- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Eugene Roe #342431 üzenetére
Azt nem probaltam csak a burgeruket. Az egesz jo volt.
-
tboldi
nagyúr
Mindenkinek:
A franc tud ezeken kiigazodni, és sajnos a hatóságoknak sem megy. 🤷♂️
De ha csak a tető színe számít, az azért fura, mert az az autó kisebbik hányada.
-
tboldi
nagyúr
Asszem, 2.
Én csak azt nem értem, hogy a gyárilag bicolore Lanciánknak miért csak a felső színét írták be forgalomba helyezéskor 2007-ben (bíbor/lila a JSZP szerint), és az azóta eltelt 18 év alatt hogy nem akadt fenn ezen egyik hatóság sem.
-
válasz
BigBlackDog #342416 üzenetére
Inkább egy toyota
-
direkt ugy valasztottam ki fejben ezeket, hogy meg ne legyen tul feltuno, es lattam is suzukit, aminek gyarilag pont ezek mas szinuek, mert fekete muanyagok.
De amugy jogos, meg fogom beszelni elotte a vizsgaztatoval.
Köszi a tippet!A vizsgaztato fog belekotni, ha tunernek nez?
-
ParmaBoy
tag
válasz
BigBlackDog #342416 üzenetére
hátőőőő. akkor nem mesélem el a 2021-es alhambra, 2.0tdi 150le, dsg (dq381) és a kapufeljáró esetét. bár ott is volt sw update utána.
-
Köszi!
A fényezés ott tart, hogy most megy fel rá az alapozó, és ha az eredeti színre szeretném, akkor egy milla, ha másikra, akkor telifény, és másfél milla, de senki sem vállalja, mert túl nagy munka.
Vagyis a fényezés eredeti szín esetén is vadiúj lesz.Arról van valahol naprakész infó, hogy ha pl. fekete a kocsi, akokr milyen alkatrészek lehetnek más színűek? Pl. fehér. Kilincs, tükrök, oldalsó múanyag betétek, stb lenne más színű, és akkor el tudnám engedni a telifényt, telifóliát.
-
válasz
BigBlackDog #342413 üzenetére
Sőt, egyszer lefulladt úgy is, hogy hátrafelé gurultam és túl gyorsan (?) kapcsolatam D-be. Ott áltam mint a hülye, hogy most mivan
-
-
Sziasztok!
Az autófóliázásról kinek milyen tapasztalatai vannak?
Egy autó telifényre nem találok műhelyt, akinek beleférne emberi időn belül, ezért a fóliázás is megfordult a fejemben.
Teljesen más szín lenne: feketére világos szín.Mire kell figyelnem, mik a buktatók, ami miatt mégis jobb lenne a telifényt vállaló műhely után futnom?
Kössz előre is!
-
Tegnap megvolt a Kia (ceed 2022 1.5 tgdi 7dct) 3. éves szervize is, 32.815 km-nél. Pappas XI ker, 99.500 Ft. 0w20 olaj, ezen túl olajszűrő, pollenszűrő (ez pluszban kérve, amúgy nem cserélnék).
Volt egy szoftver reset, gyári alapbeállításokra, mert 1-2 alkalommal lefulladt a lelkem. (Dugóban állva auto holddal, klímával, a klíma kompr. miatt le-le tud esni a fordulat, majd visszaáll, ha épp akkor nyomsz nagy gázt amikor leesőben van, akkor hozta össze)
Fékek 4. szerviznél cserések lesznek elöl.
Jövőre kifut a lízing, matekolhatok majd mi legyen.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
macilaci78 #342402 üzenetére
Na jó, de megkapta a zöldkártyát!
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Winner_hun #342397 üzenetére
nekem 50-g nem is mutatja a vizhofokot a oraegyseg eleve, es 70-nel valt at az LPG ECU
de ezt (is) amugy oda programozzak, ahova akarjak -
hobizoli
nagyúr
válasz
macilaci78 #342395 üzenetére
ez mikor volt, hogy uszohaza volt...?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
BigBlackDog #342399 üzenetére
Nem, ez kitartó munka árán lett gyászos.
Szerettem azt az autót, személyisége volt. Ültél a volán mögött, nálad a kulcs és nem bírtad az Istenért sem elindítani, ha nem ismerted a hisztijét. De indult -20°C-ban és +40°C-ban is, csak tudni kellett, mennyi szívatóval, mennyit indítózzál, a vákuumpumpa alján a táposzivattyút kell-e pumpálni indítózás előtt, vagy akármi.
55 liter benzinnel és 45 liter gázzal elmentem vele 1.100 km-t és Aradon tankoltunk.molnarpeter: Két településsel arrább volt műszaki vizsgaállomás. Zöld kártyán annyira eltekerték a karburátort, se benzin, se gáz üzemben nem bírt hazamenni az autó. Meg kellett állni és az út szélén beállítani.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
macilaci78 #342398 üzenetére
Ismerős autója pár ezer múlva eléri a 600e km-t, ebből már több, mint 400k LPG üzem. Most volt lent a hengerfej, szelepeken nem láttam semmi különöset. Beállítás fontos kérdés
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Ez gyárilag gázos Samara volt?
-
rbalint88
addikt
válasz
Jo de az nem a gaz miatt volt, hanem mert made in Togliatti
-
macilaci78
nagyúr
válasz
KAMELOT #342386 üzenetére
Mondjuk, nekem speciel pont van tapasztalatom benzin-gáz kettős üzemű Lada Samarával. 80k km alatt 5 szelep égett át a 8- ból.
Segítettem apámnak a szerelés közben. 1-2 évente mindig szétborította valamiért.
hobizoli: ebben manuális on-off-on kapcsoló volt. Benzinről gázra váltásnál meg kellett várni off állásban, amíg az úszóházból is kifogy a benzin, nehogy mellé add az LPG-t. Meg ahogy ürült a gáztartály, csökkent a nyomás és nem ment, csak 70-nel.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KAMELOT #342390 üzenetére
benzin egese is lehet magasabb hofoku, ha szegeny a keverek es oxigen tobblet van az egesterben
LPG-nel azt szoktak elqrni, hogy 25-30%-l tobb mennyiseg kell belole az energia egyenertekhez, de nem adnak be annyit, ezert folyamatos oxigen tobblet van jelen
LPG 26,8MJ/liter, a hagyomanyos benzin meg 34,8MJ/liter energiaju
dus keverekkel csokken az EGT (=Exhaust Gas Temperature)
amugy az LPG-s auto is benzinnel indul, es amig nem eri el a hutovitz a 70 fokot, nem valt at LPG-re...
addig meg normal hasznalatban is elpotyog az auto 3-4km-t
sot, valojaban mindig benzinnel indul, es ha eleg meleg vize, mert pl beugrottal peksegbe kenyerert par percre, akkor az urjainditas utan egy gazpoccintesre at is valt eszrevetlenul LPG-re, ahogy alapjarat fole emelkedik erre az rpm -
-
KAMELOT
titán
válasz
macilaci78 #342376 üzenetére
Mielőtt valaki LPG kocsit vesz, erősen ajánlott kicserélni a szelepeket és a gyertyákat!!!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Reggie0 #342377 üzenetére
Akkor legyen pozitív diszkrimináció, mert az megengedett: behajthat minden olyan autó, amit hagyományos töltőpisztollyal kell tankolni, vagy elektromos motor hajt, emellett a színe fehér, vagy fekete, vagy szürke, vagy sárga, vagy kék.
Amúgy mi az, hogy 190 centinél magasabb autóval behajtani tilos?!
-
kisza25
félisten
válasz
macilaci78 #342371 üzenetére
Te köthetsz külön biztosítást a lakásra a társasház biztosításán felül(nekem volt, fizetett is)
Meg ugye casco
Engem párszor le hülyéztek a casco miatt
A 2M Ft-os autón 850 eFt volt a jégkár. -
Reggie0
félisten
válasz
radi8tor #342381 üzenetére
Azt igen, de nem valogathat a kedvezmenyezettek kozott tetszes szerint.
Viszont egy melygarazsban nem hinnem, hogy a behajtast meg lehetne tiltani, hiszen ugy az a funkciojaval ellentetes lenne, sokat veszitene az ertekebol es eleve a hasznalatbaveteli engedely alapjan is arra valo, hogy oda behajtsanak jarmuvel. -
Reggie0
félisten
válasz
radi8tor #342379 üzenetére
A kisebbseg nem csak nepcsoportot jelent
42. § (1) * Ha a közgyűlés határozata jogszabályba, az alapító okiratba vagy a szervezeti-működési szabályzatba ütközik vagy a kisebbség jogos érdekeinek lényeges sérelmével jár, bármely tulajdonostárs keresettel kérheti a bíróságtól a határozat érvénytelenségének megállapítását a határozat meghozatalától számított hatvan napon belül. Ha a határozat bírósági felülvizsgálatát a jegyző a 27/A. § (4) bekezdése szerinti keresetében kérte, a kereseteket bíróság a perek egyesítésével bírálja el.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Aha ennyire nem ástam bele magam az LPG dologba.
-
Reggie0
félisten
válasz
macilaci78 #342376 üzenetére
"Megtehetné, hogy az LPG mellett a piros autóka is tiltja."
Pedig nem, mert van olyan, hogy kisebbsegi jogok vedelme. Ahogy azt sem tilthatja meg egy lakokozosseg, hogy samsung telefonod legyen.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #342372 üzenetére
Az LPG érdekes, inkább a tudatlanság miatt van kitiltva. Maga a tartály tűzálló vagy 30 percig. Van rajta egy biztonsági szelep, ami égésbiztos: nem tud bejutni rajta az égés. A hő miatti túlnyomásnál a szelep kienged egy kis gázt, ami nyilván elég, de a tartály nem robban fel. Amint csökkent a tartály nyomása, a szelep újra elzár. Kb ki is ég az autó 30 perc alatt, de a tartály még tart.
Az más kérdés, hogy az el nem égett gáz is káros.
Reggie0: egy tartály 10 évig szavatos, ami felülvizsgálattal további 5 évvel kitolható, utána kuka. Már kikoptak a biztonsági szelep nélküli tartályok.
Azonban a legtöbb teremgarázs magántulajdon, a tulajdon szabadon dönthet arról, ki hajthat be és ki nem. Megtehetné, hogy az LPG mellett a piros autóka is tiltja. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #342371 üzenetére
Pedig egy sima autó ha kigyullad akkor sokkal rövidebb ideig ég. Egy diesel gépjármű ég a legrövidebb ideig. Az akkumulátoros villanyautók ha egy bizonyos hőfokot elér az akkupakk hőmérséklete, akkor megállíthatatlan láncreakció lép fel és ennek az égési hőmérséklete sokkal nagyobb. A keletkező mérgező gázok mennyisége is több, mivel hamarabb ég le a komplett autó. Ez egy zárt garázsban nagyon nem ideális.
Ne értsetek félre, egyáltalán nem vagyok villanyautó ellenes (nekem is hibrid van), de helyén kell kezelni a dolgokat szerintem.
Fura hogy az LPG ki van tiltva mindenhonnan, pedig az se nagyon szokott elpukkanni. -
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #342361 üzenetére
Ez ma jött a közös képviselettől:
A társasház biztosítása ingatlanbiztosítás, azaz az ingatlan biztosítva van, míg az ingóság - a társasház által - nincs biztosítva. Abban az esetben amennyiben gépkocsijuk a tűzesetben megsérült, és CASCO biztosítással rendelkeznek, jelentsék be kárukat a biztosítójuknál.
Egyszóval tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe...Ebéd után voltak itt a tűzoltók kiszivattyúzni a vizet. Akkor még nem tudta megmondani, akit megszólítottam, hogy a villanyautóból indult-e a tűz, vagy máshonnan és azt sem tudta, hogy mikor lesz erre a kérdésre válasz.
A -1 szint takarítása megkezdődött. Itt a -2 szinten nagyon sérült födémhez tartozó területeket rendőrségi kordonszalaggal elkerítették, terhelésük tilos, de gyalog rá szabad menni. Pár üres beálló és néhány tároló. A beálló az étterem parkolójához tartoznak, a tárolóban érintettek vagyunk. Az épület teljes magasságában végigfut több szellőzőkürtő is, amit a tűzoltók ventilátorral feltoltak, az a fenti szinteken lévő réseken is kijöttek, nem csak a szabadban. Kb semmihez sem lehet tiszta ruhában érni: falak, ajtók, kilincsek, tárolók tartalma. A takarítógép akkuja le is merült, éjszakárta itt hagyták töltőn.Az elhunyt asszonyt az étterem dolgozói találták meg, miután a tűzoltók levonultak. A -2 szinten volt, ahol a tűz keletkezett, de a szint távolabbi végében. Elvileg volt még benne élet, mikor rátaláltak, ki is vitték, próbálták újraéleszteni, de sajnos mire a szakszerű segítség megérkezett, elhunyt. A rendőrök ezt követően jöttek vissza "kb 40-en" és azon tanakodtak, ki b@szta el. Én csak az eset délutánján voltam a helyszínen, akkor a legtöbb kordonszalag letépve, a sárba taposva, félredobva. Nyilván sok lakó volt kíváncsi, vagy próbálta menteni a menthetőnek gondolt dolgokat. Ma munka előtt is lenéztem, hallottam motorhangot a -3 szintről.
8 beállót nevezett meg a közös képviselet körlevel, ahol tűzkár volt. Egyfelől a céges beállók szomszédságában lévő helyen is volt kiégett autó, ha lett volna ott autónk, az is elég. Másfelől a -3 szintre menő és onnan feljövő rámpa túloldalán is volt érintett hely.
A magas vízszint miatt nem jártam körbe minden érintett helyet, nem akartam összekoszolni a melós ruhát.Nem értek egyet veled. Ha olyan közel vannak egymáshoz az autók, hogy egyikről át tud terjedni a tűz a másikra, akkor mindegy, hogy hagyományos belsőégésűek, hibridek, vagy elektromosk között ugrál. A tűz terjedési sebessége csak a kérdés. Ha nem lett volna elektromos autó a sorban, lehet, hogy kevesebb autóra terjednek át a lángok, de ez már eső után köpönyeg.
Több helyről hallottam, hogy 3.000°C-os volt a tűz. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #342369 üzenetére
Dako lentre van pozicionalva, nem lepne meg ha nincs hozza csak puru LED lampa.
-
pècsimunkás
addikt
Jó, de nem 16- os kerèk van rajta.
De, ennek ellenére nagyon tetszik az autó.Mondjuk a Matrix LED- et nem tudom, hogy lehet - e hozzá rendelni.
Mert múlt hèten, nèzegettem ajánlatokat, meg a felszerelés szinteket, nem láttam ott.
Valószínűleg èn nem vettem èszre.Mindegy - a Toyota marad.
Múltkor volt tèma, Conti megy majd rá. 404 euró a 4 gumi, a cègpartner gumisnál. + Ugye a szerelès, ilyesmik.
Ha meglesz, megírom a vègleges árat.Aztán júliusban műszaki, szervíz, ( talán csatacsipp), ősszel tèli gumi.
Ha ennyit raköltök, marad mèg 2-3 èvet.
Egyébként is- ès tudom az autóm határait- jobban tetszik most, mint amikor megvettem.
Szerintem szèpen öregszik. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #342366 üzenetére
Jah a hatso feket nem toljak tul. Rekuperal erosen es fekezeskor amugyis elore terhel. Kb csak azert van, hogy a fara ne torjon ki. Meg optikailag sokat csal a nagykerek. 16-os felnivel nem tunne olyan kicsinek.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
diegho #342126 üzenetére
Kollègám most vett egyet.
Kèrt bele ágyat is. Ma volt először vele a cègnèl.
Megmondom őszintén, nekem is tetszik.
Fullosat vett, ami èrthető, mert távtartó tempomattal, meg minden földi jóval együtt+ ágy, 35 ezer eurót fizetett èrte.Ami furcsa, hogy rendkívül kicsi a hátsó fèktárcsája.
Mondhatni röhejes. Az nagyon gáz. A többi- úgy együtt nagyon rendben van. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #342360 üzenetére
Aucs, azon a piacon nem futott 1,2-es motorral ha jól tudom szóval 1,4 vagy 1,5-ös lehet. Mondjuk az 1,2-est gyári állapotában is simán beviszem 4,7 alá országúton. Ezért kb kár vt szétfaragnia.
-
tboldi
nagyúr
válasz
macilaci78 #342360 üzenetére
Itt még asszem, nem, de a két kezem nem lenne elég, hogy megszámoljam, hányszor láttam már.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #342321 üzenetére
Hát itt nem látok villanytöltőt, szóval ja.
cOxeR, azért valljuk be van benne valami, mert ez az eset is azt mutatja még, ha nem is a villanyautó a tettes, de amint a mellette lévőről átterjed a tűz akkor nagy baj lesz belőle...
-
macilaci78
nagyúr
Jazz fogyasztásbajnokoknak vót má?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
molnarpeter #342354 üzenetére
Szerintem CD-s lesz ebből, úgyse használom tekintve ott a BT Gateway. Nagyon nem találok olyat ami full szimpatikus... CD-s még olyan elmegy szódával míg nem lesz előbb utóbb 2DIN AA/Carplay ősszel.
Plusz a felső sávot a procival állítva pont fogja érni a középső befúvót leállítva a szellő.
focvisjogos már most is volt tűzforró a teló egyszer egyszer.
barnam_ Hamarabb nyomom asszony kezébe a térképet meg a telefont a Waze-el... ha beleszaladunk mégis: "miért nem szóltál" .../narrátor: "...és kedves nézőink így kell kirobbantani egy háborút."
-
ZeroX92P
tag
válasz
thefreeman #342318 üzenetére
Vidd el Tát-ra, megnyitják kicsit a szívcsakráját, használható lesz a 6. fokozat.
Az hogy gyorsulni fog erős kifejezés lenne de képes lesz tempót növelni 6.-ban is, nyugis haladáshoz szerintem elengedhetetlen. Ha meg nyomni akarod akkor azért, lesz értelme a 4000 fölötti fordulatszám tartománynak. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
thefreeman #342355 üzenetére
Az abban lévő 10% bioetanol kipucolja amit ki kell az tuti.
-
thefreeman
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis #342348 üzenetére
Keresztapám legjobb haverja MOL-nál olajmérnök. Kicsit faggattam... A MOL 95 az stabilan 96-97 oktánosra van keverve. Ennyire a CS sem kényes, azért van el vele szvsz.
Orlen 100: Köszi! Akkor lehet majd rápróbálok kíváncsiságból.
A másik ami még érdekel az Avia 100-as de ott nem mertem még tankolni belőle mert olcsó kút, sok nem fogy belőle. Nem akarok vmi túltárolt romlott benyót tankolni. Megpróbálok a kutas csajjal összehaverkodni, hátha kinyerek belőle vmi infót, hogy mennyire pörög a készletük.
Auchan-ból anno a 98-ast próbáltam, attól enni sem evett kevesebbet (menni egyikkel sem megy jobban).
-
-
Röviden, tömören: a MOL drágább*, viszont ad cserébe ingyen pisilést. Így részemről deal.
* A 25-ös kuponnal is picit drágább, mint az Orlen a 10 forintossal. Én nem érzek különbséget, de már rég nem hajtom folyton élen az autókat. Őszintén... összességében a MOL 95 a legjobb (az én felfogásom szerint), az E10-zel semmi bajom, hadd tisztíCCSa. A hivatalból 98-at kérő Golfnál se tűnt fel, mikor MOL 95-öt kapott, de nem akarok visszaélni vele, általában megkapja a 100-ast.
-
Micsurin
nagyúr
-
tasiadam
veterán
üdv
A blue print és a febik minősége mennyire stimmel? Elvileg papiron ugyan azok -
válasz
thefreeman #342332 üzenetére
Nem igazán vettem észre különbséget a 95 és a 100-as között G160-ban, fogyiban semmi (odafelé Orlen 95, vissza Orlen 100 volt bene); talán szívesebben forog 6000 felett a 100-assal, simán lehet placebo.
Ugyanakkor a 100-asban több a tisztítóadalék, ami jól jöhet hosszútávon a közvetlen befecskendezéses motorban.Qru + Micsurin: Az M7 ilyenkor hányás, erre még nagyban rátesz a felújítás. Utóbbi augusztus 31-ig tart.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #342335 üzenetére
Pohártartós Belkin vagy Quad Lock? Utóbbit akár az emlegetett Brodit talppal is össze lehet hozni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #342336 üzenetére
Ez jó tipp, köszi. Továbbítom.
-
molnarpeter
nagyúr
Slovnaft részvényt kell venni - mentünk egy hosszabb kört az 1.3D Grande Punto-val, nagyrészt Szlovákián keresztül, kanyargós stb vidéki utakon 100 alatt kevesen mentek, és kenik-vágják a Touareg méretű vasakkal is, mintha ingyen lenne a nafta
-
BigBlackDog
veterán
Bakonyból, vasárnap késődélután-este évek óta már kerülőútvonal szokott nálunk lenni legtöbbször;
- Ha Zirc felől jövünk, akkor Zirc > Bakonycsernye > Bodajk > Csákvár > Felcsút útvonalon
- Ha a 8-as felől, akkor meg Székesfehérvár > Lovasberény > Etyek útvonal szokott nyerni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
thefreeman #342332 üzenetére
Parádé. Mondjuk egy 2.5 turbo awd kiadásban biztos nem ennyit enne (sajnos itthon nincs de az USA-ban forgalmazzák).
-
Micsurin
nagyúr
Az előző tulaj volt annyira rendes, hogy van BT Audio gatewayem a gyári fejhez is. Nem ismeri valaki véletlen ezt az arany embert?
Lehet akkor nézek ebből egy magsafe verziót, akkor a céges 15 meg a 15P-m is egy mozdulattal menne fel.Mindenhol máshol nagyon hülyén néz ki a tartó…
-
Micsurin
nagyúr
Ezek a DVD/CD-be rakható telefontartók mennyire gyilkolják meg a nyíláson lévő filcet? Nem igazán kedvelem a szellőzőbe rakható változatokat, szinte mindig reccs a végük.
Ellenben ezek egészen szimpik. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
thefreeman #342318 üzenetére
Tök jó! Esetleg próbáld ki majd a 100-assal is. Szokott rá lenni -20/-25 Ft-os kupon is az appban. Most én is ellőttem mind a kettőt. Kb 0,5 literrel kért kevesebbet (igazából nem éri meg így sem). Érdekes, hogy anno az Auchan 98-at próbáltam de azzal nem evett kevesebbet, így visszaálltam a 95 E10-re.
Az ülőlap az enyémben is lehetne picit hosszabb de ezt (is) rövid lábú japókra tervezték.
-
macilaci78
nagyúr
-
thefreeman
aktív tag
Sima MOL 95-t kap. Eddig bejön igazán jó összehasonlítási alapom nincs de számomra elég csendes is, kis zörejek vannak nagy valószínűséggel a saját kezűleg beépített AA miatt, de a szél zaj és a gördülési zaj abszolút kényelmese tartományban van. A váltó hosszú azért is ilyen jó a fogyasztás így viszont ahhoz hogy értelmezhetően gyorsuljon mindig vissza kell váltani 130-ra is volt hogy 4.-ben gyorsultam inkább. Én derékfájós vagyok de jól bírom benne az ülést a combom támaszthatná jobban, de az is inkább azért gond mert kopás van a térdemben és könnyen fárad vezetés közben. Zágráb útán megálltunk egy benzin kúton de utána megállás nélkül jöttünk Budapestig tehát simán birható benne a hosszabb táv is. A fogyasztás szerintem is nagyon jó már ha 6.5 alatt maradt volna is örültem volna.
-
Tegnap jöttem vissza Pestre az M7-en. Jön a terelés, bent vagyok a belsőben, fix 90 (tábla 80). Hátra tekintek, fekete jól szituált Skoda, műszerfalon látom a villogót.. Ó mondom nekem hibátlan lesz a külső is, behúzódtam aztán elment
Lehet én tűrésen belül voltam, vagy másra vadásztak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
thefreeman #342307 üzenetére
Igen, ilyenkor szeretnek becampelni a sebességkorlátozásokba. Mi szeptemberben voltunk utoljára akkor 1helyen mértek csak (szintén országúton, korlátozás alatt) de szerencsére villogott a szembejövő autós, így megúsztam (azt hittem ez csak magyar szokás).
Hosszabb úton milyen a G120? Csendes? Kényelmes? Fogyi az nagyon ok. 100-ast kap?
-
Szevam
senior tag
válasz
Micsurin #342296 üzenetére
Budakeszin az Ehrle mosó jobb felső sarkában lakik egy galambpár. Alattuk minden szros...Megfenyeggetm őket múltkor, hogy ha le merik tojni a kocsit, akkor kapnak mosást ők is. Szinte összevesztek
. Jól tartott galambok, szép a tollazatuk is és nagyon aranyosan, értelmesen tudnak nézni
. Valószínűleg a "szomszéd" tartja őket, de lehet az Ehrle alkalmazottjai (GDP növelő munkatársak).
-
válasz
thefreeman #342307 üzenetére
Nekünk is opció egy HR a hónap végén, jó tudni, hogy figyelni kell nagyon a trafik miatt.
-
válasz
macilaci78 #342304 üzenetére
Az eset nagyon tanulságos amúgy, meg rémisztő is, de az emberek véleményalkotása a legdurvább az elferdített latolgatásokkal teli média miatt.
-
thefreeman
aktív tag
Mi is megjártuk Horvátországot (Plitvicei-tavak) hétvégén. Odafelé sok dugó M7-en is Zágrábnál is rátankolva 6.2L/100km fogyi. Visszafele szombaton jöttünk így szinte semmi dugó nem volt sehol arról még csak az autó által kiírt fogyi van 5.4L/100km általában 0.2L-el több a valós fogyasztás mint a kiírt. Sok volt a traffipax a horvát oldalon remélem egyikbe sem futottam bele, országúton még lakott területen kívül is sok volt a 60-70-es korlátozás.
-
kisza25
félisten
-
macilaci78
nagyúr
válasz
cOxeR #342303 üzenetére
Olvastam már mindent a hírportálokon...
Személyautó+kisbusz
Személyautó+teherautó
Szóló elektromos autó
Szóló bármi
Nem is a tűzoltók találták meg oltás közben az elhunyt asszonyt, hanem utána a "közeli étterem" dolgozói.Kolléga meg ma hajnal 5-kor írt emailt, hogy beteg. Gondolom, megijedt, hogy nincs hol parkolnia, így inkább be se jön Fejér megyéből.
-
tboldi
nagyúr
Nálunk 15%-os Skyfol HP Pro van minden autón, kivéve a MiTót, azon 20-as van, mert gyárilag enyhén színezett a B-oszloptól hátra, és a 20-assal hozza azt, amit a 15-ös a többin. Az én szememnek kellemesebb, ha nem totál fekete a fólia kívülről nézve, sőt gyáriasnak is mondható.
Kicseréltem a képeket, ezek mutatják meg a legjobban, hogy milyen volt és milyen lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest