Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz Vakegérke #9293 üzenetére
Vakegérke, vegyél szemcseppet, mert nagyokat fogsz pislogni, és tévézni!
Nem fogod megbánni, hogy ezt a típust választottad. a hiányosságaival is megtanulsz majd együtt élni, értem itt a flash 9 -et ami miat a netes videók egy részét nem fogod tudni megkuksizni, csak a saját beépített Youtube alkalmazáson keresztül.
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz Hegyirabló #9294 üzenetére
Szia olvass vissza, tegnap is volt kérdés,
De a lényeg : csatorna keresésnél az automatikus csatornarendezés opciót kapcsold ki ( pipát vedd ki a jelölőböl)
utána keress csatornát, és akkor lehet pakolászni, átnevezni.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
sz.z.csicsi
tag
válasz Azurooandrew #9295 üzenetére
Kár hogy csak ez évtől álltak rá a keskeny kávára,mivel ki....ott jól néz ki vele.Csak az árak túlzások...szerintem.Viszont borzasztó kellemes lehet úgy tévézni hogy szinte nincs káva.
-
BloodRay
veterán
válasz Azurooandrew #9295 üzenetére
Az esztétikai mindenképp nagy, a képminőségbelit pedig sajnos még nem volt időm rendesen kitapasztalni.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Azurooandrew
tag
válasz BloodRay #9290 üzenetére
Szia BloodRay, köszönöm a prognózist!
Az említett hónapokat még kivárom, a hazai paletta is bővülhet még, az árak is formálódnak talán. Samut már csak a 3D technológia miatt se akarok venni, ezt most csak megerősítettétek ,)
Még az is befolyásol majd, hogy élőben mekkora a képminőség (ha van egyáltalán észrevehető) és a fizikai, esztétikai különbség a 620S és 660S keret nélküli megjelenése között
-
Hegyirabló
veterán
Segítséget kérek szépen!
Van egy LG 42LH5000 LCD-m. Antennával beprogramoztam a DVB-T csatornákat, azonban nem tudom sorba rendezni, illetve a csatornaszámokat megváltoztatni.
Hogyan kell?
[ Szerkesztve ]
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Vakegérke
félisten
válasz BloodRay #9292 üzenetére
Azok. Tapasztalat, hiszen nekem is volt szerencsé(tlensége)m megvenni egyet. Nem tegnap volt, és hagyományos készülék. Kiszerettem a márkából. Mondom ezt úgy, hogy Samsung SyncMaster 913N monitorom van, amely hosszú éveket húzott le nálam, és nem mondhatok róla semmi rosszat.
A boltok is hunyók. Egy eladó elárulta, hogy csillogóvá teszik a kevésbé kelendő, vagy eredetileg sem túl jó tulajdonságú készülékeket, hogy megakadjon rajtuk a vevők szeme, vegyék, vigyék.
No most poén a berzenkedésemben, hiszen az LG-vel nincs tapasztalatom. Jöttem tanácsért, és jó szívvel ajánlottátok, én pedig hiszek nektek.
Talán ezért is vagyok Vakegérke.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
-
Vakegérke
félisten
válasz BloodRay #9290 üzenetére
Nem te írtad, de idézem.
"Amúgy ma voltam MM-ben és Saturnban is... kicsit megdöbbentő (feltűnő), hogy mennyivel erősebb fényerővel és szebb, természetesebb színekkel vannak beállítva (?) pl. az Arénában a Samsung tv-k az LG-khez képest. Nem akarom elhinni, hogy ennyivel jobb a Samuk képe, az ott dolgozók, a promóterek állítgatják ezeket be (át) ?"
Nem mai gyerek vagyok, és bár soha nem voltam bolti eladó, az egyértelmű, hogy azokat a cuccokat csillogtatják, amelyek kevésbé kelendőek, hogy megszabaduljanak tőlük. Ezért nyomatják a kontrasztot, színt csutkára.
- Némá apjuk, az de szíp, aszt vegyük meg!
Ezzel persze nem a tájszólást akarom lebecsülni, a lényeg az, hogy parasztvakítás.Egyszer volt Samsung tévém, soha többé nem kérek belőle. Az "ezer éves" Panasonic káprázatosabb képet produkált, és a hangminősége is meggyőzőbb volt.
No mindegy, holnap hozzák új szerelmemet, az LG 42LW5500-at. Remélem mámoros délutánom lesz.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
BloodRay
veterán
válasz Azurooandrew #9281 üzenetére
Ami az árakat illeti: Egyelőre úgy hírlik, hogy nagy áresés nem lesz, de komolyabb változáshoz kell még ~2 hónap legalább szerintem.
"Amúgy ma voltam MM-ben és Saturnban is... kicsit megdöbbentő (feltűnő), hogy mennyivel erősebb fényerővel és szebb, természetesebb színekkel vannak beállítva (?) pl. az Arénában a Samsung tv-k az LG-khez képest. Nem akarom elhinni, hogy ennyivel jobb a Samuk képe, az ott dolgozók, a promóterek állítgatják ezeket be (át) ?"
-> A Samsungok alapértelmezés szerint ocsmány élénk módon működnek a boltokban. Ero iszonyat nagy fényerőn, ocsmány UV színekkel. Ezt annyira nem irigyelném tőlük, addig örülök amíg az LG-k nincsenek ilyenre beállítva. Én speciel élénk módra szoktam állítani őket, de visszaveszek bőven majdnem mindenből utána.(#9284) helicon -> "Nem az én hibámból sérült, hanem a tápkábel fel van ragasztva a tv hátuljára és túl közel van a dobozhoz, mert keskeny." -> He? Emiatt, hogy sérül meg a káva? Komolyan érdekel, mert igen sokat raktam már össze, de nem értem hogy gondolod.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Hammmer
csendes tag
Sima antenna kábel van a tv-be dugva. (Teszem hozzá, ketté van osztva a bejövő kábel és a másik lakásban van valamilyen dekóder box) Az adás rendes 16:9, de először kicsi kép jön be 1 másodpercre, majd kinagyítja teljes képernyőre.
IPtv-s dekóder boxnál külön távirányítóval kell majd kapcsolni, míg kábelnél maradhat a saját? Ez utóbbi jobb lenne. A mostani csatorna kapcsolgatás sebességével meg vagyok elégedve. Csak ez a kis hang meg néha kép 'laggolás' ne lenne. És akkor végig tudnám kapcsolgatni a csatornákat, ahogy crt-n megszoktam: tak-tak-tak
A kis kék képernyő alatt a felugró osd-t értem, ami megjelenik csatorna váltás után pár másodpercre, rajta a csatornaszám, meg alatta váltogatja hogy mono-stereo-mono. -Ezt szívesen eltüntetném.
-
PLaci58
addikt
válasz Hammmer #9285 üzenetére
Akkor van ez a jelenség (körbe fekete keret), ha az M1-en 4:3-as adás van és a TV "eredeti"-re van kapcsolva és az STB ill. műholdvevő ilyen képet küld és ha jól emlékszem "letterbox"-ra van állítva. A képméretnek nem szabadna változnia.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
pcMANiac
aktív tag
válasz huncutka1029 #9286 üzenetére
Pontosan! IP TV mellé meg kikerülhetetlen a set top box, ami feleslegesen zabál 50W-ot.
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
huncutka1029
addikt
válasz Hammmer #9285 üzenetére
Set top boxot használsz?
akkor lehet ilyen dolog, azt nem vágom milyen kis kék kockát hoz be váltáskor?
Analóg adásnál letter box a kép sok esetben, azért nem húzza szépt a 16:9 es képet sem teljes képernyőre.
Ezt a dolgot okozhatja a box is.
Javaslom kérdezd meg a szolgáltatódat ad e Ci modult, akkor közvetlenül a TV dekódol.
IP Tv csak akkor javasolt, ha min.10-15Mb sávszélességű neted van mellé. mert alatta csak kínszenvedés.
Símán jobb a digitális csomag kábelen, akkor legalább megmarad a teljes sávszélesség a netezésre.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Hammmer
csendes tag
válasz huncutka1029 #9275 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Gondolkodtam ipTV-re váltáson, hátha a kép is szebb lesz, ezek szerint érdemes?
Még van valami, ami a hangmegtorpanáson kívül a laggoló hatást erősíti, és úgy emlékszem ez a használat elején nem így volt: HD adásnál (pl. M1) először egy kisméretű képet hoz be (alul felül oldalt fekete sáv) és utána 1 másodpercel nagyítja teljes méretbe. Ja és ha 16:9 üzemmódban vagyok, akkor nem tölti ki a képet, hanem alul felül sáv. Pedig ilyenkor úgy rémlik az 'eredeti' és '16:9' beállítás ugyanazt kéne eredményezze.
És a bónusz: A csatornaváltás után feltűnő kis kék négyszöget el lehet tüntetni, hogy meg se jelenjen vagy rövidebb ideig?
-
helicon
csendes tag
válasz BloodRay #9249 üzenetére
Igen, én is így gondoltam volna, de sajnos ha gond merül fel már elfelejtik ezt az alapvető elvet. Nem az én hibámból sérült, hanem a tápkábel fel van ragasztva a tv hátuljára és túl közel van a dobozhoz, mert keskeny. A doboz amúgy nem sérült. De mindegy, egyszer így jártam ebben a boltban, majd tanulok belőle.
-
gulyasa
őstag
vérfolt: Ha a lejátszani kívánt MKV-n DTS hangsáv van, azon még a jelenlegi legfrissebb szoftver sem segít.
A (jelenlegi) lehetőségek:
- médialejátszó, amellyel lejátszáskor "lebutítod" sima sztereóra a hangot a tévé felé
- házimozi erősítő és hangrendszer használata
- DTS hangsáv rekódolása pl. AC3-baSamsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Azurooandrew
tag
válasz BloodRay #9262 üzenetére
Az árak mozgására én is nagyon kíváncsi leszek, jelenleg így áll a 3 készülék amelyek közül én is szeretnék majd választani:
42LM615S - 249.890 Ft-tól
42LM620S - 242.140 Ft-tól
42LM660S - 299.890 Ft-tól - itt nagyon tudnák örülni majd egy erősebb zuhanásnak
Jelenleg ezeket az árakat találtam az árgépen...@ BloodRay a Te előrejelzésedre elég kíváncsi lennék, az EB majd az olimpia vagy az utánuk következő őszi szezon mennyire alakítja majd ezen árakat ?
Amúgy ma voltam MM-ben és Saturnban is... kicsit megdöbbentő (feltűnő), hogy mennyivel erősebb fényerővel és szebb, természetesebb színekkel vannak beállítva (?) pl. az Arénában a Samsung tv-k az LG-khez képest. Nem akarom elhinni, hogy ennyivel jobb a Samuk képe, az ott dolgozók, a promóterek állítgatják ezeket be (át) ?
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz gulyasa #9277 üzenetére
hát valahogy ez a belső hdd nagyon átadja a rezgéseket, az egész állványunk rezeg tőle.. a külső 2.5"-öm pedig semmi hangot nem ad.. Azért is vettem direkt mert a korábbi 3.5-ös a külső házban szintén nagyon hangos volt mikor a tvre kötve arról nyomtam az mkv-s filmeket..
vérfolt: nem tud a tv mediaplayere DTS-t, az ilyen filmekhez külső lejátszó vagy PC kell hogy legyen hang..
[ Szerkesztve ]
-
miroon
aktív tag
Hali.
Van egy 47 LV 5590 TV-m.
Annyi a problémám,hogy van pár film,amit usb-ről játszanék le,aminél nincs hang,csak kép. A kép minősége teljesen jó,de hang egyáltalán nincs. Van erre megoldás? Firmware frissítés segíthet? és ha igen,akkor azt hol kell megvalósítani?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Midnight Black
-
PLaci58
addikt
válasz Hammmer #9273 üzenetére
Ez sajnos ilyen és nem lehet rajta változtatni.
Amikor csatornát vált az ember a hang előszőr megszólal monoban, aztán ismeri fel a TV a megfelelő hangrendszert és arra kapcsol.
Digitális csatornánál (antenna) pedig hadar egy kicsit az elején"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
-
Vakegérke
félisten
válasz huncutka1029 #9274 üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
Lassan összeáll a kép, és ha Isten is úgy akarja, szerdán már hangolni fogom drágaságomat.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
huncutka1029
addikt
válasz Hammmer #9273 üzenetére
azért van, mert az adás valszleg kódolt,(kivéve a digi-kábel)
és ennyi idő kell még a tuner összerakja a képet és a hangot.
Sajna ezt meg kell szoknod ez digitális adásnál is előfordul, bár klasszisokal jobb képed lesza női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz Vakegérke #9264 üzenetére
LEHET CSAK DIGITÁLIS CSATORNÁKAT IS HANGOLNI!
Bemenet típusa legyen kábeles, nem légi antenna
Teljes keresés minden elérhető szolgáltatón, a hangolás menünél feldob olyan lehetőséget, hogy helytelen csatornák kihagyása, abból vedd kia pipát, mert akkor csak a kódolatlan közszolgálati csanelt fogja behozni,
a következő lehetőségként felajánlja a TV hogy csak digitális hangolást végezzen, pipa ,és akkor csak a rádió, és Dtv csatornát keres, analógot nem!!!!Még egy hasznos tanács, az automatikus csatorna rendezést ne engedd, mert utána nem tudod átmozgatni a TV adókat.
-
Hammmer
csendes tag
Sziasztok!
Egy LW4500-as tévével lettem gazdagabb. Mintha itt már írta volna valaki, van egy olyan problémám, hogy szinte minden csatorna váltás után 1 mp-re megakad a hang. Nagyon hálás lennék, ha tudna valaki segíteni! Analóg kábelen jön a jel.
-
PLaci58
addikt
"lassú a menüje, sokszor le is fagy"
Elveszti az időt és a beállított programot :-)
Tudtommal bekapcsolva (márpedig a TV nézéshez be kell kapcsolni a boxot) folyamatosan veszi az éppen nézett műsort, ha nincs más felvétel beállítva."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Kroni1
veterán
válasz gulyasa #9266 üzenetére
UPC-től bérelt Cisco HD DVR Box-om van aminek a felvételei szintén csak saját magán lejátszhatóak, a 3.5"-os HDD-je miatt elég hangos, sőt kikapcsolva is serceg, lassú a menüje, sokszor le is fagy, 30-50W-ot eszik akkor is ha nem akarok felvenni csak egy mezei műsort betennék elalváshoz, és a TV-vel ellenben elalvásidőzítést persze nem tud. Most hirtelen több hibája nem jut eszembe. Ja de! Plussz egy távirányítót kell kezelned vagy egy univerzálisat kell venni miatta. Nekem volt Harmony 650-esem, és Harmony 300-as Logitech-em van most is, de a TV saját faja, megvilágított gombos távirányítóját jobban szeretem használni. és nem szoktunk nagyon TV-t nézni vagy felvenni, pláne egyszerre több műsort.. Ha az F1-et nem tudom nézni azt szoktam felvenni, de ennyi. Úgyhogy ha a TV programozható és tud kikapcsolva is felvenni akkor az tökéletesen elég, menüje sokkal gyorsabb, azt már láttam másnál, úgyhogy a box nekem aztán nem hiányozna..
-
-
gulyasa
őstag
Más szemszögből, szerintem részben nem olyan jó ötlet egy felvevős STB-t "száműzni"...
Gondolj bele.
Már a felvevős VHS magnók idejében is az volt az egyik jó tulajdonság, hogy ha szükség volt rá, amíg valamelyik csatornáról felvett a magnó, addig a TV-n nézhettél egy másik csatornát.
Azóta sok idő eltelt, és a DVD felvevők korában is megmaradt ugyanez a lehetőség - kiegészítve a timeshift funkcióval.
Ezt tudják már a digitális korszak DVR/PVR (mikor, hogy hívják, mindegy...) tudással ellátott készülékei is.Ha a fent leírtak tényleg nem szempont nálad, akkor tényleg mehet a fenébe az a "fránya" STB...
Másik szempont:
Azt ugyan nem tudom, neked pontosan milyen boxod van, de általános vélekedés, hogy a digitális PVR-nél a felvétel csak az azt létrehozó készüléken nézhető. A TV is így csinálja.
Viszont léteznek olyan boxok, amelyek "kódolatlan" felvételeket is tudnak készíteni...
Én is olyat használok inkább (Golden Media) a TV helyett felvételre.Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Kroni1
veterán
Üdv! 55LW5500-asom van, DVR funkció enablálva, és most tervezek áttérni a Settopboxról CI modulra. (Végre ugy néz ki UPC-nél megoldható lesz, és amint jön a tesztkártya száműzném is a HD felvevős boxunkat!) a kérdésem az lenne hogy felvétel beprogramozás van a TV felvevőjében? Tehát USB HDD-re a TV kikapcsolt állapotban is tud felvenni?!
-
Vakegérke
félisten
-
Rolikaaa
csendes tag
Oké,köszönöm a tanácsokat!
Ja és volna mégvalami:multkor nagy örömömre szolgált,mikor azt olvastam itt,hogy régen a Goldstar volt az LG.Enyhén leesett az állam,vagy csak nemvagyok jól informált Szóval érdekességképp annyit szerettem volna mondani,hogy nekünk van itthon egy 55cm képátlóju Goldstar tv,még ma is szívesen nosztalgiázom vele.Aput kérdeztem,hogy az a cirka 15 év alatt volt-e mesternél,és aztmondta,hogy igen 1-szer. Úgyhogy uraim/hölgyeim Live’s Good -
BloodRay
veterán
válasz jooker82 #9258 üzenetére
42-47"-ra igen, félrenyomtam.
Idei 42"-os 3D-st, ami 200 alatt lesz ne nagyon akarj majd megvenni.
42LM620/615 drágább(lesz még szerintem év végén is), annál alacsonyabb kategóriát meg szerintem felejtsd el.(#9261) Vakegérke -> 1000 csatornát tud tárolni a készülék(talán tunerenként, de ebben nem vagyok 100%).
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Mi számít manapság konzol játékok szempontjából BestBuy-nak?
32"-os verzió érdekel, max 140k-ig, de inkább olcsóbb legyen, mint drágábbLg lk530? De várom az ötleteket, ki mivel xbox 360azik
-
pcMANiac
aktív tag
válasz Vakegérke #9257 üzenetére
Honnan veszed a 100 csatornát? Nem 1980-ban vagyunk. T-kábelen eleve duplán érzékel minden digitális adót a tévé, így 127 tévé és 6 rádiót talál. Alig győzöm letiltogatni a felesleges szarokat. Nem tudom mennyi a max, de gyanítom, hogy 999, amennyit ki tud írni 3 karakterre.
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
Vakegérke
félisten
válasz gulyasa #9255 üzenetére
Először is köszönöm, hogy nyűglődsz velem.
Nos, az is egyértelműnek tűnik, hogy száz csatornán nem tárolható annál több. Szóval kérdés, hogy mely csatornákat nem rögzíti a készülék. Nehezményezném, ha pont a digitális csatornák lennének áldozatai a korlátnak.
Mostoha fateromnak Samsungja van, pár percig szórakoztam vele. Először az analógokat kereste, és csak utána a digitális adásokat. No meg a rádió adókat.
Ezt a csapdát kéne kikerülnöm valahogy. Digitális adások gyertek, a többi pedig nem kell.
Van erre mód?
Én is leírom még egyszer, a héten hozzák drágaságomat, és hiányzik az ilyen irányú rutin. Ha már lesz, én is örömmel fogok segíteni a tájékozatlanoknak, ahogy te is teszed.Hoppá, a választ már meg is kaptam, csak felületes voltam az olvasásnál.
Az én hibám, ne haragudj.[ Szerkesztve ]
-
gulyasa
őstag
válasz Vakegérke #9254 üzenetére
Akkor még egyszer leírom.
Mint már említettem, automata keresés/telepítés-kor minden fellelhető csatornát (digitálist és analógot is) megkeres és mindet elmenti - ez eltart egy ideig...
Ezek közül csak az analóg tévécsatornákat lehet törölni.Ha csak a digitális csatornákat akarnád megkerestetni, azt csak manuális módban, többszöri paraméter beállítgatással teheted meg (frekvenciák, symbol rate-ek, QAM értékek).
Tehát az egyszerűbb módszer az, ha az automatikus keresés módot végigvárod és utána törlöd az analóg csatornákat.
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
Vakegérke
félisten
válasz gulyasa #9253 üzenetére
Igen, őt hozza a szállító a héten.
No most a fő kérdés az, hogy mivel az analógra igazából nincs szükség, ki lehet hagyni a keresésből?
Ne haragudj a kérdésért, ha buta, de ez lesz az első igazán valamirevaló tévém, idáig ilyen "gondom" nem volt.
-
gulyasa
őstag
válasz Vakegérke #9251 üzenetére
(LW5500-at értve "technikán")
Három csoportba rendezi a talált csatornákat. Külön a kábeles digi tévécsatornák (Digi-nél ez 90-valahány az SD/HD változatokkal együtt), külön a kábeles analóg tévécsatornák (50-valahány) és külön a három rádió csatorna.
- a digitális tévécsatornákat át lehet rendezni, egyes csatornákat lehet blokkolni vagy "átugrani", viszont egyet sem lehet törölni és átnevezni sem
- az analóg tévécsatornákat is át lehet rendezni, át lehet nevezni és törölni is lehet a fölöslegesnek ítélteket (pl. nálam egy kivételével az összes analógot töröltem, ami megmaradt, az a helyi tévé, amit egyedül nem sugároznak digitálisan)
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
jooker82
nagyúr
Szerintetek 3,5 méterről,melyik TV méretet a legideálisabb nézni??.... 3D-t szeretnék majd venni....most 82-es van,ez mintha kicsi lenne..de 3D-ben nem tudom,,h mi a megfelelő méret...
LG G2 32 GB 4.4 AOS
-
Vakegérke
félisten
válasz gulyasa #9246 üzenetére
Manuálisan nem fogok szórakozni vele. Marad az automatikus keresés. Feltételezhetően törölhetőek a nem kívánt csatornák, így megszabadulhatok az analógoktól.
No most érdekes a probléma. Ha nincs külön digitális keresés, jóval több, mint száz csatornát talál a készülék, és ha jól tudom, csak száz tárolható. A rádió adókról még nem is beszélek. A bőség zavara.
Ilyenkor ha megtelik a tároló egység, kizárja a többit? Mert akkor nem nyert, marad a manuális keresés, ami ugye macerás.Remélem, jól értettem mondandód. Köszönöm segítséged.
-
BloodRay
veterán
válasz sz.z.csicsi #9240 üzenetére
Igen, főleg a cserére, szervizhozzáállásra, levásárlásra gondoltam.
Ha a MM-ban megvan az embernek a megfelelő fellépése akkor eddig "bármit" el lehetett intézni. Én itt dolgozok, nem mint MM-os.
LM7-es széria legjobb tudomásom szerint a sample darabokat kivéve még nem jött az országba.(#9242) helicon -> Sőt? Káva sérüléssel egyből cseréltetni kellett volna a boltban 3, illetve netes vásárlás esetén m ha jól emlékszem 8 napon belül ez jogod... Ha a te hibádból sérült a készülék akkor meg nem garanciális az ilyesmi.
(#9244) Rolikaaa -> Ha jól értem te a tv adás hangját szeretnéd a házimozin hallani. Ehhez egy optikai csatlakozót javaslok inkább. Vagy próbálkozz a HDMI1-el.
-
berci1983
csendes tag
Venni akarok egy LGBE12LU30-irot arra lennék kiváncsi ki irja a 3D blu-ray filmet?
Köszönöm -
jooker82
nagyúr
válasz Rolikaaa #9244 üzenetére
Tipust tudsz irni,mindkettőről??Én úgy tudom,h tv-ről házimozira nem megy hang HDMI-n csak forditva... ..Szerintem jobban járnál,ha optikaival kötnéd össze.....1500 ft körül van és digitális stereo hangot fog adni...Vagy,ha nincs olyan bemenet,akkor marad az RCA kábel,párszáz ft...
LG G2 32 GB 4.4 AOS
-
gulyasa
őstag
válasz Vakegérke #9245 üzenetére
Ha csak manuális keresést hajtasz végre, akkor digitális módban mindig csak a beírt frekin keres csatornákat. Az analóg keresés a hagyományos módszernek tekinthető másik lehetőség a menüben.
Ha viszont automatikus csatornakeresést indítasz, akkor végigkeresi az összes elérhető frekin az összes digitális tévé és rádió csatornát és az analógon sugárzott csatornákat is, és mindet elmenti.
Kis pontosításként: az teljesen igaz (Digi kábel esetében), hogy az összes analóg csatorna fogható digitális változatban is, de néhánynak 2 változata is létezik (SD és HD).
És digitálisan sokkal több csatornát sugároznak, mint analógban - de ezt az általad belinkelt oldalon is láthatod.[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
DIGI+ csomagot fizetek. Íme a a fogható csatornák.
Ahogy elnézegetem, az összes analóg csatorna fogható digitális csatornán is. Akkor nekem elég, ha csak a digitális adásokra keresek rá?
Kérdem ezt úgy, hogy még itt sincs a tévé.Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
helicon
csendes tag
válasz BloodRay #9203 üzenetére
Nem trolkodni akarok, de én többet nem veszek hivatalos forrásból nagyon semmit, illetve nem ez lesz a vásárlásnál a fő szempont. Igazán nem vettem észre, hogy a panasz intézésénél különbség lenne, sőt...
Az E-digit...-ben vett 47LW579s készülékem káva sérülését egyszerűen nem akarták kezelni. Sok levél után egy használt rossz készülék káváját tették volna rá a két napos készülékre. Mikor mondtam nekik, hogy akkor a széria számmal mi lesz, azt mondták valahogy majd csak rámatricázzák, egy 290 ezerért vett készülékre. Tényleg így gondolja az LG a garancia illetve panasz hivatalos intézését? Őszinte leszek ezek után a kinézett LG mosógépet már nem vettem meg, inkább egy neves európai gyártótól vettem meg és azt hiszem jól döntöttem. -
Rolikaaa
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Van egy kis bajom,méghozzá az,hogy tv-nézés közben a házi-moziról nem jön le a hang,csak a tv hangszórójáról,Bekapcsolom a Simplinket,és ugye van az hogy Hang/Tv hangszóró,vagy házi mozi hangszóró és hiába választom ki nincs hang,csak a tv hangszórójáról birom nézni a tv-t.Viszont ha Pl: Bd lemezt nézek a lejátszón keresztül,akkor természetesen jó.Mi a gond?Most kicsit szomorú vagyok,mert hosszú ideje óta visszatértem a Forma1-hez,csak sajnálatos módon nembirom úgy nézni,hogy dübörögjön a szoba Sokkal jobb lenne így nézni/hallgatni ezeket a csodálatos járműveket[ Szerkesztve ]
-
sz.z.csicsi
tag
válasz BloodRay #9238 üzenetére
A cserére vagy visszafizetésre gondolsz ugye? Mert mondjuk egy "hibásba" ugyanúgy beleszaladhatok ott is mivel a hivatalos is ugyanúgy ugyanazt behozza csak lehet elegánsabb az esetleges garanciális folyamat lebonyolítása...bár nem minden esetben lásd pl. a MM -ról találtam fórum oldalt ahol hát mit mondjak nem a dicséretekről szólt a cikkek újjkénti forgalmazása és garanciális eljárások folyamata.Bár ezek csak a negatívumok amik természetesen mindenhol vannak.Te milyen helyen vagy értékesítő(lehet írtad már ne keressem vissza)?Van már kézzel fogható 55lm 7..sorozat?És jó lenne ha jóval 600 alatt lenne
-
HRicky
tag
Üdv.!
Xbox 360hoz szeretnék tv-t venni.
Ezt néztem ki hozzá:
LG 32lk450
Nem probléma hogy 50hz-s?
Valaki akinek van esetleg írjon tapasztalatot.
Köszi -
BloodRay
veterán
válasz kemalboy01 #9209 üzenetére
671-es ugyan az mint a 660, csak dizájnban, színben("pezsgőszínű") más.
(#9228) sz.z.csicsi -> Pont azok miatt drágábbak annyival a hivatalos forgalmazásúak amiket írtál. Ezért is firtattam, mert azoknál ilyen nincs mint a te esetedben volt.
-
Mészyke
csendes tag
Szerintetek ez a Philips távirányító jó lehet a menübejutáshoz:
Philips SRU5130 -
BRAAJEN
tag
válasz huncutka1029 #9231 üzenetére
Ugyan már! Ahogy a tv árak esnek 1 év múlva 500.000 ha lessz! Na meg a technologia adott. Lehet jön majd az Lg szemüveg nélkül is.
Elolvastam az uj pana plazma tesztet. Hát..... 42" 3D 350.000 szemüveg nélkül! és épp a foci EB miatt hozza fel. de ezt a tvt csak tök sötétben lehetne élvezni. nappal 3D ben meg fogyaszt vagy 250 watot és még nemis látod rendesen. pedig a focit már 3D ben nyomják :p és sötétben levered a sört az asztalrol! pont a passzív 3Dt hozta fel hogy az jobb mint a pana plazma aktivja.[ Szerkesztve ]
''Alvéjz luk on dö brájt szájd of lájf''
-
Mészyke
csendes tag
válasz klevi1967 #9233 üzenetére
És borzasztóan zavaró. Főleg mikor gondol egyet és felpörgeti a hűtőventillátort,,,, zajos, melegszik mint a dög és én nem tudom, hogy miért kell szinte minden nap "szoftvert" frissítenie mikor be sem volt kapcsolva napokig.... és ennek ellenére simán lefagy... nézel egy műsort és mikor csatornát váltanál nem reagál semmire... se távirányító, se előlapi gombok... ilyenkor csak kikapcsolni lehet hátul.
-
BRAAJEN
tag
-
Mészyke
csendes tag
Nem tudom volt-e már.... május 4-től az UPC-nél lehet CI+ kártyát is kérni a box helyett...
http://www.geeks.hu/hirek/120419_vegre_ci_kartya_a_upc_elofizeteshez
Itt pedig a jelenleg kompatibilis TV-k:
http://www.geeks.hu/hirek/120419_upc_mediacard_kompatibilitasi_lista -
-
BRAAJEN
tag
válasz huncutka1029 #9198 üzenetére
"A vállalat saját, komplex Cevo Engine rendszerét használó terméke két dimenziós módban maximum 3840x2160 képpontos felbontást garantál. 3D esetén viszont 1280x720 pixellel kell beérni. "
[Toshiba ]''Alvéjz luk on dö brájt szájd of lájf''
-
Vakegérke
félisten
Nos, döntöttem, a kocka el van vetve. Megrendeltem az LG 42LW5500 tévét. Húzós ára van, majd drágámnak fogom szólítani.
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt buta kérdéseimre.
-
jel1
aktív tag
Sziasztok!
van egy ilyen tv-nk: lg 32lk330az a bajom, hogy nem tudom a digitális csatornákat sorrendbe állítani (számozni se). van a fav menü, de ott sem. Az analóg csatornákat rendbe raktam, de, ha pl megnyomom az 1-es gombot alapértelmezetten a a digitális csatornát adja be elsőnek, ami a nem is a szolgáltató által megadott számozás szerint van, hanem a találati sorrendben számozta meg, és nem adja meg a lehetőséget a módosításra.
és ez fontos lenne nagyon, hogy sorrendbe legyenek a csaatornák
-
wPityuka
tag
válasz yanagawa35 #9206 üzenetére
Köszönöm pont ezt találtam meg én is, csak nem voltam benne biztos, hogy 570s-en is így működik. De így már meg vagyok nyugodva. Esetleg Rákospalota közelében nincs vkinek egy Meliconi távja kölcsön? Vagy egy olcsó eladó?
Luke, én vagyok az apád! Defy soc> CMX [JB] 12.29 - 2ndboot
-
torma1981
veterán
válasz kemalboy01 #9211 üzenetére
Hol laksz?
-
huncutka1029
addikt
ha már ilyen árfekvésű TV-n gondolkodsz, akkor csak a saját saját szemedben bízz,
Menj el egy áruházba, vigyél USB-n valami jó kis .mkv, vagy full HD filmet, és nézd meg minden szimpatikus tévén.
Barátnőt nem kell vinni, neki csak a készülék kinézete lenne fontos, nem a tudásElőtte nézegess összehasonlító teszteket. és menj el BloodRay kolléga üzletébe, ott szakértő segítséget is kapsz a tévé mellé.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz kemalboy01 #9211 üzenetére
Nekem a 660-ra fáj a fogam. Szerintem nincs nagy különbség a két tv között.
-
torma1981
veterán
Én még várnék a helyedben. Megy majd az ára lejjebb is. Most még nem ér annyit.
-
kemalboy01
tag
A barátnőmmel tervezünk majd tv-t vásárolni! Az volna a kérdésem hogy felesleges lenne LG 47 LM671S-re 410 ezer forint körülit kidobni?
Vagy bőven elég a 47 LM660S 375 000körül? (a komoly képminőség érdekében és a 3d élmény függvényében teszem fel a kérdést)Valamint ajánlanátok hozzá blu ray 3d házimozi rendszert(5.1)(Max 110 körül lenne a plafonár)?
-
rasky
senior tag
válasz yanagawa35 #9204 üzenetére
Nekem filmlejátszásnál, sőt már képek nézegetésekor is jelentkezett. A végén már semmilyen kábel nem volt a TV-ben, és a hiba szintén fent állt, akármit csináltam, az LG szerviz kijött és elismerte a hibát (led hiba állítólag), de mivel még benne voltam a 8 napban, így ment vissza a boltba. Jelenleg várok az újra.
-
Dany007
veterán
Valami DLNA-s cuccot nem tud valaki a TV-hez?
Úgyértem konkrétan androidos mobilra.
Találtam egy iMediaShare nevű programot. Amivel a saját képeimet, videóimat átlehet küldeni direktbe DLNA-n a tévére. Plusz vannak extra tartalmak. TV adók podcast-jei HD-ben. Ami szintén tök jó. (csak valamiért DLNA-n keresztül pl a legtöbb funkció nem elérhető, mint a 3D sem)De mondjuk nem ismer valaki olyan progit, amivel mondjuk a telefon kamerájának a képét is realtime-ban áttudnám küldeni DLNA-n keresztül?
-
wPityuka
tag
válasz yanagawa35 #9204 üzenetére
Sziasztok! Biztosan már ezerszer volt róla szó, de nem találtam lw570s re való leírást. Így inkább megkérdem még egyszer nehogy elszúrjam! Legyetek szívesek leírni, hogyan kell belépni a szervíz menübe, és, hogy kell bekapcsolni a dvr funkciót. Előre is köszönöm!
Luke, én vagyok az apád! Defy soc> CMX [JB] 12.29 - 2ndboot
-
yanagawa35
csendes tag
Saját tapasztalat: Nekem ez a jelenség akkor jelentkezett miután a PC-t hozzákötöttem a tv-hez. Ha kihúztam az antennát a tv-ből,vagy a pc-ből az összekötő kábelt, akkor megszünt a zavar. Egyébként a képi zavarnál idegesítőbb volt az elnémított hangszóróból szóló idegesítő folyamatos morajló hang.
Megoldás: Az antenna dugóra egy földhurok leválasztó. És minden problémám megoldódott. -
BloodRay
veterán
válasz BRAAJEN #9188 üzenetére
Szélességben elvileg semmi nem adódik hozzá, szerintem elírás lesz.
Igen a 47" LM-ben majdnem akkora mint a 42" LW-ből.(#9190) béati -> Csíptetős megoldással.
(#9191) BiP -> Óriási áresések idén nem lesznek ennyit tudni elvileg.
(#9192) Re-Tech -> Persze, hogy azt a 3D-t használják a hazaiak is. 3-ben nem térnek el az egyes szériák. Konkrétan LM670 csak dizájnban tér el az LM660-tól. Egyik ezüst, másik fekete. Valóban részletesebb a képük 3D-ben mint az LW szériáé, ezt tapasztalatból mondom. Feketéjük teljesen jó. Azért szokták lehúzni, mert a mért szintje relatíve alacsony. Viszont IPS-hez képest igen jó és ez a lényeg. Vaksötétben tv-t nézni meg nagyon egészséges...
(#9196) sz.z.csicsi -> Digitalko.hu-ban vett készüléked nem magyarországi forgalmazású, "könnyen" lehet, hogy emiatt is állt úgy, hozzá az LG szerviz, ahogy... Én inkább a boltnál reklamáltam volna a helyedben.
Javaslom, hogy legközelebb ilyen értékű készüléket csakis hivatalos forgalmazónál vásárolj. Ott ilyen egyszerűen nem történhet meg ez a lényeg. Sima cserét kaptál volna valószínű, vagy egyből csereutalványt.(#9197) GeneraL_XTX -> Tök mindegy milyen színű a garilevél! Digitalko nem forgalmaz magyarországi készüléket, ennyi...
(#9202) Skynet258 -> Eddig még csak a Samsung megoldását tudtam kipróbálni, de annyit ér mint halottnak a beöntés... Maximum viccnek jó. A mozgásvezérléssel együtt.
-
Skynet258
veterán
válasz Dany007 #9201 üzenetére
Ezek a hangfelismerő technikák még csak papíron néznek ki jól, gyakorlatban ott van telefonokra is, nem akkora szám. Na meg ha kicsit is akcentussal beszéled az angolt (vagy egyéb populárisabb nyelvet, pl. német, francia, olasz), akkor nem fog érteni rendesen, és hamar frusztrálóvá válik a dolog.
Meg házimozival dübörög az akciófilm, te meg ott ordibálsz, hogy Volume down! Volume down!, igyekezve túlharsogni az épp aktuális robbanás zaját... áhh, nem olyan jó ez szerintem. -
Dany007
veterán
válasz Re-Tech #9192 üzenetére
Hasznos táblázat. Thx.
Ami érdekes, hogy pl egyetlen full led típust írnak az LM960S-t. És itt olyat is látok, hogy voice control. Erről tud valaki bővebbet? Amúgy ez a típus a csúcs?
Csak mert ilyen voice controllt mindig is szerettem volna. És mivel PC-ről megy a tévé, gondoltam nem lehet nehéz... 1-2 parancsszó stb... De egy deka értelmes és használható hangvezérlőprogramot se találtam még PC-re... Ahogy látom ebbe meg be van építve.
Már csak az a kérdés, hogy ez csak valami kezdetleges funkció, amolyan parasztvakítás, vagy van egy komoly működő szoftveres háttér hozzá?Esetleg Bloodray kollega látott már ilyet élőben?
Persze a kérdés nem olyan fontos. Nem fogom lecserélni a tévémet ezért csak érdekelne, hogy tart-e már itt a technika (amit én 3-4 éve elterveztem már).szerk.: hűűűű most nézem árgépen ezt a típust, 730 ezer forint : o - a 47 colos, az 55-ös jóval több
@BiP:
Szeva! Én is ezt a típust vettem. Teljesen megvagyok vele elégedve. Gyönyörű képe van. Frankó részletesen programozható beállításokkal. Szerintem a design se rossz. A 3D is jó.
A várakozással kapcsolatban pedig a másik topicban már leírtam a véleményem most se tudnék mást írni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- TCL LCD és LED TV-k
- Formula-1 humoros
- Ukrajnai háború
- Gurulunk, WAZE?!
- PlayStation 5
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest