- Apple MacBook
- Asztrofotózás
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
-
PROHARDVER!
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
macilaci78 #342376 üzenetére
Mielőtt valaki LPG kocsit vesz, erősen ajánlott kicserélni a szelepeket és a gyertyákat!!!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Reggie0 #342377 üzenetére
Akkor legyen pozitív diszkrimináció, mert az megengedett: behajthat minden olyan autó, amit hagyományos töltőpisztollyal kell tankolni, vagy elektromos motor hajt, emellett a színe fehér, vagy fekete, vagy szürke, vagy sárga, vagy kék.
Amúgy mi az, hogy 190 centinél magasabb autóval behajtani tilos?!
-
kisza25
félisten
válasz
macilaci78 #342371 üzenetére
Te köthetsz külön biztosítást a lakásra a társasház biztosításán felül(nekem volt, fizetett is)
Meg ugye casco
Engem párszor le hülyéztek a casco miatt
A 2M Ft-os autón 850 eFt volt a jégkár. -
Reggie0
félisten
válasz
radi8tor #342381 üzenetére
Azt igen, de nem valogathat a kedvezmenyezettek kozott tetszes szerint.
Viszont egy melygarazsban nem hinnem, hogy a behajtast meg lehetne tiltani, hiszen ugy az a funkciojaval ellentetes lenne, sokat veszitene az ertekebol es eleve a hasznalatbaveteli engedely alapjan is arra valo, hogy oda behajtsanak jarmuvel. -
Reggie0
félisten
válasz
radi8tor #342379 üzenetére
A kisebbseg nem csak nepcsoportot jelent
42. § (1) * Ha a közgyűlés határozata jogszabályba, az alapító okiratba vagy a szervezeti-működési szabályzatba ütközik vagy a kisebbség jogos érdekeinek lényeges sérelmével jár, bármely tulajdonostárs keresettel kérheti a bíróságtól a határozat érvénytelenségének megállapítását a határozat meghozatalától számított hatvan napon belül. Ha a határozat bírósági felülvizsgálatát a jegyző a 27/A. § (4) bekezdése szerinti keresetében kérte, a kereseteket bíróság a perek egyesítésével bírálja el.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Aha ennyire nem ástam bele magam az LPG dologba.
-
Reggie0
félisten
válasz
macilaci78 #342376 üzenetére
"Megtehetné, hogy az LPG mellett a piros autóka is tiltja."
Pedig nem, mert van olyan, hogy kisebbsegi jogok vedelme. Ahogy azt sem tilthatja meg egy lakokozosseg, hogy samsung telefonod legyen.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #342372 üzenetére
Az LPG érdekes, inkább a tudatlanság miatt van kitiltva. Maga a tartály tűzálló vagy 30 percig. Van rajta egy biztonsági szelep, ami égésbiztos: nem tud bejutni rajta az égés. A hő miatti túlnyomásnál a szelep kienged egy kis gázt, ami nyilván elég, de a tartály nem robban fel. Amint csökkent a tartály nyomása, a szelep újra elzár. Kb ki is ég az autó 30 perc alatt, de a tartály még tart.
Az más kérdés, hogy az el nem égett gáz is káros.
Reggie0: egy tartály 10 évig szavatos, ami felülvizsgálattal további 5 évvel kitolható, utána kuka. Már kikoptak a biztonsági szelep nélküli tartályok.
Azonban a legtöbb teremgarázs magántulajdon, a tulajdon szabadon dönthet arról, ki hajthat be és ki nem. Megtehetné, hogy az LPG mellett a piros autóka is tiltja. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #342371 üzenetére
Pedig egy sima autó ha kigyullad akkor sokkal rövidebb ideig ég. Egy diesel gépjármű ég a legrövidebb ideig. Az akkumulátoros villanyautók ha egy bizonyos hőfokot elér az akkupakk hőmérséklete, akkor megállíthatatlan láncreakció lép fel és ennek az égési hőmérséklete sokkal nagyobb. A keletkező mérgező gázok mennyisége is több, mivel hamarabb ég le a komplett autó. Ez egy zárt garázsban nagyon nem ideális.
Ne értsetek félre, egyáltalán nem vagyok villanyautó ellenes (nekem is hibrid van), de helyén kell kezelni a dolgokat szerintem.
Fura hogy az LPG ki van tiltva mindenhonnan, pedig az se nagyon szokott elpukkanni. -
macilaci78
nagyúr
válasz
radi8tor #342361 üzenetére
Ez ma jött a közös képviselettől:
A társasház biztosítása ingatlanbiztosítás, azaz az ingatlan biztosítva van, míg az ingóság - a társasház által - nincs biztosítva. Abban az esetben amennyiben gépkocsijuk a tűzesetben megsérült, és CASCO biztosítással rendelkeznek, jelentsék be kárukat a biztosítójuknál.
Egyszóval tátott szájjal abba a bizonyos erdőbe...Ebéd után voltak itt a tűzoltók kiszivattyúzni a vizet. Akkor még nem tudta megmondani, akit megszólítottam, hogy a villanyautóból indult-e a tűz, vagy máshonnan és azt sem tudta, hogy mikor lesz erre a kérdésre válasz.
A -1 szint takarítása megkezdődött. Itt a -2 szinten nagyon sérült födémhez tartozó területeket rendőrségi kordonszalaggal elkerítették, terhelésük tilos, de gyalog rá szabad menni. Pár üres beálló és néhány tároló. A beálló az étterem parkolójához tartoznak, a tárolóban érintettek vagyunk. Az épület teljes magasságában végigfut több szellőzőkürtő is, amit a tűzoltók ventilátorral feltoltak, az a fenti szinteken lévő réseken is kijöttek, nem csak a szabadban. Kb semmihez sem lehet tiszta ruhában érni: falak, ajtók, kilincsek, tárolók tartalma. A takarítógép akkuja le is merült, éjszakárta itt hagyták töltőn.Az elhunyt asszonyt az étterem dolgozói találták meg, miután a tűzoltók levonultak. A -2 szinten volt, ahol a tűz keletkezett, de a szint távolabbi végében. Elvileg volt még benne élet, mikor rátaláltak, ki is vitték, próbálták újraéleszteni, de sajnos mire a szakszerű segítség megérkezett, elhunyt. A rendőrök ezt követően jöttek vissza "kb 40-en" és azon tanakodtak, ki b@szta el. Én csak az eset délutánján voltam a helyszínen, akkor a legtöbb kordonszalag letépve, a sárba taposva, félredobva. Nyilván sok lakó volt kíváncsi, vagy próbálta menteni a menthetőnek gondolt dolgokat. Ma munka előtt is lenéztem, hallottam motorhangot a -3 szintről.
8 beállót nevezett meg a közös képviselet körlevel, ahol tűzkár volt. Egyfelől a céges beállók szomszédságában lévő helyen is volt kiégett autó, ha lett volna ott autónk, az is elég. Másfelől a -3 szintre menő és onnan feljövő rámpa túloldalán is volt érintett hely.
A magas vízszint miatt nem jártam körbe minden érintett helyet, nem akartam összekoszolni a melós ruhát.Nem értek egyet veled. Ha olyan közel vannak egymáshoz az autók, hogy egyikről át tud terjedni a tűz a másikra, akkor mindegy, hogy hagyományos belsőégésűek, hibridek, vagy elektromosk között ugrál. A tűz terjedési sebessége csak a kérdés. Ha nem lett volna elektromos autó a sorban, lehet, hogy kevesebb autóra terjednek át a lángok, de ez már eső után köpönyeg.
Több helyről hallottam, hogy 3.000°C-os volt a tűz. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #342369 üzenetére
Dako lentre van pozicionalva, nem lepne meg ha nincs hozza csak puru LED lampa.
-
pècsimunkás
addikt
Jó, de nem 16- os kerèk van rajta.
De, ennek ellenére nagyon tetszik az autó.Mondjuk a Matrix LED- et nem tudom, hogy lehet - e hozzá rendelni.
Mert múlt hèten, nèzegettem ajánlatokat, meg a felszerelés szinteket, nem láttam ott.
Valószínűleg èn nem vettem èszre.Mindegy - a Toyota marad.
Múltkor volt tèma, Conti megy majd rá. 404 euró a 4 gumi, a cègpartner gumisnál. + Ugye a szerelès, ilyesmik.
Ha meglesz, megírom a vègleges árat.Aztán júliusban műszaki, szervíz, ( talán csatacsipp), ősszel tèli gumi.
Ha ennyit raköltök, marad mèg 2-3 èvet.
Egyébként is- ès tudom az autóm határait- jobban tetszik most, mint amikor megvettem.
Szerintem szèpen öregszik. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
pècsimunkás #342366 üzenetére
Jah a hatso feket nem toljak tul. Rekuperal erosen es fekezeskor amugyis elore terhel. Kb csak azert van, hogy a fara ne torjon ki. Meg optikailag sokat csal a nagykerek. 16-os felnivel nem tunne olyan kicsinek.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
diegho #342126 üzenetére
Kollègám most vett egyet.
Kèrt bele ágyat is. Ma volt először vele a cègnèl.
Megmondom őszintén, nekem is tetszik.
Fullosat vett, ami èrthető, mert távtartó tempomattal, meg minden földi jóval együtt+ ágy, 35 ezer eurót fizetett èrte.Ami furcsa, hogy rendkívül kicsi a hátsó fèktárcsája.
Mondhatni röhejes. Az nagyon gáz. A többi- úgy együtt nagyon rendben van. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #342360 üzenetére
Aucs, azon a piacon nem futott 1,2-es motorral ha jól tudom szóval 1,4 vagy 1,5-ös lehet. Mondjuk az 1,2-est gyári állapotában is simán beviszem 4,7 alá országúton. Ezért kb kár vt szétfaragnia.
-
tboldi
nagyúr
válasz
macilaci78 #342360 üzenetére
Itt még asszem, nem, de a két kezem nem lenne elég, hogy megszámoljam, hányszor láttam már.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #342321 üzenetére
Hát itt nem látok villanytöltőt, szóval ja.
cOxeR, azért valljuk be van benne valami, mert ez az eset is azt mutatja még, ha nem is a villanyautó a tettes, de amint a mellette lévőről átterjed a tűz akkor nagy baj lesz belőle...
-
macilaci78
nagyúr
Jazz fogyasztásbajnokoknak vót má?
-
Micsurin
nagyúr
válasz
molnarpeter #342354 üzenetére
Szerintem CD-s lesz ebből, úgyse használom tekintve ott a BT Gateway. Nagyon nem találok olyat ami full szimpatikus... CD-s még olyan elmegy szódával míg nem lesz előbb utóbb 2DIN AA/Carplay ősszel.
Plusz a felső sávot a procival állítva pont fogja érni a középső befúvót leállítva a szellő.
focvisjogos már most is volt tűzforró a teló egyszer egyszer.
barnam_ Hamarabb nyomom asszony kezébe a térképet meg a telefont a Waze-el... ha beleszaladunk mégis: "miért nem szóltál" .../narrátor: "...és kedves nézőink így kell kirobbantani egy háborút."
-
ZeroX92P
tag
válasz
thefreeman #342318 üzenetére
Vidd el Tát-ra, megnyitják kicsit a szívcsakráját, használható lesz a 6. fokozat.
Az hogy gyorsulni fog erős kifejezés lenne de képes lesz tempót növelni 6.-ban is, nyugis haladáshoz szerintem elengedhetetlen. Ha meg nyomni akarod akkor azért, lesz értelme a 4000 fölötti fordulatszám tartománynak. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
thefreeman #342355 üzenetére
Az abban lévő 10% bioetanol kipucolja amit ki kell az tuti.
-
thefreeman
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
focvis #342348 üzenetére
Keresztapám legjobb haverja MOL-nál olajmérnök. Kicsit faggattam... A MOL 95 az stabilan 96-97 oktánosra van keverve. Ennyire a CS sem kényes, azért van el vele szvsz.
Orlen 100: Köszi! Akkor lehet majd rápróbálok kíváncsiságból.
A másik ami még érdekel az Avia 100-as de ott nem mertem még tankolni belőle mert olcsó kút, sok nem fogy belőle. Nem akarok vmi túltárolt romlott benyót tankolni. Megpróbálok a kutas csajjal összehaverkodni, hátha kinyerek belőle vmi infót, hogy mennyire pörög a készletük.
Auchan-ból anno a 98-ast próbáltam, attól enni sem evett kevesebbet (menni egyikkel sem megy jobban).
-
-
Röviden, tömören: a MOL drágább*, viszont ad cserébe ingyen pisilést. Így részemről deal.
* A 25-ös kuponnal is picit drágább, mint az Orlen a 10 forintossal. Én nem érzek különbséget, de már rég nem hajtom folyton élen az autókat. Őszintén... összességében a MOL 95 a legjobb (az én felfogásom szerint), az E10-zel semmi bajom, hadd tisztíCCSa. A hivatalból 98-at kérő Golfnál se tűnt fel, mikor MOL 95-öt kapott, de nem akarok visszaélni vele, általában megkapja a 100-ast.
-
Micsurin
nagyúr
-
tasiadam
veterán
üdv
A blue print és a febik minősége mennyire stimmel? Elvileg papiron ugyan azok -
válasz
thefreeman #342332 üzenetére
Nem igazán vettem észre különbséget a 95 és a 100-as között G160-ban, fogyiban semmi (odafelé Orlen 95, vissza Orlen 100 volt bene); talán szívesebben forog 6000 felett a 100-assal, simán lehet placebo.
Ugyanakkor a 100-asban több a tisztítóadalék, ami jól jöhet hosszútávon a közvetlen befecskendezéses motorban.Qru + Micsurin: Az M7 ilyenkor hányás, erre még nagyban rátesz a felújítás. Utóbbi augusztus 31-ig tart.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Micsurin #342335 üzenetére
Pohártartós Belkin vagy Quad Lock? Utóbbit akár az emlegetett Brodit talppal is össze lehet hozni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
BigBlackDog #342336 üzenetére
Ez jó tipp, köszi. Továbbítom.
-
molnarpeter
nagyúr
Slovnaft részvényt kell venni - mentünk egy hosszabb kört az 1.3D Grande Punto-val, nagyrészt Szlovákián keresztül, kanyargós stb vidéki utakon 100 alatt kevesen mentek, és kenik-vágják a Touareg méretű vasakkal is, mintha ingyen lenne a nafta
-
BigBlackDog
veterán
Bakonyból, vasárnap késődélután-este évek óta már kerülőútvonal szokott nálunk lenni legtöbbször;
- Ha Zirc felől jövünk, akkor Zirc > Bakonycsernye > Bodajk > Csákvár > Felcsút útvonalon
- Ha a 8-as felől, akkor meg Székesfehérvár > Lovasberény > Etyek útvonal szokott nyerni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
thefreeman #342332 üzenetére
Parádé. Mondjuk egy 2.5 turbo awd kiadásban biztos nem ennyit enne (sajnos itthon nincs de az USA-ban forgalmazzák).
-
Micsurin
nagyúr
Az előző tulaj volt annyira rendes, hogy van BT Audio gatewayem a gyári fejhez is. Nem ismeri valaki véletlen ezt az arany embert?
Lehet akkor nézek ebből egy magsafe verziót, akkor a céges 15 meg a 15P-m is egy mozdulattal menne fel.Mindenhol máshol nagyon hülyén néz ki a tartó…
-
Micsurin
nagyúr
Ezek a DVD/CD-be rakható telefontartók mennyire gyilkolják meg a nyíláson lévő filcet? Nem igazán kedvelem a szellőzőbe rakható változatokat, szinte mindig reccs a végük.
Ellenben ezek egészen szimpik. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
thefreeman #342318 üzenetére
Tök jó! Esetleg próbáld ki majd a 100-assal is. Szokott rá lenni -20/-25 Ft-os kupon is az appban. Most én is ellőttem mind a kettőt. Kb 0,5 literrel kért kevesebbet (igazából nem éri meg így sem). Érdekes, hogy anno az Auchan 98-at próbáltam de azzal nem evett kevesebbet, így visszaálltam a 95 E10-re.
Az ülőlap az enyémben is lehetne picit hosszabb de ezt (is) rövid lábú japókra tervezték.
-
macilaci78
nagyúr
-
thefreeman
aktív tag
Sima MOL 95-t kap. Eddig bejön igazán jó összehasonlítási alapom nincs de számomra elég csendes is, kis zörejek vannak nagy valószínűséggel a saját kezűleg beépített AA miatt, de a szél zaj és a gördülési zaj abszolút kényelmese tartományban van. A váltó hosszú azért is ilyen jó a fogyasztás így viszont ahhoz hogy értelmezhetően gyorsuljon mindig vissza kell váltani 130-ra is volt hogy 4.-ben gyorsultam inkább. Én derékfájós vagyok de jól bírom benne az ülést a combom támaszthatná jobban, de az is inkább azért gond mert kopás van a térdemben és könnyen fárad vezetés közben. Zágráb útán megálltunk egy benzin kúton de utána megállás nélkül jöttünk Budapestig tehát simán birható benne a hosszabb táv is. A fogyasztás szerintem is nagyon jó már ha 6.5 alatt maradt volna is örültem volna.
-
Tegnap jöttem vissza Pestre az M7-en. Jön a terelés, bent vagyok a belsőben, fix 90 (tábla 80). Hátra tekintek, fekete jól szituált Skoda, műszerfalon látom a villogót.. Ó mondom nekem hibátlan lesz a külső is, behúzódtam aztán elment
Lehet én tűrésen belül voltam, vagy másra vadásztak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
thefreeman #342307 üzenetére
Igen, ilyenkor szeretnek becampelni a sebességkorlátozásokba. Mi szeptemberben voltunk utoljára akkor 1helyen mértek csak (szintén országúton, korlátozás alatt) de szerencsére villogott a szembejövő autós, így megúsztam (azt hittem ez csak magyar szokás).
Hosszabb úton milyen a G120? Csendes? Kényelmes? Fogyi az nagyon ok. 100-ast kap?
-
Szevam
senior tag
válasz
Micsurin #342296 üzenetére
Budakeszin az Ehrle mosó jobb felső sarkában lakik egy galambpár. Alattuk minden szros...Megfenyeggetm őket múltkor, hogy ha le merik tojni a kocsit, akkor kapnak mosást ők is. Szinte összevesztek
. Jól tartott galambok, szép a tollazatuk is és nagyon aranyosan, értelmesen tudnak nézni
. Valószínűleg a "szomszéd" tartja őket, de lehet az Ehrle alkalmazottjai (GDP növelő munkatársak).
-
válasz
thefreeman #342307 üzenetére
Nekünk is opció egy HR a hónap végén, jó tudni, hogy figyelni kell nagyon a trafik miatt.
-
válasz
macilaci78 #342304 üzenetére
Az eset nagyon tanulságos amúgy, meg rémisztő is, de az emberek véleményalkotása a legdurvább az elferdített latolgatásokkal teli média miatt.
-
thefreeman
aktív tag
Mi is megjártuk Horvátországot (Plitvicei-tavak) hétvégén. Odafelé sok dugó M7-en is Zágrábnál is rátankolva 6.2L/100km fogyi. Visszafele szombaton jöttünk így szinte semmi dugó nem volt sehol arról még csak az autó által kiírt fogyi van 5.4L/100km általában 0.2L-el több a valós fogyasztás mint a kiírt. Sok volt a traffipax a horvát oldalon remélem egyikbe sem futottam bele, országúton még lakott területen kívül is sok volt a 60-70-es korlátozás.
-
kisza25
félisten
-
macilaci78
nagyúr
válasz
cOxeR #342303 üzenetére
Olvastam már mindent a hírportálokon...
Személyautó+kisbusz
Személyautó+teherautó
Szóló elektromos autó
Szóló bármi
Nem is a tűzoltók találták meg oltás közben az elhunyt asszonyt, hanem utána a "közeli étterem" dolgozói.Kolléga meg ma hajnal 5-kor írt emailt, hogy beteg. Gondolom, megijedt, hogy nincs hol parkolnia, így inkább be se jön Fejér megyéből.
-
tboldi
nagyúr
Nálunk 15%-os Skyfol HP Pro van minden autón, kivéve a MiTót, azon 20-as van, mert gyárilag enyhén színezett a B-oszloptól hátra, és a 20-assal hozza azt, amit a 15-ös a többin. Az én szememnek kellemesebb, ha nem totál fekete a fólia kívülről nézve, sőt gyáriasnak is mondható.
Kicseréltem a képeket, ezek mutatják meg a legjobban, hogy milyen volt és milyen lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- NAVEE N65 roller eladó
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest