Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nightman1
tag
válasz Croaker #65296 üzenetére
Ha csak kb 5-6 oldalt is olvasol vissza,többen panaszkodtak a 6os szériára,hogy van ami edge,és van ami Direct leddel került forgalomba..
Doboz megsasol,Ips felirat keres..
Szpali,ha eddig kihúztad a 72es öreg tévével,javaslom várd meg a karácsony akciókat de minimum a black friday-t,persze 150-180ezer közt 43-as méretben már most is találhatsz megfelelő példányt.
2,5 méterről a 4k-nak valóban nem sok értelme van..[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
Van egy 150-170.000 Ft-os lélektani határom és 43"-os max képátlójú méretbeli korlátom (99cm-es a polc), de abszolút laikus vagyok LED/LCD témában.
Most egy 14 éves 72cm-es Samsungot használok a kábelTV adásokra, ami kezdi az utolsókat rúgni (10-15 perc, mire bekapcsol és random ugrál és "újra fókuszál" a kép)
Filmeket és sorozatokat eddig egy 27"-os S-PVA paneles DELL monitoron, vagy a 17"-es laptopomon néztem, de jó lenne nem az íróasztalnál ülve, hanem a nappaliban, a kanapén ülve/fekve tenni ugyan ezt.
3D nem érdekel, főleg USB vagy HDMI forrásból lenne rajta tartalom lejátszva. 4K-nak ekkora méretben gondolom semmi értelme. 2-2,5m távolságból lenne nézve.
Tudtok ajánlani konkrét típust?iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
blakey
titán
Nem feltétlenül normális, ha zavaró akkor szervíz. Nem mondanám, hogy LCD betegség, mert plazmánál is előfordulhat, de többnyire LCD-ken van jelen, mindegy, hogy háttér vagy oldal ledes.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
törölt tag
De, az SD biztosan gyengébb rajtuk, mint egy FHD-n. A mértékéről majd az UHD tulajok tudnak pontosat mondani. Ha nagyon jó a látása valakinek, akkor is max 1 méterről kell nézni a 49"-es 4k-s tévét, hogy észlelje a magasabb felbontás előnyét.[link] Persze ez csak ajánlás, onnan nézi ahonnan akarja, de akkor meg miért UHD-t venne.
Az MM-nél most akció van: webáruházunkban 11.12. és 11.15. között online 13% engedmény minden „UF” és „UG” sorozatú
televízióra, valamint minden OLED TV-re[ Szerkesztve ]
-
drk88
senior tag
dupla, bocsi
[ Szerkesztve ]
-
drk88
senior tag
Hali,
Vadi új TV-n most vettem észre, hogy olyan lenne a kép sokszor mintha koszos lenne a TV kijelzője de nem az...ez normális jelenség?
50LF652V a típusa.
-
Nightman1
tag
válasz Fornax #65284 üzenetére
Én meg nem is értem hogy miben lenne jobb hálózaton rögzíteni.
Ha kábel vagy wifi köti össze a pc-d laptopod a tv-vel,akkor nyilván csak pár méter választ el a tévétől.. Lusta vagy átmenni egyik szobából a másikba hogy rögzíts?
Vagy ez ilyen ficsőr a haverok felé hogy a szomszédból állítod be hogy mit vegyen fel a tv?
Esetleg a tévére dugott külső merevlemezhez messze van a géped,mondjuk wifi hatótávon kívül?
Nem értem..
Nekem olyan boxom van ami bármilyen netes eszközre streameli a tv adásokat,szintén neten keresztül távirányítani is tudom,vagy mint most,nem vagyok otthon,és távolról állítom be,mit rögzítsen mire hazaérek.
Ennek,több értelmét látom mint ugyanezt egy CSAK otthoni hálózaton működő megoldáson..
De mint valaki írta is most,ha epgből állítod be a rögzítést akkor jól megszívhatod,a tv2 pl majd minden este fél órás csúszásban van a kiírthez képest.
Így inkább érdemesebb utólag neten megnézni..
Más
Linkelni most nem tudok,de több idei tesztet is olvastam ami nálam is igaz lett,hogy a Dinamikus kontraszt kikapcsolva van és még jópár képjavító cucc,ha otthon leszek ránézek..[ Szerkesztve ]
-
olasz69
senior tag
válasz Fornax #65284 üzenetére
konvertálni
Azért válaszoltam,mert azt írtad szerinted, hülyeség....
Arra amit amtibacsi-nak írtál!FW-ben úgy van megírva,hogy csak hdd-re lehessen rögzíteni!
Írj a supportnak,hátha segítenek[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
Fornax
tag
válasz olasz69 #65283 üzenetére
Ezt tudomásul vettem, de nem is az volt az eredeti kérdés hogy hogyan lehet konvertálni, hanem hogy lehet e LANon keresztül felvenni. Én meg erre várnám az értelmes választ! Ha kódolja, akkor nem olyan mindegy hogy hova veszi fel? Technikailag megoldható, kérdés h a TV tudja e. És én erre lennék kíváncsi.
[ Szerkesztve ]
LG 42LF652V
-
olasz69
senior tag
válasz Fornax #65282 üzenetére
Idézem Magamat:
"Nem konvertálni kellene, dekódolni! "TV által felvett anyagot"
A kettő között meg óriási különbség van!
Próbáld meg ,szólj ha sikerül!"
>>>Erre válaszoltál? <<< Itt a tv saját tuneréről rögzíted,de ha pl: stb-t használsz akkor ,akár pendrive-ra is mehet és esetleg nem lesz kódolva!
Akkor vedd fel hálózaton keresztül, és szólj ha megvan!
[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
Fornax
tag
válasz olasz69 #65275 üzenetére
És miért más az ha hálózaton keresztül felveszem, vagy USBn rádugom a vinyót majd utána beteszem a gépbe? Ugyan oda kerül, a cél meg úgyis az h a TVn tudjam visszajátszani. Így az, hogy azért nem lehet LANon keresztül felvenni mert akkor senki sem fizetne elő, nem magyarázat.
[ Szerkesztve ]
LG 42LF652V
-
TRob1
veterán
Maga a kábel lehet hogy létezik, de önmagában egyedül tuti biztos nem jó arra hogy átvigye a képet... Ez kb. 100%.
szerk: Közben gugliztam, és pl. itt árulják, de írja is hogy kell hozzá egy adapter is, önmagában "almás".
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
Gabis
őstag
Sziasztok,
a két típus közül melyiket ajánlanátok leginkább sportműsorok nézésére?
LG 49UF7727 vagy egy 49UB850V-t.
Faternak lenne, aki az utóbbit nézte ki, de én inkább hagynám ezt a 3D-t és az előbbi-re tenném a voksom.
A lényeg, hogy azt hiszem a műholdas vevő dekóderkártyáját (nem tudom mi a pontos neve) tudja használni a TV-ben.
A mai SD, HD adások nem lennének gázosak egy ekkora fixelrengetegben?
Köszönöm előre is a segítő hsz-eket . -
embe
nagyúr
Hali!
Itt is megkérdezem, hátha valaki már mókolt ilyennel.Egy kollégám szeretne összekötni egy d-sub kimenettel rendelkező laptopot egy HDMI bemenettel rendelkező tévével, filmnézés céljából, egy ilyen kábellel.. Működne vajon a dolog?
[ Szerkesztve ]
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
olasz69
senior tag
-
Fornax
tag
válasz amtibacsi #65266 üzenetére
Ez szerintem hülyeség. TV tuner a gépbe, és máris ott vagy h vinyóra veszed. Meg kizártnak tartom hogy ne lehetne konvertálni a TV által felvett anyagot, akármibe is mentse el. Onnantól meg megint ott vagy, csak plusz egy lépés. Nem célom rögzíteni minden műsort, főleg hogy manapság szinte minden elérhető valahol. Youtube, torrent, akármi. Csak néha jól jönne, na meg így azért kényelmesebb.
LG 42LF652V
-
7om
tag
Kipróbálta valaki az új frissítést? 04.00.60 ?
-
Croaker
csendes tag
válasz Nightman1 #65269 üzenetére
Erről szívesen olvasnék bővebben, amit írsz :
" fizetsz e többet pár(vagy jópár) ezerrel azért a képjavító hókuszpókusz elektronikáért,ami sokunknál élből kikapcsolásra került..Élesebb kép is szépen hangzik,közeli arcnál.De ha ezen az éles képen a kamerától kb 3 méterre van az az arc,már inkább torz lesz mint éles.."
-
törölt tag
válasz Nightman1 #65269 üzenetére
Ez a hozzászólás felkeltette az érdeklődésemet, leírnád, hogy mit kell kikapcsolni.
Nálam a kép, a hang és a képarány eredetire van beállítva, ez nekem jó, de ha lehet jobb, akkor azt szívesen olvasnám.Illetve lenne egy kérdésem, hogy az LG led tv-ben van olyan, hogy a környezet függvényében változik a kép beállítása?
-
Nightman1
tag
válasz Croaker #65268 üzenetére
Én csupán -tudom ez nem lesz segítség-változatlanul azt tudom tanácsolni mint eddig.
Boltban kellene megnézned ahol bár nincs bekalibrálva egyetlen darab sem de mint esetemben is,ha megkérsz egy eladót,tuti hogy kaphatsz kezedbe egy távirányítót amivel valamelyest tesztelheted a képet több módban is.
Sok tesztet is olvashatsz az idei tavalyi tévékről vagy itt a fórumon amiket én is csak megerősíteni tudok,például hogy fizetsz e többet pár(vagy jópár) ezerrel azért a képjavító hókuszpókusz elektronikáért,ami sokunknál élből kikapcsolásra került..
Élesebb kép is szépen hangzik,közeli arcnál.
De ha ezen az éles képen a kamerától kb 3 méterre van az az arc,már inkább torz lesz mint éles..
(Ez persze CSAK saját tapasztalat) -
Nightman1
tag
válasz Croaker #65265 üzenetére
Én ehhez csupán annyit tudok hozzáfűzni hogy ha tv adásra kell,a magyar csatornák mindegyike 50-60hz-es képfrissítéssel működik..
Tehát ha van egy 100hz-es képfrissítésű tévéd,akkor kb minden második képkockát a tévé különböző algoritmusok segítségével megpróbál kitalálni,de az nyilván nem lesz olyan minőségű mintha valódi 100hz lenne a sugárzott tartalom.
Nyilván ha más tartalomra is használnád,az már más tészta. Pl youtube,full hd filmek.. -
Croaker
csendes tag
válasz #94529552 #65251 üzenetére
Pumma:
Lg honlapján betettem a három LF-et, az UF ből pedig a 7727-et (Mindegyik 43 col kivétel a 652V)
A 3 db 6-os között a különbség az volt, hogy:
-652-ben direct, többiben edge led.
-652-nek 900 PMI, másik kettő 450
-652-ben +1 hangzási mód (Smart)Az UF7727 és a 652V között eltérés:
-4K felbontás és felskálázás
- Edge Led
-1400 PMI
-True Black color
-Képmódban Játék
-2 utas 4 hangszóró az 1 utas 2 hangszóró helyett
-Ultra surround a Virtual helyett
-Az egyik USB 3.0-ás
-S-con helyett MR-15 távirányítóA felsorolásban volt még a 7787, annál pedig a 7727 és 87 között csak a talp különbözik, árban a 87 egy 10-el több.
Kérdezném, hogy a PMI mennyire megbízható, illetve a 450 vs 900, illetve a 900 vs 1400 mennyire jelentős különbség a matematikai arányszámot leszámítva.
Milyen értelemben fociznak más ligában, pontosan mire gondolsz?
Bocs, ha sok hülyeséget kérdezek, de kb 3 hete kezdtem el foglalkozni a TV-kkel, mivel most tartunk ott lakásfelújításban, hogy ha kész lesz a bútor, akkor jöhet a TV.
Köszi a választ előre is!
-
Fornax
tag
Sziasztok!
Tök jó lenne, ha lehetne felvenni wifin (vagy akár kábelen, lényeg h helyi hálózaton) keresztül pcben lévő hddre műsort, viszont nem találtam rá megoldást. Lehet egyáltalán ilyent, vagy csak nekem túl vadak az álmaim?
[ Szerkesztve ]
LG 42LF652V
-
Nightman1
tag
válasz blakey #65248 üzenetére
Jogos,eírtam de eszerint a magyar boltok is fogalomzavarban vannak.
Értelmezésem szerint,lg honlapról nézve:
Direct Led-a képernyő hátúlról van megvilágítva,magasabb kontrasztarány,de kisebb betekintési szög.
Ips-Edge Led: a kijelző oldalról van megvilágítva,viszonylag gyengébb kontraszt,de nagyobb betekintési szög.
Ha én rosszul tudom,akkor az Lg is.. -
Seatboy
csendes tag
válasz herdsman12 #65259 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket végül is az LG-től kaptam egy levelet és a megoldás benne rejlett de nektek is köszönöm a Routert kellett resetelni és mindjárt jó lett !!
-
eisento
addikt
sziasztok!
van egy lg 42lk530 tv-m es az lenne a kerdesem ha veszek usb 3.0-as hdd hazat abba beletennem az itthoni 2.5-es hdd-met mukodni fog kulon tap nelkul?
most egy 2.0-as usb hdd hazban van a winyo igy mukszik, de mar elegge le van harcolva a hdd haza es venni kene ujat es akkor mar usb3-asat vennek. szoval mukodni fog? vagy 50-50% ?Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Mi a vélemény erről a két TV-ről?
LG 49LF540V
LG 43LF5400
Igazából pénteken szándékoznám megvenni az egyiket a kettő közül az edigitalnál amikor lesz a blackfriday. -
blakey
titán
válasz Seatboy #65254 üzenetére
Első lépésben a routernél keresd a megoldást, tűzfal, stb. Nálam tkéletesen működik iOS és Androiddal egyaránt.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
olasz69
senior tag
válasz alfa159sw #65255 üzenetére
Ha letöltöd az összefoglalóból a pdf-et és a 2 zip-et ! Már az sokat segíthet! Ha elakadsz írj rám!
ezt is töltsd le ,pdf képekkel
Ezeket töltsd le!!!
[ Szerkesztve ]
-
alfa159sw
tag
Aki csinált már LB671V tv-n webos firmware visszaállítást privátba megoszthatná velem a lépéseket. Update 5.00.04 nálunk nem jön be, a gyárit kellene visszarakni úgy emlékszem webos 1.3.3 volt. Köszönöm!
-
Seatboy
csendes tag
Sziasztok.
2 hete vettem egy LG LF652V 3D tv-t és azóta szivat.
Pontosabban a telefonnal nem tudom vezérelni az LG TV Plus programmal.
Mind2 kütyü csatlakozik a wifis routerre ami egy D-LINK GO RT N300.
A tv-n engedélyezve van az LG app szolgáltatás.
Elindítom az lg tv plus-t ls a device listában nem jelenik meg semmi nem tudom párosítani őket.
Valakinek valami ötlet ??? Elnézést a helyesírásért csak már tiszta ideg vagyok.
Előre is köszönöm a válaszokat,segítséget..
Még annyi hogy direct wifin ki tudom rakni a telefon képét a tv-re és a telefonról a youtube videót is kilövi rá szóval egyáltalán nem értem. -
olasz69
senior tag
3D World (folyamatosan bővülő 3D tartalmak)
Nincs egy éves a tv-m és megszűnik a 3d wold december 3.-án,,megszűnt a tvitter támogatása, az lg cloud támogatása, Mi lesz még? Lehet ki is hagytam valamit![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Croaker #65239 üzenetére
Még mindig nem tiszta, úgy látom. Az LF6-os FHD-t ne keverd az UHD-s UF7-el, mert senki nem állítja, hogy a 4k miatt jobbak. Inkább azt lehetne mondani, hogy más ligában fociznak. A Sonynál W805C a hasonló, a Samsungnak viszont nincs idén FHD/3D tévéje. Sonyból W755 alatt kizárva.
Mindegy hogy Direct vagy Edge ledes ha tetszik a képe, mert csak ez számít. Különbség a 3D, a képfrissítés, és a jobb input lag is, meg az eltérő méretek. LG 40LF630V + LG 42LF652V + LG 43LF632V Az LG oldalán is nézd meg, mert akár hiányos és pontatlan is lehet itt.drk88 A PC-re kell egy szerver progit telepíteni: Plex, Serviio, vagy bármi, ami kezeli a gépeden lévő mappákat, filmeket. zenét, képeket.
-
blakey
titán
válasz Nightman1 #65241 üzenetére
ha nem tudsz dönteni hogy Dled vagy Ips
Fogalom zavarban vagy, Dled mit takar? Direct Led? Annak nem sok köze van a panel típusához. A kérdés úgy lenne helyes, hogy VA vagy IPS. Direct Led-es lehet mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
drk88
senior tag
Sziasztok,
Megérkezett a TV 50LF652V eddig nagyon király.
Kérdésem az lenne, tudok valahogy PC-n megosztott mappából filmet nézni? Mert leírást azt nem adtak hozzá amiben le lenne irva mit hogyan..
-
direwolf
őstag
A baj az, hogy nincs. Csak analóg.
@Pumma: sajna nálunk ez nem így műxik. Vagy ez vagy az. És Invitel amúgy. Ezért (is) van nekem parabolám. De most mondasz valamit, 561 lesz az, majd megnézem pontosan. A lényegen nem változtat amúgy.
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
yvsmad
őstag
válasz tom_77 #65242 üzenetére
Ilyen outletből sohase rendelj látatlanban. Menj el és nézd meg élőben a konkrét készüléket. Pixelhiba, felhősödés, dirty screen, egyenetlen háttérvilágítás és egyéb képhibák gyakrabban előfordulhatnak, mint a rendes bolti készülékeknél. Ezért kell személyesen meggyőződni arról, hogy milyen készüléket veszel meg. Lebeszélni nem akarlak, mert jó vétel lehet, ha tényleg jó a tévé.
LB730 van nekem is, ez natív 100 Hz-es.[ Szerkesztve ]
-
tom_77
tag
Sziasztok,
LB650 és LB730-ról mi a véleményetek? Ezek már nativ 100Hz-esek?
Az ilyen boltokban megéri vásàrolni? Vagy kockázatos? -
Nightman1
tag
Ma alkalmam volt megsasolni működes közben az lg samsung és sony jónéhány idei modelljét működés közben,a kép az m4 sport volt,hd-ban.
Nyilván itt a mai nap sokan állnak vásárlás előtt,amit a boltban látsz képet attól csak jobb lesz ha otthon bekalibrálod,de azért viszonyítani lehet.
A Sony belépőszintű tévéje katasztrófa az összes többivel szemben.
Továbbá ha nem tudsz dönteni hogy Dled vagy Ips akkor azért egy jó alap lehet összehasonlításhoz hogy mennyire torzul a kép oldalról,vagy mennyivel ?haloványabb" egy ips..
Utóbbiról egyébként pont írtam napokban picit olvassatok vissza többen is vásároltunk mostanában így vannak élemények. -
Croaker
csendes tag
Köszönöm a választ yvsmad és Pumma!
Kicsit még azért kérdezősködnék:
LG LF6 alattiak kizárva, Samsungból 6 alatt kizárva, Sonyból 7 alatt kizárva.
Evidens, hogy az Lg 6-osnál a 7-esek, tehát az UF-ek a 4K miatt jobbak, de mennyivel? Csak azért, mert 4K-t is lejátszik, illetve megy a felskálázás ( erről mit kell tudni?), vagy más funkcióban is jobbak, amiért érdemes lehet ezeket választani?
Az LG LF652V-nek melyik TV felel meg kb a Sony és a Samsung TV-k közül? Csak összehasonlítanám az árukat esetleg, illetve, hogy ugyanannyi pénzből milyen képátlójú ugyanolyan tudású TV jönne ki.
Mi a pontos különbség a 652V és a 630V között? Az első Direct a második Edge LED. Ugyanannyi a Hdmi és USB száma, ami még összehasonlítási alap.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket előre is!
-
norbikaa
csendes tag
Sziasztok!
Van egy LG 42LS5600 típusú tv-m. Van rajta Optikai audio kimenet. Tervezem házimozi beszerzését hozzá, viszont nem tudom, hogy az 5.1 ki tud-e menni rajta, vagy ez csak sztereó.
Akinek van ilyen tv-je vagy több tapasztalata az meg tudná ezt az információt mondani nekem?
Előre is köszi a választ!
-
törölt tag
válasz tomee88 #65232 üzenetére
Alacsonyabb input lag, és magasabb képfrissítés, nagyobb tudás stb.
geriwise Azt hogy, hogy voltak be vagy el állítgatva a tévék, nem tudhatjuk. Mindegyiknek olyan éles képe lesz, amilyenre beállítjuk. Neked kell mérlegelni, ár/szempontok/kijelző tulajdonságok, stb. alapján, hogy melyiket veszed.
kissa1026 Ha megvan minden csatorna, akkor kár lenne újra hangolni. UPC kábel jár a Medicard mellé? -
olasz69
senior tag
válasz #20221952 #65229 üzenetére
Próbáld ki a szerkesztést! 1 hsz-be válaszolj ! Mint pl: Pumma,*H* olvass vissza,és olvass szabályzatot....
[ Szerkesztve ]
-
geriwise
csendes tag
válasz #94529552 #65228 üzenetére
Köszi a választ. Következő probléma : EDGE LED vs. DIRECT LED mennyiben számít? sokkal szebb a képe az EDGE LED-nek? Műszaki boltban láttam egymás mellett egy LG 43UF7... nem tudom pontosan melyiket, meg egy Phillips PUH6400-t és a Phillipsnek sokkal "élesebb" képe volt. Pedig az én olvasatom szerint az UFnek is EDGE LED világítása van, ergo kb ugyanolyan élesnek kellett volna lennie, avagy tévedek valamiben. Picit félek hogy az LB630 DSE-je elég zavaró lehet.
[ Szerkesztve ]
Védd a fákat! ==> Egyél hódot. **//** 1 db A4-es típusú félfamentes rajzlapomat elcserélném, ugyan ilyen típusú Audira.
-
-
törölt tag
válasz tomee88 #65227 üzenetére
Én inkább a LG 42LF652V-t mondanám ezek helyett, és 142k körül vehető most.
geriwise Jó az a tavalyi LB630 is, csak nem olyan gyors, mint az LF630V.
-
tomee88
csendes tag
Sziasztok. Segítséget, véleményeket szeretnék kérni tv vásárláshoz. Egy "régi" samsung ue40eh6030-at cserélnék újabb készülékre. A nagyon maximum az a 150000Ft lenne amit rászánnék, képátlóban pedig 100cm-nél semmiképp nem szeretnék kisebbet.
3 készüléket néztem eddig ki:
- LG 40LF630V
- LG 40LF632V
- Sony Bravia KDL40W705Mindhárom tv 135000Ft-os áron van hirdetve különböző webshopokon. A tv-t főként játékra használnám, filmet nagyon nagyon ritkán nézek tv-n.
Ha játékra esetleg ezek a tv-k nem ajánlottak, akkor tudnátok ajánlani arra alkalmas készüléket hasonló áron?
-
vargalex
félisten
válasz amtibacsi #65223 üzenetére
Szia!
A 22 adó az digitális:
"Ön az alábbi dedikált csatornákat érheti el díjmentesen, digitális minőségben, analóg vagy digitális kábeltelevíziós szolgáltatása mellett"
Természetesen rosszul fogalmaztam, ezt a 22 csatornát látnia is kell mediacard nélkül. Hangoláskor az összeset meg kell találnia mediacard-tól függetlenül. (Ahogy egyébként a 37LH3000-em is megtalálja, a kódolatlanokat látom is, de sajnos az a modell még nem CI+ kompatibilis.)
Alex
-
geriwise
csendes tag
Hali!
Mekkora és milyen különbség van egy 42LB630V és egy 43LF630V között? Csak azért kérdezem, mert LB('14)-t tudnék ~115k-ért, az LF('15)-t meg 140k alatt nem találok. Előre is köszönöm.
Védd a fákat! ==> Egyél hódot. **//** 1 db A4-es típusú félfamentes rajzlapomat elcserélném, ugyan ilyen típusú Audira.
-
törölt tag
válasz yvsmad #65214 üzenetére
Gondolom helyesen így akartad: LG-kből az LF6-os szériás tévék az ajánlottak. Továbbá UHD-ból az UF7-es a legtöbb UF6-osnál jobb, és alig kerül többe náluk(elvileg). Sonyból csak W755-ös és ettől magasabb számozás az ajánlott(főleg ha az android fw-t kijavítják egyszer majd, mint ahogy itt megcsinálták a webos-t is ).
Croaker A 652V egyébként jó választás lenne, vagy a jóval nagyobb 49LF630V is.
kissa1026 Meg kell adni a kezdőrúgást neki , vagyis ezt:Mediacard és DVB-C képes televízió beüzemelési paraméterei
[ Szerkesztve ]
-
amtibacsi
aktív tag
válasz #20221952 #65221 üzenetére
Az összeset kéne látni kártya nélkül is. Azért nem is kell hangoláskor a kártya, hogy ne ellenőrizze a jogosultságot csatornánként. Amint megtalálta mindet, akkor kell betenni a kártyát.
A 22 adó az analóg a táblázat szerint. Ehhez kártya sem kell. A digitális adáshoz kell a kártya, mivel az ellenőrzi, hogy mely adókra vagy jogosult. A keresés egyébként elég hosszú, akár 10-20 perc is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
válasz #20221952 #65221 üzenetére
Szia!
Édesanyámnak egy 32LB5700 tökéletesen működik mediacard-al. Sajnos az UPC listájába a 2014-es modellek sem igazán kerültek bele. Biztosat pedig nyilván csak arról állítanak, amivel tesztelték.
De egyébként mediacard nélkül 22 csatornát kell tudnod fogni.[ Szerkesztve ]
Alex
-
contaxg
veterán
válasz vgymsz #65001 üzenetére
A tévé valós képességeiből semmit nem fogsz látni egy boltban,mert minden fel van tolva maximálisra., otthon meg nem így fogod nézni (remélhetőleg).
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Croaker
csendes tag
Kedves Fórumozók!
Segítségeteket szeretném kérni, mint már sokan tették előttem. Most jön a szokásos rizsa, TV vásárlás előtt állok, és a döntésben kérnék segítséget.
Amire használni szeretném:
Számítógéppel összekötve full HD filmek nézése.
Elvétve játék (de legalábbis kipróbálni milyen egy játék 23 col helyett mondjuk 40+ on)
Képek, fotók, videók nézegetése akár gépről akár USB-ről.
Sport közül egyedül az amerikai foci amit néznék, de csak ha épp a csapat meccsét közvetíti a Sport2, egyébként a meccset gépről, fullHD-ba játszanám le.Azért írtam az LG topicba, mert szimpatizálok a márkával, amit még néztem, az a Samsung és a Sony.
Elolvasva jópár hozzászólást, összehasonlítást itt és máshol, azt már nyugtáztam, hogy a nem-4K-s LG TV közül az LF652V jelű tudja a legtöbbet (ha minden igaz).
Olvastam pro és kontrát az Edge és a Direct ledekről, illetve az IPS/nem IPS témáról, valamint a passzív/aktív 3D-ről.
Felírtam még magamnak pár LG TV-t, de azok mind Edge leddel rendelkeznek
49 LF540V
43/49 LF630V
43/49 LF632V
43 UF680V
40 UF695V
43UF7727
43UF7787Ezek közül a nem-4K-ból akkor a 652V-t ajánljátok? Nagy valószínűség szerint ennél csak a 42 colosra futja, az 50-es már kicsit magasabb áron van.
A Sonyból a 40/48 550C-t írtam fel illetve a 40/48 705C-t.
Samsungból már hosszabb a listám:
UE 48 J5200
UE 43/48 J5500AW
UE40/43 JU6000W
UE 40 JU6400KA felsoroltak közül, melyik kb- egyenértékű a 42LF652V-vel?
Sajnos a 3 márka nehezen összehasonlítható paraméterekkel rendelkezik, mindegyiknél máshogy hívják a dolgokat, ezért kérném a segítségeteket.Ha esetleg a felsorolt ( vagy éppen a fel nem sorolt 4K-s TV-hez is hasonlítanátok tudásban a 652V-t, azt megköszönném)
Minden építő jellegű hozzászólást előre is köszönök!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz direwolf #65188 üzenetére
LB531-et? Nem inkább 32LB561B-t? Ha pl. DIGI a szolgáltató, akkor digitális előfizetés esetén megkapod az analóg csatornákat a régi tévékhez. De még az Invitelnél is így van, a többit most nem tudom.
bugizozi Az LF592U[link] egy különleges darab, mert 5-ös szériás alap HD-Redy tv, és megkapta a webos2-őt. Van FHD-s 5-ös szériás Smart tv is az LG 32LF5800, de ezen a régi fw a Netcast fut. De van még 6-os szériás tv is, ami 100 alatt vehető a LG 32LF630V + LG 32LF632V
[ Szerkesztve ]
-
vargalex
félisten
-
válasz bugizozi #65205 üzenetére
azt a két tévét nem ismerem - nekem 42LB650V-m van - de ha web os 2.0 megy rajtuk akkor nem lesz velük bajod...
nekem webos 1 van rajta, vagyis a frissítésnek hála már webos 1.4 vagy webos 2 lite (nem tudom pontosan a nevét) de maximálisan elégedett vagyok vele"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bugizozi
őstag
válasz Lacielvtárs #65204 üzenetére
Sziasztok!
Értem, hát kipróbálom, ha nem megy akkor behuzok egy kábelt. Telefon fog még csatlakozni wifire de azon kb 0 forgalom lesz.
Amúgy a kisebbik tv mennyire ajánlott? Mind2 tv-ről tudok majd mkv fájlt lejátszani? Mind2-n webos 2.0 fut ergo mind2 beállításai ugyanazok?!
Köszi mindkettőtöknek!
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
válasz amtibacsi #65203 üzenetére
& bugizozi: bizony bizony... jól mondjátok, mert a wifif esetén osztódik a sávszélesség, és bizony már egy 720 p is akadozhat ám rajta, főleg hogy van egy fal is a képletben
ha több eszköz csatlakozik wifin akkor nincs mese kábelezni kell az élmény miatt"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
amtibacsi
aktív tag
-
bugizozi
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil