Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
Kit érdekelne ilyen kulcstartó? 1500Ft/db, Főleg az E-P3-ak, OM-D-ből az ezüst eladó első körben
Ha ezekre van vevő, akkor lehet beszélni a következő körről, amiből eladó lesz az összes. -
sphe
senior tag
válasz wody21 #25850 üzenetére
Azért azt is vedd észre, hogy az rx100 leméretezett képe mellett az xz-2 más színnel, de már kb. ugyanazt a CA-t adja, sőt...
több a zaj már alap iso-n, kevesebb a dinamika, magasabb iso-n a Sony teljesen elveri.
Nincs nyertes.
Itt a pana lx7-et kellene a sony mellé tenni, olyan van esetleg?Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
FEDman
addikt
Az teljesen jogos, hogy a Sony 20, az Oly meg "csak" 12Mp-es.
Ugyanakkor én ezt beleszámítva állítom, hogy a Sony obija közelébe sincs az Olyénak.Leméreteztem neked a Sony képét 12Mp-esre a könnyebb összehasonlítás végett és így egymás mellé tettem 2 cop-ot:
Ezek közül az első kivágás ráadásul majdnem a kép közepe! Ehhez képest szerintem elég lehangoló, hogy mikrokontrasztnak még csak jelét se nagyon mutatja a Sony obija.
-
-
sphe
senior tag
Így van mindenki, ezért írtam egyértelműen, hogy nincs nyertes!
A kettő közül amúgy is a pentaxot választanám. (az 1/4000 és a timelapse miatt, vagy az lx 7-et). De az is lehet, hogy valami fincsi obi(ka)t a nexemre.
Szerk: az lx-7 sony összehasonlítás még mindig érdel, ha valakinek megvan ne tartogassa. :-)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 tokok eladóak! https://hardverapro.hu/apro/xiaomi_14_telefon_tok_tokok_uj
-
arn
félisten
Csak kivanni kellett, amerikaban kezd esni az lx7 ara. Tuti itt is lejtore kerul.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz jjeahh #25846 üzenetére
a 13 dolláros árából nem mernék arra gondolni hogy igazi ámde meglepően jó műbőr. Belül sötétbarna bársony, tehát puha, nem karcol nem sért. Az alja teljesen zárt,és sajnos nem sima, tehát kőre nem tudom letenni mert bukik előre, viszont a menetes csavarnak az alján is hagytak menetet, tehát akár állványra is szerelhető. Nem lehet sem az akksihoz sem a karihoz hozzáférni, de én spec nem szeretem a kártyát ki / be rakni, inkább kábelezek. Kár, hogy nem tölti kábelről az akksit is, mint régen, akkor isten lenne ez a tok.
ITT találsz képeket a hírdetésen belül.
-
jjeahh
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #25867 üzenetére
vagy úgy, nx1000... de gondolom az oly hasonló árú tokok is ilyesmik...amúgy lehet bőr 13 dolcsiért, sőt...a bőr sem mindegy milyen, én 3€-ért vettem anno bőrkesztyűt, a pénztárcám meg 3000huf volt, és szintén bőr, puha, és jó minőségű...legalábbis érzetre. érdekes, hogy az ebayen sem mutatja egyiknek sem az alját, meg az oldalát... én meg folyton cserélgetem a memkarit, az akksit meg ha tölteni akarom, mindenképp ki kell vennem...na de a szépségért meg kell küzdeni... a fogáson ront vagy javít?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz jjeahh #25868 üzenetére
Itt azért elég sok kép van a hirdetések között. Nem titkolnak ezek semmit
Ami miatt nagyon hasznos is lett számomra, hogy a gépem elég karcsú, és ezzel a tokkal vastagodott, és így számomra biztosabb és kényelmesebb lett a fogása.szerk után olvastam, de már elötte megválaszoltam a végét
[ Szerkesztve ]
-
nord_
veterán
Sigma villantott: 18-35mm F1.8
Mellé egy 85 F1.8 és meg is van a klasszikus trió két obival: ekv. 27-50-128mm, ráadásul konstans egynyóccal. -
FEDman
addikt
Nem tudom mennyibe fog kerülni ez az új csoda, de gyanítom ez már az a kategória lesz ami szép-szép, de akkor már inkább egy FF váz és egy 24-70/2,8
Mélységélességre ugyanaz a kettő, csak az FF felállás esetén lényegesen jobb átfogást kapunk. Mindkét végén pont annyival több, hogy sokkal jobban használható legyen.[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
ez komoly áresés! tavaly novemberben black friday akcióban volt már 299 USD amúgy, ami elég meghökkentő volt, piacra kerülés után pár hónappal. ha itthon is 100k alatt lesz, az komoly fegyvertény. go Pana! azért megjegyzem, a B&H-nél, Adorama-nál még instant saving-gel is 398 USD, szóval ez vmi amazon akció lesz egyelőre.
-
FEDman
addikt
válasz rumos14 #25877 üzenetére
Minden az árazásán fog múlni. Ha a Sigma vérszemet kap és a fényerejére hivatkozva nagyon elszáll az árazásnál akkor onnantól kezdve lehet érdemesebb lesz adott esetben az APS-C vázat FF-re cserélni, mint egy ilyen obiba beruházni.
De persze a népek sok mindent megkajolnak. Olvastam már olyan véleményt is, miszerint ez olyan durván jó cucc lett, hogy az illető kijelentette be fog szerezni egyet a D800-asára és majd ott DX módban fogja használni.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Máskor linkelhetnétek is azt a 18-35/1.8-at, ne kelljen túrni a netet mondjuk ezzel a 80 dekás súlyával itt némileg OFF
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
makszi
aktív tag
Voltam reggel a fotoplusban. Tényleg brutál raktárkészlet van MINDEN-ből!
Persze LX7 és X20-csak új darab volt amit bekapcsolni nem lehetett csak fogdosni nyomkodni
Vegyesek az érzéseim.
Az LX7 sokkal zsebre rakhatóbb, éppen ezért az én nagy kezemnek az X20 jobban kézre állt.
Ezzel együtt nem egy ergonómiai csoda számomra egyik sem.
X20:Előny:
-az objektív illetve a zoomgyűrű nagyon precízen összerakott eszméletlenül jó az anyagminősége
-az egész gép nagyon masszív nagyon egyben van.
-átlag férfi embernek jobban kézre áll szvsz mint az LX7 mert vastagabb a váz, és kevésbé csúszós
-expo komp. tárcsaHátrány:
-szerintem elég bénán van odabiggyesztve a kukucska, mintha utólag csak hozzáragasztották volna, valahogy nem túl szép, és lehet csak nekem van nagy fejem, de nem volt túl kényelmes belenézni.
- az fn gomb túlságosan apró cserébe a nyomáspontja jól érzékelhető.
- a felső vezérlőtárcsa botrányosan gagyi műanyag, min egy gyerek fényképezőgép alkatrész
- nincs dedikálkt video gomb
- nagyon kicsi markolat az LX7 en nagyobb a kitüremkedés mint az X20-on(ezt persze kompenzálja a gép vastagsága, de elfért volna egy kicsivel nagyobb markolat is)LX7
Előny:
- nagyon precíz jó minőségérzet jellemzi a bendeválasztó gyűrűt
-a gombok rajta igaz bár szintlén elég kicsik, de fémből vannak és nagyon jó a nyomáspontjuk
- kikapcsolt állapotban kissebb tehát tényleg számomra már a zsebkompakt kategória,ami egy nyaralásonHátrány:
-az ND szűrő kapcsoló és MF csuszka hihetetlen gagyi itt is mint az X20 on a vezérlőtárcsa. Kb attól félek hogy letörik a kis pöcök.Sajnos mivel nem kapcsolhattam be az AF-et nem tudtam összehasonlítani pedig azt még meg akarom ejteni vétel előtt.
Összeségében nem varázsolt el az X20 annyira, mint ahogy azt vártam.
A 24 mm és a Video különbségek miatt nagy valószínűséggel az LX7-et választom.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz makszi #25885 üzenetére
Ha valaki nem szereti a kompaktok zúmolási technikáját annak a fudzsi egy megváltás.
Szerintem ott dobbantott legnagyobbat a cég (meg is hagyták az optikát változatlanul az x20-on).LX7 mentségére legyen mondva hogy van a menüben egy opció amely megszokott gyutávokra továbbítja gyorsan az optikát (24-28-35-50-75-90 tán) persze a fudzsi komfortját ez sem éri el...
-
Tulku
veterán
válasz makszi #25889 üzenetére
Nem veszélyes, nekem tökéletesen megfelel (xz1-2 nél lényegesen jobb)
Persze a fuji is bivaly...mármint az x10 volt nekem, ha az x20 gyorsabb, akkor nem kétséges ki a kompakt gyorsasági király.
Nem fogsz csalódni az lx gyorsaságában, szerintem nem pregnáns az eltérés mondjuk egy GH1-hez képest (persze nem azt akarom mondani, hogy egy 14-es fix-szel nem észrevehető a különbség, de mondjuk egy 20-as 1,7 traki már gyönyörűen közelít) -
Tulku
veterán
válasz makszi #25890 üzenetére
Egyébként nem kétséges, hogy fényképben melyik a jobb...de nekem más szempontjaim is voltak; fuji videója trágyalé, illetve nekem kell az evf és nem akarok számítgatni az átnézeti mennyit fed-nem fed, mi marad ki a képből mi nem...stb, úgy hogy adott volt az LX vagy az xz, de az utóbbi nekem tényleg nem túl gyors fókuszálásnál, illetve akkor még volt 40 ezer pénz különbség a pana javára...amiből pont tudtam venni egy evf-et.
-
Peethy
őstag
válasz ROBOTER #25878 üzenetére
ephotozine-kollégák kaptak egy prototípust, ott lehet olvasni, hogy már nyitva is egészen éles Nikonnál a 17-55 2.8 lehetne az ellenfele, de ha 1200$ körüli árcímkét kap, akkor már érdemesebb lesz ezt venni Használtan hosszabb távon már 200ért lehetne kapni...
[ Szerkesztve ]
-
Szulita28
senior tag
Nem látom akadályát, ha erre jársz felém
Sigma 18-35: kérdés, melyik vége lesz fostalicska: a 18 vagy a 35 mm? Esetleg a jobb vagy a bal fele a lencséknek?? (vagy nagyon goni vagyok? )
(vagy mostanában már javítottak a minőségi szórásokon?)[ Szerkesztve ]
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
nord_
veterán
válasz ROBOTER #25875 üzenetére
Nem csak a kisebb méret miatt. APS-C-re egy fényerős ekv. 130mm környéki objektív olcsón és kiváló minőségben beszerezhető. Fullframe-re mennyi is egy 135-ös? Kábé tripla ár?
Nekem egyébként a 24-70 pont ugyanolyan értelmetlen átfogás. Ha zoom, akkor tisztességes nagylátótól menjen el a portré gyútáv 85mm-ig. Ha nem megy el eddig, akkor cserélgetni kell, vagyis oda a zoom rugalmassága.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest