Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
sziasztok, lenne egy láma kérdésem: a 8 centis ventinek mije 8 centi? a forgórész átmérője? vagy a befoglaló kocka?
-
Tothgera30
Ármester
válasz galóca18 #6696 üzenetére
Gratulálok a választáshoz. Bár az én váéasztásom az Enermax MODU82+ EMD 525W-re esett volna.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
galóca18
tag
Akkor jó! Azt gondoltam, kell neki hagyni X centit, hogy a levegő kényelmesen kóvályoghasson benne.
Igen, mindenki jó véleménnyel van a Corsair-ről, úgy tűnik, kifogtam egy félholt példányt és nálam végeztetett be!
Most egy 300W-os tápot használok, de simán visz mindent. Majd szeretnék bővíteni is valamikor. Végülis a 425W-os Modu82+ lesz, azt hiszem. Vaciláltam a Liberty és eközött, de miután elolvastam a leírásukat, arra jutottam, hogy a Modu82+ jobb lenne. Csak legyen a boltban! Vagy legalább megrendelhessem náluk!Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
válasz Tothgera30 #6693 üzenetére
Szia!
Persze, hogy lehet! Sőt, inkább köszönöm!
És ha a 3 kritérium együtt kell?
Félre a viccet! Az Enermax szimpi, és a halksági listán is előkelő helyen áll. Remélem, a minőségin is.Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
gyiku
nagyúr
na vegre. talaltam nándika-nal Arctic-Cooling AF12025 Fan L Box-t 1200.- Ft-ert. Ma el is hozok tole hirtelen felindulasbol 2ot. ez a haz. elol mar van egy 12es 800as rpm asszem coolermaster, ami besziv. ugy dontottem kibaxom hatulrol az eddig 2 db 8ast, es megy hatra az egyik AC, masikat meg oldalra. szivjon, vagy fujjon? teszt, mi?
hüllő
-
Henk
veterán
válasz galóca18 #6691 üzenetére
Te ez nincs meghatározva,hogy mekkora helynek kell maradnia.Ha nem ér össze a ház meg a hűtő akkor befér.
Nekem a cpu hűtő széle meg a ház kerete között nincs 2mm,de elfér.
Pedig a Corsair nagyon jó táp még nem hallottam róla rosszat,de persze abból is lehet néhány hibás darab.Bár nem ismerem a konfig-od,de szerintem 500W körüli Corsair vagy Enermax táp megfelelő lenne számodra. -
Tothgera30
Ármester
válasz galóca18 #6692 üzenetére
Ha lehet pár ajánlatom a táp kérdésben, akkor írogatok egy picit.
Ha teljesítményre vágysz:
link - Cooler Master RealPower 1000W
link - Gigabyte ODIN PRO 800W
Ha a költséghatékonyság a cél:
link - Enermax Tápegység MODU82+ EMD 525W
link - Gigabyte ODIN PRO 550W
Ha halk üzemre:
link - Fortron Factory ZEN 400W[ Szerkesztve ]
-
galóca18
tag
válasz canniball #6690 üzenetére
Beszereltem, szépen működött, gyönyörködtem a hangjában, pontosabban annak (szinte teljes) hiányában. A proci 1-6%-on ment, semmi különös nem történt, és épp amikor ki akartam kapcsolni a gépet, minden elsötétült előttem (na jó, csak a monitor), a táp egyszerűen leállt. És úgy is maradt, hiába próbáltam elindítani a gépet. Az összes csatit átnyomkodtam, de semmi. Még jó, hogy 3 napon belül történt, így vissza tudtam vinni. Ez az eset elvette a kedvem a Corsairtől. A gépnek első ránézésre ugyan nem esett baja, de azóta volt 2 titokzatos újraindulásom... (pedig csak 4-szer kapcsoltam be)
Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
galóca18
tag
Szia!
Köszi ismét!
Mennyi helynek kell szabadon maradnia a hűtő és a ház oldala között, hogy normálisan elférjen?A Corsair táppal csak annyi volt, hogy egyszerűen megállt. Kész. Vége. Szerencsére bőven a 3 napon belül volt. Azért kérdeztem, mert attól tartottam, hogy egy komolyabb hűtőhöz erősebb táp kell.
-
PiciKenny
senior tag
Spire hũtőzsír STARS-700 ezüst <- ezzel volt már valakinek valamilyen tapasztalata?
-
Maksifül
senior tag
Ultracsendes, fapados házhűtőt keresek 8cm-es változatban. Mely típusokat érdemes vásárolni e célra?
Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U
-
Tothgera30
Ármester
válasz Kicsiguszti #6682 üzenetére
Persze hogy kicserélik. Nekem is elromlott (a hűtő rossz felfekvése miatt) a Sapphire Hd 2600Xt (ventis), amit cserélték egy Gigabyte Hd 2600 Silent Pipe 2-re (passzív).
-
Kicsiguszti
tag
hi
Valaki segíccsen már! Van egy 8600 GE videókarim, ami fél éves. A ventije mostanában elkezdett zúgni, ami nagyon zavaró. Kikaptam a gépből, kipucoltam, és még mindig zúg. (biztos hogy ez a ludas, mert lefogtam egy picit, és akkor nem volt zaj.)
Egy percig egyfolytában zúg, majd még egyig szaggatva. Utánna elhallgat.
Kis dolog, de nagyon zavaró.Egy ilyen ventinek csak fél évet kell bírnia?
Szerintetek ebben az esetben érvényesíthető a garancia? Kicserélik a hűtőjét?
-
Henk
veterán
Ahova elfér a házba inkább 12cm-est vegyél bele mert halkabb és jobban szállít mint a kissebbek.Azért mondtam az AC-t mert igaz,hogy valamivel hangosabb mint a Noctua vagy a Scythe,de az ára töredéke.Tehát ha te nem ragaszkodsz hozzá,hogy a leghalkabb legyen bármi áron akkor az AC sokkal jobb vétel mert a drágább társai annyival nem jobbak mint amennyivel drágábbak.
-
Henk
veterán
válasz galóca18 #6678 üzenetére
Ha kiválasztottad melyik hűtőt szeretnéd azért érdemes megnézni a méreteit mielött beruházol rá mert ezek elég nagyok és elképzelhető ha olyan a lapod vagy házad kialakítása akkor nem fér el,de ez ritka.Ezek nagyon jó hűtők,nem hallottam róla,hogy lenne tipikus hibája valamelyiknek.Bár azt említették,hogy a xigmatek-nek nem a leghalkabb a hűtője,a ninja-nak a felfogatása olyan mint a gyári intel(bepattintós) és azt mondják,ha valaki szokszor szereli fel-le akkor egy idő után kikophat a pöcke.De ehhez is lehet kapni kit-et amiben csavaros rögzítést adnak.Ezt a tápos dolgot nem teljesen értem,a cpu hűtőnek semmiféle átlagon felüli tápigénye nincs.A ventijét lapra dugod és max.12v-ot vesz fel,ennyi.
Amúgy nekem corsair tápom van és nagyon elégedett vagyok vele,az eddigi legjobb.Lehet egy rosszat fogtál ki belőle. -
galóca18
tag
Köszönöm a választ. Azt hiszem, gyűjtök még rá egy kicsit, és egy halk, minőségi darabot veszek. Van bármi, amit még tudmon kell a procihűtővel kapcsolatban? Az általad ajánlottak között van esetleg elhíresült hibás széria vagy bármi?
Ugye nem igényelnek nagyon extra tápot? Mert a Corsair csak egyet aludt nálam, aztán szépen ment is vissza a boltba. Most agyalok, hogy mi legyen helyette.Éjszakai bagoly vagyok. Világosban ritkán netezem. :)
-
zorius
tag
Itt ha jól értelmezem mindet, és a hőmérséklet függvényében, de az általad megadott tartományban és mértékben szabályoz.
Lehet, hogy hülyeség, azért kérdem, hogy vágja-e vki?
Itt a manual, ha érdekel vkit és van ideje bogarászni, 34. -35. old a FanEQ:
IP35pro XE manual -
Henk
veterán
Nem ismerem ezt a lapot,de nekem eddig 2 venti volt a legtöbb amit a lapom tudott szabályozni.De azt sem általam megadott módon,hanem hőmérséklet függvényében automatikusan.
mod:A lap saját fórumában biztos lesz valaki aki tud rá választ adni vagy valamelyik alaplapos fórumon.[ Szerkesztve ]
-
zorius
tag
Basszus, tényleg magamban beszélek meg mindent...
Most elolvastam decka bios leírását, és abban van FanEQ control. Ott 6 fan (cpu, sys aux1-4) paramétereit lehet monitorozni és állítani, úgy, hogy mindhez lehet egy alsó és felső hőmérsékletet megadni, és az alsóhoz és felsőhöz is egy-egy fesz értéket. Ergo minden fan sebessége szabályozható, ugye? Csak a feszeket kell belőni jól, meg a tartományokat. Na most ez jól hangzik, ez lehet, hogy a valóságban is ilyen szép? Akkor nem kell semmi ellenállás, meg pwm szabályozás, sima jól csapágyazott halk hűtő, oszt kész, igaz?
Ja a lap IP35 pro XE, még nem mondtam.[ Szerkesztve ]
-
zorius
tag
válasz Tothgera30 #6663 üzenetére
Még vmi: acből melyiket, a pwm-est, vagy a simát?
És ti hol tudtok ac-t vagy silentblade-et, én a digitaltrend-nél láttam elvileg? -
zorius
tag
válasz Tothgera30 #6665 üzenetére
Bocs, most látom, hogy írtál, csak valszeg pont egyszerre ment, és később nem vettem már észre, mert ua az ikonunk
Vettem az infot, akkor inkább az ac vagy a többi amit írtál.Köszi!
-
Henk
veterán
Szerintem csak leírja a gondolatait,de sikeres stratégia mert eddig minden kérdésére kapott választ.
zorius:porszűrő nagyon lefogja a venti teljstményét.Ha halk ventit akarsz akkor felejtsd el a szűrőt.Egy halk,kis fordulatú venti semmi levegőt nem tud átpréselni a szűrőn,hacsak nem a sima dróthálót rakod rá,de az port sem sokat fog.[ Szerkesztve ]
-
zorius
tag
Hangosan gondolkodtam
Amúgy tipp ezügyben?
-
Martinjoe
csendes tag
Sziasztok!
Na most van két 9cm-es ventim és az lenne a kérdésem hogy hogy kellene elrendezni őket a házamba - ami egy aerocool aeroengine II - hogy jó legyen. Ugye ebbe elöl van egy venti a procihűtőm meg gyakorlatilag előre fújja a levegőt.
Köszi -
zorius
tag
Francot vergődök, ahhoz meg nincs kedvem, hogy össze vissza kábelezzek a cpu hűtőnél, berakok egy zalmant ellenállással, oszt kész. Nem ezen áll a rendszer, csak menjen be egy kicsit a levegő. Eddig nem is volt, mégis húzott be ott a cúg rendesen, mert vagy fél centi vastag por állt a venti helyén. Csak szűrőt kéne oda még szerezni, abban még segíthetne vki, ha már a másik problémát ilyen jól megoldottuk
-
zorius
tag
Bár talán az Arctic cooling af8025pwm-je lenne a legjobb, ez 900 ft-ért a digitaltrend-nél reális? Ennél pl. nem értem, hogy szabályozza a fordulatot, a cpu hűtőn keresztül? Arra van kötve?
(Jól elbeszélgetek magamban )
-
zorius
tag
Vagy a NorthQ Silenttornado jó választás még halkság terén, de nem gáz a kicsi légszállítás? Tapasztalat?
-
Henk
veterán
Adnak hozzá kampókat amivel tudod rá rögzíteni a ventit,bár én inkább gyorskötözővel szoktam,sokkal biztosabb.Szerintem passzívan is elbírná az E8400-et,nálam is vitte a HR01-Plus.Bár most,hogy bejöttek a melegek tettem rá egy 12-es ventit 7v-on.Mondjuk az sem mellékes mennyire van húzva a proci.
-
zorius
tag
Most látom, hogy a Zalmanhoz van az a beiktatható ellenállás, ami lehetővé teszi a néma módot, alacsonyabb levegőszállítással. Az azért jó, ha van egy jól szellőző házad, nem igaz? (a fordulaszámszabályzást felejtsétek el, nagy naivitás volt részemről )
De tényleg, ti mit ajánlatok?
[ Szerkesztve ]
-
zorius
tag
Üdv skacok!
Olvasgattam kicsit a topicot, de azért gondoltam kérdezek, az a biztos.
Házhűtésre egyértelműen a GlacialTech Silent Blade 2-t ajánljátok? A gépe elejére kellene egy 80-as ami behajtja, és egy 120-as hátra kifelé. Tényleg annyira halk és jó is? A Zalman ZM-f1 akkor felejthető? Tényleg, amúgy ha rákötöm az alaplara a hátsó és első ventit, akkor nem lehet fordulatszámot szabályozni? Mert úgy a Zalman is jó lenne (most ellenállásbeiktatást stb hagyjuk), de nem erősködöm. -
PiciKenny
senior tag
valaki rakott már cm hypertx2 elé valami másik coolert? ami 4tűs és lehetőleg elég magas levegő szállitásal rendelkezik?elöre is köszi
-
sihu
tag
eddig egy Hyper 212-t néztem ki, azonban a bolt ahonnan veszem, nem rendelkezik jelenleg ilyennel... ehelyett kéne vmi hasonlóan jó hűtő....
most egy ilyet néztem ki
a kérdésem az lenne, h ehez mivel tudok rá ventit rögzíteni??? kapok hozzá alapból vmit??? és még annyit h esetleg eltudná úgy passzívan bírni a húzott E8400-at egy CM 690-es házban h 3 venti menne mellette???? egy mögötte szívna, egy fölötte szívna, és egy befele fújná a levegőt a házon...
vagy inkább vegyek rá még egy ventit???esetleg vmi más hűtő???
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz IreN!CuS #6654 üzenetére
Azért a kereső még működik...mint ahogy privit is lehet küldeni.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
IreN!CuS
őstag
válasz Attix82 #6644 üzenetére
Köszi a birdpc-s "tippet".Hát igen nem mind1,hogy 19dbvel vagy 25dbvel csinálja ugyan azt
canniball:ki van halva az a topic,azért köszi.
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Tothgera30
Ármester
Van valakinek a SilentBlade 2-ről véleménye, vagy jobb a Nocuta? Nem tudom.
-
Henk
veterán
válasz #42431471 #6648 üzenetére
Hú ezt benéztem bocs.
Amúgy nem biztos,hogy az olyan nagyon sok.A 3 érték valószínű,hogy az első a cpu+2 core amik magasabbak.Nálam idle cpu 25 fok,a magok 45 és 49 fok.Egy E8400,igaz 3,6-on megy.Próbáltam már több cpu hűtővel,de mindig ilyen körül mozog.Míg nem voltak ilyen melegek 3-4 fokkal kevsebbeket mértem.Ha orthos-al erőltetve van jó 15 fokkal magasabbak ezek az értékek. -
törölt tag
Adataimnál lévő konfigban a következőt tapasztalom:
3 érték van megadva everestben (meg bárhol máshol is a procinak), ebből egy 32 fok körül van a másik kettő pedig 13-17 fokkal felette)
Nos ezen lehet javítani, vagy ez abszolút a proc belső élete?
Csak mert fél óra Orthos sem viszi feljebb 2-3 foknál többel a hőmérsékleteket, de pszihésen zavar, hogy van ami átlépi az 50 fokot(amúgy most a lakásban olyan 25 fok van)
-
Attix82
addikt
válasz IreN!CuS #6637 üzenetére
BirdPc-nel tudsz rendelni akarmilyet.......hat ezek picivel hangosabbak, en ha ventit veszek Noctuat veszek. Nagyon szuperek.
Altalaba minden gyarto tud nagy teljesitmenyut csinalni, csak ugye a hang is mervado....nem mind1 ,hogy ugyan azt 19dbel vagy 25db-vel csinalja ....de ha mar a hazadba van 2-4 db ilyen az mar untig elvegzi a hutest.....ha nem akkor ott mar a kozvetito borda szab hatart a hutesbe.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Az attól függ milyen házad van,hol van benne venti hely.De általában ha elöl egy befúj,hátul pedig egy kifúj az már jó szokott lenni.(ez függ azért a venti teljesítményétől is)
Illetve ezt lehet tovább variálni ha esetleg oldalt vagy felül is van venti hely a házadban.
Igen a legtöbb ventit 2 féle képpen tudod berakni és ez alapján szív vagy fúj. -
IreN!CuS
őstag
válasz Attix82 #6635 üzenetére
az nem rossz,hol tom ezeket beszerzni magyarországon belül?
és ez szted milyen[link]?kirusz:én ugy helyeztem el öket a házamban h elöl be(12cm) hátul ki(2x 8cm) legegyszerübb
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
Üdv
Szeretnék pár 12cm-es hütöt,az lenne a lényeg h amikor csak netezek,vagy este töltök ne legyen nagy hangja,de amikor pl játszok legyen "ereje".Több mint valószinü,hogy veszek még egy iylet is:[link],godolom ezzel majd letom szabályozni rendesen a ventiket.Ilyen hűtökre gondoltam [link].Esetleg ha valakinek vannak tapasztalatai ezzel a hütövel szivesen várom,érdekelne.hogy mennyire "jó"Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Blero2
tag
válasz Gorneck #6623 üzenetére
1 cpu + 2 system + 1power fan csati.
A cpu állítható Auto, PWM, Voltage között, a 3pines cpu venti miatt csak voltage-n vezérel.
A system fan is elvielg vezérelt, gyakorlatilag nem tudom, mert akár kikapcsolom, akár be a ház ventije fix 1200rpm-en pörög. Az alaplap használati útmutatója szerint EasyTune-nal lehetne vezérelni, de felesleges, mert szinte nincs is hangja 1200on.
Szóval vmi hasonló alacsony fordulatszámú és halk venti kellene, ami kényelmesen elfér a ház elejében.Ja és a vékonyabb verzióból, mert a 38mm-es is elfér, de elég szűkösen.
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
Hello. Kerdesem lenne...a CPUra ami INTEL a helyes hutopaszta felvitelenek sorrendje , hogy nez ki? amit eddig alkalmaztam: a CPU kozepere borsoszem nagysagu anyag, ra a hutot ...picit megnyomva ide-oda csavargatva szetkentem, majd rapattintottam a huto lefogatojat....
Most neztem egy olvasmanyt, szepen kenjuk ra a CPU egesz feluletere majd a hutore is es ugy tegyuk ra....melyik a legjobb megoldas ?
-
gyiku
nagyúr
Arctic-Cooling Fan AF12025L
milyen ehhez hasonlo 3 pines venti van meg kicsit olcsobban, vagy egy arban? es hol?hüllő
-
Henk
veterán
válasz galóca18 #6624 üzenetére
Hát a két hűtő nem egy kategória azért a Noctua egy jobb hűtő,ez az árán is látszik.Amúgy a 40000 üzemóra is elég sok.Bár ha 13k-t szánsz rá akkor van pár jó hűtő amiből már tudsz választani.Scythe Ninja,TR HR-01 Plus,Xigmatec Red Scorpion,Cooler Master Hyper 212,stb..
Ezek már nagyon komoly hűtők ha később veszel másik procit arra is tökéletes,ezek bármelyik 2 vagy 4 magos procival elbírnak.
Az AC MX2 nagyon jó paszta,de a fent említett hűtőkhöz szoktak adni pasztát és azok is jók,nem szükséges másikat venned. -
galóca18
tag
Köszi a választ! Elméletileg van kézügyességem és elszántságim is.
Filóztam egy kicsit és szétnéztem pár bolt és gyártó honlapján. A Hyper TX2-re 40000 óra élettartamot írnak és 4200 Ft, míg a Noctua NHU12F-re 150000 órát és 13000 Ft. A gyártó honlapja szerint 6 év gari van rá, ugyanakkor a bolt 1 évet ír. Ki érti ezt?!?
Ahogy nézegettem, a Noctua nemcsak gazdaságosabb (arányítva olcsóbb), de halkabb is. A minősége melyiknek jobb? Valóban halkabb? Elég hatékony? Van 9 cm-es változata is. Honnan tudjam, melyik a megfelelő nekem? Ha megéri ezt a pénzt, lehet, hogy inkább a szülinapi listámon köt ki.
Konfig: (semmi sincs tuningolva)
CoolerMaster RC-631-SSN1-GP Mystique ezüst (jelenleg, azaz hétfő estig egy ócska ház)
CORSAIR PSU-450VX 450W (jelenleg, azaz hétfő estig egy 6 éves Mercury 300W vagy 350W, passz)
Asrock 775i945GZ
Celeron D Processor 336+, LGA775, 2.80 GHz (Remélem, ez az a link, bár ott nincs 336+, csak sima 336. Nem tudom, mit jelent a plusz jel.)
Hauppauge WinTV-PVR 350
1,5 GB RAM
LG DVD RW
LD CD olvasó
floppy-meghajtó
kártyaolvasó
Egy szép napon szeretnék egy kétmagos procit, amit az alaplap elbír, és egy kicsivel jobb videókarit, nem csúcsmodellt. Esetleg hangkártyát is.Rengeteget megy a gép, szeretném, hogy bírja a napi sok-sok óra használatot, és halk legyen. Gyakran fut rajta játék is, amitől a proci 100%-on megy még akkor is, ha a játék gépigénye jóval elmarad az én gépemtől. Lehet, hogy inkább a procit kéne kicserélnem előbb? Mit gondolsz? Nem túlzás a 100%? Sokszor nézek rajta filmet is, akkor is ennyire megy.
És jó lenne, ha a jövendőbeli 2 magos procimhoz is passzolna a hűtő.
Milyen pasztát javasolsz?Szerk.: "Nyomdahiba"
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
Biztos ezt a ventit szeretnéd? 38mm vastag...nem 25ös. Ez már elfér...és nagyon jó választás...
Az alaplapodon mennyi csati van amit a bios képes vezérelni? 2db? Ebből mennyi PWM-es csati?!
Gorneck#1239
-
Blero2
tag
Nem biztos, hogy teljesen idevág, de megkérdezem.
Venni akarok egy nem túl drága, de halk ventillátort a ház (CM GP Elite 331) elejébe.
ezt néztem ki: [link]
Jó választás lehet?
Ill. a procihűtő és a házhűtő ventije is feszültségvezérelten megy az alaplapról, tudja majd így a PWM-es ventit is szabályozni, vagy azt felejtsem el? (A hypertx2 miatt kell a fesz.vezérelt szabályozás, PWM üzemmódban nem vezérli) -
Henk
veterán
válasz galóca18 #6618 üzenetére
A prociról egy sima pzs-vel is letudod törölni a régi pasztát.A legtöbb hűtőn van,de én azt leszoktam szedni és inkább friss pasztával rakom össze.A hűtő csere a legtöbb modellnél nem okoz gondot ha van egy kis kézügyessséged.Persze vannak olyan spéci hűtők amin feladat a csere.
Könnyebb lenne hűtőt ajánlani ha elmondanád,hogy mik a követelmények vele szemben.Milyen hűtő teljesítmény,hang,mennyit szánsz rá?
Az imént említett hyper tx2 jó választás lehet mert olcsó és elég jó hűtő,de a ventije hangos ha 12v-ról hajtod. -
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #6616 üzenetére
Te aztán jól visszaolvasol.
-
galóca18
tag
Szia!
Köszi a választ. A prociról tisztaszesszel tudom eltávolítani a régi pasztát vagy mivel?
Bocs, hogy értetlenkedem, de halovány gőzöm sincs ezekről a dolgokról. CSAK akkor kell külön pasztát vennem, ha az új hűtőn nincs? A megtisztított procira nem kell kenni, ha a hűtőn már van, elég neki annyi?
Mennyire bonyolult kicserélni a hűtőt? (Teljesen kezdő vagyok! Bár az előbbiekből ez nyilvánvaló lehet )
Pedig kerestem a megfelelő fórumot, csak sajnos "processzor"-ra, és nem "CPU"-ra. De mivel halk cucc érdekel, gondoltam, nagyon nem fogok mellé. Elnézést.
Galóca
-
Tothgera30
Ármester
válasz Tothgera30 #6613 üzenetére
Akkor lehet hogy nállam is víz lessz az úr. De még gondolkodok ezen.
-
-
galóca18
tag
Halihó!
Egy LGA775-ös (Intel) procira szeretnék halk hűtőt. Hol kezdődik az ára annak, amit már érdemes megvenni? Illetve ti mit ajánlotok? Csak új érdekel, használt kizárva.
Ha lecserélem a hűtőt, pasztázni is kell?
Köszi
-
Tothgera30
Ármester
válasz Tothgera30 #6612 üzenetére
Ezt most, néztem, és lehet hogy a Ninja helyett ilyen lessz, már csak azért is, mert CM Stacker-ben lessz a konfig, és a márkahűség, ugye.
-
Tothgera30
Ármester
Köszönöm a választ, mindenkitől, de én annak a híve vagyok, hogy egy 12cm-es SilentBlade 2-vel hűteném a két kártyát, valamilyen vízhűtés a Vga-ra, csak annyi a gond hogy a Cpu-ra Schynte Ninja 2-t gondoltam.
-
Henk
veterán
válasz Tothgera30 #6606 üzenetére
Ezekre a karikra szerintem már semmilyen hűtő nem elég passzívba.Főleg 260/280 iszonyatos hőt termel.A vízzel sokkal jobban járnál teljesítményben,ellenben jóval drágább és bonyolultabb.
-
TomBoy1986
veterán
4850-re is édeskevés lenne ez a hűtő. Bár nem passzív, de nagyon jó megoldás egy Coolink GFX Chilla erre a kártyára. Vagy akár a most megjelenő Arctic cooling TWIN TURBO
Mindkettő 6K körüli áron kapható - utóbbi viszont csak most jelent meg, úgyhogy az még nem biztos, hogy könnyen beszerezhető.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Tothgera30
Ármester
Help me! Szóval Passzív Vga hűtőt keresek, valamilyen Ati Radeon 4850/4870-re, esetleg Geforce 260/280-ra. Esetleg hűtsem vízzel, az egész rendszert?
-
canniball
nagyúr
Hát ha a tápod 18,5 db-jével elégedett vagy, akkor valószínűleg a leszabályozott NF-P12 sem fog zavarni. Egyébként tehetsz hátra 80->120 adaptert, így elfér a nagy venti is ott.
(A VGA kérdést meghagyom a többieknek, engem soha sem foglalkoztatott a téma.)
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Henk
veterán
válasz MarioAna #6590 üzenetére
Ha halkítani akarod a gépet mindenképpen a nagyobb venti a javasolt mert kissebb fordulaton szállít ugyananyi levegőt mint kissebb társai,így halkabb is.Na ez nem mindig igaz mert ha egy nagy légszállítású ventit teszel be ott már a szélzaj is jelentős lehet.De szerintem jobban jársz a 12-esekkel.Az AC jó választás lehet mert elég halk és árban is elfogadható.Viszont ha nagyon szabályzod a ventiket ilyen 5v környékére nagyon elvesztik a légszállításukat is.Valamennyire kompromisszumot kell kötni mert néma nagy légszállítású venti nincs.
gyiku:azt nem tudom megmondani,hogyan fogja nálad befolyásolni a hőmérsékleteket ha hátra kerül a 12-es és oldalra a 2db 8-as.Próbálgasd végig,hogy nálad melyik a legideálisabb megoldás.Azt mondják általában ha elöl be,hátul kifúj 1-1db 12-es venti az megfelelő.Ezt lehet még kiegészíteni,de ezt már háza válogatja. -
SOAD19
addikt
válasz canniball #6601 üzenetére
Nagyon érzékeny vagyok a zajokra. Ezért vettem tavaly egy Zalman 360B-APS tápot(18,5 db)+ 2*8 cm-es Noctua-t, bár utóbbinak nem sok értelme volt, mondjuk a winyónak, mint írtam jót tett. Most fejlesztettem a gépem és egy CM Hyper212-t vettem, amit egyből 5 V-ra szoktattam.
MOD: Lenne egy olyan kérdésem, csak kiváncsiságból: A jelenlegi VGA-m on van egy ilyen passzív vga hűtő. Ez a mostani vga-kal elbírna, mondjuk egy ATI Radeon HD 4850-sel, gondolom nem.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
90% hogy a vga adja.Főleg 3d-ben szokták csinálni,legalábbis nálam úgy volt.Nem tudom pontosan de azt mondják talán valami kondi adja a hangot.Serceg,nekem olyan is volt,hogy sipolt.Azt mondták hozzá kell szokni,bár volt olyan akinek elmúlott.Én inkább eladtam a karit.(bár nem csak emiatt)
Emiatt gariba nem cserélik mert nem hibája a kártyának.Olyat is mondtak,hogy lehet azt a kis alkatrészt cserélni.(forrasztás)
De nem akarok hülyeséget mondani mert nem tudom mi az pontosan.De foglalkoztak vele több helyen tehát utána tudsz nézni.Azért próbáld meg kinyomozni biztos az csinálja e,nekem is akkor derült ki mikor a ventiket halkabbra cseréltem a gépben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy év alatt 80 milliárd dollárt költ AI-képes adatközpontokra a Microsoft
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vallás
- További aktív témák...