Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
+1 az MSI 970 GAMING-re vagy a MSI 970A SLI Krait Edition-ra!
-
miresz
veterán
-
miresz
veterán
válasz Lokids #62872 üzenetére
Ha megfelel a mATX méret is akkor ezek:
(#62871) Anubris: A két említett lap közül az Asus a jobb választás szerintem.
(#62870) Ropy09: Egy szorzószáras tuningmentes procinak felesleges Z-s lap.
Ha mindenkép ASRock:Asrock Fatal1ty H97 Killer
Ez pedig az én ajánlatom: MSI H97 Gaming 3
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
-
miresz
veterán
válasz roberto211 #62842 üzenetére
Vagy 4570 árban van már Intel Core i5-4590 is. Ez is Hasswell refres.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz roberto211 #62842 üzenetére
Ez Intel Core i5-4460 olcsóbb,mint a 4570,és szinte ugyan azt tudja,ráadásul ez már Hasswell refres. A turbo órajel tér el 200Mhz-val,az magasabb a 4670 esetében,de ez szerintem elenyésző.
Majd amikor a K-s procit veszed,akkor se 4670K-t vegyél,hanem 4690K-t mert az is már Hasswell refres.[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz roberto211 #62840 üzenetére
Ha lúd,akkor már legyen kövér: ASUS Z97 SABERTOOTH MARK 2 5év gari,lehetséges broadwell támogatás,minőségi alkatrészek... [link]
-
miresz
veterán
válasz roberto211 #62835 üzenetére
Az a baj,hogy a Z87-esek sem olcsóbbak. Én Z97-et vennék a helyedben. Aztán még lehet bejön a broadwell támogatás is.
Ez is egy nagyon jó lap szerintem: ASUS Z97-A
(#62834) jim bcs: Tuning gari+ ajándék porral oltó!
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz roberto211 #62828 üzenetére
35e körül,én ezt venném: MSI Z97 Gaming 3
A broadwell-t még elég nehéz megjósolni mi fogja támogatni,és mi nem.De ha annyira ASRock-ot szeretnél: Asrock Fatal1ty Z97 Killer
Asrock Fatal1ty Z97X Killer[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz 19Petya83 #62824 üzenetére
Azonnali alaplapos kérdések órája ilyen témában itt kérdezz.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz lugabor01 #62811 üzenetére
Persze bele. (Viszont a Gigát én nem ajánlom a VGA gyártók közül. Silány minőség.)
Asus R9 280 3GB DDR5 R9280-DC2T-3GD5
vagy:
Sapphire R9 280 3GB DDR5 OC Dual-XDe VGA-król itt tudsz érdeklődni: Milyen videókártyát?
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz bluyoo #62750 üzenetére
Tegnap én is megosztottam a R9 280,280X topicban a srácoknak. Egy ismerősöm Fb-n folyamatosan lájkolgatta,mondom csak meg nézem már. Aztán nem bírtam ki hozzászóltam,a Fb-n az oldalukhoz konkrétan ahhoz a géphez amit linkeltem,és azonnal le lettem tiltva.
Érdemes elolvasni a "szakértést" is!
"Teljesítmény szempontjából sem fog csalódást okozni nekünk a Champion, hiszen egy AMD gyártotta processzor dobog a gépházban, nevezetesen egy A10 7850K. Ez a processzor 4 mag/8 szálas, és 3,7 GHz órajellel rendelkezik, természetesen magonként, de az Intel processzorokhoz hasonlóan képes „felturbózni” magát 4 GHz-re ha szükséges. "
"Az Intel processzoraihoz képest az AMD ezen a téren előnybe kerül, mert az Intel saját videókártyái kissé elmaradottak az AMD processzorbeli magokkal szemben "
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Sugar Snekov #56762 üzenetére
Működni fog,mert van a lapon csatlakozó.
Pirossal bekarikázva.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz nofear2t #56752 üzenetére
Nagy eséllyel azzal sem. 5GHZ-hoz már elég magas Vcore fszt kell adni (1,5V felett általában) Azt hűteni is kell,és nem egy ilyen szintű hűtővel. De ami 4,5-el nem fut rendesen az 5Ghz-val sem fog.
A ramoknak meg még mindíg nincs köze a szorzószár mentes tuninghoz.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Igali György #56747 üzenetére
Komplett gépre tanácsot itt kérj: Milyen asztali gépet vegyek?
(#56750) nofear2t: Az FX8320-al sem hiszem,hogy ezzel a hűtéssel meglenne stabilan az 5,2Ghz. Nálam az FX8320 egy jóval nagyobb hűtővel 4,5Ghz-t ment stabilan. Kb erre számíthatsz,ha kifogsz egy jó procit. Aki azt írta,hogy az FX mellé ilyen memóriák kellenek, az nettó nem ért hozzá.
Itt érdeklődj a srácoktól az FX tuning iránt: AMD FX
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz nofear2t #56748 üzenetére
A memóriáknak mi köze van a CPU tuninghoz,egy szorzószármentes CPU mellett? Semmi! Azok a memóriák az FX-hez teljesen feleslegesek,inkább egy alacsony időzítésű 1600Mhz jobb lenne.(Az FX6100 nem fog menni 5200-at stabilan az tuti,akármilyen lapot teszel alá)
[ Szerkesztve ]
-
-
miresz
veterán
válasz csucsbicep #56590 üzenetére
Igen lehet,legalábbis azzal ami nekem van tuti. Az enyém már a legújabb bios-al jött,és azzal is megy. Viszont a memóriákat 1600 fölé nem lehet vinni bennük.
Asrock,Giga,Asus,MSI,egyes B,és H-s lapjaiban megy a K-s tuning.
A Z97-es chipsett is 1150-es foglalattal lesz? Ha igen a Haswell-ek menni fognak benn?
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Ha jó lapot akarsz,akkor ez megfelelő lehet az általad kinézett árkategóriában:
De az először kinézett Gigabyte Z87-HD3 is jó választás.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz jim bcs #56404 üzenetére
"te tudod, ő fog kinlódni az amd driver-ek miatt nem én"
Hagyjuk már ezt a baromságot!
"ezek a sima procik annyira erősek hogy régen másik konfigja lesz mire húzni kellene, igazi tuninghoz meg már komolyabb lap szükséges ami 45k-tól kezdődik ehhez szerintem nincs kedve de ti tudjátok"
Meg ezt is!
Nézz rá a konfigomra. 4,4Ghz-t megy alapfeszen a 4770K az adatlapon szereplő lapban.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Nem létezik olyan S1150-es lap,amin az első PCIe foglalat felett van egy 1x-es PCIe foglalat?
Úgy mondjuk mint ezen az AMD-s lapon:
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz BomiBoogie #55926 üzenetére
Azt nem mondom,hogy egy alulfeszelős 4Ghz-s tuning nem fér bele.
Milyen VGA-d van mellé?
-
miresz
veterán
válasz BomiBoogie #55922 üzenetére
Ha K-s procit veszel bele,akkor lehet tuningolni,de egy mITX lapban nem ajánlott!
-
miresz
veterán
válasz BomiBoogie #55825 üzenetére
AEROCOOL Dead Silence Cube és van fehérben is,meg még egy csomó színben. Ez fogadja a mATX lapokat is.Már bánom én is egy kicsit,hogy nem ilyen házat vettem anno a mITX konfignak,mert akkor mehetett volna a mATX lap is bele. A mITX vonal nagyon drága.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Kowi84 #55745 üzenetére
Én is körbejártam ezt a témát,mert én is ez a két lap között vaciláltam. Hozzáértők azt mondták,hogy ez badarság. A kondik,mások rajta.De ott is annyi különbség van,hogy az egyiken (B85) 1% tűréshatára van a kondinak,a (H87)-en meg 0,1%-os. Szakik szerint ez elenyésző. A többi meg minden ugyan az a két lapon. Én a B85-öst választottam,de egyikkel sem nyúlsz mellé.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
-
miresz
veterán
válasz nobela #55609 üzenetére
Hát sajnos lemaradtál. A gyári hűtők mindkét oldalon használhatatlanok,jelenleg. Esetleg nonK-s procik esetén egy darabig,de ~ egy év múlva kerregnek szépen.
A te procidhoz még ezt adták:
Most meg ezek mennek:
És ez egy 4670K hűtője.
Kb a Celeron-okhoz adtak ilyeneket anno.[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Tuki89 #55604 üzenetére
A kiszemelt lap tökéletes a felsorolt procik alá. Esetleg még ez is jó: MSI B85-G43 Gaming
A K-s tuning nem tudom,hogy megy-e a linkelt lapokba. Ha Tuningolni szeretnél akkor elsősorban Z-s lapot nézz,és K-s procit.
De e szerint a teszt alapján megy benn a K-s tuning. [link] Bár azt nem tudom melyik bios-al,és hogy ez azóta változott-e.
Szerk. Most látom,hogy a P1.50-el ment,a legújabb bios-a a lapnak meg a P1.60
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz ViZion #55601 üzenetére
Emesi? MSI H81M-P32
Ez nem is tűnik olyan rossznak,még VRM hűtése is van,csak nem mATX. GIGABYTE GA-H81-D3
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz ViZion #55598 üzenetére
A gyári hűtő Inteléknél is f@s. Ahogy mondod,egy év után traktor.
Szo mi szó,Intel téren sem jobb a helyzet lapok terén mint az AMD vonalon,az első ajánlható lap a fent linkelt GIGABYTE GA-B85M-D3H.
Olcsóbban esetleg ez: GIGABYTE GA-H81M-HD3 de ez már elég csofi.
Szerintem a B85-ös lap legyen inkább gyári kúlerrel,és majd egy év múlva,meg vesz rá egy hűtőt.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz ViZion #55588 üzenetére
Szerintem ez jó cucc miniITX-ben. MSI B85I vagy ez GIGABYTE GA-B85N (H81-ben nincs 4db sata3. )
mATX-ben meg az imént linkelt GIGABYTE GA-B85M-D3H nagyon jó lap,jó áron.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz bluyoo #55581 üzenetére
Vazze én sem vettem észre,hogy kapni már. És akkor a PH!-s teszt hol marad? Az elején még a Trinity is ilyen drága volt.
(#55582) geza844: Miért akarsz régi chippszettes lapot.mikor ebben az árban linkeltem már a GIGABYTE GA-F2A88XM-DS2 A88-as chippel.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz geza844 #55569 üzenetére
Irodába teljesen felesleges FX6300-at venni,ha csak nem egész nap rendereltek. Úgy meg pláne,hogy kell IGP-is,mert az FX-ekben nincs. Olyan lapok amikben van IGP nem épp az FX-ek alá való.
Én a helyetekben FM2+ vonalon nézelődnék.
Pl.lap: ASROCK FM2A55M-HD+ vagy ha kell a sata3,és az USB3 akkor ez GIGABYTE GA-F2A88XM-DS2
APU: AMD A8-6600KÉs ezen faxán megy a CS is fullon.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Impair1980 #55546 üzenetére
(#55546) Impair1980: Asus M5A97 R2.0 Ez jó lenne. 20e-ig.
-
miresz
veterán
-
miresz
veterán
válasz DonThomasino #55540 üzenetére
Attól függ milyen proci mellé,és mik az igények.
-
miresz
veterán
válasz steewcv65 #55534 üzenetére
A lap kevés a 8320 alá,mert nagyon gyenge a VRM része. Helyette ez javasolt: M5A97 EVO R2.0
Ha nem akarsz Crossfire-t vagy SLI-t akkor teljesen felesleges a 990-es chippszett,bőven elég a 970-es.
Teljesen feleslegesek ilyen magas frekvenciás memóriák,FX proci mellé,mert semmi előnye nem lesz. 1600Mhz-sek bőven elegek.
Hűtőt is tervezz be a proci mellé,mert a gyári kukába való.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Edward1981 #55474 üzenetére
Az én meglátásom szerint a G43-is megfelelő lehet,bár attól is függ mekkora az ár differencia.
(#55476) Pete55555: Igen ezért is írtam én is,hogy tuninghoz,K-s procihoz elsősorban Z-s lap kell,de jelen pillanatban működik a dolog.
Egyébként egy win frissítéssel nem nagyon tudom elképzelni,hogy ezt megoldják. viszont: "mivel az új verziójú Haswell processzorok már akkor is zárt szorzót mutatnak a H87-es és a B85-ös vezérlők mellett, ha a partnerek a frissítéseket nem vállalják be." ha ez lesz az sz@pás lesz.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Edward1981 #55466 üzenetére
A kiszemelt lapban,a tuning az megy,és a váltás is érezhető lesz.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz jocomen #55467 üzenetére
Hát tudomásom szerint, ez már nem így van az 1150-es lapoknál,da ha valaki nálam mélyebrehatóan ismeri ezt a témakört az kijavít.
Szerintem kérdezd meg itt: Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" (LGA1150)
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz jocomen #55462 üzenetére
Lehetséges az IGP használata DVGA használata esetén is,csak be kell kapcsolni a BIOS-ban az IGPU multi monitor funckiót, és fel kell telepíteni az Intel HD Graphics drivert,és a Winows is szépen kezeli ezt.
De a te VGA-dal nem fog sokkal kevesebbet enni az egész,mert nem tudja még a ZeroCore technológiát,tehát nálad ez szerintem felesleges.
(#55463) Pete55555: Természetesen bluyoo-nak igaza van. Tuningra elsősorban Z-s lap való,de még azok között is van egy két halovány példány. Ezektől függetlenül az említett B85-ös Giga lapban megy a K-s tuning! Ez a lap mATX méretű.Van egy testvére,ami ATX abban is megy. GIGABYTE GA-B85-HD3
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Ultrazord #55457 üzenetére
Hát olyan lapot amin csak USB3-as csatik vannak nem nagyon tudok,főleg nem 40e-ig.(de szerintem felette sem sok van,ha van) A sata3 csatlakozók nem gond.
40e-ig talán ezen a van a legtöbb USB3-as csati (hátlapon 6db,+ az előlapiak)
(#55459) g@bo: Hogyne menne az IGP a B85-ön. De az Intel IGP-től nagy megválltást ne várj. Egy AMD APU 10x körberöhögi GPU teljesítményben. Ha neked a procierő számít olyan mértékben,mint a grafikai megjelenítés,akkor egy FM2+ konfigban is gondolkodhatsz.
(#55461) jocomen: "Régebbi cikkben olvastam, h H csak igp, B csak tuning, Z mindkettő." = Nem tdom hol olvastad,de baromság!
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Épp ezt "kutatom" én is. Pl. van egy adott VRM amit többféle kondival is szerelnek,más-más lapokra,de a VRM teljesen megegyezik. Jelen esetben H,Z,és B-s lapokról van szó.
H:
Z:
B:
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Kristof9094 #55404 üzenetére
Ha nem K-s procit tervezel majd az i3 után akkor részemről is +1 az Asus B75M-A-ra.
-
miresz
veterán
válasz Kristof9094 #55400 üzenetére
Milyen proci menne bele?
-
miresz
veterán
válasz Dav123 #54905 üzenetére
A Gigabyte GA-M52L-S3P nem alkalmas rá,mert Nvidia chippes. Sőt most nézem a másik sem,hiába AMD chippes. A rev 1. még SB600-as a rev 2. meg SB700-as,a magfeloldás pedig SB710-es déli hídtól felfelé működik.
(#54904) bluyoo: Gondolkodom még mi legyen. Köszönöm a segítséget. Esetleg,ha van valakinek Asus VANGUARD B85 lapja + egy K-s procija megnézhetné,hogy megy-e benne az órajel emelés.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz jim bcs #54902 üzenetére
Igen azt is nézegettem. Az már 33e körül van. És az ASRock-ról mi a vélemény? Az ASRock árkategóriájában még van ez:Gigabyte Z87MX-D3H. Gigát nem favorizálom annyira,de az szimpi,hogy egy b85-ben is lehet húzni.
-
miresz
veterán
válasz jim bcs #54900 üzenetére
Már eldöntöttem,megtartom.(bár minek azt ne kérdezd ) Tuning az kölll!!! Anélkül nem kellene semmilyen proci. Egy szorzószáras i5-el megvesznék....
Ahogy nézegetem elég hurka lapok vannak mATX-ben "emberi" árkategóriában a K-s procik alá. A MSI Z87M-G43-nek az elrendezése nagyon tetszene,jó ,hogy PCIe 1x-es van rajt mert az kelleni is fog,és az is teszik rajt,hogy az USB3 belső csatlakozó,és a sata csatlakozók is döntöttek. Csak ezek szerint a tápellátása gagyi.
Apropó az Asus Vanguard B85-ben abszolút nem lehet húzni? Mint pl a Giga biosa engedi a B/H85/7 lapokkal is.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz bluyoo #54897 üzenetére
Hát nagyon jól néz ki,de én valami cheaper megoldásra gondoltam. Pl egy MSI Z87M-G43-ra,de még az is megfordult a fejemben,hogy rakok alá egy Gigabyte B85M-D3H-t és szarrá húzom benn. Ennek a lapnak a testvérében (ATX GA-B85-HD3 ) ez az i5 4670K 4,6Ghz-t ment stabilan,csak ugye nekem mATX lap kell.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Eljött ez a nap is. Rajtam maradt egy i5 4670K,és keresek alá mATX lapot. Mit ajánlotok?
-
miresz
veterán
válasz Jimmy8 #49449 üzenetére
Ez a te lapod: ASUS M5A97 EVO R2.0 Stabil,megbízható. Tuning is menni fog benn,és az alulfeszelés is. Kell a 6 fázis,mert annál stabilabb a tuning,ill alulfesz. A ventik szabályzása kitűnő,ezzel sem lesz gondod. Mondhatnám felüdülés lesz az MSI bios-a után ennek az UEFI-je.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz zsolabacsi #49420 üzenetére
Az általad felsorolt lapok közül egyértelműen az ASUS SABERTOOTH 990FX R2.0 a legjobb választás. Azzal tuti semmilyen gondod nem lesz. Az alulfeszelés is jól fog benn menni,mert nagyon jó az UEFI rajt,rengeteg beállítási lehetőségel.,+ a proci tépellátása is kiválló.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Lelépett? Akkor viszlát!
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
Ma minden kezdődik elölről. Mintha a falnak beszélnénk. Az értetlenkedés netovábbja....
-
miresz
veterán
Na jó,ez a sok szakbarbár már idegesítő,hogy nem tudja,hogy mit akar az a szegény srác.
(#46314) jim bcs: Már régóta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest