- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Nintendo Switch
- Valorant
- EAFC 25
- Diablo IV
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Hogwarts Legacy teszt
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz concret_hp #10298 üzenetére
el, csak nem pozitívan látod a jövőjüket?
-
törölt tag
válasz concret_hp #10267 üzenetére
ők jobb, ha a sajátjaikért aggódnak elsősorban, nem a magyar leánybankokért:
[link]szóval, aki szla-t akarn, inkább dajcsland, vagy svájc(külföldiként picit drága), esetleg amerika
-
stangli
senior tag
2008 -ban voltak előszelei a nagy esésnek... voltak akik megjósolták a nagy esést, mint ahogy a 2009-es nagy fellendülésben, hogy ez az optimizmus nem ésszerű és a nagy többség megszólta őket... és igen, bejött a short állományuk, már ha tettek is rá...
A fordulat meg akkor fog jönni, amikor vér folyik az utcákon, és a vér nemsokára látszódni fog... már az első cseppek látszódnak...
Ilyenkor fognak vásárolni a Rothschild klónok, amit már el is kezdtek...
A jóslatokat meg az elemzők a grafikonokból mondják, ami nem 100%-os, főleg hosszabb távon nem, így rájuk hallgatni annyira hülyeség, mint az időjósokra, amikor azt mondják, hogy holnap bokáig érő lesz...
-
attiati
veterán
leszek olyan elmebeteg Amcsi és német piacon lokális aljak már kijelölve, de a magyar piac külön utas lehet. A 317 nem fog elesni rendkívüli intézkedések nélkül. De a 2/3, a nacionalista gondolatok, és a sértettség érzése kemény dolgok.
Egyébként hol az a nagy kapkodás az ingatlanokért?
330e ft/nm-ért Dunai örökpanorámás újépítésű luxuslakást kínálnak. Egyetlen hátránya, hogy félemeleti.[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz lajafix #10291 üzenetére
"ezt hívják úgy hogy volatilitás"
A volatilitáson belüli irányok megsaccolására gondolok. Most éppen az van műsoron, hogy süllyedés, euró válság, hitelválság, mi lesz itt, Irán, jön a harmadik világháború stb. Létezik ma olyan ember, aki gigantikus fordulatot és fellendülést vizionál, mégpedig hamarosan? Nem létezik, még az elmebetegek sem írnak ilyet a blogokon. Éppen az a furcsa, hogy minden témában van legalább egy deviáns, de a közelgő fordulat témájában nincs senki. Mindez rendben is volna, de 2008 tavaszán ugyanígy nem értekezett senki drámai fordulatról / hitelválságról. Oké, egy-két bloggert biztosan elő lehetne kaparni, de őket nem veszi komolyan senki. Szal, én ilyen "mélységekben" gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
válasz Manitou #10283 üzenetére
Én a fo... Unicredit Pioneer Alapkezelő Szuper-ba tettem sajnos, ez is tőkevédett, az első évben igaz hozott fix 8%-ot, de most jóval alatt van a névértéknek majd 10%-al ami szerintem nagyon sok és ugyanez van a Magellánnal is. Ezt is a Pioneer kezeli. Erősen gondolkozom hogy kikapom és beteszem máshová akciós lekötésre ami az első kamat periódusban már visszahozná a veszteséget.
-
lajafix
addikt
"az elmúlt jópár évben számos váratlan irányt volt szerencsém látni."
ezt hívják úgy hogy volatilitás2008 nyara rég elmúlt, a kockázatokat jóva lerősebben értékeli a piac és a -sültbolond- sáveltörlés akkori egyszeri hatásához hasonló ma nem várható...
[ Szerkesztve ]
Rock'n Roll
-
törölt tag
válasz Füleske #10272 üzenetére
bingó...
olvastam ezt a cikket.Részemről ez a tóthandrás is egy brand, mióta a brókernet leszerepelt a csőszerelőkből bef. tanácsadókkal...hozzájuk tartozik az egész slepp.
fasza lesz, h végre kezdek egyenesbe jönni (6%os költsége van az UL-emnek, amit ki kéne termelni, meg az inflációt és a feletti rész még hol van...) erre lenyúlják és kapok valami gyújtósnak való szutykos x.éves államkkötvényt.lehet, mielőtt ez bejön, inkább megszüntetem és bukok vele 30-40%ot, fizetek valami adót mint, h odaadjam nekik puszira
a mostani UL-ek elég jók egyébként, de nem ajánlom senkinek aki nem ért a tőzsdéhez, mert tuira fog vele bukni, vagy azért mert úgy hagyja ahogy elsőre összerakták neki, vagy azért mert rosszkor száll be vagy ki.
bm: előtte nem sokkal volt 318 körül a forint, aztán olyan rally vette kezdetét, h szinte nem érte meg kint dolgozni
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Egy-két nagyságrenddel nagyobb pénzügyi probléma az EU-é mint a miénk, így míg annak hosszabb távú megoldása nem lesz nincs ami miatt a forint ekkorát visszaerősödjön
Kuszaszem és főnöke lépései pedig nem abba az irányba mutatnak, hogy az állam gazdasági folyamatai jó irányba változnának, és stabilitási pálya felé mozognánk
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
_BM_
senior tag
válasz Mercutio_ #10287 üzenetére
"Ebbe a 270-es árfolyamba sajnos nem élném bele magam"
Nem élem én bele magam, de az elmúlt jópár évben számos váratlan irányt volt szerencsém látni. Ennek megfelelően nálam a 270 ugyanolyan esélyes, mint a 330. Hogy ezt szakmailag hogy lehet indokolni, azt leszarom. Emlékszem én még a 235-ös EUR/HUF-ra 2008 nyarán. A szakértők 80%-a 220-as árfolyamot is el tudott képzelni akkor, a maradék 20% pedig mellébeszélt, amikor erről kérdezték.
-
Mercutio_
félisten
Ebbe a 270-es árfolyamba sajnos nem élném bele magam, pedig jó lenne, de ahhoz EU-szinten is valami nagy változásnak kellene történnie.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Füleske
addikt
Vásárlás Fehéroroszországban : [link]
-
Manitou
veterán
válasz tkazmer #10280 üzenetére
Valóban nem sok a hozama, január végén lesz egy éve hogy ebbe tettem a pénzem nagy részét, akkor ez tűnt a legjobbnak( a bankon belül), a sima lekötés nagyon kevés %-ot adott akkor. Ez akkor 6.x %-ot garantált. Évközben figyelve volt azért ingadozása, volt amikor egy évre levetítve az aktuális hozama elérte a 8-9%-ot is, de általában felette volt a garantált értéknek, most viszont hogy van ez a nagy "szar" , szépen bezuhant, igaz megindúlt újból felefele a diagram.
Erről van szó: [link]maross
Egyik se jó, mármint ha elértéktelenedik, vagy ha elveszik.[ Szerkesztve ]
-
válasz Manitou #10279 üzenetére
Nekem nem az a fo bajom, hogy elveszik/eltunik a penzem, hanem hogy elertektelenedik. Tokevedett befektetes az ellen nem ved. 3-4-5-600 forintos euro, aztan egy kis hiperinflacio, es utana az osszes papir, ami nem devizaalapu mar csak gyujtosra lesz jo. Persze erre perpill max 5-10%-ot adok, meg amugy is, ki vagyok en hogy ezt megtippeljem, ha tudnam mi lesz, mar cselekedtem volna.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
tkazmer
addikt
válasz Manitou #10279 üzenetére
a tőkevédett befektetési alapokkal az a nagyon nagy baj, hogy lényegében szinte alig képesek komoly hozamot kreálni. nem tudom a tiéd mennyit hoz, de ez úgy általában véve a befektetési politikából következik. ha pedig a forintunk valami miatt elszáll, akkor az nyilván brutális inflációt okoz majd, ami reálértéken jelentősen csökkentheti a megtakarításod értékét, hiszen egy ilyen tőkevédett csoda nem fogja tudni lekövetni a folyamatokat.
a magam részéről, ha magyar és huf eszközökről van szó, én mindenképpen valamilyen inflációhoz kötött cuccot preferálnék, esetleg felelős jegybanki magatartást feltételezve sima 3 hónapos akciós betéteket.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Az önkéntes mnyp pénzeket esélyes lehet, hogy elkezdik piszkálgatni ezek a majmok?
less qq more pewpew!
-
Füleske
addikt
válasz #24334592 #10269 üzenetére
Unit- linked ? Érdekes , hogy az egyik hazai unit-linked tanácsadó most írt egy cikket "Segítsük ki az államot!" címmel. Talán Ő már tud valamit ? [link]
Amúgy szerintem is a hosszú távon nélkülözhető (unit-linked , majd a tbsz) pénzek "kölcsönvételét" lehet kommunikációs szinten legkönnyebben megmagyarázni , hiszen a polgárnak arra nincs is most szüksége , azért rakta be hosszú távra... Majd ha nyugdíjba megy ( persze a korhatár akkorra már 70+ év lesz) akkor visszakapja. -
tkazmer
addikt
2 ugyanolyan bank nem feltétlen ugyanolyan kondíciókat kínál
igen, ezt tapasztaltam, amikor irányítószámot kért, megadtam neki egy random bécs belvárosa belit; ugyanakkor olyan hatalmas nagy különbség szerintem majdnem biztos, hogy nincs közöttük. a netbankra odafigyelek majd, a magyar ügyintéző meg csak akkor előny, ha nem tudnak angolul
mindenesetre írtam már nekik (angolul) az online kapcsolatfelvételi formon keresztül, hátha válaszolnak, esetleg meg is csörgetem majd őket ha szükséges...úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
_BM_
senior tag
"ja és a határmenti helyeken sok helyen vna magyar ügyintéző"
Svájcban is.
-
concret_hp
addikt
válasz tkazmer #10264 üzenetére
ausztriában kicsit más a bankrendszer mint nálunk.
2 ugyanolyan bank nem feltétlen ugyanolyan kondíciókat kínál (bár nyilván nincs komoly különbség), és ebből következőne értelmet nyer a számlavezető bnakfiók kifejezés is.
sima folyószámlát nem lehet nyitni osztrák munkaviszony nélkül a legtöbb helyen, de megtakarítási számlát igen (amihez értelemszerűen nyitnak egy folyószámlát is)
ja és a netbank nem alapértelmezett a legtöbb helyen
ja és a határmenti helyeken sok helyen vna magyar ügyintéző
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
attiati
veterán
válasz tkazmer #10264 üzenetére
ubs-nél itt picivel kevesebbet írnak, de ez már lehet régi, majd a honlapjukat is megnézem:
[link]Osztrák rafinál nem tudom mennyire igaz, hogy bejelentett munkahelyet, és rendszeres jövedelem jóváírást várnak el, különben elutasítják a számlanyitási kérelmet.
Egy Bank Burgenland-nál meg azért nagyobb bankot szeretnék. -
tkazmer
addikt
ha jól néztem, bécsbe 35-40€ a railjet 1. osztályon, nekem ez teljesen tökéletesen megfelel, azt az 1 napot meg megéri a dolog (+ még egy kis városnézés, ha már ott vagyok ), 40€ meg nem tétel ahhoz képest, hogy mondjuk mennyit veszítettem csak pénteken az imf hazamenetel hírére...
kondíciókat ti miket találtatok eddig?
ausztriában a raiffeisent nézegettem, kb. havi 10€ lenne a számlafenntartás, és olyan 2-2,25% körüli kamatot fizetnek + elérhetőek kötvények is 3-4%-os hozam mellett
svájcban is nézelődtem, bár mind a ubs mind pedig a credit suisse felszámol rendre 30 illetve 40fontos havi költséget a kedves külföldieknek...legalábbis a credit suisse esetében 100.000, a ubs esetében 50.000 frankos megtakarításig.
nagyjából 0,5-1,25% körüli éves hozamokkal lehet kalkulálni mind EUR mind pedig CHF megtakarításokkal - franknál ez még talán annyira nem is borzasztó.úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
-
Cyrin
addikt
válasz Cathfaern #10259 üzenetére
én utánaolvastam már, amit kiderítettem, hogy igen, ki kell menni legtöbbször, de ahogy írták is előttem vannak közvetítők is.
én az oberbankot néztem, vannak az országban több helyen fiókjai, de azokban is csak magyar számlát tudsz nyitni, viszont állítólag fenntartanak egy irodát pesten, akik intézik a külföldi számlanyitást, s többit meg a helyi fiókban meg netbankon keresztül is lehet intézni. -
attiati
veterán
válasz Cathfaern #10259 üzenetére
Nem tudom, egy svájci helyet tudok, ahol közjegyző által hitelesített papírokkal távolról is lehet, nem kell kiutazni. Illetve állítólag vannak cégek, akik a nyitás idejére ellátják a képviseletet jó pénzért.
De utána kell olvasnom. Ha bárki tud konkrétumot, megírhatná.[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
ez a giró-szász is honnan a f*ból vette fel ezt a pléhpofát?
"kormányszóvivő leszögezte, "sem korábban, sem a jövőben nem a kormány vette el ezeket a forrásokat, hanem a magánnyugdíjpénztári tagok döntöttek arról"
és csak most az idézés közben esik le a freudi elszólás..................... "sem a jövőben"
loptam egy képet mnyp topikból:
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Nem, mert rájöttek, hogy jobb egy irányított veszteség, mint egy olyan állapot, ahol bankok, ügyfelek, állam mindenki ellensége még a saját fajtájának is (lsd a végtörlesztők a ft árfolyamán keresztül kib*sznak a nem végtörlesztőkkel. Más banktól érkező ügyfelet befogadó bankok kib*sznak a devizahiteles bankjával)
Ennél sokkal jobb egy olyan verzió, ahol az állam is beszáll a veszteségbe, valamennyire kalkulálható, és a saját veszteségeiket leírhatják a bankadóból. Számokat még nem olvastam, és tényleg követni se bírom már.
-
attiati
veterán
Ez az egyik verzió, kiváltani.
De azzal önmagában nem nyernek semmit.
Gondolom nem az a cél, hogy csak simán deviza helyett ft legyen, oszt kész, hanem valami előnyt is akarnak belőle kovácsolni.És amilyen rövidtávú csapkodás most megy, gondolom nem az lesz az előny, hogy majd hosszútávon vonzóbb lesz az ország a devizakitettség csökkenése miatt, hanem az, hogy rövid időn belül a jegybanki alapkamatot csökkentsék és pénzt nyomtassunk.
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #10253 üzenetére
Akkor nem kell befektetésen gondolkodnod, csak simán áthelyezni.
Mi a baj a devizával az országkockázat ellen?Fog.sincs nekem se, hogy mire megy ki a játék.
-
concret_hp
addikt
válasz attiati #10248 üzenetére
szimplán a saját országkockázatomat szeretném csökkenteni (ami így belegondolva, hogy magyar állampolgár vagyok vagy mifene nem si tudom, hogy milyen jelzővel jellemezhető )
kb. a balkánon nagyobb biztonságban érezném most a pénzemet
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
_BM_
senior tag
válasz attiati #10248 üzenetére
"mire visszakapod, addigra felét éri"
Igen, ez tűnik a leginkább "vállalhatónak". Így nem kell elvenni senkitől egy fillért sem. Lehet, hogy ezért próbálják forintosítani a devhiteleket, de fizikailag ki lehet váltani a komplett állományt, önkormit, vállalatit?
[ Szerkesztve ]
-
-
_BM_
senior tag
válasz daniel2121 #10247 üzenetére
Jelenlegi alkotmány:
Magyarország gazdasága olyan piacgazdaság, amelyben a köztulajdon és a magántulajdon egyenjogú és egyenlő védelemben részesül.
Új alkotmány:
Mindenkinek joga van a tulajdonhoz és az örökléshez. A tulajdon társadalmi felelõsséggel jár.
A "jog a tulajdonhoz" számomra értelmezhetetlen. Mindenkinek joga van a máséhoz? Akkor lenne egyértelmű, ha így szólna: Mindenkinek joga van a saját tulajdonÁhoz.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #10228 üzenetére
De most mi elől akarsz menekülni?
A magyar politikai kockázat ellen bármi jó, ami nem magyar, és nem itthon van.
Arra miért nem jó a devizád?daniel: pánik esetére betétbefagyasztás elég nagy probléma. Közben meg megcsúszik az infláció egy ft leértékelés miatt, vagy államcsőd bejelentés miatt, és mire visszakapod, addigra felét éri. De senki se nyúlta le. (mindehhez mondjuk még betétbefagyasztás se kell)
Persze ezek csak fikciók.[ Szerkesztve ]
-
daniel2121
senior tag
Azt ugye nem gondoljátok komolyan, hogy az állam hozzányúlhat valakinek a magánvagyonához? Ha ez bekövetkezne akkor szerintem a taxis blokád semmi sem volt. Most még valóban tűr a nép, többek között azért mert a magyar ilyen sajnos "birka" nép, de ez már túlmenne minden határon. Nem jobb vagy bal oldali kérdés, de nagyon sokan mondták, hogy csak 2/3-ot ne adjanak a kezükbe, mert akkor bármit megtehetnek és mint látszik most meg is teszik.
-
_BM_
senior tag
válasz attiati #10243 üzenetére
"akkor nem 1-1,5%-ot ütöttek volna. Ez egyelőre egy irányított hír"
Pontosan!
A kormány jóelőre lefoglalta magának IMF-ellenes pozíciót, az ellenzéknek meg maradt a szemközti platform. Ha esetleg összevonják a pszáfot és az mnb-t, akkor azt az EKB jóváhagyásával (esetleg nyomására) fogják megtenni, és EU-konform ember fogja vezetni, például Surányi vagy Járai (vagy egy bibó koleszos). A kormánypárti szavazók meg örülnek a "megnyert" csatának és Surányi személyét is tolerálni fogják (ahogyan Matolcsyét és egy sor egykori reformkommunistáét is elfogadják - lassan Kádárnak is örülnének).Mindezzel együtt továbbra is tartom, hogy meg fogják kapargatni a megtakarításokat, elsősorban a bef-alapokat látom veszélyben. Retorika: Kulák spekulánsok nyerészkedési terepe. Nem lefoglalásra gondolok, hanem egy részük átváltására állam által "garantált" akármire. Nem árt tudni, hogy teljesen IMF konform lenne egy ilyen húzás, ugyanis ők se nem demokráciaféltő, se nem érdekvédő szervezet, ahogyan azt az ellenzék szeretné láttatni a közönséggel, és ahogyan azt elképzeli a nép. Szólt valaki egy k*va szót is manyup-ügyben? Nem szólt. Ez a lényeg, a többi csak pofázás.
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz attiati #10243 üzenetére
Viktorék már régen elvesztették a kontrollt és az MNB-t ők már nem szerezhetik meg. Csak úgy tűnik, hogy ezt maguktól nem voltak képesek felismerni, ami elég rossz fényt vet az általuk foglalkoztatott tanácsadókra és szakértőkre, a helyzetfelismerési és ítélőképességükre. De hamarosan rájönnek majd, hogy az a vonat már elszaladt. Ha valóban megszorítottak volna és nem léptek volna a nyakára majd 3000milliárdFT-nak egy év alatt úgy, hogy még Medgyessy is csak kispályás pénzszórónak számít mellettük, ráadásul az államadósságot is csak növelni tudták, akkor most máshol is tarthatnánk. Szánalmas bagázs....
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz tkazmer #10242 üzenetére
Lesz*rom, ha rosszabb feltételekkel kapunk imf pénzt, vagy diplomáciai szinten bénáznak.
Az viszont már kemény dolog, ha valamilyen felettes cél érdekében bármi áron megszerzik a jegybank feletti kontrollt és most már az sem számít, ha emiatt nem kapunk imf pénzt. Annak nyomós érvnek kell lennie.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ha valós és végleges szakítás lenne a tárgyalásban, akkor nem 1-1,5%-ot ütöttek volna. Ez egyelőre egy irányított hír.
-
tkazmer
addikt
válasz attiati #10241 üzenetére
én nem is annyira az imf ügy miatt (szerintem az egyértelműen csak egy pancserül sikerült próbálkozás a tárgyalásokon való jobb pozíció megszerzésére) tartok nagyon a kormánytól, hanem az újabb mnyp-s ügy miatt. nameg amiatt, mert láthatóan halvány lila segéd fogalmuk nincs arról, hogy kell nyugati színvonalon tárgyalni, mi az a diplomácia, meg egyáltalán, hogy egy gazdaság több, mint pár képlet az elsős makrokönyvben.
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
attiati
veterán
Én nagyobb dolgoktól tartok.
Totál pancser a jegybankfüggetlenség basztatásának időzítése, mikor pont IMF pénzeket akarunk kapni, és kordában akarjuk tartani az EURHUF árfolyamot, hogy kimenekülhessenek az emberek a devizahitelekből.
Mégis bevállalják a konfliktust itt és most. Tekintet nélkül az imf pénzre, vagy a #1 célra (devizahitelek). Valami nagyon sürgős lehet.
Csak remélem, hogy ez ismét csak egy blöff, mint már oly sokszor, illetve csak el akarják terelni a figyelmet valami másról, és végül nem vállalnak be őrültségeket.
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz attiati #10232 üzenetére
Teljesen jogos a kérdésed. Én személy szerint vevő lennék a multi-megregulázó, hazaitermék-preferáló és más egyéb megoldásoknak, na de így.......
Egyszerűen nem értem. Remélem, hogy csak azért ez a kapkodás, mert mielőbb elő akarnak tolni egy Bajnai-klónt, talán éppen Fellegit, aki elviszi a balhét. -
törölt tag
ad1: meg ne álljatok némcsiig.biztonságosabb, jobb olcsóbb a bankolás...ha ők borulnak, akkor édesmindegy miben tartottad...
ad2: uzsorázásra gondoltál már?vegyél levelezőn pár órát a ksiebbségtől
ad3: arany 1600on, jó beszállási pont szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
válasz attiati #10234 üzenetére
Hát, legyen igazad. Az EU forrásai is végesek. Már az is megkérdőjeleződött, hogy a görögök elleni 'tűzfal' és 'mentőalap' belefér-e. Az osztrákok ugyan tényleg készülnek ahogy tudnak, de a szomszédokon túl eddig igazából nem voltunk képben.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Füleske
addikt
Pl. aranytömb nem lenne jó ?
-
attiati
veterán
-
BPFeri
senior tag
Amit tkazmer is említett.. külföldi számlanyitás és ott keresni valami megoldást, hagy dolgozzon a pénz ( aktív vagyonkezelés egy lehetséges opció )
De ne egy(féle) megoldást keress.... rövid, közép és hosszútávra is kell gondokodni.
Igy akár a tőzsde (vagy forex!!) is belefér, de csak megfontoltan !....
-
attiati
veterán
Egy elgondolkodtató kérdéskör:
Miért kell mindenáron a jegybank a kormánynak?......Ha mindenáron kell nekik (és az IMF pénz is), akkor miért nem várják meg, míg megkapjuk az IMF pénzeket (1-2 hónap) és csak utána piszkálják a jegybankot? Tudva, hogy az IMF csak akkor ad pénzt, ha barátok ülnek a pénzen és a jegybanki székben, és biztosítottnak látják, hogy visszakapják.
HOVA ez a nagy sietség?..............................
[ Szerkesztve ]
-
tkazmer
addikt
lényegében pont ugyanezek a gondolatok cikáznak napok óta az én fejemben is (bár egyelőre még folyamatban van az az ingatlanos dolog, amit talán egy hónapja írtam meg ide), bár mivel nekem csak elhanyagolható mértékben van devizamegtakarításom, talán valamivel rosszabb pozícióval indulok...
mindenesetre jövő hétre beterveztem egy bécsi utat, nagy valószínűséggel számlanyitás lesz a vége. jobb ötletem perpill nincs sajnos, a párnás megoldást nem tartom elég biztonságosnak...úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
concret_hp
addikt
komolyan kezdem félteni a bankban tartott pénzemet.
ha veszek lakást, annak az adójával szopathatnak meg.
ha hagyom a bankban, akkor meg egyszercsak lenyúlják.
a tőzsdék úgy globálisan nem hiszem, hogy a következő években nagyon menni fognak.
devizára nem váltok, van elég.
varrjam be a párnába, vagy mit csináljak vele?vagy fullba vagy sehogy :D
-
Mercutio_
félisten
Majd belerakják a trövénybe, hogy "kivéve a rendvédelmi szervek képviselőit és a képviselőket"
-
törölt tag
válasz Dark KillerX #10215 üzenetére
utoljára a taxisblokádnál volt (kicsi voltam nem emlékszem ekkora nép az utcán, azóta pártízezer, akik valóban oda mertek állni a hokicuccban lévő fakabátok elé az max. párezer...
a magyart egyébként is béketűrő, gyáva népségnek ismerik (40 kommunizmus azért bármely népet porrá törne, még a szájhős amcsikat is) szóval, nem lesz itt semmi...bármeddig lehet tekerni a kötelet a torkukon...
-
-
Manitou
veterán
Nem hiszitek el, de újra bevezetik a Márkát. Kéne venni nem?
-
amargo
addikt
válasz AMD Power #10213 üzenetére
Ha teheted kérd át magad vállalkozónak. Utána annyit fizetsz be, amennyit szeretnél. Ha jól csinálod, akkor ezt a pénzt félre is tudod rakni, persze valahol máshol, sógoroknál is remek akciók vannak.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
törölt tag
válasz Dark KillerX #10215 üzenetére
őszintén szólva nem tudom, de nem hiszem, hogy 2 millió ember megjelenne egy tüntetésen...
on: erősen gondolkodom egy forint-dollár átváltáson, bár ezen az árfolyamon eléggé fájdalmas.
-
AMD Power
titán
Ma már azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a jövőben, ha a kormánynak pénzre van szüksége, akár az állampolgárok más megtakarításaihoz is hozzányúl.
Ennyi.... én azt mondom ,hogy addig ne sírjon senki sem míg ezt hagyjuk. Addig meg is érdemli Mindenki ameddig ezt hagyjuk szó nélkül... mi lesz a következő? Kötelező robot vagy mi a faszo*?
-
gabcsi123
csendes tag
Bárhová rakhatod csak Bankba ne !!! Úgyis Te leszel a vesztes a végén !!
-
törölt tag
egy klasszikus a közelmúltból RELOADED: [link]
-
amargo
addikt
válasz fokukac #10203 üzenetére
"Utolsó utáni tétel már nem lesz, vagyis legjobb esetben is csak az időhúzásra lehet jó egy ilyen megoldás."
Az embereknek még vannak megtakarításaik, azokat még ellehet szedni, bármikor megtehetik.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
VásRló
tag
Én azon gondolkodok, érdemes lenne külföldről elektronikai kütyüket venni olcsóbban, itt meg eladni..
-
válasz fokukac #10203 üzenetére
Matolcsynak eles a szeme, a nyugdijjal ugyeskedoket szepen visszatereli az allam bacsi vedoszarnyai ala a sajat erdekukben, a parlagon allo penznek pedig jobb helyet kerit. Semmibol csinalt tobb szaz milliardot, well done.
Egy masik tortenet, baratnom tanarno kozepiskolaban, amely eddig egesz jol gazdalkodott, mindig jutott premiumra is. Na akkor ezt most alap hogy megszuntettek ugye, kozponti gazdasagi szerv felugyel 6 iskolat a kornyeken. Eredmenyek: Havonta 30ezerrel tobbe kerul a fenymasolopapir, 10ezerrel tobbe a wcpapir mint eddig. Az iskola ablakainak felujitasa regota esedekes, de szettartak a kezuket, kiszamoltak, 56 milliot nem tudnak ra adni. Az iskola gazdasagi titkara kozolte hogy ok megoldjak 3.8 milliobol, hivatalos szerzodessel, mindennel. Na kb ennyire idiotak iranyitanak es szarjak le ott feljebb a nehezen osszegyujtott penzt. Ezeket kellene megfogni, nem ujabb adokat kivetni, meg osszes hidat felegetni.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
fokukac
nagyúr
[A jegybank tartalékára utazik a kormány?]
tényleg, mást már nem nagyon lehet lenyúlni...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
attiati
veterán
ehh srácok, még a "hír" előtt szóltam, hogy néhány óra
Megint megy a hírgyártás. A charton rajta van minden, hír nélkül is.A következő két hétben mindenki megkapja a gondolkodási időt, hogy 301-317 közötti sávban felvegye/zájra a pozícióját. Aztán indul a móka.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást