Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
Most kapok a fejemhez. Már majdnem elcsábultam egy NEX/A/Alpha/ILCE/akármi 6000 irányába, amikor belém csapott a villám, hogy a vaku miatt rendesen szopóágra csatolódnék. Rendes RC-ről álmodni se lehet. Jól tudom?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz rbalint88 #48153 üzenetére
De az is gáz, sajnos nem is kicsit.
Számolgattam:
gépváz 200k
24/1,8 260k -30% = 180k
50/1,8 60k
vaku 100k
összesen 540k
Itt hatalmas a normál üveg, nincs stabi benne, nagyon rövid a kistele és elég buta a vaku.Egyszerűbb összeállítás:
gépváz 200k
30/2,8 60k
50/1,8 60k -30% = 40k
vaku 100k
összesen 400k
Itt sötét a normál üveg, nincs stabi benne, nagyon rövid a kistele és marad a buta vaku.Másik
gépváz 200k
35/1,8 140k -30% = 100k
50/1,8 60k
vaku 100k
összesen 460k
Itt túl hosszú a normál üveg, nagyon rövid a kistele, kicsi a kettő között a látószögkülönbség, és marad a buta vaku.Nem túl fényes kilátások
Maradék opció az EM10
gépváz 170k
20/1,7 60k (ez már megvan, de meg kellett venni)
45/1,8 60k (dettó)
vaku 30k (dettó)
összesen 320k
És az obi fényerős, és pici, a tele még mindig kicsit rövid, a vaku meg nagyon okos.Pedig első blikkre olyan szép volt a 200ezres ajánlat De aztán mikor utánaszámolok, akkor kiderül, hogy sok cumi és még drága is.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
madgie
titán
válasz schawo #48154 üzenetére
A tegnapi Samyang 12/2 rívjú után azért nekem is beleállt a boogie a lábamba, de gyors fejszámolás után dobtam az ötletet, hogy Fujira váltsak. Eleve akkor már kéne egy 12/2, 35/1.4, 56/1.2 trió, ami már önmagában felemésztené az mft cucc árárt... és akkor még vázam sincs
Hogy mi a gond? A halacskának is vannak korlátai: eleve hal, meg effháromöt. Hajnalban voltam kint, hunyorogva ott volt a Tejút is, de ISO 3200/30" kellett kábé f3.5 mellé, aminél már az E-M10 sem túl acélos Ugyanezt a ekv 18 millis, f2-es egyenestartó Samika mellett majdnem két Fé-vel rövidebben megoldhattam volna.
No mindegy, duma helyett két kép (tudom ,az egyiken borzasztó a kiégés ):
-
.mf
veterán
válasz madgie #48159 üzenetére
Csodálom, hogy lakott terület ellenére ilyen szépen látszik a Tejút, és nem foglalja el a kép jelentős részét a fényszennyezés miatti világosabb rész. Kíváncsiságból: meg tudnád mutatni, hogy milyen volt eredetileg?Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.: JuSzT :.
addikt
CBG-6 hátizsák valakinek?
5.000 -
n.andras74
aktív tag
-
addikt
válasz n.andras74 #48172 üzenetére
pü
-
arn
félisten
No itt van egy af osszevetes a mai top milc masinakrol. Slrbol bedobhattak volna egy hasonlo arfekvesut, erdekessegnek jo a d4s, mert az a csucs [link]
A fuji nem lep meg, az m1 inkabb. De azaz igazsag, hogy mind nagyon gyors mar.
Fujinal eleg obifuggo, bekapcs, shutterlag, kepvaltas gyorsabb, mint az em5. Fokuszban inkabb az omd, arcdetektalas sokkal inkabb.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
p_adam
addikt
válasz andersen10 #48175 üzenetére
Ezek eléggé MILC optimális körülmények, ahol nincs ennyi kontraszt. ott mindjárt más a helyzet...meg a D4s úgy is eltalálja a fókuszt, hogy sokkal kisebb a mélységélesség.
Bár állítólag a GH4 már vaksötétben is tud fókuszálni (az 1.2-es objektívvel) -
HÁZIGAZDA
na, a pana végleg kukázta a 150/2,8-at. rip.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
madgie
titán
-
b.vr
őstag
válasz andersen10 #48175 üzenetére
"A tesztelt MILC-ek mindegyike gyorsabb mind az árkategóriájukba tartozó SLR gépek"
én szeretem őket, de ilyen kérdésekben azért jobban bízok olyanok véleményében akiknek napi szinten kell a kiemelkedő af-képességekre támaszkodniuk és ráadásul kellő tapasztalatuk és összehasonlítási alapjuk is van. Pl. Thom Hogan, legutóbb a galapagosi madárfotózásra vitte (a D7100 mellé) az E-M1-et és az X-T1-et is (és itt a D7100 még olcsóbb is) linkeltem is már korábban a két részletes összehasonlító írását melyiknek mi inkább az erőssége/gyengesége ([link], [link], pl. "My sense was that the E-M1 was faster to initial focus, less reliable on moving subjects, while the X-T1 was slower to initial focus, more reliable on moving subjects once focus was achieved." )
Egy újabb írásában is visszatért a kérdésre: "What was I getting from the D7100 that I couldn’t quite get from the X-T1 or E-M1? Well, this, for instance (itt egy kép a felé repülő albatroszról) the real issue is the speed of the bird relative to me and the fact that they were not always flying straight patterns near their landing spots. Oh, and cluttered backgrounds that all the cameras want to try to focus on, so you need override ability to that which works. With 24mp (actually about 22mp with this crop), there’s incredible detail in the birds features, and no visible noise despite using ISO 800. But here’s the kicker: that’s shot 3 in a sequence of 8. All in focus. The best I could do with the other cameras was 2 of 8 in focus."Az egy másik kérdés hogy a "nem-madarász" fotósoknak mi elég, mindenesetre az idézett állítást hogy gyorsabbak mint a dslr-ek, azért eléggé árnyalja.
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
arn
félisten
Szvsz itt a lenyeg az, hogy teljesen felnottek ezen a teren is, ugy hogy van egy csomo elonyuk... Akinek ez a munkaja, az nem egy kozepkategorias masinaval fog bohockodni. Mindegyikkel meg lehet oldani a feladatot.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
p_adam
addikt
Annak még van is értelme a flexibilitás miatt, de ennél nem igazán látom hol jön ki a méret és súlybeli előnye az ártöbblethez képest, egy hasonlóan drága fix telét legalább APS-C-re is lehet rakni úgy, hogy még mindig elfogadható a minőség a nagyobb pixelméret miatt, marad némi rugalmasság.
Kiváncsi leszek a ZD 300/4 árára, meg hogy mennyivel lesz majd népszerűbb, mint a régi 43-os SLR-hez tervezett telék (amik optikai remekművek, de képminőségben így sem tudtak a FF fölé menni az ijesztő áruk ellenére sem) -
b.vr
őstag
válasz p_adam #48187 üzenetére
"Annak még van is értelme a flexibilitás miatt, de ennél nem igazán látom hol jön ki a méret és súlybeli előnye az ártöbblethez képest"
Pont ezért mondom hogy ez tett be a 150/2.8-nak
(#48186) arn: persze, számomra is van egy csomó előny ami miatt eszemben sincs milc-ről dsrl-re váltani.
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
rbalint88
addikt
és mi a hír a pici, f-sötét 35-100-ról? nekem az is várós, a kicsi gépeket eléggé agyonüti a 35-100/2,8
-
addikt
-
p_adam
addikt
300/2.8 zuiko 6500 dollár (listaára 8000 dollár csak kifutó), akkor ezt a 300/4-et 3000 dollár/euro körül saccolom (de akár több is lehet, attól függően hogy ítélik meg az eladhatóságot).
Valószínű, hogy ez lesz a legdrágább Pro Zuiko, és csak az fogja megvenni akinek tényleg kell a fix 600mm és vagy nincs neki, vagy esetleg hajlandó minőségbeli kompromisszumra a méret+súly miatt. Ugyanez a baja a 150/2.8-nak is (amit csak tetéz az Oly zoom, persze úgy se lehet még tudni mennyire lesz jó).[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz .: JuSzT :. #48197 üzenetére
Tárgyak, kristályok, hópehely, mottomén
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest