Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
belan
addikt
buék mindenkinek
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
huncutka1029
addikt
válasz DrDobos #68497 üzenetére
DVR:
alap feltétel
Netcast tv esetén: minimum 40 Gb tároló kapacitású HDD. 1-2 prémium márkás 64 gb pendrive-ot rá lehetett venni, hogy rögzítsen.
Teljesen lefoglalja a hdd-t time machine-hoz, ami azt jelenti, hogy leparticionálja (JFS) ezt utána nem látja a pc, csak ha lemezkezelőben új elérési utat és betűjelet adsz neki, majd formatálod.Webos:
nem particionál, nem formázza le a hdd-t, de pendriveot nem támogat.
minimum 80 Gb tárhely kell neki.mindkettőnél igaz, hogy a felvett tartalmat semmilyen más eszközön nem tudod visszanézni, csak azon amivel felvetted.
DE idézet az összefoglalóból:
DVR: funkció már a belépőszinten is több készülékben jelen van, a középkategóriától viszont már szinte alapelvárás mind a DVR, mind a TimeShift funkció. Hivatalosan minimum 40GB tárkapacitású HDD esetleg SSD (nem ajánlott) szükséges és 1TB tárkapacitásig biztos a támogatottság, de a tapasztalatok szerint, a nagyobb háttértárakkal is boldogulnak a készülékek. A pendrive-ra történő rögzítés hivatalosan nem támogatott. A felvételek nem tekinthetőek meg PC-n vagy másik TV készüléken. Gyakran felmerülő kérdés, hogy a mennyi tárhelyet foglalnak a felvételek? Mivel a Tv a kapott stream-ot rögzíti, ezért ezt elég nehéz meghatározni, mivel a stream bitrátája egyrészt csatornánként, másrészt szolgáltatókként erősen változó. (Azért, hogy mégis legyen viszonyítási alap, huncutka1029 kolléga leírása alapján, egy régebbi (LW) készüléken 320Gb-os HDD mellett a következőket tapasztalta: SD adás esetén kb. 80 óra felvétel, HD adás esetén kb. 38-39 óra felvétel)NetCast rendszert használó Tv-k esetében a funkció bekapcsolásakor, incializálás címszó alatt a tároló formázását kell érteni, ez szükséges a DVR használatához. Ezek a készülékek nem tudnak több partíciót kezelni, így hiába hozunk létre több partíciót. Felvételt csak digitális adásnál működik. Külső forrás (pl.: Set-Top-Box) esetében sincs rögzítési lehetőség. Felvétel közben ki lehet kapcsolni a készüléket, de csatornát váltani a felvétel megszakítása nélkül nem lehet. Időzített felvételre is van lehetőség, EPG-n keresztül vagy időintervallum megadásával.
WebOS esetén már nincs formázás, a Tv szimplán létrehoz egy lg_dvr mappát a kiválasztott partícióra és oda ment. A felvétel már nem csak digitális, hanem analóg adás esetén is működik, de csak RGB-komponens (SCART), kompozit (RCA) illetve antennabemenet esetén. Külső forrás esetén továbbra sem használható. Felvétel közben ki lehet kapcsolni a készüléket, de csatornát váltani a felvétel megszakítása nélkül nem lehet. Időzített felvételre is van lehetőség, EPG-n keresztül vagy időintervallum megadásával. Lehetőség van a TimeShift felvétel utólagos, rögzített adássá történő konvertálására is.
Aki a témában részletesebben elmerülne az a csatornák sávszélességéről [itt], a DVR funkcióról pedig [itt] olvashat részletesebben. (Mindkettő Watt25 kolléga tolmácsolásában)
Az idézetben lévő Watt 25 által linkelt oldal: itt érhető el
itt a dvr sablonos oldal is[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
borat26
aktív tag
Üdv!
Először is Boldog Új Esztendőt minden fórumozónak!
Vásároltam egy LG 47LB650V típusú készüléket. Ere szeretnék Nokia Lumia 930-ról kivetítést alkalmazni, viszont a tv csak a Miracast-Android párost támogatja, Wifi Direct pedig nincs a Nokiában.
Megoldható-e a kivetítés bármilyen más vezeték nélküli módon?Köszi: Imi
ASROCK B365 M Pro4 |Intel I5-9400F|Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 2666 Kit|Gigabyte GTX 1070 Windforce 8GB OC |Thermaltake Element V3|Zalman ZM600 LXII|LG 29WN600
-
DrDobos
őstag
válasz huncutka1029 #68496 üzenetére
Betudod nekem linkelni kerlek? Telefonrol vagyok es nem latom igy
Sikerult,megtalatam. Ugyanakkor az osszefoglalo nem adott megoldast[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A55 5G
-
huncutka1029
addikt
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Adott egy LG tv, pontos típusát fogalmam sincs hol nézhetem meg. Szeretnénk használni a TV Time Machine szolgáltatását. A program min. 40(?azthiszem) gigabyteosat ajánl, gondoltam addig nem vásárolok 64eset, amíg a meglévő 8 gigással ki nem próbáltam. Behelyeztem az USB slotok közül az elsőbe, tv kapsolón REC gomb, és az fogadott egy kis ablakban hogy a "a Time Machine nem használhtó USB eszköz." Mit tegyek?Samsung Galaxy A55 5G
-
JoolsNOS
veterán
válasz yvsmad #68492 üzenetére
Mindegyik full hd. Az előző tv-n (bush) volt olyan képarány, hogy pont a pont után. Ott szépen tudtam használni a szoftveres fűzést. És valahogy szebbnek találtam mint a tv fűzését. Persze ezt lehet csak bemagyaráztam.
Anno a dvi-dsub kábel adott jobb képet mint a hdmi. Akkor is furcsálltam.I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
yvsmad
őstag
válasz JoolsNOS #68491 üzenetére
Akkor nincs minden pixel a helyén, ha más felbontású képet küld ki a gép, mint ami a tévé natív felbontása.
A gép most milyen felbontáson megy? Gondolom, a monitoréra van beállítva. Mindenképpen a tévén kell kiválasztani a 3D üzemmódot, ezt nem tudod megkerülni.
A PC bemenet (D-SUB) még analóg volt, olyat már nem nagyon használnak, lévén a újabb videokártyák is mind DVI/HDMI kimenetesek.[ Szerkesztve ]
-
JoolsNOS
veterán
válasz tigrici #68483 üzenetére
Köszi! Igen a hdmi is össze van kötve, de azzal olyan furán megy át a kép. Mintha nem minden pixel lenne a helyén. A képarányt állítva se találom a megfelelő állást. Pl 3d filmnél a tv 3d opcióját kell használnom, mert a szoftveres fűzés nem fedi a tv 3d polár "csíkjait", és nem lesz 3d. Ugyanez a 3d monitoron megy, tehát nem a szoftverrel van gond, hanem valami a hdmi átvitellel. Régebben is volt ilyen gondom , de akkor a sima vga kábel tökéletes képet vitt a hdmi helyett. De az még egy hd ready tv volt, és ezen nincs is pc bemenet sajnos.
Amúgy erről a tvről van szó.
Boldog Új Évet Mindenkinek!I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
huncutka1029
addikt
-
Shingen
addikt
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
風林火山
-
Medical
aktív tag
Boldog új évet kívánok minden kedves fórumtársamnak!
Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10
-
-
olasz69
senior tag
Boldog Új Évet Kívánok Minden Fórumtársnak és Családjuknak off!
[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
urbi73
senior tag
Érdemes lecserélni a beltérin a hagyományos scart kábelt HD -kábelre ? T - nél vagyok . tudtommal csak a családi csomagban vannak HD adások .
Valahogy nekem nem bejövős a jelenlegi minősége az adásoknak ,ilyen képe az előző képcsöves tévémnek is volt bőven. LG .43LF54 . ilyen tévét vettem .A leírás szerint jókat mondtak róla IPS ,paneles ,stb.-
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! A dlna csak médiafileokat tud átvinni? Magát a gép képét nem? Köszi
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
bandaMDD
csendes tag
válasz tigrici #68473 üzenetére
Igen falon van, de kb 15cm van a tv és a fal között. Volt, hogy direkt úgy hagytam egész estére, de így kényszerítve nem tudtam előhozni a hibát.
Ha melegszik vmi, azt a szerviz nem tudta volna reprodukálni?
De pl. az jelent vmit, hogy amíg így csíkoz, addig kikapcsolt állapotban világít az LG logó(ugyanúgy, mint felvétel közben), és onnan tudom, hogy megjavult, hogy már nem világít. Ez jelenthet vmit? -
huncutka1029
addikt
ide tettem egy videót
bocsi a rossz minőségért.... de látod működik a váltás UMS alatt is
Ez mkv formátum, 2 nyelv, 2 feliratsáva női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
bandaMDD
csendes tag
Üdv!
Van egy garanciális LG 47LA660-as tv-m, amely teljesen rendszertelenül (3-4 havonta egyszer, eddig a másfél év alatt összesen 4-szer) azt csinálja, ami a képen látható. A csíkok a tartalomnak megfelelően mozognak. Pár órás várakozás, áramtalanítás után minden visszaáll eredeti állapotára. Már kétszer elküldtem javításra a szakszervizbe, de persze mire kijöttek a tv-ért, már nem mutatta a hibát. Több, mint 1 hétig ott volt a szervizben, de mivel nem jött ki rajta, ezért nem is csináltak vele semmit. Kérdésem: mi okozhatja ezt ilyen ritkán? Hogyan lehetne tartósan előidézni, hogy a szerviz is lássa? Annyit talán megállapítható, hogy a hibák előtt az átlagosnál többet ment, és mindig bekapcsolás után jelentkezett.
Az "LCD, plazma és projektoros TV-k hibái" topicba is felraktam, de eddig nem kaptam választ. Ugyanott egy fórumtárs ugyanilyen tv-vel ugyanezt a hibát írta le!
Ha bárkinek bármi ötlete van, nagyon megköszönném!!
Mellékelek egy képet is:[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz DJ Diablo #68470 üzenetére
Macerás.
nekem van hasonló ami még ATA hoz is jó, de eszembe se jutott állandó használatra. Csak szerelőknek való ellenőrzés céljából használjuk.nem stabil , könnyen kimozduló kapcsolat ami nagyobb film féltöltésénél okozhat megszakadást ami ugye újbóli kezdéssel párosul. De majd a gyakorlatban eldől.BUÉK
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
w333
félisten
B.U.É.K mindenkinek
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
vacs
veterán
válasz huncutka1029 #68452 üzenetére
49LF632V a típusa.
Értem én hogy beállítom a programban, de én a tv-n szeretném állítgatni a dolgokat.
Van egy ES6100-as Samsung is, mindkét tv-n szeretnénk dlna-n nézni a filmeket.
Eddig egy samsung allshare progi volt a szerver, és a samsung tv-men mindent be tudtam állítani (hangsáv, pörgetés, jelenetválasztás stb), az UMS-el semmit sajnos.
Lehet másik progi kéne, mit ajánlanál?(^)(>.<)(^)
-
Beni2360
félisten
válasz Adebayor #68462 üzenetére
A Tv bekapcsolja a hd ha be van állíva az időzíttet felvétel erre ne legyen gondod, a képernyő nem fog bekapcsolni.Azért írtam, hogy én két részre bontottam az elejét a felvételnek, mert így gyorsabban felismeri, be olvassa és nem kell az 1 Tb átfutnia.
A külső ház meg attól függ, hogy van-e a sz.gépeden USB 3.0 vagy csak 2.0. Teljesen mindegy valamilyen külső házat kell venni. Az USB 3.0 ház és vinyó, mert annak is kell támogatni a gyorsabb adatátvitelt, még a 2.0 kimeneten is gyorsabb legalább is nekem.
Nekem egy ilyen van, beépített csatival mert ez biztos nem fog egyhamar tönkre menni mint a sima bedugós rendszer. Aquába vettem. I-tecY kábel jár hozzá.BUÉK
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
sixpak
nagyúr
válasz huncutka1029 #68463 üzenetére
De ez a beépített böngésző és már az első bekapcsolásnál is kérdezte.
Na mindegy, akkor nem piszkálom.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
huncutka1029
addikt
válasz Adebayor #68458 üzenetére
ha hajnalban veszel fel, akkor is bekapcsol a tv, csak a hang, és a képernyő nem. Ezt értelmezik sokan úgy, hogy kikapcsolt tv esetén is megy a felvétel.
Fel fogja venni a műsort.
Ha felvétel közben kikacsolod, akkor pedig meg fogja kérdezni, hogy folytassa e a felvételt, vagy leállítsa e?
Felvétel közben elkapcsolhatsz másik bemeneti forrásra, vagy böngészhetsz a neten, de csatornát nem tudsz váltani, csak a rögzítendő műsor csatornáját engedi nézni.....(#68455) olasz69
nincs ezzel gond, ha nekem lett volna ilyen hdd-m én is használnám hozzá.
DE time machine-hez ezt találtam praktikusnak, és elegendőnek.[ Szerkesztve ]
-
Adebayor
aktív tag
válasz Beni2360 #68453 üzenetére
BUÉK
Milyen házban van ez? mert a HDD-m megvan. egy régi samsung. Rendszerlemez volt a gépemben, és valamire fel akarom használni. Tehát inkább a ház a lényeg.
csak elötte itt a lg topicban gondoltam rákérdezek hogy gondolkodhatok-e ilyen tervekben
üdv
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
Adebayor
aktív tag
válasz huncutka1029 #68454 üzenetére
és ez a tv kikapcsolás hogy értendő. az hogy ha kinyomom az egész tv-t. vagy lekapcsolom?
magyarul mikor áll le a hdd ismert ugye a 2,5ös hdd-k a tv-től veszik az áramot. És ha én pl hajnalba akarok felvenni időzitővel valamit. És akkor nem lesz bekapcsolva a tv.
[ Szerkesztve ]
Konfigom: Intel i5 10400 - ASUS Prime B560M-K - Gigabyte 1660S oc 6gb - 32GB ram - FSP 600W Hydro Bronze HD600
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok, BUÉK mindenkinek.
Ha valakit érdekel, itt talál egy nagyon részletes beállítási segédletet.
Akár blu ray lemezre is ki lehet írni, de kényelmesebb letölteni az mp4 verziót. A kicsomagolt fájl 1,6GB, minden teszt 5 percig fut.
Itt pedig található egy leírás róla, ha valakinek így könnyebben megy.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
aram01
nagyúr
nekem ssd van rákötve viszi simán
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
olasz69
senior tag
Természetesen,ha vennék hozzá azt vennék én is!
Igaz ,tv műsort nem rögzítek,(a tv-ről) ezért is max a filmnézés alatt van csatlakoztatva!Mint írtam mármeg voltak a hdd-k a tv-k előtt is![ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
huncutka1029
addikt
válasz olasz69 #68450 üzenetére
viszi persze, külső táppal gond nélkül, ezt mondtam is.
de alapvetően, úgy gondolom, 1 tb bőven elég, és ahhoz még nem kell külső áramforrás (plusz fogyasztó) és elkerülhető, hogy a tv kikapcsolása utána még pörögjön a hdd.
Mivel nem kinyerhető, és remuxolható a felvett tartalom, én ezért javasolom a max 1 tb-t az több mint 250 óra SD adás, vagy 120 óra hd tartalom rögzítésére elég, a legtöbb szolgáltató esetében.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Beni2360
félisten
válasz Adebayor #68449 üzenetére
Annak idején 2013-ban hosszú keresgélés után ezt a típus volt ajánlott külső vinyókénti támogatásban.
Kétfelé particionáltam az eleje kisebb tv felvételre a második meg a filmjeimhez.
BUÉK.[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
milyen tipusú a tv?
ha webOs van rajta, akkor elindítod a filmet, majd nyomsz egy OK gombot, a képernyő menűből a jobb oldalon a balra nyilat megnyomod, akkor jön elő a sub menü, ott lehet feliratot ki-be kapcsolni, illetve a hangsávot váltani. Belepörgetni a magic remoteval, vagy egy vezeték nélküli egérrel lehet, a képernyő alján a magenta sávban valahová belekattintasz, és odaugrik a film...a kiválasztott időponthoz
Sajnos a tv nem minden esetben enged hangsávot, vagy feliratot váltani. nem tudom pontosan miért, jellemzően az is baj, ha a felirat nem pont azonos nevű a filmmel, vagy különleges karaktereket tartalmaz.
UMS ben is van lehetőség megadni az elsődleges hangsávokat, a következőképpen:
A képen látható menüben jelöld be így a mux all audio tracks képet mindegyik almenüben( ffmpeg, ts muxer)
a common beállításoknál, a transcode foolder chapter supportot kapcsold be, lent az audio beállításoknál pedig a képen látható módon írd be előre a magyar hangsáv prioritást.Utána ments rám, és indítsd újra a webservert.
[ Szerkesztve ]
-
bigyo108
aktív tag
Sziasztok,
egy LG 42LD420 hoz hozzá tudok férni somogyi univerzális távval is, vagy csak fully 8 és hama-val megy?
köszönöm.
A PC visszafelé MINDIG kompatibilis lesz,.... MINDENRE!! :)
-
olasz69
senior tag
válasz Adebayor #68447 üzenetére
Csak külső tápos,külső-házast használok amelyek 3,5 ös méretű HDD-k 7200-as fordulatúak a 2 Terabyte-ost is viszi szépen! Lb731V
Meglévőek,nem a tv-hez vettem!A javasolt, ajánlattal ellentétben...
[ Szerkesztve ]
-
Adebayor
aktív tag
válasz huncutka1029 #68448 üzenetére
köszi. Akkor még körülnézek 2,5ös kölső hdd témában is és osztok szorzok. akkor inkább az lesz.
elég régi a lemez, és 7200as, pont amit irtál, tehát nem kockáztatok
-
huncutka1029
addikt
válasz Adebayor #68447 üzenetére
nem lesz vele gond, de ha 35-ös akkor külső tápot adj neki, vagy egy Y-usb kábellel tápláld meg a biztonság kedvéért.
Régi HDD esetében előfordult már többször is, hogy nem pörgött fel elég gyorsan, így a tv nem csatlakozott hozzá.Ezért szoktuk javasolni a 2,5 es max 1 Tb kapacitású külső vinyókat, amik 5400rpm-sebességűek csak, nem 7200-asok.
-
Adebayor
aktív tag
hali
van aki merevlemez ház-ban 3,5ös hdd-vel használja a time machine-t?
felismeri, rendben van vele minen?
mert van egy régi hdd-m, és olcsobban jönnék ki ha házat vennék neki, mint külső hdd-t kompletten.
köszi
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Az összefoglalóban lévő Universal Media Server-t használom, de sajnos a tv-n nem tudok hangsávot váltani (van olyan film, ahol az angol az alapértelmezett, ezért kellene hangsávot váltani), illetve belepörgetni se enged.
Van a programban valami rejtett beállítás, vagy mi lehet a baj?
Esetleg más programot kellene használni?(^)(>.<)(^)
-
becsitibi
senior tag
Sziasztok,LG LM620s,UPC-nél hogy tudom a CI kártyát aktiválni,mert bedugtam a tv-be,de nem csinál és nem reagál semmire.Megőrülök!Hol kell beállítani valamit?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
-
olasz69
senior tag
válasz watador600 #68434 üzenetére
Nem baj,hogy itt feltetted a kérdést! Lehet valakinek volt már ilyen hibája!
Csak Ott nagyobb az esélye a válasznak!
Neked is Boldog Új Évet!A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
olasz69
senior tag
válasz watador600 #68434 üzenetére
LCD, plazma és projektoros TV-k hibái Topik Itt kérdezz rá!
[ Szerkesztve ]
-
watador600
senior tag
Sziasztok!
Van egy 42-LW5500-as smart tv-m, és a lan csatlakozója elromlott... Találkozott már valaki ilyennel? Neten kerestem, semmi ilyesmi infót nem találtam.
Olyat csinál, hogy egyfolytában le és fel csatlakozik, lehetetlen a tv-t használni miközbe bevan dugva a net.
Szét is lett szedve, csatlakozó meglett takarítva, jó is volt kb 15 percig, aztán annyi lett megint.Ezzel lehet valamit kezdeni?
Illetve régebben olvasstam, hogy lehetett hozzá wifi vevőt venni, ilyet lehet még beszerezni?
Köszönöm szépen, és mindenkinek boldog új évet kívánok!
Xiaomi 11T White / Opel Astra K 1.4T / LG C3 55"
-
olasz69
senior tag
Direkt link : LB-re (is)webOs verzió 1.4.0-2515(afro-ashley) su.lge.com-ról közvetlen.
[ Szerkesztve ]
-
exlepra
tag
Sziasztok,
43UF7787, az LG saját támogatás-on regisztráltam korábban, ott egy ideje már be van linkelve a 4.20.50 firmware.
TV menüben keresve nem talál újabbat a jelenlegi 4.00.40-nél, várjak még vagy USB-ről frissítsek?thx.
-
olasz69
senior tag
válasz yvsmad #68428 üzenetére
Az nekem külsős!Nem néztem!
De most néztem a csatorna váltást,menübe lépkedést, megjelenítést,talán a boot idő és a kezdő alkalmazás /első csatorna váltás,hangerő.../ is! összességében gyorsabbnak látom![ Szerkesztve ]
-
Blase19
tag
Sziasztok!
Először is boldog új évet mindenkinek!
Van egy LG 42LB650V Smart TV-m. Akinek van ilyen vagy hasonló webOS TV-je az tudja, hogy van vele gond, nem is kevés, de ebbe most nem mennék bele. Egy emelettel lejjebb van a TV mint a router, így wifi letöltési sebessége 4-5-6 Mbps (Mega bit per sec), feltöltési sebessége pedig 7-8-9 Mbps. Nem értem hogy lehet gyorsabb a feltöltés, de mindegy. Ez ugye kb arra elég, hogy 720p filmeket streameljek. Felvittem a router mellé is a TV-t, ott már 20 Mbps volt a letöltés, feltöltés valamivel gyorsabb. Ezután bedugtam kábel a hátlapba, meglepő módon ismét csak 20 Mbps körül volt a sebesség, a wifit persze letiltottam. Több teszterrel is néztem, hasonló eredményeket kaptam.
A kérdésem csak annyi lenne, hogy szerintetek ez így normális? Hol tudom megnézni a TV hálózati adapterének sebességét? Tudtok valami jó megoldást vagy beállítást, hogy javítsak a dolgon? Szeretnék FullHD filmeket streamelni a gépemről.Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Balázs -
aram01
nagyúr
Boldog újévet kívánok nektek srácok!!!!
azt éjfélkor nem itt lógniIsten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
olasz69
senior tag
válasz kaktuszok #68426 üzenetére
Ennél volt 1 kis kavar,keress rá a fórumon!
Ez váltotta !Az új Beta,teljesen jó sebességet ért el Nálam! Eddigi legjobb!
[ Szerkesztve ]
-
7om
tag
Régebbi firmware-t nem is lehet visszarakni a tv-re?csak mert próbáltam usb-n keressztül eggyel korábbi verziót visszarakni de semmi nem jelez a tv.
-
Robertó79
tag
külső hdd-ről hogy tudok frissiteni?
Vagy serviion keresztül is lehet? -
vrsptr
aktív tag
Sziasztok! Keresnék egy LC420DUE (FG) (A4) képernyőt/kijelzőt és egy 6870C-0480A t-con modult, mert valami barom az LG 42LB580V tv készülékbe belefaragott helyette egy LC420WUH-SCM1 képernyőt és mellé rakott egy LC420WUN-SCA1, P/N: 6870C-0310A t-con modult.
A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy LG 47LA620S típusú TV-m, szeretném használni a Time Machine II. nevű fícsőrt. Lenne egy banális kérdésem.
Az ütemezett felvétel a TV kikapcsolt állapotában is működik, mint például a UPC által adott box-nál? Vagy amint kikapcsolom a készüléket le is áll a felvétel, illetve az ütemezettek sem fognak elindulni?
Köszönöm!
-
Beni2360
félisten
Nálam 05.00.15 van és nem akar frissülni.
-
OldMike
őstag
válasz Emilchen #68391 üzenetére
Amennyiben valóban IPTV-d van, akkor tekintsd tárgytalannak amit huncutka írt. Az ő leírása a digitális kábeltévére vonatkozik, csak ott van CI modul, az IPTV csak set-top boxszal működik, és a saját távirányítójával.
Tévéműsor nézése esetén a tévé távirányítója valóban csak a tévé ki- és bekapcsolására kell, illetve még egy fontos dologra. Azzal tudod beállítani, hogy az aktuális bemenet a set-top-box legyen. Tehát feltételezhetően HDMI kábellel van összekötve az STB és a tévé, tudni kell hogy a tévén melyik (hányas számú) HDMI aljzatba lett bedugva, és a tévé bemenetei közül azt a HDMI kapcsolatot kell kiválasztani.
Ezután már minden az STB távirányítójával megy.
A SMART funkciók csak a tévé részei, ahhoz az STB és annak távirányítója szükségtelen, nem is kell bekapcsolva lennie.
Ezen a weboldalon letöltheted a Felhasználói Kézikönyv-et, ami ugyanaz, mint amit a tévén is el lehet olvasni, de ez így akár egy számítógépen egyidejűleg olvasható, mialatt a tévén próbálgatod:
[link]42LM660S
-
belan
addikt
válasz bozsozso #68388 üzenetére
szia én 279 vettem akcioba lg uf850v jó vétel híd el ,uf851 csak talpa más színű .én gyári garival vettem,rendes volt média markba a lg srác ,300volt akcioba ,és mondta még abból árból is lejön még így lett 279,
[ Szerkesztve ]
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
yvsmad
őstag
válasz olasz69 #68408 üzenetére
Én is felraktam, de nincs benne PIP.
Egy hacker rakhatna már PIP-et az LG tévékbe, nem értem, hogy miért kell ezen spórolni, többet ér, mint egy rakás (és elvett) smart funkció.
HDMI gondom még nem volt, pedig mindhárom HDMI csatira kapcsolódik készülék.[ Szerkesztve ]
-
olasz69
senior tag
válasz BodyGekko #68405 üzenetére
Ami annyit tesz,hogy nekem amikor előjött,a hdmi 1-re csatlakoztatott eszközöm megjelent a képen,mintha beindítottam volna/aktivizálódott volna/,majd x.mp és kipukkadt az osd-lufi!Kihúztam a 230v-os hálózatból a 3D blu-ray lejátszót,és ettől kezdve, más eszközt nem írt ki! Csak ezt a simlink-es eszközömet a hdmi1/ARC be/ki meneten csak a 05.00.40.-en tapasztaltam!Sajnos még nem tudtam "tesztelni"!
[ Szerkesztve ]
-
DJ Diablo
tag
Az lg support javaslatára szerelőt kértem a felhősödéssel kapcsolatban. Ma hívtak, el akarták vinni a tv-t (43LF632V). Úgy tudtam csak indokolt esetben viszik el, amit lehet helyben cserélnek. Nekem csak egy vélemény kellett volna hogy ez ilyen vagy lehet vele kezdeni valamit. Valakinek volt ilyen jellegű tapasztalata?
[ Szerkesztve ]
-
BodyGekko
tag
válasz olasz69 #68404 üzenetére
Köszönöm! Bár nálam nem jelentkezett , de ez jó hír. Esteleg gyorsult is?
[ Szerkesztve ]
Nokia XM5800 > HTC Hero > HTC Desire > HTC Desire HD > LG Optimus 2x > S Galaxy S2 > HTC Sensation XE > HTC One X > HTC Butterfly x920d > HTC One > HTC One M8 > HTC One M9 > HTC 10 > HTC U11+ > S Galaxy S10+ > OnePlus 8 Pro > OnePlus 10 Pro
-
BodyGekko
tag
Embe!
Vettél észre valami változást a 05.00.55 FW felrakása után? Érdekel érdemes-e felrakni , mert én is FIRMWARE FÜGGŐ vagyok!!Nokia XM5800 > HTC Hero > HTC Desire > HTC Desire HD > LG Optimus 2x > S Galaxy S2 > HTC Sensation XE > HTC One X > HTC Butterfly x920d > HTC One > HTC One M8 > HTC One M9 > HTC 10 > HTC U11+ > S Galaxy S10+ > OnePlus 8 Pro > OnePlus 10 Pro
-
olasz69
senior tag
válasz sixpak #68400 üzenetére
(#68377) Julot
Nálam az LG TV tölti le a hivatalos Beta fw-t és azt "tesztelem!" Tudom,nem érted,bocs! Ugyan azt ami a Te általad "kamu" oldal is elérhetővé tesz! Ezt nem Neked írom,annak akit érdekel![ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Nem kell megértened. Különbözőek vagyunk, és ez így van jól. Én frissítek, hackelek "mindent" ami lehet.
Pár éve amikor megvettem a MM-ban a Philips DVD playert, ahogy hazavittem már tettem is rá a mókolt fw-t. Aminek a menüje tartalmazott már magyar nyelvet, illetve számos javítást.
Ha kinézek egy telót - igen dridosokat szoktam venni - mire megveszem már minden a mókoláshoz szükséges cucc ott vigyorog egy mappában a gépemen.Viszont az én szememben meg Te vagy az a véglet akit nem értek. "Nekem alapból ki vannak kapcsolva mindenhol az update lehetőségek" Ne haragudj, de ezt butaságnak tartom. Ugyanis ezek az update cuccok az esetek többségében javításokat tartalmaznak. Mert bármennyre is gondosan terveznek, tesztelnek egy eszközt, hiba becsúszhat, és ezt a javítással megoldják - ideális esetben.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.