Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
CriticalHit
őstag
Tetszene az AsRock Taichi Lite de nem értem, hogy egy csúcs lapon miért csak a mára már elavultnak számító HDMI van rajt a DP1.4/2 helyett, mint az Asrock B650 Pro RS-n de azon pedig sajnos csak az elavult Realtek ALC897 Audio Codec van az új ALC4082 vagy a 1220 helyett. Úgy látom, hogy csak B650 Steel Legend (E nélkül) tudja mindkettőt.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
palfitom
félisten
Na, hát neked is sikerült eljutnod ide (közel 1 éve tartottam itt). Egyáltalán nem örülök neki, de sajnos törvényszerű volt.
Elképesztő emberek vannak…Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
kurtz
aktív tag
Végül úgy alakult, hogy ~70 körül lesz csak a lapra. [Félkonfig helyett viszont teljes gép lesz.]
Ryzen 7 7700 + RTX 4070 Super comboval.Ez nagyjából el is döntötte, hogy rápróbálok az Asrock B650 Livemixerre aztán kövi hónapban szórakozok egy kis moddinggal úgyis régen csináltam már.
Ha sikeresen megjön és épp nem lesz 60 vizsgám akkor majd nyilatkozok róla.
[ Szerkesztve ]
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
rukh
senior tag
Kedves Cifu!
Köszönöm a választ!
(Majdnem) teljesen igazad van, de a kérdésemben volt pár kulcsszó, ami gyakorlatilag erőteljesen leszűkíti a választási lehetőséget: mATX, AM5, bevált (gyakorlati tapasztalatok, nem műszaki adatokat tartalmazó táblázatok alapján) játékban erős.
Természetesen jónéhány oldalt, táblázatot, tesztet átnéztem, nem is keveset visszaolvastam, átnéztem topik összefoglalókat, de nem találtam saját tapasztalaton alapuló ajánlást (vagy kizárást), ezért fordultam a nálam sokkal tájékozottabbhoz segítségért. Nem várom el a gondolatolvasást, de az talán nem túlzó feltételezés, hogy figyelmesen olvas az ember. Árat szándékosan nem írtam, majd ha lesz ajánlás (választási lehetőség), akkor lesz fontos.Még egyszer kösz a választ, jó hétvégét kívánok!
Üdv,
Rukh[ Szerkesztve ]
Üdv mindenkinek, Rukh
-
palfitom
félisten
Na pont ezért hagytam el ezt a topikot (is)! Az ajánlós topikok párbeszéde azzal indult, hogy megírtuk az összefoglalóban a kérdéseinket. A segítségkérők azokra válaszolva kaphatnak ajánlást. Rohadtul nem értem miért olyan nehéz ezt megtenni…
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Ferike001
csendes tag
Igen tudom, azért is nem írtam a többi elvárást mert nincsen . A lényeg, h megbízható, stabil deszka legyen. M.2-ből is nekem bőven elég 1 hely, Audio codec is teljesen mind1 etc etc.....Csak annyi, h ha esetleg proci csere lesz R7-re akkor gond nélkül menjen benne az is
Köszönöm szépen a választ, teljesen kielégítő volt[ Szerkesztve ]
-
félisten
Itt válaszolva a privátban feltett kérdésekre:
1. Az ASRock Taichi Lite-nál (vagy bármelyik hasonlónál) nem okoz hőfok problémát, hogy az M.2 a videókártya alatt van?
Valamivel (körülményektől és az SSD típusától függően mondjuk 4-10°C) melegebb, de egyáltalán nem vészes, nálam ilyen 54-55°C körül rémlik a felső határ egy Samsung 980Pro esetén, messze van a problémás szinttől. Az alsó részen lévő KC3000-es hűvösebb egy jó 5-7°C-al, de más típus is, ugyebár.
Viszont nem véletlenül van fent, a felső csati(k) ugyanis a CPU-hoz vannak bedrótozva közvetlenül.Röviden: nem kell aggódni emiatt.
2. Ha a videókártya 3,5 bővítőhelyet foglal, akkor az már belelóg az alsó slotba? vagy honnan kell azt számolni?Ez az adott alaplaptól függ. Nekem ASUS ROG Strix B650E-E esetén az RTX 4080 alatt van egy 10Gbps hálókártya a legalsó csatiban, elfér kényelmesen, de a középső x16-os csatiba semmit se lehet bedugni, mert rálóg a kártya:
3. Ha a jövőben esetleg 16os slotba kerülne LAN kártya vagy hangkártya (ha mindkettő alaplapi megfelelően működik, akkor nem hiszem hogy kerül), akkor ugyebár az rövidebb, megfogja a házfal felőli csavar, vagy szokás a másik végét is valahogy rögzíteni valamivel?
A ház oldalához rögzíted a keretével.
Mondjuk a fenti képen látható, hogy nálam a Mellanox ConnectX-3 nem rendelkezik hátlappal (mert csak low-profile volt hozzá), és így használom évek óta (az előző gépben is így volt).4. A B650E PG Riptide-hoz képest az ASUS ROG STRIX B650E-F és a Taichi mennyivel jobb hangban, LAN vezérlőben? Szokás még hangkártyát venni, vagy ezek az alaplapiak egész tűrhetőek? Pl a mostani gépemben van ASUS Xonar DGx, lenne értelme átrakni? Nem mintha az szuper hangkártya lenne, ha az árából indulok ki
Izlések és pofonok, függ attól milyen eszközzel használod (fejhallgató, külső hangfal, erősítő + hangfal, stb.) és milyenek az igényeid. A jobb alaplapokon (ASUS B650E-F, E-E és az AsRock Taichi Lite ilyen például) az előlapi kimenet kap külön erősítőtt a jobb fejesekhez, de persze itt nem árt, ha a házon lévő kimenet is kellően igényes kivitelezésű. Én egy B650E-E (munka, játék) és egy B650E-F (házimozi és fájlszerver) alaplapot használok, mindkettő esetén a hátsó kimenetekről táplálok egy-egy régebbi AV erősítőt és 5.1-es hangfalrendszert. Én teljesen elégedett vagyok velük.
5. Kell nekem az E lap? Elméleti szinten ha pl lesz RTX 6080, a 4.0-ás PCIe-ben várhatóan nagy fps kiesés lenne? Ha nem kell, akkor mi az ajánlott az ársávban?
Nincs varázsgömböm, nem tudom megmondani, hogy egy 3-4 év múlva érkező videókártya mennyit nyer vagy veszít a Gen4 vs. Gen5 PCI-Express csatinál.Én hosszú távra szoktam tervezni, 5-6-7-8 évig használok egy gépet általában, és inkább rászánom azt a valamivel nagyobb pénzmagot, hogy megkapjam a jövőben talán hasznos extrákat. Eddig bevált.
Azonban aki 2-3 évente cseréli a gépét, azt megértem, hogy úgy van vele, hogy feleslegesen minek fizessen valamiért, amit belátható időn belül nem fog kihasználni.
Szóval a privát javaslatom az, hogy ha hosszabb távban gondolkodsz (mondjuk 3+ év), akkor érdemes azért beruházni legalább egy B650E deszkába az AM5 fronton. Ha nem hosszú távban gondolkodsz, megértem, hogy a B650-nél maradsz.
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
BitRider
senior tag
Mindenképpen figyelembe veszem és köszönöm a kimerítő választ. Meg én is mindig inkább a drágább motyót veszem meg végül, elhamarkodottan biztos nem fogok dönteni. Egyedül csak az nem világos, hogy vajom mi olyat spórolhattak ki mondjuk az olcsóbb alaplapból, amire nekem szükségem lehet.
-
BitRider
senior tag
Köszönöm! A kényelmes kezelés miatt ATX, annyit még pont írtam. Mindenképpen hosszú távban gondolkodom és nem igazán aktuális még a váltás (nem is égető), szóval simán lehet, hogy fél év múlva fogok nekifutni megint a kérdésnek (a Gen5 PCI-Express érdekel).
Hogy mennyit szánok rá... kétszer annyit nehezen, csak azért, mert van rajta plusz egy USB-C. Nekem az "azért én egy jobb deszkát raknék alá" kicsit kevésnek tűnik egyelőre igazolásképp. De mondom, ráér, szóval van ideje beérni.
[ Szerkesztve ]
-
Foobar
tag
-
CriticalHit
őstag
Saját magadat cáfolod hiszen: 1: "Igyekszik botrányosnak tűnő kijelentéseket tenni, nem teljesen alátámasztott gondolatmenet alapján." 2: "Ami mondjuk nehezen vitatható, hogy az említett alaplapok eléggé gyenge teljesítmény nyújtottak és adott árkategóriában van hozzájuk fogható, jobban kialakított deszka." Pont ezt állítja a videó és tesz világos ajánlatokat is.
Távol áll a klikkvadász bulvártól. Éppen hogy mérési eredményekkel alátámasztott tények felsorolásával tájékoztat korrekt módon, miközben felhívja a figyelmet a félretájékoztató gyártókra és segít az alaplap választás nehéz döntésében. Pont ehhez hasonló videókra van szükség.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
-
malystryx
senior tag
Kedves Cifu!
Köszönöm szépen a válaszodat, pont ez fog történni, végre elértem azt hogy alkatrészt cseréljünk, mert másképpen nem fog előremenni az ügy. 1 óra múlva jön egy nvidia kártya, és azzal megyünk tovább. Viszont sajna egy 1060-at fogok csak kapni, ha a táp nem elég, azzal bizony nem fog kijönni.
-
Dapro
senior tag
-
viperabácsi
addikt
Leg inkább a hang macera miatt ( dac amin van optikai kimenet ) szeretnék váltani , viszont akkor már a lehető legjobb hardverre.. A procit azért nem gondolom overkillnek , mert ebbe a lapba már csak ez dukál , véleményem szerint .
Ram ból mit ajánlanál akkor 6400 mhz ig ?
Illetve nem a cl , legyen alacsonyabb , mert ugye a 6400mhz cl32-34 között van legtöbb a 600mhz az meg ugye cl30 ?Illetve az APU -s topikban linkeltem egy tesztet a ram-8700g viszonyáról
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
-
CriticalHit
őstag
Valóban elgondolkodtató. Pedig a számomra fontos paraméterei (14 Phase & 90A Dr.MOS Power Design, Realtek® ALC1220 7.1 CH HD Audio Codec, Gold Audio Caps) biztatóak és az ára is barátságos.
-
CriticalHit
őstag
Köszi. A Vision-t keresztelt át a Gigabyte valami oknál fogva Aero G-re ami számomra -hibásan- játékosoknak (is) szánt kategóriát jelentette. Létezik-e ajánlott, legjobb ár/érték lap 7800X3D alá?
-
bijesz
aktív tag
Szia Cifu,
Köszi a választ, ismerem a CPU részleteket nem csak játékra lenne ezért a dilemma még.
Elfelejtettem írni, hogy külső dac-ot használok hangra, ezért felesleges az alaplapi audiot kifizetni.
Ezt a táblázatot böngésztem végig és ez alapján kérdezem lehet -e valami amit nem láttam.
A best buy-t úgy értem, hogy a legjobb ár-érték arány.
Pl Ahogy látom az ajánlott lap itt sokszor az Asus TUF B650 Plus ami most kb 10 kHUF-al drágább és az Asrock lap több funkciót nyújt nekem, abban pedig nincs pci-e 5 az m2 slot részére.
Az x16 pcie5 hiányát nem érzem sokkal drágább lapokban van csak support rá.Nem spórolok, de feleslegesnek érzem közel kétszer annyit kiadni egy lapért mint amire szükség van.
Azért kérdeztem, mert nem ajánlotta senki ezt a lapot ezért felmerült bennem valamit benéztem.
Ha nem így van örülök. -
-
Zsmester89
őstag
Kibővítettem a kiszemeltek listáját (igaz egy bontott 650 tomahawk 70-ért függőben van), így szóba került az:
- Msi MAG X670e gaming
- Asus Rog strix B650E-FEzekkel már az időtállóság lenne a cél, talán a 670e ez alapján jobb...számít, hogy a nyák 6 vagy 8 rétegű? Wifi nem érdekes, lan-ból viszont megint csak az msi a jobb, ha jól látom.
Az audió hmdi-n, illetve usb stick-en megy, így az alaplapi megoldás nem számít. 2 M2 SSD és egy 2 sata ssd - 2 sata ssd lenne rákötve.
Továbbá nem találom a listán, hogy a Dark Rock Pro 4 felmegy-e az MSI-re?A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
mvkly
senior tag
Köszönöm a kimerítő választ, le a kalappal az elhivatottságod előtt!
Privát, szubjektív vélemény: ha hosszabb távban (3 év vagy több) gondolkodsz, akkor B650E vagy X670E deszka javasolt.
A pletykák alapján én is így érzem a laikus fejemmel. Itt nem nagyon van olyan ficsőr a láthatáron, mint mondjuk a SAM 400->500 series közt. -
-
A korábbi ajánlásod után (amit köszönök) napokig töprengtem, mert azért majdnem 50 ezer Ft különbség volt az X670E-s lap meg a B650 között és kellett mellé még ram, proci, ssd, gépház is, tehát nem kevés "befektetés". Egyetlen félelmem az volt, hogy az audio nem lesz olyan jó az MSI MAG B650 Tomahawkon, de kellemes meglepetés fogadott, mert még a jack csatlakozás sem pattan egyet, mint korábban. Úgyhogy ezek után nekem megérte az olcsóbb lapot választani. Valószínűleg most 4 évig nem váltok konfigot, akkor viszont teljes csere lesz, ha lesz.
RYZEN 7+ RTX Powa@1440p 240Hz hétvégén nem biztos, hogy elérsz
-
mvkly
senior tag
Köszönöm a részletes magyarázatot!
A felső 5x4-esbe NVMe kerülne, az alsó 4x4-ekből csak egyet használnék ki. Szóval bottleneck nem érintené, meg ahogy írtad, úgysem venném észre.
Aztán most találtam ASRock topic-ot, kicsit bamba voltam -
mvkly
senior tag
-
A játék másodlagos, jelenleg CoH2-vel játszom, meg néha BF2042-vel és tervben van majd a CoH3 és az új eljövendő BF.
Wondershare Filmorával vágok videókat a gépen, illetve Streameket nézek rajta, illetve közösségi médiát használok.
A helyzet az, hogy jelenleg Asus ROG Strix G713QM HX1139T (32 GB RAM) alaplapon ragadtam. Nekem ennek a laptopnak a teljesítménye még most is elég lenne, de ez egy kényszerpálya volt. Az Intel + Microsoft jól megszívatott, mivel megjelent a Windows 11, és az akkor három éves 7700K-m nem támogatott lett. Így váltottam erre a laptopra.
Most itt szó volt az Intelről megint majdnem vettem egy 12. generációsat, mivel akciós volt nagyon, de addig húztam a dolgot - pont, mert arra gondoltam, hogy ez már 2. generációval régebbi az aktuálisnál, és mi lesz ha a Windows 12 nem fog rajta sem elindulni?! - így mire hazaértem, fel is vitték.
Pont, mert megszívtam az Intellel korábban eleve AMD-re gondoltam, egyrészt mert 2016-2018 között a 6600K - 7700K nagyon jó volt, az XMP profilos RAM-ok is -korábban mindig szívtam a RAM-okkal AMD-n, az A8N-SLI-ben nem ment 400-os csak 333-on, az M4A785D-M PRO-ban meg nem ment 1066-on, csak 800-on ...
Szóval AM5 lenne jó, mert időtállóbb mint az Intel 1700, ami már nem kapja meg tudtommal a 15. gen-t.
Nvidia 4060 vagy 4070 megy majd bele.
AMD 7800X3D: olvastam róla, hogy csak játékban előnyös, renderelésben már annyira nem. Illetve érzékenyebb a hőmérséklet, és szorzózáras. Alig olcsóbb mint a 7900X, de 8 magja van. Viszont ha így is ajánlottabb, akkor az sem gond. Be quiet! Dark Rock 5 PRO fogja hűteni.
AMD-ből most akkor megnézem, hogy mi a különbség a 650 és 650E között... A 2,5 Gbps-os LAN kártyához ragaszkodnék
Amik mellett nincs ár, azok már megvannak, illetve SSD-k HDD-k, monitor, FHD 144Hz-es ASUS, valamint mechanikus billentyűzet és egér is.#106666chris-v: 90K-róül felugrott 130K-ra az enyhén korosodó 12700KF
[ Szerkesztve ]
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
nagyúr
Köszönöm a segítséget .
Végiggondoltam az audio codec témát... Lehet, hogy nem is fontos paraméter, mert alapvetően USB dongle-os vezeték nélküli fejhallgatóval lesz használva, illetve USB-s sound bar-ral.Ezen infó tudatában hogyan tovább?
A Gigabyte sok verziója engem is kissé elbizonytalanít.
Az MSI X670E Gaming Plus WIFI-ről mi a véleményed?
PCIe 5, fehéres, 100k körül kapható.
-
N3gro
aktív tag
Nézem már ezt a Steel Legend-et, hát ez lett, tápnak pedig egy Seasonic Focus GX ATX3 . Remélem beválik. Nem bírtam magammal, aludni se tudtam emiett, felkeltem hajnalban és döntöttem (legyen tánc). Kösz, hogy rábeszéltél. Holnap elvileg érkezik, hétvégén beszerelem.
[ Szerkesztve ]
-
N3gro
aktív tag
Igen éles váltás. Megvettem egy 620.000 Ft.-os gépet, és elment a bizodalmam. Mint említettem, monitor alvásnál voltak problémák, így visszaküldtem a lapot és a tápot. Nem tudom melyik volt a ludas, a VGA kizárva, így döntöttem. ATX-mATX közt is rengeteget vaciláltam. Kb. semmit nem kötök rá, 1 VGA, 1 SSD, 1 HDD ami későbbiek során valszeg átmegy egy NAS-ba. USB hátul max 4-5, elől 2. Kicsit megúntam a folyamatos utánajárást, keresgélést, ellenkező véleményeket, azért döntöttem B650E deszkában. Jobban átgondolva, nem is igazán használnám ki. De még mindig bizonytalan vagyok. Keret van a jobbra is, de nem hiszem hogy kihasználnám. PCIE5-ért vegyek 2x annyiért? Semmit nem tudunk jelenleg róla. Ha használtan veszek régebbi most csúcsVGA-t, lehet ugyanott vagyok, sőt.. Egyszóval bizonytalan vagyok még mint a kutya vacsorája. Még jó hogy ebben a jólétben néha már a kutyáknak tán jobb sorsuk van az embereknél. VAU
-
N3gro
aktív tag
Visszaküldtem a lapot és a tápot is, majd 2 hét szendvedés után, így most 2 lap közt vacilálok.
B650M Pro RS WiFi 60.000 (WIFI-t nem használok, de eladásnál talán jobb?)
B650M PG Riptide 66.000Meglévő vasak:
Ryzen 7 7700
G.SKILL NEO RGB 2x16GB 6000 CL32
XFX RX 6800
1 970 Evo Plus SSD, 1 HDD, nem is lesz több, max a HDD kikerül
DeepCool AK620 Digital
Fractal Design Meshify 2 Compact RGBTápegységet is kell vennem, az előző moduláris volt, de úgy nézem baromira megdobja az árat. Nekem fontosabb a hosszú távú megbízhatóság minden szempontból, inkább valahogy betuszkolom a HDD mellé. Az előző lap egy közepes Giga lap volt, annál kb. 5 év után a hátsó USB-k adták meg magukat. Nem vagyok egy nagy játékos, de hosszú távra terveznék, későbbiekben max. vennék egy VGA-t, amit ma nem tehetek meg.
-
N3gro
aktív tag
Teszteltem szinte mindent, más oprendszerrel, másik VGA-val ugyanaz volt a helyzet. Integrált VGA működött. Az én VGA-m más gépében működött. De most már mindegy, visszaküldtem a lapot. (Szerintem megy a táp is vissza, mert lassan 2 hete kínlódok, és feladtam)
Viszont rájöttem hogy nekem annyira nem éri meg B650E-t venni, PCIE5 még jóval odébb van, nem vagyok akkora gamer hogy zavarna a nem max. grafika. Fele annyiért is látok lapokat. Szóval most egy B650-es lapot keresek az említett konfighoz.
-
MZsoltee
veterán
Igazából 7500F/7600 lett volna a legjobb választás. Másnak nem kell elkövetni azt a hibát, amit én elkövettem.
Szóval egy olcsó közepes B650 egy 7500F/7600 a 7800XT mellé és ha vga csere van, akkor ugrás szükség szerint CPU csere. De azt érzem, hogy a hardver és gepigeny egyre csökkenő ütemben nő. Szóval lehet jó lesz az 5 évig is.Ugyan így felesleges a 7800X3D, mint a 64GB ram. De 83k ert nem tudtam otthagyni. De attól, hogy nekem picit hobbi öröm gépet építeni, attól másnak ez csak egy használati cikk. Minden téren nehéz tanácsot elfogadni is adni, hol kezdődik a geekseg ep@nisz és hol van a racionális, értelmes határ. De ha tanácsot adok igyekszem nem geek módjára adni.
Onnan indult a story, hogy 5800X3D-t akartam AM4-be. Korábbról volt egy x570es lapom, ami jó árban elment. Kellett a sok stabil PCI sáv anno a mininghoz. Így úgy voltam vele hogy azt eladva kb 0-bol AM5-on vagyok. De kellett az X3D!
[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Low Noise
senior tag
Nagyon köszi, érdemes az E-E változatot választani? Elvileg a VRM meg a tuning űber vele az asus oldala szerint, de szerintem elég ha magátol boost-ol, régen nagy tuningos voltam, de már nem akarok bíbelődni vele max annyira, hogy a PBO különböző beállításait kipróbálom majd.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
veterán
Részemről nem véletlen írtam azt amit-jelentkezz Tg-nek itt is és legfeljebb többedmagaddal vinnétek a topikot.Azt erősnek érzem,hogy felesleges a topic.
Én 3 topicban vagyok TG,ezért írtam hogy az se leányálom-elötte nem figyeltem hogy te is TG vagy.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Celithrandi
addikt
Akár, de ahhoz hogy felesleges legyen meg kell adni az irányt a lapot kereső embereknek. Vagy páran össze kell állni és mindenki más platform témában segít. Mondjuk ez abban az esetben működik szerintem ha egy nonprofit fórumról van szó. Nem nonprofit fórumnál ezért már fizetés járna
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Celithrandi
addikt
Túl tág a topic, nincs senki aki ennyi mindenhez ért. Legalább külön lehetne szedni AMD és Intelre, de inkább a procis topicok nevébe kellene beleírni hogy + a hozzájuk tartozó alaplap.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
DJZoliboy
aktív tag
Köszönöm a választ , igazábol gép ösze rakás elött vagyok egy 13700k gskill ddr5 6000mhz 32gb egy 4070 ti al és azért kérdeztem h ezek az asusok megérik kevés velük a baj vagy érdemes inkább más gyártot nézni? tehát a stabilitás és hiba mentesség a lényeg. csak mindig asusom volt és ezért kérdeztem, tudom h tulárazottak de eddig nekem egy z270 hero van és nincs vele baj. olvastam h a z790 el bajok vannak asus nál de nem tudtam h igaz e a hír. igények az nem sok mellé lesz 2 nvme meg 2 hdd aztán legyen pci. 5.0 meg atx 3.0 a jövöre nézve. remélem ez jo összeállítás egy 1300 seasonic táppal meghajtva meg egy cooler master vagy nzxt házzal ami jol szellözik, tuning nem nagyon lesz csak stock fog járni. Köszönöm a választ!
-
MZsoltee
veterán
Ha valakit megnyugtat a future proof plecsni, akkor vegye, de ez csak placebó szerintem.
Placebó... de mi alapján is?
Tudod előre, hogy még 3-4-5 évig nem lesz semmi érdemleges hozadéka a PCI-Express 5.0-nak?
A PCI 5.0 még most jön be, új dolog. Egyszerűen a nem terjed el elég gyorsan, hogy megkövetelhető legyen. 7-8 év múlva már lehet lesz olyan eset, amikor jól jöhet. Ennek ellenére nem tudom hogy a 3570-es mellé milyen olyan vga került, aminek értelme is van és korlátozza a PCI-E 2.0. De hat év után, amikortól ennek lenne is értelme eladva a lapodat véve egy másik használt lapot az eredeti árkülönség töredékéért lehett volna váltani PCI-E 3.0-t támogató lapra, akár egy B85-ösre bagóért.
Attól hogy van pénzem nem költöm el olyanra, amire nem kell.
Nézzük a másik oldalról: ezek szerint bőven van pénzed, mert sűrűn cserélgeted a gépedet, hogy nem is foglalkozol azzal, mi lesz, mi lehet 3-4-5 év múlva.
Az hogy gyakran cserélgetem az alkatrészeket az nem jelenti azt, hogy sokat is költök rá. Csak akkor fizetek meg egy újabb technológiát, ha mindenképp meg kell vennem (pl most a ddr5, 7800X3D nincs ddr4-el, vagy ha szükségem is van rá. Ha később veszem meg, akkor valszeg kevesebbe fog kerülni mert ahogy öregszik egy technológia úgy olcsósódik.
Pl a B750-as vagy B850 már mind fogja támogatni az 5.0-t és reálértékben olcsóbb lesz, mint a mostani B650-E vagy a X670-E. El kell adni a B650-et ha valóban kell és 30-40k-nál kisebb lesz a bukó az új lap és a régi eladása között. Arról nem is beszélve, hogy ismét garanciális cuccom lesz, ha ez kell.
Ezalatt azt értem, hogy szemmel nem látható módon limitál, tehát lehet, hogy kevesebb FPS lesz, de ha azt nem fogom érzékelni a szememmel, akkor az számomra nem limit!
De kiadtál azért anno horror mennyiségű pénzt, hogy 6800XT-d legyen?
Nem önellentmondás ez valahol?
Ez a VGA megdologozott az áráért, talán már többért is... Nincs már rá garancia
így kvázi olcsón tudnám eladni. A többi, drágább vga már nincs meg, a legkevésébé piacképeset tartottam meg.
#106312FeRRaR1:
Használd egészséggel. Nem kötözködni akarok, vagy azt mondani rosszul választottál. Ha ez valakinek hobby, akkor úgysem a megérire megy.
De amikor havi 1x videót vágok akkor kell a bika hűtés. Noctua NH-D15 volt először az 5950-en, majd ezt váltotta egy Arctic Liquid Freezer II 360.
Ha valakinek ez hobby, akkor utána néz és nem a legegyszerűbb megoldást keresi. Aki ide jön annak általában segítség kell, én pedig a sáját pénzemet sem, de másét meg főleg nem szórom szívesen. Így a valós igények legolcsóbb kielégítésére megyek, és lebeszélni azt, aki fölöslegegsen szeretne pénzt költeni.
#106313ollie
Low end VGA-knál akár 15-20% teljesítményvesztés is lehet PCIE3 és 4 között, amennyiben a kártya 64 bites. Bár ez csak az AM4 platformot érinti (és ironikusan, csak AMD VGA-kat), mert ugye ott fordul elő már csak PCIE3 az alsó, és egyes középkategóriás pocik miatt (helló Ryzen 5 4500 és 5500!).
Magát a logikát én sem értem, pont a belépő szinten nem fog senki prémium laprakölteni, amiben magasabb PCI-E szabvány van. Ez abszolút öngól. Fura lenne valakinek azt mondani hogy vegyen drága lapot, ami kiszolgálja a gyenge VGA-ját. Inkább azt mondanám vegyen erősebb vga-t, ami nem 64bit-es és mint a 16 PCI szál be van kötve. Ugyanazért a pénzért komolyabb grafikus teljesítményt kap.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Celithrandi
addikt
évek óta csinálom, de ha minimalizálni akarod a veszteséget akkor minden évben a pont kifutó szériát kell megvenni. Én részemről mindig az újat veszem meg a megjelenés után 1-2 hónappal amikor már racionalizálódott az ára.
-
Celithrandi
addikt
Amúgy olcsóbb évente gépet cserélni és mindig a legújabbat használni mint 4-5 évente kidobni egy eladhatatlanra avult gépet. Ritka az mint nálad hogy használatban van egy régi gép is. Viszont én pl azért preferálom a futureproof dolgokat mert 1 év után jobban eladhatóak.
-
MZsoltee
veterán
Kompromisszumos konlúzióként megfogadom és innentől úgy, pontosabban fogalmazok, hogy ritka esetben limitálhat a 3.0, főleg úgy, hogy az szabad szemmel is érzékelhető legyen és ne csak kimérthető. Ettől föggetlenül szerintem az 5.0 még abszolút nem szükséges. Az a 4.0 duplája ugye a 3.0-nak, ha a 3.0 még csak most kezd limitálni, akkor fölös az 5.0.-ért szaladni.
Ha valakit megnyugtat a future proof plecsni, akkor vegye, de ez csak placebó szerintem. Attól hogy van pénzem nem költöm el olyanra, amire nem kell. Bár én sváb vagyok
Majd AM6-on vagy az akkori intel platformon lesz 5.0-s lapom.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
palfitom
félisten
-
7Heads Drago
veterán
Kinek mi...... belenéztem a Cyberpunkba. Nekem nem jön be a városi környezet. A pálya nagysága meg kizárólag memória kérdése. A mai gépek ebben lényegesen verik a 15 évvel ezelőttieket. Mivel város a legtöbbször a belátható tér elég szűk(ez a grafikának elég kőnnyű), ehhez képest a Crysisban mérföldekre elláttál. Már maga a táj is elég meggyőzően sikerült. A másik játék meg inkább Diablo-hoz áll közelebb. Abban talán Warcraft volt a csúcson anno. Ettől még én nem esek hasra. Nem látom az előre lépést. De mindegy ejtem a témát. Nyilván mindenki mást preferál, ahogy tetszik.
[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
magickonfig
tag
-
SPeti1984
senior tag
Köszönöm a választ. Igazából a jelenlegi FX6100-as gépemmel van problémám, mert bekapcsol világít, de semmi nem jelenik meg. Még a VGA-t (NVidia Gtx-1060) letesztelem mielőtt fejlesztenék, de ha nem a VGA a hibás, akkor egy új platformra kellene váltanom vagyis alaplap CPU memória kellene. Aztán persze lehet később egy M.2-es gyors HDD a sima ssd helyett. Ezért is néztem, hogy ha lenne egy Ryzen 5 7600 meg egy fenti alaplap vagy valami olcsóbb illetve 16gb ddr5 Fury 5600mhz-es memória, akkor az olyan 168.000 körül állna meg az Aqua oldaláról rendelve. Nagyon drágábbat nem szeretnék. Mondhatnám, hogy az olcsóbb is megfelelne, mert főleg laptopon dolgozom, de ahogy néztem, ott az M.2-es slotok inkább csak 3.0-s verzió, ami meg már nem túl gyors hosszutávban gondolkodva. Mert ugye 100-as körül akár egy AM4-es 5600G alaplappal 16gb rammal kihozható lenne. Mondjuk mivel a mostani is kb 10 éves, így lehet az AM5 is kifut addigra mire újat akarnék venni.
-
MM
őstag
A jelenlegi konfigot sikerült úgy kihegyezni - beleértve egy közepes RAM tunigot -, hogy nem volt CMOS clear. Igaz, a Giga bolond biztos, mert ha lehal, akkor pár perc után visszatölti az utolsó stabil állapotot.
Szóval ha nagyritkán szükség lesz rá, benyúlok a gépbe.
Viszont kérdés, hogy Asusnál CMOS clear esetén az elmentett beállítások visszatölthetőek, vagy minden kezdődik elölről?
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
Igy van es nincs is ezzel baj.Csak kiegeszitettem, mert par ev mulva lehet keves lesz a 3d es jobb lenne rgy acelosabb, de ez csak egy gondolat es ezert egeszitettem ki.En mondjuk 16A alatt mar nem vennek es pcie5 alatt se biztos.
De ez en vagyok es mint emlitettem csak kiegeszitesnek szantam 😊#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
steewcv65
őstag
Egy kis segitseg a vrm teren....
Viszont ez nen tartalmazza az aramerosseget.
Emlekeim szerint a taichi es giga 1-2 alaplapja tud 16a feletti erteket.
Ez is akkor szamit, ha a jovore is tekint az ember.
Az asus pl 12 a kornyeket tudja#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
MM
őstag
Köszönöm az infókat, még a Strix B650E-E Wifi is bekerült így a kalapba, bár úgy tűnik, ha nem kell a hátlapi CMOS clear, meg a bikább VRM, akkor az E-F sem sokkal van lemaradva.
D15 és Gskill TridentZ van most is használatban, szerencséje a Define R5 elég széles, így az első ventilátor elfér a RAM felett felemelve.
-
smallmer
őstag
Kezdek elkeseredni
Itt a topikokban vannak számomra hozzáértőnek tűnő emberek, mint pl.: te
Látom, hogy Asus lapot használsz teljes megelégedéssel. Eközben bármilyen nem magyar fórumot olvasok, óva intenek az Asus lapoktól.Nagyon sokan Asrock lapokat ajánlanak, nagyon sokan MSI lapokat. Gigabyte sokak szerint túlárazott. Nagyon nehéz így lavírozni.
Nem sajnálom a pénzt rá a 150.000 ft-os értékig, de a pénzemért szeretném a legjobb megoldást megkapni.
Mindig kigondolok valamit és egyből jön szembe valami, hogy nem biztos, hogy az a jó választás...
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
Rosszul tudod ,Asus még add driver lemezt a csomagba (benne van a leírás füzetben) - ez szinte minden szériára vonatkozik.
Msi a Mag szériától egy 16gb-os pendrive t add a driver iso lemezzel rajta.
Többi gyártó nem add lemezt és usb-t.Ha neked nincs ,vagy nem volt a dobozban a lemez ,akkor az lemaradt csomagolásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
udv,
ezt a hsz-t most olvastam, es latom, h ezt irtad:
szinte minden komolyabb deszkánál áttértek a gyártók az ALC4080/4082-re. A fő különbség ugye, hogy az utóbbinál USB-n keresztül csatlakozik az audio a chipsethez, míg az előbbinél hagyományos átkötést használnak.lehet, láma kerdes, de ez miert jo egyebkent? mivel gondolom, nem veletlenul tertek at.
a masik kerdesem, h ne legyen félOFF, az egyik procis topikban irta valaki, h az MSI deszkak eleg lassan bootolnak/vegzik a POST-ot a tobbi gyartohoz kepest. ez igaz?
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
Źşë'
addikt
arra voltam kíváncsi, hogy ez a "terhelhetőség" ami meg van adva azt jelenti, hogy a nagyobb fogyasztású procik ill ha az ember emel órajelet akkor sokkal jobban kitolódnak a limitek, persze a "szilicium lotto" függvényében?!
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Źşë'
addikt
köszönöm a részletes választ, annyit még szeretnék megkérdezni, hogy írják hogy hány fázisú az adott lap tápellátása, nyilván az a jobb ha minél több, na de ott írnak egy áramerősséget is, ez az érték a terhelhetőséget szolgálja? pl 18+2 fázis / 90A-ra méretezve, általánosságban olyan 60-70A van megadva, procicsere esetén ha esetlegesen lesz egy több magos akkor érdemes lehet magasabb értékekben gondolkozni? mint írtam 7800X3D lesz benne, de később lehet érdemesebb lesz egy több maggal és 3D cache-vel szerelt típust belerakni, főleg ha javítanak ill. fejlesztenek a maghasználatokon
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
umfrider
senior tag
Ott elírás történt. B650M természetesen.
Most építem a gépet. Az MSI és Asrock közt hezitáltam. Eddig MSI a választottam. Viszont egy másik kolléga is láttam, hogy saját részre alternatíva ként írta az Asrock-ot.
Köszönöm a segítséged
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
umfrider
senior tag
Szia
Írtam korábban, legutóbb nem hivatkoztam rá.
Csatolom
wifi-re mindenképp szükség lesz. Első sorban megbízhatósági kérdésre gondoltam, bár, ha jól látom, ez ízlés dolga lesz inkább[ Szerkesztve ]
'Egy nap 24 órából áll; akkor, ha 6 órát alszol marad 18 órád. Persze mondhatod, hogy "várj egy picit, én 8 - 9 órát alszom". Ebben az esetben azt javaslom, aludj gyorsabban!'
-
Meizubee
tag
Köszi, a részletes összefoglalót
A ház Lian Li Lancool III a hűtés pedig Liquid Freezer II 420 lesz.Az asus lap kapcsán ezt olvastam: " Az ASUS (bár régen szerettem a márkát) szóba sem jöhetett a VSoC probléma és annak garanciális intézkedéseinek láttán."
itt: https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/msi/mag-x670e-tomahawk-wifi-p945277857/#velemenyek -
smallmer
őstag
Semmit nem várok igazából. Így is hálás vagyok nektek, hogy legalább már tudom, hogy milyen lehetőségek vannak.
Ebben a topicban, ha jól emlékszem eddig csak te voksoltál az Asus mellett, míg a redditen több 10 ember írja, hogy gondjaik vannak velük (külföldiek). Az overclockers oldalán szintén. Természetesen belegondoltam abba is, hogy user error is lehet, ezért is járom ennyire körbe.
Még anno volt egy Asus Maximus VIII Hero lapom amit nagyon szerettem. Utána MSI MAG Z490 TOMAHAWK. Szintúgy ezzel sem volt eddig gondom. Tehát első körben maradtam volna ennél a két gyártónál. De el vagyok bizonytalanodva. Valószínűleg túlgondolom a dolgot.
Azt hiszem, hogy átnyargalok kicsit offolni a Zen 4-es topicba, hátha történik valami csoda és ott jön valami ami alapján tudok dönteni
-
DravenMoral
senior tag
Középkategória felett az asrock am4-től összeszedte magát, igényes lapokat gyártanak.
Nem olyan részletes biossal vannak az egy árban megforduló asus vetélytársaival, de azért egy átlag felhasználónak több, mint sok még így is.
Másabb.. De ettől még nem rossz.
Videokártyák közül is csak az asus tuf, rog strix és msi (csúcskártyái) vannak emlegetve, holott például a Zotac felsőkategóriás kártyái hozzák kishíján azt a szintet, amit a rog strix képvisel, csak sokkal olcsóbban.
Egy példa volt a sok közül.
Szóval ahogyan írtad is, aki nem tud dönteni, annak hiába írsz bármit is, mindig lesz egy kifogás, egy kizáró tényező, vagy valami hibaforrás.[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
ÁÁÁ sajnos nem vagyok most nagyon tesztelgetős kedvemben Szerintem az NZXT-t ki fogom hagyni, bár most amazonról kb. 110 ezer forintból meg lenne. Amit egyébként sikerült kideríteni az NZXT tekintetében, hogy valószínűsíthetően az Asrock gyártja nekik a lapot és azt "tuningolják" fel egy kicsit kinézetben.
Most ezek vannak a fejemben:
- Vegyek egy Asus ROG STRIX B650E-F vagy Asus ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI lapot a rossz vélemények ellenére?
- Vegyek egy MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI-t?
- Vegyek egy ASRock X670E Steel Legend lapot úgy hogy igazából az Asrock eddig többnyire "botladozott" ha jól értettem?Kezdem úgy érezni, hogy nincs olyan megoldás ami a 140 ezres lélektani határba belefér és jó cucc.
Lehet megvárom a Black Friday-t aztán német amazonon vagy valami körülöttünk lévő ország boltjaiban körülnézek hátha lesz jó ajánlat. Nem tudom ....
-
jimpo
senior tag
Azt, hogy a Giga és az MSI miért nem csinál B650E-t, nem tudom.
Igaz nagyon nem annyi mint egy Asus például, de van azért. Az mondjuk jó kérdés a minőség miatt drágább, vagy mert csakA valóságban ha a proci meg kapja ami kell neki, tehát nem ócsó A620 lapocska a 7800X3D mellé...
Akkor nagy baj nem lehet PCI-Express 5.0 ide vagy oda, B650E avagy sem.Memóriát majd én is 6000 / CL30 -ast veszek, és elég lesz falura a 32 Giga.
Igaz a lapot továbbra sem tudom mi lesz...[ Szerkesztve ]
A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
smallmer
őstag
Igazàból az NZXT-t láttam a legjobbnak, de minél többet olvasom a redditet, annál jobban megy el tőle a kedvem + ha bármi gondom van nem tudok kérdezni. Pedig nagyon tetszik.
Az Asrockot nem ismerem, de régebbről az ugrik be, hogy nem a legjobb minőségű lapokat gyàrtják (nem tudom így van-e most is). Régen ha olcsó lap kellett akkor asrockot javasoltak. Mi a mostani vélemény róla?
Gigabyte tetszene, de normál árban nincsen legalàbb b650e lap. Cáfoljatok rám, ha van ilyen.
Asus-t meg konkrétan utálják redditen. Egyáltalán nincsenek róla jó véleménnyel.
MSI-nél meg a Tomahawk x670e az ami szóba jöhet. Nehéz nagyon kitalálni, hogy mi legyen.
Amit fixen tudok, hogy b650e legyen vagy x670e.
Monitor csak akkor lesz rákötve, ha ne adj Isten tönkre megy a VGA, átmeneti időszakban.
Hankàrtya majdnem mindegy milyen a korábbi leírásaitok alapján. HDMI-vel lesz rákötve egy LG OLED tv, ha meg kell akkor veszek majd egy külső hangkártyát.
USB4 nem kritérium, de ha van annak örülök. Azok a deszkák amúgy jóval drágábbak mint amiket a képeken látunk, ha jól tudom. 140 ezer forintnál nem szeretnék rá többet költeni, de ha kevesebb és minőségbeli romlás nincs, annak örülök
VGA-n kívül max hangkártya lesz benne, de abból vannak USB-sek is szóval nem kritérium nagyon.
Nagy vonalakban ennyi
-
dqdb
nagyúr
Valami azt súgja, hogy pàr egyedi esetből (amely akàr nem is a codechez köthető) lett megint a végtelenbe extrapolàlva ez a probléma...
Ilyet sokszor szoftver okozhat, DPC latency néven ismert a parajelenség. Nekem ilyet sok évvel ezelőtt egy problémamentesen működő vírusirtó frissítése okozott, előtte semmi sem volt, miután repült a vírusirtó, utána sem, a kettő között a hajam téptem, hogy mi történik, mert folyamatosan pattogott a hang.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nagyúr
Sokismeretlenes egyenletek halmaza.
Épp padon van egy 20 éves Asus P4PE-X/TE lap nálam, ezen SoundMAX ADI AD1888 AC97-es hangcucc van, és kifogástalan. Csakúgy mint az utóbbi 20 évben halgatott számtalan integrált ALC hangcucc: kezdve a 2003-as ALC 650-essel nVidia Soundstorm-al megtámogatva, egészen ALC 1220-ig (épp egy ilyet hallgatok, Asus ROG Crosshair extreme-n ilyen van többek között.
Ami bizton számít, a gyártó által alkalmazott megvalósítás milyensége/minősége a lapon, meg hogy milyen hangcuccot köt rá az ember és milyen egyéb komponensek vannak a gépbe.
Sok esetben derült ki, hogy a hangproblémák okozója hibás USB-s bill/egér/mikrofon/stb vagy audiokábel/hangfal volt.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
palfitom
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Suzuki topik
- Gyúrósok ide!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Hardcore café
- Napelem
- További aktív témák...
- MSI alaplap
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest