Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz Teaway #106739 üzenetére
direkt nem javasoltam korábbi kiadású lapot,mert lehet arra még BIOS frissíteni kell elvileg.
igaz vannak nagyon jó-csúcs B450 lapok is.
lehet én ilyen vagyok de már nem vennék B450 lapot.
aztán későbbi fejlesztésnél, eladásnál a B550 többet érhet. említett PCI 16 5.0 sáv,M.2 csati,Lan ott már nem 1G Lan hanem 2,5G Lan van,esetleg több 3.0 USB kapu. -
-
Kékes525
félisten
válasz Teaway #81631 üzenetére
Természetesen. Azért írtam, mert a nevében benne van. Sok helyen így hivatkoznak rá, mert az a legegyszerűbb csatlakoztatási mód. Másrészt az lényeges lehet, hogyha esetleg USB-n használom, az se legyen zajos...
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
megaandrew
tag
válasz Teaway #81603 üzenetére
A biosban egyedül a cpu ventilátorának van olyan funkciója, hogy vagy auto, vagy 4 pin. Az alaplapi szoftverben nincs semmi ilyesmi. Viszont kiszedtem az egyik ventilátort és azzal végigprróbáltam az összes csatlakozót és egyedül a négyes nem szabályoz.
[ Szerkesztve ]
-
megaandrew
tag
válasz Teaway #81600 üzenetére
Efféle opciót sajnos sem a biosban, sem az alaplap ventilátorvezérlőjében nem találtam. Viszont egy-két angol nyelvű fórumban nem kimondottan ehhez az alaplaphoz, de szintén asrock gyártmányokhoz is jeleztek hasonló problémát és a konklúziójuk az lett, hogy a ventilátorvezérlők még egyazon lapon belül sem ugyan azokból az áramköri elemekből épülnek fel és emiatt nem minden csatlakozó képes vezérelni a 3 pines ventiket. De biztos ami biztos írtam egy emailt a gyártónak.
Szerintetek ha egy Y kábellel kötök egy headerre 2 12 centis ledes ventilátort, abból lehet probléma?
-
megaandrew
tag
válasz Teaway #81382 üzenetére
Először is köszönöm Neked és Zzola-nak is a választ!
Mindezek fényében erre az öt lapra szűkítettem a kört:Asrock Z270 Killer SLI
Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K6
Asus Z170 PRO GAMING
Asus Z170-A
MSI Z170A GAMING PRO CARBONMelyiket szeressem?
Vagy ha van jobb ötletek max 50eFt-ig i5 7600K alá, érdekel az is!
-
megaandrew
tag
válasz Teaway #80827 üzenetére
És az rgb vezérlős alaplapok megtalálásahoz van valami tipped? Vagy bújjam a gyártók honlapját és szemezgessem úgy? Utoljára vagy 15 évvel ezelőtt volt pc-m, azóta laptopot hasznalok, most akarok visszatérni asztalira és már nem emlékszem, hogy ha van pölö egy 2400 MHz-es memóriamodulom, akkor azt tudom afölé húzni, vagy az ott már eldobja magát és még a boot folyamat előtt megáll speakerrel elmorzézva, hogy valami nem jó? Ram moduloknál mi az a késleltetés, ami már jónak mondható? 2x8GB-ot tervezek dual chanelben használni 6600K társaságában.
-
hazafy
csendes újonc
-
whited
addikt
válasz Teaway #80084 üzenetére
Jelenleg egy G3420 fog bele menni, de jövőre mindenképp szeretnék 1 erős i7-t bele, csak a keretem most nem igazán engedi meg, de amiket megvettem, értsd: tápegység már arra lettek véve, hogy lesz erős cpu plusz gpu is
Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Nobbigstein
tag
válasz Teaway #79914 üzenetére
Igen, a különböző hosszú M.2 SSD-kel az üzleti laptopok kapcsán már képben vagyok, de köszi a cikket, mert a csatlakozókról még nem olvastam ilyen részletes leírást. Egyébként jelenleg azt gondolom, hogy ha lesz is SSD elég lesz a normál, SATA csatlakozós, és akkor nem is kell az M.2.
-
fulton
addikt
-
Konfigos
őstag
válasz Teaway #79665 üzenetére
Tudtommal optikain nem megy át a hd master audio,true hd stb,tehát igen.Csak nehéz dönteni mert nem tudom nem-e lesz visszalépés hang téren a wd medialejátszó után ezek a realtek chipek,próbáltam a wdbe benne lévő sigma chipre keresni dac téren,de nem lettem okosabb sajnos.Esetleg majd később ha jelentős javulás érhető el akkor külön hangkártyát is vehetek,de az nem biztos hogy egy 400k-s~ hm rendszernél kihallható lenne filmezésnél,arra pedig most nem tervezek költeni egy ideig.Abba reménykedtem hogy van itt hasonló illető aki egy ilyen alap médialejátszóról váltott htpcre és esetleg javulást érzett,vagy romlást.Sajnos neten nem találtam tesztet erről hogy ezek az elna kondik mennyit javítanak ténylegesen,de gondolom nem teljesen parasztvakítás.
Az elna kondis lapon ilyen realtek van és gondolom még javított rajta az elna kondi pluszba csak kérdés mennyit: DACs with 95dB SNR (A-weighting), ADCs with 90dB SNR (A-weighting)
A másikon pedig: High-performance DACs with 97dB Signal-to-Noise Ratio (SNR), ADCs with 90dB SNR
Harmadikon pedig : High-performance DACs with 103dB SNR are ideal for Dolby® Master Studio
ADCs with 90dBA SNRHolnap megpróbálok mélyebben menni a témába és kérdezgetni más topikokba is hátha van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban.
-
mert_csokis
senior tag
válasz Teaway #79619 üzenetére
Nagy köszönet! Ez a hangkártya dolog így mindent megváltoztat.
Egy ismerőstől hallottam, hogy például az említett Asrock Fatal1ty B150 Gaming K4 esetén nincsenek lezárva a mini PCI-Ex1 csatik végei.
Pont azért, hogy szabványos PCI hangkártyát is fogadni tudjon. De akkor ezek szerint nem.
Nézelődök tovább...[ Szerkesztve ]
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
kriszbon
őstag
válasz Teaway #79523 üzenetére
Rendben köszönöm, rábízom a döntést hogy melyiket a felsoroltak közül, szerintem úgy is kinézet alapján dönt majd.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz Teaway #79472 üzenetére
Ismét őőő... az én procim nem k mentes, és az i5 váltás sem évek múlva lenne esedékes neki, hanem 1 éven belül(igaz ezt nem írtam).Akkor tehát igen megvehető még egy ilyen kategóriás lap mint a Gigabyte GA-Z97X GAMING 3 vagy ASRock Fatal1ty Z97 Killer,(árba ezek férnek bele) pár hét múlva belemenne neki egy Intel G3258 ami húzható is a lapban, és most is tudná használni a gépet.
Annyit kb. tudna neki mint egy 3GHz-es Quad proci (jelenlegi).
Később bele egy i5 K proci +ram még és kész is.
A 2-3-4 éves jövő meg hogy mit hoz az meg még kérdéses.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
kriszbon
őstag
válasz Teaway #79465 üzenetére
Őőőő.. 20k a proci ami nekem van jelenleg, a lapom meg Gigabyte GA-Z97X GAMING 3 ami 32k körül van jelenleg.
A 20k-t procira értettem, a lapra meg kb annyi körül lenne neki mint amibe az enyém kerül.
Kicsit félreérthetően írtam bocs.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
-
oreg0503
tag
válasz Teaway #78840 üzenetére
Mert most megrendült a bizalmam az Asrock iránt. Vagy a gyártótól, vagy a forgalmazótól kaptam sérült lapot. Sok gépet összeraktam és soha nem volt gond. Most sérült lábak voltak és a webáruház azt mondta én csesztem el, hiába mondtam nem, ők voltak nyeregben és megszüntették a garit. Már magam sem tudom a gyártásból, vagy tőlük került hozzám hibás lap. Valamint azt sem tudom hogy CSAK a hibás lapom reagál így az áramszünetre vagy mindegyik Asrock lap. Megjegyzem amikor az elosztót rendszeresen lekapcsoltam ugyan ez a szitu jött elő. Itt a fórumon olvastam hogy bizonyos lapok nem szeretik az áramtalanítást, így azt azóta elhagytam. De a váratlan áramszünetet nem tudom kivédeni, így a cserére gondoltam.
Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
oreg0503
tag
válasz Teaway #78838 üzenetére
Szia.
A problémák vele a következők.
1. A memória foglalatok közül A1-A2 nem működik. Ez még elmenne.
2.Az alaplapi USB3 foglalat nem működik és ha bedugom a ház csatiját el sem indul a gép, mintha nem is lenne áram alatt.
3. Ha lenyomom a túlfeszvédős elosztót vagy elindul, vagy nem. Ha nem akkor a bios-ig sem jut el, ventik pörögnek ezerrel kép semmi csak fekete képernyő. Ha többszöri próbára mégis elindul akkor a leállítás dátumát, óráját hozza be, és újra kell állítani a biost. Pl: ventik, boot, stb.
4.Ha végképp nem indul el, alaplapi elem ki, jumper reset, és minden bios beállítás előről.
Tehát elegem van. Tegnap hirtelen elment az áram és mikor visszajött kellett vagy negyed óra mire lelket vertem bele.
Hát ennyi, röviden velősen.Zalman-zm-t7-fekete, GIGABYTE B450M GAMING, AMD Ryzen-5-5700G, G.Skill Aegis16GB DDR4, WD 2TB Blue SN570 M.2 PCIe M.2 2280, BE QUIET! System Power 9 400W, Samsung S27E500C Monitor
-
AngerFîsT
tag
válasz Teaway #78417 üzenetére
Szia . Hát én arra akarok törekedni hátul legyen több usb csatim mint ami most van ( 4db van de így is egy usb hubal van megtoldva.)
Tehát én olyan lapot keresek ami megvan áldva legalább 6 usb portal hátul az mellé úgy is vennék bővítő kártyát mivel inkább hátul legyen kábel dzsungel mint elöl és a monitoromnál ( DELL P2417H )
+ 6 sata 3 as hely oldalt. 2 db ssd 3 db hdd, alapján.
Mivel gyártok többsége alig pakol type-c csatit így lehet ,hogy mérlegelésre fog kerülni ez a lap. Asus Z170 PRO GAMING/AURA.
Így most még azon is elmerengtem ha most i7 helyett I5-ös 6600k rakok mellé így , ha megszalad a szekér 6700k lesz belőle . Tudom ,hogy másik topic téma,de lehetséges lenne ,hogy a mostani BQ Pure rockom elbírna egy tuning procit 6600k személyében ? Egy Msi Gtx x 1060 6gb-os al lenne megtámogatva mivel az i7 non-k felárát videókariba tudnám átmozgatni.Phanteks Enthho pro
16gb corsair vengeance ram
evga 650w g2 es.
ssd - később tudom hyper huper szuper ,de szenvedni csak megériÉs bocsesz ,ha kicsit elme magyarázós voltam
Ui:.. usb bővítő kártyát mindenképp befogok szerezni mivel az usb-hubal akár évek munkája is elszállhat.
giornalista
Nagyon rendes vagy, de a mortal és társai nekem ,hogy is mondjam egy fapados járatra emlékeztetnek, felpakolnak minden designt lehagyva ami számomra az első De sok sikert neked ! B150 -et már végig nyálaztam msi oldal valahogy nem mozgat meg, csak videokártya szinten h170 el ugyan igy vagyok mint a mortarral kapcsolatban ,csak ott meg hol lefelejtenek valamit vagyok van minden ,de mégsem
[ Szerkesztve ]
I Say Anger you say FisT!
-
AngerFîsT
tag
válasz Teaway #78404 üzenetére
Igazából egy I7 -6700-as procihoz keresek megfelelő lapot néztem H-170 est nagyjából jó, csak kevés hátul az usb mivel nekem legalább 6db kell
Ez a lap tetszik igazán Asus H170 PRO GAMING csak hát... kevés az a 2-2 usb nekem. Egér- bill- két pendrive és slussz. Van B150 a pro gamingben az aura ott kb jó is lenne csak hát a chipsetet takaró "matrica" nem jön be... Néztem Msi-t is pl MSI B150 GAMING M3 / MSI H170 Gaming M3 ezek úgy tetszenek is a sok usb-vel hátul, de valamiért nagyon félek skylakeben az msitöl főleg Z170-en amiket olvastam róla... jó is lenne a két lap csak 1. nincs type-c 2. PCI-E x16 3.0 alatt mi az a molex csati?!
Tudom sok az elvárásom , de istenem egyszer akarok jót venniÉs amiért kérdeztem, a Z170 est procis dolgot az ez a lap ez szinte minden igényemet kielégíti, de még a sima pro változat is.
Vagy ha ennyire keveslem hátsó usbket, vegyek valamilyen pcie 1x es usb- bövitő-s kártyát ? Franc se tudja már..És ha nem rakok tuning procit tuning lapba, hanem sima procit? akkor a lapban csak a ramot tudom húzni és a procit nem, igaz? lassan már megőszülök ..
[ Szerkesztve ]
I Say Anger you say FisT!
-
csutka19
csendes újonc
válasz Teaway #78368 üzenetére
Előre gondolkodok csupán. Tudtommal a mostani lapom nem tudja kezelni az 1866Mhz-s és feletti ramokat. Vagy például elbír-e egy 1070-et vagy 1060-at, mert valószínű a 2 közül lesz valamelyik. Mindenképp cserélni szeretném a mostanit. Örülnék ha kapnák pár ajánlást.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
Tin
veterán
válasz Teaway #78119 üzenetére
nem követtem az elmúlt 4 évben, az asrock még mindig egy frankó, alacsony hibaarányú gyártó, ami ebben a szegmensben a többinél jobb áron kínál azonos minőséget?
illetve konkrétan ez az alaplap ajánlott? ha árban van kicsit drágább/olcsóbb, de más márkában, ami jobban ajánlott, jöhet az is.
főleg, mivel időközben elgondolkoztam, és sztem inkább egy M2-es SSD-t vennék bele. maradna egy sata3 portom (most 4 vinyóm van, de akaork még egyet + a dvd)
-
őstag
válasz Teaway #77705 üzenetére
Ja ezt nem is figyeltem... Viszont csak i7 4790-nél van az meg már nekem nagyon drága...
Mi a helyzet az i7 hypertradingel játékok alatt...
Viszont jobban járnék egy olcsóbb K lappal akkor. Nem sokat kéne ráfizetnem, mert mondjuk MSI-re váltanék és akkor 2-3-at kéne egy K lapra fizetni MSI-ben.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Teaway #77702 üzenetére
Köszi!
Az a hír járja, hogy az i7 hypert nemigen haználják a játékok. Talán egy magasabb órajelű i5 jobb lenne.
Nem a lap kihasználatlansága miatt cserélnék rendszert, hanem a LAP garihosszabítás és esetleg proci erősítés. Jó áron tudnám eladni, ezért gondoltam az előre hozott fejlesztést.
K procival ebben a lapban nem mennék semmire.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest