Új hozzászólás Aktív témák
-
Blero2
tag
Igazán nem tudom miért döntöttem mellette, talán mert azt gondoltam, hogy egy nagy légszállítású ventivel majd még huzatosabb lesz a ház. Bíztam benne, hogy majd a videokarit os hűti kicsit, és akkor a kari ventije alacsonyabb fordulaton is mehet majd (40 foknál már kezd megjönni a hangja).
Kivágtam előle a fémrácsot a házból, most már csak az előlapon kell átszívnia a levegőt, ami meg tiszta lyuk (szóval nem lehet neki gond)
A teljesítménye meg is nőtt ettől a kis beavatkozástól, már 5 cm-ről is érezni ahogy szív és belül is jobban keveri a levegőt, de everesttel mérve terhelésmentesen fokokban nem mérhető a különbség.
Majd megnézem játékok alatt is, csak most végeztem az átalakítássalAmi fura, hogy az elvileg 1200as venti 1400on pörög mióta kivettem előle a fémrácsot.
[ Szerkesztve ]
-
Blero2
tag
Ezen lepődtem meg én is. Egyébként jól van berakva, leellenőriztem (papírlapot 1 cm-ről a házhoz szívja, de csak 1cm-ről )
Míg nem volt beszerelve, egész jól fújt, az lehet még a gond, hogy két lyukacsos felületen kell átszívnia a levegőt (ház + előlapi panel)
Pedig elhelyezése alapján át kéne fújnia a házat [link]
Lehet ki kell vágnom a rácsost részt előle a házból.Majd ha lesz időm szórakozok vele.
[ Szerkesztve ]
-
Blero2
tag
Vettem egy Noctua NF-S12 házhűtő ventillátort.
Meg is bántam 10 perc alatt. Bazi nehéz volt beszerelni, utána nem volt hajlandó elindulni a gép (ezt nem értettem miért, csak pörgött minden venti ezerrel, de se kép se hang), most hogy végre megy, kiderül hogy 1 k**va fokot nem számít, hogy bekerült ez a szar.
Pedig nem éppen olcsó venti.
Holnap még kieszkábálom előle a szűrő szivacsot, de nem számítok jelentős javulásra... -
Blero2
tag
Kép sajna most nem megy, nem vagyok otthon, de ha nagyon kell szerda este/csütörtök tudok feltenni egyet.
Nekem a procihűtő a hátsó csatlakozók fele fúj, közvetlen mögötte vagy egy 12cm-s venti (gyárilag) ami kihajtja a meleget. Egyenlőre ez az egy venti van benn, most akarom bele előre a ház alsó felére az NF-S12 v P12-t, így még nagyobb lesz a huzat.
A hőfok különbség nemtom miből adódik, lehet abból amit írtál, de lehet az is számít, hogy a táp majdnem a proci felett van és az is nyomja kifele a meleget (szintén 12cm-s venti).
Meg lehet a passzív videokarid (ha jól néztem) is emeli a hőmérsékletet a házon belül.
Egyébként a 3100-es órajelhez nem állítottam feszt, szóval attól nem kell melegebbnek lennie a procinak, csak a szorzó van 15,5-ön.S.Y.S: Akkor marad a barkács módszer, én se vágnék bele abba az oldallapba
-
Blero2
tag
Akkor nekem talán nagyobb szerencsém lesz vele. Az én házam ilyen. [link]
Így pont a vinyók előtt lenne a venti, a procihűtő alatt/mellett elfúj, rá a videókarira.
De hogy nálad mit lehetne tenni, arra nem sok ötletem van, valahogy forítani kéne a ventin vagy oldallapra szerelni. -
Blero2
tag
Ez kemény amit írsz! 1 fokot se számít? Pedig nekem is előre lenne, akkor lehet P12-es lesz. 300Ft nem differencia.
Házhűtő lenne, csakhogy így nyáron járjon benne a levegő, meg egy kicsit a videókarit is fújhatná.
A proci hűtésével a HyperTX2 tökéletesen megbirkózik (alap 28fok, agyonterhelve max 40). -
Blero2
tag
A 40 fok egyáltalán nem sok, bírnak a procik jóval többet is. Anno Athlon XP 2400+om 56-60 fok volt terhelve, alapon 35-40. Q-fan meg értelemszerűen terheléstől/hőfoktól függően szabályozza a ventit.
Egyébként a szobád hőmérséklete sem mindegy. Nyáron kb30 fokos szobában, gyári hűtővel a 40 fok nagyon is jó eredmény szerintem.Más, mindenkihez:
Házhűtőnek ház elejbe, vinyók elé szerintetek melyik éri meg jobban?
Noctua NF-P12 3300Ft v. S12 3000Ft?
Szabályozva valszeg nem lesz, nem hinném, hogy túl hangosak.[ Szerkesztve ]
-
Blero2
tag
válasz Gorneck #6623 üzenetére
1 cpu + 2 system + 1power fan csati.
A cpu állítható Auto, PWM, Voltage között, a 3pines cpu venti miatt csak voltage-n vezérel.
A system fan is elvielg vezérelt, gyakorlatilag nem tudom, mert akár kikapcsolom, akár be a ház ventije fix 1200rpm-en pörög. Az alaplap használati útmutatója szerint EasyTune-nal lehetne vezérelni, de felesleges, mert szinte nincs is hangja 1200on.
Szóval vmi hasonló alacsony fordulatszámú és halk venti kellene, ami kényelmesen elfér a ház elejében.Ja és a vékonyabb verzióból, mert a 38mm-es is elfér, de elég szűkösen.
[ Szerkesztve ]
-
Blero2
tag
Nem biztos, hogy teljesen idevág, de megkérdezem.
Venni akarok egy nem túl drága, de halk ventillátort a ház (CM GP Elite 331) elejébe.
ezt néztem ki: [link]
Jó választás lehet?
Ill. a procihűtő és a házhűtő ventije is feszültségvezérelten megy az alaplapról, tudja majd így a PWM-es ventit is szabályozni, vagy azt felejtsem el? (A hypertx2 miatt kell a fesz.vezérelt szabályozás, PWM üzemmódban nem vezérli) -
Blero2
tag
5000+ Black Edition procira keresek vmi halk, de hatékony hűtőt, ami mellett nyugodtan fel lehet rántani a procit 3GHz-re.
Elsőre Hyper TX2-t néztem, de arról olvastam hideget, meleget is (ventiszabályozás stb...).
Gigabyte GA-MA790X-DS4 lapra menne, CM GP Elite RC-331 házba.Mit ajánlanátok, hogy gond nélkül el is férjen a lapon és még halk és hatékony is legyen?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- CES 2025: Három fülhallgató, két fejhallgató - ezeket hozta az Earfun
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen széket vegyek?
- CES 2025: Piacra kerül végre a kifejezetten vékony Velia okosgyűrű
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Formula-1
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest