Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz
Hoffer #107016 üzenetére
Alza bolt
Intel 1700 tokozással
65ezer Ft határral
DDR4 ram komp.
első jó vétel akciós
Z chip javallott mivel K-s procid van
Z690-Z790 chip
Z690 akciós
B760
frissebb Z790 de nincs készleten de igényelhető
ha nem lesz tuning akkor B760 -
palfitom
félisten
válasz
Hoffer #103196 üzenetére
HofferEgyszerűbb lett volna a gépépítősben, mint külön itt-ott...
Az i3-at gyakorlatilag bármelyik lap kiszolgálja, ezért ha nem lesz fejlesztés, akkor választhatsz szimpátia és pénztárca alapján! (30k körül szinte semmi sincs LGA1700-on)
-
palfitom
félisten
válasz
Hoffer #102909 üzenetére
HofferSajnos nem írtad, de gondolom DDR4-es lap kell... (na meg az órajelüket is jó lenne tudni)
Mivel az i3-at gyakorlatilag bármilyen lap kiszolgálhatja, ezért az ajánlás a jövőbeni procitól függ.
Pl. Asus TUF Gaming B660M-Plus D4 (mATX) már erősebb procival is megbírkózik és RGB-t is tud.
ATX méretben éppen 60k-ért kapható a Gigabyte B660 Gaming X DDR4, mely szintém megfelel az elvárásaidnak, és a jelenlegi BIOS-okkal 3600-ig bírja a ramokat (ez idővel javulhat). -
palfitom
félisten
válasz
Hoffer #101072 üzenetére
HofferSajnos 30k alatt/körül csak fapados H410-eseket kaphatsz, pl. Asrock H410M-HVS R2 / Asus Prime H410M-K / Gigabyte H410M H V2 / H410M S2H (v2). Ezeken az i3 természetesen gond nélkül elfut, de proci-fejlesztést már nem bírnak el.
Egy kicsivel 30k fölött kapható az Asus Prime B560M-K, ami bár sajnos még mindig nem túl acélos (melegedős fajta), de egy i5-öt már kiszolgál. További előnye, hogy a ramok már nem csak max. 2666 MHz-en futtathatók, hanem mehet bele 3000-3200-as KIT is (amik jellemzően nem, vagy alig drágábbak a 2666-osoknál), és ezek hoznak jócskán a konyhára FPS-ben. -
Teaway
veterán
válasz
Hoffer #98940 üzenetére
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van, ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott, akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek ", illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Hoffer #98805 üzenetére
Az RX570 alá semmi jelentősége, de még egy 5700xt alá is elhanyagolható az előnye a pcie 4.0-nak ( még a legújabb nv kariknál is), de hogy ez a jövőben változik e... minden esetre ha szükséged van rá akkor ASRock B550 PHANTOM GAMING ami 8 magra elég lesz, bár elég hurka vrm bordát kapott.
Ha viszont nem érdekel akkor mehet (csökkenő sorrendbe) az MSI B450 TOMAHAWK MAX/GAMING PLUS MAX/MSI B450-A PRO (BestMark 30k). A Tomahawk pl elketyeg egy alap beállítású 3900x-el is, de mindhárom MSI képességei hasonlóak. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Hoffer #98787 üzenetére
A DS3-at olysn 6 magog szoktuk ajànlani. Amúgy sz összes b450 Gigára àll a fentebb leírt állításom. Gyenge, melegedős vrm, buta mint a tök, de ha csak berakod a procit "aszt" menjen, nincs tuning, nincs boost órajel bűvölés és budget kategória a cél akkor mehet, de az MSI-k jobb deszkák.
Ha ennyire árérzékeny vagy akkor MSI B450M Pro-VDH Max. -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Hoffer #98771 üzenetére
Gyengébb a hangkari...ezen felül mindkettőben ugyan az a felejthető vrm, faék egyszerű és hiányos bios található. Én nem szoktam ajánlani mert az oc kimerül a pbo srófolásában, nincs llc, nincs fix vcore és ezálltal nincs értelmes all core oc. Az MSI B450 GAMING PLUS MAX/ A-Pro MAX hasonló áron jobb eresztés...bár mivel nem az összefoglaló szerint lett feltéve a kérdés ígycsak tippelgetni tudtam.
-
Paxker315
addikt
válasz
Hoffer #93782 üzenetére
szerintem megéri. Amúgy akkor érdemes az MSI-t, ha szeretnél manuál CPU overclockot, és talán a magas memória-sebességek (3200 fölött, akár 3600 körül) is jobban elérhetőek a Mortarral. Ha nem esszenciális az OC-barát BIOS és memóriából sem feltétlen mennél 3200Mhz felé, akkor teljesen jó az Asrock is, de, én már csak a nagyobb BIOS rom és minőségibb alkatrészek miatt is a Mortart venném.
Mondjuk nem egy kategória a két lap, így nem is életszerű összehasonlítani őket.... Erre meg hátha tud valaki
-
Paxker315
addikt
-
szasanyi
félisten
válasz
Hoffer #93708 üzenetére
Bár az ingadozó árak miatt ez éppen túl van határon, de az újabb kiadása és a jó tapasztalatok miatt ajánlom a MSI B450M Mortar Max lapot.
Ezt még jövőállónak is lehet nevezni, szóval 1-2 éb múlva egy esetleges CPU csere miatt sem kell leváltanod. Gondolom azt tudod, hogy bármelyik lap VGA kimenetei csak G jelzésű CPU-val használhatóak mert csak azokban van iGPU. -
Hoho
tag
válasz
Hoffer #93708 üzenetére
Szia!
A fiam és barátja használ ilyen Gigát, 2600-as procival, nekem most ASRock van, meg tegnap is Asrock B450M Pro4 - ilyennel vittem ki gépet 2600-as procival. Mindkét lap működik rendesen, de a plusz M.2 foglalat miatt, és a passmark eredmény miatt én az ASRockot javaslom. A 3.30 -as BIOS-sal 14100 pontot ment a mostani gép 3000Mhz-es RAM-mal, a Gigák meg 13500-13600 körül mennek. (jobb az auto boost)
A Fan Tuning is jól működik az ASRock-on, érdemes kipróbálni. A házhűtőnél a CPU hőfokra érdemes kalibrálni, a default MB sensor helyett.
Üdv!
HZ -
bluyoo
nagyúr
válasz
Hoffer #43443 üzenetére
Szerintem is felesleges a CF/SLI legalábbis ha nem 2db 100K-s VGA-val csinálja az ember.
"Ami küldtél lap, nem is olyan rossz, elgondolkodtató, bár plussz 10k-t nem ér meg szerintem, hamár plussz 10k-t rá kéne költenem akkor már még 10k-t hozzátennék és megvenném a mostani álmom az MSI Mpowert!" Ezt te tudod csak felvetettem ... Az MSI Z77 MPOWER megint egy másik kategória bár ha az LE PLUS nem éri meg a 39K-t nem értem az MSI mért érné meg az 52K-t.
Nekem nagyon bejött a Raider. Csendben teszi a dolgát. Másképp miért ajánlanám?
Mondjuk esetemben az i5-2310 és a GTX560 DCII OC nem kajál olyan sokat igaz mérni még nem mértem ....A rendszered vagy150W-al biztos többet kér mint az enyém bár a tápod is a nagyobb 650-es nekem meg 550-es van. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Hoffer #43438 üzenetére
Mondjuk 2VGA alá az ATX-nek azért vannak más előnyei.Pl. több hely a két kártya között jóval nagyobb chipset hűtőborda .....
40K alatt: P8Z77-V LE PLUS .
(#43437) anytime
Talán a Azonnali kérdések órája topic.ban tudnak neked segíteni a kérdéseidben (is).
#43436) Mahrenburg
Kíváncsi leszek ebből mi sül majd ki! Szegény képzeletbeli barátom tesztet ölt! -
Mahrenburg
őstag
válasz
Hoffer #43438 üzenetére
Tiszta sor, azért is fogalmaztam ilyen körülményesen, hogy "szerintem azért tartsd fenn a normal ATX lap lehetőségét", mert természetesen Te vagy tisztában a saját mindenkori igényeiddel, csak mivel én "befürödtem" a mATX-szel, azért gondoltam, hogy írok, nehogy Te is így járj. Igen, sajnos drágábbak...
Nekem például a hangkártya elhelyezésével volt gondom. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Hoffer #43432 üzenetére
Igen megbirkózik az I7-el is!
Viszont a szorzózáras I7-et és I5-öst is lehet tuningolni valamelyest pl. I7: Mire képes egy non-K i7-3770.
"A mostani CPU-m egy QX6700 @ 3.0Ghz, a másik kérdés, hogy melyik mostani tudja ezt a teljesítményt legalább?" Annyira nem ismerem a Core2 Extreme CPU-k teljesítményét de igen kb. Ivy I3 viszont a példának felhozott i3 3225 csak azért drágább mint a i3 3220 mert erősebb IGPU-t kapott.
Viszont ha már váltasz és tuninglap is lesz és ugye teljesítményben is akarsz gondolom kicsit nagyobb pluszt az I5 -öt ajánlanám.Egy hogy valamelyeset tuningolható kettő hogy valós négy maggal rendelkezik.
Használtan olcsón van Sandy Bridge ha boltban vásárolsz akkor viszont már Ivy-t vennék. -
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Hoffer #37630 üzenetére
Az MSI nem szokott vele úgymond dicsekedni. MSI Big Bang Z77 Mpower review de ha megszámolod akkor is annyi
"Az MSI szimpatikusabb mint a P8Z77-V bármelyik típusa!" Akkor feleslegesen rójuk a köröket ...... rendeld meg
Az meg hogy a RAM-ot meddig engedi az az Ivy/Sandy CPU setében majdcsak mindegy.
Na meg aztán megnézném annak a RAM modulnak az árát amit ilyen órajelre tudsz rántani. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Hoffer #37627 üzenetére
Igaz ......
Alapból a P8Z77-V a legolcsóbb közülük (kb. egy árban a Maximus V GENE -vel) stabil megbízható lap , Intel LAN , Fan Xpert 2 , erős tápellátás , stb. nem hinném hogy érdemben le lenne maradva a többi lapptól. Ár/érték arányban szerintem a 4 közül ő a legjobb.
A P8Z77-V PRO meg még erősebb 16 fázisú tápellátást kapott mint úgy mint az MSI.Ebben a kategóriában mondhatjuk egy árban. Egyik kutya másik eb
Mint már sokszor írtam 50K felett nem hiszem hogy elégedetlen lennél akármelyiket is választod.
(#37628) Tarill
Egyszerűen meg kell mondani hogy jobb -
bluyoo
nagyúr
válasz
Hoffer #37620 üzenetére
IGP : Integrated Graphics Processor
A Sabertooth garanciára kérdezz rá mert a legtöbb bolt tényleg csak 3év-el árulja "
* A szolgáltatás a helyi előírásokat és szervizpolitikát követi."És ugye Magyarországon élünk nem kell meglepődni semmin.
(#37619) polgi803
Akkor sem P8Z77-V sem Mpower
"kell most az IGP tudás is,mert az MSI Mpower-en nincs ugyebár." Miért ne lenne rajta?
Van rajta HDMI+DisplayPort is + Virtu MVP. -
polgi803
őstag
válasz
Hoffer #37618 üzenetére
Pl nekem életemben először most Asrock-om lesz...
Z77 Extreme 4...kiváncsi vagyok rá...ha nem jön be,akkor MSI Z77 Mpower lesz...+ kell most az IGP tudás is,mert az MSI Mpower-en nincs ugyebár...de előbb kipróbálom mire képes ez a lap...hasonló felszereltséggel de jóval olcsóbban mint az MSI...ezért vállalom előbb be ezt...ha beválik marad...de sztem érdemes kipróbálni...engem nem vitt rá a lélek a mATX-re...szeretem a szép lapokat...nem a kurtákat, még akkor sem ha pl tuningbajnok...
-
polgi803
őstag
válasz
Hoffer #37608 üzenetére
Én pl nem nagyon szeretem az mATX-es lapokat,ezért nem vettem GENE-t...így maradna a másik 2...ha tutira mennék akkor biztosíték a jó működésre az Asus sztem...de viszont azt láttam,hogy ezek az MSI lapok 24 órás PRIME teszten mennek keresztül stabil 4 fölötti proci teljesítménnyel mielőtt forgalomba kerülnének...tehát ezek sem lehetnek annyira sz***ok...én kipróbálnám az MSI-t,azt ha nem jönne be még lehet Saber-e...én ezt tenném,de vannak nálam itt okosabbak...
-
Hoffer
őstag
válasz
Hoffer #37421 üzenetére
Bár ez jobb mivel 2-vel több SATA3-mas csatija van és jobb a hangkártyája és egy kicsivel olcsóbb
Asrock Z77 Extreme4 -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Hoffer #37402 üzenetére
Tuningolni akarsz ahhoz meg ezek a chipsetek jók (és persze "K"-s CPU kell hozzá ami ugyancsak drágább).Legalábbis Ivy rchipset-ből.Sandy chipset-ből a P67, Z68 de személy szerint ha lehet hanyagold.Az Ivy lapok kb. egy árban vannak a Sandy-s lapokkal,modernebb lapok több szolgáltatással.
Mindegyiket szabad én leginkább az Asus-t tartom a legmegbízhatóbbnak persze ott is lehetnek hibás darabok ...
Menyi a kereted a lapra?
(#37401) FireKeeperDe ez még a jövő zenéje.És kérdés menyire lesz tuningbarát.
(#37405) miresz"ármi más,és Gigabyte..." Ez ott volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik
- The Last of Us Part II Remastered - Megkaptuk a hivatalos gépigényt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Horgász topik
- Dark Souls sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest