Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 1 / 2
- Gray Zone Warfare
- Steam topic
- Azonnali játékos kérdések órája
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Szulita28 #26802 üzenetére
bőven fölötte lesz.
e-p5-ért sem adnék sokat. semmilyen m4/3 cuccért nem adnék sokat, miután 2 évvel később nevetséges áron szórják ki, és miután kinőttem már a technofíliából fotózás terén, kevés is elég. magyarán nem ér nekem sokat. egy jó kompaktot szeretnék, azért adok egy százast, de az tényleg legyen qrva jó.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz padi68 #26804 üzenetére
sokszor volt már erről szó. egyik sem, jelenleg.
1. kell egy jó szenzor. a 12 mp-es sony bsi cmos 1/1,7" a minimum szerintem, de már az is egész jó. a fuji 2/3" még jobb, a sony 1" még jobb
2. kell egy fényerős (!) 24-120 vagy 28-200 mm-es optika. itt épp mindenki elvérzik.
3. kellene egy evf a sarokba. újfent mindenki elvérzik, bár a fuji x20 még úgy ahogy használható.
4. kell egy forgatható kijelzőlátható, hogy mindenki 1-2 lépésre van csak ettől, de egész véletlenül senki sem lépte még meg. én most a nikon p7700-at venném a saját szempontjaim alapján, de egyelőre rohadt drága, és elég nagy.
-
HÁZIGAZDA
válasz madgie #26809 üzenetére
miért gondolják azt a gyártók, hogy hatodszorra is megveszed majd 300e ft-ért a cuccost? tudjuk, hogy mi a vége, igen: mint a filmes vázaknál, jópáran letérdelnek. na de most őszintén, mi értelme volna rohanni eladni egy d7000-et és venni egy d7100-at? egyre inkább ez lesz a helyzet. már most is inkább csak marketing miatt váltanak az emberek, mert "szar a régi pana szenzor" stb. a gf1 a mai napig tök jó és ha egyenként megnézném az elkészült fotókat, kevés ember lenne, akinél azt mondanám, hogy na, neki jár a jobb váz
-
ati3x
senior tag
à híjàk ùgy, hogy kereslet-kínàlat törvénye. Majd ha kicsi lesz a különbség a hasznàlt és az zùj között, akkor meg majd uj vazat éri megvenni. Csak ezt ugye még mindig nem értik magyarorszàgon. Az a frànya komunnizmus szelleme, még mindig kísért.
-
gorgo
őstag
válasz Mercutio_ #26766 üzenetére
dehogy marad, mire itt le lesz szervezve valami, rég itthon leszel...
kezdem keresni, hogy a múltkori három alternatívából mi volt a másik kettő, aztán feldobom a kérdést sörös/boros fórumtalira!
Marseille: ezek mehetnének egyből a flickerre is, az nem gyomlálja ki az exifet."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
gorgo
őstag
Khm, akkor tehát a nagysikerű január végi sörözés második felvonását hirdetném.
Lehetőségek, helyileg:
Jaromír 68, VI. Csengery utca 62b
Pivo sörvendéglő, VII. Wesselényi 47. +1
Bohemia, Rákóczi tér sarka (Német u. 2)
Ideje egyenlőre nyitott, valamikor május 6 után. A változatosság kedvéért én most megnézném a Pivo sörvendéglőt."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Marseille199
senior tag
De mi lenne, ha nem kocsmázás lenne? Értem ezt úgy, hogy esetleg aki szeretné/tudja, az hozhassa a családot is. Mittudomén, egy Normafa, vagy akár Városliget, bár az tré. De valami szabadtéri. sört oda is lehet hozni, csak úgy lenne köze akár a fotózáshoz is
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
.mf
veterán
válasz Marseille199 #26782 üzenetére
Asszony meg ne lássa
Kocsmázós vagy nemkocsmázós találkozó: benne vagyok mindkettőben. Parkba, Normafára kiülőst sajnos az idő kicsit keresztbe fogja húzni: jövő hét minden napjára mondanak valamennyi esőt. OMD-sek előnyben Amúgy Normafát én is támogatom, gyakran motorozok oda fel, és néha szép színes vattacukrot is látni, mint pl. a múlt hétvégén, Veletech után (emiatt sajnos már kicsit sötétedett... meg egy grad-nd elkélt volna neki...):
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
arn
félisten
de vegulis ott vettem - szabin voltam, aztan ugy voltam vele, hogy most vagy soha
(#26789) Parci: csak sima ezust kit. vazat akartam, de sajna perpill nem beszerezheto.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Marseille199
senior tag
Urak!
Ha valaki találkozna vele....
Telek Balázs, Pécsi-József ösztöndíjas, Balogh Rudolf díjas oktatóm:
"..hát ez bizony nincs sehol! Együttműködtünk, szinte nap mint nap nyaggattam.. most meg egyszerűen lelépett valakivel.
Igaz, hogy több mint 4 éves volt, de azért még jól tartotta magát.
Sokat ér az ilyen, főleg az ilyeneknek amilyen én is vagyok..
Gondoltam kerestetem kicsit, hátha.
Ebben a feljelentési jegyzőkönyvben minden nyomatékosítva van.
Cannon, meg mmm..
1 darab Cannon 5D Mark II fényképezőgép tulajd: Telek Balázs, gy.sz.: 210330233290, értéke: 400000 Ft, színe: feketeRáadásul magával vitte ezeket is.
1 darab Cannon Kit 4/24-105 mmm objektív tulajd: Telek Balázs, gy.sz.: 2101412922 értéke 200000 Ft, színe piros fekete, megj.: a piros gyűrű el volt törve, objektív sapka nem volt rajta
1 darab Hoya uv szűrő tulajd: Telek Balázs, értéke: 10000 Ft, megj.: szintelen
1 darab Kingston memóriakártya tulajd: Telek Balázs, megj.: 256-os sebességű (ezt is elírták, mert 266 szorost mondtam) 16GB.-os
1 darab portré markolat tulajd: Telek Balázs, színe: fekete
1 darab v power (egyébként Wpower) akkumulátor tulajd: Telek Balázs, megj.: LP-E6Mindez egy finisszázson az ArtBázison, csupa ismerős arc, ha nem nekem akkor a kiállítónak ismerős, néhány ingyen borért és pogácsáért betérő idősebb, de szintén ismerős arc és sehol senki nem látott semmi ill. senki gyanúsat.
Professzionalizmus.
Most már csak az a kérdés, mivel fogok fotózni az elkövetkezendőkben?
Marad a lyukkamera!"
Hátha...
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
haarmaan
tag
Amit bátran állítok: beltérben a nex-eket alázza becsülettel
Eddig ezt én is így gondoltam, Pont ezért nagyon gondolkodtam egy cserén (Nex 6-ról) egy kisseb kompaktra. Megnéztem és letöltöttem rengeteg LX7-el és RX100-al készült 1080p-s sample videót.
Nex 6 (16-50 kit obi) vs RX100 videó beltérben és rossz fényviszonyok közt:
Az RX100-at a múlthéten volt alkalmam kipróbálni. Beltérben és rossz fényviszonyok közt nagylátóm (28mm) világosabb videók készíthetők vele, de zajosabbak a videók mint a Nex 6-nál. Ráadásul a videót cropolja tehát a nagylátó kezdő értéke 28mm helyet 33mm környékén van. Ha már egy kicsit is zoomolsz akkor sokkal zajosabb videót készít a Nex 6 hoz képest.Az Lx7-et még nem volt alkalmam kipróbálni, viszont leszedtem rengeteg 1080p-s sample videót. Az alábbi videókat letöltve és megnézve azért egy kicsit elbizonytalanodtam, bár nem tudni hogy milyen beállításokkal készültek a videók.
De azt kell hogy mondjam hogy ez sem olyan rossz főleg ha azt vesszük hogy egy fele olyan árú gépről beszélünk mint a Nex 6. Viszont ami nagyon tetszik az LX7-ben hogy az ND szűrőnek hála nagyon szép mosot hátterű videókat lehet vele készíteni.
Ettől függetlenül nem mondtam le még valamelyik csúcs kompaktról, de most már látom hogy nem cserélem le a Nex 6-ot valamelyikre. Valószínűleg veszek egy LX7-et a nex mellé, egy mindenhova magammal viszem gépnek. A bátyámnak tegnap jött meg egy LX7 Hong-Kong-ból, szerencséje volt mert átjött a vámon, úgyhogy 89ezerbe megállt neki az LX7, innen rendelte:
A jövő héten remélem el tudom tőle kérni egy pár napra kipróbálásra.
-
gorgo
őstag
válasz Marseille199 #26819 üzenetére
Miért is ne! Én is szívesen venném ha szabadtéren lenne amint az esetleg sejthető is volt, mivel a hideg, sötét Jaromírt már eleve nem javasoltam (de még oda is elmegyek, ha többség ezt szeretné)
Lehetőségek, helyileg:
NORMAFA v egyéb szabadtér
Pivo sörvendéglő, VII. Wesselényi 47.
Bohemia, Rákóczi tér sarka (Német u. 2)Hogy kicsit konkrétabb legyen, kitűzhetnénk pl. a május 14 keddi napot. Ez kellően távol van, hogy lehessen tervezni, és az idő is jó legyen.
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
HollyBoni
veterán
GH1 vagy ex GH1 tulajok, mi a legjobb módszer a hosszú (60+) másodperces expónál keletkező zajtól való megszabaduláshoz? Bármilyen módszer, hosszadalmas és bonyolult is érdekelne.
Szerk.: Be, de így se a legtisztább mondjuk 2-3 perces expóknál.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Ezt ismeri vki? [link]
Hat reszemrol nem is lenne elonyos, ha a sarokban van a kukucska. "Balszemes" vagyok
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
mongy az omd kialakitasa is olyan, hogy inkabb a jobbszemeseknek kedvez, probaltam a masik szemmel, de remenytelen. meg jo, hogy nem fujit vettem eleg szar helyen lennenek a gomok.
-
Gondwana
addikt
Én is alapvetően balszemes voltam, valamikor márciusban kezdtem magam átszoktatni a jobbszemmelfotózásra, röpke 8-10.000 expó elég is volt ehhez, de most örülök is neki, mert tényleg macera lenne így most az X100s kezelése. Eleinte az volt a leglátványosabb, hogy mennyivel szűkebb a jobb szemem látómezeje - a keresőben megjelenő expozíciós paraméterekért nagyon kellett tekingetnem.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
Gondwana
addikt
A legszebb, amikor két szemmel lehet fotózni (az adott kereső nagyításától függő fókusztávon persze).
7D-nél ez 55mm, a gép a jobb szememen, de a bal is nyitva, tökéletesen követhető, hogy mi zajlik a képen kívül is és persze könnyebb is rá reagálni (dokumentaristább fotózásokkor)... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
arn
félisten
nem is a kenyelemrol van szo, hanem, hogy eri el az ember a gombokat, ha a fel fejevel takarja.
-
arn
félisten
jelentem a 4.4es lightroomal csinaltak vmit, mert olyanok a kozvetlenul (modositas nelkul) kiexportalt olympus raw szinei, mint a raw nezokepe (kiveve elesites, etc), de a gorbek, szintonusok szinte ua.
jo hogy epp most tetszett meg a c1... illetve mennyit szarakodtam vele.
-
arn
félisten
mongy erdekes modon a pl2 jpgei es a kiexportalt kepek kozott van differencia, de kozel sem akkora mint regen. hogy a feneben van ez?
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Ó dehogy, azokat tesztben lefikázza. Pardon. Lepontozza.
Bocs, nem tudtam megállniJó ez a teszt, egyszerű-nagyszerű. Céllövészetből tudom, hogy bár balkezes vagyok (azonban kényszerből egy fokig kétkezes, mint sok más balkezes is), de a jobb szemem a domináns; viszont mindkettőt tudom használni (sőt, a ballal látok jobban). Meg jobblábas, ott viszont az jobban dominál, ballal sokkal rosszabbul fociztam. Szóval elég vegyes a kép
Gorgo: kedd és csütörtöki napok nekem csak 19h után jók. Bár gondolom a többiek sem érnének oda sokkal korábban...
eeaa: nézd meg, milyen sötét lett a város... igaz azon a képen az ég sem tűnik túl világosnak. A valóságban mindkettő sokkal világosabb volt, csak az EV-t állítva elkezdtek egyes felhődarabok kiégni, meg a színvilág, hangulat sem volt ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
eeXaa
addikt
...és erre az nd lett volna a megoldás?
...megmondom őszintén én a középső sávra mértem volna fényt, és azt kompenzáltam volna ha szükséges.
...ha meg tényleg olyan nagy a dinamikai különbség, inkább húznék az égre egy grad. filtert later on....
...az meg egy másik dolog, hogy amit az lcd-n, evf-n látsz mennyire tükrözi a képeid valós expóját.
..szval továbbra sem értem ezt az nd-s dolgot, -
Schanyee
senior tag
Amíg nem ég ki úgy az ég, addig igazad van, utólag sokkal olcsóbb lightroom-ban rátenni egy grad nd szűrőt, és nem is ott helyben kell vele szórakozni, nem okoz a plusz lencse sem minőségromlást, sokkal jobban testre szabható. Csak ha kiégne akkor van gond, azt számítógépen nem nagyon lehet visszahozni.
-
eeXaa
addikt
...jja, mostmár látom ...a grad-ot grand-nak olvastam... sorry
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Formula-1
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest