Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

válasz T-Nagyon #1497 üzenetére

Nekem Fuji A350 volt, nekiadtam a lányomnak. Most kattintgatós gépnek egy Canon A530-ast vettem (Fényképezni Nikon D50-est használok :) ). Szóval: Összahasonlítottam a Canon, és a Fuji képeit, azok után, hogy mennyire dicsérik a Canon gépeket, és mennyire kevés szó esik a Fuji ''A'' sorozatról.... Nagyobb külömbségre számítottam. A Fuji beltéri, vakus képei, és a makrók nekem néha jobbnak tűnnek mint a Canoné, illetve úgy mondanám hogy egyforma minőség. Kültéren a Canon élesebb fotókat készít, de nincs nagy eltérés, inkább az a baj, hogy a Fuji néha túlexponált képeket készít. Szóval én meglepődtem, mert azok után, hogy ebben a topikban minden második ember Canon gépet ajánl, másra számítottam. Jó a Canon, csak ebben a topikban még nem nagyon láttam, hogy Fuji A-s gépet ajánlottak volna. Egyvalamiben határozottan a Fuji jobb, ez pedig a kijelző. A Canoné sajnos kültéren napsütés nélkül is alig látható, a Fuji csak rásütő napnál volt láthatatlan. Hogy a kérdésedre válaszoljak: Semmiképpen nem kukába való! A gond inkább az XD kártyák ára. Most jött ki az új Fuji sorozat, az A800-as és az A600. Ezek már SD kártyát is fogadnak, és magyar menüjük is van, sőt, szerintem az áruk is baráti, nagyon! Visszatérve az A700-ra: Ennyi pénzért nem hiszem, hogy más gyártó ad olyan gépet, amiben a szokásos 1/2,5''-nál nagyobb az érzékelő, tehát kevesebb a képzaj. HA valakinek nem kellenek manuális beállítások, akkor nem rossz gép az. De én az SD kártya miatt inkább az újabb sorozatból választanék.

Mielőtt még valaki megorrolna rám a fenti összehasonlítás miatt, gyorsan le is írom, hogy ez csak az én személyes benyomásom, egy Fuji A350, és egy Canon A530-as használata után. Mindegyik jó gép, de arra vártam, hogy a Canon egy látványosan jobb gép lesz. Az exif adatok nélkül legtöbbször nem tudom megmondani, melyik géppel készült a kép. Illetve azt szinte 100%-ban megmondom exif adat nélkül is, amit a Nikonnal lőttem. ;]
    Hosszú lére eresztettem, bocs. Egy mondatban: Nem rossz gépek a Fujik, méltatlanul kevés szó esik az ''A'' sorozatról.

Mod: Átolvastam újra, amit itt egy lendületben leírtam. Annyit szeretnék hozzátenni: Sok digitális képet láttam, ismerőseimnek van a sulinetes HP-ktől kezdve szinte mindenfajta kompakt. Azt kell hogy mondjam, hogy az azonos időben azonos árkategóriájú gépek közt képminőségben monitorméreten nézegetve nem láttam észrevehetően jobb vagy rosszabb minőséget....illetve egy márkát szoktam kiszúrni, hogy homályosabbak a képek (Számomra). Nem akarok márkát említeni, annyit mondanék hogy XD kártyát használ, de nem Fuji.....

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák