Új hozzászólás Aktív témák
-
-xXx-
tag
mien gyártotol érdemes 3850/70-t venni, ameik isteni hűtővel van ellátva?
vagy inkább érdemesebb egy hitványat megvenni, majd egy tökös zalmi hűtőt rátaknyoni ? -
törölt tag
8800ultra oc karihoz létezik valami nagyon jó hűtő
-
jorden06
senior tag
hali! van még itt valaki aki próbálta már a csúszócsapágyas ventiket szabályozni? mindenkinek az a tapasztalata, hogy sziszeg alacsony furdulaton?
-
magi20
senior tag
Sziasztok egy Q b3-as 6600-hoz mit javasolnátok????
most cm sphere van fennt,de picit hangos nekem.
egy thermaltake 120 pl?
vagy mi lenne jó rá?Deadly Dose--------»DD«`Obi1one´ź---------Fear Combat
-
<cafat>
senior tag
-
Nyiscsák
aktív tag
-
<cafat>
senior tag
válasz Nyiscsák #4576 üzenetére
thx
régen volt róla több kép a "hogy is néznek ki gépeink" topikban de sajna elvesztek, szal majd csinálok újakat és hamarosan feltöltöm
a ház pontos tipusát meg azt hogy hol és mennyiér találtad elküldhetnéd nekem is
(a tipusát azér mer én se tom, a dobozán csak annyi van hogy "turbine", a helyet meg árat azér mer érdekel, én már kb 1 éve vettem, kiváncsi vok azóta mennyit esett...) -
Nyiscsák
aktív tag
Közbe megtaláltam! Grat a házhoz!
[ Szerkesztve ]
-
-
<cafat>
senior tag
válasz WolfheartGR #4571 üzenetére
thx
hát jahh van még hátul is hely bőven
csak hátulra mehet: 1-2db 80mm-es, vagy 1db 120mm-es
és előre mehet: 1-2-3-4db 80mm-es, vagy 1db 92mm-es, vagy 1db 120mm-es vagy 1db 140mm-es
hát van légszállítása... ha megfordítanán hogy kifelé fújjon, felborítaná a monitort és/vagy letépné a procihűtőt -
WolfheartGR
őstag
-
<cafat>
senior tag
hi all
ha egy olyan házam van aminek az oldalán van egy 25cm-es venti ami befelé préseli a levegőt, akkor hogy szerencsésebb elosztani + két 8cm-est?
van egy hátul ami kifelé fújja a levegőt és egy elől ami szintén kifelé fúj
az érdekelne ha azt ami elől van, megfordítanám hogy befelé szívjon az jobb lenne?
vagy csak örvényt csinálna, és jobb ahogy most van? -
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Valaki használt már Arctic Silver thermal adhesive kétkonponensü ezüst ragasztót?
Van valami trükje? -
grunge
addikt
Haliho! van nekem egy arctic square hütöm. tetszik, jol hüt meg minden, de a felfogato kerettel van pici problémám, mégpedig az hogy a rögzitö csavarok tulnyulnak az alaplap hátán levö kereten és igy elérik az alaplap tálcáját a vicc az hogy a házon vannak erre lyukak kialakiva de kb 1-2mm-el lejjebb helyezkednek el...gondoltam arra h be lehetne löni talán ugy a keretet h 3-4 menetet visszacsavarok és a távtartokkal kiegyenlitem a hézegot, de ebben az esetben érintkezne-e a hütö rendesen a procival? vagy ez direkt ug van kilaakitva hogy ütközésig le kell csavarozni a távtartokra?
159 SW 1.9 jtdm <3
-
Wezo
csendes tag
Mondjuk meg arra gondoltam, hogy leszabalyozom a jelenlegi ventit a tapban, vagy a chieftec koveteli a nagy legmennyiseget?
Asus P5K, Intel Core2Duo E6750, Zalman CNPS 9500 led, 2*2 GB Geil Black Dragon DDR2 800 CL4, BFG 8800GTS 512Mb (G92), Seagate 320GB Sata-II. Samsung 250GB Sata-II. Seagate ATA IV 60GB, Corsair VX 450, Raidmax Sagitta
-
jorden06
senior tag
válasz Oibacsi #4557 üzenetére
őszintén szólva csak azért vettem bele a listába a Revoltecet mert vannak benne LED-ek is, tehát ha alacsony fordulatszámon nincsen nagy különbség a Revoltec és a Noctua között, akkor az elöbbit választom. Bár ha jól emlékszem azt írtad, hogy neked az összes folyadékcsapágyas sziszegett alacsony fordulatszámon. a te tapasztalatod alapján mekkora különbség volt a kettő között kb? egyébként amit ajánlottál a #4541 számú HSZ-ban, az tényleg jó Chieftec tápokhoz? nekem egy GPS400-as van, de az is szintén eléggé hangos
-
Slipknot24
csendes tag
Sziasztok!Nekem van egy laptopom és szeretnék venni hozzá egy laptop külsö hütöt,szerintetek érdemes lenne rá költeni??
-
jorden06
senior tag
válasz Oibacsi #4552 üzenetére
ezekez a modelleket néztem:
Noctua NF-S12-1200: 17dB, 81 m3/h @1200RPM -folyadékcsapágyas?
Noiseblocker UltraSilentFan SX1 Rev.2.0: 19dB, 83 m3/h @1200RPM - duplagolyós
Revoltec RL026: 22,5dB, 49.21 cfm @1200RPM - csúszócsapágyas
mekkora különbség van szabályozásnál ezek közül? minőségi/hangossági sorrendben körülbelül ez a sorrend mint ahogy én írtam fentről lefelé haladva? egyébként a cfm és a m3/h mértékegységet, hogy kell átváltani?
-
-
jorden06
senior tag
Ezek a NB sorozatok ahogy elnézem mind duplagolyósak, ez jobb mint egy csúszócsapágyas? a csúszócsapágyas jobb mint a sima golyós?
-
Wezo
csendes tag
Lehet én vagyok hülye, de én ezt nem tudom értelmezni, most melyiket dicsérted és melyiket nem? mert ez nem derült ki sztem
Asus P5K, Intel Core2Duo E6750, Zalman CNPS 9500 led, 2*2 GB Geil Black Dragon DDR2 800 CL4, BFG 8800GTS 512Mb (G92), Seagate 320GB Sata-II. Samsung 250GB Sata-II. Seagate ATA IV 60GB, Corsair VX 450, Raidmax Sagitta
-
Egzee
őstag
Tapasztalat lehet, hogy arról van, viszont egy Spire össze sem hasonlítható egy Noisblockerrel... Mondjuk azára sem, de akinek ilyen extra kívánsága van...
-
Wezo
csendes tag
válasz Oibacsi #4541 üzenetére
Hát én erre a Spire ventire gondoltam: SP12025S1M3 elvileg 31 dB 78,34 CFM
-
Wezo
csendes tag
válasz zolisz83 #4539 üzenetére
40est en is keresgélek de csak ugy hogy ha talalok egy jot megveszem szoval a valasz ezzel kapcsolatban is erdekel
[ Szerkesztve ]
-
zolisz83
tag
Sziasztok!
Én is ventik után érdeklődnék bízva benne, hogy többet láttatok már mint én.
Visszaolvasgattam pár hsz.-t, de jellemzően 80-120as ventikről folyik a párbeszéd, ezért nem találtam választ. Engem kis ventik érdekelnének, 40es ill. max 50es méretben. Persze a szokásos feltételekkel, mint: -halk legyen, tartós legyen, lehetőleg kedvező árban és persze az sem lenne gond ha szabályozható volna.
Válaszokat előre is köszi!
Üdv!.-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -..--///... --- ... ... --- ... ... --- ... ... --- ...
-
Wezo
csendes tag
Hello,egy 12cm es ventit akarok venni, minimum 60-70CFM -eset de inkább 70 legyen és a lehető leghalkabb verzióban.Chieftec tápba megy majd bele GPS-450-101A ba mert a jelenlegi 40dBt sokkallom szinte fáj a fülem tőle
Előre is köszönöm a segítségetAsus P5K, Intel Core2Duo E6750, Zalman CNPS 9500 led, 2*2 GB Geil Black Dragon DDR2 800 CL4, BFG 8800GTS 512Mb (G92), Seagate 320GB Sata-II. Samsung 250GB Sata-II. Seagate ATA IV 60GB, Corsair VX 450, Raidmax Sagitta
-
ChRiS_RS
aktív tag
Előre is bocs a közhelyért.
Sajnos sokunkból a tapasztalat beszél. Nekem 2 első generációs 8 cm-s GT SilentBlade hűtőm van és mára már közük nincs a gyárilag ígért halksághoz.
Lehet, hogy kényesebbek vagyunk a zajra, mint anno a 286-od érában, de az egyre nagyobb teljesítményű gépek által termelt hőt valahogy hűteni kell. Ha már egyszer kitalálták a gyártók, hogy ezt lehet akár halkabban is, akkor ki-ki a maga útján megteszi ezt. Egyébként szvsz., a csúszócsapágy sose volt jó. Akkor már inkább a golyós.A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
Egzee
őstag
Istenem... Mg ki nem dobták ezeket a folyadékcsapágyas ventiket azóta mineknkinek olyan hitelen nagy szqar lett a sleeve bearing... Ameddig nem volt addig tökéletesen megfelelt mindenkinek...
-
jorden06
senior tag
válasz Oibacsi #4532 üzenetére
egy csúszócsapásgyasnak mekkora a zaja? én egy revoltecet néztem (sleeve bearing) ahhoz éppen adnak szabályzót is pl, de nem tudom milyen a gyakorlatban. a csúszó és golyóscsapágyasok nagyon rosszak ilyen szempontból? azért van csak bennem a dilemma, mert a zalman CPU hűtőm is golyós (2ball) de az tökéletes.
-
jorden06
senior tag
hali!
a segítségeteket szeretném kérni egy rendszerhűtő keresésében. rengeteg helyen szétnéztem már, de mindenki mást mond. a feltételei: 120x120mm és szabályozható legyen csapágyzaj keltése nélkül. melyik venti erre a legjobb megoldás?
-
szitaati
aktív tag
válasz ChRiS_RS #4526 üzenetére
Szia! Én egy hónapja Ninját akartam venni(16cm magas), a házam meg kívül 18cm. Engem lebeszéltek róla... és ahogy elnéztem nem véletlenül. Szerintem a másodiknak linkelt hűtőt vedd meg. Ha nagyon nem tuningolsz, szerintem akár egy 6400+ is el kell vinnie. Szerintem
Silentblade-ből remélem ez a második széria már strapabíróbb, meg azért az a hydrocsapágy csak-csak tatósabb. I hope so."Lebegőpontos regiszterek vagyunk az átmeneti tárolók bizonytalan mágneses mezején"
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,szerintetek a SCYTHE NINJA PLUS Revision B LGA-775/AM2 hűtő rámegy egy sima p5k lapra.Sajnos a hivatalos oldal alaplaptámogatottsági listája eléghhiányos?Valaki használ ilyet?
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
-
ChRiS_RS
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék: találtam egy marha jó AM2-es coolert: íme a kérdésem az volna, hogy szerintetek egy alaplap a távtartókkat a procifoglalattal és a procival együtt kábé milyen magas lehet? 1 cm? Tudom hülye kérdés, csak az a gondom, hogy ez a hűtő 11,5 cm a házam belmagassága viszont 12,8 és kicsit aggódom.
Másik kérdés: erről a hűtőről tudja-e vki, hogy mekkora procit lehet alá tenni?
Köszi és üdv.
ChRiS[ Szerkesztve ]
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
-
Pubszon
veterán
Vki nemtudja hogy hol lehet Noctua ventiket venni olcsón, vagy tts tud hozni?
Ilyen kellene, meg amugy itt a legolcsóbb amit ÉN találtam.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
volvoguy
addikt
hát nem vagyok hard gamer, tulajdonképpen ez az első komplett gépcsere 6 év óta. persze oylan konfigot probáltam meg összeállitani, amin a crysis kivételével a legtöbb jűáték elmegy....4400+ proci, ami 2,3ghz...később talán tuningolnám is..aztán 2 giga ram....de pl. vga karim meg ugye nicns, mert egyenlőre elég az alaplapi, na meg elfogyott a zsé de az is csak egy 8600GE vagy GTS lesz...
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Symbio
senior tag
válasz volvoguy #4515 üzenetére
Ezek szerint nem egy HardGamer konfigod van. Az AMD-k nem éppen forrófejüek (nálam egy 120-as van elöl és egy Zalman 7700Cu a procin, mindkettő 40-60%-ra visszafogva és nem megy 35 fok fölé a proci - mindez egy ősrégi Acorp toronyban), szóval teljesen feleslegesnek tartom azt a ventit oldalra. De mint írtam, ha rám hallgatsz....
-
volvoguy
addikt
hát igen, a proci hűtő magasságában van. ha a rácson benézek oldalt, pont szembetalálkozok a procihűtővel, ami egy gyári AMD hűtő. ezekszerint felesleges a 3. oldalsó venti, értem...csak érdekelt, de ezekszerint jó igy is, na meg jól nézett volna ki egy kék ledes venti oldalt, de majd megoldom neonnal. most ahogy nézem a házat, van egy téglalap alaku nyilás a vidikari szintjén is. oda talán megérné egy...de mivel nicsn vga-m, csak alaplapi, ezért felesleges...
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
péter007
senior tag
nekem giga3aurorában volt 3db kék ledes silentblade1
1.5 év után ekoptak, elkezdek morogoni és rezegni, ezért mára már mind a fiókban pihengorneck: ha elfogadható áron is van olyan ventijük ami nekem kell, akkor nincs gond
mint írtam 3 db kéne ezért nem mindegy az ára...
mondjuk 2-3K még belefér de több nem -
Symbio
senior tag
válasz volvoguy #4509 üzenetére
De azokon a házakon nem a proci magasságában van az a venti, hanem a VGA-nak szállít levegőt!!
Milyen proci hűtőd van? Mert ha alaplapra merőleges a ventilátora, akkor szív magának levegőt a csövön keresztül (nálam pl ilyen típus van és amióta csináltam neki kürtőt, azóta 3-5 fokkal hidegebb zaj nélkül!), ha pedig párhuzamos a deszkával, akkor felesleges oldalról levegőt fújni rá ! -
volvoguy
addikt
csak azért találtam ki az oldalsó ventit, mert a 15ezer forint feletti házakon is van, és nyilván nem hülyeségből rakták oda..ebből gondoltam, hogy az enyémen sem lenne hatástalan
-
volvoguy
addikt
véleményem szerint az a kürtő nem sokat ér...ráadásul nagyopn nagy és hosszu, sztem tul közel kerul a laphuz. egy 8centis venti ami jobban hűtenéa a lapot...az legalább levegőt is fujna oda...ezért gondoltam...
-
volvoguy
addikt
válasz volvoguy #4492 üzenetére
a hátsó ventit meghagyom ugy hogy van. előre veszek ugyanolyan CM led-es ventit, 12eset, és oldalra tervezek egy 8as szintén led-est. nekem sem nagyon nagy szükségem, sem keretem 4-5 ezer forintos ventikre. szal csak az érdekel hogy egy oldalsó venti bezavarná-e a házban előről hátra történő légáramlást? vagy inkább javitana...
-
kopf
csendes tag
válasz Oibacsi #4499 üzenetére
Igen szerintem ez sok,alapfeszen,alap fsb-vel,szerintem sok.A régi Venice-em volt ennyi húzva,gyári hűtővel!
Illetve ami zavar az "átfogó" CPU hőmérsékleti érték miért több kb 10 fokkal mindíg?Ez az érték a biosban lévővel egyenlő,gondolom ez alaplapi szenzor.
Igazából nemtudom melyiknek hidjek.
Ráadásul ami igazán zavar,hogy hiába adtam ki pénzt valamiért amit igazán körülményes felszerelni és szopok vele napok óta,gyakorlatilag a gyári hűtővel egyenértékű"Hol van az éter? A meszkalin nem hat!"
-
Symbio
senior tag
válasz szitaati #4500 üzenetére
A 120-as 950-t forog ugyanekkora légszállítással és annak 18dB-s értéket adtak, ez meg ugye 1600-at pörög, ami jóval több és 18,5dB. Nekem 1 120-as van a házban az is csak 700-on, de a vinyó hangosabb.
péter07 a SilentBlade hamar elkopott? nálam az egyik gépben már 4. éve dolgozik napi 14-18 órát és még csak nem is hangos Akkor most én vagyok a mázlista, vagy te fogtál ki egy rosszat
[ Szerkesztve ]
-
péter007
senior tag
hy mindenkinek
most nincs erőm végigolvasni az egész topicot...
kéne nekem 12 centis hlk és viszonylag olcsó venti
fontos hogy sokáig bírja (silentbalde nem jó mert hamar elkoptak)
fontos hogy ne legyen nagyon drága mert 3db kéne belőle és az sem ártana ha kék ledesek lennénekköszi a helpet
üdv péter
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mikrotik routerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Amazon Kindle
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest