Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LucasGrant
aktív tag
válasz Woodslave #34899 üzenetére
Gondolom akkor olyan mint a szemüvegtisztító kis kendők, ilyen kis zacskókban vannak ? Én azt mondom, hogy első körben tényleg, próbáld meg száraz mikroszálas ronggyal, és ha utána is mancsos valahol, akkor próbálkozz meg vele, de nem fog levinni semmi extra réteget a Tv-ről.
-
Woodslave
félisten
válasz LucasGrant #34898 üzenetére
ez már ilyen előre nedvesített kendők
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Woodslave
félisten
vettem egy w5 lcd takarító kendőt. Azt írja, hogy "bevonat nélküli" lcd panelra lehet használni. Biztos ami biztos az LG640-esen használhatom?
-
BazsiBazsi
aktív tag
válasz LucasGrant #34895 üzenetére
Köszönöm szépen az eligazítást!
-
LucasGrant
aktív tag
válasz BazsiBazsi #34894 üzenetére
42LA660S vs. 42LA690S/691S, az utóbbiaknak vékonyabb fém kávája van (660S minimálisan vastagabb műanyag), illetve az alsó káva rész is vékonyabb az LA690/691S esetében, illetve a talpuk is különböző, a 690/691S-nek szélesebb magic swivel talpa van, a 660S-nek ilyen középre ívelő.
A 690 - 691 csak színbe különbözik, a 691S a világosabb ,,light silver" színű, a 690S egy lehelettel sötétebb.
Mindenben képben tartozékokban megegyeznek. -
BazsiBazsi
aktív tag
Sziasztok! meg tudnátok mondani mi a különbség az LG 42LA660S , LG 42LA690S , LG 42LA691S között? Köszönöm!
-
LucasGrant
aktív tag
válasz superg #34892 üzenetére
Nemrég jött egy frissítés, amióta már tud felvenni analógot is az LG Tv, azóta próbálta valaki a 2 particiós felvétel/lejátszás kombót? Előtte tényleg nem ment, de azóta nem próbáltam, Nekem most szabad HDD-m nincs erre, hogy leteszteljem, de megpróbálok szerezni, ha leteszteltem beszámolok róla.
-
Madwe
nagyúr
válasz Assdak #34881 üzenetére
Azt én se cáfoltam, én is látom. Csak azon poénkodtam, hogy ha te 4m-ről látod 63"en a 4k-t, ergo szuper szemed van, akkor neked a mobil fullhd felbontása is iszonyat pixeles, mert sokkal szebben is tudnál látni a superhuman szemeddel Hát ha megvan a 4m akkor csak arra tudok gondolni, hogy a fHD tv-d sokkal kisebb és azt is 4 m-ről nézted, vagy a fHD paneljánál sokkal jobb a 4k tv-d panelja - ez mondjuk biztos, mert gondolom nem kis árkülönbség van a kettő között - ergo sokkal szebb képet ad a 4k tv-d, de hogy a 4k-nyi képi információt 63"-ról nem nyeri ki a szemed, de még az 1080p-t se, az kb 100%... Vagy nemtom, én már lemértem 4k-s tv-kkel is mit hogy látok, s bizony az adta az oldal karakterisztikáját...
-
botosil
csendes tag
válasz LucasGrant #34887 üzenetére
Igen olyan mint ha kicsit felgyorsulna...amatőré válik az egész. Zavaró nagyon
-
-
botosil
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. Vettem a minap egy lg 575 smart led tv.Jo meg minden csak van egy kis gond.ha filmet vagy tv adás t nézek olyan mintha amatőr videó lenne.furcsa az egész tényleg mintha amatőr felvétel lenne.valaki tud erre mondani valamit mert passsszzzz.
-
spiritex
veterán
válasz Assdak #34884 üzenetére
Persze, hogy látom, közelről! Itt nem erről van szó, hogy látható vagy nem, hanem arról, hogy egy bizonyos távolságból látható-e. A mobilnál természteesen nem látom a különbséget fél méterről, és ugyanígy egy tv-nél sem látom a FullHD finom részletgazdagságát egy bizonyos távolságból.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
-
superg
senior tag
LG tévéknél lehet olyat hogy külső hdd-t több particióra osztod és felvételhez mondjuk csak az egyik particiót használod,tehát ki lehet választani melyikt formázza le a tv?
-
Madwe
nagyúr
válasz Assdak #34877 üzenetére
De szerintem te csak jelentősen túlbecsülöd a nézési távod, legalábbis én pl amíg nem mértem le abban a tudatban voltam hogy 3-3.5 méter lehet a tv-től (mert kb 5 méter hosszú a nappali s úgy saccoltam) a táv s kideült hogy a szemem s a panel között csak 2.1 méter volt
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz Assdak #34877 üzenetére
Hát akkor nem tudom neked milyen szemed van, lévén ott még a 720p se nagyon jön ki elvileg S eddigi tapasztalataim (elég sokat néztem, 4k-t is, távolságokkal direkt játszottam közben) alapján eddig kb 100%ban úgy jött ki nekem is a különbség ahogy ez alapján kellett... Aztán lehet nekem átlagos szemem van amivel számolnak, mindenki másnak meg 2-3x jobb, fene tudja.. De akkor te pl gondolom egy retina iphone/fullHD telefonnál sikítasz a sok pixel láttán, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
-
Vanos
aktív tag
Én speciel 3m-ről nézem a 47-es TV-t.
A részletgazdagság nekem bőven elegendő. Kinek mi az igénye.HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Madwe
nagyúr
S mellesleg pont ez is a 4k egyik hátránya eddigi megszokott tv méret nézési távolságainkhoz képest, ahoz hogy valóban kiélvezd vagy egy baromi nagy kijelzőt kell használnod (70+) vagy baromi közel kell ülnöd a kijelzőhöz... Persze szó nélkül elfogadnék egy 70+os 4k oled tv-t, nem arról van szó
[ Szerkesztve ]
-
Vanos
aktív tag
Én 47La660S-et vettem.
Bevilágítás nálam is van (bal alsó sarok + felül a közepétől picit jobbra), de ha megy a TV műsor v. a film én nem veszem észre. Lehet, hogy bennem van a hiba.Különben a képminőséggel meg vagyok elégedve. Telekomos Sat TV-m van (Családi+HD csomag). Még az SD adások minősége is jobb mint amire számítottam.
(Egy 63cm-es 100Hz-es régi Grundig TV-t néztem előtte).[ Szerkesztve ]
HTPC front (GA-MA780G-UD3H, 4G RAM, 2T 2,5-ös HDD, Pioneer 212 DVD-RW, Silverstone LC16B-MR ház), Pi4+Volumio; E-mu 1212m, Topping D50,SMSL VMV D1SE, VMV D2R DAC-ok; Rotel RA-985Bx, Kinki Studio EX M1+ erősítők; Focal Chorus 716S és Electra 1038 BE hangfalak; *****SMSL M6 - Sennheiser HD600 füles
-
Madwe
nagyúr
válasz huncutka1029 #34869 üzenetére
Nem felbontást választasz távolság alapján
Az emberi szemnek van egy felbontási képessége. Limitált, nem látunk akármennyi részletet akármilyen távon, különben az egész földet átlátnánk
Az hogy mit fogsz fel függ a következőkől:
Mekkora felbontás
Mekkora méreten
Milyen távolságbólMeg persze az emberi szem sem mindenkinek ugyan olyan, de ezek az átlagosan tökéletes szem felbontási képességével számolnak.
s egyáltalán nem baromság, persze nem ilyen egyszerű mert sok más is közre játszik - natív e a felbontás, milyen a mozgó képanyag, mennyire van tömörítve stb.
De pl ha van egy fix méretű tv-d, akkor meg tudod nézni milyen távolságban milyen felbontást tudsz látni. Vagy ha megvan hogy mekkora távról nézed majd a tv-t, ki tudod számolni mekkora átmérőjű tv kell neked pl ahoz hogy 1080pben lásd.
Ugyanis egy adott méretű kijelzőn ha közelebb nézel valamit mint az ideális, akkor sokkal nagyobb a szemed felbontási képessége, ergo pixeleket fogsz látni (bújj bele a laptopod kijelzőjébe vagy egy régi telefonéba) ha pedig túl messze, el fognak veszni a részletek.
"minél messzebb ülsz, és minél jobb a felbontás, annál több részlet marad meg" pont fordítva, minél messzebb ülsz annál több veszik el, de miután a kijelzőn limitált a felbontás, ezért tudsz túl közel is ülni, menj közel a tv-dhez s rájössz te is Viszont ha növeled a felbontást adott méretű tv-n, akkor közelebb kell ülnöd ahoz, hogy lásd a különbséget (ha feltételeztük, hogy eddig onnan nézted, ahonnan a kisebb felbontást a szemed teljes egészében fel tudta fogni, azaz az optimális - linkelt oldalon minimálisnak hívott - távolságban ültél elötte)
Ez alapján pl kijön a retina telefonok létjogosultsága is pl amúgy: telefont kb 15-20 centire néz az ember. Ha 4"eset nézel, akkor 1080p felbonású telefon 16 centinél ad tökéletes képet! S ezt is sokan tapasztaltuk már!
Sok szöveg van amúgy a 3 oldalas oldalon amit linkeltem, ha érdekel ott kicsit jobban utána tudsz olvasni ezeknek a dolgoknak, de ez kivételesen nem médiabaromság marketing bullshit, hanem egyszerűen fizika, így működik a szem s az optika
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz huncutka1029 #34869 üzenetére
Ezt azért nem nagyon lehet megcáfolni:
" If the television is bigger than this, you will see the pixels. If the television is smaller than this, you will not see all the details that the television can offer. This is based on the fact that the human eye cannot distinguish a detail closer than 1/60 of a degree apart."
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
huncutka1029
addikt
Ez elmélet, és ne vedd személyeskedésnek, de egy nagy baromság.
Ennyi erővel CRT is jó lenne mindenkinek.
minél messzebb ülsz, és minél jobb a felbontás, annál több részlet marad meg....
Ilyen hülyeséget, hogy felbontást a távolság alapján válasszon valaki még nem láttam.
Még egyszer mondom, elsősorban nem megbántani akarlak és a többi fórumtársat sem, de ez akkor is hülyeség.
egyetlen jogos szempont a méret. nagyobb távolságra jobb a nagyobb méret.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Assdak
őstag
Ez egy információs képernyő lenne a garázsba. FullHD a minimum. UE32F5000A 78k most Aquanal, valszeg ez lesz.
Köszi a segítséget. -
Madwe
nagyúr
válasz Assdak #34864 üzenetére
Ha 32"-t kb 1.3m-ről nézed akkor látod teljes pompájában az 1080p-t, 1.9m-nél pedig a 720p-t, ha 1.3 és 1.9m között nézed valahol, akkor érdemes csak fHDban gondolkodni (minél közelebb az 1.9hez annál kevésbé) 1.9től pedig már a 720p-t se látod teljesen!
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Assdak #34864 üzenetére
Biztos olyan közel fogsz ülni hpzzá, hogy lásd a FullHD-t? Mert a HD-Ready pl. jobb nem HD anyagokra, mint amilyen a tv adás... én szándékosan nem akartam FullHD-t, mert egyrészt a távolság is nagyobb, mint a FullHD érzékelésének határa, másrészt főként tv adás (digitv, mindigtv) megy rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Assdak
őstag
válasz LucasGrant #34861 üzenetére
32" alá nem mennék.
LG 32LN5400-t és Samsung UE32F5000A-t néztem eddig. De ha van jobb ár/érték arányú, ne kíméljetek.
Hja és fontos a FullHD.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Assdak #34860 üzenetére
Nem tudom, de én nagyon meg vagyok elégedve a 32LN536B-vel! 75 az ára, de kaptam születésnapi 5% kedvezményt az edigital-ban, így lett 71. Egyelőre nem találtam hibáját, hangja, képe is teljesen rendben van!
[ Szerkesztve ]
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
Mi a jelenlegi best-buy 60-70k között?
-
Jason
tag
válasz LucasGrant #34856 üzenetére
Akkor ez sem megoldás
-
Jason
tag
válasz nufenen111 #34853 üzenetére
Ha szabad szemmel nem látszódna, akkor boldog lennék és nem is fényképeznék. Azt nem tudom, hogy milyen záridő volt, de nagyjából visszaadja az egyenetlenséget. A bal alsó része zavar csak, mikor olvasom a feliratot a lenti fekete csíkban...
Tudom, a megoldás az 1080p-s filmek beszerzése és a 720p elfelejtése...
[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
válasz Zirowe #34851 üzenetére
UPC HD adások. Én a felső sort nem egyáltalán nem nézem, de a többit viszonylag sokat. Sokkal élvezhetőbb, mint SD-ben.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
Zirowe
nagyúr
válasz snooze #34850 üzenetére
Kabelen meg muholdon nagyobb a savszele az sdnek, mint mondjuk foldin, de attol meg kb nezhetetlen fhd kijelzon, a szelesvasznu musorok 4:3ra konvertalva meg filmmel megazakitott reklamaradat.
Mindenki egeszsegere, de maradok inkabb a bd25/50nel, arra az 1-2 tv adasra meg boven elegendo az analog kabel, sot, meg sok is!We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Woodslave
félisten
én a helyedben a 8 napon (munkanap) belül nagyon sokat filmeznék éjszakánként. Én se mentem bele a cserélgetésbe, de nem vagyok ma se meggyőződve, hogy nem kellett volna....
qrvára bosszant, hogy vesz az ember valamit, aztán két hétig fórumozik, meg olvas hogy megnyugodjon vagy ne.
de a képek valóban nem adják vissza a dolgokat én is azt tapasztalom, lehet xarabb de jobb is. Neked kell eldöntened el tudod-e viselni
-
-
Zirowe
nagyúr
válasz snooze #34844 üzenetére
Ja, mert az agyontomoritett, minimalisnal is alacsonyabb savszelen tovabbitott digitalis jobb.
Ha nem hd az adas es a forras, marpedig az itthoni adok nagy tobbsege nem hd, azon a digitalis adas sem tud csodat tenni.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz snooze #34842 üzenetére
Miert, az analog budos, vagy mi?
Amennyit nezem, meg amennyi ertekes musor van, meg az analog is pazarlas ra.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
válasz snooze #34839 üzenetére
Na bumm, nalam meg analog kabel, mindigtv es muhold.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
crazyzozy
tag
sziasztok!
LG 47LA740S-t tv-t szeretnék vásárolni. Érdekelne a véleményetek képminőség szempontjából.
Eddig philips tv-m volt,de ennek a műszaki paraméterei meggyőzőbbek voltak. -
deer tb
újonc
sziasztok,új vagyok nálatok.42la-660kérdéseimmel fogom az őrületbe kergetni márka társaim.jó ideg összeomlást előre is köszi.
mindenhol jó,de a legjobb itt!
-
Zirowe
nagyúr
válasz Kroni1 #34820 üzenetére
Ha nem veszed eszre es nem zavar, akkor kb felesleges venni kulon mp-t.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Zirowe #34817 üzenetére
értem, tehát akkor ez márkátol függetlenül egyiknek sem megy sajna.. Pedig az lenne a legegyszerűbb..
Na mindegy, akkor lehet kipróbálok egy vmi mediaplayert, bár nem tudom mennyivel szebb a kép 24p-vel, volt Bluray lejátszóm és én nem voltam elájulva ha jól emléxem, bár lehet csak én vagyok igénytelen. -
Zirowe
nagyúr
válasz Kroni1 #34816 üzenetére
A mediaplayereknek ez megy, a tvnek nem.
-
Kroni1
veterán
Volt itt róla szó, hogy a beépített lejátszó nem tudja 24p-vel kadenciahelyesen lejátszani a filmeket, az lenne a kérdésem, hogy ez minden TV-re igaz, vagy csak az LG-re!? Nem tudja ezt esetleg valaki megmondani?
Nagyon szeretem a DLNA-ról LAN-on nézni a filmeket, ha nincs más megoldás akkor lehet, h egy mediaplayer veszek hozzá. Ebből van olyan, amelyik LAN-on lejátsza a filmeimet és tudja a 24p-t?!
-
Kroni1
veterán
válasz Jumpalaja12 #34812 üzenetére
-
snooze
veterán
sziasztok!
volt itt anno szo rola,hogy az apple tervezi,hogy a programok ios7 frissités elötti verzioit is megtartja az app storeba..ez megvalosult már?én nem találtam..[ Szerkesztve ]
GO Gunners!!!
-
gycs02
tag
válasz LucasGrant #34721 üzenetére
Érdeklődnék, hogy ezaz autó 3D felismerés működik mindenkinél, mert nálam nem nagyon akar LA620. Se külső winyó-n, se DLNA-n, se netről nézett tartalom esetében. Lehet, a :-) megvásárolt tartalommal van a gond, de pl. a nemrég linkelt demó-s oldalról letöltötteket se ismeri fel.
-
Kroni1
veterán
válasz Jumpalaja12 #34809 üzenetére
Ha a nas-on van dlna szerver akkor igen.
-
Jumpalaja12
tag
Tervezem egy 660s tv vételét. Biztos volt már téma a fórumon de azért megkérdezném, hogy ha van egy NAS-om tele filmekkel, rákötve egy wifis routerre akkor wifin keresztül gond nélkül felismeri a NAS tartalmát és le is játsza?Akinek van tapasztalata írjon már rám.
-
Müszi
senior tag
Helo!
A mobil winyók végét az esetek döntő többségében a helytelen leválasztás, ill. főleg működés közbeni mechanikai behatás (ütés, koccanás) szokta okozni. Persze van amelyik strapabíróbb kivitel, de ha vigyázni tudunk rá, bármelyiket sokáig használhatjuk.
Az, hogy a TV megfelelően látja és kezeli, elsősorban a tokban lévő illesztő chipen és az áramfelvételén múlik. Utóbbi a most forgalomban lévő vinyóknál már nem szokott gondot okozni. Itt egy több oldalas kimerítő teszt néhányról. Igaz nem a leg frissebb, de ezeket ma is árulják és beváltnak mondhatóak. Én két ilyen 1TB-os Hitachi (ma már HGST néven a WD csoporthoz tartozó) 2,5"-osat használok nagy megelégedéssel. Teljesen csendben, hüvösen, gyorsan és takarékosan teszi a dolgát (tesztben szerepel).
Ajánlani tudom hozzá ezt az USB3.0-ás tokot. Olcsó, masszív, egyik oldala rozsdamentes acélból van, szerintem mutatós és 80cm-es kábel jár hozzá. Csavarmentesen könnyedén cserélgethető benne a Winyó akár. Kettő is van már bellőlük és akár egyszerre is viszi az LA660-asom minden gond nélkül. Kompatibilitási gondot sehol sem tapasztaltam eddig.
A HDD és rack együtt 19K-ból megúszható. Szerintem best buy.[ Szerkesztve ]
-
drady
csendes tag
sziasztok, uj vagyok itt, szal kerdeznek... most lett a csaladban egy 32LA620S. Azt szeretnem tudni, hogy ha sikerul lehuznom 3Ds filmet ami a notebookomon ugy megy, hogy a film a kepernyon duplan megy - baloldalt meg jobboldalt is ugyanaz kozepen elhatarolva de eles konturokkal, szoval nem ugy mint a 3Ds moziban, hogy elmosodva megy a kep, szoval ha a notebookot rakotom a TVre akkor a TVn 3Dben fogom latni ezt a filmet vagy ez nem jo formatumu film erre a TVre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.