Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aram01
nagyúr
válasz yvsmad #67696 üzenetére
Lehet hogy korai lett volna nekem is váltani?
(#67698) sixpak: én is egyedül raktam össze, csak az állványra nem tudtam felrakni egyedül mert akkor méfg úton volt vele az asszony az ikeából
prok vagyunk[ Szerkesztve ]
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
honda23
aktív tag
válasz szarvitomi #67666 üzenetére
Most várom az 55lf652-t, remélem, ips panelos lesz, ha nem, azonnal küldöm vissza...
nincsen lehetetlen, csak tehetetlen
-
sixpak
nagyúr
válasz szarvitomi #67695 üzenetére
Kezdő vagy.
Én kedden egyedül csomagoltam, szereltem össze, tettem a helyére az 55 inchest.
Igaz, vert a víz rendesen.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
szarvitomi
csendes újonc
Nem akartam megint ilyen vita hullámot generálni.
Szerintem maradjunk annyiban hogy van aki ezt van aki azt kedveli. Én IPS-t akartam, de a VA miatt sem fogok kardomba dőlni. Egyedül nem álltam neki összeszerelni a talppal a tv-t. Már várom, hogy a párom hazaérjen. -
aram01
nagyúr
válasz huncutka1029 #67692 üzenetére
akkor még nem kell 4k-s lejátszó után kajtatni senkinek, sajnos. nagyon lassú a fejlődés, nem is tudom hogy filmek kaphatóak e már 4k-ban
(#67693) asdxv: sokat nézzük oldalról az ebédlőből. Jó nekem az ips
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
válasz aram01 #67684 üzenetére
Azért a VA sem rossz betekintési szögben, igaz oldalról nézve fakulnak valamennyire a színek, de soha nem nézem úgy (én). Ezek Advanced-MVA panelt kapnak, aminél már javítva van a betekintési szög a korábbi VA-khoz képest. Nálam az IPS-ek sem nyújtanak/nyújtottak 180 fokos betekintési szöget úgy, hogy nem fakult meg egyik szín sem. Sőt ha minimálisan nem szemből nézem, akkor már fakulnak a sötétebb színek. Ez tök szubjektív, de szerintem szemből nézve szebb ez az AU Optronics AMVA panel, mint bármelyik IPS panel, amit eddig láttam. Sokkal mélyebb a fekete, nagyobb a kontraszt, színekkel is elégedettebb vagyok.
-
huncutka1029
addikt
válasz aram01 #67687 üzenetére
4k anyagokban, egyenlőre van 4 műholdas csatorna az eutelsat műholdon ebből kettőt itt találsz
YT-n egyre több feltöltés van, de főleg akciókamerás házi készítésű felvételek.
elég lassan fejlődik. 4K 3D tartalom, szinte változatlan, sajnos.....
Netflix, Amazon Instant Video, és vimeo 4K upscalinges stream is elérhető, ha van app a tv-n, vagy böngészőből megnyitható.Legtöbbször még most is külső 4K lejátszókat ajánlanak mindenütt, amik felskálázott képet továbbítanak a tv-re, ami tovább"javít" a megjelenésen.
szóval kb az elérhető tartalom 7-10°a 4K csak.........
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Zorro555
tag
Na igen, ha a gép előtt ülve a TV-t nézel... Én mondjuk már leszoktam róla.
-
zluspai
csendes újonc
-
huncutka1029
addikt
válasz aram01 #67684 üzenetére
Ha valaki nem olvasta volna:
januártól ingyenessé teszi a vimeo a 4K stream lehetőséget minden felhasználónka.
[link]
Eddig jobbára csak a fizetős Pro felhasználók tölthettek le /fel ilyen tartalmat.
A vimeo elérhető az Lg smart tv plattformokon is.
A cikk szerint a net sebesség mérésével automatikusan is képes felbontást változtatni a rendszer.....a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
aram01
nagyúr
válasz freeknight #67677 üzenetére
Nem 180, de majdnem annyi kár ezen vitázni, betekintési szögben bajnok az IPS
-
zluspai
csendes újonc
válasz #94529552 #67681 üzenetére
Aki dolgozott/dolgozik ilyen (nagy-)vállalati körben tudja mi a dörgés. Mi pld. szoftvert fejlesztünk ahol ugyanazt a feature-t marketing szegmentálja és árazza be a vevő pénztárcájának (!!!) megfelelően.
Kevés a fair pricing, vagy átlátható termékstruktúra amiből jól lehetne választani. Pld. igazodjon el valaki csak az LG tv kinálatában olyan guide-ok nélkül mint ez a fórum...
Másik oldalról - a gyártó-fejlesztő oldalról- nézve: olyan nagy a verseny hogy aki úgymond rendesen,becsületesen ki akarna csiszolni egy terméket az elbukik mert a piac nem fizeti meg és a feature meg elrohan mellette. Ez a béta korszak - agile ha úgy tetszik... Aztán az evolúcióban majd feltehetőleg a legjobban alkalmazkodni képes -nem feltétlenül legjobb!- megmarad.
A nyílt szabványok és open source segíthet a vevő és a vállalat túlélésében, ld. hdmi: amivel össze tudod a különböző kütyüidet kötni, android amire könnyű appot rakni ami mindenhol fut ...
-
törölt tag
válasz freeknight #67680 üzenetére
Szerinted ezt ők nem tudják, azok akik a hasznot bezsebelik? A sony talán nem próbálta ki a tévéit, mielőtt forgalmazni kezdte, vagy melyik gyártóra gondolsz? Vajon miért nem akarja egyik sem azt, hogy igazán mindenre használható okos tévéd legyen, és hogy a kukába dobhassuk a régi PC-ket Laptopokat?
-
törölt tag
válasz zluspai #67660 üzenetére
egy majdnem "üres" vevőfogó cimke. Úgy látom te ismered a smart dörgést, nem úgy mint más itt előtted. Amit olvastam még a témában, hogy a Pana abbahagyja a Firefox fejlesztését, tehát zsákutca, a Sonyt is szidják hogy igazán kukázhatná a droidot, mert olyan "jól" sikerült. De még bármi is lehet belőle, ha a gugli átveszi az irányítást.
direwolf Amit kérdezel azt te sem gondolod komolyan, ismerlek már. Lássuk mi lesz, ha a tévé kijelzőjét az ipad-re kötöd -
negyedes
addikt
válasz szarvitomi #67674 üzenetére
az ips akkor jo hogy ha tobb szokbol szeretned nezni a tv-t, pl 5-6 ember egymas melett.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
freeknight
őstag
válasz bozsozso #67676 üzenetére
Én november végén szintén Miskolcon vettem (Avas Tesco), IPS paneles. Akkor még nem is tudtam, hogy kétféle van
De elméletileg nem rossz a VA paneles sem, sőt! Sokan inkább kifejezetten azt preferálják.
Illetve saját tapasztalat, hogy az IPS-nek sem 180'-os a betekintési szöge, közel sem...[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz szarvitomi #67674 üzenetére
Nekem is csak útba esett és már tegnap felmértem, hogy mi várható mára. Mint mondtam itt sem tudtak róla és még az ára sem volt belőve. Miskolcon néztem 2 tescoba és ott volt az egyikbe ilyen a másikba olyan.
-
rocket
nagyúr
Szia!
Biztos nincs hely kirakni, Technika markaju vackokkal van tele minden a Tescoban."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
szarvitomi
csendes újonc
válasz bozsozso #67670 üzenetére
Ennyire nem jártam körül. Itt még csak kis sem volt rakva, hanem bentről a raktárból hozták ki, sőt néztek rám, hogy akciós?? Aztán elővették az újságot és látták, hogy valóban...
Jöttek persze a szöveggel, hogy csak a betekintési szög más, igazából láttam a youtubon a videót, láttam mivel jobb az IPS, de már előre elhatároztam magamban, hogy ha VA paneles, akkor is megveszem.
Bár azt nem gondoltam, hogy egyik tescoba ilyen a másikba meg olyan lesz.Tlala én is a Fogarasiba vettem, szóval ezzel tudunk segíteni, hogy akinek csak az IPS jó az a Fogarasiba ne menjen. Egy kicsit most fáj a szívem, hogy máshol van IPS de remélem jó lesz a VA is.
-
tlala
addikt
Fogarassy úti Tescoban van még LG42652V 130e Ft-ért.
VA-s, de hihetetlenül jó a betekintési szöge. -
huncutka1029
addikt
válasz Helioport #67650 üzenetére
Először is ez tv.....
Másrészről sajnos van igazság abban amit mondasz. de:
Androidos IOs-es alkalmazásokat hogy telepítenél más op rendszerre? (Viber, googleply)
face, és többi alkalmazás tk felesleg, ahogy előttem is írták, elérhető böngészőből. Ott messengeren használható a kamera, és a billentyűzet is.
Youtube szintén elérhető a böngészőből, akkor ott is használható a billentyűzet.
És a hang alapú keresés is megy magyarul, meglepően pontos találatokkal. (trágár szavakat kizárja)
Meg is adhatod neki, hogy YT, vagy netes eredményeket dobjon fel.Így ez az alkalmazás is felesleges.
Szerintem Twitter szintén elérhető neten keresztül, az is HTML5 használ....Ezért,,mivel a böngésző, már majdnem teljesértékű, tök felelseges előretelepített alkalmazásokon keresztül megnyitni. Így valóban csak memóriát foglal, amiből elég kevés van így is.....
Szóval, ne keseredj el, mielőtt az alterrnatívákat ki nem próbálod.... A sütiket meg töröld időnként, akkor nem dobál ki memóriahibákkal.....a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
válasz Beni2360 #67664 üzenetére
sehol,
ugyanez a módszer.
A hang beállításokban, az elsődleges hangsávot, és feliratnyelvet magyarra állítva, mindig azt preferálja.
ugyanúgy válthatsz hangot tv adásnál is mint USB vagy DLNA-nál. illetve a magic táv fogaskerék gombja előhozza gyorsmenüt, és ott a hang menüben lehet váltani, ha jól emléxem. Én nem szoktam váltogatni....[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
Én IPS-t kaptam, bár kicsit hosszadalmas volt, mert az ár nem volt beállítva. Egyikbe csak IPS-t láttam kirakva másikba meg VA paneleset.
-
GEPESZ66
veterán
Az LG 32LF632V távirányítójának csak a számgombokig van leírása a könyvében.
"Össze-vissza" nyomogatva a többit is kitudom találni, de nincs valami leírás erről valahol? -
mystys
csendes újonc
betegszabi mi??? Tv-t meg tudunk vásárolgatni... Jó pihit, grat a tv-hez, ha meg TÉNYLEG beteg az a szabi akkor jobbulást is!
---50LF652V, Iphone6plus--- "getting by looking ahead the day you die"
-
szarvitomi
csendes újonc
Sziasztok.
Egy kis információ. Nem hiszem, hogy nagyon el fogják kapkodni a Tescoból a 652v televíziókat ugyanis reggel még csak ki sem volt rakva.
Másik fontos információ, hogy nem IPS panelosak. Igazából nekem kellett elmagyarázni, hogy hol keressék a dobozon, a srác jó fej volt, lefényképezte inkább a raktárban és megmutatta.
Megvettem így is, remélem jó lesz. Ha bármi baja van, akkor munkanapi 72 órán belül vissza lehet vinni,és kicserélik. A vásárolt nap nem számít bele. Tehát keddig próbálgathatom és ha baja van, csere. Egyedül vagyok itthon (betegszabi), már várom hogy a barátnőm hazajöjjön.
Egyelőre ennyi, remélem tudtam segíteni.[ Szerkesztve ]
-
-
Beni2360
félisten
válasz huncutka1029 #67624 üzenetére
De kis huncut vagy huncutka1029!
Ezek már ősrégi dolgok. Én úgy értelmeztem a kérdést, hogy a digitális TV adásoknál, hol lehet váltani a hangot az irányítón?Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
zluspai
csendes újonc
válasz sixpak #67662 üzenetére
@sixpak: köszi a tippet majd kipróbálom vezetékes nettel is, de őszintén nem hiszem, ugyanaz a wifi mobillal jó.
Ha jól látom neked 55UF852V van, nekem 55LF652V: szóval inkább a processzorok sebessége lehet. Az weboldal be van töltve, rányomok a lenyilra és eltelik 3-4+ másodperc mire ugrik a kép.
Tipikus gyártói fillérb*szás - aka szegmentálás marketingül- lehet: spóróltak pár dollárt a processzoron cserébe vesztettek 100%-ot a felhasználói élményen
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
válasz zluspai #67660 üzenetére
Wifin használod a tévét?
Nálam wifi és vezetékes kapcsolat van párhuzamosan, meglepően gyors a böngészés. Nincs várakozás, gondolkodás, kiválóan használható...az már más kérdés, hogy 1 méterre kell ülni tőle, mert olyan aprók a betűk.
De azért egy komolyabb pc vagy telefon kényelmesebb nyilván...https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
<NewL>
addikt
Sziasztok!
55lf630v típust néztem ki.
Emag 220K - raktáron
AvBox 215K - de 3-5 munkanap - és nem tudom megrendelni, mert nem találok rendelést a honlapon. esetleg valaki ránézne, hogy ennyire pancser vagyok
Csak azért írtam ezt be, nehogy valami elkerülte a figyelmem, és uram őrizz attól a bolttól. Amúgy mindkét helyen 2 év gari van, de nemtudom, hogy gyártói vagy bolti....és még valaki segítene hozzá kiválasztani egy falikonzolt? Olyan kellene ami forgatható meg nem túl drága.
There's an app for that
-
zluspai
csendes újonc
@Helioport: ha komolyan smart appokat akarsz futtatni akkor kérd vissza az LG kamera árát - és vegyél az árából egy jobb minőségű 4K képes android boxot pld.: [link] vagy ha már majdnem brandet akarsz: [link].
Vegyél hozzá egy air mouse-ot [link] és egy jó webkamerát [link]
Ezt rádugod a hdmi-re és a smart gondjaid megoldódtak, minden menni fog, skype, facebook, böngészés, játék stb...
Ezt az air mouse-t konkrétan ajánlani tudom, szépen megy, de ha billentyű is kell van olyan amiben az is van.
A microsoft HD-3000 webcamot is ajánlani tudom, megy android boxal és skype-al is.......
Hát igen a webos-t a kritikusok-tesztekben a legjobb smart-tv megoldásnak írták, a samsung a tizen-ben ezt másolja... Ezt a véleményt valószínűleg nem a smart részére alapozták, az tény hogy a főmenüt: az appok közötti váltást jól megcsinálták jól használható...
Sajna minden egyedi smart-os-nek ez a sorsa: nincs rá app, nem is éri meg nagyon fejleszteni meg rá, tulajdonképpen egy majdnem "üres" vevőfogó cimke. A sony csinálja jól hogy felült az android vonatra, lássuk be az android és az apple mellett másoknak itt nincs lövése... Szvsz a samsung tizen és a pana firefox os is halott dolog középtávon.
Azért reméljük a youtube és hasonló fontosabb tartalomforrások megmaradnak az LG tv-n. A böngészőt én is próbáltam 652v-n, a renderelés rendben, viszon siralmasan lassú. Ha ilyen lenne a böngészés a 20e ft-os mobilomon már dobnám is ki...
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz #94529552 #67657 üzenetére
"Mi lenne ha kivennéd a memóriát a gépedből a merevlemezzel együtt, normális proci és hűtés meg semmi nem kell bele majd, és úgy használnád böngészésre"
Ezt most arra érted, hogy a tv-ben ilyen a hw? Nem gondoltad komolyan ugye? Mi lenne ha inkább mondjuk egy ipad-hez hasonlítanád, abban ugyan ilyen a hw
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
törölt tag
válasz olasz69 #67654 üzenetére
Azt hittem te már nem siránkozol a smart/böngészés miatt. Mi lenne ha kivennéd a memóriát a gépedből a merevlemezzel együtt, normális proci és hűtés meg semmi nem kell bele majd, és úgy használnád böngészésre.
Helioport A youtube a többi márkánál sem engedi a billentyűzetet használni. Viszont a MR mikrofonját használhatjuk kereséshez. Meg azt sem árt tudni, hogy a tévék 2 éves kora után YT se lesz rá, de a többi márkára se és nem tudsz mit tenni, ez a gugli döntése.
[ Szerkesztve ]
-
olasz69
senior tag
Ennek a mintájára Lg tudástárat is kellene készíteni!
Tudom,hogy van összefoglaló ,de mégis!
Van Lg Tudástár is ! igaz![ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
-
olasz69
senior tag
Ezt is be kellene tenni az összefoglalóba mint tanulság az lg "smart" tv-ről!
Ha lenne Topikgazdánk!
Lassan semmi nem marad,csak a dse,a clouding,és a fekete nélküli ips,a betekintéscsökkentett va!
Lg a király!. yvsmad azt a böngészőt mondod ami dobálja a memória hibát!? Vagy a laptopon?
[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
yvsmad
őstag
Ne izgulj, megszűnt az LG Cloud, Spotify, Twitter, Facebook app is. Helyette mindez elérhető a böngészőn keresztül. Ott használhatod a drága kiegészítőidet is. Az LG Cloud helyett meg van más felhőszolgáltatás.
Ami új az LG-n az a Plex, ajánlom figyelmedbe.[ Szerkesztve ]
-
Helioport
csendes tag
Egy hete hogy nyúzok egy 55UF8527-t....
Elég vegyesek az érzelmeim, kicsit bénult és csalódott vagyok egy két dologgal kapcsolatban, de magával a kép minőségével nincs bajom.
Tavaly vettünk apáméknak egy LB650v-t, melyről maximálisan pozitív benyomásaim voltak, így mikor elindultam én is TVt venni, kérdés nélkül fordultam az LG felé.
Megvettem a tv-t, másnap érkezett is hozzá a billenyűzet és a kamera....................1. Van összesen kb 50 app, ami elérhető.... noname noname hátán, egy olyan app nincs, amelynek evidencia lenne a letöltése. Facebook elérhetetlen, google play elérhetetlen, twitter nuku, viber sosem volt, egy chat vagy video app sem elérhető........Botrány ez a felhozatal. Igazán. Ez nagyon gáz.
2. Keresem a SKYPE-t... sehol.... mondom, biztosan valahol én bénázom el..... de nem. NINCS Skype. Nem is lesz Skype. A 2015-s tévékre már a kamerát sem árusítják. Nekem még jutott egy 22 rongyért, vadonat új, egyszer bedugtam, tök jó a képe, asszonyról meg magamról tudnék házivideót csinálni, ezenkívül elég drága porfogó.
3. Vettem egy Logitech K400 Plus billentyűzetet. Szép. Bedugod, egyből működik, csatornát vált, meg minden.... ööööö.... a meg mindent vedd le szépen, mert nincs MINDEN. Elindítod a youtube-ot, és nem megy. És miért is menne? Ez csak egy kib.tt hozzá való billetyűzet.... utánaolvasok: Az LG erre is azt írja, amit a SKYPEnál. A SKYPE nem akarja nekik engedni a progit tévére. Itt meg a youtube nem akarja, hogy lehessen benne billenyűzettel írni.................mi van???????????
Szóval most van egy kamerám az enyészetnek (Peciális, igazán Peciális kamera, mert a tévé csak a hozzá valót fogadja el, ez a 2014 előttieknél a VC400, a 2014-es tévékhez VC500,(apáméknál ezen megy is a skype) a 2015-ös tévékhez VC550.
Van egy billentyűzetem, ami van is meg nincs is. BIZONYOS programokban pötyögjél a távirányítóval a képernyőn. A böngészőben használhatod, de most őszintén: Ki használja a tévén a böngészőt?
Külső appokat nem lehet letölteni, csak a nagyon useful listában lévőket....
Szóval van egy okos tévém, ami olyan mintha egy teljesen hagyományos tévém lenne, hiszen egy normálisan használható app sincs benne.Ja! A képe tényleg szép. Tényleg.
I just heard WayteQ 985BT with iGO Primo works great. I don't know...
-
yvsmad
őstag
válasz PioDVD #67646 üzenetére
A mozgás megjelenítése jobb a 6-os szériának, ha jól be van állítva. Álló vagy lassan mozgó képnél nem lehet észrevenni csak teljes képernyős oldalra pásztázásnál vagy gyorsabb mozgásnál. Hogy ettől mennyivel kel el hamarabb vagy magasabb áron a lakás, azt nem tudom megmondani.
-
r0b1
tag
válasz #94529552 #67644 üzenetére
Köszi!
A 632V és a 652V képminősége közül jobb valamelyik vagy egyforma? Az edge led a 632 felé billenti a mérleget viszont ami még különbözött az a "Képminőségi Index Értéke", a 652-nél 900 PMI, 632-nél 450 PMI.
Ez jelent is valamit vagy csak semmitmondó marketing duma?
A specifikáció szerint minden másban, csatlakozók stb. megegyeztek.
A Tescoban 17-től akciós a 652, 130k. -
PioDVD
senior tag
válasz #94529552 #67644 üzenetére
Maga a kép is gyengébb az 5400, 5610, 5800-as tv-ben, mint a 6-os sorozatban? Én kiadó lakásba veszem, ott az a feladat, hogy "nagy legyen". Azt én tettem hozzá, hogy ne legyen akadozós, elmosott a kép. Extra funkciókra nincs szükség és elszállni sem akarok az árral. Elég lenne a 630-652 képe (ha már ajánlott vétel) mindenféle extra nélkül. Meg persze ha olcsóbb, mert annak sincs sok értelme, hogy a 652v áráért vegyek egy kevesebbet tudót.
-
törölt tag
Akkor a 632V-t vedd, ha úgy látod. Itt a 6-os szériás FHD-t veszik legtöbben, és biztos okkal. Az 5400-as csatlakozók és funkciók terén is spórolós, ha erősítőhöz kötnéd, bár te tudod mire van szükséged. Nincs optikai, se fejhallgató, talán nem ARC-os a HDMI se rajta. Itt[link] gyorsan megnézheted, hogy melyik mit tud
-
Atas76
csendes tag
Sziasztok a héten vettem egy Lf 652v típusú tv-t kérdésem a következő lenne ,hogy lehetne az srt feliratot kikapcsolni ha pendrive-ról nézem a filmet mert eddig nem jöttem rá a másik kérdésem a 3D vel kapcsolatos mindegy hogy half SBS vagy half OU -t nézek akkor is a kontúr és a háttér szellemképes eddig Samsung tv-n tökéletes volt mindegyik film van valami beállítás amivel éles lesz a 3D-s kép? A válaszokat előre is köszönöm
-
OldMike
őstag
válasz .Ishi. #67639 üzenetére
Amennyiben csak a tévé tunerén keresztül menő műsort akarsz nézni (a HDMI vagy az USB csatlakozóra nem teszel semmit) akkor a SCART aljzatról levehető a hang a 2.1-hez. Kell egy olyan átalakító, aminek az egyik oldala SCART dugó, a másik pedig a 2.1 dugójának - gondolom az JACK - megfelelő aljzat. Nem árt, ha az átalakítón van input/output átkapcsoló, vagy olyan kell ami kifejezetten SCART kimenet irányú.
Lehetne még az optikai kimenetet is használni, de az nagyobb beruházás, mert kell egy digitális/analóg konverter is hozzá, meg egy optikai kábel is.
Az AV kizárólag bemenetként működik.
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
.Ishi.
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég beújítottam egy LG 43LF5400-ra, eddig remekül működik, alap használatra kellett egy nagyobb átlójú TV, arra meg tökéletes.
Tudom, hogy hangkimenetre elég gyengén van felszerelve (talán külön audio output nincs is rajta), de most megpróbáltam azt, hogy a 2.1-es hangrendszeremet rákötöttem (RCA audio L-R - 3,5mm jack átalakítóval), de sajna így sem működik. (Gondolom azért nem, mert onnan a jelet csak akkor vesz a TV, ha az AV inputra van állítva.)
Van esetleg egy tippetek, hogy bírjam működésre? Vagy esetleg egy másik módszer?
Előre is köszi a segítséget!
-
r0b1
tag
Üdv!
43LF5400 ~105k T-home
43LF632V ~140k
42LF652V ~139k T-home
Ha csak a képminőséget nézzük a három tv között van különbség?
A smart és 3D funkciók nem érdekelnek, asztali média lejátszóról lenne használva filmezésre és néha egy kis tv-zésre. Házimozierősítő + hangalak is adottak így a beépített hangszóró sem lényeges.
Azt vettem észre hogy itt a fórumon jó híre van a 652-nek, nekem is ez a legszimpatikusabb, de ha képminőségben nem nyújt semmi pluszt akkor inkább az olcsóbbat (LF5400) venném.
Valamint az itt olvasottak alapján félek kicsit a 652 direct ledes megoldástól, a másik kettő edge ledes, csak ezért tettem bele a 632-t a pakliba.
Ti melyiket választanátok a helyemben?
Esetleg más alternatíva 150-160k-ig?
Köszi! -
qqzs
őstag
van itt valakinek fuji 3d fenykepezoje? A 3d video formatumot probaltam lejatszani a 9es sorozatu teven de nem ismerte fel de a mpo 3d foto formatumot felismerte. A sony pont forditva az 5 eves lg tevem meg mindkettot. hova megy ez a vilag???
Eladó: GTS450
-
MrBazsi
senior tag
Urak, akinek van itt 49LF630V vagy 632V legyen szíves véleményt írni róla, elsősorban a fekete szín minőségére lennék kiváncsi, mert ugye nincs benne tru black control, és kiváncsi vagyok hogy ez mennyire hat ki a képminőségre.
megkértek h segítsek választani, és ebben a méretben, ez jöhet szóba és az UF770V mivel edge led, mindkettő, és van bennük hdmi cec is ami fontos. Az Uf 770v ugye lényegesen drágább, nem is feltétlen kellene az, de a képminőség fontos. Szóval mennyire van jó képe egy 632nek, akinek van, mennyire van megelégedve vele?
Thx![ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
válasz Diamond500 #67629 üzenetére
Helló!
Nekem ilyen kódú a 42lf652-m és ez AU Optronics M-VA panel. Én direkt ilyet akartam
-
huncutka1029
addikt
-
zluspai
csendes újonc
válasz huncutka1029 #67624 üzenetére
A hangsáv és a subtitle váltás sima egérrel - air mouse-al is megy így, mondjuk elsőre én sem találtam meg de a google segített...
Mondjuk érdekes usability szempontból hogy itt van egy 1.5 méteres tv, mégis el kellett dugni a subtitle/lang váltó gombot, pedig simán elfért volna a képernyőn... Bizonyára a marketing próbálja így a vásárlógat a magic remote megvásárlására ösztönözni... ;-)
Apropó: a magic remote állítólag jó univerzális távirányítónak? Valhogy így: [link]. Megy ez valakinek?
-
sixpak
nagyúr
válasz huncutka1029 #67621 üzenetére
Igen, beszéltünk róla.
De én úgy tudom, hogy nem youtube-nál vagy más videómegosztón, hanem Netflix meg más online tékák esetében nem tud uhd-t...persze lehet, hogy egy faszság az egész, csak azt mondom, amit az LG támogatás mondott.petey: itt meg tudod nézni a különbségeket.
Szerk.: bár itt is látok néhány dolgot, ami nem biztos, hogy úgy van...
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz Beni2360 #67622 üzenetére
elindítod a filmet, majd rányomsz az ok gombra, a felugró vezérlőben (előre, pause, hátra) jobb utolsó ikonra kattintasz, akkor átvált sub, és lang menüre, ott lehet válogatni, ki be kapcsolni
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
válasz Daniel Alves #67614 üzenetére
2 dolgot kell tisztázni,
tudja a sound syncet mindkettő?
Ha igen akkor optikával, vagy HDMI-vel kell összekötni.
HDMi csak 1 es porton működik, ami CEC /ARC képes.
Hang menüben digitális hang beállítása Ne PCM, hanem auto legyen.
hang kimenet pedig legyen A külső hangforrás, és itt is automatikus legen a digitális hang oopció
Simplink funkciót is kapcsold be, ekkor elvben ha a tv bekapcsol, vagy a projektort kapcsolod be, akkor bekapcsolja a tv-t/ projektort.
Automatikus hangerő szabályozás csak magic remoteval megy, ehhez az univerzális távirányító opcióban be kell állítani a magicet a projektorhoz. Csak kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Beni2360
félisten
Nem is tudtam tényleg lehet MR-rel váltani nyelvet, és a hangkimenetet is. oszt hu?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
huncutka1029
addikt
válasz sixpak #67620 üzenetére
tudják a 4K streamet, korábban linkeltem videót is. (7-es végűek is)
4K30FPS
1080P60FPSszerintem a truemotion meg csak szoftveresen van kikapcsolva benne.....
Lehet a service menüben turkálva be lehet kapcsolni.
De engem nem zavar, a régebbi modelleken is ez volt az első ficsőr amit kikapcsoltam!
De asszem ezt pont veled beszéltük priviben![ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Igen, elvileg jobb...de vannak sokan, akik nem bírják elviselni a trumotion-t, nekik tökéletes a 7-es végű.
A 4K internet stream már más kérdés, de ennek is inkább akkor lesz jelentősége, ha itthon is elérhető lesz a Netflix vagy hasonló online tékák, melyek kínálatában elérhetőek uhd anyagok.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz janchi8304 #67612 üzenetére
Akkor maradj a 630V-nél, Itt is van, itt meg a szintén fekete 631V.
Zorro555 Nem is tudtam tényleg lehet MR-rel váltani nyelvet, és a hangkimenetet is.
Daniel Alves Talán Soundbar, Soundplate, Hangprojektor topikban hamarabb lesz megoldás.petey Mekkorát keresel? Edigitalban van UF778V 49" és 55"-ban is.
[ Szerkesztve ]
-
szakalistvan
senior tag
válasz janchi8304 #67612 üzenetére
Szerintem sokkal szebb,mint feketében és a por sem látszik meg rajt annyira.
Nincs normális gépem ugyhogy csak telefonnal:[link] -
petey
tag
sziasztok, van valami égegyadta különbség az UF7787 és 778V között? csak mert úgy tűnik a 87-es bukó már Karácsony előtt
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok,
Mivel a keresőben találtam ezért a gurukhoz fordulnék.
Boldog tulaja lettem egy 55LF652V TV-ek és vettem hozzá egy LG LAS453B hangprojektort.A probléma az, hogy LG sound Syncben nem tudom egymáshoz adni a 2 eszközt. Telefonról tudok csatlakozni a sounbarhoz viszont TV-vel nem.
Találkozott már valaki hasonló problémával?
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
Zorro555
tag
Írtam LG ügyfélszolgálatnak az alternatív hanggal kapcsolatban. Bemásolom ide a válaszuk egy részletét, hátha mást is érdekel.
"Sajnos valóban nincs mód a hagyományos távirányítón hangsávot váltani, csak a magic remote-al. A problémát már a gyár felé jeleztük és remélhetőleg hamarosan egy új frissítéssel orvosoljuk a problémát."
Azért bízom benne, hogy nem úgy frissítenek mint a Telekomnál, ahol már lassan 3 hónapja várok, hogy egy app működjön a telómmal.
-
Medical
aktív tag
válasz olasz69 #67544 üzenetére
Szia.
Készítettem egy fotót a LG 43UF7727 TV, dobozáról. Következő karakter sor látható rajta.
Nos, ennek alapján légyszíves, mond meg nekem milyen TV-m is van.Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10
-
olasz69
senior tag
Igen megszünt 2015 december 3.-val ugyanúgy mint a lg felhő dec 1-vel részlegesen,,tvitter,facebook, és még nincs vége! A tv az értesítések menü pontja alatt tályékoztat! Smart piros menüpont!
[ Szerkesztve ]
-
5oultrain
aktív tag
Sziasztok!
Sehogy nem sikerül belépnem Spotify-ra. Már előfizettem prémiumra, próbáltam új reget csinálni tv-én, próbáltam a meglévővel belépni. Állandóan csak pörög a loading karika.
Komolyan, másnak, hogy sikerült?PSN ID: legalkriminalz
-
-
humi1
tag
Sziasztok!
Tudja valaki hová tünt az lg smart részéből a 3d csoport? -
pepusos
senior tag
Cserélték a tévét, tegnap hozták (3 nap), ez most tökéletes!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.