Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz FEDman #27400 üzenetére
Pont ezért írtam: "De szerintem kár ezt ilyen akadémiai szinten folytatni, mert erről vagy van elérhető info vagy nincs - akkor viszont úgysem fogjuk tudni eldönteni "
Mindketten leírtuk a véleményünket, dönteni meg csak úgy lehetne ha lenne valami tény-info."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
.mf
veterán
Tegyük hozzá, hogy ezekhez gyártósor is van, ami hasonlóan, mint a K+F, egy nagy beruházás, de utána a szétterülő költségek miatt minél tovább megy, az előre tervezett x db-os megtérülés után szinte már ingyen van és már jól bejáratott, míg az újabb modellé még gyárthat több selejtet, még nem érte el a megtérülést.
Aztán olyanok is lehetnek, hogy ehhez maradt még csomó alkatrészük, amit az újabb szériába nem tudnak beépíteni, vagy ehhez már a szintén más gyártónál is kifutott, raktáron maradt alkatrészeket (szenzor, képernyő, zár, stb.) filléres áron fel tudták vásárolni, és így nagyon olcsón tudnak még egy szériát gyártani.
Egyáltalán nem elképzelhetetlen, máshol is így csinálják.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
b.vr
őstag
De vegyük már észre hogy nem építenek minden fényképezőhöz (és processzorhoz és videokártyához, stb, stb) külön gyártócsarnokot és gyártósort dolgozókkal, stb. stb.
Én annyit mondtam hogy a G3 helyén szerintem már egy másik modellt gyártanak.
De mint már mondtam, ezt akkor érdemes folytatni, ha valakinek hard fact van a kezében arról hogy gyártja/gyártatja-e jelenleg is a Pana a G3-at vagy sem. Különben annyi marad hogy mindenki megismétli amit már egyszer leírt - annak meg túl sok értelme nincsen"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
tuctuc
aktív tag
Ha valakinek kellene vmi filléres tétel e-bayről [innen], de a postaköltség elriasztotta, szóljon, mert én rendelek, és +1 euro pk-ért hozzácsapják a csomaghoz.
22 éve a PH-n
-
HÁZIGAZDA
egyébként én sem tartom valószínűnek, hogy gyártanak még g3-at. sajnos iszonyatos készletek vannak ebből-abból, ezért is megy úgy le az áruk az életciklusuk végén. nikon 1 sem készül már, oszt mégis millió helyen van v1. a g3 is szinte biztos, hogy rég kifutott.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
FEDman
addikt
Ha egy félresikerült típusról lenne szó akkor azt mondanám oké, de erről nincs szó, a G3 a megjelenése óta 2 éve folyamatosan az eladási listák élén szerepelt. És bár már 1 éve leváltotta a G5, de az akciós ára miatt az elmúlt egy évben is folyamatosan nagyon jó eladásai voltak.
Persze semmi biztosat nem tudunk, de most komolyan, mi a hihetőbb, az hogy a mai világban egy gyártó olyan szinten elszámolja magát, hogy annyi G3-ast gyárt le előre, hogy aztán azt úgy se tudja teríteni kerek 1 év alatt se, hogy közben az amúgy igen szépen fogy, vagy az hogy egy darabig még gyártásban tartották és egy ideig párhuzamosan nyomták a G3-asokat a G5-el?
Nem lepődnék meg ha most a G5-össel majd ugyanígy járnának el és egy darabig majd párhuzamosan futna az is G6-ossal.Vagy emlékezzünk az Olympus E-PL1-esre, azt is például még akkor is lehetett kapni mikor már az E-PL2 is kifutott. Ott se feltételezem, hogy az Olympus úgy elszámította magát, hogy évekre beragadt nekik a sok E-PL1.
Egyszerűen csak az E-PL3 mellett az E-PL2-öt a kínálatban tartani nem lett volna túl célszerű, már csak azért se mert sok szempontból verte volna a drágább utódot. Kifuttatták hát az E-PL2-est és maradt még ez után is egy darabig olcsó váznak az E-PL1.Meg hát ha még az autógyártók képesek egy azon időben gyártani egy adott típusból az épp aktuálisat és a már kifutottat is párhuzamosan egyszerre, akkor miért olyan hihetetlen az hogy erre a japán fényképezőgyártók képesek ugyanerre?
-
HÁZIGAZDA
válasz FEDman #27407 üzenetére
öö, én nem azt mondtam, hogy biztos, hogy amint volt g5, leállították a g3-at, ebben teljesen igazad van, tuti, hogy futottak együtt is párhuzamosan. csak annyit mondtam, hogy megeszem a kalapom, ha még mindig gyártják.
amúgy ne becsüld alá a kereslet félrebecslését , folyamatosan ezzel egyensúlyozgat mindegyik gyártó, és sokszor látványosan félrekalkulálnak. elég megnézni a pana-féle multiaspis lapkákat, hogy milyen vázakba kerültek és miért.
-
jjeahh
nagyúr
fogalmam sincs panánál mi az igazság, de 5 évet lehúztam a nokia gyárban, és hát ott az volt, hogy amikor már a touch and type, asha, és lumia cuccokot gyártottuk is, nyomattuk még az ősrégi modelleket...sőt sokszor egy egy rég elfeledett típust is előszedtünk, és csináltuk újra pár napig-hétig, igaz általában ilyenkor valamilyen cég rendelte őket a munkásainak, esetleg elszórták a törököknél kb ingyér...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
b.vr
őstag
"Nem lepődnék meg ha most a G5-össel majd ugyanígy járnának el és egy darabig majd párhuzamosan futna az is G6-ossal."
Jó, akkor még egyszer.
Üzletileg semmi racionálist nem látok abban ha _egyszerre_ gyártanak ugyanabból 3 ciklusnyi terméket. Ésszerűbb mondjuk a G3 gyártását pörgetni 1 évig (illetve amíg el nem éri a kivánt darabszámot, van egy üzleti terv (ez aztán vagy bejön vagy nem), hogy ebből mennyit terveznek eladni, milyen árgörbével) aztán már csak raktározni kell (az occsó) és lehet a helyén gyártani a G5-öt, aztán a G6-ot, stb. Így a Panának fényképezők terén egyszerre csak 3 termék gyártását kellne menedzselnie (most és a közelmúltban ez a gf6, g6, gh3) nem pedig 6-7.
De ismétlem, ez nem egy akadémiai filozófiai kérdés. Vagy gyártják, vagy nem gyártják. Ismételgetheti mindenki a véleményét itt még hetekig, azzal nem leszünk előrébb.[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
FEDman
addikt
Akkor félreérthető voltam én se arra gondoltam, hogy jelenleg is gyártják a G3-at. Már egy ideje biztos leállították a gyártását. Én csak annyit vélelmeztem, hogy azért egy darabig biztosan és tudatosan párhuzamosan futtatták a G3-asokat a G5-ösökkel.
Mostanra már valószínű rég elkezdték az átállást a G5/G6 gyártására.Ettől függetlenül biztos létezik az is hogy egy gyártó alábecsüli keresletet. Csak azért ekkora mértékben egy olyan típusnál ami amúgy jól fogyott mostanáig számra több mint hihetetlen.
Vagy az Oly/Pana páros még annál is bénább, mint amennyire így kívülről látszanak.
-
b.vr
őstag
válasz jjeahh #27410 üzenetére
Mármint ezt hogy kell elképzelni? Hogy addig az alkatrészek álltak egy külön raktárban, de amikor bejött egy nagyobb megrendelés akkor egy sokéves típust is elővett a Nokia és indult az összeszerelés? Hm, nem gondoltam hogy érdemes valamit mindössze napokig gyártani. Vagy itt egyáltalán nem specializát gyártósorokat kell elképzelni?
-
Mercutio_
félisten
Ha a raktározás occó lenne gyártás- és folyamatoptimalizálásra sem lenne szükség nem véletlenül van pl. gépjármű gyártóknál max. 2 heti készlet raktáron puffernek
És akkor még olyan szavakat mint készletforgási sebesség, cashflow, és a különböző pénzügyi mérőszámok meg se említettük
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
b.vr
őstag
válasz Mercutio_ #27415 üzenetére
Mármint ugye mihez képest olcsó? Egy raktár azért csak olcsóbb mint fenntartani egy külön gyártócsarnokot
És egy viszonylag kicsi raktárban is rengeteg fényképezőgép elfér - hagyjuk már ezt az autó-témát mert totál félrevisz
Viszont tök jó hogy átment a fórum gyártás-menedzsment kurzusba, ami lényegében egyikünknek sem szakmájaMég jó hogy itt van jjeahh, ő legalább látott már gyártósort
szerk: Freddy: szerintem az autók mellett a kekszet se keverjük ide
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
A feleségemék a győri kekszgyártól pár száz méterre laktak, és mindig azt emlegeti, hogy gyermekkorában milyen jó illatok voltak, két hétig vanília (akkor vaníliás karikát gyártottak), két hétig csokikakaó (pilóta keksz), és így tovább. Vagyis nem folyamatos volt a termelés, hanem egyszer ezt, egyszer azt gyártottak ugyanazon a gyártósoron.
Jogász vagyok, nem tudom, mennyire bonyolultabb telefont és fényképezőt gyártani, mint pilóta kekszet .
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Mercutio_
félisten
Ja, csak ha legyártod és áll a raktárban, akkor abban áll a pénz, azt pedig a pénzügy/kontrolling nem díjazza, mert az eredményességi mutatók romlanak.
A gépjárműgyártás semmiben nem tér el bármilyen gyártósoron történő termékelőállítástól, manapság minden profi cég hasonló módszereket alkalmaz a gyártás, beszerzés, raktározás, logisztika területén.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
b.vr
őstag
válasz Mercutio_ #27418 üzenetére
"Ja, csak ha legyártod és áll a raktárban, akkor abban áll a pénz, azt pedig a pénzügy/kontrolling nem díjazza, mert az eredményességi mutatók romlanak."
Ha meg két terméket gyártasz párhuzamosan mikor lehetne csupán egy is, akkor meg a gyártókapacitásban áll az (egy "kicsivel" azért több) pénz
Már azzal is magamat ismétlem amikor azt mondom hogy mindenki csak önmagát tudja már ismételni
Szerintem tényleg akkor van ezt értelme folytatni, ha van valami megbízható tény - de ezzel is csak magamat ismételem..."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
FEDman
addikt
Nyilván nem arra gondoltam, hogy a végtelenségig folytatták a G3 gyártását, hanem csak azt hogy tuti egy darabig gyártották a G5-el párhuzamosan.
Amire én gondolok és próbálok itt megfogalmazni, hogy a Pana valószínű sok esetben egy modellben kettőt lát. A G3 első egy év alatt egy középkategóriás EVF-es vázként fut, a G5 bejelentése után meg már a kifejezetten akciós olcsó váz szerepét veszi át a G3-as. Mindezt úgy hogy persze közben semmit se változik, csak kerül fölé egy utód és emiatt innentől kezdve ő lesz a kínálat olcsó váza.
No most ha ez így van és igazából a Pana úgy tekint a termékkínálatára, hogy az úgy kerek, hogy van abban egy aktuális friss középkategóriás EVF-es modell, meg azzal párhuzamosan egy kifutott olcsóbb is akkor az azt jelenti, hogy gyártói szemmel eggyel több típusból áll a kínálat, mint amivel mi amúgy számolunk. És ha ez így van akkor simán rászánhat erre akár plusz gyártókapacitást is. -
jjeahh
nagyúr
pf, én sem igazán értem ennek a politikáját, viszont ha egy megrendelő régi modellből rendelt 50.000 darabot, akkor legyártottuk. és az új modellek mellett is általában nyomattuk még jó sokáig a régebbi, kifutott termékeket is...én eléggé amolyan mindenes voltam a gyárban, régi munkásként, de fogalmam sincs, hogy miért csináltunk elavult modelleket, odáig már nem terjedt a hatásköröm, és nem is igazán érdekelt... egyszerűen megnéztem, mit kell gyártanunk következő nap, megnéztem a raktáromon megvannak-e az alkatrészek, kinyomtattam a listát, amire még szükségem volt, és vittem a nagy raktárosnak, az meg aztán biztosan megrendelte ki tudja milyen raktárról... gondolom kínából. nem mondom, hogy panánál is így van, de szerintem lehetséges, hogy ha pár hazai eladó rendel a g3-ból is, mert keresett termék, akkor a pana legyártja nekünk...ugyanez ment a foxconnban is, ott is lehúztam 2 évet...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
b.vr
őstag
válasz jjeahh #27421 üzenetére
De itt a gyártást hogy kell elképzelni? Most nyilván a végleteket mondom de az egyik lehetőség mint amikor vettem a régi nokiámat, telefon, akku hátlap, összepasszintom - kész. Itt a "gyártósor" az csupán három doboz (nyilván túlzok), minenki veszi belőle a 3 fődarabot, összerakja és jöhet a következő. Ez esetünkben nem visz minket előrébb, mert akkor meg a kérdés az hogy a fődarabok vajon gyártásban vannak-e még, vagy állnak valahol egy nagy raktárban.
A másik véglet meg egy komplett gyártósor ahol robotok meg emberek vegyesen kis alkatrészekből a végén kidobnak egy komplett cuccost.
És ez az esetünkben azért kérdés, mert ha fődarabokat kell csak összeszerelni akkor ott persze pillanatok alatt át lehet állítani a "gyártósort" (ma ezt szereljük össze, holnap meg azt), de ezzel csak eltoltuk a problémát hogy mi van a fődarabokkal."Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
jjeahh
nagyúr
igaz, ez tényleg komplikáltabb, mint hogy "van-e raktáron, vagy gyártják még". nálunk a foxconnban néhány alkatrészt tényleg le is gyártottak, de a nagyját kínából (gondolom) rendelték, aztán festés, matricázás, összeszerelés, viszont nem teljesen...a félig összeszerelt termékeket küldtük a nokiába, majd ott folytatták, teljesen összeszerelték...csomagolás... komplett gyártósor szerintem ma már nem igazán létezik, baromi nagy gyárnak kell lennie ahhoz, na meg szinte senki nem gyárt le semmilyen terméket tetőtől talpig...pl az újabb nokiák kb 90%-ában, amit csináltunk, a kijelző samsung gyártmány volt...a proci, akksi, stb is mindíg más...szerintem ez minden technikai cikkre igaz, a mikrótól az autókig, vagy éppen a fényképezőkig.
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz jjeahh #27423 üzenetére
Hát én valami olyasmire gondoltam hogy vegyük ezt a képet egy fényképező alaktrészeiről:
What a DSLR looks like on the inside
(ez most dslr mert nagyhirtelen ilyet találtam, de illusztrációnak jó lesz)namost én arra gondoltam hogy az még kevés (lenne) hogy mondjuk a G3 szenzora ugyanaz mint ami még gyártásban van (talán a GF6hoz? vagy az már egy továbbfejlesztett?) meg mittomén a jelfeldolgozó processzor, ha más a ház, mások a kezelőszervek, ezért (pont elég ha akár csak egy picit is) máshogy van minden belül. Onnantól a G3 gyártásban tartása azt jelenti hogy gyártásban kell tartanod a kulcsalkatrészeit.
(vagy ha közben csiszoltál kicsit a szenzoron, a jelfeldolgozó processzoron vagy akármi máson azon az integrált "alaplapon" akkor az megintcsak nem olyan hogy ma az új jön le a szalagról, holnap meg majd a régi)
(Megintcsak analógia a processzorokkal, videokártyákkal, ahol inkább visszabutítanak az újonnan készülőből mint hogy gyártásban tartsák a régit.)Na de gyorsan abbafejezem, mert én is csak tovább filozofálok, meg futom ugyanazokat a köröket
[ Szerkesztve ]
-
b.vr
őstag
válasz FEDman #27425 üzenetére
?
Most felsoroltad a Pana 3 fényképező-szegmensét (entry, mid, pro) Most a mellett szeretnél érvelni, hogy a Pana adja fel és dobja el valamelyik termékvonalat? Persze, a gyártás pénzbe kerül, de bevétel is csak ebből lesz - ez már csak egy ilyen dolog...
(most csak egyet véve, a Panánál a szegmentálásban a méret, kialakítás, kezelőszervek az egyik fontos tényező, ergo ezen gépek alaplapja nem lehet azonos, még ha ugyanaz is _lenne_ az érzékelő meg jelprocesszor amit rátokoznak)De most amúgy mi is az állításod?
PS: warter, madgie: én is unom, és többször javasoltam a lezárását az újabb körök futkosása helyett. De sajna olyan vagyok ha a többiek nem hagyják abba, akkor én sem tudom
Cserébe viszont OFF-ba van úgyis téve[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
ha bármilyen alkatrészt frissítenek, esetleg enyhén különböző termékeket gyártanak a megrendelők, vagy kontinensek, országok igényei szerint, attól a g3 az g3 marad, a belső gyári becenevükön is, és ha a g3 szenzorát gyártják még, de más vázba szerelik be, az még biztosan nem jelenti azt, hogy a g3-at is gyártják még... viszont ha frissítenék a g3-at, pl g3s-re, és a régi modellt nem gyártanák tovább, szerintem akkor azt jelentené, hogy a g3-nak vége...valószínűleg a gyárban is teljesen más fedőnevet kapna, akkor is, ha csak egy modellfrissítés...pl mi a nokiákat úgy hívtuk, hogy jaguar, simon, stb, soha nem mondtuk azt egyre sem, hogy "lumia", vagy "3510". amúgy egy régi modellt elővenni, és legyártani, ha egy megrendelő kéri, nem olyan nagy ügy, nem kell a gyártósorokat stb teljesen átrendezni, a gépeket sem nehéz átkonfigurálgatni, szóval ezen nem múlik... mi is gyakorlatilag napi 3-4 terméket is gyártottunk ugyanazon a soron.
na én is befejezem, eléggé teleoffoltuk a helyet itt már...Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Gondwana
addikt
Én picit kiikszeltem magam innen, de örömmel olvasom, hogy miken nem tudtok itt vitatkozni (és továbbra se találok igazán érvet a GH1 eladására...), inkább kitömöm kicsit a tátongó űrt a fejemben...
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
FEDman
addikt
Egy kicsit könnyedebb téma, múltkori kirándulásra elvittem az ’50-es évekből származó családi ereklyémet, a kis hordozható SportPresso kávéfőzőmet.
Ahogy nézem sok helyen ezt ma már csak vitrinben mutogatják, de nálam még a mai napig aktív szolgálatban áll.
És hogy ez itt miért lehet érdekes? Egyrészt a képek természetesen mFT géppel készültek, másrészt ez a kis szerkezet tökéletesen beleillik a rendszerünk filozófiájába. Alumíniumból készült nagyon pici, nagyon könnyű, az a fajta amit akár egy hosszabb túrára is nyugodt szívvel bevágsz a zsákodba.
-
Freddy76
addikt
Tudom, csak mire rájöttem, hogy nem tettem szmájlit, lejárt a szerkesztési idő .
Parci: ez nálam is így volt, csak az a gond, hogy egyedül kávézok, és sokszor nem volt időm/kedvem egymagamnak bekészíteni, lefőzni, majd (amit a legjobban utáltam) takarítani... Meg aztán egyszerre több kávét is futtattam, és volt, hogy elment az aromájuk... Most Nespresso-zok, nekem ez bejön, és ez is olyan milc-féleség: kicsi, egyszerű, könnyebben kezelhető, és alig tekinthető kompromisszumnak... Persze nem a legolcsóbb...
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Studi
veterán
válasz Freddy76 #27442 üzenetére
Én inkább Philips Senseot vettem melóhelyre, abból 50Ft alatt marad egy jó kávé. A Nespresso 100Ft fölötti kapszulaárai elég durvák. Ex-kedvesnek vettem anno Nespresso gépet, mert az volt a vágya. Annyi a szerencsém, hogy csak az Andrássyn lehet venni bele töltetet, az nekem útba esik, és meghálálja, ha viszek neki.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz Freddy76 #27442 üzenetére
Mi is Nespressoval toljuk Szerintem otthonra bőven jó egy olyan, ilyen milliós herkentyűknek nem látom értelmét, mert nem elég a kávégép, ki kell építeni hozzá a komplett infrastruktúrát. Megfelelő minőségű vizet kell biztosítani, aztán kávét, stb. Meg főleg a tökölés vele. Starbucksban is valami hiperszuper gépek vannak, aztán mégis olyan szar a kávéjuk, hogy ők kellene fizessenek, hogy azt igyam, ehelyett aranyárban mérik...
Mi nem iszunk minden nap kávét, illetve csak ketten vagyunk, így nem vág oda a Nespresso-s kapszula ára, de a minősége miatt mindenképp megéri, illetve azért a terméktámogatás etalon a hasonló gépek között.
És szerintem a kávé is finom, amit az főz. Nekünk egy piros Pixie van, szóval még csak nem is a csúcsgépHogy on is legyek: megjött az 1500Ft-os Gorillapod utánzatom, amit 3kg teherbírással hirdetek, gyakorlatilag egy MILC-et nagyobb obival is rá mernék bízni, de inkább 1-1,5 kg a hasznos teherbírása.
Kép róla:
Elnézést a (fos) és el nem forgatott képért, telefonnal lőttem. -
HÁZIGAZDA
válasz rbalint88 #27446 üzenetére
a nespresso valóban nagyon kényelmes. és egy jó középszintű eredményt ad. és igen, ha rendesen kávézol, az jóval több energia. és állandóan szervezni a friss kávét. és sokat költesz a felszerelésre. de azt megígérhetem vakon is, hogy tudnék olyat mutatni nektek könnyedén, aminek nyomába sem ér a nespresso. aztán más kérdés, hogy ki mit vár az egésztől. sokan csak a napi koffein adagjukat.
madgie: hát igen, jól látom, bármi, ami fasza, az savasít
-
rbalint88
addikt
Ebben egyetértünk, sőt, szoktam inni "jó" kávét is, de a nespressoval úgy vagyok, hogy az egy olyan szint ami alá nem mennék minőségben, fölé pedig számomra aránytalanul nagy és felesleges befektetés lenne ez. Olyan szempontból zseniális a nespresso, hogy a bolti löttyök 90%-át veri ízben, viszont még annyi macera sincs vele, mert a lakásból se kell kimenni.
Ha koffein kell, akkor meg energiaitalt iszom, mert erősebb és a plusz hatóanyagok miatt amúgy is hatékonyabb.Madgie: valamiben meg kell halni A bor és a kávé is jó dolgok. Én pl nem dohányzom, valamivel be kell pótolni
Parci: igyál néha zöld/fehér teát, az is finom és lúgosít.
[ Szerkesztve ]
-
sideburns
aktív tag
Kopi Luwak és full-frame Leica, ennyi.
-
b.vr
őstag
Az offolást csak offolással lehet megállítani, ördögi kör
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Elden Ring
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest