton
csendes tag
válasz palfitom #104504 üzenetére
Szia,
Köszönöm a választ. Én is elsősorban az Asus Strix B650E-F Gaming / Asus Strix B650E-E Gaming lapokat nézegettem. Illetve ezeknek a X670-es változata, Asus Strix X670E-F Gaming / Asus Strix X670E-E Gaming, esetleg az MSI MPG Carbon, amik még tetszettek, ha az X670-es chip megéri a felárat. Esetleg olcsóbban X670-es chippel az ASUS TUF Gaming X670E-Plus / ASUS Prime X670E-Pro amik még tetszettek.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz palfitom #104467 üzenetére
Egyelőre elengedem valószínűleg. 7800X3D lett volna a kiszemelt, de az eddig olvasottak alapján szerintem nem ad annyival többet az 5800X3D-hez képest, amennyivel többe lenne az AM5 váltás.
Igazából a Gigával kapcsolatban van némi előítéletem, többször is már éreztem azt, hogy hiányzik belőlük egy-két apróság, ami az Asus lapoknál megvan. De próbálom levetkőzni ezeket a gondolatokat.
[ Szerkesztve ]
-
JohnK
aktív tag
válasz palfitom #104457 üzenetére
Szia!
Nagyon köszi, hogy felhívtad a figyelmem erre a szempontra!
Mivel a VGA PCI Express 4.0-es lesz így mindenképpen olyan lapot érdemes vennem! Ezzel a porcesszor kérdése is eldölt már csak azon gondolkokodom, hogy sima, vagy X legyen.
Végignézve az ajánlott lapokat a Asrock B550M Pro4 tűnik a befutónak, hasonlít a jelenlegi lapomhoz, méretben pl ugyanakkora. A több lap által nyújtott extrákra úgy ítélem meg, hogy nincs szükségem. -
samu000
tag
válasz palfitom #104458 üzenetére
Szia,
Árukeresőn, 20 darab lapot listázott le B-s chipsetekkel DDR4-re, 1700 as foglalattal, 50 ezer forint alatt. A válaszod alapján feltételezem mindegyik vacak, még akkor is ha nem szeretném overclockolni a procit. Ha már 64k-ba kerül a legolcsóbb lap akkor ahogy írod annyi erővel vehetnék egy DDR5 ös Asus TUF z690-et is, és lenyelni a békát.
Arról van valami info hogy milyen okból kiindulva olcsóbb ennek a TUF lapnak a DDR5 változata 15k-val mint a DDR4? -
flikenflaken
tag
válasz palfitom #104200 üzenetére
Szia,
A Gigára esett a választás, azt hol tudom kideríteni, hogy az argb csatlakozón összesen mennyi áramot tud leadni? Fractal Design házat néztem ki és akarok bele plusz ventiket. Ezek RGB ventik és össze lehet őket kötni, hogy egy csatlakozóról lehessen vezérelni elvileg. Neten nem találok semmit, hogy mennyi a max amit rá lehet dugni? Nem csináltam még ilyen buildet és nem vagyok képben az RGB témakörrel. Lehet hogy ehhez már valami vezérlő hub kellene?
-
zsolabacsi
tag
válasz palfitom #104120 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Már lejjebb adnám a videókimeneteket 1xHDMI is elég lenne, jó memórakompatibilitással.
x570s lapokat néztem csak és szűkíteném az elérhetőséget is figyelembe véve.
ársáv: 100-130e
MSI MPG X570S EDGE MAX WIFI
GIGABYTE X570S AERO G
MSI MAG X570S TOMAHAWK MAX WIFI (kicsit drága önmagához képest...)
ASUS ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO
ASUS TUF GAMING X570-PRO WIFI IIA Giga Aero és MSI Edge kb egy áron fut nagyon kis különbséget láttam a specifikáción bár lehet el van dugva az apróbetűsben.
Az Asus mellett az szól a neve mellett, hogy a felsoroltak közt nekem a legolcsóbban elérhetőek.
A benyomásom az hogy ez a márka kicsit jobb minőség mint a többi aztn persze lehet nincs igazam.A Dark Hero egy kicsit kakukktojás, mert ezen nincs integrált video kimenet (dupla Ethernet viszont tetszik) - a Giga, MSI emlegeti a USB3-C portot hogy onnan a displayport video kimenet működik - vajon ezen az Asus-on is működik-e - a specifikáció nem írja?
Szóval ezek közül mi lenne a legjobb választás?
[ Szerkesztve ]
-
Verden
csendes tag
válasz palfitom #104168 üzenetére
Bocsánat, annyi mentségem legyen, hogy ezt a topic-ot is sokat olvasgatom Köszönöm a választ. Az árkülönbségnél teljesen igazad van, mindkét konfigurációnál fontos volt a jó ár/érték arány, csak az elsőnél kicsit jobban számított az ár, a ddr5-nél pedig az érték, így jobban nyílt az olló, mint kellett volna.
-
wingman83
csendes tag
válasz palfitom #104077 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek. Megpróbálkozom a teszteléssel, bár ez tőlem messze áll. Első körben megpróbáltam megtalálni a HWINFO-ban a vrm hőt, de nincsen ilyen, Van egy temp9, ami alapjáraton is elég magas. Fogalmam nincsen, hogy jót találtam-e.
"Szerencsére" most vettem egy cpu hűtőt (Alpenföhn Brocken ECO Advanced), ami egy CM Force 500-ban van, és egy BQ Silent Wings 3 a rendszerhűtő. Ez így jól szellőzőnek számít? -
Grave_444
nagyúr
-
Lipton
őstag
válasz palfitom #104040 üzenetére
NVME boot + rendszer
2db SATA kell mirrorba az adatok miatt, veszek 2db új 3-4TB RED-et alapban a géppel
2db maradna így összesen, oda van most 2db 3TB RED, azt nem akarnám cserélni mert akkor abba kell a pénzt tolni.
4db SATA esetén ennyi akkor, nincs tovább...
A 4 SATA megy együtt amúgy az NVME porttal?4 SATA porttal melyiket érdemes venni?
-
kolopele
nagyúr
válasz palfitom #104019 üzenetére
Nézd, nem akarok veled vitatkozni, mert egy nagyon rendes arcnak ismertelek meg, de azért az szerintem már kissé túlzás lenne, ha a hozzáértés abban merülne már ki alapból, hogy valaki nem tudja összevetni a gépháza és az alaplap méretét. Nem tudom, lehet én gondolok túl sokat az emberekről, de valahogy ehhez nem kell műszaki zseninek lenni szerintem. Aztán meg ki tudja, lehet neked van igazad.
-
sNk77
aktív tag
válasz palfitom #104001 üzenetére
Oh köszönöm akkor lehet írok nekik viszont már nagyon rendelném a dolgokat. Valószínűleg jó lesz mert az előző lapomon nagyobb bordák voltak.
Tegnap néztem ezt a lapot is meg ami mellett döntöttem (ASRock B650 PG Lightning, kicsit olcsóbb) és elvileg ez az ALC4080 ugyanaz a chip átnevezve ami az összes többiben van ebben az ársávban(ALC897). Közben megnéztem az előző lapomban is ez volt, bőven elég volt nekem.A ramokból nem szeretnék többet mint 2x8 és a CL36,32 2x16-tól indul, ennek mi az oka lehet tudni?
nádpálca
-
Lala6
őstag
válasz palfitom #103995 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, akkor megnézem, hogy melyik a legjobb nekem és azt választom.
A félkonfigban biztos vagyok, csak mellesleg tettem fel a kérdésem. Nem megyek a gépösszerakóba, nem nagyon szeretek kérdezni, inkább olvasós típus vagyok (szinte biztos, hogy már valaki feltette a kérdésem). Ennek a hozzászólásnak is kellett 1 hét mire részántam magam, hogy megírjam.
-
_NCT
addikt
válasz palfitom #103986 üzenetére
Aztak..... Az igen, 4 éve fejlesztettem a gépemet, akkor emlékszem egy jó középkategória kijött 150k-ból, még a Giga Aorus RX580 8GB -t is 62-ért vettem Alzán, Resident Evil 2 játékkal, a proci talán valami 40k volt. Köszi, elgondolkodom, megér-e ennyit, hogy heti 2-3 óra játékért, mert főleg a Modern Warfare 2 (2022) gondolkodtatott el, hogy kényeztetem kicsit a virtuális ingereimet magasabb felbontáson, jobb grafikával.
Ha csak alaplap+cpu+vga kombót nézem, 300-350k-nál járok, és nem a csúcs, hanem mostani "középkategória".
Igazából virtuális home lab-ra meg lehet olcsóbb ennyiből aws-ben bérelni.
[ Szerkesztve ]
-
laktop
tag
válasz palfitom #103958 üzenetére
Igen, alapból egyenlőre csak alaplap és proci cserében gondolkodom.
Semmi kényszer nincs a W11-ben, csupán már minden egyéb gépen a családban és a melóhelyen is W11 van, és most vagyok úgy a W10-zel, mint korábban a W11-gyel, hogy keresgélnem kell mi hol van. Rááll már a kezem a W11-re ..
Benézek a másik topikba is, köszi."- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"
-
Czimby
addikt
válasz palfitom #103924 üzenetére
Köszönöm!
Igen egész estés kutakodás után rájöttem, az a keret szűkös.
Technikailag nézve a maradék kettő közül melyik lehet a jobb?
Ha minden igaz az Asus valójában csak 4+2 fázis(tripla kimenettel), de jól működik a tesztek alapján, míg a Gigabyte 6+2 fázis dupla kimenetekkel.
Nem tudom a kettő közül melyiknek jobb a VRM hűtése, valamint a szoftveres támogatottsága, BIOS stb.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
-
konci79
őstag
válasz palfitom #103916 üzenetére
Szomorú...
Bár semmi gond a mostani Pro4-F-el, lehet akkor cserélném , hoszzú távra. Nemrég vettem egy 5600G-t, nem is lesz dvga, bőven kiszolgál ez is.1: kocajáték, jelenleg Warzone 2, esetleg régebbi játékok, + szokásos gép használat, filmnézés kivetítés tv-re, stb.
2: 50k körül, minél kevesebb annál jobb
3: 5600G, 2x8 Gb ram,1 Nvme+ 1 M2 ssd, 1 sata ssd, 1-2 hdd, semmi extra, Aerocool DS Cube ház, Thermalright Macho 120 Rew.A hűtő
4: mATX
5: 2 M2 hely , min 4 sata.
6: IGP, jelenleg 1280x1024 60 Hz, Vga +1 hdmi a tv-nek. Ha ez elromlik, akkor egy Fhd 24-es, min. 75 max olyan 120 Hz-es monitor lesz majd.
Ha nem vga csatis a lap, akkor egy átalakítós kábel mennyire gond?7: Igen. PBO finomhangolás+ IGP húzás, ram-ot is,de csak finoman, semmi extrém.
8: új
9: nem, és nem lesz cserélve a proci.Eddig amit láttam, és kapható, az a TUF B550M-E, ezen van VGA csati is, vagy a TUF B550m-PLUS, esetleg a ASUS TUF GAMING B450M-PRO II( talán még Gianni-nál van), vagy B550M Steel Legend.
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz palfitom #103899 üzenetére
Köszönöm a választ!
Feltűnt, hogy Ascrock nem volt az ajánlott modellek között. Ennyire nem megbízhatóak mostanában? Pl az ASRock X670E PG Lightning a legütősebb chipsettel szerelt, és csak 125e körül mozog. Ez alapján egész jó ár/érték arányúnak tűnik.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Comes
tag
válasz palfitom #103900 üzenetére
Köszönöm!
X-es chipseten gondolkozom, viszont a VIII Hero aktív hűtése mennyire “jó” hosszabb távon?
Gondolok itt arra, hogy nem befolyásolja majd a közvetlen mellette forgó VgA ventije ?
Vannak ezzel az alaplappal kapcsolatosan tapasztalatok (negatív/pozitív)?
ASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! Asus TUF GAMING X570-PLUS alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest