Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz Lassú Víz #80695 üzenetére
Az 50-200 (nekem SWD)-t egyelőre én sem cserélném le semmire a mikrós kínálatból. A 40-150 rövidebb annyival, hogy több pénzt semmiképp ne adjak érte, a 300/4 árban más liga.
Tele prime-ban a 75/1.8 szerintem annyira jól be lett lőve, hogy gyakorlatilag értelmetlenné tesz egy 100/2-t éppúgy, mint egy 45-60/1.4-et. Még fényerősebb kell, szerintem 45-60 közötti 1.2-re készülnek, a Nocticron ellen. Emiatt viszont drága lesz.
-
Lassú Víz
addikt
Nem követem, topikk hsz-e után ránéztem, de már kipörgött az első pár oldalról. Gyanítom az árak meg kb. olyan magasan fognak szállni, mint a szirti sas. Amennyit én telézek, bőven jó az 50-200. Jobb lenne SWD-ben, meg még egy ECC14 mellé, de most nem annak van prioritása.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
topikk
senior tag
Long fast primes will be launched by Olympus in 2017
-
SidCorky
őstag
Van valami m43 fanklub vagy ilyesmi? Hol hirdetnétek eladó vázat és obit?
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
bigsee
addikt
válasz shirogin21 #80682 üzenetére
Mintaboltban a 12-50 három év garral 55.000!
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
vape1
csendes tag
Aprón van egy Minolta MD Rokkor 50 1.7 esetleg Helios helyett.. Meg talán van a hirdetőnél átalakító is kipróbálni, ha úgy használta. Én egy 12-32 + 50 1.7 + m43 átalakítóval indulnék neki ilyen kerettel, a tele meg egy másik történet.
-
silmatauki
őstag
válasz Dolphin #80673 üzenetére
"Itt valami nagyon nem stimmel... nem akarom a Fuji-t vedeni, de ez hot homaly. Vagy nagyon durva zajszurest huztak ra, vagy nem is a kepre fokuszaltak.. Nem tudok Fuji rendszerben ilyen normal objektivrol, ami ennyire rossz felbontasu lenne. X-T1 kepe is ugyan ez, X-E2S mar egy fokkal jobb, holott ugyan az a szenzor van benne "
Csak a szokott DPR-es Fuji-bénázás, ui. régebben is mindig az ACR-t használták Fuji-előhívásra. 2014-ben (amikor az X-M1-et tesztelték) meg még botrányosan sz@r volt az ACR. Azért van olyan durva color bleeding.
Amúgy ha C1-gyel vagy Iridienttel hívták volna elő a képeket, akkor se lenne sok színzaj – végül is, X-Trans-ról van szó, nem Bayerről
-
atis78
tag
En szemely szerint a Panasonic Lumix X 14-42mm-t nem nagyon valasztanam. Ha jol emlekszem voltak peldanyok amiknel bizonyos zarido tartomany eletlen kepeket eredmenyezett. Talan mintha az obi stabija lett volna ludas.
Esetleg erdemes elgondolkozni a Pana 14-42 II-n is. Kitobihoz kepest elegge jol sikerult kicsi es nem tul draga.Panasonic G6-ban nincs vazba epitett stabilizator. Tehat Olympus objektivekkel nem lesz soha kepstabid (leszamitva 2 darabod ami nagyon nem fer bele a koltsegvetesedbe)
Ha mindenkeppen kell stabilizator akkor erdemesebb a panasonic zoomok kozott keresgelned...[ Szerkesztve ]
-
shirogin21
csendes tag
Jelenleg nincs hozzá objektívem csak tartozékok ami egy akkumulátor töltő és egy valmilyen usb kábel szerintem.
Ha más gyártócégeknek az objektívjét rakom rá akkor a képstabilizátor nem is fog működni benne egyáltalán ? Állvánnyal ezt a részét lehet orvosolni ? Egyáltalán milyen helyzetekben fontos ha van képstabilizátor ?
Most ezeket találtam:Panasonic Lumix X 14-42mm f/3.5-5.6 első/hátsó kupak nélkül 45 000 ft.
Panasonic Lumix G Vario 12-32mm f/3.5-5.6 ASPH Mega O.I.S. Pancake 44 000 ft.
Olympus M.Zuiko 12-50mm/3,5-6,3 + JJC LH-J55C 45 000 ft.
Olympus M.Zuiko 12-50mm/3,5-6,3 + 2 év garancia 48 000 ft.
Olympus M.Zuiko 12-50mm/3,5-6,3 40 000 ft.
Mc Helios 44m-6 2/58mm 12 000 ft.
Helios 44m-4 f2 58 mm m42 7 500 ft.Ezek közül melyik lenne a megfelelő ?
-
Dolphin
tag
válasz shirogin21 #80674 üzenetére
Arra figyelj, hogy stabilizatorod nem lesz par objektivvel, az ajanlottak kozul csak a 12-32-vel.
-
Superbad
tag
És is a @studi által javasolt Olympus 12-50-est ajánlanám! Nekem van ilyen és korlátaihoz mérten sok rosszat nem tudok elmondani róla. Strapabíró is.
-
sasa134
addikt
jelenleg nincsen obid hozzá, csak a váz van meg?
minden igényt lefedni ennyiből nem lehet. El kell dönteni, merre indulj el - aztán meglátod, hogy az-e a jó irány. én első körben vagy 12-32-n (kicsi, könnyű, éles, de sötét), vagy pana 25 1.7-ben gondolkoznek (fix, lehet picit szűk lesz majd, de fényerős, olcsó, elég korrekt a képe).Avanti Roma
-
hegyimorc
senior tag
"Olympus, Panasonic objektíveket nézegettem viszont rengeteg féle van és nem tudom melyik lenne az a megfelelő számomra."
Ha azt is figyelembe veszed, hogy mennyit szánsz rá, rögtön nincs olyan rengeteg féle
Kitobi után, másodiknak egy Oly 45/1.8 elég jó választás, de még az is drágább használtan is
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
Studi
veterán
Ez sajnos elég szűk keret a sokféle célhoz, de ez szerintem más rendszerben is hasonlóképp lenne.
Első körben én leginkább az Olympus 12-50/3.5-6.3 objektívet ajánlanám, ez újonnan most 55 000Ft, használtan is érdemes keresgélni, és 40 körül adnék érte. Ez jó lesz tájképhez, makróhoz is, videózni is tudsz majd vele, és mérsékelten portréhoz is megfelel. Jobb portréhoz ha van türelmed a kézi élességállításhoz, akkor érdemes lehet egy használt orosz M42-es Helios obit vadászni, plusz adaptert, ez ha használtan veszed a fentit, akkor még beleférhet az 50-es keretbe is.A madarakhoz nagytele kell. Nagyon nagy tele. Az nagyon drága. Egy kisebb telét viszont érdemes lesz venned szerintem, az Olympus 40-150 az olcsóbbik megoldás, manapság 30 körül szokott menni. De talán Panához érdemesebb a Panasonic 45-150 telét választani, az 45 körül szokott gazdát cserélni. Madarazni legjobb persze a Pana 100-300, de az 100e körüli használt áron fut. A kettő közötti megoldás a Pana 45-200, ami nagyobb, és nehezebb, mint a 45-150, viszont a nagyobb gyújtótávolság jól jöhet.
-
voriae
tag
Elég szűkös keretet adtál meg. Én első körben szereznék a használtpiacról egy Pana 12-32-es kitobit, annak a nagylátó vége igen kellemes, az ugrálásokhoz szerintem jól használható. Tájképelni is elmegy.
A keretbe még egy régi manuális obi fér bele (50-55 mm körülieket találni adapterestől 10ezer alatt), amivel a portrét és a videó egy másik részét tudod lefedni. Ezzel kapcsolatban ebben a topikban érdemes elveszni
Aztán ha még termelődik egy kis pénz, akkor lehet tovább bővíteni a felszerelést. De ebből szerintem most csak ennyire futja. Illetve a makrózást még pár közgyűrűből meg lehet úszni olcsón, de annak azért van mindenféle nehézsége egy dedikált makróobihoz képest. Egy ilyen obi (pl. Oly 60-as) maga 100ezer ft fölött van használtan is.
-
csurgoi
aktív tag
Ekkora keretből elég nehéz lesz kihozni amiket leírtál.
https://500px.com/stevetailor https://www.flickr.com/photos/128564341@N08/
-
shirogin21
csendes tag
Heló mindenkinek, a segítségeteket szeretném kérni m4/3-os objektívvásárlással kapcsolatban.
Megvettem jelenlegi életem első fényképezőgépét (lumix dmc g6) és nem tudom milyen objektívet vegyek hozzá.
Parkour/Freerunning edzésekről szeretnék mozgóképeket készíteni .ugrások, mászások, akrobatikus mozdulatsorokról.
Szeretnék továbbá készíteni tájképeket (folyókról, égboltról, erdőről), szeretnék portrait képeket is készíteni (egész alakosat, arcképet), és szeretnék állatokat is fotózni (jelenleg madarakat, kutyát, ízeltlábúakat közelről)
Kezdő fotósként nem akarok most százezreket költeni objektívre így jelenleg max 40-50 000 Ft-ot szánnék rá az objektívre bár amiket leírtam, hogy mit szeretnék fotózni és videózni lehet egy objektív nem lesz elég számomra de ezt most nem tudom.
Olympus, Panasonic objektíveket nézegettem viszont rengeteg féle van és nem tudom melyik lenne az a megfelelő számomra.
Válaszokat előre is köszönöm -
Dolphin
tag
válasz Grga_Pitic #80672 üzenetére
Itt valami nagyon nem stimmel... nem akarom a Fuji-t vedeni, de ez hot homaly. Vagy nagyon durva zajszurest huztak ra, vagy nem is a kepre fokuszaltak.. Nem tudok Fuji rendszerben ilyen normal objektivrol, ami ennyire rossz felbontasu lenne. X-T1 kepe is ugyan ez, X-E2S mar egy fokkal jobb, holott ugyan az a szenzor van benne
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz #31733248 #80664 üzenetére
Ha megnézed a kép jobb oldalát, ahol nincs alulexponálva a kép, ott az Olympus a legjobb. A Fuji talán a legkevésbé zajos (az A6500-nál is BTW, rakd csak mellé), de mintha valami alap zajszűrés lenne rajta, sok részlet elveszik.
Ugyanez nem low lightban, szintén ISO6400-al:
[link]Ezen a NEX-5T elég erős színeltolódást mutat, és az E-M1 nem olyan sokkal marad el az A6500-tól. A Fuji ugyanazt hozza, mint feljebb írtam.
Értem, hogy alexpóból nem húzható fel úgy, mint az APS-C Sony szenzorok, na de azért ne essünk már át megint a ló túloldalára... -
pandur99
aktív tag
válasz silmatauki #80670 üzenetére
A DXO szerint legalább pariban van a Canon 80D-vel és a Nikon D500-zal. De nem tudom, mi értelme van az állandó összehasonlítgatásoknak más rendszerekkel. Szerintem semmi. Pusztán fölösleges időtöltés.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
silmatauki
őstag
válasz Lassú Víz #80665 üzenetére
Speciel tök igaza van Econnak EM I Mk II-ügyben, ha csak és kizárólag a DPR tesztjét nézzük. Én se láttam abban a világon semmi javulást a régebbi m43-okhoz képest.
Az más kérdés, hogy egy halom egyéb cikkről tudok én is, ami szerint a EM I Mk II tényleg lényegesen jobb pl. high ISO-n, mint az eddigi m43-ak. Valszeg a DPR megint elszúrt vmit, mint pl. most az X-Trans III szenzorok RAW-színzajszűrésénél. (Erről, ha érdekel vkit a téma, bővebben írok majd.)
-
Superbad
tag
Előre elnézést, de kicsit retro kérdésem lesz, ne lincseljetek érte (pláne engem).
Mi a különbség video-technikailag a Pana G6 és a Pana GH2 között? A cropolási különbséget ismerem, inkább egyéb differenciára lennék kíváncsi. Pl ISO kezelése videózás közben ugyanaz a két gépben?
Köszönöm a válaszokat!
-
törölt tag
Nem kell az új APS-C gépekhez hasonlítani, elég, ha megnézed a rég kifutott típusokkal történő összehasonlítást:
Oly E-M1 Mark II - Fuji X-M1 - Sony NEX-5T
Igencsak látványos a különbség. Ettől még jó gép lehet, de szenzorban nemhogy a mai APS-C gépektől, de a több évvel ezelőttiektől is nagyon messze van.
-
ati3x
senior tag
Fákk! Pont 1 hete vettem autót.. Tehát most nem jáccik. De cirka 450ojró. Tom, mingyá jön bvr...
-
madgie
titán
A dpreview-nál szinte csak szakmaibb oldalak vannak mostanában, a tesztábrájuk ér még valamit, ha te töltöd le a RAW-t és magadnak hívod elő...
Egyébként itt az X-T2 videó maga, YT tömörítéssel is elég egészséges részletessége van, persze nem túlmintavezérelt, túlélesített, ha valaki azt a Capture One-szerű oversharpening képi világot keresi, akkor tényleg jobban jár más géppel.
-
tacto
aktív tag
TheCameraStoreTV is tesztelte:
-
félisten
-
madgie
titán
Nem tudom, mit állítottak be, de itt egy friss, JPG-re tömörített snapshot az X-T2 4K-jából, ez minden, csak nem részlettelen
-
Lassú Víz
addikt
válasz konyi79 #80645 üzenetére
Ezen a Napot belekomponálom a képbe témán mindig elgondolkodom. A tükrös rendszernél ugye a retinát, AF szenzort, fénymérést veszélyeztette. A szenzor látta vagy 1-2 ms-ig azt a fényt. A tükör nélkülieknél a szemet már nem tudja elintézni, de gyerekkoromban egy akkora területre fókuszált napsugárral mint amekkorát a 13x17 mm-es szenzorból a képen látható Nap lefed, simán tüzet gyújtottunk. Ezért én meglehetősen óvakodom attól, hogy a naplemente vagy napkelte időszakán kívül a direkt Napot a képre komponáljam. (Most tekintsünk el a brutál szűrőktől, amikkel akár napfolt tevékenység is megörökíthető.) Különösen egy ilyen állítsd oda állványon, lépegess az élességi síkkal helyzetet érzek veszélyesnek. Túlaggódom?
-
Lassú Víz
addikt
válasz Golota #80648 üzenetére
Akkor te magad állítod odébb az élességet, a PS meg összerakja. Az én vázam is csak akkor fűzi össze, ha drága obi van rajta (köszi Oly), de olyanom nincs. Szerencsére léptetni hajlandó a fókuszt bármelyik mikrós obival.
-
Golota
aktív tag
válasz silmatauki #80647 üzenetére
Várom, köszönöm. Én mondjuk LR/PS user vagyok,csak maga a téma új nekem.
-
Golota
aktív tag
válasz silmatauki #80636 üzenetére
Ez a focus stacking engem is izgat, de a vázam (em5 mk1) nem támogatja. Van megoldás erre?
-
konyi79
addikt
válasz voriae #80641 üzenetére
Én simán rekeszelek, legfőképp ha a napot a képre rakom. A4 nyomatban még simán el szokott menni, persze olyankor már ügyelni kell az ISO-ra, meg jó ha van állvány. Meg ami a képeden is látszik, szenzor, obi legyen tiszta! Rekeszelve minden porszem meglátszik. Valóban, mi a határ, ahol mft-n már nemigen vállalható a difrakció miatt egy fHD kép?
Stacking is megoldás, csak azzal lehet szórakozni, meg a nap attól nem lesz jó.. Bár f8-on 9mm-en nem tudom van-e értelme... -
Dolphin
tag
válasz voriae #80641 üzenetére
Ez is, es az elozo is olyan, mintha beraztad volna, aztan "elesites" miatt felhuztad volna a clarity-t (elso kep) LR-ban pl.
Az a domb egyebkent ha az tenyleg 10mm-en van love, biztosan 1,5m-en belul van. Az azt koveto kepek elessege pl rendben van a 9-18-addal.
Nalam pengeeles a kis draga minden fokusztavolsagban egyebkent. -
-
konyi79
addikt
válasz topikk #80635 üzenetére
Nem ismerem a 9-18-at, hogy viselkedne rekeszelve, de én a nagylátómmal ezt a témát simán meglőttem volna f16-18-on, legfeljebb állványon alap iso-n. Lehet a difrakció odavert volna kicsit a pixel peepereknek, de a napból meg a rekeszelés csinált volna egy frankó csillagot.
-
MrChris
nagyúr
válasz topikk #80635 üzenetére
Fogalmam sincs, de valahogy nagyon nem lett jó. Pedig barók azok a fagyos fűszálak vagy mik. Azt se tudom hogy technikailag ez, csak rekeszeléssel megoldható e. Inkább stackingelném, nagyon jót ki lehet úgy hozni. Meg persze raw és valahogyan lágyítanék, mert így kicsit kemény. Akár expó bracketinggel, téma nem fut el
Na megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
silmatauki
őstag
válasz Dolphin #80631 üzenetére
"Puszta mezei user meglatja ezt az osszehasonlitast, es egybol elcsoppen mennyire jo lett a szenzora, igazi "APS-C vero" gep lett... kozben meg sajnos nem is all olyan kozel (az ujakhoz), foleg zajban."
Hát ja. Low ISO-ban még az A6000-ret sem veri meg még a Sonyt 24 Mpixelen nézve sem, hát még a kb. 1 EV-vel zajtalanabb A6500-at… Sőt, még régebbi m43-asak is jobbak pl. 25600-on a DPR tesztere szerint (a GM1-et néztem; az jobban teljesít).
-
topikk
senior tag
Sziasztok! Mit kellett volna másként csinálnom, hogy éles legyen a háttér? A fókusz a kis dombon van, kb 3-4 méterre, ez bőven túl van a hiperfokálison (10 mm, f/6.3). Viszonylag tiszta idő volt, de nem 100%-osan. Az összes képem életlen. Vagy ennyit "tud" egy ilyen időjárás vagy a 9-18 példányom életlen?
Köszi a segítséget.
-
MrChris
nagyúr
1080p/24-25-30 fps-ben alap iso-n, hackkel jobb a GH2, legalábbis amit eddig láttam összehasonlítót. Meg magában mikor még volt nekem olyan Eléggé általánosan ez a felhasználok véleménye.
Viszont fogásra a GH3/4 persze hogy jobb, kiforrottabb, profibb, meg minden másban. -
Dolphin
tag
Hm, most latom csak... ez egy vicc most? Kivancsi lennek mennyit kapnak xy valallattol, hogy ilyet publikaljanak. Igaz, nem tudom hogy mernek pontosan, de az hogy a D500 kozeleben legyen ez a gep pusztan ezek adatok alapjan, valljuk be, hulyeseg. Puszta mezei user meglatja ezt az osszehasonlitast, es egybol elcsoppen mennyire jo lett a szenzora, igazi "APS-C vero" gep lett... kozben meg sajnos nem is all olyan kozel (az ujakhoz), foleg zajban. A fizika az fizika.
Felre ertes ne essek, szuper a gep, foleg a maga kategoriajaban, de ez a dxo hasonlitgatas szerintem szora sem erdemes. -
gorgo
őstag
válasz MrChris #80621 üzenetére
csak kérdezem: GH3 és GH4 nem jobb??
Amúgy most vettem egy GH3-at bátyámnak. Tapasztalatok: vastag kesztyűben is tudtam használni!!4! . Kurvajó fogás, rendes akksi kapacitás
Ami nem tetszik: LR / PS presetek hiánya. Igaz, elég tűrhető a gyári jpeg, elégedett vagyok vele. Összességében azért nem tudtam azokat a színeket előcsalni (igaz nem is törtem magam). Amúgy VIVID színprofilban lődöztem, így télen simán kell, amúgy Natural is bejön.Egyenlőre csak a 100-300-zal használtam, ki fogom próbálni a 12-40-el is. A 100-300 nem annyira nyűgöz le, nem rossz, de nem az én műfajom. Azért bazi nehéz műfaj. Kevés fényben halott ügy, és 300mm-en az átlagos fény is már éppen csak hogy elég. Elmegy a nap, mondjuk délben, iso1000 vagy több, jó nagy szopás! Élesség tekintetében, hát, az az igazság, hogy tkp. nem rossz, csak aki rekeszelt fixekhez szokott, meg 12-40-hez, annak.. de hát kompromisszum az egész élet. És állítólag még ez nagyon jó (és olcsó is).
Próbáltam portrézni is vele. Szép tepsi fejek lőhetők .
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
eeXaa
addikt
válasz MrChris #80621 üzenetére
..jahh .. ne is mond.. itt álltak kerek egy évig az obik, és nem tudtam semmire sem felcsavarni őket... mindig szerettem volna egyet de mire elérhetőbbé vált, újabb gépek jöttek a képbe... viszont enyiért (200£) 4 aksival/2eredeti, 2 töltővel nekem nagyon megérte... GH3 at akartam előszőr de amenyiért még mennek használtan, még nem tudtam bemagyarázni magamnak idén....
-
-
madgie
titán
válasz konyi79 #80612 üzenetére
Érdekes, hogy az exposure latitude mérés valahogy pont ennél a gépnél maradt ki a dpreview-n is
Ha már E-M1 II, itt egy 4K összevetés az X-T2-vel szemben, az látszik, hogy alapvetően más képkarakter a két gép, de szubjektív jobbat hoz az E-M1 II, mint vártam
-
konyi79
addikt
Egy mft szenzornak nem ISO6400-on kell szerintem versenyeznie a többivel, hanem önmagával ott, ahol használva van. Elsőre ami tetszett, a dinamika jobban megmarad az érzékenység növelésével, de belemélyedve az se.. Bár ezek csak számok, de ha úgy javult az ISO 200 már nem 122 hanem 83, nem is olyan nagy a fejlődés..
-
eeXaa
addikt
...tudna vki segíteni hogy kell megállapítani a shutter count-ot GH2 esetén?
-
MrISO
csendes tag
Mindez a gyakorlatban.
-
Muerte68
addikt
válasz frankstork #80602 üzenetére
Szoktam vásárolni onnan csak ilyen árban még nem,paypal van már kétszer vissza is kaptam a pénzt mikor nem jött meg az áru.
Sokkal később megjött mindkettőLáttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
80hun
addikt
Ezt láttátok már , a dxo lemérte az e-m1ii-t
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vezetékes FEJhallgatók
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...